YOGAUTMANING Dag 18: Dragon Pose

Yogautmaning Yin Dragon Yogautmaning Yin Dragon

God morgon vackra ni! Välkomna till del 3 och dag 18 av vår månad med yoga. Wihooo!

 

Nu är det alltså dags för YIN och med oss har vi yinyogans drottning Sofie Ringsten. Kunskapen hon besitter om yin och kroppen är enorm så ta hjälp av henne under dessa tio dagar. Fråga frågor! Läs gärna detta inlägg innan du börjar: ”Hur utövar vi yinyoga på ett säkert sätt” 

 

Idag ska vi jobba med höfterna och göra Dragon Pose. Det är en välgörande men intensiv yinyoga position eftersom bl.a öppnar upp våra höfter, ett område som många av oss är stela i. Stelheten kan exempelvis bero på en stillasittande livsstil, löpning eller annan fysisk aktivitet, eller på stress. Våra kroppar har inte förändrats särskilt mycket sedan vi vandrade runt på savannen och ibland behövde springa ifrån en tiger eller slåss med en annan folkstam. Det gör att vi även i dag automatiskt spänner musklerna runt höfterna när vi blir utsatta för stress, för att förbereda oss på kamp eller flykt. Numera har vi lärt oss att det sällan hjälper att slå sönder datorn eller springa iväg från vår partner, så stressen stannar i våra höfter, vilket får kroppen att tro att vi är under konstant fara. Med hjälp av yogan kan vi sakta börja öppna upp och slappna av i höfterna igen, vilket automatiskt ger oss lugn och läkning i sinnet.

 

Fokusområdet i Dragon Pose: höftböjare och/eller lårmuskeln, alltså du vill finna en känsla vid framsida höft och/eller lår på det bakre benet.

 

Gör så här

 1. Sätt din timer så att den plingar var 5e minuter.
 2. Från alla fyra, ta ett kliv framåt med ena foten och placera den mellan händerna. Placera foten på ett sätt som känns bekvämt, det vill säga foten kan vara något framför ditt knä, eller en bit bakom ditt knä. Du kan även låta knät falla ut åt sidan om du vill. Glid bakåt med det bakre knät tills du känner att det drar i framsidan av höften (på detta bakre benet). Det kan även kännas längre ner på lårmuskeln, vilket är helt ok.
 3. Placera sedan händer på ett sätt som känns bekvämt där du känner att du kan få vila i positionen. Antingen har du kvar händerna i mattan eller så placerar du dem på block eller kanske böcker på varsin sida om det främre benet, eller kanske båda på insidan om det främre benet. Du kan även prova vila händerna på ditt främre knä, eller på golvet. Det viktigaste är att du känner att du kan slappna av helt och hållet från navel till tår på det bakre benet, som är fokus i positionen.
 4. Blunda, låt kroppen bli tung och försök slappna av i positionen.
 5. Behåll ett naturligt och avslappnat andetag, men när du känner att stretchen blir intensiv kan du fördjupa andetaget något. Observera hur positionen påverkar ditt andetag. Andetaget kan vara en guide som visar oss om vi behöver backa, eller om kroppen låter oss sjunka djupare.
 6. När timern plingar, kom försiktigt ut ur positionen och vila gärna en stund innan gör övningen på motsatt sida. Notera om du känner skillnad mellan höger och vänster sida. Detta kan hjälpa dig att känna effekterna av positionen.
 7. När du är klar lägg dig ner och vila i Savasana eller sätt dig i meditation i 5 minuter.

 

Hur kändes det idag? Har du gjort yin tidigare eller var det nytt för dig? Vilken variant gjorde du? Berätta för oss? #josefinesyogautmaning

 

MED KÄRLEK!!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
140kommentarer
 • I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article. https://www.binance.com/ph/register?ref=YY80CKRN

  Binance US Pagpaparehistro 2023-06-28 19:10:46 https://www.binance.com/ph/register?ref=YY80CKRN
  Svara
 • Thanks for sharing about that.
  I am looking for more information about it.
  I will follow you to update the latest posts.

  카지노 사이트 추천
  사설 토토 사이트
  스포츠 토토 배당률
  스포츠 토토 승부 식
  승부 식 토토
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-11 07:09:11
  Svara
 • Hej yogisar:)
  Den här positionen har jag lite blandade känslor för ? antar att det är för att jag är väldigt svag/stel i de här musklerna. Men andningen hjälper mig, det är som att om jag fokuserar andningen in i det område där det sträcker så blir känslan annorlunda, häftigt 🙂

  Kram på er ?

  Coachingmedanna 2016-10-23 10:54:20
  Svara
 • Så underlig men fantastisk känsla. Har inte provat Yin tidigare. Lite jobbigt med vänstra benet, tittade på klockan och tankar som kom. Men med höger ben somnade jag nästan! Ryckte till då klockan ringde. Är det vanligt?! Vilken känsla tack???

  Malin Gillberg 2016-10-19 22:12:59 http://www.malin.gillberg.marykay.se
  Svara
 • Blev ingen yinyoga idag utan istället blev det 90 min vinyasa på mitt yoga ställe. Imorgon skall jag köra ett yin yoga pass själv här hemma och då skall jag testa den övre varianten på dragon pose, har bara testat den andra när man har armbågarna i golvet.

