YOGAUTMANING Dag 22: Shoulders

Yogautmaning Yin shoulderYogautmaning Yin shoulder

NAMASTE! Dag 22 av 31 i vår finfina yogautmaning. Vi fortsätter givetvis med Yin och Sofies härliga guidning. Idag är det dags att öppna våra axlar!!!

 

”The evil shoulder opener” brukar denna position kallas på engelska. Som du hör på namnet, den kan göra lite ont! Precis som för höfterna, är axlarna ett område där vi av olika anledningar ofta har mycket spänningar – kanske för att vi hukat oss framför datorn eller för att vi vill skydda vårt hjärta. Hur som helst, denna axelöppnare är väldigt välgörande. Känslan i axlarna och bröstet efter positionen brukar vara magisk, så det är värt att känna lite smärta under tiden.

 

Fokusområde: axlar

 

I yinyogan stannar vi inte lika länge i positioner för övre delen av kroppen så som vi gör för positioner ämnade för vår rygg och våra höfter. Så sätt din timer så att den plingar var 3e minut idag! Idag får du helt enkelt en längre Savasana efteråt ;-).

 

Gör så här

 1. Börja med att ligga på mage med ansiktet nedåt.
 2. Sträck ut ena armen i 90 graders vinkel från kroppen, med handflatan nedåt.
 3. Böj den andra armen och placera handen under dess axel. Tryck den handen i golvet samtidigt som du roterar kroppen i riktning mot den utsträckta armen. Benen får vara så som det känns bekvämt, vilket kan vara sträckta eller böjda.
 4. Vill du gå vidare, sträck ut den böjda armen och för den bakom ryggen, eller (om du är riktigt vig) fläta samman fingrarna med den andra handen bakom dig.
 5. Böj knäna upp mot naveln eller placera en (eller båda) fotsulorna i golvet, med knäna pekandes uppåt.
 6. Slappna av och andas. När timern ringer, kom försiktigt ut ur positionen och gör samma sak på motsatt sida. Vila gärna en stund mellan höger och vänster sida och känn cirkulationen i axeln/armen du just öppnat upp!
 7. Du kan också välja att stå mot väggen (se Sofie på bilden ovan) om det blir för intensivt att ligga ner.
 8. Lägg dig ner i Savasana eller sätt dig i meditation de sista 9 minuterna dvs – 3 pling.

 

Hur var det? Satt det lite spänningar där i axeln? Någon skillnad på vänster och höger sida?

 

KÄRLEK till er!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
92kommentarer
 • Thanks for sharing about that.
  I am looking for more information about it.
  I will follow you to update the latest posts.

  카지노 사이트 추천
  사설 토토 사이트
  스포츠 토토 배당률
  스포츠 토토 승부 식
  승부 식 토토
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-11 07:04:24
  Svara
 • Your blog provided us with valuable information. I am looking forward to read more blog posts from here keep it up!!

  The Christmas Chronicles Mrs Claus Coat with Hoodie 2022-11-22 09:23:10 https://www.celebsmoviejackets.com/the-christmas-chronicles-2-mrs-claus-coat
  Svara
 • ❤️❤️

  Jessica 2016-10-24 14:00:42
  Svara
 • Jag har följt yoga utmaningen här i oktober. Jag har inte följt utmaningen såsom den beskrivs, utan jag har hittat en yoga rutin som funkar för mig, så att jag får in det dagligen. Exempelvis börjar jag varje dag med 25 mim meditation å mjuk yoga. Ofta gör jag något ytterligare på em/kväll. Det är verkligen så skönt och en nyckel för att leva ett balanserat liv, som jag kämpat med i ett par års tid. Hursomhelst. Idag kände jag mig trött och beslutade mig för att unna mig en stund yin. I denna position, när jag öppnade upp höger axel så började jag gråta. Först bara stilla tårar, sedan snyftingar som övergick i riktig hulkgråt. Det bara tog över mig fullständigt. Jag lät vågen av tårar och smärta komma över mig, få ta sin tid och skapade utrymme för den. Jag har aldrig varit med om något liknande, men jag har sett andra gråta under yin. Att få ta del av yin-yogans kraft var både magiskt och märkligt? Men också skönt. Jag välkomnar upplevelsen och tänker att jag förhoppningsvis frigjort gammal sorg och smärta. Än känner jag ingen större skillnad, men jag hoppas på att bakåtböjningar och hjärtöppnare inte kommer kännas lika motstridiga längre. Tack för att du inspirerar mig och för att du ger av dig själv till oss. Tack! Det är så fint. ❤

