YOGAUTMANING Dag 19: Sleeping Swan

Yogautmaning Yin Josefine och Sofie-28Yogautmaning Yin Sleeping swan

Heeeeeej käraste yogisar! Dag 19 i vår underbara yogautmaning.

 

Vi fortsätter med Yin för hela slanten! Otroliga Sofie är givetvis med oss idag igen och delar sina kunskaper om yin med er. Wihooo!

 

Sleeping swan är en effektiv Yinyoga position som bl.a. öppnar upp utsidan av höften och rumpan. Precis som Draken kan denna position hjälpa oss att släppa stress från det förflutna. En annan aspekt av djupa yogapositioner är att man inom yogatraditionen hävdar att våra förtryckta känslor lagras i våra kroppar (framförallt runt höfterna) i form av spänningar.

 

Jag tycker att det är viktigt att poängtera att detta givetvis inte är något vi behöver tro på, men vi kan utforska dessa urålderliga österländska tankar i vår egen kropp. Jag börjar själv ofta gråta eller känner ilska när jag stretchar just höfterna (och många av mina yogastudenter säger detsamma). Om så är fallet – se om du kan stanna i positionen och bara notera hur kroppen och känslorna förändras hela tiden. Låt dessa djupa stretchövningar balansera och läka kroppen från insidan, hela vägen ut. Behåll ordet ANICCA i bakhuvudet – allt förändras hela tiden.

 

Fokusområdet i Sleeping swan: höftleden, utsida lår (IT-band) och säte.

 

Gör så här

 1. Sätt din timer så att den plingar var 5e minuter.
 2. Ställ dig på alla fyra. Kom fram med ena knät mellan händerna och placera främre foten på ett sätt som känns bekvämt och inte skapar smärta i knät. Du behöver inte ha foten på ett specifikt sätt, utan prova att ha foten lite längre fram eller ner mot bakre höften. Du behöver ej flexa foten.
 3. Hitta ett sätt att låta höften vila, antingen högre upp eller kanske hela vägen ner till golvet. Det är helt ok att sitta helt åt sidan, vilket då istället blir Deer Pose, som har samma fokus som Sleeping swan.
 4. Om du vill kan du ha en vikt filt eller kudde under höften, om den inte når ner till marken. Det kan hjälpa höften att ”våga” slappna av och därifrån kunna släppa spänningarna.
 5. Fäll överkroppen framåt över ditt böjda ben. Luta dig mot armbågarna eller lägg dig ner mot golvet, alternativt lägg en kudde framför dig och vila mot den.
 6. När du är klar lägg dig ner och vila i Savasana eller sätt dig i meditation i 5 minuter.

 

 

Hur var det för dig idag? Kunde du släppa taget och vara närvarande i din kropp under kvarten på mattan?

 

MÄNGDER MED KRAMAR

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
140kommentarer
 • There is some nice and utilitarian information on this site. https://freehorseracingtv.com/live2/

  Svara
 • Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me. https://accounts.binance.com/pl/register-person?ref=UM6SMJM3

  Otwórz konto na Binance 2023-06-21 03:50:36 https://accounts.binance.com/pl/register-person?ref=UM6SMJM3
  Svara
 • Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me. https://www.binance.com/bg/register?ref=V3MG69RO

  най-добър binance Препоръчителен код 2023-05-15 22:44:34 https://www.binance.com/bg/register?ref=V3MG69RO
  Svara
 • Superb post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. rayyan tv live

  Svara
 • Thanks for sharing about that.
  I am looking for more information about it.
  I will follow you to update the latest posts.

  카지노 사이트 추천
  사설 토토 사이트
  스포츠 토토 배당률
  스포츠 토토 승부 식
  승부 식 토토
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-11 07:08:06
  Svara
 • Thank you for great article. I look forward to the continuation. https://farmasiucretsizuyelik.com/

  farmasi kazanç 2023-01-14 05:34:18 https://farmasiucretsizuyelik.com
  Svara
 • Very nice blog post. I definitely love this site. Stick with it! https://no19butik.com/

  missemramiss online satış 2023-01-14 00:43:29 https://no19butik.com
  Svara
 • Great post Thank you. I look forward to the continuation. https://yoykem.com.tr/

  Güneş enerji paneli fiyatları 2023-01-13 20:25:33 https://yoykem.com.tr/
  Svara
 • Superb post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. kcal 9 news live

  how to watch racing tv for free 2022-12-28 05:12:43 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • I appreciate you sharing this blog.Really looking forward to read more. Really Great. https://freehorseracingtv.com/live/

  horse racing on tv saturday 2022-12-24 06:00:57 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Great website. Lots of useful information here. I look forward to the continuation.

  izmir nakliyat 2022-12-09 08:56:03 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • it’s awesome article. I look forward to the continuation. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

  karşıyaka nakliye 2022-12-07 06:50:11 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Wonderful post! We will be linking to this great article on our site. Keep up the great writing https://freehorseracingtv.com/

  Svara
 • Så mycket spänningar som släpper när jag gör den här. Både fysiskt o psykiskt. Det blir så tydligt hur kropp o psyke hänger i hop. När det spända stillar rullar en o annan tår. Det känns fint och väldigt skönt efteråt.
  Så himla härligt att få läsa allas upplevelser av det här. Ler, nickar o känner igen med er. Tack ??