  Stina 2016-10-19 14:22:57
  Svara
 • Skriver igen då jag inte see min, gjorde väl nåt fel?
  Dragonpose, den känns såå skön och jobbig samtidigt! Skön för det känns som om det släpper en massa inlagrat gammalt”skräp” i kroppen! Och efter en stund jobbigt men härligt? Älskar Yinyoga och dess lugn, den har hjälpt mig mycket på vägen ut ur utbrändheten!??❤️
  Välkommen till dessa dagar Sofie???
  Kramar till alla yogisar därute /Jane ❤️

  Jane 2016-10-19 07:02:38
  Svara
 • Detta är den ”värsta” yinpositionen ever för mig. Jag har så svårt att släppa efter i mina stela höfter och blir mest irriterad på att tiden går så långsamt. Förmodligen behöver jag just denna mest av allt. ?

  Nellie 2016-10-19 00:17:20 http://www.minvardagshalsa.se
  Svara
 • Yin yoga passade perfekt till den långa dag jag har fått. Jag vat trött utan nåhon prestationskrav och det kändes fint och avslapande. Sen efter några minuter kom tankarna. Är det korrekt? Måste jag stretcha mer? Är jag för känslig? Ska jag ta det lungnare? Är jag försiktig?Avslapnad eller stressad?….hahha helt tankarscirkus!;) jag är upphetsat att prova yin snart igen! Tack för era fina beskrivningar och fina ord!

  Gabriela 2016-10-19 00:05:16
  Svara
 • Jag började med stilla solhälsningar, sedan Dragon pose. Kändes bra och sträckte i övre delen av låret. Det gick bra att slappna av där men jag tyckte det blev lite jobbigt att hänga så länge på armarna eftersom jag har lite ont i mina axlar. Tog blocken till hjälp. 5 minuter per sida kändes ganska länge men det var bra att fokusera på andningen. Sedan vilade jag i savasana o det var en ny, härlig känsla i höfterna! ?

  Sara Alexandersson 2016-10-18 22:22:49
  Svara
 • Åh, första gången som jag provar yin. Det Här kommer jag att älska <3 Av en slump hade jag köpt klossar idag, har aldrig använt mig av det tidigare men tror att jag kan ha nytta av dem nu <3 Så roligt det här är

  MariaW 2016-10-18 22:13:07
  Svara
 • Jag gick ut och sprang imorse en härlig jogg där jag njöt av omgivningen i ett lagom tempo. När jag sprang tänkte jag på varför jag springer. Jo, 1. Det är så skönt! 2. Jag vill känna energi inför jobbet, så jag kan vara mitt bästa jag ? 3. Hålla mig frisk nu och i framtiden!
  Jag springer inte för att tävla i OS elr bli elitidrottare. Därför joggar jag utan krav på prestation och endast för känslan.
  Precis den känslan försöker jag ha inför varje yin yoga praktik! En plats utsn prestationskrav. Bara njuta av känslan och få en förståelse för hur kroppen mår idag ❤️
  Efter min jogging tur körde jag draken och en bunt andra yin yoga positioner. Var så galet skönt . Någon mer än jag vars känslor och spänningar sätter sig direkt i höfterna? Blir verkligen tårögd av att släppa på de där spänningarna varje gång!

  Minna 2016-10-18 21:59:25 http://mittkokoshjarta.se
  Svara
 • Idag gjorde jag min yoga 30 minuter innan den här övningen presenterades, så jag kommer att ligga två dagar efter då jag börjar jobba ön tidigare imorgon. Men på torsdag tänker jag mig att jag tar ett extra långt morgonpass och kör tre yin-pass. Jag njuter varje gång jag kör yin då jag är en person som alltid ska prestera. Och helst mer! Yon får mig att slappna av och acceptera här och nu. TACK! för att yin får utrymme här. Men fortsatt fokus kommer ändå att ligga på huvudstående iom att jag mår bra av utmaningar och kan vila även i det utan att bli stressad.
  Kram på er alla och följ ert hjärta
  ???

  Katrin Nörthen 2016-10-18 21:20:07
  Svara
 • Jag älskar yin och det är något jag utövar dagligen innan jag ska sova. Yin är så skönt tycker jag, känns bra i kroppen efteråt- lite mjukare i kroppen. Jag gjorde varianten med händerna i mattan. Och meditation som avslut var precis det som behövdes. God natt! ???

  Yogi_johanna 2016-10-18 21:16:29 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
  Svara
 • Va roligt at Sofia kunde vara med.

  Jag provade på den här på kvällens yin klass. De sista par minuterna är alltid lite jobbigare än man tror. Men kändes jättebra efteråt!

  Tack!

  Cecilia 2016-10-18 21:03:39 http://www.instagram.com/ccyogastory
  Svara
 • Åh härliga Yin!❤️ Förra hösten gick jag på Yin yoga en gång i veckan och vart helt förälskad. Stressen försvinner och lugnet lägger sig, mina tankar är alltid så klara efteråt.
  Idag hade jag bara tid med en kvart, förhoppningsvis kan jag ge mig mer tid någon annan dag. Den kvarten gick fort, men jag var riktigt stel i höfterna idag och fick jobba mycket med andningen. Dessa höfter…..?

  Sandra 2016-10-18 20:57:33
  Svara
 • Wow. Jag kände redan de första fem minuterna hur ett lugn spred sig i hela kroppen. Jag kände motståndet i fokusområdet och tillsammans med andningen blev det så bra. Tror att den här sista delen kommer att vara en fantastisk avslutning på början av min resa.

  Malin /@nilamyoga 2016-10-18 20:24:59
  Svara
 • Oj vad jag får kämpa mot känslor av rastlöshet, ilska och frustration i denna positiin. Massor av stress och sk-t i mina höfter som jag inte lyckats bli av med efter snart två års utmattning. I duvans position kan jag släppa taget för en stund men i draken idag var det kämpigt.

