— Dag 6 — YOGA, REFLEKTERA & DELA — Hur möter du dig själv i tystnad?

Lördag och dags för dag 6 i vår 14 dagars utmaning i att Yoga, Reflektera och Dela. VÄLKOMMEN!

 

Steg 1. YOGA

Nu ska vi vandra fram till vår Squat, vilken är en magisk position för att öppna våra kära höfter. Positionen kan vara lite klurig att utföra om du är nybörjare eftersom det kan ta tid att skapa rörlighet runt just höfterna. Men det går att lösa med lite hjälpmedel.

Gör så här

 1. Sätt igång kroppen med shaken och lektiden! Njut sen av rörelserna i framåtfällning, katt & ko samt nedåtgående hunden.
 2. Från hunden börja gå med småsteg med fötterna hela vägen fram till utsidan av händerna. Placera fötterna ungefär lika brett som yogamattan. Rikta gärna ut tårna lite grann.
 3. Andas sedan ut och sitt så djupt ned som det går med rumpan mot golvet. Behåll hälar i mattan, om de släpper eller du inte kommer ner så djupt, lägg block eller filtar under hälarna.
 4. Låt knäna öppnas lite bredare än överkroppen och kom fram med överkroppen mellan knäna.
 5. Placera armbågarna mot insidan av knäna och pressa försiktigt ut dem samtidigt som du riktar svanskotan snett nedåt/bakåt. Pressa handflatorna mot varandra.
 6. Andas in och förläng ryggraden samtidigt som du lyfter bröstbenet uppåt, bredda mellan nyckelbenen. Låt skulderbladen komma in mot ryggraden och ner mot svanskotan.
 7. Pressa tummarna mot bröstbenet samtidigt som knäna pressas mot armbågarna och armbågarna mot knäna.
 8. Stanna i positionen i ca 10 djupa andetag. Ibland kan jag även gilla att djupandas genom munnen i denna position så att jag fyller upp magen på varje inandning. Släpp spänningar och sjunk djupare på utandning. Håll en bra stund här, allt från 5 till 30 andetag. Givetvis får du gärna skapa rörelse även i denna position.
 9. Antingen vilar du lite efter denna position och sedan går direkt till steg 2. Men vill du ha en bonusposition idag, som är lite mer utmanande. Gå vidare till kråkan!

 

Kråkan (Bakasana) stärker kroppen, framförallt bålen och överkroppen, samtidigt som den övar upp vår balans och så klart ger oss – fokus! Ha kul med positionen och släpp prestationen. För mig tog det ett tag innan jag kunde göra Kråkan, eftersom den kräver mycket armstyrka. Jag har märkt att just denna position går ovanligt lätt i början för många killar, förmodligen för att de generellt har starkare armar.

Gör så här

 1. Från Squaten, placera händerna ner i marken ungefär axelbrett isär. Börja sedan pressa knäna mot utsidan av överarmarna.
 2. Kom upp på tå och luta dig framåt. För över vikten till armarna och händerna. Håll blicken riktad framåt snarare än nedåt, annars kan du trilla över.
 3. Kanske stannar du här med tårna i golvet, men känner du dig stark och vill gå vidare så prova att lyfta upp en fot i taget. Om det känns bra försök sedan att lyfta båda fötterna från golvet så att hela vikten vilar på armarna. Sträck armarna mer och mer varje gång du andas in.
 4. Stanna i positionen i tio djupa andetag. Andas sedan ut och kom ner igen. Upprepa gärna övningen 3–5 gånger.
 5. Efter lite vila, gå sedan vidare till steg 2.

 

Steg 2. REFLEKTION

Efter att du landat i kroppen, låt dagens fråga träffa dig:

Hur möter du dig själv i tystnad?

 

Nyckeln till harmoni nuförtiden tror jag är att ha disciplin vad gäller mobilen. Blir själv ofta helt galen när jag märker hur den ständigt tar mitt fokus, vilken makt denna apparat har över mig – den tar ofta befälet och aktar jag mig inte så hamnar jag helt i dennes kontroll.

 

För att detta inte ska ske, brukar jag alltid börja dagen (gärna de första 3 timmarna efter att jag vaknat) utan mobil. Under dessa morgontimmar känner jag mig ofta så fri, så närvarande. Jag kan göra min yoga, meditation, avslappning och äta min frukost utan en miljon intryck från andras liv, utan något annat som stör. Jag får chans att möta mig själv i tystnad innan jag tar in någon annan. Det är vackert. För mig är tystnad magi. Jag brukar ha egna tysta dygn där jag stänger av mobilen och mest hänger för mig själv i skogen, det är fantastiskt lugnande och helande. Som den introverta person jag är så får jag massor av energi av det.

 

Tystnad är något jag generellt tror att många av oss saknar i våra liv utan att vi kanske vet om det. Just därför är en tradition på våra retreat med Yogiakademin, TYSTNAD. Varje dag går vi upp i tystnad och är tysta tillsammans framtill ungefär 13 på dagen. Sen har vi också 40 timmar av fullkomlig tystnad och flightmode tillsammans. Här uppstår MAGI.

 

När vi säger detta till deltagarna den första dagen brukar responsen vara…hmmm… ytterst blandad…vissa är supernyfikna och taggade på att gå in i tystnad men hos andra finns ett väldigt motstånd. För dem känns det skrämmande, tråkigt och de förstår inte poängen med tystnaden… Efter att vi bryter tystnaden säger nästan alla att de gärna skulle varit tysta ännu längre, att det var galet skönt att få hänga med sig själv en stund.

 

Idag föreslår jag därför att du under minst 2 timmar lägger allt annat åt sidan, böcker, dator, mobil, tidningar, poddar, tv… bara är med DIG i tystnad. Kanske lägger du mobilen hemma och tar en långpromenad, kanske rör du dig i ensamhet på yogamattan, kanske sätter du dig bara ner på en plats där där du kan vara helt ostörd och noterar hur det är att möta dig själv i tystnaden.

 

 

Steg 3. DELA

Kunde du få tiden att vara med dig själv i tystnad? Hur var det i så fall? Var det skönt, blev du rastlös? Kanske kom tanken upp att du ju inte bara kan sitta där utan att göra någonting när din To-Do lista skriker på din uppmärksamhet?

 

#yogareflekteradela

 

TACK KÄRA NI. MASSA KÄRLEK

 

Foto – Adam Klingeteg

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
210kommentarer
 • I actually like the essence of matter, which is the gratitude I am trying to find for writing and persevering. Accurate Success먹튀사이트

  먹튀사이트 2023-11-07 04:24:22 https://totochips.com
  Svara
 • Wonderful article, thanks for putting this together! This is obviously a great article. Thank you for your valuable information and insights here.검증사이트

  검증사이트 2023-10-28 06:18:35 https://totovera.com
  Svara
 • Thank you for sharing a lot of good content, I have bookmarked your blog.토토사이트Please also explore suggestions from my website. I’ll be back for more quality content.

  토토사이트 2023-10-20 05:35:10 https://totowho.com
  Svara
 • Everyone! Come and take a look at the author’s article! That’s great. It’s not only beneficial, but also free! I really enjoy reading your blog, as if I have eyes that can discover the beauty of the world. It’s great to see your article. Please continue to publish good articles and let me learn more. Thank you먹튀신고

  먹튀신고 2023-09-16 05:08:49 https://totowho.com
  Svara
 • An exciting and rich article. You always share beautiful things with us. Thank you. Continue writing articles like this. Thank you for providing the information, which is really helpful.토토사이트

  토토사이트 2023-09-08 06:32:28 https://totovera.com
  Svara
 • I think there are many different opinions about the topic you wrote and the viewpoint I have drawn. I also really want to see your new post. 먹튀사이트 Thank you for your article, which has given me new knowledge

  먹튀사이트 2023-08-29 06:21:15 https://totochips.com
  Svara
 • This is an excellent post I seen thanks to share it. It is really what I wanted to see hope in future you will continue for sharing such a excellent post.

