Yogautmaning Dag 13 – Sitali

yogautmaning josefine bengtsson andning-5

UNDERBARA YOGISAR! Inte illa, snart har vi en rutin allihop. Varmt välkommen till dag 13 i vår 31-dagars yogautmaning! Sååååå galet cooolt att vi gör detta ihop. Tack, tack, tack till er. Helt rörd av att läsa alla delning varje dag. Blir väldigt inspirerad av lär mig något nytt av var och en av er.

 

Idag ska vi prova en pranyama som kallas Sitali. Det översätts ofta som ”det kylande andetaget” eftersom tekniken kyler ner oss samtidigt som det lugnar både kropp och sinne. Denna andning är därför perfekt att göra vid exempelvis feber, stark stress eller om du har svårt att somna. Så lite motsatsen till gårdagens Kapalabhati kan man säga som ju snarare värmer oss och ger oss energi.

 

Gör så här

 1. Ställ din timer så att den plingar var 5e minut.
 2. Värm upp kroppen med shaking eller solhälsningar.
 3. Inta sen en bekväm sittande position.
 4. Börja med en eller ett par utandningar där du tömmer lungorna helt.
 5. Sträck ut tungan och rulla den till ett U (ett sugrör). Om du inte kan rulla tungan så sträck bara ut den.
 6. Ta ett djupt, långt andetag in genom tungan (sugröret).
 7. Andas ut genom näsan (ta in tungan och stäng munnen under tiden).
 8. Fortsätt så tills din timer ringer.
 9. När timern plingar, låt andetaget vara som det vill under 5 minuter av Anapana meditation.

 

Hur kändes det? Märkte du någon skillnad från igår? Berätta, berätta!

 

MASSA KRAMAR <3

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
133kommentarer
 • Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you. https://www.binance.info/ru-UA/join?ref=T7KCZASX

  Svara
 • very satisfying in terms of information thank you very much. https://freehorseracingtv.com/live2/

  hipódromo camarero en vivo hoy 2023-06-26 02:19:10 https://freehorseracingtv.com/live/hipodromo-camarero-en-vivo/
  Svara
 • Det verkar som att du frågar om ”Yogautmaning Dag 13 – Sitali” på svenska. [url=https://shellshockerss.co/]shell shockers[/url]
  Under dag 13 i yogautmaningen kanske du uppmanas att utföra övningen Sitali, [url=https://melonplayground.co/]melon playground[/url] som är en form av pranayama (andningsövning) som hjälper till att svalka kroppen och sinnet.

  shell 2023-03-06 09:21:41
  Svara
 • Thanks for sharing about that.
  I am looking for more information about it.
  I will follow you to update the latest posts.

  카지노 사이트 추천
  사설 토토 사이트
  스포츠 토토 배당률
  스포츠 토토 승부 식
  승부 식 토토
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-11 07:12:52
  Svara
 • Wonderful post! We will be linking to this great article on our site. Keep up the great writing https://yoykem.com.tr/

  Güneş enerji paneli fiyatları 2023-01-14 02:17:24 https://yoykem.com.tr/
  Svara
 • Good article with great ideas! Thank you for this important article. Thank you very much for this wonderful information. rtl live kostenlos

  does f1 tv show live races 2022-12-27 23:55:59 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Thank you for great article. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/live/

  watch racing uk stream 2022-12-24 05:47:42 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • This post post made me think. I will write something about this on my blog. Have a nice day!!

  karşıyaka evden eve nakliyat 2022-12-09 08:32:34 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Veryy rapidly this web site will be famoous among all blog users, due to it’s pleasant articles. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

  karşıyaka evden eve 2022-12-07 06:43:27 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Some really excellent info, Sword lily I detected this. https://freehorseracingtv.com/

  williamhill racing tv 2022-12-03 17:42:46 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • Hej! Idag har det varit en lång dag med mässa med jobbet 6-7, jag slängde ner träningskläderna i väskan och höll tummarna att hinna iväg på sista yogapasset på mitt yoga ställe – jag hann och det var underbart. 75 minuter av härligt flow med fokus på twists var precis vad jag behövde efter en minst sagt fullspäckad dag.. Gjorde inte din specifika andningsövning men satt kvar en stund efter klassen och andades 4,4,4 andetag (4 in, 4 håll, 4 ut) Har gjort det någon gång innan och tycker det är ganska härligt. Happy Friday!