  Magdalena 2016-10-18 19:57:50
  Svara
 • Åh vad välbehövligt!! Gjorde mina 20 minuters yoga imorse men hann inte göra dagens utmaning utan sparade den till ikväll. Kom hem efter ett hårt pass på akuten, trött och sliten och lite dränerad på energi. Tog en kort löptur i regnet för att få lite dagsljus och frisk luft innan mörkret föll på. Satte mig sedan och gjorde några av veckans tidigare adnningsövningar för att slappna av. Därefter några solhälsningar för att mjuka upp kroppen och fortsatte sedan med dagens utmaning Dragon pose- och wow vilken aha-upplevelse!! Kan inte säga att det var skönt direkt, men det smärtade på ett bra och välbehövligt sätt. Kändes som att all dagens kraft rann ur mig och jag kunde verkligen känna hur fascian luckrades upp och hur jag kom djupare ner i positionen. Var så uppfylld av detta och hade för mig att jag sett att Josefine hade ett yinpass på yogobe- så jag loggade in där och hittade hennes Bodycheck yin på 60 minuter- vilket blev som en ren meditativ stund för både mig och mina höfter. Åh vilken härlig känsla och jag kommer att sova SÅ gott inatt! Kram på er alla!

  Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-18 18:37:10 http://www.nouw.com/my_journey
  Svara
 • Gjorde nyss ett 45 minuters yin-pass med Yogobe där Dragon Pose ingår. För mig är det nödvändigt att vika ihop en filt och lägga under det bakre knät då jag har väldigt ömma knän. Med filten under går det okej. Har mycket tajta höfter så många av de här yin-positionerna är mycket tuffa för mig. Brukar klara av ca 3 minuter (så även nu). Märker ju hur nyttig yin-yogan är för mig. Den får mig att bli mer smidig och lätt i kroppen samtidigt som den hjälper mig att varva ned. Jag brukar försöka få till ett yin-pass ca 3-4 kvällar i veckan ca 30-45 minuter per gång. På morgnarna gör jag ett lite mer aktivt flöde för att vakna och öppna upp ryggraden.
  Ser fram emot de följande dagarna :-).

  Hanna 2016-10-18 18:14:21
  Svara
 • Hej ? Och hej Sofie ? Följt dig nyfiket på fb ett tag så jätte kul att ta del av din kunska här:) När jag såg övningen för idag så tänkte jag direkt, nej den är ju ”asjobbig” jag som längtat till mjukt och skönt ? Men jag är jätte tacksam att den kom, att få lite hjälp med den och kunna utforska den hemma i lugn och ro. Vi använder inte så mycket props där jag yogar.. Är super stel i detta område, och efter texten förstod jag varför, ska absolut skicka mer kärlek och inte brottas i positionen. Framför allt höger sida, svårt all lägga någon belastning alls. Ser framemot att hitta mitt sätt i denna och möta den med gladare sinne nästa gång:) Det var ju superskönt efteråt, hela kroppen rusade och värmen steg, häftigt ? Kärlek alla ❤️

  Jessica Karlsson 2016-10-18 18:13:21
  Svara
  • Svar på Jessica Karlssons kommentar.

   Hej Jessica! Vad kul att du ser fram emot yin yogan och att du redan kikat på mitt ”jobb” via fb. Bra att du noterade att det är skillnad på höger och vänster, för det är det för alla! Ingen är symmetrisk i skelettet, så vi har alla skillnader mellan höger och vänster sida i kroppen, och känner därför aldrig precis samma sensationer på båda sidor. Det kan också innebära att vi behöver utöva positionerna olika på högra respektive vänstra sidan av kroppen. Om den ena sidan tillåter dig att gå djupare – gå djupare… om den andra sidan säger backa – backa. Helt ok.

   Lycka till…

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-18 21:31:58 http://www.yinmeditation.com
   Svara
 • Hej Sofie, Josefine och alla andra yogis! ?? Idag behövde jag verkligen yogan (extra mycket!) efter en jobbig dag på jobbet. Yogade i min pyjamas med en kopp te bredvid mattan 🙂 Jag tyckte det var skönt att sträcka ut höftböjaren, men jag hade ett litet problem. Efter en liten stund blev det obekvämt för det bakre knät mot det hårda underlaget. Kunde bara stanna 1-2 minuter i positionen. Ändå hade jag både yogamattan och en dubbelvikt filt under. Jag har märkt tidigare att jag är lite känslig för det här. Vore jättetacksam för tips på hur jag kan göra istället! Tack för idag! ❤

  Emma K 2016-10-18 17:59:33
  Svara
  • Svar på Emma Ks kommentar.

   Jag brukar själv lägga en kudde under knät. Prova det!

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-18 21:33:01 http://www.yinmeditation.com
   Svara
  • Svar på Emma Ks kommentar.

   Jag funderar på om man kan ligga på mage och hålla i foten? Om det verkligen inte går med knät, känns också som ett alternativ när nacken behöver slappna av helt. Kram ❤️

   Jessica 2016-10-18 19:27:19
   Svara
   • Svar på Jessicas kommentar.

    Absolut kan du det! Så länge du känner fokusområdet så kan du absolut ligga på mage. Du kan även göra 1/2 Saddle Pose, som har lite mer fokus på framsida lår och som även kan kännas i ländryggen, men den är en position som används som alternativ till Dragon pose.

    Kolla denna länken:
    http://www.yinyoga.com/ys2_2.0_asanas_saddle.php

    Scrolla ner där du ser bilder där ena benet är vikt. Den brukar som sagt kännas mer neråt låret istället för högre upp vid höftböjarna, men den är ett bra alternativ.