  Sherlock Holmes Jacket 2023-02-13 14:39:50 http://extremeleather.co.uk/sherlock-holmes-coat
  Svara
 • I’m writing on this topic these days, but I have stopped writing because there is no reference material.
  Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials,
  so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

  토토 갤러리
  토토 사이트 추천
  토토 커뮤니티
  에볼루션 카지노
  카지노 커뮤니티
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-01-28 06:47:18
  Svara
 • I found your this post while searching for some related information on blog search…Its a good post.Santa Claus Coat

  Mike Rooney 2022-10-24 12:26:15
  Svara
 • Mina reflektioner från dag 6. Hur jag möter mig själv i tystnad… Jag har kommit på att jag älskar tystnaden och verkligen behöver den efter allt brus omkring mig. Därför uppskattar jag min morgon stund alldeles extra mycket då ingen annan är vaken. Här undrar många vad jag egentligen gör men för mig flyger timmarna iväg. Meditation och yoga finns med mig varje morgon och nu på senare tid även en reflektionsstund som ”måste”skrivas ner. Det är något med att skriva och förtydliga för sig själv… Idag gör jag även medvetna val under dagen för att få min återhämtning som kan innebära att jag går ut själv på lunchen där jag då kan välja att vara i tysthet. Det nya och mest utmanande för mig just nu är att mina barn som börjar bli så stora så att huset blir tomt och tyst. Att vända det till en stund av njutbar tysthet och lyx för mig själv är väldigt ovant. Likväl att det allt oftare är syrsornas spel som ”stör”istället men det kan ju aldrig vara fel.

  Lisen 2017-08-27 16:54:43
  Svara
 • Yoga dag 6, hur möter du tystnaden?
  Det var med skräckblandad förtjusning som jag såg fram emot att vara i tystnad. För som jag skrev igår undviker jag tystnad och upplever det knappt (korta stunder enbart). Men vilken morgon jag fick uppleva i tystnad, wow vad mycket insikter som kom till mig! Till en början var jag oerhört obekväm med tystnaden och jag var beredd på att bryta och ge upp redan efter 20 minuter. Men efter morgonyogan blev det lättare och jag kände mig lite lugnare. Gick ut på min morgonpromenad UTAN podd, musik eller ljudbok! I början var mina tankar över allt och snurrade runt, började strukturera upp min dag osv. Efter ett tag med fokus på att vara här och nu var det som ett tryck från mina tinningar släppte. Det var helt underbart!! När långpromenaden var över åt jag frukost utan att pilla på mobilen utan njöt enbart av min goda frukost. Det var som kroppen tackade mig och jag tyckte det var skönt att bara få umgås lite med mig själv. Ska verkligen bli bättre med att lämna ifrån mig min mobil, var skönt att starta dagen utan alla de intrycken! Kan tänka mig hur fantastiskt och vilken magi som uppstår i 40 timmars tystnad. Jag är så stolt över mig själv att jag klarade av att vara i total tystnad två timmar. Det här ska jag våga ge mig fler gånger!

  Stina 2017-08-25 09:54:02
  Svara
 • Dag 6. Upptäckte idag att jag använt fel signatur 😀 @thehealthylife_js är mitt IG-konto och inte @thehealthylife…

  Jag klarade inte av lördagens utmaning: 2 timmars TYSTNAD. En mycket övning som fick mig att öppna ögonen och många intressanta reflektioner väcktes.

  Mitt liv är bara tyst när jag sover.
  Hur galet är inte det? Jag har alltid något stimuli till gängligt och påkopplat, guidad meditation på morgonen eller podden på morgonpromenaden. Datorn, mobilen, tv, tidningar varvas under dagarna och kvällarna. Det som är mest intressant i det här är att jag ofta ”hör” att kroppen talar om för mig: ”att nu stänger vi av det där ljudet”. Jag tycker om när det blir tyst, när radion stängs av i bilen eller när TV:n stängs av. Då tycker jag det är så behagligt och det är sällan jag sätter på radio eller TV själv. Det som är ännu mer intressant är när jag i lördags skulle försöka vara i TYSTNAD, då blev jag så rastlös och otålig att jag inte visste var jag skulle ta vägen och då måste jag erkänna att jag var väldigt långt ifrån mina 2 timmar.

  Jag klarade 34 minuter. Jag skulle säkert klara av att ta en powerwalk på morgonen under 2 timmar utan min podd, då får jag intryck utifrån att ta in. Men att bara vara hemma i stillhet med mig själv och mina tankar utan yttre stimuli var galet svårt. Jag inser att detta är något jag verkligen VILL lära mig och införliva i vardagen. Jag är övertygad om att min livskvalité skulle förbättras avsevärt m jag kan lära mig detta. Jag stimuleras av tanken att klara 40 timmars TYSTNAD på ett retreat och kan tänka att det verkligen skapar magi. <3 kram thehealthylife_js

  thehealthylife_js 2017-08-23 21:25:49
  Svara
  • Svar på thehealthylife_jss kommentar.

   Heeeeej fina! Tack för din ärliga delning. Du är inte ensam så många som känner så. Tystnad är svårt – tvingar oss in i saker, ofta smärta till att börja med. 34 min är bättre än ingenting och framför allt du försökte och vill ha mer. Sååå fint att ha dig här. KÄRLEK

   josefinebengtsson 2017-08-24 13:00:07
   Svara
 • Yogan gjordes igår men det fanns inte utrymme för tystnad då så den tog jag igen idag, dagen eftet. Blev påmind om den där balansen. En intensiv dag med mycket socialt umgänge kräver återhämtning. Jag tillhör också den introverta skaran som behöver ensamhet och stillhet för att få energin tillbaka. Tystnad är en lyx även om jag kan uppleva den som skrämmande ibland.

  LindaJ 2017-08-20 22:12:43
  Svara
 • Det är så skönt att vara tyst och själv ibland! Det är då jag varvar ner, samlar energi och hinner reflektera. Ibland kan jag bli stressad av det, men då tänker jag att jag behöver tystnaden desto mer. Bland de bästa stunderna är när jag är ute och springer i skogen (alltid utan hörlurar). Hade inte möjlighet till 2 timmars tystnad i helgen, men har knappt använt mobilen på två dagar och det var skönt! Ska börja måndag morgon med 2 timmars tystnad.

  Malin S 2017-08-20 21:59:26 http://instagram.com/malinsenneryd
  Svara
 • Råkade länka min reflektion för gårdagens fråga som en kommentar till en annan… så jag provar att posta den nu igen ? ?
  〰️
  Lördag och helgens första dag som började med utmaningens härliga sekvens. Känner att den här sekvensen utvecklas dag för dag till något som jag tar till mig mer och mer, alla positioner bygger verkligen på varandra och ger så mycket för mig ?? Även om dagen började lugnt och härligt har den varit något helt annat sen dess ? det har verkligen varit full rulle hela dagen! Fixa syskonbarns hår inför dop, fixa mig själv inför dop, se till att Quattro har fått sin långpromenad trots att regnet verkligen har öst ner sedan jag vaknade. Samtidigt som jag ska hinna hantera min sociala fobi och förbereda mig själv på att jag ska iväg på ett dop med en massa andra människor som jag både träffat och inte träffat. Är helt slut efter en sådan kaosartad dag och det här är den första lugna stunden som jag kan sätta mig ner sedan imorse och bara vara för mig själv i tystnad. En tystnad som jag längtat efter hela dagen och verkligen vill möta.

  I vintras precis efter att jag blivit sjukskriven så mådde jag verkligen uruselt, hade svårt för allt som krävde minsta lilla av min koncentration. Bara att läsa en extremt kort artikel var omöjligt för mig. Det var som att jag knappt förstod orden jag läste överhuvudtaget, jag blev helt förvirrad och förtvivlad. Jag kan fortfarande inte läsa, vilket är något som jag saknar så mycket då jag fullkomligt ÄLSKAR att läsa böcker. Så det är tur att det finns ljudböcker, det underlättar enormt för mig! Men det var även under den här perioden som jag upptäckte att jag blev helt förstörd av min mobil, jag blev yr och illamående av att lugnt scrolla genom diverse sociala medier. Alla olika notiser som blippade och ploppade ökade min ångest något helt galet. Jag vaknade varje morgon av att jag fick springa på toa och spy. Utan att jag ens rört min mobil. När jag väl kom i kontakt med min psykolog gav han mig rådet att få bort allt sådant. Jag tog bort alla notiser, slutade kolla igenom sociala medier och det enda sättet att få tag på mig var genom att skicka sms (eftersom jag fick extrema panikattacker när någon ringde). Jag umgicks mer och mer bara med mig själv och tog långa promenader med Quattro, där mobilen alltid lämnades hemma. Det var så magiskt! Den tystnaden var så speciell och värdefull med mig. Det är den fortfarande, jag har verkligen begränsat tiden som jag lägger på min mobil och känner att jag får så mycket tid över till annat ✨ Det finns inget som är så avslappnande för mig som att bara få vara ute med Quattro och bara vara, spelar ingen roll om jag bara sitter på en sten och tittar på honom när han vandrar runt eller bara ligger och tuggar på sin boll. Jag kan sitta och göra det i flera timmar utan att varken tänka eller göra något. Jag bara är där i min tystnad, får återhämta mig från allt som snurrat runt och det är en sådan magi ♥️ Tystnaden är en av de viktiga delarna i mitt liv som gör att jag kan återhämta mig, reparera mig själv och bara låta kroppen göra sin grej. Utan krav, utan måsten eller borden. Hade jag inte hittat den här tystnaden skulle jag absolut inte alls kommit så långt i min process som jag kommit, då skulle jag garanterat legat kvar på min soffa och mått ännu sämre än vad jag gjorde i vintras. Tystnaden är verkligen min återhämtning.