  Coachingmedanna 2016-10-23 11:05:00
  Svara
 • <3

  T 2016-10-20 15:47:59
  Svara
 • Är svanen och pigeon pose samma övning? Vet inte riktigt vad den heter på sanskrit och mina lärare pratar bara engelska..

  Stina Gustafsson 2016-10-20 10:04:14
  Svara
 • Åker i bilen påväg hem från en heldag på yasuragi, haft flygplansläge till nu! Så klockan hann ticka över 00 men vi har verkligen njutit fullt ut! Kört lugn yoga, mediterat och badat varm källa ♨
  Helt underbart helt enkelt!
  Vi gjorde bland annat denna position och det kändes så bra! Även om den för mig också är väldigt intensiv (alla spänningarna sitter i höften!) Brukar bli tårögd och känna tacksamhet av den här positionen ! Vissa dagar kan det dock bli för mycket känslor att jag måste lämna tidigare, men inte denna gång ?

  Minna 2016-10-20 00:39:55 http://mittkokoshjarta.se
  Svara
 • Tidigt imorse så startade jag med lite kundalinishake, (gör den 5 min varje morgon), innan lite solhälsningar och dagens sleeping swan. Jag ligger gärna påmitt bolster och mår som en prinsessa fast det drar lite i höften?
  Hade visst glömt att skriva? Nu blir det sängen, godnatt på er??? Jane

  Jane 2016-10-20 00:33:53
  Svara
 • Efter en väldigt lång dag så hade det varit skönt med svanen men idag prioriterade jag att krypa ner i sängen och snusa på mina små tjejer. Det kommer ju en dag imorgon också… Kram

  Nellie 2016-10-20 00:20:55 http://www.minvardagshalsa.se
  Svara
 • Yin Skönt! Onsdags avslapnad! Energi höjande sinne och själ hällande! Tack att i finns och utmmanar;)

  Gabriela 2016-10-19 23:56:18
  Svara
 • Ouch! Den här är sååå intensiv! Nästan outhärdlig o inte lättar det under de långa fem minuterna heller. Fick verkligen fokusera på andningen o på att slappna av, för det är svårt. Lade en kudde under höften vilket var ett bra tips. Kan inte säga att det här var särskilt skönt faktiskt men det är kanske inte meningen?! Avslutade med anapana för att inte somna…. Gick bra med fokus där också. ?

  Sara Alexandersson 2016-10-19 23:09:45
  Svara
  • Svar på Sara Alexanderssons kommentar.

   Nja, det finns väl inget direkt krav att det måste vara skönt. Så länge det inte gör ONT kan känslan beskrivas som ”skön ont” osv. Det får lov att vara intensivt i fem minuter så länge sensationerna inte övergår till skarpa, huggande smärtor. Många upplever det som skönast när man ska komma ur positionerna, och det är också då vi känner cirkulation (qi) sprida sig och kan uppleva effekterna. Men det är ju inte heller fel om det är skönt i positionerna. Dock är det viktigt att skilja på restorative yoga (som brukar vara som att vila på bomull) och yin yoga, där vi skapar en positiv stress i våra vävnader.

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-20 18:07:48 http://www.yinmeditation.com
   Svara
  • Svar på Sara Alexanderssons kommentar.

   Det brukar bli ”skönare” efter hand!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-20 09:18:59 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
 • Idag var det inte lätt med närvaron kan man säga. Min utmattningsdepression visade sig från sin sämsta sida och varken kropp eller huvud ville fungera. Jag orkade inte läsa igenom hela inlägget innan, utan gick direkt på beskrivningen. Vad förvånad jag blev nu ikväll när jag läste att det inte är helt ovanligt att börja gråta, för det var precis vad jag gjorde.
  Men det är bara att ta nya tag och hoppas på en bättre dag imorgon.

  T 2016-10-19 23:09:39
  Svara
 • Jag tycker väldigt mycket om denna position. Jag kände att jag kunde slappna av mer i denna än i gårdagens. När jag började känna mig rastlös eller när tankarna flög runder så försökte jag fokusera på andetaget. Jag föreställde mig att jag andades genom höften och tyckte att spänningarna släppte lite. Det var oerhört skönt att avsluta i Savasana, kände verkligen att jag behövde det idag. Hoppas ni alla ha haft en fin onsdag! Kram??

  Rebecka Johansson 2016-10-19 22:52:47
  Svara
 • En av mina absoluta favoriter!
  Håller så med om smärtan och frustrationen. Förr älskade jag denna för att det var skönt. Nu älskar jag den för att den tvingar mig att ta itu med mina smärtor. Idag grät jag, och grät och grät och grät i denna. Bär på så mycket smärta, frustration och sorg som jag inte vet hur jag ska hantera. Jobbar på att hålla den glada fasaden utåt hela dagarna. Och när jag kommer hem är jag helt slut.

  Tess-Angelica 2016-10-19 22:40:33
  Svara
  • Svar på Tess-Angelicas kommentar.

   Å vad jag känner med dig i det du skriver. ?? den här utmaningen har hjälpt mig så mycket att inse just hur mycket känslor jag packat in i olika delar av kroppen i form av spänningar. O jag börjar äntligen känna o tänka MIG SJÄLV först. Kram o styrka till dig

   Coachingmedanna 2016-10-23 11:11:22
   Svara
  • Svar på Tess-Angelicas kommentar.

