— Dag 9 — YOGA, REFLEKTERA & DELA — Hur ger du dig själv kärlek?

Heeeeeej fina ni! Varmt välkommen till dag 9 i vår 14 dagars utmaning i att Yoga, Reflektera och Dela. Åhhh jag är så tacksam och lycklig att vi kan göra detta ihop. <3

 

Steg 1. YOGA

Nu ska vi ta oss vidare till sekvensen och göra härliga halva eller helabryggor (Urdhva Dhanurasana) som öppnar upp ryggen, axlarna och hela framsidan av kroppen. Den halva bryggan är en bra förberedelse för den hela bryggan som du kan göra idag om kroppen längtar efter det. Bakåtböjningar, som den här positionen, är också kända för att öppna upp vårt hjärta, ge oss energi och uppåtkänslor, så de är perfekta att göra om du känner dig trött eller lite deppig någon dag.

 

Halva bryggan 

Gör så här

 1. Värm som vanligt upp kroppen med shaken och lektiden! Njut sen av rörelserna i framåtfällning, katt & ko, nedåtgående hunden, squaten och eventuellt kråkan, bordet och den kära båten.
 2. Efter båten, lägg dig ner på rygg. Böj knäna och placera fötterna höftbrett isär ner i mattan. Sträck armarna längs med kroppen och se om du kan nudda hälarna med fingerspetsarna.
 3. Andas ut och pressa ner fötter, armar och händer i mattan.
 4. Andas in och börja rulla upp längs ryggraden så att höfter och rumpa lyfts från golvet.
 5. Låt skulderbladen komma närmare varandra steg för steg. Fläta samman fingrarna under dig om du klarar det.
 6. Vid varje inandning, för bröstet närmare hakan (samtidigt som hakan strävar bort från bröstet för att förlänga nacken).
 7. För varje utandning, pressa ner fötter, armar och händer lite till ner i mattan samtidigt som du roterar låren inåt mot varandra.
 8. Stanna här i 5–10 andetag, kom sedan ner och vila en stund för att upprepa övningen 3–5 gånger.
 9. Om kroppen vill kan du sedan gå vidare till helbryggan annars lägger du dig och vilar en stund för att sedan hoppas till steg två.

 

Hela bryggan 

Gör så här

 1. Lägg dig ner på rygg. Böj knäna och placera fötterna höftbrett isär ner i mattan. Placerar händerna över huvudet, spreta på fingrar och pressa ner hela handflatan.
 2. Andas ut och pressa ner fötter och händer i mattan.
 3. Andas in och börja rulla upp längs ryggraden och kom först upp till toppen av huvudet. Andas ut här.
 4. Andas in och sträck på armarna och låt bröstet öppnas upp.
 5. För varje utandning, pressa ner fötter och händer lite till ner i mattan samtidigt som du roterar låren inåt mot varandra. För varje inandning öppna upp bröstet lite till.
 6. Stanna här i 5–10 andetag, kom sedan ner och vila en stund för att upprepa övningen 3–5 gånger.
 7. Därefter, gå vidare till steg 2.

Steg 2. REFLEKTION

Så låt oss lämna det där med dömande och gå vidare till kärlek: Hur ger du dig själv kärlek?

 

För visst måste vi börja med oss själva…  Är du värd kärlek? Hur talar du till dig själv, är det alltid med den där dömande rösten eller finns det också en snäll kärleksfull röst som vill ge dig det bästa?

 

När det kommer till kärlek så tycks den, i alla fall för mig, pendla. Vissa stunder känner jag kärlek till allt och alla runt omkring mig. Andra stunder känner jag INGENTING. Det är tomt. Kärleken är klurig men jag har hittat ett samband som aldrig slår fel. De stunder jag känner kärlek till mig själv så känner jag också kärlek till personer omkring mig. När jag inte hittar kärleken inom mig har jag inget att ge. Jag ger för att få. Från en tom plats. Det är inte äkta kärlek. Kanske ingen nyhet men ibland är det lätt att glömma sig själv och då glömmer man ju automatiskt andra också.

 

Steg 3. DELA

Så bästa du, jag vill veta varför du är värd att älskas. Idag önskar jag att du delar några vackra rader om dig själv. Ge dig själv en komplimang. Skriv ett litet kärleksbrev till dig själv. I know, detta kanske till och med är mer utmanande för många av er än att skriva om hur ni dömer er själva. Men försök landa i ditt hjärta för där kommer du hitta hur vecker och underbar du är. Jag lovar!

 

Dela, dela, dela med mig, med oss här på bloggen och med dina nära och kära varför du är magisk.

 

#yogareflekteradela

 

MASSA MASSA KÄRLEK

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
250kommentarer
 • Coincidentally, my blog also has many interesting articles. If you are interested, let’s take a look.토토사이트추천

  토토사이트추천 2023-11-10 00:32:38 https://totochips.com
  Svara
 • Thank you for your wonderful blog. This is very wise for me. I’m glad I found this blog. 토토사이트 Thank you very much for sharing with us and for discovering a new factor in your respective posts.

  토토사이트 2023-09-08 06:29:56 https://totovera.com
  Svara
 • The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you.

  gateio 2023-06-11 15:51:44 https://www.gate.io/uk/signup/612995
  Svara
 • Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://www.binance.com/ph/register?ref=PORL8W0Z

  Mag-sign up upang makakuha ng 100 USDT 2023-05-14 16:35:16 https://www.binance.com/ph/register?ref=PORL8W0Z
  Svara
 • I agree with your point of view, your article has given me a lot of help and benefited me a lot. Thanks. Hope you continue to write such excellent articles.

  myhome 2023-02-13 19:02:45 http://1.cryptostarthome.com
  Svara
 • I’m writing on this topic these days, but I have stopped writing because there is no reference material.
  Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials,
  so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

  토토 갤러리
  토토 사이트 추천
  토토 커뮤니티
  에볼루션 카지노
  카지노 커뮤니티
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-01-28 06:46:19
  Svara
 • Thanks for a wonderful share. Here is the great example related to you blog. Spider Man Yellow Jacket

  Mike Rooney 2022-10-21 12:31:50
  Svara
 • Yoga dag 9, hur ger du dig själv kärlek?

  Trots att jag kan vara väldigt hård och dömande mot mig själv försöker jag ändå göra saker jag mår bra av. Träning är för mig min Power hour där jag får energi och kraft, blir alldeles lycklig av det! Det gör så att det känns son om jag kommer klara allt! Andra saker jag gör av kärlek till mig själv är att pyssla om mig själv med t.ex anisksmask, handlar kläder eller yoga. Har verkligen upptäckt under denna utmaningen hur bra yogan är för mig. Blir verkligen en stund för mig själv där jag kan koppla av och njuta! Något som jag inte är så bra på men vill bli är att tänka snälla tankar om mig själv. Något jag får aktivt jobba på varje dag.
  Kram<3

  Stina 2017-08-28 22:46:54
  Svara
 • Reflektioner: Jag älskar mig själv, men visar det nog inte tillräckligt ofta. Och jag tror att precis som i en relation med en annan människa så måste man i en relation till sig själv visa kärlek genom ord, handlingar och tankar. Jag har läst ganska mycket av Mia Törnblom, som skriver om självkänsla vs. självförtroende, vilket är två vitt skilda saker. Självkänsla är det du ÄR, självförtroende är vad du GÖR. Dina handlingar kan alltså inte påverka ditt värde som människa, det är inte dina prestationer som avgör hur bra du är som människa. Därför kan man ha ganska bra självförtroende men dålig självkänsla. För att upprätthålla en bra självkänsla så brukar jag ibland (borde göra det varje kväll) skriva ner tre saker jag är tacksam över, tre saker jag gjorde bra under dagen och tre saker som jag önskar (till exempel mål jag vill uppnå). Att reflektera och öka självkänslan är för mig ett bra sätt att ge mig själv kärlek. Yoga är ett annat sätt att ge mig själv kärlek, som hjälper mig både mentalt och fysiskt. Idag var en del av utmaningen att skriva ner komplimanger till sig själv, vilket man borde bli bättre på, om inte du peppar dig själv, vem ska då göra det? ?? Jag är bra för att jag alltid bryr mig väldigt mycket om människor i min omgivning, skrattar mycket och sprider förhoppningsvis den energin runt omkring mig och att jag tar mig tid att yoga och träna vilket gör mig till en lugnare, mer hanterbar och bättre människa ?

  Julia Martinsson 2017-08-25 07:41:20 https://www.instagram.com/juliamariaelvira/
  Svara
 • Tack Hanna!! ? ? ? ? ?