  Jag kanske inte är heeelt själv då jag har min hund med mig, men jag tycker ändå att jag är det. Vi behöver inte prata, han förstår mitt kroppsspråk och jag förstår hans. Det kan till och med vara situationer då det är någon som kanske är påväg fram mot oss när jag sitter i min tystnad och återhämtar mig. Men min fina och älskade Quattro visar då den personen på ett icke aggressivt sätt att det verkligen inte är läge att komma fram och störa. Jag älskar det och jag älskar tystnaden! Jag har till och med inspirerat min sambo att ta sig an tystnaden och lugnet. Han var verkligen en person som hade telefonen i sin hand HELA tiden.. Jag har varit sååå frustrerad på honom, jag har jobbat så hårt med honom för att han ska förstå att världen utanför den där tekniska prylen är mycket härligare! Han har sedan två veckor tillbaka loggat ut från alla sina sociala medier och igår berättade han för mig att han mår så mycket bättre! Han saknar det inte alls och känner inte alls samma prestationsångest eller behov av att måste “hålla koll” på allt och alla. Jag blir så himlans glad och varm inombords av det ?

  Svara
 • ”Jag möter mig själv i tystnad och njuter de stunderna. Att få vara i mina egna tankar, drömma, leva. Det kan vara medan jag sitter på tåget, när jag mediterar, eller kryper upp i soffan med en fin bok. Stunder med mig själv är något av de finaste jag har ♥” Mer på bloggen . . Vilken otrolig resa det är att läsa alla andras tankar. Så fint och jobbigt på samma gång, vilken resa det är, livet.

  Malin Pousette 2017-08-20 17:02:04 http://www.malinpousette.com
  Svara
 • Vilka blandade känslor jag hade inför detta! Såg som en kul utmaning men sen när jag verkligen var tyst blev jag irriterad.
  Irriterad att inte få fylla tystnaden med ljud och dränka tankarna i tal eller musik. Jag valde att vara aktiv en timme och lugn en. Det var lättast den aktiva timmen. Viktig lärdom att jag ägnar mig mycket åt omedelbar tillfredställelse!

  Marina Linder 2017-08-20 13:02:01
  Svara
 • Jag bor ganska centralt och i en lägenhet där olika typer av ljud alltid smyger sig in. Det hörs när bilar kör förbi utanför, det klickar i väggen när grannen sätter i en kontakt och det smäller lite dovt från porten varje gång den går igen. Därför försöker jag ”skapa” min egen tystnad. För att skapa tystnad ser jag till att jag är bekvämt positionerad och sedan blundar jag. Jag låter alla dessa ljud bli en del av tystnaden. Det låter säkert riktigt tokigt, ljud som en byggsten i tystnad?? Men eftersom ljuden finns där hela tiden låter jag dem bli stora. Jag låter bilarna på vägen och smällarna från porten bli stora som orkaner, för då hör jag inga andra ljud och då blir det så dånande tyst mellan portionerna av dessa oundvikliga ljud. Tystnaden liksom ökar i styrka genom att jag låter det som inte är tystnad vara okej istället för störande. Likadant gör jag om jag söker en stunds tystnad i andra situationer, såsom på jobbet eller under en promenad.

  Väldigt roligt att läsa om era sätt att finns ro i tystnaden på, jag har hittat många tips som jag tänker prova på mig själv. Tack kära medutmanare. Kärlek.

  Jessica N 2017-08-20 10:47:05
  Svara
 • ✨Hur möter du dig själv i tystnad?✨ Jag har svårt att vara i fullständig tystnad. De gånger jag måste vara tyst eller om jag är på en plats där omgivningen är tyst så pågår högljudda tankar i huvudet istället. Men när jag mediterar så behöver jag en viss tystnad när jag går in i min meditationsbubbla. Däremot har jag väldigt gärna en lugn instrumental musik eller ilika naturljud på för att på så vis kunna varva ner och komma in i min bubbla ordentligt. En fullständig tystnad blir jag bara stressad av, vet inte varför det är så men kan vara något att klura på. Vet inte om det är ett bra svar på frågan, men det var de tankar jag fick upp under reflektionen. #yogareflekteradela #dag6

  Yogi_Johanna 2017-08-20 10:30:35 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
  Svara
 • Gomorron! ❤️??
  Skriver ett extra inlägg i denna tråd då jag blev inspirerad ?
  Jag ville dela med mig att jag har haft egna tysta hemmaretreat. En helg eller ett dygn där jag har meddelat alla närmaste att jag får in i tystheten. Har haft mobilen på flygplansläge och försökt att bara vara. Kan tala om att det inte är lätt!! ? Först plöjde jag genom serier. Sedan böcker. Kunde liksom inte bara vara. Men jag är nöjd att jag slapp sitta med mobilen fastlimmad i handen. ? Övning. Kramar

  Hannanas 2017-08-20 09:59:40
  Svara
 • De stunder jag är i tystnad ger alltid välbefinnande. Extremt behov av tystnad i tycker den finns bäst utomhus utan närhet till elektronik eller andra ljud mm som alltid liksom lockar inomhus. Squat är en bra övning för stela löpben!

  Lisale 2017-08-20 09:08:51
  Svara
 • Jag har en rutin där jag börjar och slutar varje dag i tystnad. Jag mediterar, yogar, promenerar eller gör något annat men helt tyst. Älskar tystnad och återhämtningen det ger, framför allt för mig som är ganska introvert och känslig för andras intryck. Tystnad på kvällen gör också att jag sover bättre. Även tvååringen gillar när vi avslutar dagen med gemensam tystnad och lite yoga och avslappning. Bra för hela familjen alltså :).

  Anna Runemyr 2017-08-20 05:45:18
  Svara
 • ❤️

  Hanna 2017-08-20 01:02:30 http://instagram.com/hannakarlssoncrafts
  Svara
 • Squat är en position som jag gillar, Kråkan däremot tycker jag är svår. Har gjort den en gång tidigare med hjälp av min yogalärare men själv har jag inte lyckats. Behöver nog ta hjälp för att kunna lyckas med den igen…eller så gör jag ett nytt försök i morgon ?

  Att få vara själv i tystnad är något jag behöver regelbundet för att må bra. Jag skulle mer än gärna åka i väg på ett retreat med fokus på tystnad. Jag har aldrig haft behov av att ha liv och rörelse runt mig och får jag välja så är jag gärna själv, jag trivs i mitt eget sällskap och med att ”bara vara”. Jag har börjat utforska meditation och vill utforska det ännu mer ✨

  Jag har inte fått så mycket tid i tystnad som jag velat idag men hoppas att få det i morgon. Behöver verkligen dra ner på min ”skärmtid”, det är så lätt att man fastnar i scrollandet på sociala medier. I morgon ska jag lägga undan elektroniken hela fm har jag tänkt…vi får se hur det går ?

  Ann-Sofie 2017-08-20 00:30:02 http://www.matathonmamman.bloggo.nu
  Svara
 • Dag 6
  Åh vad jag gillar tystnad. Har i många år känt mig så annorlunda och tråkig. Har först på senare år insett att jag inte är så konstig bara lite introvert ?. Visst tycker jag om att träffa människor och vara social men inte i samma utsträcknig som andra och inte lika länge. Det tröttar ut mig så mycket, jag behöver vara själv och jag behöver lugn och ro. Går gärna långa promenader själv eller går och sätter mig vid vattnet och bara njuter av stillheten. Jag måste inte ha människor runt omkring mig hela tiden, jag behöver inte vara tillgänglig jämt. Jag har inga problem med att vara själv. Eller det är inte helt sant, de dagar då huvudet känns som en stor blyklump och mina tankar håller på att förgöra mig då vill jag bara ut ur min kropp, ut ur mitt huvud! Men som tur är så finns yogan och meditationen som hjälper mig att rensa bland mina tankar och får mig att känna mig lugn och harmonisk. När jag är i balans då trivs jag rätt så bra i mitt eget sällskap.