   I denna position kan man med fördel jobba med känslan ”släppa taget om oro” då vi påverkar magen/mjältens meridianer, som är kopplat till oro/”övertänkande”. Fint att du kunde stanna kvar och låta tårarna få komma…

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-20 18:14:04 http://www.yinmeditation.com
   Svara
   • Svar på YIN YOGA Sofie Ringstens kommentar.

    Ber TUSEN ggr om ursäkt, för nu blandade jag ihop om jag kommenterade sleeping swan eller saddle pose (som är dagens position). De känslor som står i relation till dessa fokusområden är frustration och ilska… som kan omvandlas till bl.a tålamod och förlåtelse.

    Oavsett, fint att tårarna fick komma… och att du stannade kvar i positionen och tillät dig själv att få gråta. Låter inget vidare att behöva upprätthålla en fasad när det finns mycket sorg och andra känslor som vill ge sig tillkänna. Jag hoppas att du kan finna stöttning i yogan, och kanske kan få ytterligare stöttning.

    YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-20 18:17:47 http://www.yinmeditation.com
    Svara
  • Svar på Tess-Angelicas kommentar.

   Skönt att få gråta ut lite! kram

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-20 09:20:20 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Tess-Angelicas kommentar.

   Vad jobbigt att du går runt och bär på allt det hela dagarna. Det är ju frukabsvärt ansträngande att hålla upp en fasad så lång tid. Bra att du kunde gråta, det är viktigt så att man får utlopp för sina känslor. Jag grät också idag, gjorde det så fort jag satte mig på mattan.
   Stor kram till dig❤️

   Rebecka Johansson 2016-10-19 22:58:06
   Svara
  • Svar på Tess-Angelicas kommentar.

   ???

   Hanna L 2016-10-19 22:54:04
   Svara
  • Svar på Tess-Angelicas kommentar.

   <3

   Klara 2016-10-19 22:49:00
   Svara
 • Wow ännu en uppenbarelse med yin. Lite svårt att veta om jag gjorde exakt rätt men det kändes på ett bra sätt. Stor skillnad även här mellan höger & vänster. Men så härlig upplevelse att vara så länge i en position. Tusen tack???ser fram emot morgondagens övning.

  Malin Gillberg 2016-10-19 22:32:02 http://www.malin.gillberg.marykay.se
  Svara
 • Igår passade jag på att göra en hel timmes hip opener på Yogobe med Josefin. Idag blev det ”bara” dagens utmaning. Härligt för jag kan känna skillnad bara från igår till idag tycker jag. Igår kändes min kropp extremt stel och som att den gjorde motstånd. Idag var det mer skönt att andas djupare ner i positionerna. Annars är de här övningarna lite hat-älsk för mig, de är så vansinnigt intensiva men samtidigt är det lite lättare att komma ner och hitta fokuset och det känns hur gott de gör för kroppen.
  Peppad på mer yin nu! Och på mer mediationsövningar, är verkligen inget vidare med fokuset de sista fem ministrarna! Måste öva mer!

  Klara 2016-10-19 22:21:50
  Svara
  • Svar på Klaras kommentar.

   Det är så skönt att man kan välja, men allt är ju bättre än inget. Ibland blir det två timmar, ibland ”bara” ett par solhälsningar. Viktigt med balans och att livet ibland får komma emellan!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-20 09:21:47 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
 • Likt många av er andra skriver känner jag också att det är lättare att hålla fokus i de andra delarna som vi gjort. Just nu har jag dessutom nervositets/oros tankar som fladdrar runt i huvudet och de där fem minuterna känns som evigheter. Den här positionen är hur som helst himla skön och jag gör den flera gånger i veckan just för att jag känner mig så mycket lättare och smidigare efteråt. Så himla skön känsla!!=)

  Sanna 2016-10-19 22:09:23
  Svara
 • Den här har jag gjort tidigare men aldrig så här länge. Tack så mkt för all tid du lägger ner <3

  MariaW 2016-10-19 22:06:25
  Svara
 • Häftigt känsla! Det minsta lilla som man modifiera, räcker med en knappt millimeter, känna av hur den sträckande känslan förflyttas från en punk till en annan. Lekte mest runt idag för att känna av vad som kändes bra och inte, men denna övningen är prima innan läggdags. Avslutade med barnet för att vagga mig själv till
  sömns 😛 FUNKAR 😀 God natt alla fina yogisar

  Victoria 2016-10-19 21:58:51
  Svara
 • Gjorde Josefines fina 60 minuters yin-pass med Yogobe. Där ingår både dagens och gårdagen positioner. Jag har så tajta höfter. Varje gång förundrar jag mig över hur intensivt det känns. Kanske blev det lite för mycket rentav. Nu efteråt värker det nästan lite i höftböjarmuskeln på bägge sidor. Försöker andas in till det partiet några långa djupa andetag. Kanske lite shaking för att få igång blodcirkulationen? Eller kanske hellre några solhälsningar för att hålla mig kvar i lugnet jag uppnått tack vare kvällens yinpass.