  Pia 2017-08-24 11:16:58 https://www.instagram.com/pianolen/
  Svara
 • Ge mig själv en komplimang! Känns lättare sagt än gjort. Jag är värd att älskas därför att jag har goda intentioner med allt jag gör och vill både andra och mig själv det bästa. Jag är rätt trevlig också 🙂 Jag ger gärna mig själv kärlek genom att unna mig en stund för mig själv, helst utan teknik, men gärna med ett ritblock eller en bra bok.

  Malin S 2017-08-23 22:23:04 https://instagram.com/malinsenneryd
  Svara
 • Wear my Yoga ? Hur ger du dig själv kärlek? nummer #9 i @josefinesyoga ’s #yogachallenge Ska jag vara helt ärlig?! Jag köper saker ?? Jag köper fina kläder, väskor, skor, skönhetsprodukter, grejer till barnen. Sånt som jag bara MÅSTE ha. Vet ni varför? För att det ger en tillfällig endorfinkick och när man mår dåligt jagar man tillfälliga ”må bra” kickar! Lurad! Sen lärde jag mig att börja titta inåt ❤️ Selfcompassion! Det är den där lilla rösten där inne, den som vi umgås med 24/7. Den MÅSTE säga snälla saker, OK! Jag har fortfarande inte slutat shoppa (älskar fina saker) men att komma till insikt är ju en bra början, eller hur? ? Men jag kan nog säga att jag ändå har ändrat min köpbeteende sedan jag mår bättre med mig själv. Det är inte lika maniskt, jag har inte ett ”sug” efter att shoppa. Nu låter det som jag har allvarliga problem här, riktigt så långt har det inte gått. Men såhär är det! Mår vi dåligt gör vi sämre val i jakten på att må bra en kort stund. När jag började jobba med min lilla (elaka) röst så började jag också tänka mer långsiktigt! Vad kommer få mig att må bra i längden? Mitt svar var vila, vila, vila, yoga och kost ❤️ just nu är jag inne på kosten! Svåraste biten so far, men små steg ?? Små steg mot vad är bäst i längden! #frufibro #yogareflekteradela #yoga #yogaapparel #wearmyyoga #yogaasana #fibroyoga #yogamom #yogagirl

  FruFibro 2017-08-23 15:03:41 http://www.frufibro.com
  Svara
 • Hur jag ger mig själv kärlek.
  Det gör jag genom att lyssna på signaler och känna igen. Genom min sjukskrivning nu sedan 2014 så har jag lärt mig en del, snubblar ibland och faller tillbaka.
  Jag vet att jag mår bra av naturen, jag vet att jag behöver lugn morgon, yoga och meditation. Jag ser till att ge mig paus mitt i kalas o fester. Jag behöver återhämtningstid. Jag försöker verkligen ge mig allt det jag mår bra av. Gör jag det orkar jag mer, är gladare och trevligare mot min omgivning. Det märks så tydligt och ändå är jag inte där att jag uppnår det varje dag. Men .. jag vet och jag tar mig närmare mitt mål för jag vill må bra och lysa. För jag vill att de omkring mig ska må bra.

  Jennyjo 2017-08-23 09:50:34
  Svara
 • Dag 9
  Att ge mig själv kärlek handlar om att lyssna inåt och vara sann mot mig själv. Ge mig själv det jag behöver och mår bra av så som att äta bra och regelbundet, sova tillräckligt och röra på mig. Jag älskar att vara ute i naturen, använda alla mina sinnen och göra saker som känns meningsfulla för mig.

  Att yoga och meditera är ett härligt sätt att ge mig själv kärlek, frigöra mina tankar, låta mig ta plats och stärka min kropp.

  Med rädsla för att vara egoistisk så har jag ofta rättat mig efter andra och motarbetat mina egna tankar och känslor vilket har lett till att jag har tappat bort och förminskat mig själv. Jag har försökt hitta mig själv och sökt svar om vem jag är utifrån men har först nu insett att jag behöver blicka inåt för allting finns inom mig.
  Jag vet vad jag mår bra av och hur jag kan ge mig själv kärlek men jag har inte kommit till det stadiet där jag kan känna äkta kärlek till mig själv. Det tar emot att säga positiva saker om mig själv och berätta varför just jag är värd att älskas för det är något som jag fortfarande tvivlar på men jag har fått glimtar av det på mattan och ute i naturen då tacksamheten och kärleken till mig själv har bubblat upp inom mig och det är en underbar känsla!
  Så den här utmaningen var ganska jobbig men här kommer det!
  ~ Jag är värd att älskas för att jag är en snäll och omtänksam person som får andra att må bra ~

  SK 2017-08-23 09:44:04
  Svara
  • Svar på SKs kommentar.

   Mitt kärleksbrev till mig själv!
   ?
   Fina du, var inte så hård mot dig själv. Du är en varm och kärleksfull person som är värd att älskas. Du ger aldrig upp, du har en inre styrka som kan ta dig vart du vill i livet. Du värnar om vår jord och att både djur och människor ska ha det bra. Det är en fin egenskap! Du sprider glädje omkring dig, du har bra värderingar och när du mår bra så gör andra det också. Glöm inte att alla har vi våra fel och brister, det är ok! Du är unik, det finns bara en av dig så ta hand om dig, älska dig själv för den du är och våga kasta dig ut i livet och lev det till fullo!
   Namaste ❤️

   SK 2017-08-23 11:02:28
   Svara
 • God morgon! Shakingen igår yes, den lät mig släppa på inneboende spänningar. Dock vart yogan inte den bästa då jag har en mystisk värk i högra handleden. Värken har inte gått över så får nog modifiera sekvensen när jag gör den idag! Här kommer gårdagens reflektion:). Hur ger jag mig själv kärlek? Du bad om oss att skriva ett kärleksbrev till oss själva. Så idag ger jag mig själv kärlek genom dessa ord till mig själv?. Varför strömmar tårarna nu när jag ska skriva dessa kärleksfulla ord till dig? Det är nog överväldigande att erkänna självkärleken till dig själv. Pga. att du påverkats av motsatsen så länge. Men älskade Julia. Nu är du här. Du har gjort en lång resa i dig själv. Du har tagit dig igenom många hinder. Mörkret har inte ett grepp om dig längre. Du ska vara stolt. För du är grym! Du är känslosam. Ärlig. Full med energi. Fantastisk. Magisk. Modig. Du förtjänar all kärlek, framförallt all kärlek till dig själv!?

  Julia (instagram carlajuliaadina) 2017-08-23 08:20:43
  Svara
 • I dag har jag verkligen kännt av min Adhd big time..är annars väldigt förtjust i min bokstavskombo för den gör mig lite extra allt, eller créme de la créme som en vän en gång kallade mig? Men idag har det varit tufft och mitt huvud har varit så fullt av funderingar att jag mått riktigt dåligt! Jag har ju väldigt lätt att rusa på och gå all in om jag tycker något är roligt..jag blir nästan lite manisk och det är inte bra för min utmattning som jag dragits med de sista 4 åren..jag bestämde mig trots att jag mådde skit för att göra dagens utmaning,ibland blir det ju faktiskt bättre efter yogan! Shakingen kändes som 1 timme lång..blev yr och fick ta av ögonbindeln för att inte ramla,sen kom illamåendet och kallsvettningarna som ett brev på posten.? Lektiden blev mest nån form av långsam tryckare med mig själv? Yogan blev oxå lugn eftersom ångesten var så påtaglig..jag kunde ha avbrutit men någonting inom mig sa att jag var tvungen att ta mig igenom det här..Efteråt ville jag bara sova.. mitt kärleksbrev till mig själv som jag försökt skriva hela dagen sparar jag till en annan dag! känslan i kroppen är allt annat än kärleksfull så orden uteblir. Nymåne oxå så intentioner och mål ska manifesteras❤️ Tack för i dag alla fina❤️ Peace and Love always❤️

  Mia Eriksson 2017-08-23 00:05:57
  Svara
  • Svar på Mia Erikssons kommentar.

   FINA MIA!! Ge dig det som kroppen behöver och vill ha! Känn inga måsten ? ? ?

   Pia 2017-08-24 11:27:48 https://www.instagram.com/pianolen/
   Svara
  • Svar på Mia Erikssons kommentar.

   Kärlek till dig!

   Caroline (cafre85 instagram) 2017-08-23 11:45:49
   Svara
  • Svar på Mia Erikssons kommentar.

   Oh käraste! Var rädd om dig! Känner igen det där med att köra på, att min hjärna bara driver på och det känns nästan maniskt. Jag har lärt mig att vila utan att känna att jag behöver det. Jag planerar in det. Jag planerar in det mesta så slippper jag allt i huvudet. Bullet journal ?❤️ Kärlek!!

   Hannanas 2017-08-23 06:53:15
   Svara
   • Svar på Hannanass kommentar.

    Tack Hanna! Jag ska verkligen ta det försiktigt nu, det är ett måste! Jag har ju sett din kalender och blivit nyfiken på den,måste kolla upp det! Kärlek??❤️

    Mia Eriksson 2017-08-23 10:47:25
    Svara
  • Svar på Mia Erikssons kommentar.

