YOGAUTMANING Dag 21: Sphinx, Seal och Pentacle

yogautmaning josefine bengtsson sälen-1

Mooooorning! Dag 21 av 31 i vår härliga yogautmaning. Tio dagar kvar. Åhhhh kommer sakna er!!!! Yin, yin, yin idag igen med fokuserar på överkroppen.

 

Som vanligt, sätt din timer så att den plingar var 5e minuter!

 Yogautmaning Yin Yogautmaning Yin seal 

Sphinx och Seal

Öppna upp! Sphinx och Seal är två bakåtböjningar i Yinyoga, där vi samtidigt öppnar framsidan av kroppen och ländryggen. De sägs lindra stress och stimulera våra inre organ. Jag älskar att göra dem om jag ätit lite för mycket, sträcka ut magen och ge plats för maten!

 

Gör då här

 1. Lägg dig på mage och placera armbågarna och händerna i mattan framför axlarna. Detta är Sphinx. Notera om du känner en kompression i ländryggen. Det kan ibland kännas som en ”molande” känsla.
 2. Om du inte känner något i ländrygg – sträck på armarna. För att fördjupa positionen går du närmare med händerna mot kroppen. Om det känns för mycket i ryggen så flyttar du händerna längre fram. Vi är alla olika, så här behöver du prova dig fram.
 3. Slappna av i mage, rumpan, ansiktet och sänk axlarna neråt.
 4. När din timer ringer, lägg dig ner på mage en stund för att sen rulla över på rygg och göra nästa position.

 

Yogautmaning Yin

Pentacle

Pentacle är Yinyogans variant på Savasana. Här breder vi ut oss ordentligt och låter armarna vara över huvudet istället för längst med sidan av kroppen.

 

Gör så här

 1. Lägg dig på rygg med fötterna i golvet och benen böjda. Sträck sedan ut ett ben i taget och låt fötterna falla ner i golvet ungefär mattbrett isär.
 2. Lyft huvudet lite lätt och förläng nacken genom att sträcka toppen av huvudet bort från kroppen. Vid behov kan du placera en filt under huvudet, men om hakan åker in av detta bör du ta bort den igen.
 3. För armarna över huvudet med handflatorna vända uppåt och låt dem slappna av där. Dra in skulderbladen lite lätt under dig för att öppna upp bröstet.
 4. Sucka gärna ut några gånger genom munnen för att släppa på spänningar och låt sedan andetagen bli helt naturliga.
 5. Försök att slappna av i hela kroppen och behåll närvaron i stunden. Det underlättar om du för uppmärksamheten längs med hela kroppen och slappnar av del för del.
 6. Ligg gärna här i 10 minuter dvs 2 pling!

 

 

Dela, dela, dela! Hur kändes kroppen idag? Kunde du slappna av och vara närvarande?

 

Kram kram kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
118kommentarer
 • Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you. https://www.binance.info/el/join?ref=GJY4VW8W

  Εγγραφετε για να λβετε 100 USDT 2024-01-08 21:36:48 https://www.binance.info/el/join?ref=GJY4VW8W
  Svara
 • I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Lunaskin

  Svara
 • Wow! Finally I got a web site from where I know how to actually get valuable facts regarding my study and knowledge.
  https://gamma.app/public/Puravive-Reviews-WARNING-Read-My-Honest-Experience-Report-Read-Th-2340qov2e0kxur0

  Svara
 • Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

  20bet 2023-09-02 02:51:17 https://da.gta5-mods.com/users/20bet
  Svara
 • I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article. https://accounts.binance.com/id/register?ref=YY80CKRN

  Svara
 • I did a lot of research on this field and did a lot of research So I know how accurate and well informed this article is If you have any further questions about this topic, please visit our blog. 국외문자 Check out this

  국외문자 2023-03-13 07:45:54 https://smshallo.com
  Svara
 • Thank you so much! I hope to see more news from you!
  celebrity networth

  celeb networth 2023-02-27 12:24:34 https://www.celeb-networth.com/
  Svara
 • Thanks for sharing about that.
  I am looking for more information about it.
  I will follow you to update the latest posts.