  Hanna 2016-10-19 21:32:16
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Akta så att du inte pressar för hårt i början utan lyssna på kroppen! Men jag tror det är ganska vanligt att man känner av det ett tag efteråt!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-20 09:23:13 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Åh känner igen mig helt! Kände på riktigt i veckor av yinyogan efter att jag gjort det för första gången! Nu blir det lättare för varje gång. Bra tecken på att våra kroppar långsamt öppnas upp och slappnar av <3

   Klara 2016-10-19 22:23:31
   Svara
 • En favorit position!? Fast idag kände jag mig extra stel, var svårt att slappna av helt och fem minuter kändes som lång tid.
  Jag har också svårare att stilla tankarna nu än tidigare. Vet inte om det beror på att den fysiska yogan och pranayama ger ett lättare fokus och att jag i Yin tappar fokuset mer när jag ”bara” ska vara still i positionen. Nyttigt hur som att jobba på det i stillheten!??

  Sandra 2016-10-19 21:23:26
  Svara
 • Yin yoga är verkligen så välbehövligt för mig, både för tankarna som flyger och för kroppen i sig. Sleeping swan var verkligen bra för mina höfter och knän, har tidigare haft problem med löparknä och gjort den här positionen regelbundet men aldrig hållit kvar den så länge och jag kände verkligen skillnad mot tidigare. Framförallt kände jag även skillnad mellan benen, kom mycket djupare i positionen på vänster sida. Dock upplevde jag lite domningskänsla och lite pirrningar i fötterna efter ungefär halva tiden, är det normalt? Denna övning ska jag verkligen lägga till min dagliga yoga, tror verkligen att den kan hjälpa mig att få bukt med smärtor som jag haft i höfterna och knäna. Ser framemot att fortsätta med dessa ”aha-upplevelser”! Kram

  Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-19 21:15:39 http://www.nouw.com/my_journey
  Svara
  • Svar på Ida L/ @im_healthyenergys kommentar.

   Pirrningar och domningar kan vara ok, men det kan också vara ett tecken på att du behöver komma ur. Det är svårt att säga generellt vad som gäller, då det är den egna upplevelsen som styr helt och hållet. Jag brukar själv få dessa pirrningar ut i mina händer när jag gör vissa positioner för armarna, och jag väljer att stanna kvar. Dock är det som sagt väldigt individuellt. Jag skulle prova att stanna kvar men kanske inte för länge som att det domnar bort helt. Det kan också vara ett tecken på nervpåverkan. Den egna upplevelsen styr helt och hållet.

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-20 18:22:09 http://www.yinmeditation.com
   Svara
  • Svar på Ida L/ @im_healthyenergys kommentar.

   Ja visst är Yin härligt!?? När jag upplever domningar (vilket jag gör rätt ofta när jag utövar Yin) så brukar det betyda att jag måste backa lite i positionen eller ändra om lite. Jag har ofta det i armar eller rygg och jag vet att jag har mycket spänningarn i ryggen så jag misstänker att det är spänningarna som inte riktigt vill släppa som gör att det blir domningar. Fast det är mest min egen teori!?

   Sandra 2016-10-19 21:30:17
   Svara
 • Skönt, men hade svårt att hitta fokus. Tankarna flög runt. Jag avslutade med Nadi Shodhana (från utmaningen dag 17 med näsborreandning med vänster resp höger). Tycker nu att jag känner mig mer lugn och framför allt att tankarna inte snurrar så.

  Jenny 2016-10-19 21:04:52
  Svara
 • Idag hade jag en fin stund på mattan..dagens höjdpunkt..
  Det var trixigt att hitta fokuspunkten idag…jag kände baksiden lår och inte utsidanlår….provade att justera åt olika håll men det var baksiden som kändes.
  Ser fram emot morgondagen
  All kärlek

  Karin O 2016-10-19 21:00:50
  Svara
 • Åh. Så skönt att bara flyta ut över mattan… en av mina favvisar i yinyoga. Let go! Mmmmmm ?

  Ann-Charlotte 2016-10-19 20:05:45 https://www.instagram.com/bycharma/
  Svara
 • God kväll alla?
  Då jag använder yin på kvällen för att slappna av så fick denna ingå i kvällens session på ca 30 minuter.
  Denna position är en favorit. Och jag gillar när fokus ligger på höften då det är precis där behovet sitter just nu.
  Lyssnat på jojk under både kvällens session samt igår och det är så skönt att yoga till. Och jag kände mig närvarande idag.
  Tack ??

  Yogi_johanna 2016-10-19 19:43:58 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
  Svara
 • Idag hade jag svårt att släppa alla tankar, men det var ändå en värdefull yogastund. Härlig position! En fråga bara: vad gör man om olika kroppsdelar somnar medan man ligger i positionen? Ska man försöka bortse från det? Tack för idag 🙂 ❤

  Emma K 2016-10-19 19:35:47
  Svara
  • Svar på Emma Ks kommentar.

   Det beror på. Jag brukar själv stanna kvar om det sker, men jag skulle inte gå så långt som att rekommendera alla att göra det. Det är väldigt individuellt, huruvida man är ok med det eller inte. Det kan tyda på nervpåverkan, och är det väldigt obehagligt så skulle jag backa eller komma ur, kanske byta position. Men som sagt, prova dig fram. Det kan också vara helt ok att stanna kvar.

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-20 18:25:18 http://www.yinmeditation.com
   Svara
  • Svar på Emma Ks kommentar.