   Men vad bra att du lyssnar till dig själv och anpassar yogan till vad du behöver just i stunden. Vad klokt att lämna det du inte orkar ta tag i just nu till en annan dag. Du verkar ha en god självkännedom. Creme de la creme 😀 .

   Hanna 2017-08-23 06:14:05
   Svara
 • Jag som är nybörjare på detta med bloggar tröttnade när jag inte hittade bloggen utan blev kvar på dag 1 hela veckan??? Nu när jag frågade fina Josefine och kom rätt inser jag att jag har en del att ta igen…?
  Shaking and embracing… Jag har valt att gå i skogen de senaste dagarna då jag dels inte hittade bloggen men mest för att jag känner en så stark längtan efter naturen. Att känna fuktig luft i mina lungor, doften av skog och mjuk mossa under mina fötter… Det är som att mitt sinne efter flera dagars shaking öppnade upp och ville ut, min energi har börjat komma tillbaka och jag inser att jag har kämpat med ångest från det förflutna en tid nu. En tid av frustration och ilska, sorg och en känsla av maktlöshet. Under shakingen ikväll var det som att min kropp tog över och skakningarna kom i vågor, intensiteten ökade och minskade, förde med sig avslappning och känslor av lust… ingen värk i kroppen, bara glädje och lättnad. Glädje över att åter känna lusten till livet, till mig själv och till att möta allt om sker just här och just nu med nyfikenhet och tillförsikt. Lättnad över att kunna förmå mig själv att omfamna mig själv, mina goda egenskaper likväl som mina brister och framför allt mitt liv som jag ju själv har valt och som jag älskar varje sekund av♥️ Genom att omfamna allt som det innebär att söka min egen riktning och sanning kan jag också sluta göra mig själv till ett offer för omständigheterna och i stället ta lärdom om vad som sker inom och utanför mig så att jag kan göra andra val i livet, om och när det behövs. Jag är åter på min väg som jag valt, och jag vill följa den med rak rygg och ett öppet hjärta?
  Bliss to all of you♥️

  Katarina HD 2017-08-23 00:00:48
  Svara
 • Idag kom tårarna när jag gjorde yogan… Jag har alltid älskat mig själv på något sätt. Varit stolt över den jag är men egentligen aldrig reflekterat över att det kan vara nyttigt att ge MIG SJÄLV kärlek… Första gången det hände var några år efter att mamma dog. Hon var den som villkorslöst gav mig kärlek och framförallt tog hand om mig närhelst jag behövde. När hon gick bort fanns det inte kvar. Det tog ett tag innan jag insåg att jag måste ju fanimej göra det själv. Jag måste ge mig själv kärleken och tryggheten som jag hittade hos henne. Först då kan jag också orka ta hand om andra. Jag hittade yogan ❤ och jag tackar den för allt ? (och min syster som introducerade den för mig ? @vaxlaner ). Jag rös i hela kroppen och blev så rörd, glad och uppfylld bara jag steg in i salen och hörde musiken. Det var magi och kärlek vid första ögonkastet. Genom yogan har jag insett mycket ❤, förändrat mycket och framförallt prioriterat, lyssnat och gett mig själv kärlek ?. Så, tårar av tacksamhet idag att jag faktiskt kommit väldigt långt! Jag är grym ?✨. Så varför är jag värd att älskas? För att jag är snäll, omtänksam, alltid vill hjälpa och ta hand om, för att jag alltid gör mitt bästa, älskar de flesta och har ett öppet hjärta ❤!

  Yogahills 2017-08-22 23:13:09
  Svara
 • Åh jag håller så mycket med Josefine <3 Ger man kärlek till sig själv så känner man kärlek till andra. Ibaldn då är det tomt och ibland finns massor av kärlek.

  Elin Söderström 2017-08-22 23:12:08
  Svara
 • Hur ger du dig själv kärlek?

  Jag ger mig själv kärlek när jag ger mig själv egentid. Det kan t ex vara när jag är på yogamattan, när jag är ute i skogen och springer, när jag tar ett skönt bad. Det är också när jag tillåter mig själv att ta åt mig av beröm/kärlek/omtanke från andra ❤️

  Varför är jag värd att älskas?

  För att jag är unik. För att jag är en bra mamma, fru och vän. För att jag bryr mig om andra. För att jag är en bra lyssnare. För att jag oxå tillför något till den här världen.

  Alla är värda att älskas ❤️

  Ann-Sofie 2017-08-22 23:09:53 http://www.matathonmamman.bloggo.nu
  Svara
 • Åh, bryggan var precis vad min kropp behövde som motvikt till alla frsmåtböjande rörelser jag gör på en dag. Det var ren kärlek för kroppen.

  Jag ger mig själv kärlek genom att ta hand om mina fysiska behov. Det kan vara att äta bra mat, vila när jag är trött, klä på mig när jag fryser osv. Sen försöker jag att behandla mig själv som en bästa vän. Klankar jag ner på mig själv kan jag peppa mig själv. Jag tar mig tid för mina intressen och känner in mina behov för stunden.

  Anna Runemyr 2017-08-22 22:38:15
  Svara
 • Bliss! How i love bakåtböj!!! Mitt i allt annat!!! Vilka himla skit dagar jag har haft, känner hur det bara bubblar på insidan och varit i gråt senaste dagarna flera gånger. Ska erkänna på en gång att igår fick jag inte plats för någon yoga, lite pranayam i sängen med min dotter och brorsdotter, vi låg och näsandades i vänster näsborre för att coola ned oss med lite måne, femininitet, en 35 åring, en 5 åring och 2 åring. De va magi. Jag fick tid för lite meditation i tystnad och nymåne, intentioner bliss ? Men nu ikväll fick jag tid ? Och hur ger jag mig själv kärlek, jo just genom detta, yoga, meditation, läsa litteratur som är djupgående, bejaka det spirituell inom mig, finna mitt center, min kärna, andas in kärlek, andas ut tillit, göra kamelen för öppna upp blockeringar i hjärtat och känna tacksamhet. Sat Nam ? Hanna

  Hanna 2017-08-22 21:40:35 http://instagram.com/hannakarlssoncrafts
  Svara
 • Varför jag är värd att älskas, så svår fråga. Egentligen ska de inte vara det men man ska ju inte vara en som tar plats men nu jäklar ska jag tänka, våga skryta om mig själv ock skita i vad andra kanske tänker!
  Jag är en bra lyssnare. Jag ger mer än gärna tid (hellre än gåvor) till nära och kära. Att jag våga lyssna på hjärtat och säga upp mig för att må bra och våga satsa på min dröm. Att jag tillåter mig satsa på min dröm. Att jag ser det bästa hos alla. Att jag ger så mkt av mig själv till folk som ger tillbaka. Att jag ger mitt allt för mina hundar. Att jag vill utvecklas och då även lyfta alla runtomkring mig. Att jag i grund och botten är en glad, studsig filur som bjuder på sig själv och gärna sprider glädje med Chandler moves och icke så vackra skönsång. Att jag vågar visa mig svag och att jag vill vara så verklig som jag bara kan, inte ha någon fasad!
  Herre va detta va lurigt och vet inte om jag pricka frågan rätt men nu avslutar jag här innan jag ens börjar fundera över vad jag skrivit och då hinner radera ngt! Detta kom ur mig helt enkelt! 😀

  Petra 2017-08-22 21:31:52 http://petraleandersson.blogg.se
  Svara
 • Åter tack alla fina för att ni delar med er! Här kommer dagens reflektion?
  ✨Hur ger du dig själv kärlek?✨ Jag ger mig själv kärlek när jag rullar ut min yogamatta och lyssnar in vad jag behöver just i den stunden. Jag ger mig själv kärlek när jag ägnar mig åt andra intressen som jag mår bra av som exempelvis att skriva, sitta vid symaskinen eller ta en promenad ute i naturen. Jag ger mig själv kärlek när jag utgår från vilka behov jag har just nu, genom att lyssna in alla signaler som strömmar genom kropp och sinne. Jag ger mig själv kärlek genom att uppskatta det liv jag lever, och människorna jag har omkring mig ???
  #yogareflekteradela

  Yogi Johanna 2017-08-22 21:25:27 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
  Svara
 • Kärlek!