  Stina 2016-10-14 14:22:32
  Svara
 • Hej! Igår efter jobbet hände det en grej som gjorde att jag missade yogautmaningen, så jag gjorde den idag istället. Den här andningen kändes verkligen svalkande. Riktigt nice! Ikväll tänker jag göra dagens utmaning. Mina yogastunder är guld värda! Tack för hjälpen med att skapa en rutin! <3

  Emma K 2016-10-14 11:17:53
  Svara
 • Har precis tillsammans med min kollega kört 30 min chakra yoga med Johanna Andersson på yogobe (inte testat? GÖR DET!)
  Sedan gick vi vidare till dagens utmaning! Först skrattade vi när vi hörde varandras surplande ? men vi satte på lite bon iver och då kom vi båda in i det. Jag tyckte verkligen att det nu känns som jag har världens friande luftvägar!! Så skönt! Min kollega kände att det kändes väldigt fritt i bihålorna (precis som någon mer här hade skrivit!) Mäktigt alltså!
  Idag kom jag bättre in i anapana och kände verkligen, här är jag, här är min kropp och här är min andning! ?
  Kan bara tacka dig igen Josefine för att du ger detta till oss och ägnar tid till oss. ❤? för att du inspirerar varje dag!
  Och återigen, tack ni andra som inspirerar, tipsar och delar med er av era upplevelser varje dag! ❤❤❤❤???

  Tove Blomsten (@yogatove) 2016-10-13 23:21:41
  Svara
 • Tyckte verkligen om denna andningsövning och dess kylande men samtidigt lugnande effekt!
  Hade mycket lättare att utföra denna än gårdagens eldiga andning 🙂

  Minna 2016-10-13 23:21:01 http://Mittkokoshjarta.isilife.se
  Svara
 • Jobbade stängning ikväll. Haft en sämre dag med lite självförtroendesdipp. Kom hem och shakade loss. Gjorde denna andning och vet ni vad? Känner mig mycket mer harmonisk och inte alls lika självkritisk som innan! Behövdes idag <3

  Minna 2016-10-13 23:19:04 http://Mittkokoshjarta.isilife.se
  Svara
 • Idag kändes allt mycket bättre! Gjorde solhälsningar i ett superhärligt flow innan jag gick över till Sitali. Den kändes kylande och det kändes som inandningen var oändlig, antagligen för att man andades in genom det lilla hålet bara. Ljudet av andningen var mediterande i sig, blev som ett mantra typ att fokusera på. Det var lite distraherande att tungan blev torr hela tiden av inandningen. Avslutande med meditationen till den naturliga andningen och jag kände mig väldigt lugn efteråt. Fick lite huvudvärk direkt efter meditationen, så vet inte om det kan vara spänningar som släpper efter en grymt stressig dag på jobbet. Har tagit ledigt imorgon så nu kommer jag att sova grymt gott! Kram på er

  Rebecka Johansson 2016-10-13 22:53:47
  Svara
 • En skön andningsövning till min trötta kropp ikväll.
  Jag kan ju bara inte rulla ihop denna tunga! Det går inte. Men min kära yogafröken Sofia sa att man kan ”sila” in luften mellan tänderna på inandning så det kör jag jämt med.
  Det blir en sån skön nedkylande känsla kroppen. Jag är så tacksam för dessa utmaningar å det kommer att kännas jättetomt när det är ”över”. Första jag kollar varje morgon är dagens utmaning!
  Sov så gott alla?

  Namaste

  Tora 2016-10-13 22:44:49
  Svara
  • Svar på Toras kommentar.

   Du kan ju alltid börja om när detta är ”över”, och bara fokusera på det du tyckte var allra göttigast. Då kommer man ju ha en mängd roliga/härliga/utmaningar som man kan göra under dagen:)
   Sov gott du också! Kram

   Rebecka Johansson 2016-10-13 22:56:05
   Svara
 • Idag hade jag så lång arbetsdag och dessutom kört sammanlagt 30 mil på kvällen. Ingen tid för yoga eller andningsövningar. På hemvägen i bilen gjorde jag ändå andningsövningen medan jag spanade efter älgar längs vägkanten i mörkret. Det var inte särskilt meditativt, men åtminstone lyckades jag underhålla mig själv :-). Har prövat shiitali förut, men tröttnat då jag inte kan rulla tungan. Nu struntade jag i det och det kändes okej. Upprepade andningsövningen några gånger under bilresan, men tittade inte på klockan.