    Du kan även ligga på sidan och hålla om foten, alternativt göra Cat pulling its tail:

    http://www.yinyoga.com/ys2_2.0_asanas_cat_pulling_tail.php

    YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-18 21:36:52 http://www.yinmeditation.com
    Svara
  • Svar på Emma Ks kommentar.

   Vad mysigt det låter med te och pyjamas! Prova att lägga en filt under knäet- det gör jag ibland när jag får ont. Eller vik yogamattan dubbel precis under knäna. Kram

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-18 18:38:12 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Emma Ks kommentar.

   För mig är det på samma sätt. Jag kan inte göra vissa yoga-positioner pga mina knän. Då väljer jag en alternativ position. Det finns som tur är varianter på de flesta positionerna. Till exempel kan jag inte överhuvudtaget stretcha framsida lårmuskeln så att knät är i golvet och jag håller i foten bakom. Då står jag hellre upp när jag streckar lårmuskeln.

   Hanna 2016-10-18 18:18:59
   Svara
 • Halloj! ?
  Första gången med Yinyoga för mig. Ser verkligen framemot att få växa. ❤
  Hade så svårt att hitta rätt position. Fick ont i knäna och kunde inte slappna av i armarna utan fick använda dem att stötta mig.
  Men tiden gick fort ändå. Och det var jobbigt-skönt. Behöver tänka ut nästa gång hur jag kan hitta en bättre ställning.
  Jag kände att min häger höft fick cirkulationen, som små spindlar som spred sig ut. Samma hände inte med min vänstra, den som jag har ont i.
  Jag var som spaghetti efteråt och låg en stund i Savasana.
  Jag har ont i ländrygg och vänster höft/ljumske och tror verkligen på att yoga kommer att hjälpa mig i längden. ?❤
  Tack så mycket!

  Hanna L 2016-10-18 17:46:24
  Svara
 • Jag tycker mycket om yinyoga men har oxå respekt för den, efter ett pass för några år sedan då jag knappt kunde ta mig från yogalokalen och hem, jag hade fått en låsning i bäckenet. Jag hade mkt foglossning vid mina graviditeter och det kanske har med fogarna att göra.
  Men jag tycker om yin yoga när jag känner mig trygg och blev såååå glad när yin yoga var sista delen i utmaningen..
  När jag gjorde draken så hjälpte det mig att flytta bak den främre foten ganska mycket för att hitta fokuspunkten..då kunde jag hitta avslappningen från naveln och nedåt….Efteråt kom en skön värmande känsla i framsida höft……Ser så fram emot dessa dagar med Yin…
  All kärlek

  Karin O 2016-10-18 17:07:36
  Svara
  • Svar på Karin Os kommentar.

   BRA att du flyttade foten! I yin yoga finns inga som helst sk alignment rules, dvs regler om linjering. Fötterna och händerna får flyttas som dom vill, och vi utgår hela tiden från känslan i fokusområdet. En del släpper ut knät åt sidan, och låter foten släppa från golvet… andra har foten längre fram eller bak. Hela tiden prova sig fram tills man hittar sin ”gräns” i fokusområdet.

   Jag hade själv foglossning så illa att jag satt i rullstol under min graviditet. Det är jobbigt det där, men viktigt att inte låta det stelna ihop heller… dvs låta fascian i lederna dra ihop sig så att man tappar rörlighet. Vi kommer att göra en position om några dagar som ämnar påverka sakrum/korsryggen och den är toppen trots att den kommer kännas intensivt i området kring SI lederna.

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-18 21:42:59 http://www.yinmeditation.com
   Svara
  • Svar på Karin Os kommentar.

   Viktigt att lyssna på kroppen, så bra att du gör det! Hoppas att du inte har problem med fogarna fortfarande!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-18 18:47:13 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Karin Os kommentar.

   Jag flyttade också bak foten, hjälpte mig med. Även att fälla ut det främre benet åt sidan.

   Anna 2016-10-18 18:44:50 http://Ingenannansord.wordpress.com
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    BRA! modifiera och flytta runt och hitta rätt… grymma ni är!

    YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-18 21:43:53 http://www.yinmeditation.com
    Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Jag provade att fälla ut åt sidan men det passade inte alls för mig idag. Spännande att det kan vara så olika från person till person och från gång till gång.

    Malin /@nilamyoga 2016-10-18 20:14:56
    Svara
    • Svar på Malin /@nilamyogas kommentar.

     Jajamen, alla är olika! Det har väldigt mycket att göra med skelettet. Tyvärr finns en tro att vi ser likadan ut i vårt skelett, men det har en enorm påverkan på vår yoga… vårt skelett är som våra fingeravtryck, ingen är den andra lik. Och vi måste modifiera och alla ska se olika ut i yogan, då är det rätt!

     YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-18 21:45:14 http://www.yinmeditation.com
     Svara
 • Yinyoga har jag provat någon gång tidigare men det var ett tag sen. Läser igenom ”instruktionerna” och kikar på bilderna. Sätter igång och börjar med vänster ben bakåt. Det känns. Glad att jag förra veckan köpte blocks, de kommer till användning. Ändrar ställning under tiden… låter höger ben falla ut åt sidan en stund. Det blev mycket bättre, lättare att slappna av. Växlar ben. Höger ben bak och det känns mycket lättare. 5 min rusar iväg.
  Efteråt känns det som om energin jobbar i benen (svårt att förklara). Skön känsla.