  카지노 사이트 추천
  사설 토토 사이트
  스포츠 토토 배당률
  스포츠 토토 승부 식
  승부 식 토토
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-11 07:04:44
  Svara
 • Your article’s content seems to pique the interest of quite a few readers, and I must say that I am quite impressed with your post. I am looking forward to reading more of your excellent articles. stumble guys

  sdgdas 2023-02-10 09:37:29
  Svara
 • Å, kommer också sakna det här. ? så mäktig ”kraft” att sätta i gång en grupp så här, att vi delar med oss o peppar varandra ?
  Jag har så mycket behållning av o läsa alla kommentarer, så modigt alla som delar med sig om hur det känns på mattan.
  Den här positionen kändes lite lättare för mig än de tidigare den här veckan. Jag kände mig stark ?

  Coachingmedanna 2016-10-23 11:27:53
  Svara
 • Det blen kvällsyin igår kväll, skönt innan läggdax! Jag skall på yogafusion lördag och söndag så då blir det yoga hels dagarna???❤️

  Jane 2016-10-22 21:23:04
  Svara
 • Två fredagar i rad har jag gått på en yoga lektion på fredagskvällen och det har varit helt underbart. 75 minuter egentid, där man kan lämna jobbveckan bakom och få en bra start på helgen. Yoga studion ligger med utsikt över city så man ser solnedgången speglar sig i byggnaderna och under klassens gång blir det mörkt och i slutet är det bara byggnaderna som lyser upp, bara det är häftigt. Dagens klass hade fokus på backbends så det passade bra till dagens utmaning här. Vi började med små backbens som sphinx och seal och avslutade med camel. På senaste tiden har jag haft en lite obehagskänsla vid camel men idag kändes det jättebra, sådan befrielse 🙂

  Stina 2016-10-22 04:04:58
  Svara
 • Idag hade jag syrran på besök så vi körde ett yogapass efter lite god mat. Kanske inte var 100% fokuserad, men det var roligt att göra det tillsammans. Jag har lite ont i ländryggen efter en surfingskada så la mig på armbågarna så att jag säkert skulle klara av 5 hela minuter. Det kändes mycket i armarna och jag försökte verkligen att andas igenom smärtan. Det var väldigt skönt att gå över till Pentacle efteråt. Sov gott!✨??

  Rebecka Johansson 2016-10-22 01:40:37
  Svara
 • Den här föll mig verkligen i smaken! I pentacle kom ett känslohav av tacksamhet över mig. Så fantastiskt! <3

  MariaW 2016-10-21 23:38:27
  Svara
 • Hej alla fina! Ikväll gjorde jag seal för första gg och den var jätteskön för ryggen men blev hemskt trött i armarna och det kändes som att mina händer domnade bort. Jag fick ”härda ut sista minuten ?Sen var det härligt att ligga i pentacle-den var oxå ny för mig och nu känns det jättebra när blodet är tillbaka i händerna! ❤❤❤

  Maria Gelderman 2016-10-21 23:22:03
  Svara
 • Åh kära bakåtböjning, du gör mig så gott. Och den där vilopositionen har jag inte sett tidigare. Tack!

  Nellie Rolf 2016-10-21 23:15:56 http://www.minvatdagshalsa.se
  Svara
 • Lite mer fysiskt ansträngande meeeeen så otroligt skönt och nödvändigt att öppna upp framsida bröst. Man kan inget annat än att le när man öppnar upp hjärtchakrat <3 Det är fint tycker jag:)

  Victoria Larsson 2016-10-21 22:33:51
  Svara
 • Känns mycket mycket bättre ut efter en stund i dagens positioner även om jag inte riktigt kunde vara lika avslappnad som tidigare denna veckan. Savasana kändes som en dröm. Avslutade med barnets position eftersom kroppen inte riktigt var i mood för sittande avslut idag!
  Stressen blir även direkt synlig för mig, kroppen blir stel och känns mer orolig.
  Nu ska jag mysa ner i soffan en stund och kolla på ett avsnitt vänner med min syster ?
  Ha en fin kväll allihopa! Nya tag imorgon ?

