Yogautmaning Dag 11 – Sama Vritti

yogautmaning josefine bengtsson meditation-1

Wihoooooo – varmt välkommen till Del 2 (Andning) och dag 11 i vår 31-dagars yogautmaning! Som jag skrev igår så är mitt förslag att du delar upp dagens kvart i 3 delar à 5 min.

 

 1. Uppvärmning: shaking eller solhälsningar, 5 min
 2. Andning: Dagens teknik, 5 min
 3. Meditation: Anapana, sittande med fokus på det naturliga andetaget, 5 min

 

Det enklaste är som sagt att du laddar ner en meditations-timer på din smartphone (om du har) och låter den plinga var 5e minut annars ställer du vilken klocka som helst på 5 min. Exempelvis denna för Iphone och denna för Android. Sätt intervalltiden på 5 min. Annars använd en vanlig väckarklocka.

 

Dagens andningövning lugnar oss och minskar stress. Sama betyder lika och vritti betyder rörelse. Det sägs även att den ska leda till klarhet! Målet är att varje in- och utandning ska vara lika långa och lika medvetna. Förläng andetagen försiktigt. Räkna tyst för dig själv.

 

Gör så här

 1. Ställ din timer så att den plingar var 5e minut.
 2. Värm upp kroppen med shaking eller solhälsningar.
 3. Inta därefter en bekväm sittande position.
 4. Börja med en eller ett par utandningar där du tömmer lungorna helt.
 5. Räkna tyst för dig själv Andas in – ett, två. Andas ut – ett, två.
 6. Andas in – ett, två, tre. Andas ut – ett, två, tre.
 7. Andas in – ett, två, tre, fyra. Andas ut – ett, två, tre, fyra.
 8. Om det känns bekvämt, fortsätt tills du räknar till sex. Vänd sedan och räkna ner tills du är tillbaka på två.
 9. Känn hela tiden att andetagen är jämna och var uppmärksam på kvaliteten, rörelsen och ljudet från din andning under hela övningen.
 10. När timern plingar, låt andetaget vara som det vill under 5 minuter av Anapana meditation tills timern plingar för tredje gången :-).

 

Hur kändes det för dig i kroppen och sinnet? Lite skillnad att sitta ner såhär länge va? Berätta!

 

Mega stor kram! Från hela mitt hjärta tack tack tack för att ni är med. Så galet inspirerad av er alla!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
171kommentarer
 • I am currently writing a paper and a bug appeared in the paper. I found what I wanted from your article. Thank you very much. Your article gave me a lot of inspiration. But hope you can explain your point in more detail because I have some questions, thank you. 20bet

  Svara
 • Thanks for sharing about that.
  I am looking for more information about it.
  I will follow you to update the latest posts.

  카지노 사이트 추천
  사설 토토 사이트
  스포츠 토토 배당률
  스포츠 토토 승부 식
  승부 식 토토
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-11 07:14:37
  Svara
 • Henger en dag etter men det virker å være perfekt og mening. Reiser til Færøyene i dag, konferanse og hygge. Så en uke med fokus på pust,nærvær og stressredusering er right up my ally. Ønsker alle der ute en strålende dag ???

  Svara
 • Ah det har med att sitta still andas och bara vara tycker jag ar svart, men det ar valbehovligt sa jag ovar vidare. Gick ganska bra idag.

  Stina 2016-10-12 01:44:38
  Svara
 • Jag kom till joga världen från fitness och styrka perspektivet men ju mer är jag på mattan desto mer inser jag att det är just andningsövnigar som gör mig gläddare och piggare än fysiska övningar. Och det blev andra bevis idag igen på detta. Jag börjar att älska meditation mer och mer även är det jäkla svårt att hålla tankarna i nutiden och fokusera bara på andataget:) däremot för mig handlar det om att inser att det blir så, acceptera det och låt det komma att hända!

  Gabriela 2016-10-12 00:12:51
  Svara
 • Nu börjar utmaningen för mig, att sitta still och stilla tankarna. Så svårt och lika välbehövligt. ??