  Mikaela 2016-10-23 23:07:53
  Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   Åh vilken text! Så fint! Kul att du kikade in och berättade för oss alla om din rutin ??

   Tove Blomsten (@yogatove) 2016-10-25 20:11:59
   Svara
 • Skriven dagen efter då jag totalt bröt igår ❤️ Alltså vilken frigörelse som sätts igång dessa veckor, tur att jag är sjukskriven för jag behöver sova och tänka och vara själv och ventilera och det går liksom inte att stoppa eller pausa, all in… ? Hur klarar ni er alla i vardagen? Jag gjorde först stående och det var rejält tight i axlar och över bröstet men jätte skönt ❤️ Njuter av att göra det lilla i 5 min helt utan press bara lagom. Sen fortsatte jag på mage i sfinxen som blivit min favorit då jag kände starkt där dagen innan. Det var då jag bröt ihop och min sambo undrade vad som hände, från noll till hundra, från lugn till kaos. Jag kände mig trygg till att släppa taget men i samma sekund kom världens rädsla som jag inte visste att jag burit på. Jag har ju varit sjukskriven i tre år för djup depression och jag såg framför mig att slappnar du av så kommer djävulens makter att dra dig ner i djupet igen, men jag måste ju våga för att komma framåt så jag grät och släppte grät och slöppte. Och naturligtvis gick det bra. Det är ju ”bara” tankar. Men det var ett eldprov, och jag hoppade! Tacksam för att veta vilka känslor som lagrats. Tacksam för att känna mod, tacksam för att skulle något hända har jag redan överlevt en gång och jag klarar det igen ❤️ Kärlek alla goa, må gott och ta hand om er!!

  Jessica Karlsson 2016-10-23 18:00:13
  Svara
 • Älskar den här. Men den är också jobbig för jag har så mycket spänningar i bröstryggen som känns kopplad till axelpartiet. I bland tycker jag att det är svårt att veta var spänningen ”börjar”.
  Mycket hänger ju i hop. Jag har mer spänningar o är mer stel i höger sida. Något jag blivit medveten om i den här yogautmaningen är hur jag i olika sociala sammanhang ”kryper i hop” med kroppen. Gömmer mig. Försöker skydda mig. Jag försöker nu sträcka på mig mer, öppna upp bröstet och jag känner då hur mycket kraft det finns, som jag av olika anledningar #hejohejdåjantelagen inte vågat visa. Att sträcka på kroppen, andas o öppna upp bröstpartiet är att ta plats. Vilket jag äntligen insett att jag och alla andra har rätt att göra. ???
  Kram på er

  Coachingmedanna 2016-10-23 11:39:34
  Svara
 • Först när jag såg övningen så tänkte jag, OMG denna klarar inte jag! Men när jag väl försökte så gick det ändå bra. Det var en väldigt skön sträckning för axlarna! Jag hade dock lite svårt att slappna av i positionen. Jag hoppas att ni alla har haft en fin lördag!

  Rebecka Johansson 2016-10-23 01:34:58
  Svara
 • Jättebra övning tycker jag. Jag missade det där med tre minuter så jag körde fem som vanligt och det gick bra. Då undrar jag lite om jag kanske inte har så mycket spänningar i axlarna då men det känner jag ju att jag har. Oavsett så gillar jag verkligen den här grejen med att köra en yin övning på kvällen oavsett om man tränat något annat tidigare på dan eller ej- det behöver inte vara så mycket eller ta lång tid men det ger en annan känsla i kroppen! Tack för den insikten! Godnatt!