  Minna 2016-10-21 22:23:45 http://mittkokoshjarta.se
  Svara
 • Blir en kort kommentar idag, jag är så trött!? Hade en mysig stund även idag. Sphinx pose gick bra, pentacel fixade jag bara någon minut innan jag fick byta till Savasana. Mina händer och överarmar börjar alltid domna när jag har dem liggandes ovanför huvudet. Misstänker att det beror på att jag är rätt stel i skulderbladen.
  Hoppas ni andra har en fin kväll nu väntar sängen!?

  Sandra 2016-10-21 22:23:16
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Fick lite samma känsla så fick röra på armarna lite når jag hade dom över huvudet. Men det blev verkligen en befriande öppning i den posen???

   Rebecka Johansson 2016-10-22 01:44:22
   Svara
 • Hej alla Yogisar!

  Oj vad min rygg hatar men verkligen behöver en Säl!
  Kändes som om tiden stod stilla när ja gjorde den…men såååå skönt efteråt!
  Här stormar det för fullt på den gotländska ön å jag ligger nerbäddad och trängs mellan barn hund och en massa leksaksbilar…å äter kanelbullar! Fredagsmys på hög nivå!?

  Ha en fin kväll så skrivs vi imorron!
  Kram

  Tora 2016-10-21 22:19:53
  Svara
 • Åh, jag behövde verkligen en extra lugn yogastund idag! Detta var perfekt för att få mig att slappna av efter en stressig jobbvecka. Tack för idag! ❤

  Emma K 2016-10-21 21:10:01
  Svara
 • Älskar den där bilden på dig Josefine! Så fin!

  Denna positionen behöver jag vara lite extra försiktig med eftersom det gör ont i min SI led om jag böjer för mycket!

  Hoppas ni haft en bra fredag! ??

  Cecilia 2016-10-21 20:39:06 http://www.instagram.com/ccyogastory
  Svara
 • Dagen har varit lite kaos. Försov mig *förmodligen sov jag så djupt att jag inte hörde klockan*.10 minuter innan jobbet hoppade jag in i bilen med två bananer till frukost. Tråkigt fick jag inte den där mysiga stunden i soffan med en smoothiebowl och tända ljus… Som jag ville dagen innan :’)
  Satt i kassan 5 timmar i sträck och sedan vidare till andra måsten. Känner mig fortfarande halvt uppstressad så ska försöka göra dessa efter maten. Känns som de ultimata ”efter maten” positionerna. Precis som ni beskrev! ?
  Så kommer uppdatera er senare hur jag kände!

  Minna 2016-10-21 20:06:34 http://mittkokoshjarta.se
  Svara
 • Seal ingår i min vanliga stretchrutin men jag har aldrig gjort den så här länge. Efter ca en halv minut så började jag bli otroligt trött, framförallt i axlarna. Jag testade att gå ner till Sphinx men det var i princip lika jobbigt men utan att det kändes något så jag höll ut i seal i 3 minuter innan jag var tvungen att ge upp. När jag la mig i pentacle så domnade båda armarna (inte samtidigt utan det kom och gick i omgångar) och det kändes lite längst ner på bröstkorgen, där revbenen går ihop. Jag har aldrig vart med om det innan, kan jag ha gjort något konstigt eller var det kanske bara en tillfällighet?
  I övrigt så var det sjukt svårt med koncentrationen idag, men jag vet vad det beror på så jag försöker att inte lägga så mycket vikt vid det, bara att gå vidare och veta att det blir bättre.