  Nellie Rolf 2016-10-11 22:46:40 http://www.minvardagshalsa.se
  Svara
 • Yay yay yay idag fick jag flowa med Josefine och andra fina yogivänner som jag lärde känna i somras <3 var så pepp! Är så glad att jag sa upp mitt sats-kort för två månader sedan. Istället för att försöka hitta på ursäkter till att INTE gå på gymmet verkligen LÄNGTAR jag till yogastudion nu och gör allt för att försöka prioritera min tid där.
  Ser fram emot kommade andningsövningar, även om det bara blev en liten stund andningsövning på klassen idag. Vill verkligen bli bättre på att kunna landa i nuet och känslan, jag är en sån person som alltid är alldeles för mycket i tanken. Så jag tror det här kan hjälpa mig SÅ mycket i alla delar av livet! ??

  Klara 2016-10-11 22:30:57
  Svara
 • Detta blev min nedvarvning efter en ganska flängig dag med för mycket att stå i. Häftigt hur kraftfull andningen är, från att känna att jag har så många måsten så de står mig upp i halsen till att känna mig lugn och redo för sängen, underbart. NattiNatti ♥

  Eva Holmbom 2016-10-11 22:25:47 http://evaholmbom.blogg.se
  Svara
 • Ville testa shaking men det kändes väldigt onaturligt. Dock till min förvåning efter någon minut så kändes det som att jag kom in i det lite. Jag kunde släppa tanken på hur jag såg ut och bara skaka. Grymt skön känsla efteråt måste jag säga så detta är något jag måste göra mer av! Dagens andningsteknik var bra men tankarna kom och störde hel tiden trots att jag fokuserade på räkningen. Hade nästan lite svårt att andas. Nu märker jag verkligen vilka små andetag jag gör i vardagen för det kändes så himla ansträngt. Sista andningsövningen med fokus på den naturliga andningen var ett väldigt skönt avslut! Känner mig just nu pigg och trött på samma gång. Skön kontrast mot del 1 i yogautmaningen. Kram på er!

  Rebecka 2016-10-11 22:22:23
  Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   Åh va fint att du om in i Shakingen!!! WIhoooo – blir så glad av att höra det för shaking är verkligen ngt som är med mig varje dag! Precis, häftigt att kunna få massa insikter omsur vi andas bara av att sätta oss en stund och observera det. KRAM!

   josefinebengtsson 2016-10-12 17:41:16
   Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   Vad härligt att shakingen blev bättre efter en stund, låter som en skön stund!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-12 07:30:47 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   Kram Rebecka! Vi blir bra på det vi gör ? Så mysigt att göra detta tillsammans, och gur det ser ut spelar absolut ingen roll vara hur det känns ?? Kramar

   Jessica 2016-10-12 06:55:53
   Svara
 • Dag 11: Sama Vritti som är en meditation. Det gick ju så där. Kom fram till följande; så svårt att andas med stängd mun när jag är förkyld. Och märker då att jag tar näsandningen för givet. Jag älskar att andas genom näsan. Det är så skönt. Känns som om det blir djupare andning då, eller som att den håller sig inom min kropp då, ha ha. Lite otydligt kanske. Nästa grej jag tänkte på var att jag undrade om de andetag man bara räknar till 2 ska vara kortare än de som man räknar till 6, eller om det ska vara längre mellan själva räknandet? För om andetagen ska vara så korta som bara 1,2, så är det ruskigt svårt att andas så kort. Sedan var det väldigt jobbigt att andas in till 6. Men ut skulle jag nog kunnat andas till typ 8. Många tankar hann jag alltså att tänka när jag inte skulle tänka på något alls ? @yogini.elena

  Elena 2016-10-11 22:12:28
  Svara
  • Svar på Elenas kommentar.

   Heeeej fina! Jaaaa du får kanske andas genom munnen tills du är frisk. Håller med dig, så frustrerande när näsan är täppt. Andetaget blir längre och längre med räkningen. Prova att räkna lite långsammare ;-). Kram till dig

   josefinebengtsson 2016-10-12 17:43:05
   Svara
 • Jättehärligt o passade mig bra idag! ?Fokus gick över förväntan, framför allt vid räkningen men även på sista delen. Blev väldigt trött på slutet…. En bra andningsövning som jag ska ta med mig i mitt arbete! ?