   Jag brukar lyfta upp till hunden, släppa på blodflödet genom att vicka lite på benen och sedan ned igen ?

   Tess-Angelica 2016-10-19 22:43:44
   Svara
 • Jag är så tacksam för detta! Jag yogar andas å mediterar som aldrig förr även om det ibland bara blir 10-15 min vissa dar…men bättre än ingenting!
  Dagens utmaning är så rackarns skön..man känner verkligen hur man smälter in i positionerna med yin!

  Ha en fin kväll alla Ni❤
  Namaste

  Tora 2016-10-19 19:12:42
  Svara
 • Den här är verkligen väl behövd för min del. Är väldigt stel på utsida lår så behöver sträcka ut dessa delar. Kändes bra efter övningen. Klarade hålla den i lite över 5min till och med. ??

  Cecilia 2016-10-19 18:45:11 http://www.instagram.com/ccyogastory
  Svara
 • Hej alla goa ? Denna position har varit en favorit för mig men det var ett tag sen nu och det kändes tydligt. Dock kände jag mig mycket rakare/jämnare:) Det utsträckta benet kunde sträva bakåt och låret ned utan att jag lutade åt sidan som jag brukar, så yejj på det måste vara efter dessa veckors praxis:) Jag kände också att min inställning var annorlunda, annars brukar jag lite mer lägga mig pladask framåt och bara ” ta det” för att jag kan mentalt.. Men det är inte varken yin eller kärlek så idag var jag mer inkännande och hjärnan samarbetade med kroppen.. STOR utveckling för mig som person ☯ Kände även tydligt att det som kändes direkt kopplades till rädslor i tanken som ett hinder. Väldigt vad man hinner känna och fundera under sina minuter ❤️ Jätte tacksam för alla tips ?? Kramar

  Jessica Karlsson 2016-10-19 18:23:58
  Svara
 • Jag har riktig hat kärlek till denna position! (Eller till alla höftöppnare) men jag undrar lite era åsikter om att denna position inte är bra att ligga länge i med tanke på det främre knäts position? Många yogalärare som påstår det så det vore intressant att höra er åsikt! 😉

  Sofia 2016-10-19 18:08:02
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Det är absolut ingen fara så länge du inte känner någon smärta i knät. Det som blir farligt är när man utgår från alignment rules (linjering) och tror att alla kan ligga i positionen med parallella höfter och 90 grader mellan fot och knä. Detta bygger på att man har tillräckligt med rotation i höftleden, och har man inte det så straffar man nästa led, dvs knäna. Så länge man får modifiera genom att kanske sätta sig ner med höften/rumpan på golvet, och modifiera med foten längre upp eller närmre höften, och ser till att det inte finns någon smärta i främre knät, så är det ingen fara att stanna i 5 minuter i denna positionen överhuvudtaget.

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-20 18:28:57 http://www.yinmeditation.com
   Svara
 • Sååå glad att vi har kört igång med yin!! Verkligen något jag känner behöver få ta mer plats i min yogapraktik. Har en förkärlek för alla höftöppnare nuförtiden då det ger mig otrolig mkt på många olika plan. När jag började yoga blev jag alltid väldigt arg och/eller ledsen när jag gjorde höftöppnare o särskilt sleeping swan. Den väckte massa känslor hos mig som jag inte visste att jag gick runt o bar på, vilket var väldigt smärtsamt att inse men som jag är väldigt tacksam lver idag när jag har bearbetat det mesta av det. Kroppen är SÅ fascinerande alltså, ovh kommunicerar med oss hela tiden om vi bara är villiga att lyssna. Hoppas ni alla får en fin kväll! Och HEJA oss!!!????

  Susanna 2016-10-19 18:04:50
  Svara
 • Bliss! ?
  Det här är alltså min grej! ??
  Så underbart att ligga i denna position. Självklart kändes den och jag backade lite och sedan sjönk jag längre ner igen. Det började sticka i vä fotsula men jag fortsatte. Släppte rädslan där. Har tidigare haft domningar i vä benet pga ryggen (tror jag). Jag känner så starkt att yogan är mim väg till helandet, både kroppsligt och själsligt.
  Jag har ju börjat min andliga resa föe drygt 2 år sen och nu får jag se ännu mer och detach.
  Så så tacksam för er allihopa! Tack tack tack!
  Massor med kärlek och kramar! ?

  Hanna L 2016-10-19 17:57:33
  Svara
 • Började morgonen i studion med ett hatha morning glow och min absoluta favorit lärare. Så underbar start på dagen. Valde att göra yin posen nu efter jobbet istället. Har precis avslutat min savasana och mår hur bra som helst 🙂
  Någonting har hänt med mig och min inställning till yin. Idag andas jag genom alla poser, kännner hur kroppen blir tung och sjunker mot mattan. Är så glad att jag kan vila i pirrandet, värmen och allt vad som händer. Emellanåt domnar nästan ett ben då jag fäller mig framåt och kroppstyngden hamnar över, så blev det idag. Behövde inte backa ur utan andningen hjälpte mig.
  Tack Sofie för all den kunskap du delar med dig, det är jätteintressant att läsa alla kommentarer och svar. Jag lär mig oerhört mycket.

  Mia Haglöf 2016-10-19 17:40:29
  Svara
  • Svar på Mia Haglöfs kommentar.