  Maria Gelderman 2016-10-22 23:38:37
  Svara
 • Oj, vad spännande. Läste att den kunde vara bra mot stress. Kunde inte göra den fullt ut. Började på golvet men fick gå upp t väggen. Jag har ngt strul med skuldran.men funkade bra med den friska 🙂

  MariaW 2016-10-22 23:21:03
  Svara
  • Svar på MariaWs kommentar.

   Bra att du provade dig fram. Brukar vara så att det funkar olika bra med olika sidor? Jaha visste inte att det var en bra position för stress, men det ska jag ta med mig till senare. kanske en bra övning att göra efter en stressig dag på jobbet då???

   Rebecka Johansson 2016-10-23 01:40:04
   Svara
 • Ojojoj!? Detta var verkligen Evil för axlarna, men samtidigt rätt skönt? Klarar dock inte att lägga ner benen som Josefine gör på bilden, men jag gör Mitt bösta? Borde ju varit rätt så uppmjukad efter en hel dag på Yogafusion i Tanum?
  Kramar Jane
  Kramar Jane

  Jane 2016-10-22 23:02:14
  Svara
 • Skulle det göra något om man låg i denna mer än 3 minuter? För jag brukar ligga här 5 minuter och ibland längre :’)
  Den här positionen får mig lugn, den är en av de mest effektiva övningarna för mig när det gäller att stänga av stress och snabb andning. Nästan varje gång jag lägger mig i denna sänks pulsen och jag tänker mycket klarare, vet någon vad det kan bero på?

  Dagens utmaning utfördes på jobbet under min rast, så välbehövligt och hela kroppen tackade mig verkligen. Kändes som en oerhörd lättnad efter att ha befunnit sig mitt i en högljudd nivå och bland massor av kunder!

  Minna 2016-10-22 21:52:14 http://mittkokoshjarta.se
  Svara
  • Svar på Minnas kommentar.

   Generellt brukar man stanna längre i positioner för höftleder och ländrygg, då vi har som ”massivast” med fascia där. I övre delen av kroppen har vi inte riktigt lika tjocka lager av fascia och därför stannar vi inte lika länge. Våra höftleder behöver också generellt mer rörlighet än våra axlar, som generellt behöver mer stabilitet. Men vi drar ju på oss spänningar även i övre delen av kroppen, varpå vi kan göra yin även där. Men ofta stannar vi inte lika länge. Men känslan styr! Så känns det bra med 5 minuter, kör!

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-24 17:26:52 http://www.yinmeditation.com
   Svara
 • Idag var planen en löptur på morgonen, men vaknade med ont i halsen!?? Sen fortsatte dagen ungefär så… Men tack och lov så är det ju härlig yinyoga på schemat just nu!?? Blev en lugn stund när barnen somnat och nu är jag lite mer på banan igen och mer avslappnad i axlarna. Tyvärr fortfarande förkyld men det kan jag leva med!?

  Sandra 2016-10-22 21:38:46
  Svara
 • Kände att jag inte ville prova det här med klättrande barn så jag har väntat (och fruktat) tills efter läggning. Helt rätt beslut. Aahh, vad det kändes. Kunde absolut inte sätta båda fötterna i mattan. Hittade ett läge där jag hade det nedre benet böjt och det övre rakt för att kunna vrida lätt bakåt vilket gav lagom plågsam sträckning utan att det kändes som att armen skulle gå av. Körde 5 min saddle pose, 5 min barnet och sist 5 min savasana efteråt. I savasana fick jag äntligen uppleva qi som jag sett andra skriva om. Energin verkligen flödade genom kroppen. Så det får nog bli några fler evil shoulder openers trots allt. Nu; te.