  Sara Alexandersson 2016-10-11 21:55:19
  Svara
 • Oj, det här behöver jag verkligen öva på! Har så lätt för att tappa fokus och börja tänka på allt från jobb till vad jag ska göra till matlåda. Öva, öva så kommer även en stressad själ som jag finna ro:-)

  Sanna 2016-10-11 21:36:14
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Det där är helt naturligt Sanna. Vi alla ”fladdrar iväg” i tankarna vissa dagar mer än andra. Det är ok. Att bara sitta där och lyckas slänga iväg vissa ger massa effekt. Kram till dig!

   josefinebengtsson 2016-10-12 17:45:24
   Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Det är verkligen en utmaning. Så många tankar som flyger förbi, som t.ex. det där med matlådor ?☝ för mig flög det förbi ”får inte glömma att maila det där sen, eller ringa det där samtalet, juste vi måste handla blöjor idag..” ? så ja, en utmaning är det minsann. Men heja oss som gör vårt bästa allihopa! ????? det heter ju trots allt utmaning av en anledning!

   Tove Blomsten 2016-10-11 23:04:20
   Svara
 • Ikväll träffade jag Victoria som också gör yogautmaningen. Vi gick ner till Vätterstranden (jag bor precis vid Vättern) och satte oss där precis vid vattnet. Där satt vi i mörkret i tystnad och gjorde dagens utmaning tillsammans till vattnets brus, som ikväll var stormigt och vilt.. *MAGI* Det är verkligen någonting magiskt med vatten och jag känner att det healar mig djupt. Vi gjorde Sama Vritti, som jag tycker sååå mycket om… Älskar när man ökar andetaget och känner hur lungorna vidgas mer och mer och mer, och när man tror att man inte kan fylla dem mer så får man plats med lite mer och ännu lite till. Sedan bara följde vi flödet i det naturliga andetaget och det var så fint att vara helt inne i sig själv samtidigt som du känner energi från någon annan så nära. Så vackert!! Andning är ju verkligen allt. ÄLSKAR ANDNINGSÖVNINGAR. Tycker verkligen om att utmaningen är uppdelad i tre olika delar. När jag kom hem gjorde jag några mjuka yogaövningar och avlutade i Viparita Karani för att varva ner och göra mig redo för sängen. Det blev en annan ordning för mig idag men det funkade minst lika bra 🙂 Tack för allt vi delar, det är så fint!! LOVE

  Thilda 2016-10-11 21:32:27
  Svara
 • Perfekt att vi gick över till ett lugnare tempo idag, jag har haft känningar i halsen och kännt mig trött hela dagen. Så körde först ett lite flow med yoga som min kropp ville ha, sen shaking och sen meditation. Åh så härligt det var!!!?? Av flowet och shakingen blev jag varm, jag som gått och frusit hela dagen!? Sen vart det så lugnt och skönt under meditationen, barnen sov och mannen var iväg och tränade, det var bara jag och min andning!?

  Sandra 2016-10-11 20:46:48
  Svara
 • Härligt att höra att shakingen gjorde dig glad!??? Ibland är ångesten där, men bra accepterar. Det är bara en känsla, den försvinner rätt som det är?

  Rebecka Johansson 2016-10-11 20:37:04
  Svara
 • Idag har jag varit riktigt trött så jag hoppade över uppvärmningen men körde istället längre meditation. I början kände jag mig rastlös och ville snegla på klockan men rätt vad det var så kom jag på mig själv med att vara helt avslappnad. Det är sällan jag lyckas hamna i det där stadiet men jag antar att jag helt enkelt var för trött för att tänka haha.
  Det kändes skönt att komma in och läsa utmaningen och inte känna att ”åh, jag vill, men jag orkar inte”. Det är rätt frustrerande att känna sig begränsad så idag är jag glad över att jag slapp den känslan:)

  T 2016-10-11 19:48:52
  Svara
 • Så härligt att få kliv in i del två av vår fantastiska yogautmaning!! Meditation och prayanama är verkligen aspekter av yogan jag behöver jobba med o fokusera mer på! Jag är jätteduktig på att vara aktiv, fysisk, testa nya avancerade poser osv (vilket är jättekul) men är så dålig på att hitta stillheten..lugnet, att vara ok med att inte röra mig o svettas hela tiden. Så, jag välkomnar denna utmaning med öppna armar!??? Shakingen var svår tyckte jag, visste inte om jag skulle göra stora eller små rörelser, och hade svårt att få överkroppen att vibrera.. Men gör ett nytt försök imorn! Ha en härlig kväll allihopa??? kramar!