   Tack själv Mia! Det är en ära att få stötta er dessa dagar och möta elever som jag inte möter annars i min undervisning. Jag jobbar ju i princip nästan bara med att utbilda andra yogalärare i yin yoga, så jag är inte ute och träffar så mycket elever som inte är yogalärare. Så det är spännande att följa er dessa dagar!

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-20 18:33:16 http://www.yinmeditation.com
   Svara
  • Svar på Mia Haglöfs kommentar.

   Låter som en fantastisk morgon och kväll! Så skönt att kunna börja i yogastudion och avsluta hemma med savasana!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-20 09:29:24 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Mia Haglöfs kommentar.

   Vad härligt att du har börjat uppskatta yin och att du kan slappna av i pirrandet. Inspirerande att höra att det blir bättre? Har själv väldigt svårt att slappna av i yin och blir väldigt rastlös så kul att läsa att någon annan har kommit över det och ändrat inställning. Det kanske finns hopp för mig med???

   Rebecka Johansson 2016-10-19 23:04:39
   Svara
   • Svar på Rebecka Johanssons kommentar.

    Så klart det finns hopp, alltid! Jag trodde nämligen länge att yin inte alls passade mig, så här i efterhand handlade det mest om mitt tänk. Märker att min kropp mår bra och eftersom jag numer försöker lyssna inåt så har jag gett yin fler chanser.

    Mia Haglöf 2016-10-20 06:42:09
    Svara
 • Hej jag gick på mitt första yin yoga pass för ett halvår sedan. Innan har jag inte gillat långsam yoga utan har inte gått på det för jag har tyckt det verkat långtråkigt. Men nu gillar jag det verkligen även om det inte kallas yin yoga där jag går så känner jag ju igen rörelserna. Jag undrar också varför det pirrar, kolsyra var det någon som skrev är det mycket som händer i kroppen då? Hur ofta eller hur länge ska man göra yin för att märka av en ökad rörlighet? Det som jag märkte igår när jag gjorde hemma själv var att det kändes lite stelare än vanligt.
  Idag gjorde jag dagens position på en klass men ska även göra den hemma ikväll innan jag ska sova och se om jag märker någon skillnad.
  Tack på förhand!

  Maria Gelderman 2016-10-19 16:57:27
  Svara
  • Svar på Maria Geldermans kommentar.

   Missade svara angående hur ofta man bör utöva yin yoga. Det är väldigt individuellt. För en del kan det ta veckor, andra månader och en del år innan man känner att spänningar börjar släppa taget. Hur ofta man bör utöva yin yoga är också väldigt individuellt, och kan förändras i olika perioder. Enligt den kinesiska filosofin så går vi nu in i yin tid på året med peak kring vinter. Nu behöver vi mer yin för att lagra och spara energi för att kunna möta våren som är början på yang där peak är sommaren. Så generellt mer yin nu på höst och vinter, och mindre på vår och sommar om man följer naturen. Men det kan också bero på ens egna konstitution. Är man väldigt fysiskt aktiv så finns det också aspekter av yin och yang, där all löpning, simning osv är yang, som behöver balanseras med yin. Allt handlar om balans, men hur mycket yin vs yang kan vara olika för olika personer, och förändras efter årstider, om man varit med om trauma, stress osv.

   Jag gör själv yin yoga dagligen. Vissa dagar kanske bara 20 minuter, andra dagar 90 minuter osv. Jag är själv atlet och behöver min yin för att balansera upp det. Om jag inte gjort yin yoga på ca 3 dagar så känner jag direkt hur kroppen drar ihop sig. Jag har även en historik med kronisk smärta pga skada/trauma, som jag blivit helt fri från genom yin yoga, och jag behöver min dagliga yin.

   Men som sagt, väldigt individuellt.

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-20 18:45:33 http://www.yinmeditation.com
   Svara
  • Svar på Maria Geldermans kommentar.

   Det som pirrar är cirkulation. Det kallas qi inom yin yogan (bygger på kinesisk filosofi) och i övrig yoga brukar man kalla det prana (från indien). Det finns eg inget ord som översätter qi, då det är ett koncept, en filosofi. Men det kan beskrivas i kroppen som cirkulation av blod, vatten och qi det som känns. Det sker när vi skapar en tension och kompression i våra vävnader, och när vi släpper positionen så kan man beskriva det som att vatten får forsa genom vår fascia, som en tvättsvamp som du kramar om och sedan släpper taget om.

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-20 18:37:15 http://www.yinmeditation.com
   Svara
  • Svar på Maria Geldermans kommentar.

   Jag tror att man får ge det ett par gånger innan man känner någon skillnad, ungefär som med de komplicerade yogapositionerna när man inte klarar dem på första försöket utan måste öva lite först. Kram!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-20 09:30:40 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
 • Minsta vaknade från sin förmiddagslur just när jag skulle slå igång min meditationstimer för dagens övning. Tänkte först att jag skulle vänta till kvällen som jag gjorde igår, men sedan kom jag på att det största ”problemet” jag har i aktiv yoga med barnen är övergångarna mellan postitionerna när de använder mig som klätterställning. Då är ju yinyoga perfekt. Bara att ligga stilla och andas. Det var mycket populärt.