  Anna 2016-10-18 15:28:01 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • Åh, jag älskar den här övningen! 5 minuter har nog aldrig gått så fort som idag. Jag gjorde som på den undre bilden men lade ett par kuddar under huvudet för att kunna slappna av. Jag stretchar en hel del i vanliga fall och är ganska rörlig så jag insåg efter ett tag att min kropp sjunkit ner rätt djupt. Antagligen mer än 60% av min rörlighet men fortfarande så det inte kändes mycket – hade nästan kunnat somna i positionen. Ska man ändå hålla tillbaka eller ska man lita på att det är rätt när det känns bra?
  Önskar alla en fantastisk fortsättning på veckan <3

  T 2016-10-18 15:01:45
  Svara
  • Svar på Ts kommentar.

   Lita på att det är rätt när det känns bra!

   Tyvärr finns det en myt inom yogan att yin yoga inte passar de som är överrörliga. För det första är överrörlig inte = dåligt. Vi har alla olika rörelseförmåga i våra leder, och som ni kan se på bilderna har jag och Josefine olika rörlighet i våra höftleder. Detta beror INTE på spänningar, utan att Josefines skelett, och i detta fall höftledsgropen, höftledskulan osv, tillåter ett större rörelseomgång än hos mig. Det betyder att vi gör positionerna på olika sätt, men att vi känner dom på samma ställe i kroppen eftersom vi utgår från ett fokusområden. (Och ser till att modifiera så att vi känner området, och inte utgår från en estetisk position). För det andra så är yin yoga kanske det bästa för de som är rörliga, då vi i yin yoga faktiskt TRÄNAR våra ligament på ett sätt som gör dom starkare. Så för en del betyder yin yoga inte nödvändigtvis att man blir rörligare, utan kanske enbart starkare i sina vävnader och med ett bättre flöde av qi (prana, energi) och ”vatten” i sin fascia.

   Så känns det bra så kör! Det viktigaste är att inte medvetet försöka komma djupare, men sjunker du djupare i avslappningen så är det all good.

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-18 15:14:55 http://www.yinmeditation.com
   Svara
 • Wow vilken historia, tack för att du delar med dig. Oerhört inspirerande att läsa detta! Vilken resa du har fått göra och vad mycket du har varit med om. Vad skönt att det har ordnat dig och häftigt att du kan både springa ultra och surfa!!

  Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-18 14:41:21 http://www.nouw.com/my_journey
  Svara
 • Yinyoga känns himla spännande! Jag har länge tänkt prova och nu har jag äntligen chansen. Jag upplevde det som riktigt ovant att hålla positionen så länge. Fick nästan kramp:-) Kände dock en värme som spred sig i hela kroppen. Jag bör nog köpa några klossar som hjälper till. Ser fram emot fler utmanande positioner!

  Sanna 2016-10-18 14:39:54
  Svara
 • Hej fina! Inte lämnat någon kommentar på länge…livet kan överraska en med plötsliga händelser och tyvärr händer sånt vi inte önskar skulle hända någon i vår närhet. Så har prioriterat bort att vara aktiv med att kommentera, bilder på Instagram och följa andras kommentarer. Men tar nya tag och hoppas verkligen att jag fortfarande är med i utmaningen samt tävlingen. Jag har fortsatt med daglig yoga och varit med dom dagar jag haft tid och kraft. Nu hoppas jag på att det blir en fin omstart med Yin yoga som jag äskar. Alla verkar så underbara och duktiga. Inspirerande ??? Love and Light.

  Svara
 • Så himla spännande med Yinyoga!!! Det är verkligen skönt. Gjorde min andningsövning idag innan dagens utmaning så nu känns det sååå jäkla skönt i kropp å själ.
  Tack för andningsutmaningarna..dom har vart väldigt kraftfulla för mej. Har satt igång både jobbiga å härliga känslor.
  Känner att det är något jag verkligen behöver varje dag och nu har det kommit så naturligt för mej vart jag än är eller gör, så har jag tagit mej tid! Tusen tack!

  Namaste å kärlek till Er alla här!

  Tora 2016-10-18 12:31:50
  Svara
 • Åh jag är redan kär i yinyoga. Har provat det några gånger innan men aldrig gjort någon djupdykning, därför känns det så spännande att under de här dagarna få mer kunskap och göra yin flera dagar i rad. Jag har blivit bättre på att känna in min kropp, att allting inte måste vara ett aktivt flöde hela tiden… Men att vara så länge som 5 min i en och samma position. WOW!!! Verkligen utmanande för mitt sinne som bara vill fly in i en annan övning. Obekvämt, utmanande men samtidigt så befriande. Tror jag kommer lära mig mycket om mig själv de här dagarna med yin. + ge extra kärlek till mina tighta områden, idag var det mina höftböjare som fick extra love. KRAM

  Thilda 2016-10-18 12:15:35
  Svara
 • Hej – och särskilt hej till Sofie! 🙂 Det här utmaningen är verkligen så härlig och spännande – har fått många erfarenheter med mig under dessa dagar som betyder så mycket för mig! Yinyoga är jag inte van vid så ser fram mot detta. Tror jag gick ner för djupt idag, kändes efter ett tag i ländryggen så fick backa en del. Jag hade händerna på mattan och lutade mig ganska så mycket framåt, nästa så att jag hade överkroppen mot det lår vars ben var fram. Hur ska jag tänka med huvudet/nacken, vilken riktning ska det vara? Kände att jag ville vila huvudet (van vid duvan där jag har händerna på mattan och handovansidorna mot pannan). Hur tänker jag kring coren, ska det vara naveln mot ryggraden eller helt avslappnat?

  Jenny 2016-10-18 09:35:29
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Hej Jenny!