  Susanna 2016-10-11 19:47:36
  Svara
  • Svar på Susannas kommentar.

   Jag tror att vi är många som är duktiga på att vara aktiva och igång hela tiden så denna delen av utmaningen är nog nyttig för oss allihopa (stämmer iallafall väldigt bra med mig hehe). Hoppas att du fick en fin dag!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-12 07:33:43 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Susannas kommentar.

   Känner igen mig i det du säger. Har svårt att hitta ro ofta. Så då är vi två som välkomnar del 2 med öppna armar? Kram på dig

   Rebecka Johansson 2016-10-11 20:26:31
   Svara
 • Härligt shaking idag!!! Kändes som om kroppen bara ville fortsätta skaka efteråt.
  Hade lite svårt att hålla fokus under meditationen. Många tankar som bara fladdrade runt.. men det är bara att fortsätta!
  Kram till Er alla YogiShakers??

  Tora 2016-10-11 19:38:26
  Svara
 • Idag va jag på en vinyasa klass som gick väldigt snabbt och hade svårt att anpassa andningen.

  Men försöker varje morgon ha minst en 15 min andningsrutin. Känns som en bra start på dagen!

  Cecilia 2016-10-11 19:24:31 http://www.instagram.com/ccyogastory
  Svara
 • Hej! Jag har nu gjort dagens utmaning och det gick ganska bra. Vet inte riktigt om jag fick till shakingen för jag fick inte min kropp att vibrera mer skak-dans. Men 5 min har nog aldrig gått så snabbt det kändes mer som en minut. Och det var så sköönt!!!!
  Andningsövningen gick också bra med lite nässpray för att kunna andas in och ut genom näsan och det var riktigt bra med räknandet för då tänkte jag bara på det och inget annat. Meditationsappen var riktigt bra med- har inte tänkt på att det finns såna ens. Tack för idag! Kram till er alla!

  Maria Gelderman 2016-10-11 19:10:54
  Svara
 • Va häftigt det var med shaking 🙂 jag blev glad:)
  Andningen så välgörande. Satt med ganska mycket ångest och lät det vara.
  Kram på er ?

  Coachingmedanna 2016-10-11 18:51:34
  Svara
 • Hej! Det här kändes underbart för mina stackars stressade kropp och sinne! Andningsövningen och meditationen gick bättre än jag trodde, tankarna fladdrade bara iväg några få gånger. Shaking var något helt nytt för mig, så det uppstod några frågetecken. Hur ska man skaka på kroppen? Små eller stora rörelser? Hela kroppen samtidigt? Ska fötterna stå helt stilla? Jag tänker fortsätta testa det varje dag nu i del 2, för att se om jag märker skillnad efter några gånger! Tack för idag! ❤

  Emma K 2016-10-11 18:39:13
  Svara
 • Kommer hem sent ikväll. Men då ska jag göra dagens övningar. Vet med mig att jag behöver detta. Jag hör till de där som aldrig hinner med savasana..