  Sen ska jag kanske passa på att fråga dig Sofie, när vi ändå har lyxen att ha dig här, om du har några generella tankar, erfarenheter eller tips kring Yin-yoga och utmattningsdepression? Jag har försökt googla men hittar inte så mycket om det. Tex om du har erfarenhet från någon som blivit bättre av det, eller kanske rent av sämre? Kanske något speciellt man bör tänka på jämfört med om man är frisk?
  Och tack för att du vill hänga med oss och dela med dig av din kunskap dom här dagarna 🙂

  T 2016-10-21 19:17:26
  Svara
  • Svar på Ts kommentar.

   Det är många som skriver att ni blir trötta i armarna i seal. Gör inte seal för att den ser mer ”avancerad” eller ”bättre” ut. Seal är ett alternativ för dom som absolut inte får någon effekt alls i sphinx. Dock är den väldigt intensiv för armarna, så jag skulle rek att köra fler kuddar för att ”lyfta” golvet istället, och vila armbågarna på kuddar eller bolster. Då kan ni ”kollapsa” helt i axlar och armar och verkligen vila i positionen. Seal skulle jag inte rek i 5 min faktiskt.

   Gällande utmattning och depression så är svaret: det beror på. En del är så dåliga att man inte orkar ”möta” sig själv, och då kan man behöva stöttning genom exempelvis en yogalärare som är med när yogan utförs. Jag har jobbat en del terapeutiskt med yoga (trauma, depression etc) och då jobbar jag enskilt med eleven och är med och stöttar hela tiden. Att yoga hemma kan bli svårt för en del, men för andra kan det funka alldeles utmärkt. Yin yoga, eller yoga generellt, är ett fantastiskt verktyg för att jobba med både depression och utmattning, men ibland kan man även behöva stöttning från annat håll. Här kan öst möta väst, och en del behöver medicinsk stöttning för att ens orka ”möta” sig själv på mattan, och yogan får vara ett komplement till medicinering tills att man kanske successivt mår bättre och sedan kan trappa ner på medicinering för att enbart använda yogan som medicin. Men det är väldigt individuellt. Jag har aldrig hört eller mött någon som blivit sämre av yoga, tvärtom.

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-22 19:47:18 http://www.yinmeditation.com
   Svara
  • Svar på Ts kommentar.

   ???

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-21 21:58:02 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
 • HEJ ALLA!

  Ville bara säga TACK för ert engagemang, och era fina välkomsthälsningar när jag steg in i bloggen för ett par dagar. Det är härligt att läsa hur ni peppar varandra och delar med er av era upplevelser. Det värmer att höra hur ni tagit till er yin yoga med ett öppet sinne och utforskar positionerna och delar med er av hur svårt, lätt, hemskt, vackert och kul det kan vara på en och samma gång.

  Jag håller just på att utbilda ett gäng yogalärare i yin yoga, i en fortsättningsutbildning där vi studerar yin yoga i relation till kinesisk medicin och specifik till hur yin yoga påverkar våra organ, som i sig är kopplade till olika känslor. En teori från kinesisk medicin som heter ”fem elements teorin”, eller ”de fem faserna”. Jag är således upptagen från morgon till kväll hela helgen, men jag försöker svara så gott jag kan när jag är hemma (som nu ikväll). Så fortsätt med era frågor, så svarar jag så fort jag kan!

  Jag hoppas att jag inte missat någon fråga… försöker gå igenom alla kommentarer och blir jätteglad över ert engagemang. Josefine gör ett fint jobb med sin blogg, och det är en ära att få hoppa in som ”yin expert” och stötta er alla så gott jag kan. Yin yogan är speciell då den som sagt har en tendens att trigga igång känslor, och det finns förklaringar till detta via vår fascia (som hushåller kroppens meridianer) där olika positioner påverkar olika meridianer. Detta är dock något man inte behöver bry sig om alls, utan man kan hålla det till att helt enkelt utforska positionerna och bjuda in en tillåtande attityd till vad som känns under, och efter positionerna.