   Gör det som känns bäst för nacken. Om det känns ok att släppa nacken och låta den lutas fram så är det helt ok, så länge det inte skapar skarp, huggande smärta.

   Jag brukar själv ibland ha en stol framför mig där jag vilar armbågar och huvudet precis som i sleeping swan (yin yogans variant av duvan). Prova dig fram!

   Du skriver att det kändes i ländryggen, hur menar du med att det kändes? Yin yogan skapar en del sensationer som ibland kan skapa ”rädsla” för att något är fel. Här är det viktigt att hela tiden känna om det kan vara en bra eller dålig smärta. All smärta är inte dålig. Yin yogan skapar en del obekväma sensationer, och här är det som sagt viktigt att känna om det är en smärta som man inte kan stanna med. Om man är van vid muskulär stretch är det ibland svårt att lära känna en annan typ av stretch, och även att vara ”bekväm i det obekväma”.

   Tänk ca hälften av vad du skulle kunna göra i positionen. Det finns ett mantra i yin yoga som säger ”if you are feeling it you are doing it”, och med det menas att sensationen inte behöver vara väldigt intensiv, utan så fort vi känner att vi får kontakt med fokusområden så stannar vi där, där är vår första gräns. Sedan observerar vi om kroppen låter oss sjunka djupare. Vi drar oss aldrig djupare i syfte att komma så djupt som möjligt.

   Angående core behöver du inte tänka på något av det i yin. I denna position slappnar du av från naveln hela vägen ut i tårna på bakre benet. Tänk att höfterna bara ska släppa taget mot golvet.

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-18 11:33:47 http://www.yinmeditation.com
   Svara
   • Svar på YIN YOGA Sofie Ringstens kommentar.

    Tack för dina råd Sofie! Jag tror att jag sköt fram höften för mycket så att jag belastade ländryggen. Ska verkligen följa ditt råd om att tänka hälften, stanna där och känna efter.

    Jenny 2016-10-18 21:01:20
    Svara
 • Jag vet inte vart jag ska börja. Känslan och tankarna innan jag började på mitt livs första Yin yoga pass var ”Okej, detta är inget för mig, jag behöver action, mer flow, energize för att få igång flödet och energin i kroppen” men när jag väl stod där i positionen så trillade polletten ner. Det kanske är precis detta jag behöver, varva ner, hitta energi och kraft som redan finns långt där inom mig, istället för att skapa flöde genom att aktiver mig rent fysiskt. Rent logiskt borde detta vara mindre energikrävande, eller? Hur som helst, idag blev jag lite kär i Yin yogan. Oftast kanske vi behöver de vi mest fruktar, det som känns jobbigast och de vi undermedvetet flyr ifrån?.
  Positionen fick mig även att inse att jag måste lyssna mer på min kropp, självklart skulle jag gå in 100% för denna övning (alltså inte 60% som ni så fint pointerade). Men mot slutet var det precis som att mitt alter ego gav med sig och överlämnade sin makt till själen som skrek LUGNA NER DIG! Med detta sagt så ser jag fram emot de kommande dagarnas övningar som kommer ge en bättre kunskap om att lyssna in, känna och släppa taget om prestation och den duktigt flickan.

  Känslan i kroppen efteråt: När jag satte mig till rätta i min Lotusställning som kändes helt annorlunda. Kändes som att jag hade mer kontakt med marken, höfterna hade fått mer space vilket gjorde att flödet i kroppen kunde transporteras bättre och mer naturligt. Kände även ett helt annat lugn är vad jag brukar känna.
  OJ!! Långt inlägg. Men ville dela med mig utav denna lilla tankeverksamhet till er där ute. Ha en fantastisk dag

  Victoria 2016-10-18 09:07:21
  Svara
  • Svar på Victorias kommentar.

   Vad fint skrivet! Ska bli spännande att följa din resa!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-18 14:25:38 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Victorias kommentar.

   Hej Victoria,

   Härligt att du kan få en sådan upplevelse efter första positionen. Det är precis det vi söker! Om vi utövar yin yogan på ett sätt utan prestation och med kunskap om vad vi gör i kroppen, vilka vävnader vi vill fokusera på, så ger yin yogan oftast denna fantastiska upplevelse.

   Tack för att du delade!

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-18 11:36:27 http://www.yinmeditation.com
   Svara
  • Svar på Victorias kommentar.

   ❤️❤️❤️

   Jessica Karlsson 2016-10-18 10:00:52
   Svara
  • Svar på Victorias kommentar.

   Wow! ? Tack så mycket! Du satte ord på många av mina tankar. Ser framemot att prova yin när jag kommer hem.

   Hanna L 2016-10-18 09:35:36
   Svara
  • Svar på Victorias kommentar.

   Har även lite frågor till dig Sofie 😀 Hur har Yin yogan hjälpt dig? Vad är den största skillnaden mellan denna typ utav mindre fysisk yoga i jämförelse med Ashtangayoga? Och sist, dagen position Dragon pose, att jobba med övningar som öppnar upp höfterna. Vad har det för effekt? Har hört att det sitter mycket ”skräp” blockeringar och andra energitjuvar runt just höfterna, varför sätter dem sig där och hur löser vi upp dessa blockeringar på bästa sätt?

   STORT tack för att du vill vara med och dela din kunskap med oss andra yogisar <3

   Victoria 2016-10-18 09:16:41
   Svara
   • Svar på Victorias kommentar.

    Åh detta vill jag också gärna veta, spännande frågor!

    Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-18 14:39:21 http://www.nouw.com/my_journey
    Svara
   • Svar på Victorias kommentar.