  Hanna 2016-10-11 16:00:59
  Svara
 • Åh detta är både så svårt och så välbehövligt för mig! Jag tycker att de aktiva övningarna är lättare för där fokuserar jag på en övning och ett utförande. Mina tankar vandrar hit och dit under meditation- därför är detta så otroligt välbehövligt! Jag började med shaking imorse, men klarade inte fem minuter, kände mig stel och konstig och fick liksom inte till det? Hur gör man för att slappna av i kroppen och bara skaka loss? Därefter satte jag mig bekvämt och startade andningsövningen, tankarna flög hit och dit men det fungerade att räkna för sig själv och enbart fokusera på siffrorna och andetaget, efter en stund märkte jag att jag har fullt fokus på övningen och plötsligt ringer klockan och det är dags för del 3, då kommer tankarna tillbaka igen och jag har svårt att koppla bort omvärlden (trots att det är tyst som graven runt omkring mig och det är kolsvart). Men så otroligt nyttigt för mig att sitta såhär, jag ska verkligen ta denna utmaning på allvar och även fortsätta med den i framtiden för detta behöver jag verkligen! Efteråt är jag helt slut (hur kan man bli mentalt slut av att meditera? Det borde vara tvärtom! Men jag tror att det blir bättre för varje dag och att detta var ett första steg! Hur har det gått för er andra idag?

  Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-11 15:14:17 http://www.nouw.com/my_journey
  Svara
 • Shaking upptäckte jag genom Josefines meditationsutmaning 🙂
  Jag som inte gillar att dansa skakar gärna 😉
  Shakar loss för fullt, det blir mer än 5 min. Lossnar spänning i axlar, skulderblad och nacke. Åh va skönt! Jag är helt inne i mig själv och vill inte sluta. Övergår så småningom till meditationsdelen. Att räkna gör att jag håller fokus. Tankarna kan inte fladdra iväg. Minuterna flyger iväg…. fortsätter genom att ”bara” andas. Stilla, lugnt. Precis vad min själ behövde. Efter utmaningen flödar jag på i ett stillsamt yogaflöde. Stretchar, vrider, skulderstående…
  Tända ljus omkring mig och jag är helt närvarande på mattan. Namaste!

  Anna 2016-10-11 14:45:29 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • Det här kändes som något jag behövde göra utan barnen runtikring så jag väntade tills middagsluren. Skakade loss till Håkan Hellström och wow, så frigörande. Ska absolut skaka lite med barnen senare. Det känns som en perfekt sak att göra för att bryta negativa vardagsspiraler med gnäll, tråk och måsten. Dagens andningsövning gick nog helt ok för att vara första gången. Räknandet hjälpte att hålla tankarna på plats. Anapana däremot var hopplöst. Tur att det finns tid att träna under den kommande veckan.

  Efter att jag skakat så kände jag mig varm och provade huvudståendet som jag sparat från igår. Jag klarade inte av att komma upp först men när jag ändrade och provade ett tripod headstand gick det utmärkt när jag stod en liten bit från soffan för att komma över rädslan att tippa över. Någon som vet vad det kan bero på? Är det bristande bålstyrka eller är jag för stel i tex axlarna?

  Malin /@nilamyoga 2016-10-11 14:41:23
  Svara
  • Svar på Malin /@nilamyogas kommentar.

   Åh, att shaka loss till Håkan låter ju underbart!! Det måste jag testa :-* Visst kan det vara svårt att sitta kvar när det börjar krypa i kroppen och tänkarna vill fara iväg åt alla möjliga håll och det inte finns en chans att tygla dem. Så får det vara. Vi har tid att träna som du skriver. Heja oss!

   Thilda 2016-10-11 21:48:20
   Svara
  • Svar på Malin /@nilamyogas kommentar.

   Vad häftigt att shaka loss till Håkan, kanske blir lättare om man har lite inspirerande musik i bakgrunden? Anapana var svårt för mig också, men vi har gott om tid att träna oss!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-11 15:16:45 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
 • Skit vad roligt shaking var! Detta var helt nytt för mig och kommer absolut göra det igen! Med glad och dansig musik till så var ju detta sååå energifyllt ?? måste nog sett helt galen ut med det leendet och håret som flög överallt! ?
  När jag sedan satte mig ner i meditation tyckte jag det stundvis var svårt att bara sitta still och vänta, då detta verkligen är en utmaning i sig för mig att inte vara i fysisk aktivitet under yogan.
  Även om tankarna svävade iväg ibland så gick det ändå ganska bra tycker jag nog ändå, när jag räknade kom jag till 8.
  Fick lite ont i ryggen de sista minuterna av att sitta i den positionen, så jag lade mig i savasana istället och låg där en bra stund. ?? hade lite träningsvärk från gårdagen så det passade med lite lugnare idag! Kram till er alla! ?