  SK 2017-08-20 00:12:53
  Svara
 • Idag behövde jag hjälp av ett block för att öppna upp höfterna i squaten, lite stel och öm men jag blir bättre och bättre här också. Att stanna, och fokusera på andningen gör mkt, istället för att stressa sig igenom den när man vet att höfterna är tajta. Bakasana klarar jag inte, inte ens i närheten. Beror såklart på att jag inte har styrkan och ingen som kunnat hjälpa mig att utforska den men också att jag nog har en rädsla för min handled, att den inte ska hålla. Bröt den för 2 år sedan och det sitter nog i bakhuvet, lite rädsla. En utmaning jag måste våga möta.
  Dagens reflektion fastnade jag i när jag läste, detta med mobilen.Jag har eget företag och gud va man kollar mail, instagram och Facebook utan anledning och alldeles för ofta! Så jäkla mycket hinner inte hända på nån timme!Det är äckligt vilken makt den har över en, telefonen! Där vill jag ta ett gigantiskt steg tillbaka, släppa den och bara låta den vara i bakgrunden. Är så lätt att fastna i den o så rinner tiden iväg och man får så dåligt samvete att man inte gjort ngt vettigt än att bläddrat i en feed som inte gav en något! Usch! Jag vill också börja med mobilfritt på morgonen, det skulle ju va magiskt och veta att jag är inte ”online” förrens 9 på vardagar tex. Allt innan är min tid.
  Detta med tystnad går i vågor för mig! Me oftast har jag inga som helst problem med att ha tyst om mig, sen jag blev frisk så njuter jag mer av tystnaden. Men jag skulle vilja utmana mig själv där! För är det något jag är mästare på så är det detta med dagdrömma, även visualisera (eller ngt åt det hållet) men det gör att man känner att man ibland flyr tystnaden. Man hittar ngt annat för hjärnan att fly till. Det är det jag kämpat mest med under meditationen, tankar som springer iväg snabbare än man hinner reagera oftast! Men jag gillar det, kan lätt köra bil till tystnad, jobba under tystnad och mer och mer väljer jag att lyssna på något givande istället för typ radio när jag lyssnar på saker. Jag vill välja vad jag matar med själv med. Men den absolut bästa tystnaden för mig är när jag är i närheten av min fina hund Bea och när hon snarkar, allt är helt tyst utan hennes snarkningar, då svämmar hjärtat över av tacksamhet <3

  Petra 2017-08-19 23:52:15 http://petraleandersson.blogg.se
  Svara
 • Ny dag o ny energi med ett lättare hjärta. Alla tårar som kom igår lämnade rum för väldigt mkt kärlek o tacksamhet för min familj idag ❤️
  11-årig bröllops dag o planerat citybesök gjorde det lite svårare att få till 2 timmar under dagen men nu på kvällen har jag tagit en promenad o haft en skön stund på mattan?? Jag älskar att vara med mig själv o har stort behov av det men fastnar lätt i olika stimuli o har efter att ha läst era delningar verkligen blivit sugen på att faktiskt vara med mig själv på riktigt. Om jag har överlevt de första 5 dagsrna så kan jag nog vara med mig själv utan soc medier, musik eller ljudbok
  Ibland när jag är ledsen så kan jag sitta vid havet hur länge som helst o det är fantastiskt renande ??❤️
  Tack för alla fina delningar, ni är helt underbara allihopa ?

  Molly 2017-08-19 23:39:31
  Svara
 • Idag har gått ”iett” yoga fick jag tid för, men ingen tyst tid… däremot ser jag fram emot det – hoppas på imorgon! Att vara utan mobil & massa intryck. Jag njuter gärna av en lång ensampromenad & naturen är mästare på att mig till ”baravarandet”. På återseende!

  Karolina 2017-08-19 23:38:08
  Svara
 • När jag är själv ute i skogen kan jag hitta lugn i tystnaden. Jag njuter, mediterar, slappnar av. Men jag har märkt att det inte är lika lätt när jag är hemma. Alla måsten, funderingar, tankar på arbete och bekymmer.

  Lina 2017-08-19 23:32:07
  Svara
 • Idag har kroppen varit extra rastlös, stel och extra krum. Jag älskar framåtfällningar av olika slag då jag i ”normalt” tillstånd har en dålig framåtböjd hållning. Något jag gärna skulle vilja träna bort (om det går) men jag får visst aldrig tiden ;). Därför är allt med sträckt rygg eller bakåtböjningar extra klurigt. Squat är skön för höfter och jag har inga problem att sitta djupt i min squat men däremot att hålla upp bröstet och därmed ryggen är svårare. Det blir krystat och idag hade jag extra lite tålamod att ge det tid. Kanske var tålamodet och rastlösheten extra påtaglig idag för att jag visste vad dagens utmaning var, att möta mig själv i tystnaden. Alltså helt ärligt, jag vet inte ens hur det fungerar? Jag har utövat yoga i 1,5 år nu ungefär och tidigt varit intresserat av meditation. Försökt meditera från och till kortare stunder och ibland går det toppen, ibland inte. Just nu inte. Om det är någon gång jag känt eufori så har det varit efter ett yogapass då jag kan vara närvarande. Lyckan och tillfredsställelsen är total så jag förstår ju hur viktigt det är! Att vara i tystnad i 2 timmar känns svårt. Dels för att jag har småbarn och inte så spontant har två timmar för mig själv att bara vara (klart jag har om jag prioriterar det och planerar det) men också, när är det någonsin tyst? I mitt huvud maler det på när det på utsidan är tyst. Rastlös att sitta på en plats och bara vara jag, svar ja! Gå en promenad utan sällskap har jag aldrig gjort i hela mitt liv. Men jag vill så INNERLIGT hitta det där lugnet inom mig. Finna lyckan inom mig istället för att ständigt söka. Har därför tänkt gå en meditationskurs för att kanske med någon annans hjälp hitta de rätta verktygen. Någon som har några tips? I Stockholmsområdet, gärna Norrort!!! Härligt att få ta del av era berättelser i ämnet och lära mig av er!! Kramar till alla!

  Yogahills 2017-08-19 22:51:41 https://www.instagram.com/yogahills/
  Svara
  • Svar på Yogahillss kommentar.

   Tack! Förstår att det är svårare att få till tystnaden med barn. Kanske i alla fall en stund där du stänger av mobilen… kanske finns det en tid då de sover? En tid bara för dig?!

   Underbart att du vill börja meditera, de flesta yogastudios brukar ju ha meditationskurser då och då. ❤️

   josefinebengtsson 2017-08-20 11:23:27
   Svara
  • Svar på Yogahillss kommentar.

   Finaste!! ❤️❤️❤️ Jag började meditera för ca 3 år sen. Timer på 3 min, varje morgon. Tyst, inte tyst i huvudet!! Bara sitta kvar oavsett vad som händer. Måste jag klia mig i näsan så ja då gör jag det! Inte döma. Bara släppa taget om allt hela tiden. När 3 min kändes bra, ökade jag till 5 och så vidare. Det gick ganska fort upp till 20 min som är det jag sitter varje morgon nuförtiden. Och jag 2 timmar helt tyst och bara vara utan någon stimuli? Öh nej. Men acceptera det och vara nöjd med den tiden jag faktisk kan ge mig själv. ❤️❤️❤️ Massor med kärlek fina!

   Hannanas 2017-08-20 10:12:37
   Svara
 • Älskar att sitta i squat och bara andas. Gjorde en fuskare idag och hoppade shaking, bröllop till sent så kände att kroppen hade shakat tillräckligt hela natten? blev en kortare vinyasa nu ikväll och avslutade i en sittandes squat. Älskar denna positionen! Brukar alltid visualisera ett ljus som går från fötterna upp till toppen utav hjässan där ljuset sprider sig igenom varenda liten kroppsdel. Re-load med ny och fräsch energi. ❤️?✨ till dagens fråga Hur möter jag mig själv i tystad? Med ett inre lugn där jag har chansen att ladda om batterierna, koppla bort omvärlden en stund och hänga med mig själv. Älskar de. Speciellt eftersom att jag är så känslig när det kommer till intryck & ljud. Jag behöver den tystnaden för att smälta och ta in och bara va. Nu dags att sova! ? Kärlek

  Victoria Larsson 2017-08-19 22:43:30
  Svara
 • Dag 6 började dagen lugnt ett ett härligt body Balance pass sen blev det att fixa lite ärenden . Men efter det har jag varit hemma i min lilla bubbla pysslat fixat reflekterat stannat upp och bara varit. Jag är en social person som gillar att att umgås och ha folk runt mig men jag behöver även ensam dagar där jag bara är och gör det som jag vill just för stunden i bland har jag det helt tyst runt mig ibland har jag musik, det som känns bra just i stunden. Dagen i dag har bestått av mkt tystnad dels pga av utmaningen men oxå för att jag kände att jag behövde bara få vara med mig själv ?
  Avslutat dagen med dagens övning och för mig blev det Kråkan som blev min höjdpunkt ? Har aldrig klarat den och tänkt den är omöjlig dels för att jag är svag i armarna men även för att jag har en dålig axel och är rädd att få mer ont. Men i dag flöt jag bara med och tänkte jag provar det går ändå inte Men plötsligt gick det ??. Bara 1-2 andetag men inga tår i golvet ? en obeskrivlig känsla av lycka för så lite men …. inget är omöjligt ??
  Namaste ???