    Oj, yin yogan är mitt livselixir! Utan yin yogan hade jag inte varit där jag är idag. För att göra en väldigt lång historia lite kortare så jobbade jag förut som polis, men blev utsatt för våld i tjänsten som resulterade i en whiplash skada. Jag jobbade med skadan ett par år innan jag inte kunde röra nacken överhuvudtaget. Jag fick ”hjälp” av specialister som gav mig bl.a botox och nervblockader i syfte att dämpa smärta. Ingen fokuserade på att jobba med grundproblemet, dvs att min nacke var låst och stel, mina ligament och andra vävnader var låsta och jag hade ingen rörlighet alls längre i nacken. Efter många år på yogamattan med ashtanga och hatha yoga mådde jag bättre, men smärtan i nacken fanns kvar. Det var först när jag vidareutbildade mig inom terapeutisk yoga och yin yoga som smärtan försvann. I princip när jag skiftade mitt fokus från ”hur jag kan bli av med smärtan” till ”hur kan jag få tillbaka min rörlighet igen” som jag förstod vad jag behövde göra, och vad yin yogan kunde göra.

    Jag ”tappade” mitt yrke som polis pga skadan. Jag blev tillsagd att sluta med kampsport och löpning. I princip det jag levde för. Idag, med hjälp av yin yoga springer jag ultra race (ultra är löpning som är längre än traditionella marathon och som sker i trail eller berg), och jag kan surfa. Allt genom att studera kroppens vävnader, hur dom behöver ”tränas” och framförallt vad som händer om vi INTE tränar dom. Som t.ex nacken. Om jag inte stressar (stretchar) mina ligament i nacken, så tillåts dom gå in i kontraktion och dra ihop sig. Liksom all annan vävnad i kroppen. Vi tappar rörlighet, och smärta uppstår.

    Den största skillnaden mellan yin yoga och ashtanga (yang yoga) är att vi riktar in oss på olika vävnader. Yang är rörelse och värme. Yin är stillhet och kyla. Och det är just så våra vävnader behöver tränas. Muskler är yang och gillar värmer och rörelse. Fascia är yin och behöver tränas med stillhet och gärna när man är kall. (Helt ok att blanda, men man behöver inte värma upp för att göra yin yoga, utan den kan med fördel utövas när man är ”kall”). Så den största skillnaden är tiden vi stannar i positionerna, och syftet bakom positionerna.

    Att ”öppna upp” höfterna har många fördelar. Dels rörligheten som vi tappar ju äldre vi blir. Vi blir mer och mer yin i livet, dvs våra yin vävnader torkar ut ju äldre vi blir. Blir vi stela i höfterna sprider det sig gärna via fascian till nästa led och nästa osv. Det finns även kopplingar till kinesisk medicin och något som kallas för meridianer, som är som ”energikanaler” i vår fascia. När vi gör Dragon kommer vi bl.a. åt leverns meridian, och levern i sig är kopplad till känslan ilska och frustration. Därför kan dessa känslor uppstå i positionen, liksom i andra positioner när vi kommer åt olika känslor. Det kan även vara så enkelt att vi spänner oss kring höfterna pga mycket sittande, idrottande osv. Det finns hur mycket som helst att gå in på här, såsom chakra mm, men det var iaf lite om höfterna 🙂 Hur vi löser upp dom gör vi enkelt genom yin yogan 😉 I princip alla yin yoga positioner syftar till höfter och ländrygg, där vi har som mest massivt med fascia. Och om vi inte tränar (stretchar) vår fascia – då drar den ihop sig och torkar ut.

    Lycka till!

    YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-18 11:53:26 http://www.yinmeditation.com
    Svara
 • Godmorgon! Tror yin kommer bli den tuffast del i den här utmaningen för mig, känner någon slags hat kärlek till det ? men det är ju som sagt så bra för oss! Jag springer mycket och har ett stillasittande arbete så dagens position är grym för mig. Idag kändes det väldigt mycket, fick backa en del men härlig känsla efteråt. Känns som att energin forsar igenom höfterna ☺️

  Emma 2016-10-18 09:01:57
  Svara
 • Kul att Sofia är med. För ett år sedan var jag på en workshop som hon hade tillsammans med Annelie Pompe, jättebra!
  Jag känner igen vad en del av er skrivit, det om att lätt hamna för djupt i en position. När jag testade yin första gången så tänkte jag att det borde passa mig som är rörlig … hmn. Jag hamnade i prestation och gick för djupt, INTE bra. Tänkte sen att yin nog inte passar mig som vill ha mer fart och flöde. Stopp sa något i min hjärna, kanske mår jag extra bra av just denna lugna yoga?! Idag har jag släppt prestationen och lyssnar inåt. Har inget behov av att vara bäst eller att klara av poserna utan props. Jag brottas mentalt när vissa poser blir intensiva men andningen hjälper mig oerhört mycket. Och vad gäller orops så är de underbara att ha till hands! Idag fick jag klara mig utan och kände saknad men det gick bra. Det blev drakposen först på varje ben och därefter ett eget flöde. Kände mig mer mjuk och öppen i höften 🙂
  Ha en härlig dag! <3