  Hanna 2016-10-13 22:33:16
  Svara
 • Det här skulle kunna vara precis vad jag behöver just nu! Känner en förkylning i kroppen och orkar bara precis det jag måste göra för att få familjen att fungera. Nu ska jag lägga mig i sängen och rulla tungan ?

  Anna Bovinder 2016-10-13 22:33:13
  Svara
 • Spännande och effektiv övning. Den ska jag ta med mig i vardagen plocka fram när det behövs, men även tipsa mina kursare i avslappning och stresshantering:-)

  Sanna 2016-10-13 22:14:07
  Svara
 • Dagens utmaning genomfördes på kvällen då jag har haft fullt upp.
  Har målat om i 2 dagar och det känns i axeln.
  Så att få skaka loss ordentligt var precis vad jag behövde ?
  Hade svårt att hålla fokus under Sitali.
  Tyckte jag kunde höra allt runt omkring mig.
  Känslan av den kalla inandningen var skön och jag kände att jag gick ner i varv.
  Som många andra kände jag också av och tyckte det var lite jobbigt att tunga och hals blev torr men det är nog något man lär sig att bortse från med mera praktik.
  Anapana var skön och behövlig men även där hade jag svårare att hålla fokus idag.
  Men i morgon är det en ny dag
  Önskar er alla en trevlig kväll.

  Charlotte Trollmarker 2016-10-13 21:44:34
  Svara
  • Svar på Charlotte Trollmarkers kommentar.

   Det där med att höra ljud omkring mig under en meditation känner jag igen, helst vill jag ha en tom lägenhet. Oftast går det att acceptera och tillåta bakgrundsljuden men vissa gånger är svårare än andra. Det är skillnad på familjeljud som om någon kommer eller går och härligt fågelkvitter 😉 Lite som att vila med stängda ögon så jag strävar efter en mer tillåtande attityd till ljud och ser det som en utmaning i sig att de finns runt ikring … på gott och ont. Kraaam!

   Mia Haglöf 2016-10-14 06:46:44
   Svara
 • God kväll alla fina yogisar! Imorse körde jag shakingen och det gick lite bättre idag men har fortfarande svårt att få det att komma naturligt, blir en ganska stel stor rörelse. Förstår inte hur jag kan känna mig smidig som en katt i den aktiva yogan men under shakingen så låser det sig helt. Någon som har några liknande problem eller fina idéer? I så fall mottages de tacksamt:) Jag körde min sedvanliga morgonyoga efter shakingen imorse eftersom att jag går upp innan dagens utmaning kom. Men istället tog jag mig en fem minuters paus på jobbet idag då jag provade dagens utmaning och det var otroligt rofyllt och uppfriskande på samma gång. Dock var jag tvungen att ta pauser varannan minut för att jag upplevde att tungan ”täppte” till strupen och jag hade svårt att djupandas (svårt att förklara men jag hoppas att ni förstår), kanske använder jag fel teknik? Har varit oerhört trött idag efter två intensiva dagar med tre jobbintervjuer och samtidigt jobb på vanliga jobbet, tuffa beslut som ska tas i dagarna och då är yogan, meditationen, shakingen och andningsövningarna så himla viktiga för mig. Efter andningsövningen på lunchen mådde jag mycket bättre, blev av med min huvudvärk och kunde fortsätta jobba. Nu är det snart läggdags (klockan är bara nio men jag är som ett litet barn som älskar att gå och lägga mig tidigt och sen gå upp vid halv sex-tiden) och jag tänker sätta ihop alla tre fem-minutare innan sängdags- dvs shaking, dagens övning och därefter andningen. Tror att det kan skänka mig lite lugn inför natten. Sov gott alla fina, så kul att läsa alla era kommentarer!

  Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-13 21:18:25 http://www.nouw.com/my_journey
  Svara
  • Svar på Ida L/ @im_healthyenergys kommentar.