  Helena Johansson 2017-08-19 22:23:24
  Svara
 • Jobbade nattshift inatt (vi får sova) och sov ca5h. Allt för lite för mig just nu. Fick lite tid över och bestämde mig för att yoga innan morgonpersonalen kom. Det var riktigt skönt, spänningarna släppte och jag fortsatte längre än tänkt med fler övningar som jag kände att min kropp behövde. Min spontana tanke då var ”dethär kommer gå utan problem, vara med migjsälv 2h fixar jag lätt”. Hade lovat bort mig som barnvakt hela dagen och reflektionen från gårdagens fråga hade jag fortfarande kvar i huvudet. Jag märkte hur i obalans jag var, bara pga en kopp kaffe och för lite sömn (ätit rätt strikt sista tiden o kaffet river upp magsår). Jag var extremt emotionell hela dagen, hade huvudvärk och märkte till slut att; fan, jag kommer inte kunna vara med migsjälv en sekund idag och ända jag hittills idag gjort är undvikit migsjälv med massa stimuli. Även om jag så fint skrivit igår att jag jobbar med mina känslor kände jag nu att jag inte vågar släppa taget om dem, de sitter djupt och hårt rotade. Jag är fan LIVRÄDD för migsjälv stundvis. Speciellt sånahär dagar, när hela jag är i obalans och jag vet att för att må bra borde jag meditera, stänga alla skärmar och vara utomhus och med migsjälv. Istället gjorde jag helt tvärtom. Det hela slutade med att jag frossade i mig ett glasspaket och drack tre koppar kaffe till för att ta mig igenom dagen. Men även om jag inte klarade av det idag, så finns det alltid en morgondag. Och just nu är det okej att vara rädd, att behöva uppmärksamhet. Så länge jag ser det som sker, är man redan ett steg länge än förnekelse.
  Att vara social och utåtriktad är något jag är riktigt bra på. Men att möta migsjälv jobbar jag med varje dag. Och som min mamma brukar säga ”just nu ska jag fokusera på att boka in dejter med migsjälv och mitt medvetande, mitt högre jag”. Du ska ju trots allt leva med digsjälv hela detta liv (och troligen nästa också) så varför inte passa på och lära känna den vackra kärleksfulla personen.
  Med kärlek och hopp om mer andrum imorgon.

  cicci 2017-08-19 22:20:20 http://instagram.com/ciccikorv
  Svara
 • Oj, vilken bra tajming! Igår efter jobbet så åkte min man iväg och ska vara borta hela helgen. Jag såg fram emot att vakna av mig själv idag, helt utan ljud och andra störningsmoment och få två dagar helt i lugn och ro. Tystnad har alltid varit viktigt för mig och efter att jag blev sjuk så har jag blivit otroligt ljudkänslig så nu är det en nödvändighet.
  Jag hade tänkt att gå ut men vädret var inte helt på min sida, så det har helt enkelt blivit en tyst dag inomhus med mycket kattmys. Telefonen är trasig sedan 2 månader tillbaka så den har inte stört och jag har försökt hålla mig borta från datorn större delen av dagen. Även om jag inte har varit totalt bortkopplad så har det i alla fall varit tyst hela dagen.
  Min man är min totala motsats,han får i princip panik om det blir tyst, så hade han varit hemma så hade jag nog inte lyckats skrapa ihop 5 tysta minuter under hela dagen, så jag är glad att du tajmade in just den här helgen 🙂

  Trots att jag varit med några utmaningar nu så blir jag lika förvånad varje gång..alltså, wow vad alla är fantastisk! Alla ärliga delningar, feedbacken och kärleken man får på sina egna inlägg! Jag har suttit och läst era kommentarer dom här dagarna och skrattat, gråtit, känt mig så otroligt inspirerad och tacksam över få chansen att vara en del av det här. Ni är helt fantastiska allihopa! ❤️❤️❤️

  Therese 2017-08-19 22:15:07 https://www.facebook.com/wiksten.therese/
  Svara
 • Kvällens förrätt ? Har haft en härlig middag med vänner! Blev lite kräftor ändå, vi var bjudna på kräftskiva idag men jag kände att jag inte skulle orkat med det också efter barnkalas idag. Dagens #yogareflekteradela i @josefinesyoga ’s #yogachallenge löd ”Hur möter du dig själv i tystnad?” Jag kan börja med att säga att tidigare blev jag sjukt frustrerad och irriterad de gånger jag försökte sitta med mig själv med mening. Jag var iofs ganska bra på att dagdrömma och på så sätt sitta långa stunder i ”tystnad”. Grubbla och fundera var min grej. Men sedan jag blev mer eller mindre tvungen att lära mig meditera på ett eller annat sätt så har jag nu, efter ca 18 månader, lärt mig sitta med mig själv i tystnad på ett helt annat sätt. När man har Fibro får man ofta något som kallas ”fibrodimma” och det är precis vad det låter. Man går om kring och har en ständig bommulstuss i hjärnan och man får ständigt kämpa med sina tankar och sitt minne då det mesta känns luddigt och suddigt. Att lära mig sitta i tystnad med mig själv har räddat mig ifrån detta och hjärnan känns mer klar igen ??❤️ Det har varit en lifesaver för mig! Så öva på det, det kan kännas konstigt och jobbigt i början men det ger så mycket när du lärt dig att ta den tiden för dig själv! #frufibro #kräftor #crayfishparty #kräftskiva #middag #lördagskväll #mediteramera #gingerjoe

  FruFibro 2017-08-19 21:58:20 http://www.frufibro.com
  Svara
 • Känner mig lite trött och tom idag. Stilla. Morgon fick lugn start i sängen med pranayam och, Osho morning, läsning. Worship beauty, rejoice in beauty and you will be beauty, kortfattat.

  Fin förmiddag med yoga på mattan, din sekvens, Josefine, med squaten, älskar squat, öppnat upp så i höfterna. Lektiden är magisk, känner att jag stannar mkt i höfterna redan där och vill mjuka upp och det är så skönt och befriande att röra sig fritt till musik, det är så sensuellt och vackert ? Efter detta fortsatta jag med min dagliga Kundaliniyoga praktik och gong avslappning som avslut. Reflektionen efter var i stillsamhet och med tacksamhet. Orden är få idag men talande. Tystnad, i tystnaden finner jag svaren, min sanning, det vackra för mig ✨?✨ Sat Nam / Hanna

  Hanna 2017-08-19 21:44:40 http://instagram.com/hsnnakarlssoncrafts
  Svara
 • Dag 6 #yogareflekteradela med @josefinesyoga ??❤️?
  En annorlunda dag! ?? Startade min dag i en fantastisk liten stuga med regnet smattrandes på taket. Så rofyllt! ❤️❤️ Mediterade med 2 fina vänner ?hade ingen aning om att dagens reflektion skulle handla om tystnad. Hur möter jag mig själv i tystnad?
  Jag har fått vara iväg drygt ett dygn med kära vänner och sett nya platser och träffat nya människor, åkt buss, tåg och färja. Pratat om allt, kramats och älskat i sinnet. Fått äta en ekologisk mysfrukost och fått med mig egenodlade grönsaker, omfamnas av vänskap och välvilja ? nåd! Mitt hjärta svämmar över kärlek och tacksamhet för livet jag får leva idag. ??❤️ varje dag är en gåva för mig. Tacksamhet, den möter mig i tystnaden med mig själv. Vördnaden inför livet, meningen med mitt liv. Andligheten, att allting är möjligt hela tiden och allting har en mening. ❤️? Min yogasession blev nu på kvällen med levande ljus, hela sekvensen vingård lära oss hittills och även Savasana och yinyoga. Energin och kärleken flödar genom mig. Jag ställer frågor till livet och släpper dem. Jag behöver inga svar just nu. Bara vara. Oh kärlek!! #beyoga365 #modattvarasårbar

  Hannanas 2017-08-19 21:31:06
  Svara
 • Tystnad..tysssstnad..tyyyystnad,vilket vackert ord det är! Så skönt att säga och ännu skönare att vara i❤️ Jag är beroende av att vara i tystnad..jag frossar i tystnad..jag skulle inte funnits här nu om det inte vore för tystnaden jag gett och ger mig själv dagligen..Tack och ha en fin kväll alla hjärtan! Nu ska jag ha After Yoga på altanen med min lilla vovve..jag kommer inte kommentera något idag men vill bara säga att ni är grymt coola allihopa❤️ Peace and Love always..