  Malin /@nilamyoga 2016-10-22 21:31:24
  Svara
 • Ouch, det var sannerligen ett område som behöver mer kärlek. Mycket evil för axeln. ?

  Nellie Rolf 2016-10-22 21:04:09 http://www.minvardagshalsa.se
  Svara
 • God kväll!
  Denna gillade jag skarpt. Kändes riktigt härligt efteråt. Kändes något mer på vänster sida och jag gjorde denna mot en vägg då liggande blir lite för intensivt för mig.
  Bra med valmöjlighet???

  Yogi_johanna 2016-10-22 20:57:31 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
  Svara
 • Den här gör så mycket för mina axlar.
  Har vart en dag med full fart på jobbet och hemma så jag kände mej så himla spänd i axlarna och upp i nacken. Gjorde lite ont på vänstra sidan men nu efteråt känns det så jäkla skönt!!!
  Namaste?
  Tora

  Tora 2016-10-22 20:51:58
  Svara
 • Tack för tipset.

  Malin / @nilamyoga 2016-10-22 20:41:53
  Svara
 • Hej! Den här var helt ny för mig, kul att testa på! Det kändes annorlunda i positionen, men väldigt skönt efteråt! Tack!! ❤

  Emma K 2016-10-22 20:30:37
  Svara
 • Dag 22. The evil shoulder opener… Himmel! 3 minuter kändes som dubbelt så länge. Det här behöver jag mer av ??✨?

  Ann-Charlotte 2016-10-22 20:30:10
  Svara
 • Gjorde dagens position i morse men hann inte kommentera så gör det nu istället o får då med lite reflektioner från dagen. För första gången på länge länge har jag inte haft ont i höger axel 🙂 o trots flera veckor av hormoniell berg o dalbana så har jag varit på så bra humör hela dagen ???? Det här är min nya favvo position! Den var tuff, intensiv o gjorde ont men wow vilket resultat! I love yinyoga❤️ Trevlig kväll på er o tack tack tack för idag

  Molly 2016-10-22 20:10:43
  Svara
 • Gokväll! ?❤
  Wow! Vilken skön känsla i hela kroppen!
  Igår var jag på gymmet och kunde se att mina egna sanningar är fel. Jag trodde att jag är stel och att jag inte har någon bålstyrka och ingen muskelstyrka.
  Jag har ju hur mkt styrka kvar som helst. Och när vi streschade så märkte jag att jag är stel nästan bara vid höften. Så fantastiskt att avslöja sinnena lögner.
  Så idag blev det mycket yin då jag igår bara streschade lite efter gymmet.
  Började med dagens Seal med raka armar. Rädd om min rygg (ev diskbuktning)men andades genom 5 min och lade mig sedan 10 min i Pentacle.
  Därefter Evil Shoulder opener. Lite tightare på höger sida, har opererat min vä axel för snart 3 år sedan och den verkar funka fint. På vä kunde jag vända underkroppen med benen böjda. Underbar strech!
  Fortsatte med tadaa: Saddle Pose! Utan kuddar, utmanade mig själv. Från att inte kunna alls göra den tidigare i veckan så kom jag ner mot mina armar och stannade kvar runt 3 min. 5 min Savasana.
  Därefter Dragon Pose, Sleeping Swan och sedan Savasana igen. Tog inte tid men kände efter och märkte hur jag sjönk längre ner med andningen. Känner av qi/prana i kroppen. Knäna känns varma. Tack tack tack! ❤❤ Ha en fantastisk helg!