  Jag tycker att det svåraste är att släppa tanken om att positionerna ska se ut på ett visst sätt, så det är toppen att ni visar flera olika. Idag såg det helt olika ut mellan höger och vänster sida. Det var mycket svårare att låta vänster höft vila. Men det kändes som att jag hittade fokusområdet tillslut.

  Malin /@nilamyoga 2016-10-19 13:04:07
  Svara
  • Svar på Malin /@nilamyogas kommentar.

   Vad skönt att du fick yoga utan att vara klätterställning idag!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-20 09:31:10 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Malin /@nilamyogas kommentar.

   Skönt!

   Tess-Angelica 2016-10-19 22:45:38
   Svara
  • Svar på Malin /@nilamyogas kommentar.

   Ja, det kan vara svårt… speciellt om man är van vid dynamisk och ”fysisk” yoga (inte ens där finns eg specifika positioner). I yin yoga handlar det om att stanna så länge, så vi vill verkligen se till att vi får kontakt med fokusområdet. Tyvärr är vi enbart tre lärare i Sverige som studerar med yin yogans ”grundare”, vilket innebär att de flesta lärare inte undervisar enligt fokusområden (target areas). Alltför ofta (tyvärr) undervisar många lärare yin yogan utan utbildning överhuvudtaget, och då utgår man från hatha yogans positioner. I yin yoga har positionerna namn som inte bygger på sanskrit, av anledningen att man inte ska blanda ihop yin och yang yoga, dvs exempelvis sleeping swan och pigeon pose. Men ju mer man praktiserar enligt denna metod så lär man sig att skippa regler om linjering och utgår från sitt eget skelett, sina egna spänningar, och ser till att hitta fokusområdet. Då kan det se lite ”sloppy” ut i yin yoga.

   En variant till denna är även att ligga på rygg och göra en position vi kallar figure 4, och man kan även göra square pose. Ni hittar info om dessa på www.yinyoga.com

   SÅ härligt att läsa era tankar om yin yogan!

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-19 16:22:29 http://www.yinmeditation.com
   Svara
 • Åh underbara yinyoga!! Det är precis vad jag behöver… Hade lättare att slappna av i dagens position även om jag upplevde att det är så svårt att ”våga” slappna av helt och fullt. Det kändes som kolsyra i höft, it-band och säte… Min känsla var att kroppen skrek: ÄNTLIGEN!! Äntligen vågar du vara ”i det”, äntligen tar du hand om det så jag kan släppa taget om det. Verkligen befriande. I min meditation efteråt var det svårt att sitta stilla.. Det var precis som att mycket bubblat upp inom mig samtidigt som jag kunde känna ett inre lugn. Som sagt, det här är precis vad jag behöver.. Inte alltid vara i ständigt flöde någonstans, utan stanna upp, verkligen VARA, så jag kan landa i det som ÄR. Se, känna och släppa taget om. Tack alla fina själar för all värme, ärlighet, kärlek och autenticitet, DET ÄR SÅ FINT!!! <3

  Thilda 2016-10-19 11:12:36
  Svara
  • Svar på Thildas kommentar.

   Låter verkligen som en befriande känsla! Härligt!!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-20 09:31:44 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Thildas kommentar.

   Åh vad fint att du vågade stanna i det läskiga o släppa taget! Starkt! Känner så mkt igen mig i det du skriver om att ständigt vara i flow.. Ibland är det stillheten man VERKLIGEN behöver. Tack för att du delar???

   Susanna 2016-10-19 18:12:29
   Svara
  • Svar på Thildas kommentar.

   Vad fint! Den där kolsyran…. det är Qi som får cirkulera.

   Yin yoga kan verkligen sätta en på plats och ”tvinga” en att känna det som finns att känna…. och där är det så viktigt att känna utan prestation, utan att döma eller kritisera (vilket vi alla är SÅ bra på att göra när det gäller oss själva)…. svårt och tufft men härligt när man väl tillåter det att ske!

   Fint jobbat….

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-19 16:24:57 http://www.yinmeditation.com
   Svara
  • Svar på Thildas kommentar.

   Fint. Hoppas att känslan sitter kvar hela dagen.

   Malin /@nilamyoga 2016-10-19 12:53:12
   Svara
 • Det här är favoritpositionen av alla yinpositioner. Försöker göra svanen/duvan varje dag. På morgonen blir det bara en kort stund (ca 10-12 andetag/sida) efter mitt 20-minuters morgonpass. På kvällarna är jag i positionen minst tre minuter de kvällar jag hinner göra någon form av yoga. Ska försöka öka till fem minuter.

  Hanna 2016-10-19 08:16:46
  Svara
 • Morning! Så bra positioner på morgonen för att väcka kroppen. Gick på mitt första yin yoga pass för nåt år sen och kände första gångerna hur uppstressad o förbannad jag var på hur seeegt det var. Känner nu att det är en del av dealen för mig att vid yin yoga komma igenom de tankarna och bara vara, vilket gör att jag gillar yin yoga än mer, låter knasigt kanske ?

  Anna-Klara 2016-10-19 07:15:48
  Svara
 • Hur ser du , Sofie, på det här med att ställa en timer för att sitta en viss tid i varje position under en sekvens? Jag tänker att det är ett bra hjälpmedel för att inte ‘ge upp’ för tidigt då det kanske känns lite ‘tungt’ att sitta i en speciell position. Ett hjälpmedel att sitta kvar då det gör som mest nytta, men kanske inte är superskönt… Vad finns det mer för syfte med att sitta samma tid i alla positioner?