  Caroline (cafre85 Instagram) 2017-08-22 21:22:45
  Svara
 • Alltså tack allihopa för all respons man får på inläggen, alltså det ger så himla himla mycket att få den bekräftelsen att någon annan, som man inte ens känner, stannar upp om relaterar till ens egen vardag! <3
  Idag gjorde jag för omväxlings skull yoga på kvällen och efter en känslomässigt tuff dag med sjukskrivning och mycket diskussioner kring livet kände jag mig skör. Jag tog min tid med yogan och mediterade lite efteråt och jag höll nästan på att börja gråta. Efteråt kände jag mig så tillfreds och lugn. Detta är något som jag länge vetat är det största sättet att visa mig själv vardaglig kärlek, men det har tagit mig till denna sommar att få in en daglig rutin och jag mår SÅ bra av det.
  Andra sätt att visa mig själv kärlek är att känna efter magkänslan och följa den. Det är så lätt att tappa den och väldigt bra att påminna om den. Att ta det spontant och känna efter. Vad vill JAG egentligen? För det blir lätt att man bara hakar på varje impuls och varje förfrågan för att man blir så glad när folk vill hänga med en eller vill anställa en or what not. Jag är väldigt mån att behaga andra och jag kör ofta över mig själv nämligen för andras förmån. Jag tänker att även göra sånt man vet att man mår bra av utöver yoga, kanske gå och lägga sig tidigt, inte dricka alkohol bara för att andra gör det eller bjuder, äta godis för varje impuls. Det är så lätt att hamna in i sådana vanor och kärlek för mig själv är helt klart att känna in kroppen och följa den, vilket också såklart betyder en godis ibland eller en drink 😉 Gå på feeeling!

  Sigrid 2017-08-22 21:05:36
  Svara
 • Att älska sig själv är för mig att lyssna till vad jag vill. Att bromsa när det inte känns bra. Att gasa när jag har medvind. Att ge mig tid i stillhet och eftertanke. Att ge mig tid för skratt och vänskap. Att älska och uttrycka kärlek till mina närmaste. Att våga leva och välja fritt det liv jag vill leva. Att vara ärlig mot vad jag känner och vill och kan. Göra det jag längtar efter! I det lilla och i det stora – när det är möjligt!

  Karolina 2017-08-22 21:05:22
  Svara
 • Hej vänner!
  Dagens övningar fick äga rum på nyöppnade Yogayama i Göteborg, med självaste Josefine! (TACK för ett grymt pass, du skapar lika mycket magi på mattan som i bloggen!). Ett pass som innehöll ALLT. Det var tufft, svettigt, äkta, avslappnande … och där någonstans mitt i alla känslor kände jag mig hög på livet! Så, hur ger jag mig själv kärlek? – Ja, helt enkelt genom att ge mig själv det jag behöver och mår bra av! Jag vill gärna ha lite av allt, och älskar livets kontraster!
  Att unna mig sömn, om jag är trött.
  Att ta en löprunda, om jag vill röra på mig.
  Att yoga, om jag vill finna lugn eller om jag vill utmana mig själv.
  Att sova i tält, om jag vill ha äventyr.
  Att unna mig SPA, om jag vill ta hand om mig själv.
  Att äta choklad, om jag känner mig nedstämd.
  Att kramas, om jag behöver närhet.
  Att dricka champagne, om jag vill lyxa till det.
  Att åka bergochdalbana, om jag vill skratta.

  Att ta mig an livet. Att vara glad i livet. Att vara närvarande. Att våga lyssna på sig själv …

  Caroline (cafre85 Instagram) 2017-08-22 20:58:07
  Svara
 • Jag är fortfarande helt slut i både kroppen och sinnet sen helgens bravader och har haft svårt för de senaste positionerna som fokuserar mer på framsidan av kroppen. Idag var inget undantag när det kom till halv brygga och hel brygga. Yogapasset jag var på igår var också tungt, många känslor som suttit inlåsta i kroppen släpptes ut och jag var smått irriterad nästan hela passet. Jag har aldrig provat embodied flow tidigare och det här var en grundkurs inom detta som ska pågå i fem veckor. Jag kände mig frustrerad och helt grön på allt även fast det var yogapositioner som jag gjort sedan många år tillbaka. Men när jag väl kom hem efter det första passet så var jag ändå nöjd och stolt. Jag tog mig dit, jag klarade av att vara där under hela passet och jag gav inte upp även när det kändes tungt och kroppen kändes svag. Det var som att jag för första gången på flera år gav mig själv kärlek, en kärlek som antagligen kroppen längtat efter så länge att nu när den väl fick det så kändes det obekvämt och blev istället irriterad för att den fick kärlek. För hur ska kroppen kunna lita på att det här kommer fortsätta? När jag behandlad mig själv som skit i flera år och sedan plötsligt så ska den få kärlek, inte konstigt att den protesterade. Så att idag fortsätta med frågan om hur jag själv ger mig själv kärlek var riktigt passande!

  Ja och hur tusan ger jag mig själv kärlek.. det här var en sjukt svår fråga. Jag har ju absolut inga problem med att sprida kärlek runtomkring mig till andra för att visa hur mycket de betyder för mig. Det gör jag varje dag mer än gärna! Men hur visar jag mig själv det här? Känns som att frågan är svår då jag inte som sagt visat mig själv kärlek på flera år, men sedan utmaningen började så har det skett en liten förändring. Den här utmaningen är verkligen något som jag lägger ned mycket energi och tid på eftersom den ger mig så mycket tillbaka, som en gåva från mig själv till mig själv. Sekvensen utökas varje dag med positioner som ger min kropp en massa härligheter, samtidigt som sinnet får jobba med kluriga frågor som följer varandra på ett utvecklande sätt. Sinnet får börja ifrågasätta sina val och dela med sig av fokus mer till kroppen. Sinnet måste släppa kontrollen och låta kroppen ta över, något som också inte skett på flera, flera år! Och jag tror verkligen att det var en bra början till att börja ge mig själv mer kärlek. Jag ger mig tid att göra något som jag älskar och mår bra av, nämligen yoga. Jag unnar mig själv mer saker som jag velat göra sedan länge men som jag har prioriterat bort pga min självkritik och utbildning. Jag har börjat värdera mig själv högre än jag gjort tidigare och tar hänsyn till mina egna önskningar och viljor. Jag kan inte riktigt sätta fingret exakt på vad det är som har hänt men under de här nio dagarna så har jag blivit både lyckligare och känner att livsglädjen kommer tillbaka sakta men säkert. Peter berättade för mig i helgen att han är så stolt att jag verkligen tog tag i den här utmaningen och gav den hela min kärlek, för enligt honom så har jag inte gjort så stora framsteg på dessa åtta månader som jag gjort under de här nio dagarna. Så jag vill bara säga TACK till mig själv för att jag gjorde det här. Jag blir så himlans glad och stolt nu när jag inser vad jag faktiskt gjort för mig själv under de här nio dagarna. Jag trodde verkligen inte att det skulle gå så fort för mig att inse allt som jag insett hittills, men hela jag måste innerst inne skrikit efter all den här uppmärksamheten så länge att när jag väl började ge efter så var det som att hela dammen brast inom mig. Tack för att jag lyssnade på vad mitt hjärta sa åt mig att göra och längtade efter. Tack att jag gav mig själv tid att börja förstå vilken fin och underbar människa som jag är, trots allt som hänt tidigare. TACK för all kärlek, jag förtjänar den och ska ta till vara på allt! ?? ✨ ❤️
  TACK Pia, du är bäst ?

  Svara
 • Kom inte längre än till den dagliga shakingen innan illamående och en bankande huvudvärk knackade på. Tror att den ena efter den andra spänningen börja lossa runt om i kroppen…Det blev en väldigt slow och mjuk solhälsning idag. Styrkan fanns inte rikligt där, men det är okej. Klappar mig själv på axeln för att jag faktiskt lyssnar på min kropps signaler och INTE envisas med att fullfölja dagens utmaning. Det kallar jag att ge kärlek till sig själv. Den ”duktiga flickan” har gjort revolt 😀
  SÅ till dagens reflektion: Hur jag ger mig själv kärlek.
  När jag släpper taget om allt som inte gör mig någon nytta. När jag matar kropp och själ med fina tankar om mig själv och andra.
  När jag tillåter mig själv gå på känsla och strunta i måsten.
  När jag ger mig själv tid att bara vara i mitt egna sällskap & tillsammans med alla jag älskar.
  Att titta sig själv i spegeln då och då och säga att jag är bra precis som jag är. Vacker, klok och HÄRLIGT GALEN. Ibland behövs de där orden utryckas verbalt öga mot öga med sin egna spegelbild just för att den där kärleken till sig själv ska bli extra tydlig.
  Att vara egoistisk, sätta sig själv i första hand och ge sig själv den tiden man behöver för att re-charge. Det är att ge kärlek till sig själv. Ta hand om den personen som du kommer att spendera den största tiden utav ditt liv med, nämligen dig själv. BOMBA dig själv med kärlek, då kärleken till dig själv även speglar den kärlek du ger till andra.
  Som en vis man en gång sa ”man måste älska sig själv först innan man kan älska någon annan”.
  <3