  Hanna L 2016-10-22 19:20:03
  Svara
 • Den här övningen var intensiv, ömmande men så skön. Upplevde att jag var ungefär lika tight på både höger och vänster sida, hittade en skön position på bägge sidor så de sammanlagt sex minuterna gick väldigt snabbt. Älskar när Qi börjar cirkulera!! Skönt också med en längre Savasana efter den här veckan av jobb. När jag låg i The evil shoulder opener (nice namn btw ?) slog det mig hur kraftfullt yoga är, yin i det här fallet.. det jag tycker om är att man verkligen ÄR i det som ÄR, verkligen känner var det känns och hur det känns.. Du kan inte flöda vidare (smita) utan måste face:a DET. Det som kom till mig var också att man ofta hamnar i de tankebanor att det ”bästa” är att hela tiden vara aktiv och i flow, att hela tiden ”göra någonting” och att det är där ”resultaten” finns.. MEN jag tror inte att det stämmer. Samma sak när man hela tiden letar svar utanför sig själv, inspiration av andra på sociala medier etc etc… När de flesta svaren egentligen finns i tystnaden i meditationen inom sig själv. Jag tror att man behöver både och. BALANS. (YIN & YANG!!) Balans kan vara ett svårtolkat ord men jag tror ni är med på vad jag försöker förmedla… *dagens tankeverksamhet* Ha en fortsatt fin hösthelg alla fina! KRAM

  Thilda 2016-10-22 18:55:38
  Svara
 • Jag kombinerade gårdagens och dagens position. Jag förvånas över att jag gjort många av övningarna under de yoga klasser jag tar och jag fick förklaringen härom dagen=) Min instruktör som jag verkligen inspireras av berättade att hon gillar att kombinera vinyasa och yin yoga så då gick det upp ett ljus=) Dock håller vi ju aldrig positionerna som vi gör här, vilket verkligen känns skönt och annorlunda på många sätt. Ser fram emot de resterande dagarnas positioner! Ha en fantastisk helg allihopa!!

  Sanna 2016-10-22 18:32:07
  Svara
 • Denna är så välbehövlig för mina axlar och skuldror. Trots att jag inte är en stillasittande människa och inte har ett kontorsjobb tar axlar/skuldror ändå stryk av datorjobb och användandet av mobiltelefonen. Framförallt har jag en punkt på mitten av skulderbladet, strax nedom spina scapulae på höger sida som konstant gör ont, framförallt blir den värre när jag ska sova och det senaste har jag inte kunnat ligga på höger sida och sova. Därför har jag de senaste månaderna börjat ha som vana att göra minst fem minuters yoga med fokus på axel/bröstöppningar strax innan läggdags. Ibland gör det så ont att jag får gå upp mitt i natten för att ”yoga loss” knutan. The evil shoulder opener gör jag ofta på kvällen innan jag går och lägger mig men har aldrig varit kvar i positionen såpass länge tidigare och jag tyckte verkligen att jag kom in på djupet och att muskelknutor och spänningar i axelområdet började luckras upp. Tänker att jag definitivt får lägga till denna till min kvällsrutin! Kanske kan den på sikt hjälpa mig och göra så att jag slipper gå upp på natten för att lossa muskelknutan i skuldran? Nu ska jag köra ett härligt pass med vinyasa flow innan det blir lite mer yin och sen en lång och skön savasana! Trevlig lördag allesammans!

  Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-22 17:30:50 http://www.nouw.com/my_journey
  Svara
 • Åh – underbart!!
  Jag har haft en supertung vecka med alltför mycket jobn och allt för lite sömn. Denna dagen skulle bli min dag av återhämtning. Jag började med att casha in 12h nattsömn – magi.
  Har tagit det super lugnt hela dagen och nu kände jag för att rulla ut mattan. Och andas lite.
  Axelöppnarna var mega intensiva. Kände tydligt att jag var stelare på vänster sida, där kändes sträckningen inte bara i axeln och bröstet, men även hela armen. Jag fick verkligen fokusera på att andas in i sträckningen.
  Och jag fick vara super försiktig när jag kom ur positionen.

  Savasana i 9min efter detta var som himmel på jorden för min trötta kropp. Känslan efter sträckningen var helt magisk. Kändes som att blodcirkulationen över bröstet verkligen kom igång. Det kändes varmt, lugnt och avkopplande.