  Mia Eriksson 2017-08-19 20:30:18
  Svara
 • #yogareflekteradela #day6of14 ”hur möter jag mig själv i tystnad?” Faktiskt alldeles för sällan trots att jag gör det mycket mer nu än jag gjort innan. Innan jag började göra yoga tror inte jag att knappt gjorde det alls. Nuförtiden möter jag mig själv i tystnad främst på yogamattan. Brukar sträva till att börja dagen på mattan och avsluta min practice med en kort meditation. En stund av tystnad med mig själv. Och det är såååå skönt. Oberoende vad det är för tankar som snurrar runt i huvudet är det alltid skönt att ta en stund för att bemöta dem. ?

  Siiri 2017-08-19 20:23:45
  Svara
 • Dag 6 av #yogareflekteradela
  Hur möter du dig själv i tystnad?

  Idag är den svåraste dagen att dela mina tankar och känslor. Långt också så ber om ursäkt för det. Man tycker att jag borde vara som allra gladast och lyckligast idag då jag igår var omringad av så otroligt mycket kärlek. Fick höra helt makalöst vackra ord från mina nära och kära om mig och de berörde så in i själen. Men idag är jag både så frustrerad och ledsen. Inte olycklig men bara ledsen. Spänningar har släppt efter några dagars planering inför igår. Och all kärlek, alla känslor och saker som blev sagda igår kanske är det som blivit en emotionell storm i mig.
  Stängde av mobilen i ett par timmar för att vara i tystnad och tog en promenad vid vattnet, satte mig på en bänk och bara andades. Men hjärnan skrek och jag var bara irriterad och obekväm. Kom hem, sov en stund sen yoga och meditation. Så kom tårarna. Kände att det var något som behövde ut.
  Nu i denna stund är jag lite mer lättad, men fortfarande så trött. Ska fortsätta vara med mig själv ikväll och vila.
  Älskar er alla som har gett mig så mycket på senaste tiden. Jag lär mig på vägen att hantera alla känslor som medföljer. ?Namaste

  Nilo 2017-08-19 20:00:07
  Svara
 • Det kan låta konstigt men jag älskar att stänga in mig i sovrummet, mörklägga och ha det helt ljuvligt tyst. Ah det är mitt bästa för att ladda kropp och själ. Men mitt möte blir ofta inställt av mig själv, jag skjuter på det till deadline och dyker upp stressad. Det blir rörigt och jag skyggar för att se de som sitter runt bordet i ögonen. Tankar, känslor som väntat alldeles för länge. Ibland somnar jag av utmattning oftast är jag för trött för att ens slappna av och ger upp. Lämnar mötet jag längtat till. Jag vill och tränar på att komma i tid, vara förberedd och ha energi för samtal. Jag vill stå med rak rygg, le och möta mig själv med kärlek. Tryggt kunna säga att kära tankar ni har kommit alldeles för tidigt ni får komma nästa vecka, eller.. är ni fortfarande här? Va det något ytterligare annars får jag be er gå, idag gäller dagen, nuet. ❤️ Jag älskar tystnaden och vill ha mer, där finns så mycket svar och guidning, där tar jag mina beslut. Ett tystnads retreat låter fascinerande, att vara tyst med andra är jag nyfiken på. Tack för snart halva utmaningen, jag känner att jag börjar bli tom på ord, i alla fall idag. Tystnadens dag. ❤️ Kärlek alla, yogan för mig idag var helt magisk???????? Kroppen har aldrig känts så jämn och tillåtande? Hoppas det känns bra för er alla, trevlig lördagkväll ???

  Jessica 2017-08-19 19:37:05
  Svara
 • Att vara själv i tystnad. Det svåraste av allt. Jag är den som aldrig hinner ligga i savasana för mitt i allt måste jag fixa någonting eller planera någonting. Jag tycker ju att jag är i tystnad för mig själv ganska mycket, men i själva verket fixar jag alltid med någonting. Tankarna vandrar i väg. Jag drömmer, planerar, fantiserar, surfar på nätet, hänger på fb. Ofta planerar jag in tid där jag bara ska vara, eller läsa böcker.. vill ju det och vet att jag behöver det. Har alltid haft svårt att koncentrera mig. Skulle försöka lära mig att meditera efter en vistelse i Indien förra året. tio minuter varje kväll tänkte jag. Hur svårt kan det vara alltså tänkte jag.Men det är svårt. Inte ens med hjälp av appar och videor har jag haft ro att hålla ut de där tio minuterna förutom några få gånger då och då. De få gånger jag har lyckats har jag fått ett lugn som jag vet att jag behöver mer av. Så där har jag någonting att jobba med.

  Hanna 2017-08-19 19:34:44
  Svara
 • Efter min utmattning är det just tystnad jag har behövt. När det blivit för mkt ljud hemma flyr jag ut i skogen till tystnaden. Det är så jag lärt mig uppskatta att bara vara med mig själv, utan stimuli, sällskap eller aktivitet. Det är nu jag börjat upptäcka yoga o meditation och har ett tag funderat på ett sånt där tyst retreat eller att bara låna svärmors hus en helg när de är bortresta och bara vara själv, utan tv, böcker el mobil. Andra jag pratat med om det tycker det verkar jobbigt men jag längtar till det.

  Tyvärr är jag på semester nu och har inte haft möjlighet att gå iväg två timmar och vara själv men yogasekvensen gör jag varje dag. Ska verkligen ta tag i att oftare ta bort mobilen en hel helg. Jag är helt klart slav under den stundvis. Jag har särskilt svårt att sluta fota. Som att jag vill föreviga alla fina ögonblick. Är medveten om att jag tappar fokus från nuet men kan inte låta bli. Det känns som osunt eftersom jag inte kan sluta. ? Kan även fastna med att sitta och titta igenom mitt eget flöde på instagram. Som en dagbok fylld med alla härliga minnen. Därför är jag rädd att om jag inte fotar o lägger upp så har det typ inte hänt. Sjukt! Jag mår bäst att vara mer närvarande så detta blir verkligen en tankeställare och utmaning. Tack Josefine för alla fina utmaningar som verkligen får en att tänka till. Jag har redan lärt mig massor ??

  Växlaner 2017-08-19 19:30:04
  Svara
 • Dag 6 Hur möter du dig själv i tystnad?
  Och ska jag vara helt ärlig, så är det första jag tänker; vaddå tystnad? Vad och när ska det infinna sig menar Du? Min hjärna är aldrig tyst, jag är nästan aldrig tyst. Jag pratar till och med, med mig själv när jag är ensam. På både engelska och finska och svenska. Har alltid en inre monolog eller någon slags yttre dialog. Så har det alltid varit. Och jag vet att jag nog behöver öva. För de få gånger jag mött mig själv i tysnad. I en meditation, i hård träning eller i en lång promenad så kommer svaren jag behöver bara jag kommer förbi den där rastlösheten. Men HUR möter jag mig? Oftast med frågor, rastlöshet, idéer och lösningar på hur jag ska möblera barnrummet. Jag tror att om jag fortsätter öva så vill jag möta mig själv med kärlek och ljus. Det är målet för framtiden ❤ Det ska bli intressant att nu läsa om hur ni gör ?