  Victoria Larsson 2017-08-22 20:51:03
  Svara
 • Idag har jag haft en sådan där dag där allt gått fel. Jag har varit tröttare än vanligt efter helgen så allt har känts väldigt segt. Katten var bråkig under yogan och sprang runt och bet mig i fötterna,vaderna, händerna, håret.. så det var i princip helt omöjligt att fokusera. Tror jag tajmade in det lite för tight inpå hennes mat… Min telefon lade ner för ett par månader sedan, för inte så länge sedan bestämde sig min hårddisk för att sluta visa innehållet och idag så vill inte min kamera samarbeta med mig längre och min dator verkar vara på väg åt samma håll. Den har hängt sig jag vet inte hur många gånger och det känns inte helt 100 att jag ens får iväg det här. Jag behövde med andra ord fokusera på kärlek idag, för det är just sådana här dagar som det är lätt att tappa bort dom där bra tankarna.
  Men alltså, oj vad svårt! Att fokusera på allt det där som är fantastiskt utan att lägga till ett ”men”. Det får jag nog jobba lite på. Jag vet ju dock att jag för det mesta är rätt bra på att ge mig själv kärlek – och känna att jag förtjänar det. Kanske har jag blivit lite bättre på det sedan jag blev sjuk, men jag har insett att man måste ta hand om sig själv och sätta sig själv först för att allt annat också ska kunna bli bra. Yogan, bra mat, sömn, alla dom där små besluten och sakerna som jag gör för att JAG mår bra av det. Inte anpassa mig efter hur andra vill att jag ska vara.

  Therese 2017-08-22 20:25:08 https://www.facebook.com/wiksten.therese/
  Svara
 • För det första måste jag säga att den här sekvensen är underbar. Särskilt med musiken. Jag har för vana att göra min morgonsekvens i tystnad för då är jag ännu inte redo för ljud. Den här utmaningen gör jag på kvällen. Jag har byggt på lite grann varje kväll för att den ska räcka ungefär en halvtimme och avslutat med lite yin. Musiken lyfter det hela till en ny nivå. Idag kände jag mig stark. Idag lyfte kråkan nästan..eller jo det gjorde den i en och en halv sekund ???.

  Att skriva ett kärleksbrev till mig själv är mer än jag förmår just nu. Men det ska jag ta med mig och träna på. När ger jag mig själv kärlek? När jag kommer ihåg att ta hand om mig och ser mina behov. Yogan kom in i mitt liv så smått för 2-3 år sedan. Nu gör jag någon form av yoga nästan varje dag. Jag gläder mig åt mina framsteg och försöker acceptera att jag inte kan göra allt jag vill. Nu är jag mycket starkare än förut. Har inte konstant värk i axlar och nacke. Det är stort, att inte behöva ha kronisk smärta. Jag försöker tänka att min kropp är mitt tempel? Jag åt ganska hälsosamt innan, men det blir bättre hela tiden. Mer veganskt, mindre socker, mindre vin. Mer enligt ayurvediska principer. Jag sover mycket bättre än för några år sedan. Jag älskar att resa och reser när jag kan. Jag går på ansiktsbehandling och shiatsu ibland. Men jag har mycket att göra ännu när det gäller att inte döma mig så hårt och kräva så mycket. Det här jag räknade upp är kanske exempel på hur jag ger mig själv kärlek genom att ta hand om mig. Det fina är ju att man kan utvecklas hela tiden. Om jag ser hur mycket positiva förändringar jag åstadkommit i mitt liv särskilt under de senaste åren så ger det mig optimism inför framtiden. Jag är på en bra väg nu. Kärlek till er alla. Tack Josefine för det du ger oss här. Det betyder så mycket för så många av oss.

  Hanna 2017-08-22 19:57:14
  Svara
 • Kärlek ger jag mig själv genom att uppskatta min kropp. När jag ger min kropp mat med kärlek. När jag ser mig själv i spegeln och ler. När jag uppskattar min personlighet och hur jag behandlar andra i min närhet.
  Att jag ger mig denna utmaning istället för att bara titta på netflix.
  Att tänka snälla tankar efter att de elaka varit framme och härjat.
  När jag vågar säga nej för jag behöver vila.

  Marina Linder 2017-08-22 19:42:12
  Svara
 • Trots att min kropp havererat och sagt upp sig och trots allt negativt som kommit ur det så har det kommit en massa bra ur det oxå! Det var först efter utmattningen som jag började ta hand om mig själv. Jag blev tvungen att bli ”egoistisk” och tänka på mig själv. Det var jättejobbigt och är fortfarande jobbigt att prioritera MIG. Jag har börjat reflektera över vilka jag vill ha omkring mig, slutat vara social för att jag måste, svarar inte på sms, struntat i vad andra tycker… lärt mig fokusera på MIG. Jag har hittat verktyg som hjälper mig att ta hand om mig själv, yoga, meditation, skogspromenader, tacksamhetsdagbok och närvaro. Jag lägger min tid på sånt som gör mig glad, har hittat tillbaka till mig själv och vad som var JAG från början. Ett tag visste jag inte ens vad jag tyckte var roligt. Jag har gett mig tid att hitta tilllbaka. Detta är sättet som jag visar kärlek till mig själv.

  Och under alla lager av mina brister så finns där det viktigaste. En genomsnäll, sprudlande och kärleksfull person som när hon har ork ger allt hon kan till människor omkring, som är den som ser till att andra mår bra, som tar hand om nya på jobbet, som står upp för andra, som hatar orättvisor… en person som jag är stolt över! Tack för att du fick mig att tänka på detta för det är nästan så att jag glömt detta de senare två åren och fokuserat mer på att jag inte känner igen mig själv. Men hon finns kvar därinne och bara väntar på att utvecklas till något större… när tiden är inne!

  Växlaner 2017-08-22 19:32:59
  Svara
 • Till mig själv: Kära Birgitta du är stark, vacker, tålmodig, modig, bra kamrat, kärleksfull mor, lyssnar på dina närmaste och släpper allt när du behövs.
  Du är fantastisk som du är fortsätt så <3

  Måste dela med mig av en dikt av Stefan Gunnarsson som jag fick av en fin kompis till mig när jag behövde det som mest:

  Förlåt mig!
  Jag förlåter mig själv för att jag låtit andra styra över mina tankar och känslor.
  Jag förlåter mig själv för att jag gav bort rätten att definiera mig till andra.
  Jag förlåter mig själv för att jag ställt så höga krav på mig själv.
  Jag förlåter mig själv för alla gånger jag sagt ja trots att jag ville säga nej.
  Jag förlåter mig själv för att jag blundat för mina behov för att vara andra till lags.
  Jag förlåter mig själv för alla gånger jag burit skuldkänslor utan att jag varit skyldig.
  Jag förlåter mig själv för att jag inte såg min egen kraft och trodde på min förmåga.
  Jag förlåter mig själv för att jag inte förstod att jag var värd att älskas som jag är.

  Nu börjar en ny dag, en oskriven framtid och jag ska lyssna på min inre röst.
  Allt är förlåtet och jag är på god väg hem.

  Din för evigt
  Mig själv

  Birgitta Möller 2017-08-22 19:25:13
  Svara
 • För 6månader sedan skrev jag upp denna fråga på min vägg och sedan dess har jag i alla val jag gjort försöka ha kärleken för mig själv i fokus.
  Ärlighet är ett stort tema till denna fråga. Att vara ärlig mot sig själv och sedan alla runt dig. För hur ska du annars kunna uttrycka dina behov, vara dig själv och kunna sätta gränser.
  Jag försöker varje dag boka in saker i min kalender som jag vet ger mig livsenergi, återhämtning och glädje. Även om jag inte är motiverad så försöker jag göra några av dessa saker för jag vet att de ger mig så mycket. En miracle morning (googla) försöker jag få in lite nu som då och får jag inte då kan jag göra bara delar av den eller något liknande. Sånt som ger mig livsenergi och som jag bokar in i kalendern är; vara ute i skogen, meditera, yoga, massage, tarot kort, reiki, fysisk aktivitet, skriva, rita, dansa, affirmationer, spikmatta osv. Listan är lång.
  Jag försöker varje morgon meditera för att komma i kontakt med mig själv och finna respekten och ödmjukheten för att jag ska kunna göra val därefter. Välja rätt mat, rätt umgänge, vad jag gör och utsätter mig för. Resan har varit lång och det har funnits dagar då jag inte förstått att en universell kärlek ens existerar. Men idag kan jag säga att vad som än sker så kommer jag alltid kunna gå tillbaka till ’the source’ den enorma kärlek som finns runt oss. Som vi alla vill åt men söker på fel ställen, när den hela tiden funnits inom oss.
  Önskar att ni alla ska få uppleva den ström av ovillkorlig kärlek.
  Kramar <3

  cicci 2017-08-22 19:24:27 http://instagram.com/ciccikorv
  Svara
 • Jag har under långa perioder försökt anpassa mig och ändra på mina beteenden för att bli älskad. Jag har fixat, trixat, planerat och bortprioriterat mig själv för att visa att jag är värd att älskas.
  Men jag vill älskas för den jag är. Jag vill vara 100% Lisa och älskad just precis för det. För att jag har mina starka och svaga sidor. Jag vill bli älskad för den jag är. Punkt slut!
  Kram

  Lisa 2017-08-22 19:01:44
  Svara
 • Hej!
  Det här är antagligen bland det svåraste jag skrivit och en uppgift jag i vanliga fall skulle flytt ifrån men jag ska försöka .. från mig till mig och till den som läser och känner kärlek från detta.