  Något jag inte skrev om i intron till yin yogan är något som vi kallar för ”rebounds” i yin yoga. Det är stunden efter en position, som i princip är lika viktig som positionerna själv. När vi ligger i en position skapar vi en kompression i kroppen, samt en tension. När vi sedan släpper positionen, så är det då som vatten, blod, qi mm får ”forsa” fram och känslan kan vara värme, kyla, kolsyra, pirrningar mm. Ytligt eller djupt. Stanna gärna i denna känslan ett tag, och låt sinnet riktas inåt utan att värdera vad du känner. Detta kallas inom yogan för ”pratyahara” (googla gärna) och det kan vi uppleva, fördjupa och jobba med i våra ”rebounds”.

  Det finns SÅ mycket om yin yoga att prata om, men jag håller det till att svara på era frågor som dyker upp vartefter. Har jag inte svarat på någon fråga hittills, så beror det INTE på att jag ignorerat frågan, utan att jag isf har missat den. Jag går igenom kommentarerna varje dag, och fortsätter imorgon kväll efter att jag spenderat dagen med ett gäng yogalärare som sedan ska ut och undervisa denna fina metod.

  VARM KRAM till er alla! Kom ihåg att yin yogan kräver en ”inre attitydsförändring” där vi bjuder in ett förhållningssätt med icke prestation, dömande och kritiserande. Skapar någon position skarp smärta, så backa eller modifiera. Men var inte heller rädd för att KÄNNA. Det är inte restorative yoga, utan yin yoga skapar en tension (sträckning) som känns som en stretch.

  Ha en fin fredagkväll!

  Sofie

  YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-21 18:50:08 http://www.yinmeditation.com
  Svara
 • Hej alla härliga människor! Har insett att jag verkligen kommer att sakna allas kommentarer och fina delningar när denna utmaning är slut! Tänk att det nu har gått 21 dagar?! Imorse vaknade jag lite seg och trött, alldeles för tidigt för en ledig fredag. Tände ett par ljus och gjorde mitt vanliga morgonflöde. Tog en god kopp te tillsammans med mammsen. Hade sovit över hos föräldrarna för att kunna mysa med dem idag och slippa bruset ifrån staden. Efter tekoppen tog jag och mamma en promenad på klipporna vid havet, det var kallt, lite regnigt men oerhört uppfriskande och vi gick till en brygga där vi fick feeling och tog av oss strumpor, skor och tjocka jackor och gjorde yoga. Bland annat dagens yin yogaövning, det blev fem minuter Seal på en brygga med vinden och havsbruset mot ansiktet (kika in på im_healthyenergy på instagram). Efter en stund var vi kalla om kroppen men varma i sinnet så vi gick hem, gjorde bovetegröt till frukost och sedan har dagen fortsatt så. Har verkligen fått en nytändning till yogan sedan denna utmaning startade och denna dagen har helt varit tillägnad yoga med olika pass ifrån yogobe med bland annat ett yin yoga-pass med Johanna Andersson. Underbar fredag och start på denna helg som jag inte har något som helst inplanerat förutom ridning och härlig yoga! Kram

  Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-21 18:25:11 http://www.nouw.com/my_journey
  Svara
 • Åh eller hur! Mer yin åt folket:)

  Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-21 18:10:20 http://www.nouw.com/my_journey
  Svara
 • Mer yin åt alla – fantastisk känsla det ger. Så skönt att vara så länge i en position. Tack??

  Malin Gillberg 2016-10-21 17:57:53 http://www.malin.gillberg.marykay.se
  Svara
 • Hej alla vackra yogisar! Lediga, underbara fredag! Tog sovmorgon och långfrukost innan jag bestämde mig för att köra lite träning innan yogan. Efter 45 svettig minuter kändes det om möjligt ännu mer fantastiskt att dyka ner yinyogan och dagens utmaning. Gjorde alla yinövningar vi har gjort hittills plus några egna favoriter, mycket Qi som rörde sig idag och allt kändes oförskämt lätt och behagligt, bara smälte ner i sleeping swan. Hoppas ni alla får en fantastisk fredag! <3<3<3

  Susanna 2016-10-21 13:16:49
  Svara
 • Underbara yin. Började i Sphinx, kände den molande känslan i ländryggen till en början med sedan försvann den och då utvecklade jag rörelsen till Seal som funkade bra till en början men sedan kom molandet tillbaka så då backade jag igen. Så härligt att vara länge i en och samma position och bara andas, känna in, utveckla, modifiera etc… Sphinx, Seal och Pentacle gjorde mig riktigt lugn och harmonisk. Pentacle var så skön för mitt tighta bröst, kände den kolsyrade känslan enda ut i fingertopparna, tecken på att flödet börjar komma igång där det är tight och stramt… Mhm. Underbar start!! Tänker att jag ska göra dem igen innan jag somnar ikväll. LOVE.