  Christina Lindström 2016-10-19 07:11:25
  Svara
  • Svar på Christina Lindströms kommentar.

   Jag använder själv en app som heter Insight Timer, där man ställer in tiden och sedan plingar det till när man är klar. På så sätt kan man slappna av med vetskap om att det plingar när man ska gå ur.

   Man behöver inte stanna lika länge i alla positioner. Om du gör en asymmetrisk position (en sida i taget) så stanna lika länge på båda sidor, men sedan kan du göra nästa position annorlunda. Så under en sekvens kan det vara allt från 3-10 min i olika positioner.

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-19 10:45:20 http://www.yinmeditation.com
   Svara
  • Svar på Christina Lindströms kommentar.

   Sofie kan säkert svara bättre, men jag tror att det är just det du själv är inne på, att man lätt vill komma ut ur positionen för tidigt om det känns väldigt spänt. För att komma åt fascian borde man vara i positionen i minst 3-5 minuter har jag förstått. Det kan kännas som en evighet om man är spänd i kroppen eller orolig i sinnet. Vi är ju alla olika och ofta har man mer spänningar i ena kroppshalvan. Då blir det lätt så att man är längre i positionen på den sida som redan från förut är mindre spänd då det känns mer jobbigt att vara kvar på den tightare sidan. På så vis kan obalansen mellan kroppshalvorna lätt bli bara större med tiden.

   Hanna 2016-10-19 08:27:10
   Svara
 • Jag praktiserar yin hemma några gånger i veckan, och då en sekvens som jag har satt ihop själv efter behov och vad som känns skönt, med positioner som jag behåller i fem minuter: butterfly, caterpillar, saddle, dragonfly (höger, vänster, mitten), swan (höger, vänster) och twisted roots.
  Finns det något negativt med att göra just denna sekvens med tanke på Qi och TCM? 🙂

  Christina Lindström 2016-10-19 07:07:52
  Svara
 • God morgon!
  Idag vaknade jag tidigt, tittade på klockan, hon var 04:17, och kunde inte somna om. För många tankar i huvudet.
  Svanen är en intensiv position för mina stela höfter. Jag blir mest irriterad i den positionen. Irriterad på världen, på mig själv – känner att inte jag är bra nog eller vig nog. ”Varför är inte jag vigare än såhär – så mycket som jag gör yoga” – ”varför känns det fortfarande lika jobbigt i denhär jävla positionen” – ”varför är inte jag bättre än såhär” osv. Trots att dessa tankar ofta släpper så fort jag kommer ur positionen. Och att jag veeeeeeet att inte vighet är målet. Jag vet jag vet jag vet. Men frågar man vilka tankar som snurrar i mitt huvud när jag är i svanen så är detta svaret.

  När jag väl har gjort gårdagens (för mig) tuffa drake och dagens lika tuffa svan kommer jag ändå fram till att det är precis detta jag behöver göra varje dag. Stretcha ut där jag är låst. Jobba med både dessa spänningar och känslor, för att de kanske någon dag ska kunna släppa. Eller för att jag kanske någon dag ska kunna acceptera dem.

  Sådana tankar idag..

  Siiri 2016-10-19 07:04:49
  Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Oj herre, vad tidigt du vaknade! hoppas att frustrationen över övningarna släppt och att du får sova länge inatt!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-20 09:34:08 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Sådär var det för mig också innan! Blev jättearg ofta eller ledsen i svanen. För mig hjälpte det att verkligen jobba med mitt andetag i positionen och använda mig av bilder, tex att jag andas in rent, kristallklart vatten i höften och andas ut smuts, rädsla eller något annat som passar in just för dig!
   Bra kämpat och fin insikt!?

   Susanna 2016-10-19 18:17:29
   Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Kan verkligen känna igen mig i det du skriver. Fina tankar <3

   Thilda 2016-10-19 11:13:29
   Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Låter som ”lever qi” som bubblar upp…. i just dessa höftpositioner jobbar vi med levern och i sleeping swan även gallblåsans energi som är yin och yang par med levern. I TCM är levern kopplad till frustration, irritation, ilska osv. Så det är inget ovanligt att detta bubblar upp i dragon och sleeping swan.

   Dragon och sleeping swan är intensiva yin yoga positioner, och dom brukar generellt inte ligga i början av en sekvens. Så det är en extra utmaning ni har här!

   Min egen lärare (Paul Grilley) berättade en gång att vissa positioner känns som det är första gången han gör dom, varje gång, trots att han yogat i x antal år. Så funkar kroppen. Bara att vara en levande, aktiv människa innebär att vår fascia drar ihop sig. Sedan har vi skelettet som kan vara ”i vägen”. Vissa rörelser kommer vi aldrig kunna göra, oavsett om vi praktiserar i 30 år, då skelettet är format olika hos alla när det kommer till proportioner osv. Jag har själv inte mycket ståtrotation i min höftled, vilket gör att jag gör deer pose istället (bilden) eller oftast square pose för att komma åt detta fokusområde.

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-19 10:52:02 http://www.yinmeditation.com
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!