  Till dig som inte kunde se dig själv i spegeln utan att hata vad du såg. Till tjejen som idag tog på sig sina fruktade glasögon och kände sig fin ändå.

  Till tjejen som gått genom helvetet och begravt alla känslor under berg av is.
  Till tjejen som blivit tusen gånger starkare, som försöker älska även om hon blir sårad

  Till tjejen som som bara ville fly bort från deras ord och bort från stan
  Till tjejen som har haft allt som man ”skulle” ha
  Till tjejen som valde om och började följa sin egen väg

  Till tjejen som trodde hon var konstig och bara ville ut
  Till tjejen som någonstans där hittade hem i sig själv till slut

  Till tjejen som slutade vara rädd och alltid beredd
  Till tjejen som bestämde sig för att leva livet med twist

  Till tjejen som aldrig trodde hon skulle bli något
  Till tjejen som hjälper andra hitta rätt

  Till tjejen som inte kände att hon hade något värde
  Till tjejen som visste vad hon var värd och sa stopp när hon kände sig kränkt

  Till tjejen som var vilse på stigen
  Till tjejen som hittade sin plats om och om igen
  Till tjejen som bestämde sig för att världen var hennes hem
  Till tjejen som öppnade sitt hjärta och vågade tro

  Till tjejen som insåg att hon kunde ändå. Hon som började älska sig själv långsamt. Hon vars historia det är tio år emellan, ibland fem och ibland livet nu. Du som bestämde dig för att resan var ditt mål och bestämde dig för att se i spegeln vad ingen annan såg. Till dig som såg citatet ” you accept the love you deserve” och insåg att du behövde älska sig själv och din omgivning ännu mer, för att få den kärlek ditt hjärta förtjänade. Till dig . Till mig. För du är jag. Och jag älskar dig villkorslöst. Varje dag. Bra dag eller dålig dag spelar ingen roll. Glöm aldrig hur långt du har kommit ditt 15 åriga jag och 20 åriga jag skulle varit stolt. Omvägar till trots jag vet att du hittar hem till slut ❤️

  Alexandra B 2017-08-22 18:51:32
  Svara
 • Just nu, idag och i en period som varat ett tag känner jag mig kluven. Som att jag står med ena benet i den ljusa sanden medan den andra foten står kvar i en mörk gyttjig lera. Kanske har jag fastnat i den loppen för att jag tänker för mycket på att den finns? Eller så har jag svårt att ”ta mig ur den” för att det fortfarande är hur jag ser på det hela. Att det lixom skulle vara något jag behöver ta mig ifrån. I stället för att det nu bara är som det är. Och att det känns som det känns av allt som är. Svåra tider är också gåvor. Kan jag inte vara tacksam för det jag har kan jag heller inte känna tacksamhet för det jag får. Så jag försöker först och främst embracea att jag känner som jag gör för att på så vis kanske kunna ändra min mentala inställning till att njuta i allt jag befinner mig i, som också som sagt är så himla mycket fint <3 När jag låg i Savasana nyss efter en good enough yoga av alla inslagen hittills, bad jag om hjälp. Hjälp mig att hitta tillbaka till mig själv. Hjälp mig att hålla fast vid kärleken till mig själv även när jag uppmärksammar de sidor hos mig själv jag inte gillar lika mycket, och främst av allt när jag håller på att döma mig själv, och på köpet också andra. När jag känner att jag sitter lite existentiellt/andligt fast och på något vis har trillat in i en del tomhet igen. Och det för in oss på dagens fråga. Hur ger jag kärlek till mig själv? Jo jag försöker som nu när jag fortfarande är trött, och tung i sinnet att börja med att Acceptera mig som är just nu. Och att jag ger mig kärlek genom att hålla mig till, ja välja, mina grundläggande enkla (men svåra) rutiner och påminna mig om att det kommer lätta när det är dags för det igen. Vägen till helande är huller om buller och inte en rak uppåtgående kurva. Jag ser också till att göra kärleksfulla handlingar. Som att ta mig tiden till yogan, meditera mera och göra sånt som jag tycker är roligt! Jag är värd att älskas för att jag är jag. Good enough precis som jag är. För att jag är en del i allt och alla är en del i mig. För att jag är unik, precis som alla andra 😉 Och för att följa uppmaningen om att dela lite mer konkreta vackra rader om mig själv… ..så märkte jag hur svårt det var! Haha!! Eller kanske framförallt läskigt. Jag har oerhört svårt att lita ”på internet” :/ Jag märkte en kväll härom veckan att jag var ledsen, och kände en oerhört vacker kärlek till mig själv på samma gång. Det som slet i mig var hur sorgligt jag tyckte att det var att ”Jag inte ser mig själv som för allt jag Är”. Och för att ens kunna lägga märke till den kollisionen så har jag ju behövt få syn på något stort. Att det ju finns så himla mycket vackert där att lyfta fram. ( Som lejon(k)ungen. 😛 ) Att Älska. Och för allt det här jag skriver nu så kommer komplimangerna plötsligt av sig själv. Jag är såå MODIG! Och jag är GENUIN. Jag går emot mina rädslor att dela här så öppet jag kan, för att det är den världen/klimatet jag själv önskar finns. Och för att även om vi är ”moder teresa” så har vi ändå skit under naglarna 😛 typ. Jag är ROLIG. Jag gör mitt allra bästa för att slipa fram den oslipade diamanten. Kämpar för att välja tacksamhet, ljus och kärlek. Och släpper taget för att välja tro, helande och en möjlighet att bara kunna följa med på vågorna. Jag är NYFIKEN och önskar behålla den vackra styrkan in i graven! Känsligheten med. Empatin. Knäppheten. Och allt allt allt det kreativa… <3 <3 <3 Bästa Josefine, TACK för den här frågan. Som du trodde – det var precis vad jag behövde just nu!! <3 Och tack till alla andra här också som gör det här forumet så levande, tryggt och vackert. Tack för att ni hjälper mig hitta rätt i snårskogen igen. För era kommentarer de föregående dagarna. Jag har läst dem och Känt dem, även om jag inte orkat svara/kommentera mera. Tack för att jag skrev det här och på så vis väckte kärleken i det. KÄRLEK.

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-08-22 18:19:44
  Svara
 • Just nu ger jag ger mig själv kärlek genom att lita på mig själv och min kropp. Genom att strunta i vad jag borde göra och tillåta mig själv följa min intuition. Genom att förlåta mig själv för alla mina misstag och genom att påminna mig själv om att det är okej att göra fel.

  Samtidigt visar jag mig själv kärlek genom att släppa de tankar som tar för mycket energi och inte tjänar mig på något sätt. Istället fyller jag hjärnan med positivitet och vetskapen om att ens tankar blir ens verklighet. (Allt händer två gånger, först i tanken och sedan i verkligheten)

  Agnes Falk 2017-08-22 17:45:25 https://www.instagram.com/agnes.falk/
  Svara
 • Jag inser i dagens reflektion hur mycket kärlek jag ger mig själv så hjärtligt tack för denna frågan❤️Tack för att jag tar mig an den här utmaningen som är en kärleksgåva i sig❤️ Tack för att jag dagligen tänker -vad KAN jag göra, för mig själv just nu? Skapar möjligheter snarare än ursäkter. Tack för att jag tillgodoser mina behov av mat sömn och rörelse. Tack. Den största vibrationen i kroppen skapar jag genom just tacksamhet. Där finner jag livskraft. När jag tackar infinner sig lycka, ett ljus sprider sig och jag öppnar upp för energi att flöda fritt i kroppen. Jag tillåter mig att ta emot av alla gåvor som kommer till mig på alla nivåer i mitt liv. Känn på det, jag tillåter… Jag väljer kärlek. Jag väljer tacksamhet. Tack för att jag tar hand om mig på bästa sätt. Den energin ser inga hinder bara ljus. Vi har alltid val, hur svårt det än kan kännas. Namaste ? Tack till alla som deltar och dagligen sprider kärlek och pepp, och tar hand om sig kärleksfullt❤️

  Jessica 2017-08-22 17:19:29
  Svara
 • Jag har lätt att köra slut på min kropp. Arbetar för mycket emellan åt, och det resulterar i för lite sömn och inte den mat som kroppen behöver. Men jag har blivit bättre på att lyssna på min kropp och vad den vill och behöver. Sen jag började med yoga (hittade till din blogg <3) och meditation (ca 2 månader sen), har jag börjat må så mycket bättre. Så för att ge mig själv kärlek yogar jag, tillagar bra och god mat och njuter av min egentid. <3

  Lina 2017-08-22 15:45:24
  Svara
 • Jag har precis blivit färdig med min lilla mini yogastudio i källaren. Därför passade jag på att göra yogan där nere i dag. När jag låg i vilan på slutet började jag först gråta sedan skratta och sedan båda två samtidigt. Helt plötsligt kom det ur min min: allt kommer att bli okej. Jag undrar om det var bryggan som öppnade upp? Jag har inte gjort den sedan jag var liten och aldrig prövat den i yogasammanhang. Det var en spännande yogasession idag och dessutom orkade jag mig genom hela 15 min av shakingen, även om det fortfarande känns som att jag inte vet om jag gör rätt eller inte.