  Thilda 2016-10-21 11:54:21
  Svara
 • Mina favoritpositioner i yinyoga är de jag helt och hållet kan slappna av i, och till och med somna i 🙂 I sphinx och seal måste jag använda muskler för att hålla upp överkroppen och jag märker alltid en tendens efter några minuter att jag sjunker ner och mina axlar kommer allt närmre öronen. I sphinx underlättar det av någon anledning lite om jag tar tag om motsatt arm och i seal om jag lägger ett stort bolster hela vägen under armhålorna.

  Christina Lindström 2016-10-21 11:38:15
  Svara
 • Härliga positioner bägge två. Passar bra efter att jag fixat och packat klart i kväll. I morgon reser jag till Indien.. Om det går ska jag följa med och delta i utmaningen även de sista dagarna. Jag är så tacksam för den här utmaningen och gemenskapen.

  Hanna 2016-10-21 11:27:51
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Åh så avis! ?? hoppas du får det alldeles underbart!

   Tove Blomsten (@yogatove) 2016-10-25 20:25:39
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Wow vad häftigt att åka till yogameckat Indien- det är en dröm jag hoppas kunna förverkliga i framtiden!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-21 18:13:11 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
   • Svar på Ida L/ @im_healthyenergys kommentar.

    Jag har yogat i drygt ett år. Mest hemma med hjälp av böcker och Yogobe. Det blir lite yoga nästan varje dag och jag känner nu att jag verkligen behöver yogan. Visst har jag gjort framsteg och mår mycket bättre, men känner att jag nu behöver få ”hands on” individuell handledning av en yoga-instruktör för att komma över vissa rädslor och nå till nästa nivå så att säga. Dessutom är jag jätteintresserad av ayurveda och vill få lite nya kunskaper och kostråd.

    Hanna 2016-10-21 18:31:46
    Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Men åh Hanna vad underbart ??? Då får jag önska dig en helt underbar resa ??

   Jessica Karlsson 2016-10-21 11:46:56
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Häftigt! Hoppas att du får en bra resa och att du kan vara med här hela vägen. Vad ska du göra i Indien?

   Malin /@nilamyoga 2016-10-21 11:35:16
   Svara
   • Svar på Malin /@nilamyogas kommentar.

    Jag ska åka till ett ayurveda-resort i Kerala. Vi får se hur det blir, men jag tror det blir en blandning av yoga, meditation, vego-mat, ayurvediska behandlingar och sol & hav. Det blir första gången till Indien för min del så det är jättespännande. En helt ny typ av semesterresa för min del. Hoppas allt går väl och jag inte blir magsjuk..