   Jag har exakt samma problem med shakingen! I den aktiva yogan känner jag mig hur smidig o flytande in o ut ur rörelserna som helst men under shakingen vet jag inte alls hur jag ska göra! Känner mig obekväm o kan inte få under i överkropp att röra sig samtidigt typ.. Vi får kämpa på antar jag! Hoppas du fick en skön stund på mattan nu ikväll iaf!??

   Susanna 2016-10-13 22:13:28
   Svara
  • Svar på Ida L/ @im_healthyenergys kommentar.

   Det har varit väldigt intensivt för dig låter det som! Ta hand om dig och gör vad som känns gott för din kropp. Hur har det gått på intervjuerna? ??

   Tove Blomsten (@yogatove) 2016-10-13 21:24:32
   Svara
 • Godkväll fina ni. Idag gjorde jag utmaningen efter jobbet. Var helt slut och har känt mig slö de senaste dagarna då jag inte fått tillräckligt med sömn. Så är det ibland och då gäller det att lyssna in. Hursomhelst älskar jag verkligen att den här utmaningen fått mig tillbaka in i yoga + meditationsrutin igen. SÅ tacksam för det <3 Jag ger mig själv tid varje dag. Olika mycket och på olika sätt men det viktigaste och finaste är att jag iallafall ger det till mig själv varje dag. Känner ett sådant lyckorus <3!! tror ni förstår hur jag menar. Jag hade lite svårt att få till dagens övning, kände att jag blev så torr på tungan och i halsen så fick inte riktigt igång flödet 🙂 men en spännande övning och jag kände att det skapade space i luftvägarna vilket var häftigt! Godnatt ❤️

  Thilda 2016-10-13 21:10:30
  Svara
 • De senaste tre dagarna har kroppen och sinnet inte riktigt synkat, men jag har försökt acceptera det och inte varit så hård på mig själv. Tänkt att en kvart andningsövning är fine, att jag inte behöver göra mer. Det är en träning i sig och kanske det enda min kropp behöver just nu.
  Ändå kommer tankar om att jag borde ”träna” mer, t ex yoga mer fysiskt eller styrketräna. Dessa tankar ska jag verkligen träna på att jobba bort. Tänka att jag duger som jag är just nu.
  Det är fint att andningen hjälper det på vägen. Efter dagens övning så känner jag mig lugnare och okej med varit jag är precis just nu!??

  Sandra 2016-10-13 20:52:11
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Igenkänning? du är medveten, det är nyckeln?

   Coachingmedanna 2016-10-14 11:16:55
   Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Jag känner igen mig i det du skriver och har också märkt att man får en annan sinnesstämning av att göra övningen så bra när man inte var på topp innan?

   Maria Gelderman 2016-10-13 22:11:01
   Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Helt rätt tänkt, var inte hård mot dig själv (det är lättare sagt än gjort, jag vet). Men det är fint att du gör övningarna. Du diger verkligen som du är- glöm aldrig det!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-13 21:08:24 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
 • Hej nyfunna vänner ? Jag hade en sömnlös natt mellan 2-5 men tänkte att jag får göra något bra av det så hade nog min mest magiska Yin/meditation/andningsstund ever ✨ Sååå tyst, inga störmoment ingen tidspress.. Bara va, det mest magiska var att min högra höft sjönk ner, efter att kramat knäna i 15 min..sen kom högra axeln efter och sedan släppte ett tryck i högra bihålorna(som jag inte visste att jag hade..) jag kunde andas så djup klart jämt och fritt ❤️ Fick en så fin stund och det tack vare att jag/vi fått nya vanor kunskap och redskap ❤️ Givetvis har jag varit trött idag men det är ok njöt av att inte göra nån ting, kollade på bachelor och åt äppelpaj? Nu har jag precis kommit hem från mina favoritpass i shalan, Ayurvediskyoga och sen Yinyoga ?? Tack för all kunskap som kommer till mig på alla nivåer, tack för all sanning som kommer till mig på alla nivåer och tack för all kärlek som kommer till mig på alla nivåer. Tack för att jag tar hand om mig på bästa sätt och jag önskar mig perfekt hälsa på alla nivåer, tack för att min läkning sker till 100% eller mer. Namaste ✨ Natti natti alla godingar, ta hand om er ❤️❤️❤️❤️❤️ kärlek ❤️❤️❤️❤️❤️

  Jessica 2016-10-13 20:25:03
  Svara
 • Godkväll! Idag gjorde jag utmaningen på min rast på jobbet! Var lite nervös för att någon skulle komma in i shakingen men det gick bra ?jag gjorde Sitali i 5 minuter och sen la jag mig ner och som tur var hade jag ställt klockan på 20 min för jag somnade! Helt otroligt effektivt för jag blev verkligen så lugn och avslappnad. Det här känner jag att det är ett verktyg att ha med sig om man behöver komma ner i varv om det fungerar såhär varje gång det vill säga.
  Sen så vet jag inte vad som hänt om jag inte läst beskrivningen där det står att det skulle vara lugnande- jag vet ju att man blir påverkad. Oavsett så gillade jag övningen! Kram på er!