  Det blir ett kortare svar på dagens fråga: därför att jag faktiskt har ett sådant för en gångs skull. Jag ger mig själv kärlek genom att prioritera mig själv. Punkt. Jag har lärt mig det den hårda vägen och nu jobbar jag stenhårt på att inte känna mig självisk på ett negativt sätt utan istället vara positivt självisk och övertala mig själv att alla vinner på att jag tar hand om mig. Oprah Winfrey Sa: du behöver ett överfullt glas för att kunna dela med dig av dig själv.

  Kram på er!

  Mikaela 2017-08-22 15:36:32 http://nouw.com/mikaelalindholm
  Svara
 • Bryggan var svår o mest utmanande hittills. Kul med utmaning för en vän yogautövare. Ger mig själv kärlek med yoga. Fina löptider i naturen. Varma bad tända ljus bra musik o böcker kram

  Lisale 2017-08-22 14:50:02
  Svara
 • Idag blottar jag min själ känns det som i detta inlägg, så hoppas ni har förståelse ifall jag inte ger så mycket gensvar. Inget illa menat så ni vet mina fina?

  Kärlek till mig själv, något jag sällan tillåtit mig uppleva. Ett främmande begrepp under väldigt många år. Gav mig hän för första gången, på riktigt, under denna sommar och på yogaresan i Frankrike. Där öppnade jag rum i mig själv och gav plats till självkärlek. Har insett att jag gör det genom att försvinna in i konstens värld, i musiken och dansen, i att krama och älska mina närmaste, att se mig själv i spegeln och säga fina saker om mig själv, att andas ren och frisk luft, att drömma stort och tro på mina drömmar, att tillåta mig själv vara jag för jag är en bra människa. Har insett mer och mer mitt självvärde på senaste. Jag älskar att älska och de jag älskar gör jag innerligt! Någon gång ska jag älska mig själv innerligt också, men för nu så älskar jag vissa saker om mig och det är iaf en bra början. Jag har alltid varit rädd för att andra inte ska älska mig för den jag är, och ansträngt mig så mycket för att ändra min personlighet. Skyllt på mig själv när relationer inte fungerat, både vänskaps- och kärleksrelationer. Nu vet jag att det inte alls behövt vara mitt fel. När det kommer till kärleksrelationer vill och ska jag älska mig själv innerligt innan jag tillåter någon annan att göra det. Jag är min prioritet. Min familj och mina vänner får min innerliga kärlek, utan tvekan. Dock ibland mer och ibland mindre. Älskade nära och kära, hoppas ni har förståelse för att jag är på en själslig resa och när jag inte kan umgås är det för att jag behöver ge mig själv kärlek just nu för att sedan kunna dela den kärleken med er. Men ni måste veta att jag älskar er oavsett hur långt jag kommit på min resa. Det får ni aldrig glömma???
  #yogareflekteradela

  Nilo 2017-08-22 12:54:14
  Svara
  • Svar på Nilos kommentar.

   ❤❤❤

   Caroline (cafre85 instagram) 2017-08-22 22:25:55
   Svara
  • Svar på Nilos kommentar.

   ❤️❤️❤️❤️❤️ Vackra vackra du tack för att du orkade och vågade dela med dig så himla stort av dig, kärlek!!!! ❤️❤️❤️

   Jessica 2017-08-22 17:28:35
   Svara
  • Svar på Nilos kommentar.

   ❤️❤️❤️ Tack så mycket!

   Hannanas 2017-08-22 15:11:49
   Svara
  • Svar på Nilos kommentar.

   Fina Nilo. Tårfyllda ögon av att läsa din delning. Från hela mitt hjärta – tack. Å jag som var med dig i Bretagne såg din process, såg hur du gav dig hän in i sorgen för att sen låta hjärtat vara vidöppet. Tack tack tack för tilliten. Tack tack tack för att du är med R och delar. All kärlek ❤️

   josefinebengtsson 2017-08-22 13:42:15
   Svara
   • Svar på josefinebengtssons kommentar.

    Tusen miljoner tack du Josefine som öppnade upp så mycket inom mig! Är för evigt tacksam för det ska du veta. All kärlek i hela universum till dig!!

    Nilo 2017-08-22 22:56:11
    Svara
  • Svar på Nilos kommentar.

   Så vackert Nilo! Känner igen mig så himlans mycket och du behöver inte alls ursäkta dig för det här ? Ge dig all kärlek och styrka som du behöver och som du orkar att ge! ? ? För du är värd så mycket mer ? ? ?

   Pia 2017-08-22 13:20:54 https://www.instagram.com/pianolen/
   Svara
  • Svar på Nilos kommentar.

   Alltså åh ❤ Vet inte vad jag ska skriva… Så kloka ord och så fint. TACK! ?

   sandra junhammar 2017-08-22 13:14:38 http://www.sandrajunhammar.se
   Svara
  • Svar på Nilos kommentar.

   Vilket vackert inlägg till dig själv Nilo❤️

   Mia Eriksson 2017-08-22 13:03:10
   Svara
 • Hej Dag 9 ? Bryggan är utmanande och en svår pose som jag tränat på genom att göra en halv brygga…tränat i 6 mån innan den dagen kom då jag kände att nu vill jag testa mer. Börjar med att stödja med huvudet och sen upp i full brygga. Den lyckokänslan är enorm. Det jag egentligen har tränat på är mitt tålamod och att vara nöjd med att klara en halv brygga. Resten kommer när jag är redo. Alla bakåtböjningar ger mig extra energi och positiva känslor.

  Dagens fråga: Hur ger jag mig själv kärlek? ❤️

  Jag ger kärlek till mig själv när jag lyssnar på min inre röst. Hur känns min kropp idag? För att känna inåt och lyssna så behöver jag tystnad. Jag kan vara tyst själv eller tillsammans med andra. Kärleken till varandra blir starkare när vi är tysta och bara känner in och kommunicerar med ögon och kroppen. ?

  Jag ger kärlek till mig själv när jag lever mina värderingar. Jag går med mina värderingar och inte emot.

  Jag ger kärlek till mig själv när jag yogar och mediterar dagligen. ?

  Jag ger kärlek till mig själv när jag är medveten om mitt gamla beteende och agerar på mitt nya beteende. Bra & Vara, Flexibel & Fri

  Jag ger kärlek till mig själv när jag är snäll och omtänksam med mig själv. ?

  Jag ger kärlek till mig själv när jag lyssnat inåt innan jag ger ett svar.

  Jag ger kärlek till mig själv när jag saktar ner mitt tempo. Går saktare/lugnare, rör mig saktare, upplever allt runt omkring mig. Lyssnar mer, ser mer, känner mer, smakar mer, luktar mer. Mina fem sinnen ?

  Jag ger kärlek till mig själv när jag är närvarande i det som är och fokuserar på en person, en uppgift i taget. Verkligen ger allt jag har i den stunden.

  Namaste ?❤️?

  Maria 2017-08-22 12:12:44 http://www.instagram.com/miathorn
  Svara
 • Hej på er finingar! ❤

  Idag var min handleder lite deppiga, så jag lyssnade på min kropp (och visade mig själv kärlek!) genom att hoppa över/byta ut de asanas som belastar handlederna.

  Hade en extra fin stund på yogamattan idag, ni vet sådär så det bubblar av lycka inombords, samtidigt som man bara är totalt närvarande ❤ Gaah, älskar den känslan!

  Känner verkligen igen mig i det du skriver Josefine; om att ena stunden känna kärlek till allt och alla, och i andra stunder känna ingenting!

  Tidigare har jag varit ganska dålig på att visa mig själv både kärlek och respekt ? Det var inte så bra och slutade med att jag blev utmattad. Inget vidare när kroppen tvingas dra i nödbromsen, men samtidigt blev det en viktig vändpunkt.