  Tove Blomsten 2016-10-11 13:50:59
  Svara
 • WOW! Vad härligt. Gjorde dagens utmaning runt lunch medans lillkillen sover sin middagslur.
  Börjar med Shaking till tystnad. Första gången jag provar på Shaking men van fuldansare när jag är själv ? så det var inga problem att släppa loss. Swosh så var 5 min borta.
  Satte mig ner med dagen andningsövning.
  Cricket (min katt) la sig i mitt knä medans jag fokuserade på andningen. Riktigt mysig stund tillsammans ?
  Kom upp till 6 även om det kändes som om riktigt fick öppna upp bröstet för att få in all luft. Att räkna till 6 på utandningen är lättare.
  Upptäckte i början att andetaget ”räknade” blev lite puff för varje siffra jag tänkte. Men efter ett tag flöt det bara på.
  Sista delen gick bra. Tankarna försvann i väg lite då och då men jag hämtade tillbaka dem med ett knep jag lärt med på Mediyogan. Tänka sat när man andas in och nam vid utandning.
  Känner mig nu lite dåsig men härligt harmonisk.
  Sitter nu och fortsätter mysa med Cricket.
  Häftigt vad 15 minuter bara kan springa iväg.
  Tack för att jag har fått lära mig något nytt ❤
  Önskar er alla en härlig dag
  Kram! ?

  Charlotte Trollmarker 2016-10-11 12:57:15
  Svara
 • Godförmiddag yogisar❤️❤️❤️
  Idag vaknade jag före de andra och gick ut och gjorde shaking med tecknomusiken till och sedan andning och meditation, det var mörkt och fortfarande stjärnklart ute❤️ Åh det var bara heeelt magiskt, havet är precis nedanför altanen?? Närvaron var total och shaken älskar jag , har gjort den ofta sedan meditationsutmaningen i sommras??? tack och vad ni är fantastiska alla nj andra deltagare???
  La en bild på insta @mrsborjesson från en meditation som jag gjorde i en grotta på utflykten häromdagen, den var också galet magisk❤️??
  Tack Jane

  Jane 2016-10-11 12:34:20
  Svara
 • Det kändes skönt. Jag var trött efter skakningen vilket gjorde det lättare att andas. Detta har jag svårt för annars. Jag med många fler andas fel under vardagen. Det är bara under meditationerna jag andas rätt. ?

  Happinessbysara 2016-10-11 11:19:08
  Svara
 • Vaknade 4.40, innan klockan, med förväntan i kroppen! Har aldrig provat shaking tidigare och det var tuffare än jag trodde rent fysiskt! Fick verkligen ta hjälp av andningen och det gick inte att tänka på annat. Efter två minuter var jag rejält trött och sänkte intensiteten lite. Sista tre minuterna gick jättefort.
  Ävrn resten av morgonens meditation gick oväntat snabbt. Lätt att fokusera idag! Har en härlig känsla i kroppen!!

  Terese 2016-10-11 10:17:33
  Svara
 • Hej..Det var bra att dagens övning var att räkna för jag hade mkt tankesurr och jag tycker att räkna är ett effektivt sätt för mig att få fokus..Skönt och lugnande
  God Tisdag

  Karin O 2016-10-11 09:45:35
  Svara
 • Wow shaking alltså! ❤
  Först blev jag lite snurrig, höll på att ramla. Jordade fötterna ordentligt samtidigt som dom också fick skaka. Gud vad skönt!
  Jag är rätt så van med meditation så det var ganska lätt att landa på mattan med Sama Vritti. Så skönt att vara totalt närvarande med andningen, lite svårt att få luften att räcka till 6. Anapana gjorde jag i min vanliga ställning på soffan med korslagda ben. Jag mediterar varje morgon 20 min och det gjorde jag även idag. Men med fokus på andningen. Tack så mycket för era underbara kommentarer och pepp! Jag ska in till sjukgymnasten nu och kolla upp min höft och ljumske som har bråkat ett tag. Ha en fantastisk dag! ❤

  Hanna L 2016-10-11 09:44:56
  Svara
 • Grym övning! Först shaka bort all stress, överskottsenergi och få igång ett bra flöde för att sedan hitta ett fokus genom att räkna andetagen och därefter observera hur ens kropp och själ mår idag. Är det bara jag som tycker att den sista biten var svårast? Att faktiskt känna efter utan att låta tankarna vandra iväg? <3

  Victoria 2016-10-11 09:07:09
  Svara
  • Svar på Victorias kommentar.