    Hanna 2016-10-21 17:56:41
    Svara
 • Hej alla?? Jag är sååå tacksam för precis det här ögonblicket, för min stund på mattan, för övningarna, beskrivningarna och hjälp. Man tar sig till mattan gör sin yoga för sig själv, men det känns som att någon förstår.. Jag känner mig trygg, practicerar, känner och sen förstår jag också. Jag går från klarhet till klarhet och det gör mig själaglad. Det är inte skönt eller lätt men samtidigt såå skönt att känna att det hjälper?? Frustrationen över att försökt förklarat smärta låsningar snedhet i kroppen i snart 20 år men känt, nej det är inte grundproblemet. Det har gjort att jag inte trivts i min kropp, uppenbarligen, känt oro för framtiden och senast under behandling för ryggen fick höra ”en graviditet hade varit förödande för din kropp” där sjönk jag lite till botten.. Jag har vetat att det har suttit i höften alltid men ”bara” fått hjälp med det akuta problemet.. Diskbråck, scolios, buktande disk i nacken som kommer av att höften roterar inåt likaså knät, jag kan inte lägga tyngd på höger fot och håller mig därför ständigt ”uppe” därav spänningar och utmattning.. Men det sagt så låg jag i sfinxen förut och ’bara” sjönk, effekten talade direkt med min höft.. Med Sofies ord kände jag mig lugn och stressade inte över 1000 rädslor som skrek på mig.. Obehag men inte smärta det är ok. Och där och då hittade jag mitt svar, min början. Att få en kunskap hur man kan hjälpa sig själv är en gåva, priceless ? I Pentacle ville höften gärna rotera upp av vana, och jag ligger då mest på vänster sida men det kändes bättre och bättre, för att hjälpa mitt tålamod ligger jag och nynnar eller sjunger med i mantran, det gör mig lugn tills avslappningen infinner sig ??❤️ Evigt tacksam, kärlek alla och njut av dagen. (Och ursäkta det finns inget lagom på mig tydligen.. Skriva massor eller inget alls?❤️)

  Jessica Karlsson 2016-10-21 09:56:33
  Svara
 • Glad fredag ALLA! Jag började med sfinxen i tre minuter innan jag fortsatte upp i Sälen och stannade där lika länge. 🙂 För mig gick det bra, känns såklart i ländryggen men jag fortsätter att fokusera på andningen och det hjälper mig. Skönt avslut, tiden rann iväg.

  Innan jag klev av mattan körde jag en chakraklass på 30 minuter med Johanna Andersson. En skön genomgång av hela kroppen. Nu dags att gå till jobbet. Ha en bra dag! Kram

  Mia Haglöf 2016-10-21 09:53:53
  Svara
 • Morning! Läste lite av kommentarerna igår och har liksom någon annan insett att det i vissa positioner och vid vissa tidpunkter på dagen är bra att vara sjysst mot sig själv och kanske köra treminuters istället för fem – fantastisk bra start på dagen eller avslut på kvällen i vilket fall ??

  Anna-Klara 2016-10-21 09:48:00
  Svara
 • God morgon! ?
  Jag får lätt ont i länden varför jag valde att stanna i sfinxen. Det är en tung position. Känner att jag ändå lätt får tryck i länden och försöker då utan att spänna sätet dra in nedre magen lite bort från mattan för att slippa känslan i svanken. Jag vet inte om jag gör rätt där. Blir även ett jobb att göra för övre armarna och framsidan av armhålorna – om man nu kan beskriva det så. Var helt slut efter 4min, men stannade i 5.

  Pentaclen var ny för mig. Fick en rätt intensiv utsträckning över speciellt vänster sida av bröstet och framsida av armhålan (igen samma ställe) vilket kändes bra – men lite jobbigt att ligga så i 10min. Jag vet inte om någon anna. Upplever detta men jag får som ett tryck på tumnaglarna som kommer och går i vågor. Undrar vad det beror på. Sedan blev mina händer kalla och domnade lite ?. Men bra sträckning över bröstet ??

  Happy Friday!!

  Siiri 2016-10-21 09:24:51
  Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Hej Siiri,

   i denna positionen söker vi en ”molande” känsla i svanken. Vi skapar en terapeutisk kompression för att ”stressa” skelettet (vilket gör att cellerna stimuleras att skapa starkare skelett) samtidigt som vi sträcker framsidan av ryggens ligament osv. Så vi är ute efter en känsla av tryck i svanken, dvs ländryggen. Det får kännas, men inte gör ONT. I yin yogan slappnar vi av i magen, så du behöver inte aktivera magmuskler, utan tänk avslappning från navel till tår.

   Seal är ganska svår att göra länge, så jag skulle rekommendera att istället lägga bolster (kuddar) under armbågarna för att ”lyfta upp golvet”.