  Maria Gelderman 2016-10-13 20:24:11
  Svara
 • Gaah, kan inte rulla min tunga ? Ska försöka andas utan tungrulle innan jag somnar.

  Magdalena 2016-10-13 20:12:00
  Svara
  • Svar på Magdalenas kommentar.

   Ja strunt i tungrullen! För vissa går det bara inte heeeelt lugnt. Du kommer få lugnande effekt iaf! God natt!

   josefinebengtsson 2016-10-13 20:13:04
   Svara
 • Idag blev det ingen utmaning förrän nu ikväll. Att andas in genom ”sugröret” kräver lite övning men efter att ha testat och provat mig fram så fick jag till den rätta ”knycken” 😉 Sååå välbehövligt efter en intensiv och lång dag. Kände mig varm, lugn och rofylld efteråt. Wow! Tack <3

  Mia Haglöf 2016-10-13 20:11:49
  Svara
 • Åh, det gick så mycket bättre idag. Kände mig närvarande från första skak till sista andetag och lyckades styra tillbaka vandrande tankar under anapana. Körde ett lagom lugnt pass på förmiddagen också. Känns så himla gött rakt igenom helt enkelt. ?

  Malin / @nilamyoga 2016-10-13 20:10:33
  Svara
 • Underbart! Efter flygresan hem och välkomst av familj och vovvar så var det skönt med yoga och andning?
  Kände mig verkligen avslappnad och lugn och med ny energi av denna?? Skööönt!
  Imorgon startar vardagsrutiner igen och datan -internet- kommer att funka hela tiden????
  Kram på er alls fina Yogisar därute❤️❤️❤️❤️
  Jane

  Jane 2016-10-13 20:01:25
  Svara
 • Att sitta ner och andas på olika sätt är oerhört nyttigt för mig känner jag. Det gör mig verkligen fokuserad på nuet. Att testa nya saker är utvecklande och känns ibland jobbigt, ibland enkelt. Idag var det lite jobbigt… sen läste jag en kommentar om att dra in tungan när man andades ut. Då blev det genast enklare ?

  Anna 2016-10-13 19:31:38 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • Dag 13, Sitali. Väldigt nyttig för mig nu när jag är förkyld. Den kyler verkligen ner och det är skönt att andas grundligt. Men den gör ju samtidigt ont i både käkarna och munnen. Det var jag inte beredd på. Är det bara jag som känner så? Tack fina @josefinesyoga för allt nytt du får mig att prova. Även om jag inte vinner någon resa så är detta en fantastisk resa. Jag lär mig massa nytt, jag hittar nya stunder till mig själv och jag får ”träffa” massa spännande personer ?? Må gott alla ni som är med i #josefinesyogautmaning
  @yogini.elena

  Elena 2016-10-13 18:48:30
  Svara
 • Där kom den! Den här är superbra! En av mina favoriter!

  Cecilia 2016-10-13 16:52:36 http://www.instagram.com/ccyogastory
  Svara
 • Ska köra detta ikväll när jobbet är lite lugnare! Spännande! ??

  Tove Blomsten 2016-10-13 15:30:38
  Svara
 • ÅÅÅh meditation är det viktigaste i mitt liv just nu känner jag, speciellt under tentaperioder och mörka höstkvällar!
  Känner på en gång att när mitt huvve inte är klart och jag inte helt närvarande hur mina hjärnspöken kommer fram.
  Göller att komma ihåg the clear sky!
  Puss alla fina ha en bra torsdag <3

  olivia 2016-10-13 14:14:10
  Svara
 • Andningstekniker är så grymt att få flera av! Körde gårdagens idag – så effektfull… att jag satte igång magsjukebacillerna jag tydligen fått av barnen. Så jag tar tacksamt med mig dagens övning tills imorrn, liggande, i savasana ?