   Nej du är inte ensam! Det är så svårt men oj vad tillfredställande meditation är när man börjar använda regelbundet! Mitt liv har verkligen berikats av meditationen så kämpa på!?????

   Susanna 2016-10-11 19:55:22
   Svara
  • Svar på Victorias kommentar.

   Åh va kul att du tycker det! Håller med, att sitta still och slänga iväg tankar är nog det svåraste vi kan göra i livet. Men kanske också det som ger oss mest. <3

   josefinebengtsson 2016-10-11 12:01:59
   Svara
  • Svar på Victorias kommentar.

   Det är en träning, jag brukar rikta min blick(med stängda ögon) mot tredje ögat, då blir jag mer närvarande. Är det alldeles rörigt tänker jag på allt jag är tacksam för så brukar lugnet infinna sig och ljuset kan flöda fritt ?? Kram och ha en fin dag!

   Jessica 2016-10-11 10:20:09
   Svara
 • Åh vilken skön start jag fick på dagen tack vare detta! ❤️ mina tankar kommer och går under meditationen men jag känner längst innerst inne att det är okej och jag får inte lägre den där hemska prestationsångesten när det inte går som jag tänkt ?

  Emma 2016-10-11 09:01:57
  Svara
 • God morgon 🙂 Efter ett svettigt Quick vinyasa flow med Monika Björn (Yogobe) så fortsatte jag med dagens utmaning. Skönt! Underbart att sitta på mattan och andas. Fem minuter gick fort. Jag ställde timern på mobilen och laddade om för fem minuter fri andning därefter savasana. Märkte av en trött rygg men å andra sidan förvånar det inte. På morgonen är jag stelare och kan behöva stretcha ut axlar och nacke. Just nu sitter spänningar på höger sida p g a stora omhäng i den butik jag arbetar i. För tillfället är det A och O att jag värmer upp och stretchar handleder, axlar och nacke för att inte ”skada” mig. Måste lyssna på minsta signal från kroppen. Tror därför att alla andningsövningar kommer att göra gott nu när jag är ny på mitt arbete 😉
  Tack, tack … TACK!!! <3 Ha en härlig dag ALLA ni underbart inspirerande yogisar och så du Josefine

  Mia Haglöf 2016-10-11 08:54:00
  Svara
 • Asså, vart ska jag börja?! Hoppade i princip upp ur sängen för att jag var så excited över dagens nya tema i denna utmaning.
  Jag är inte van vid meditation. Förutom några försök på senaste tiden och den meditativa effekt yinyoga gett mig.
  Laddade ner appen Insight timer. Därefter ställde jag mig mitt i sovrummet för shaking till låten du tipsade om. Eftersom det här är helt främmande för mig så var jag beredd på att inte vara perfekt. Utan den här veckan ska jag ta ett steg i taget och försöka lära känna denna för mig nya typ av meditation.

  Mina tankar var lite här och var. Men hela tiden accepterande, jag satt i princip och tänkte ”guuuuud vad skönt. Blundar jag än? JA! haha, det här är skööönt.”
  Jag älskade även Shaking! *Det är så min typ av yoga!!* Nu kommer jag bara vilja shaka och ligga i yinyoga positioner hela dagen.
  Kunde dock inte shaka hela kroppen samtidigt. Utan blev antingen benen, överkroppen eller magen som shakade. Ser fram emot att öva på detta!

  Blev en väldigt lång kommentar idag, men är fylld av lyckorus! TÄNK ER ATT VI och enligt min app ett galet stort antal människor mediterar idag! Det var 3000 som var igång samtidigt som mig! Hur ballt!!?