  Lycka ??

  Siiri 2016-10-22 17:01:40
  Svara
 • Nu mellanlandar jag i Qatar. Ingen yoga idag förutom morgonpasset kk 5:30 :-). Den här ska jag definitivt pröva när tillfälle ges. Ha det gott.

  Hanna 2016-10-22 16:56:29
  Svara
 • Körde ett lite längre pass idag med både gårdagens o dagens övningar tillsammans med lite ”yang-yoga”. Efter förutsättningarna – med barnen vakna… – gick det bra. Axlarna behövde verkligen en omgång o det var en bra instruktion som gjorde att jag tyckte att jag fick till den positionen bättre än nånsin! Lättare på ena sidan än den andra dock…. När det gäller sphinxen har jag alltid tolkat trycket i ländryggen som nåt negativt, men det är alltså fel? Det gjorde det lättare att stå ut iaf! ☺ Ser fram emot ett längre pass på gymmet imorn!

  Sara Alexandersson 2016-10-22 16:34:32
  Svara
 • Åh blev peppad över att se denna övning! Tycker faktiskt inte den är så hemsk, mest väldigt skön! (Medan jag helst skulle vilja ligga och skrika av frustration/spänning i alla höft-övningar). Nu har jag precis kommit hem från en 90 minuter helt underbar yin/restorative-klass och tänker att jag spar denna favoritövningen till morgondagens hemmayoga istället.
  Ha en fin lördagskväll! <3

  Klara 2016-10-22 16:23:42
  Svara
 • Hejej..Dagens övning kändes bekant och inte så avancerad att göra…..Jag håller på att lära mig och crawla och tränade igår..så dagens skulder stretch var perfekt för jag var stel efter simningen…skönt skönt
  Önskar er en skön lördag i höstrusket..

  Karin O 2016-10-22 15:02:40
  Svara
 • Skönt att börja dagen med en löptur och köra lite foamroller! Hoppas att du får en fortsatt fin lördag!

  Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-22 13:42:26 http://www.nouw.com/my_journey
  Svara
 • Idag tog jag en paus från yogan och var ute och sprang en runda i stället, skönt. Efter gjorde jag lite foam rolling och lite blandade strechövningar. Gjorde den här övningen vilken inte kändes så mycket, vilket är lite konstigt då jag tycker jag brukar vara lite stel i skuldoro och axlar. Kanske gjorde fel, får testa igen.

  Stina 2016-10-22 12:32:03
  Svara
 • Det här är poser som verkligen gör nytta i min kropp då jag har en förmåga att lagra stress i nacke och axlar. Jag har det senaste året övat upp min rörlighet en hel del i området just runt axlar och skuldror. Blivit starkare men strävar mot ännu bättre rörelsefrihet 🙂
  Varje sida känns ordentligt, liksom på gräsen till ont. Ingen fara för mig, har idag lärt mig att detta är precis vad jag behöver. Efter tre minuter tog jag mig försiktigt ur positionen för att växla. Kändes oerhört skönt att få vila i savasana efteråt.
  Kraaam!

  Mia Haglöf 2016-10-22 10:20:50 http://miassidor.blogspot.com
  Svara
 • Heeeeej!!!
  Sådan nackspärr…eller vad jag ska kalla det. Sitter nämligen i höger skuldra, axel och strålar upp i huvudet. Får se hur det känns nu efter yinyogan! Återkommer ?

  Hur går det för er andra? Jag ska ge mig in i kommentarerna senare idag och läsa. Ska bli spännande ? Det har varit fullt upp ett tag nu så yogan i sig har fått ta plats och inte varit så mycket på nätet.
  Tjing!