  Mia Haglöf 2016-10-18 08:52:36
  Svara
 • Åh – så många så hörliga tankar att jag inte vet var jag ska börja! För det första: välkommen Sofia! ? Så himla kul att du är med.
  Jag blev så exalterad över att den sista biten är yin (vilket jag redan hade hunnit glömma bort) att jag igår kväll körde en bensträckare med yin-appen ”Vila dig i form” för att få lite försmak.
  Det var super bra Josefine att du igår redan poängterade att man inte ska köra all-in maximalt i positionerna direkt – det fick jag verkligen med mig.
  I gårdagens bensträckare ingick nämligen draken. Och trots att jag försökte att inte köra maximalt i den har jag svårt för att inte hamna där eftersom att jag (pga bla stress) är megastel i höftböjarna. Och också spänner dem mer eller mindre omedvetet mer eller mindre konstant. Igår klarade inte jag av att stanna i positionen i mer än 3min.
  MEN! Idag, när jag läst anvisningarna och sett på bilden hur Sofia jobbade med klossarna, testade jag att stötta upp mig på samma sätt. Och det gick faktiskt att stanna i draken på båda sidorna i 5min utan att det blev olidligt intensivt för höftböjarna. Det är en utmanande och intensiv position för mig – men det var skönt att stanna och fokusera på att andas in i höften.
  Det var kanske just den känslan – att lyckas stanna i 5min som gjorde mig super lugn och meditationen efteråt var en av de skönaste hittills. Kan också ha haft att göra med en god natts sömn.
  Jag var lugn och närvarande. Och lade mitt fokus på de tredje ögat på insidan i huvudet, if that makes sense.
  Hörligt!! Mera! Mera!!

  Och sedan till slut måste jag säga att jag ÄLSKAR denna utmaning och jag ÄLSKAR att alla ni underbara fina mänskor kommer in och skriver om era tankar. När jag är mitt uppe i min vardag och behöver ett break är det så härligt att släppa det ett tag och komma in hit för att läsa om allt ni går igenom och den pepp ni sprider. Tusen tack för det! ?

  Siiri 2016-10-18 08:22:22
  Svara
 • Jag har varit på några yin pass tidigare och tycker att det är väldigt jobbigt. Blir väldigt rastlös i positionerna och fokuserar mycket på ”smärtan”. Behöver lära mig att andas igenom det, så detta är bra för mig. Kände likadant idag, fick nästan lite panik av att stå i samma ställning så länge och uthärda det som känns just i fokusområdet. Kom inte heller så långt ner att jag kunde stå på armbågarna, vilket blev väldigt jobbigt för armarna. Har inga block hemma vilket jag nog skulle behövt. Det kändes lite enklare med vänster ben fram än med höger fram.
  Jag tänkte att jag ska göra samma övning ikväll igen och se om det känns något enklare då.
  Ha en fin tisdag! Kram?

  Rebecka Johansson 2016-10-18 08:02:28
  Svara
  • Svar på Rebecka Johanssons kommentar.

   Hej Rebecka!

   Du behöver inte komma ner på armbågarna. Det finns inget mål i yin yogan, och vissa kommer aldrig komma ner pga kompression i höften (anatomiskt stopp av skelettet). Jag själv gör aldrig positionen med armarna i golvet. Trots måååånga år med yin yoga kommer jag inte ner, och kommer aldrig göra det pga hur mina höfter är skapta, dvs mitt skelett. När vi kommer förbi spänningar (tension) så hamnar vi förr eller senare i kompression (skelettet) och det kan vi aldrig ändra på.

   Tänk hela tiden fokusområden, var ska det kännas… känner jag fokusområdet eller inte? Utgå från positionen inifrån och ut.

   Jag brukar själv ha en stol framför mig där jag vilar armbågar och huvudet, om jag inte har block såsom på bilden.

   Frustration är vanligt i denna. Vi öppnar upp energi till vår lever i just denna positionen, och levern är enligt kinesisk medicin kopplad till känslan ilska och frustration.

   Det kan också uppstå frustration över att man inte kommer djupare. Josefine och jag har helt olika skelett, som du ser på bilderna. Hennes höftleder tillåter en större rörelse än mina höfter. Jag kommer aldrig någonsin komma ner på golvet, inte pga att det är spänningar, utan pga mitt skelett. Viktigt att ha med sig.

   Lycka till..

   YIN YOGA Sofie Ringsten 2016-10-18 12:03:46 http://www.yinmeditation.com
   Svara
   • Svar på YIN YOGA Sofie Ringstens kommentar.

    Tack för att du tar upp det där med kompression och tension. Tror att fler måste bli medvetna om just den skillnaden och även påminnas om att våra skelett ser olika ut vilket gör att så gör även våra positioner. 🙂
    Hur ser du , Sofie, på det här med att ställa en timer för att sitta exempelvis 5 minuter i varje position under en sekvens? Jag tänker att det är ett bra hjälpmedel för att inte ’ge upp’ för tidigt då det kanske känns lite ’tungt’ att sitta i en speciell position. Ett hjälpmedel att sitta kvar då det gör som mest nytta, men kanske inte är superskönt…

    Christina Lindström 2016-10-18 12:43:33
    Svara
  • Svar på Rebecka Johanssons kommentar.

   Åh vad jag känner igen mig i din beskrivning! Prova att backa lite i positionen och fokusera på andningen så kanske det känns bättre <3

   Mia Haglöf 2016-10-18 08:54:17
   Svara
 • Godmorgon! Det här behövdes… Lite svårt att slappna av i den men fokuserade på andetagen och att släppa på spänningar på utandning. Höll i 3 minuter på varje sida och mellanlandade däremellan i barnets position. Känns riktigt skönt nu. Shine your lights yogis and yoginis ??✨?

  Ann-Charlotte 2016-10-18 07:29:14 https://www.instagram.com/bycharma/
  Svara
 • Morning! Bra morgonposition! Noterar även idag att yin eller aktiv yoga är bättre än andning/meditation för mig på morgonen innan jobb.

  Anna-Klara 2016-10-18 06:46:27
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!