  Minna 2016-10-11 08:31:29 http://mittkokoshjarta.se
  Svara
 • God morgon ✨ ny magisk fas ✨ Jag tycker om att göra meditation, andningsövning, rörelse och sen savasana. Hoppas det är ok att göra? Gjorde så idag för det kändes naturligt, skall prova omvänt imonn och se:) Kroppen känns jätte bra efter dessa dagar och jag tror jag börjar hitta vad alla instruktörer pratar om, centrum ❤️ Jag känner att jag landar lättare med mina fötter, och svank vid liggandes, utan att behöva pressa ?? Fantastiskt att känna trygghet i sin kropp, helt främmande för mig..nu vill man bara ha mer✨ Så tack för att denna möjligheten ges, att ta hand om sig på bästa sätt utan prestation ❤️❤️❤️

  Jessica 2016-10-11 08:06:11
  Svara
 • God morgon all duktiga yogisar! <3
  Imorse ställde jag klockan en halvtimme senare än vanligt (av misstag!) och hann inte med att morgonyoga.. Så typiskt! 🙁 Men jag får helt enkelt försöka ikväll igen. 🙂
  Kramis.

  Sigrid 2016-10-11 07:52:13 http://nouw.com/sigrid
  Svara
  • Svar på Sigrids kommentar.

   Det kan vara spännande vad man upplever för skillnader i kropp och sinne beroende på vilken tid på dygnet man ger sig själv tid för yoga :* <3

   Thilda 2016-10-11 21:41:01
   Svara
  • Svar på Sigrids kommentar.

   Det blir som det ska bli tror en magisk stund väntar dig ikväll ✨???

   Jessica 2016-10-11 10:22:37
   Svara
 • God morgon! ☀️
  Ja, det ör ju skillnad från mer fysisk yoga. ? Jag gillar ju när kroppen jobbar. Jag inledde med en ordentlig shake. Detta tror jag är jätte bra för mig för jag går i regel omkring och spänner alla dagarna. Jag är verkligen i nuet när jag skakar, för att hålla koll på hela kroppen och att inte jag spänner någonstans.

  Andningsövningen var super bra! När man räknade andetagen hölls man i nuet, men det var utmanande att få luften att räcka till på sjätte inandningen ?. Men det kanske är det som är poängen – att fokusera och reglera. Mot slutet började fördelningdn av andningarna jämnas ut.

  Meditationen gick förvånansvärt fort. Och jag var mer närvarande än jag hade förväntat mig. Yay! Jag fick nåt inslag av Modern Family-serien mellan varven men kom ganska fort på mig själv ?.
  För mig blir utmaningen att hitta en bra ställning att sitta i. Har stela höfter och vill så gärna sitt med benen o kors, men det blir obekvämt efter ett tag. Trots att jag satt på en kloss.

  Imorgon får jag testa en ny sittställning helt enkelt och det ser jag redan nu fram emot.

  Tack för denna utmaning – så himla bra!

  Siiri 2016-10-11 06:57:29
  Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Haha jag gillar det där med Modern Family-inslaget, låter som typiska tankar som kommer på besök! Men vilken fin stund du fick till ändå!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-11 15:24:29 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Ahhhh va underbart att det kändes bra. Precis, prova en ny sittställning här gäller det liksom att testa sig fram. Något kan ju känna OK först men sen efter några minuter så är det värsta obekvämt. Kul att du diggar shaking :-). KRAM

   josefinebengtsson 2016-10-11 12:26:50
   Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Haha ååååh, du är inte ensam!! Under några av mina yoga-kvartar har inslag av modern family dykt upp i mitt huvud också :’)

   Minna 2016-10-11 08:33:50 http://mittkokoshjarta.se
   Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Älska modern family ? Man kan sitta på stol om man vill, det kan vara lättare att hålla ryggen rak ?? Ha en go dag!

   Jessica 2016-10-11 08:10:26
   Svara
 • Låter toppen! Körde innan jag lästa detta och hade helt klart en motivationssvacka idag så ser fram emot imorgon. Man blir trött av fullpackat jobbschema, blåst o sjuka barn…

  Anna-Klara 2016-10-11 06:53:45
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!