  Mikaela 2017-08-19 18:55:04
  Svara
 • Idag var det svårt att få till tystnaden i flera timmar. Har haft människor och djur runt mig hela dagen som pockat efter uppmärksamhet. Men har precis som varje dag lyckats fånga de där små stunderna. Efter några år har jag lärt mig så pass mycket att min kropp kräver tystnad och lugn. För mig är en kopp te på morgonen i tystnad snudd på heligt, att bara sitta och andas och lyssna är helt underbart. Jag försöker fånga tystnaden i små sekvenser i savahsana, under meditation, på morgonen när jag trillar halvt ur sängen. De där minuterna eller de helger då tystnaden övergår i timmar, är helt magiska. Att ladda kroppen och återfå energi genom tystnad har blivit en nödvändighet. Har ibland gett mig ut i skogen och bara gått tills kroppen sagt stopp och befunnit mig bland träd och hav. Ibland sätter jag mobil och all elektronik på tyst läge, säger till vänner att jag har en osocial dag men gladeligen pratar imorgon. Allt för att få lugn och balans i mitt annars konstant surfande huvud. Man lär sig av sina misstag och efter att varit nära in i väggen två gånger på lika många år, har jag lärt mig att bromsa i tid. Stanna upp, lyssna och skala av eller ta bort saker även om för en kort tid bara för att få andas i eget tempo, utan stress och utan att vara på väg nånstans. Ibland tror jag att tystnaden i kombination med att få vara ensam ger lite ro för själen. Minska sinnesintryck och bara få vara.

  I stunden
  I andetaget
  I lugnet

  Alexandra B 2017-08-19 18:29:08
  Svara
 • Sååååå underbar yoga dag!! <3 Känner mig starkare och smidigare än på riktigt länge! 🙂 Att yoga regelbundet lite varje dag är verkligen magi för kroppen.. känner mig både lugn, glad, harmonisk, stark och smidig. Att leva minst en helgdag i tystnad med mig själv försöker jag varje helg.. Kanske inte helt borta från socialamedier hela dagen men i alla fall i mitt eget sällskap. Det är mitt sätt att ladda mina batterier. En dag att vakna när jag vaknar, äta frukost när jag vill på dagen, ta dagen som den kommer helt oplanerat. Det är det bästa jag kan ge mig och min kropp <3

  Elin Söderström 2017-08-19 17:02:41
  Svara
 • I dag möter jag mig själv med acceptans i tystnad och påminner mig om att jag inte är mina tankar.

  Tystnad för mig är något jag upplever ofta. Jag gillar tystnad och är introvert. I bland kan det innebära att jag vänder mig för mycket inåt och är alldeles för tyst. Det resulterar ofta i att det blir svårt att bryta tystnaden, att be om hjälp och minnas att jag inte alltid behöver stå stark ensam. Då kan det vara bra att ha någon nära som kan bryta tystnaden åt mig. En sådan person har jag och det är jag tacksam för!

  Agnes 2017-08-19 16:36:18 https://www.instagram.com/agnes.falk/
  Svara
 • Dag 6. Dagens yogasekvens var fantastiskt skön✨. Ute på altanen på mitt landställe. Jag valde att blunda genom hela sekvensen och det var magiskt. Gå in i kroppen, känna vad alla rörelser gör med kroppen. Vinden och solen som smeker kroppen. Så dagens reflektion: Hur möter jag mig själv i tystnad?
  När möter jag mig själv i tystnad utöver yoga och meditation? Jag vet inte?. Jag är en extrovert person som inte riktigt föredrar tystnad. Jag behöver någon slags simulation hela tiden upplever jag det som. Om jag tex är ute på en promenad så låter jag mig aldrig vara själv med mina tankar. Jag ringer en kompis eller lyssnar på musik/podd. Är det så att jag bara tror att jag behöver simulation för att jag kanske inte vågar vara ensam med mina tankar för länge? Att jag är rädd att fastna i negativa tankebanor. Men stunderna med mig själv efter yoga/meditation, då trivs jag med mig och tystnaden. Hmm varför känner jag inte så annars? Jag fick mig en tankeställare nu. Jag måste verkligen öva på att vara bortkopplad från intryck så som mobilen, för om jag erkänner så tar jag fram det för ofta. Mer än vad jag nog vill. Jag ska gå ut i skogen nu och lämna mobilen. Jag ska gå och möta mig själv i tystnaden✨??

  Julia (instagram carlajuliaadina) 2017-08-19 16:19:06
  Svara
  • Svar på Julia (instagram carlajuliaadina)s kommentar.

   Lördag och helgens första dag som började med utmaningens härliga sekvens. Känner att den här sekvensen utvecklas dag för dag till något som jag tar till mig mer och mer, alla positioner bygger verkligen på varandra och ger så mycket för mig ?? Även om dagen började lugnt och härligt har den varit något helt annat sen dess ? det har verkligen varit full rulle hela dagen! Fixa syskonbarns hår inför dop, fixa mig själv inför dop, se till att Quattro har fått sin långpromenad trots att regnet verkligen har öst ner sedan jag vaknade. Samtidigt som jag ska hinna hantera min sociala fobi och förbereda mig själv på att jag ska iväg på ett dop med en massa andra människor som jag både träffat och inte träffat. Är helt slut efter en sådan kaosartad dag och det här är den första lugna stunden som jag kan sätta mig ner sedan imorse och bara vara för mig själv i tystnad. En tystnad som jag längtat efter hela dagen och verkligen vill möta.

   I vintras precis efter att jag blivit sjukskriven så mådde jag verkligen uruselt, hade svårt för allt som krävde minsta lilla av min koncentration. Bara att läsa en extremt kort artikel var omöjligt för mig. Det var som att jag knappt förstod orden jag läste överhuvudtaget, jag blev helt förvirrad och förtvivlad. Jag kan fortfarande inte läsa, vilket är något som jag saknar så mycket då jag fullkomligt ÄLSKAR att läsa böcker. Så det är tur att det finns ljudböcker, det underlättar enormt för mig! Men det var även under den här perioden som jag upptäckte att jag blev helt förstörd av min mobil, jag blev yr och illamående av att lugnt scrolla genom diverse sociala medier. Alla olika notiser som blippade och ploppade ökade min ångest något helt galet. Jag vaknade varje morgon av att jag fick springa på toa och spy. Utan att jag ens rört min mobil. När jag väl kom i kontakt med min psykolog gav han mig rådet att få bort allt sådant. Jag tog bort alla notiser, slutade kolla igenom sociala medier och det enda sättet att få tag på mig var genom att skicka sms (eftersom jag fick extrema panikattacker när någon ringde). Jag umgicks mer och mer bara med mig själv och tog långa promenader med Quattro, där mobilen alltid lämnades hemma. Det var så magiskt! Den tystnaden var så speciell och värdefull med mig. Det är den fortfarande, jag har verkligen begränsat tiden som jag lägger på min mobil och känner att jag får så mycket tid över till annat ✨ Det finns inget som är så avslappnande för mig som att bara få vara ute med Quattro och bara vara, spelar ingen roll om jag bara sitter på en sten och tittar på honom när han vandrar runt eller bara ligger och tuggar på sin boll. Jag kan sitta och göra det i flera timmar utan att varken tänka eller göra något. Jag bara är där i min tystnad, får återhämta mig från allt som snurrat runt och det är en sådan magi ♥️ Tystnaden är en av de viktiga delarna i mitt liv som gör att jag kan återhämta mig, reparera mig själv och bara låta kroppen göra sin grej. Utan krav, utan måsten eller borden. Hade jag inte hittat den här tystnaden skulle jag absolut inte alls kommit så långt i min process som jag kommit, då skulle jag garanterat legat kvar på min soffa och mått ännu sämre än vad jag gjorde i vintras. Tystnaden är verkligen min återhämtning.

   Jag kanske inte är heeelt själv då jag har min hund med mig, men jag tycker ändå att jag är det. Vi behöver inte prata, han förstår mitt kroppsspråk och jag förstår hans. Det kan till och med vara situationer då det är någon som kanske är påväg fram mot oss när jag sitter i min tystnad och återhämtar mig. Men min fina och älskade Quattro visar då den personen på ett icke aggressivt sätt att det verkligen inte är läge att komma fram och störa. Jag älskar det och jag älskar tystnaden! Jag har till och med inspirerat min sambo att ta sig an tystnaden och lugnet. Han var verkligen en person som hade telefonen i sin hand HELA tiden.. Jag har varit sååå frustrerad på honom, jag har jobbat så hårt med honom för att han ska förstå att världen utanför den där tekniska prylen är mycket härligare! Han har sedan två veckor tillbaka loggat ut från alla sina sociala medier och igår berättade han för mig att han mår så mycket bättre! Han saknar det inte alls och känner inte alls samma prestationsångest eller behov av att måste “hålla koll” på allt och alla. Jag blir så himlans glad och varm inombords av det ?