  Anna-Klara 2016-10-13 14:09:20
  Svara
 • Jeg så ikke denne utfordringa før i dag, men slenger meg på fra nå!
  Jeg kommer til å starte med del 2, og så heller ta del 1 i begynnelsen av november, da jeg også har vondt i en skulder, så det passer bra å utsette den aktive delen til skulderen er bedre.
  Gleder meg til å gjøre en utfordring sammen med flere!

  Synne Sofie 2016-10-13 12:46:30
  Svara
 • Den här tyckte jag var svårast hittills. Det var rätt svårt att slappna av, tror jag spände ansiktet så jag nästan fick huvudvärk. Det var inte heller helt lätt att ”hålla tungan rätt i mun” i 5 min och jag var nog på gränsen till att få sendrag där ett tag… blev lite ofokuserad av att jag blev så torr om tungan och halsen också. Jag gillade dock den svalkande känslan så jag hoppas att det går lite lättare med en del träning 🙂

  Sen har jag en liten fundering. Jag läste denna kommentar om utmattningssyndrom på ett forum: ”Är i samma situation och efter ett år och nio mån sjukskrivning började med mediyoga och meditation. Blev nästan genast sämre igen! Vad säger ni andra om det?” Svaren där blev att det inte alls var konstigt eftersom man inte ska träna och att det är vansinne att/om sjukvården rekommenderar det. Jag märker själv att det pendlar väldigt mycket för mig nu och att jag har en hel del riktigt dåliga dagar, men jag vill ändå tro att (rätt typ av) yoga och meditation är bra. Är det kanske någon här som har erfarenhet av utmattning och yoga/meditation? Borde jag följa min magkänsla eller har dom en poäng?

  T 2016-10-13 09:10:16
  Svara
  • Svar på Ts kommentar.

   Hej jag har med haft utmattningssyndrom och är väl inte riktigt som jag var innan ännu men jag försöker. Det min psykolog sa till mig är att man ska göra det man får energi av. Yogan är den enda träningen som ger mig energi och promenader i skogen men som Josefine sa kanske inte ett jättetufft långt pass. Jag tror att du ska känna efter själv hur du mår! Mår du bra och får energi tillbaka så kommer du bli bättre!

   Maria Gelderman 2016-10-13 20:42:06
   Svara
  • Svar på Ts kommentar.

   Jag har inte själv lidit av utmattningssyndrom på det sättet men jag har lidit av extremt mkt ångest (vilket man ju blir rätt utmattad av) och jag kan säga att yogan och meditationen har hjälpt mig otroligt mkt!! Är så tacksam att jag kommit i kontakt med denna ljuvliga praktik! Men, självklart ska du lyssna på DIN kropp, den vet ALLTID bäst oavsett vad någon annan säger! Lycka till!❤️

   Susanna 2016-10-13 19:36:52
   Svara
  • Svar på Ts kommentar.

   Heeeej kära T! Tror du vet vad mitt svar blir här… :-). Jag känner helt klart att rätt typ av yoga, andningsövningar och meditation aldrig kan vara fel under utmattningssyndrom. Att landa med sig själv och blicka inåt måste ju bara ge läkning. Kan det finns någonting som är bättre att göra undrar jag? :-). Att ge sig in på en 2 timmars fysisk Ashtanga yoga practice kanske inte är att rekommendera i detta tillstånd med 15 minuter med sig själv och sitt andetag kan väl vara inte göra det sämre? Lyssna på din kropp i varje ögonblick – säger den Ja så kör. Säger den Nej kolla igenom om nejet verkligen kommer från kroppen eller från sinnet som vill undvika sig själv. Om det kommer från kroppen, vila istället! Men en oerhört intressant diskussion i sig det här med att blanda västerlänk och österlänk medicin… jag hoppas och tror att det kommer mycket mer sånt framöver.

   josefinebengtsson 2016-10-13 19:32:44
   Svara
 • God morgon. Och det var God Morgon på riktikg tack vare meditation jag har precis satt med. Jag var tvungen att le under den sista fem minuterna för att det har varit fortfarande svårast för mig. Precis som den paradox i livet – den enklaste att göra fysiskt är den svårast å mentalt sida:)