   Kom ihåg: ”If you´re feeling it, you´re doing it”. Känslan behöver inte vara väldigt stark, men vi vill hitta en känsla av sträckning på framsida ryggrad och kompression på baksida ryggrad i sphinx/seal. Vi stimulerar bl.a. njurarna i denna, och vi stärker vårt skelett, samt sträcker ligament och ”tränar” våra diskar.

   Molande känsla är helt ok… som ett tryck på ländryggen. Men som sagt, inte för mycket, men inte heller för lite…

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-21 18:38:56 http://www.yinmeditation.com
   Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Ja man blir verkligen helt slut av den här positionen, jag blir även trött mentalt. Hoppas att du får en härlig fredag!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-21 18:17:07 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
 • God morgon yogisar ? började min lämorgon med solhälsningar och lite flow som jag brukar och gjorde även föregående dagars yin utmaningar. Gillar och sätta ihop övningarna vi får ? läser att det är fler som gör det också!

  Men Ajj vilket obehag jag kände i ryggen av att gå hela vägen till seal. Har nog aldrig slappnat av så mycket i den förut helt enkelt så det blev en annan känsla i ländryggen. Så jag gick tillbaka till sphinx och den var skön. Men kände ändå att fem minuter kändes för länge. Inte på grund av smärta eller obehag utan för att jag nog tyckte att den var ganska tråkig ? haha. Därför behöver jag faktiskt utföra yin oftare för att skapa tålamod i positionerna. Tycker verkligen det känns länge att stanna i vissa, men sedan finns det absolut de som jag kan ligga i evighet också så jag är ju inte omöjlig ?? tex denna formen av savasana… älskar den!
  Tänk så olika vi kan vara, och härligt är väl det! ??

  Tove Blomsten (@yogatove) 2016-10-21 08:00:21
  Svara
  • Svar på Tove Blomsten (@yogatove)s kommentar.

   Åhh men så ärligt av dig att erkänna att det kan bli lite tråkigt, tips att gå in på yogobe och köra olika yinpass därifrån, då får man väldigt mycket tips och tiden går hur fort som helst!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-21 18:18:27 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
   • Svar på Ida L/ @im_healthyenergys kommentar.

    Ja, jag kör ibland yin på yogobe med josefine och även med johanna andersson. Har verkligen så mycket lättare när någon ger mig tydlig info hela tiden. Men övning ger färdighet ??

    Tove Blomsten (@yogatove) 2016-10-25 20:31:59
    Svara
   • Svar på Ida L/ @im_healthyenergys kommentar.

    Javisst, det är lättare att orka vara kvar i positionerna om någon pratar eller läser en dikt. Jag rekommenderar också Yogobes yin-klasser. Måste säga att Yogobe är en av de bästa saker som hänt mig under det senaste året.

    Hanna 2016-10-21 20:35:19
    Svara
 • Nu är det en vana förresten. Det sägs ju att det tar 21 dagar att skapa en ny vana. Nu är vi där! ?

  Malin / @nilamyoga 2016-10-21 07:06:41
  Svara
 • Godmorgon
  Jag kommer oxå som du skriver Josefine att sakna er alla och sakna utmaningen..så nu får vi njuta av de sista dagarna….
  Dagens övning var skön och det var lätt att hitta lugn, fokus och avslappning i posen. Jag kommer att återgå till gårdagens pose under dagen…
  Skön fredag önskar jag er….

  Karin O 2016-10-21 07:04:43
  Svara
 • Det blev en sphinx för mig. Kändes oväntat mycket i ländryggen och jag hade svårt att slappna av i underkroppen. Ska prova igen ikväll. Igår kväll körde jag igenom alla yinövningarna vi fått hittills och upplevde att det kändes lättare på kvällen. Jag behövde till exempel inga kuddar alls i saddle pose som jag gjorde när jag provade den på morgonen. Så himla fint avslut på dagen också.

  Fin fredag alltihop. Jag känner att det kommer bli en bra dag.

  Malin / @nilamyoga 2016-10-21 07:03:59
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!