   Svara
  • Svar på Julia (instagram carlajuliaadina)s kommentar.

   JA JA JA!! Heja dig, du kommer tycka att det är jobbigt i början men ge det tid! ? ? ?

   Pia 2017-08-19 22:17:38 https://www.instagram.com/pianolen/
   Svara
  • Svar på Julia (instagram carlajuliaadina)s kommentar.

   Gör det! Tyckte det va sjukt obekvämt i början men nu hoppar jag i ett par tofflor och bara går. Tittar på träd fåglar njuter. ❤️❤️❤️

   Jessica 2017-08-19 19:47:53
   Svara
  • Svar på Julia (instagram carlajuliaadina)s kommentar.

   Wow fina insikter! ??❤️❤️?

   Hannanas 2017-08-19 18:18:36
   Svara
  • Svar på Julia (instagram carlajuliaadina)s kommentar.

   Gör det, våga! Kan tänka mig att det känns svårt till en början, men att det är väldigt nyttigt för kropp & själ! ❤

   Caroline (cafre85 instagram) 2017-08-19 17:56:27
   Svara
  • Svar på Julia (instagram carlajuliaadina)s kommentar.

   Åhh vad härligt att yoga ute! <3 Förstår din känsla med att det kan vara jobbigt at koppla bort allt ibland.. men jag lovar dig att en promenad på landsvägarna utan musik eller sällskap är magi <3

   Elin Söderström 2017-08-19 17:04:35
   Svara
 • TYSTNAD! Smakar på ordet och ryser av välbehag. Andas in och andas ut…sakta. Känner hur stressen rinner av och nuet infinner sig. Friden som belöning efter ett par timmars shopping på köpcentrumet till barnens skolstart. Suckar ut all stress, alla ekonomiska frågetecken och andas in lugnet och friden.
  Yogan idag blev inte förrän nu på eftermiddagen då vi hade en förmiddag full av shopping.
  Jag är en introvert, högkänslig och tystnadstörstande individ som älskar stillheten och tystnaden. Insikter, svar och beslut möter mig här. Tänk så lyckligt lottad jag är!
  Kan nämna att själva ”Kråkan” gick sådär….hur lär jag mig att hålla balansen när ryggen ska vara rak?

  Slow Living by Annika 2017-08-19 15:57:27 http://www.slowlivingbyannika.se
  Svara
 • Hej Dag 6 som började med Yogathon i Kungsan med Swami Jyothirmayah. Wow! ?
  Där fick jag möta mig själv i tystnad. Det kändes på något sätt lättare och mjukare än när jag mediterara själv. Det kändes så naturligt att andas tillsammans och släppa tankar om det som varit och det som kan bli för att bara vara i nuet. Jag känner att när många spirituella människor samlas på samma plats sker magi och positiv energi flödar ut. Vi hjälper och lyfter varandra till en nivå där vi kan öppna våra hjärtan och ge och ta emot kärlek och ljus.

  Swami berättar för oss om ett sätt att bli mer i nuet genom att vara mer som bebisar. Bebisar är fullständigt i nuet hela tiden. De utstrålar en renhet och ett ljus som vi vuxna förtrollas av totalt. De är alltid 100 % i det som händer på insidan och på utsidan. De gråter 100 %, de skattar 100 %, de skriker 100 %, de leker och upptäcker 100 %. Tänk att vi alla varit bebisar och i vår mammas livmoder mediterade vi i 9 mån innan vi kom till denna värld. Så alla kan meditera och det är vårt grund beteende att bara vara i nuet. Men vi har glömt bort hur. Det kommer tillbaka till oss när vi är stilla i tystnad med oss själva.

  Jag inleder alltid mina morgnar i tystnad. Dricker min gröna drink och tar en kopp te och tänder ljus och rökelser i mitt yoga rum. Sitter i stillhet och njuter av mitt te. Börjar med nackrullningar och mjukar upp ryggraden en stund innan jag börjar min yoga. Jag avslutar med en stunda meditation. I alla mina rörelser strävar jag efter full närvaro och en helkroppsupplevelse. Jag kommer in i ett meditivt tillstånd. Sen är jag redo att möta världen med en känsla av frid, frihet och glädje.

  Namaste ?❤️?

  Maria 2017-08-19 13:07:10 http://www.instagram.com/miathorn
  Svara
 • Hej kära ni!
  Apropå, den här relationen till ens känslor, och att jag då beskrev att jag har lätt att nå dem. Idag har jag gråtit, typ hela förmiddagen.
  Jag startade morgonen med en lång promenad, ensam, jätteskönt. Och sen kom jag hem, och min man började dra upp en diskussion över frukostbordet om pengar … det alltid lika populära ämnet. Hej vardag! Semestern är över, dags att ta tag i det ” viktiga”. Jag förstår detta, att man måste spara pengar, så att man har en buffert, till kommande köp och annat … jag förstår. Men, jag hatar att tänka på det – Jag vill FLY.
  Jag vill försvinna in i min egna värld! Utan prat om ekonomi och vardag. Min värld då jag kan göra precis det jag vill! Jag vill tro att jag kan göra allting …
  och ja.., jag förstår att jag inte kan fly för alltid. MEN för en stund, ska jag nu ta mig till mattan, gå in i min bubbla. I tystnad, och bara vara för mig SJÄLV.
  Jag älskar det! Idag, i vardagen omges vi ju hela tiden av intryck, måsten, krav, social media etc. Det är liksom svårt att undgå. Det vore underbart att få vara med på ett retreat och bli ”tvingad” till en längre tids tystnad … vad mycket svar man måste kunna finna?

  Kärlek till er!

  Caroline (cafre85 Instagram 2017-08-19 12:21:54
  Svara
 • Jag är SÅ nyfiken på vad som skulle hända om jag var i tystnad en längre tid. Att få möjlighet att delta på en retreat där tystnad ingår står verkligen högt på min önskelista.
  I vardagen när man jobbar, är mamma och fru till en italienare (som alltid vill prata om allt) så blir det inte så många tysta stunder.
  Men för mig är tystnad och insikt sammankopplat. Det är när allt runtomkring tystnar som tankarna, idéerna och inspirationen kommer.
  Jag brukar kliva upp innan resten av familjen vaknar för att få lite tid i tystnad och sedan älskar jag den där stunden på kvällen när det lugnar ner sig och an kan krypa upp i soffan med en kopp te. Läste detta citat som jag tycker stämmer väldigt bra in:

  Some women wants diamonds. I just want a good book, a cup of Tea and some peace and quite.

  Så jag lovar mig själv här och nu att prioritera tystnaden lite mer.

  Lisa 2017-08-19 11:45:33
  Svara
 • Det fick bli morgonyoga idag och det är ju inte fel.
  Tystnad är då det börjar susa av tusen, miljoner tankar med måsten, personer, saker jag skulle sagt eller inte sagt…
  Hjärnan är över fylld med allt och och måste processa sig igenom detta först sedan kan lugnet komma sakta
  Ha en härlig Lördag allihop 🙂

  Birgitta Möller 2017-08-19 08:35:24
  Svara
 • Go’ morron fina ni!

  Helt galet att vi redan är inne på dag 6! Vilka dagar det varit hittills, så många nya insikter. För att inte tala om all inspiration, värme och kärlek ❤ Tack hörrni!

  Jag vaknade tidigt idag och tänkte börjat dagen med en långpromenad i skogen – men när jag tittade ut vräkte regnet ner. Istället kröp jag ur sängen, rullade ut yogamattan och tände ett ljus. Så härligt att börja dagen med 2 timmar i stillhet ❤ Kroppen kändes lite spänd och seg till en början, men blev allt mjukare allt efter att tiden gick.

  Håller verkligen med om mobilen, låter riktigt skönt att börja dagens första timmar helt utan den! Det får bli min nästa utmaning när den här yoga-utmaningen är klar ❤

  Min relation till tystnad då? Jag älskar den! Har alltid varit en introvert person och haft ett stort behov både av tystnad och av att få vara ensam.

  I tystnaden finner jag lugnet och stillheten, där tankar jag energi och får perspektiv på saker och ting. Det är i tystnad jag finner svaren och sanningen, min sanning.

  Har ni tänkt på att de engelska orden SILENT och LISTEN består av samma bokstäver? Det säger så himla mycket tycker jag. För att verkligen höra (dig själv eller någon annan) måste du vara tyst ❤

  Hoppas ni får en riktigt fin lördag allihop. Kram på er!

  sandra junhammar 2017-08-19 08:07:55 http://www.sandrajunhammar.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!