  Katrin Nörthen 2016-10-22 10:05:47
  Svara
 • Herregud vad det pirrar i diverse kroppsdelar efter denna övning! Känner mig helt mjuk o fin efter en minst sagt stökig natt med vakna barn. Godmorgon på er! ❤️

  Anna-Klara 2016-10-22 08:49:48
  Svara
 • Denna övningen hade verkligen lugnande effekt. Likaså brukar jag köra ”thread the needle” som även den är grym om man känner att ångest och oro börjar kicka in. Kände även en grym skillnad på höger och vänster axel. Kunde knapp lägga mig på rygg på höger sida. Dagens fundering och fråga till Sofie, varför blir vi ”framåtroterade”med tiden? Alltså varför böjs våra axlar framåt? Är det för att skydda hjärtat eller vad kan det bero på? KRAM

  Victoria Larsson 2016-10-22 08:35:21
  Svara
  • Svar på Victoria Larssons kommentar.

   Well, tänk dig från att vi föds…. och börjar krypa. Axlar framåt. Sedan börjar vi greppa saker, axlar framåt. Sedan reser vi oss upp och börjar jobba framåt = axlar framåt. Allt vi gör, det gör vi framåt med våra armar. Skriva… hålla i en bok och läsa… köra bil… klättra, brottas, simma mm. Framåt med axlarna. Så det är inget konstigt att vi hamnar framåt. Sedan kan vi hamna ännu mer framåt pga vår sinnesstämning. Vid sorg, depression etc. så får vi också en framåtlutande hållning, som att något ”stängts ner och blivit tyst” vid lungor, hjärta osv. Likaså har en del även en skyddande hållning så som du själv skriver. Så det finns många anledningar.

   Jag jobbar både med atleter och människor utsatta för trauma, och av två olika anledningar finns en framåtlutande hållning. Resultaten kan dock bli desamma, och påverka bl.a kortisol i kroppen (stresshormon). Det som är intressant är att hållningen i sig kan påverka kortisol även om vi inte är stressade i kropp eller sinne. Så en atlet som har mycket spänningar i framsida axlar etc. och som får en framåtlutad hållning kan få en påverkan på kortisol i kroppen. Även organen påverkas när vi får en ihoptryckt hållning.

   Det betyder dock inte att vi inte ska göra framåtfällningar. Många kan tro att ex om man sitter mkt vid kontor så ska man enbart göra bakåtböjningar för att motverka dagens framåtlutande ställning. Men att sitta vid kontor innebär inte att vi stretchar och påverkar ligament mm vid ryggranden och dess muskulatur, så även då behöver vi göra framåtfällningar, men även bakåtfällningar såklart. Inte något att göra med din fråga eg men kändes viktigt att få med här 😉

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-24 17:37:08 http://www.yinmeditation.com
   Svara
  • Svar på Victoria Larssons kommentar.

   Jag har dessutom märkt att jag automatiskt har höger hand ca 2-3 cm längre fram på mattan i alla positioner där händerna ska vara i golvet. Numera brukar jag rätta till det så händerna är i linje med varandra. Har spända axlar och nacke, men det är klart värre på höger sida där jag sedan många är har värk nästan hela tiden. Det har blivit ett normaltillstånd, men vill gärna bli av med spänningarna och smärtan. En del positiva förändringar har redan skett efter att jag yogat i drygt ett år. När det var som värst kunde jag inte vända huvudet åt höger.

   Hanna 2016-10-22 17:27:04
   Svara
   • Svar på Hannas kommentar.

    Bra observation! Ska kolla hur händerna är mer exakt nästa gång jag är på mattan i hundens ställning 🙂

    Victoria Larsson 2016-10-22 19:17:59
    Svara
  • Svar på Victoria Larssons kommentar.

   Sofie får svara utförligt på din fråga men i stort beror det på att vi ständigt är framåtlutade, gör rörelser framåtböjda som ex sitter vid datorer. Vi använder med andra ord inte den rörlighet som vi föds när vi växer upp och så blir vi stelare.
   Kram

   Mia Haglöf 2016-10-22 10:24:43 http://miassidor.blogspot.com
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!