  Sedan dess har jag fokuserat väldigt mycket på att bli bättre på att visa mig själv kärlek. Försöker vara snällare mot mig själv, göra saker jag mår bra av och tycker om. Äta bra, sova ordentligt, röra på mig, vistas i naturen, yoga, dansa, läsa böcker, rida, umgås med nära och kära… Kort och gott ta hand om både kropp och själ. Jag har insett att jag är värd kärlek, även om det tagit tid.

  Jag har en hård röst inombords som pressar och dömer mig, men det finns också en vänligare röst. En som tröstar och säger allt är okej och att det kommer att ordnar sig. När jag gör något ’fel’ brukar den vänliga rösten be mig fundera över hur jag hade reagerat om min bästa vän hade gjort samma sak – då hade jag inte alls tyckt att det var lika farligt eller varit så hård. Då kommer insikten att jag inte vill döma mig själv hårdare än min bästa vän.

  Tränar faktiskt på att ge mig själv komplimanger, eftersom jag tidigare varit expert på motsatsen. Jag har lätt för att lära, är oftast vänlig och diplomatisk, har humor och fina ögon. (Rodnar när jag skriver detta, haha ?)

  Önskar alla en riktigt härlig dag! Tack för all pepp och kärlek ? KRAM!

  sandra junhammar 2017-08-22 11:46:12 http://www.sandrajunhammar.se
  Svara
 • Dag 9 #yogareflekteradela med @josefinesyoga ??❤️
  Dagens övning(ar) halva eller hel bryggor, Urdhva Dhanurasana. Underbar flöde efter skön Shaking och tänkte på när jag låg där i halvbryggan att tänk den här kunde du inte göra för ett tag sen. ❤️ Fortsatte till helbrygga, gjorde om ett par gånger ??? så kul att upptäcka sig egen utveckling oberoende av andra! ???❤️
  Dagens reflektionsfråga, Hur ger du dog själv kärlek? ❤️
  Först av allt just Yogan, ger mig själv tiden till den fysiska delen och den delen med sinnet. För mig är yogan ett sätt att leva ❤️och det är kärlek för mig.
  Jag har tyckt att det är tramsigt med självkärlek, ta hand om sit inre osv. Tills jag kraschade, fick mitt andliga uppvaknande. Från självförakt att tycka att jag är ok till att faktisk börja älska mig själv, genom att i handling och tankarna vara annorlunda mot andra. Att göra gott, vara till nytta för andra, tjäna andra, har hjälpt mig att börja älska mig själv. Vara den jag tror jag innerst inne är skapad att vara, att alltid alltid handla i kärlek! ❤️ Vad skulle Jesus/Buddha/Allah/Helige Franciskus/Universum gjort nu? Den frågan kan jag ställa mig när jag har svårt att bemöta en annan människa. ??❤️ I kärlek mot mig själv ger jag mig tid till det jag behöver dagligen. Yoga, meditation, vila, rörelse, näringsrik mat, sociala sammanhang och sömn. Jag arbetar med mitt inre, dömande tankar och gamla beteenden, rädslor mm. Har tysta helger, små spa-stunder för att ta hand om det yttre samtidigt som det inre på verkas också. ? Jag tillåter mig att älska gränslöst! Jag känner att jag har så mycket kärlek att ge och jag försöker låta mig att sprida den. Jag lär mig tillåta mig att vara precis den jag är med alla känslor högt och lågt och studsig och sprallig! ?❤️❤️ Wow vilken paket jag är egentligen! ?? precis som DU! Så älskad precis som du är! ❤️❤️❤️❤️ Låt oss vara oss själva, tro oss att vara något. Så länge jag inte skadar någon behöver inte jag tänka på hur andra uppfattar mig eller vad andra tycker mig! Oj wow, ännu en ny insikt som landade i hjärtat. ? Tack tack tack kära ni som är med på min resa, livet! Ha en underbar dag! ???❤️❤️❤️ #beyoga365 #modattvarasårbar

  Hannanas 2017-08-22 08:48:08
  Svara
 • Att ge mig själv kärlek handlar för mig mycket om att respektera mina egna behov. Det är lätt för mig att bara köra på, hålla ett högt tempo och bara göra det jag och andra förväntar. Även om det likaväl kan handla om att göra saker jag älskar så blir det inte samma kärlekshandling att bara göra det av vana eller i tron om att jag borde, som det blir när jag först lyssnar in mig själv. Jag behöver stanna upp och känna, hur mår Jag, vad känner Jag, vad vill Jag och vad behöver Jag just nu. Det handlar om att grunda små och stora beslut i hjärtat. Då visar jag mig själv kärlek. Ibland tappar jag bort mig själv på vägen och då blir det precis som du skriver Josefin, inget över att sprida till andra. Jag är värd att ge mig själv kärlek eftersom jag är en bra person som blir ännu bättre när jag gör saker helhjärtat. Jag är klok, sprallig, rolig, omtänksam och energisk. Jag är klumpig, orolig, rastlös, övertänker saker och kan ha svårt att säga nej. Mina styrkor och svagheter samspelar och gör mig till den jag är och den personen är värd att älska oavsett prestationer och dagsform.

  Vill avsluta med att skicka massor med kärlek till alla underbaringar här. Tack för att ni delar med er och uppåtpuffar varandra ❤❤❤

  LindaJ 2017-08-22 08:04:23
  Svara
 • #yogareflekteradela #day9of14
  Min kropp var inte alls sugen på hjärtöppnare idag. Fick verkligen fokusera på att andas igenom dessa och idag var inte dagen att gå på för hårt. Nåt att göra med dagens ämne…?
  ”Hur ger jag mig själv kärlek?”
  Min första tanke var ”kärlek, åh vad härligt!” Och sedan när jag tänkte vidare så märkte jag att det blev rätt mycket mer komplext än så.
  Jag har nog alltid skattat mig som en kärleksfull person. Dock har objektet för min kärlek sällan varit jag själv. Vilket jag inte alls ser som nåt negativt. Jag ger gärna för det mår jag bra av. Jag har haft perioder i livet där jag dock sprungit med lappar för ögonen i takt med omvärlden och tappat bort mig själv på vägen. När jag väl kom på mig själv fick jag göra en timeout och värdera om. Något som bl.a. lett till tatueringen på min bröstkorg (som även syns på bilden på dagens instabild), med den latinska texten Me ipsam ausculto = jag lyssnar på mig själv/ jag lär mig av mig själv.
  Det är lätt för mig att trilla tillbaka till spåret där jag bara kör på. Men här kan jag återigen återvända till min älskade yoga som håller mig förankrad i mig själv. Som får mig att stanna upp och tänka till. Så hur ger jag mig kärlek? Genom att sträva till att vara snäll mot (även) mig själv. Genom att prioritera sådant som jag mår bra av. Genom att ge mig själv min stund på min matta varje dag. Genom att våga även säga högt när jag känner att jag gjort något bra. Genom att omringa mig själv med fina, snälla mänskor med bra värderingar. Genom att lära mig att säga nej när det behövs. Genom att hitta en balans mellan olika komponenter i mitt liv. Genom att tillåta mig själv att släppa sådant som är negativt, och genom att stanna i nuet.
  Och till dagens andra fråga, kanske den mest utmanande frågan hittills i utmaningen från @josefinesyoga ”varför är jag värd att älskas?” Joooooo, för att jag är en snäll person som ger mycket av mig själv för dem jag älskar.
  Pjuuuuuh?. Där fick man kämpa lite.

  Siiri 2017-08-22 07:35:41 http://www.instagram.com/sibsteri
  Svara
 • Åh så sant Josefin! Så himla bra beskrivet. När jag är glad och nöjd, tillfreds med mig själv då kan jag ge hur mycket kärlek som helst. När det är tomt inombords då har jag inte heller mycket övers till andra. Så för att kunna vara den människa jag vill vara för mina barn och för andra så behöver jag verkligen vara snäll mot mig själv. Då kan jag också stråla inifrån och ut till andra. Från mitt hjärta.

  Idag blev det för mig bara en kort meditation nu på morgonen. När jag har lite mindre tid morgonen så brukar jag bara meditera 5 min. Det räcker så långt för att checka in och sätta intentionen för dagen. Så resten av yogaklassen gör jag ikväll när barnen somnat (om jag inte själv somnar med barnen vilket typ händer 4 av 5 gånger. Ha ha).

  Så fint alla skrev igår. Jag blir rörd av allas reflektioner. Så himla mycket kloka tankar det finns. Jag önskade att vi alla fick åka på Josefins yoga retreat och fick reflektera tillsammans. Så klok jag skulle bli.

  Ha en riktigt bra dag!

  Hanna 2017-08-22 06:59:23 https://yogabyhanna.wordpress.com/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!