  Gabriela 2016-10-13 09:05:21
  Svara
 • Hej på er alla fina! Tror jag nästa somnade till under dagens övning. Kändes verkligen som att man var i djup sömn fast i ett vaket tillstånd om ni förstår vad jag menar:p Märkte en grym skilda i min in och utandning genom nästan efter övningen när jag bara satt och mediterade. Precis som att jag hade gjort en stor utrensning på massa slagg som har suttit fast etsat i bihålorna och svaljet. Känslan just nu, ett inre lugn<3 Ha en underbart fin dag alla<3

  Victoria 2016-10-13 09:02:33
  Svara
 • Gomorron! ?❤
  Idag provade jag Shaky Shaky med Daddy Jankee. Blev lite mer dans av den och tänkte att jag kan ju faktiskt prova med en massa andra låtar med!
  Den här pranayama! ?❤ Så fantastisk lugn jag blev, kändes som luften räckte hur länge som helst. Tror att jag kan använda denna mycket då min hjärna ofta kokar över. Så skön!
  Jag har fortfarande den dåliga vanan att Facebooka mm innan jag mediterar. Så jag har inte mediterat ännu men det kommer jag att göra då den motorn liksom går av sig själv.
  Jag får träna på att låta bli telefonen tills jag är helt klar med morgonens stund. Och dricka kaffet efteråt ?

  Hanna L 2016-10-13 08:55:25
  Svara
  • Svar på Hanna Ls kommentar.

   ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Shaky Shaky ??

   Jessica 2016-10-13 20:32:06
   Svara
  • Svar på Hanna Ls kommentar.

   Åh det där är en utmaning i sig- att hålla dig undan telefonen. Jag vet själv hur man, som en (o)vana, tar fram telefonen det första (och sista) man gör när man vaknar. Det där borde man verkligen bli bättre på- att vara mer i nuet och låta bli telefonen. Det får bli min utmaning inför morgondagens meditation- ingen telefon innan jag är igång och efter yogan!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-13 15:15:36 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
 • Mmmm…. Sitali. Underbart lugnande. Gav fokus och stillhet. Aldrig provat den tidigare och den kommer också att följa med mig framåt. Det jag inte riktigt får till i meditationen är hållningen… i den sista sekvensen när det är stillhet – Anapana – så känns det som om jag gradvis säckar ihop och behöver korrigera mig – sträcka upp… Funderingen är hur sitter jag avslappnat men med en fin hållning igenom en meditation? Tips?? Light and love ??✨

  Ann-Charlotte 2016-10-13 07:49:13 https://www.instagram.com/bycharma/
  Svara
 • Godmorgon kära yogisar…Idag var det ett kärt återseende med andningsövningen…Sitali finns med i min första yoga bok som jag köpte 2002..Yoga Mot Stress…Jag tyckte då som nu att det är skönt och lugnande att känna den kalla luftströmmen och det är en bra nybörjarövning…Idag kände jag den kalla luftströmmen på inandningen och på utandningen hjälpte det lugna svala mig att stilla mitt sinne och få hjärnan att vila….Min tacksamhet över att jag har yogan i mitt liv är djup…..All kärlek

  Karin O 2016-10-13 07:11:15
  Svara
 • Goooood morgon torsdag! ☀️
  Ja-ah, var ska jag börja. För det första – mycket skönare att sheika hemma än på ett hotellrum med min kollega insittandes i badrummet. ?
  Jag tänkte inte att man kan bli ”bättre” på att sheika, men tydligen kan man i varje fall lyckas skala loss lite mer varje dag. Jag kan stressa rätt mycket på jobbet vilket leder till väldigt spänd nacke, axlar, jumskar osv, så för mig är detta extra skönt. Idag märkte jag för första gången att tankarna flög iväg i skeiken, kanske för att själva skakandet är lite bekvämare för mig nu när jag gjort det några gånger. Men jag kom på mig på slutet ocg lade in en extra växel innan jag var klar.

  Sitalin upplevde jag som utmanande för det blev tungt att hålla tungan rullad i 5min. Det var ändå häftigt att känns hur det faktiskt svalkade hela vägen ner i halsen och till lungorna. Lite torr kände jag att halsen blev på köpet, men det kanske jag får ta ?. Är nyfiken på varför detta hjälper om man har svårt att sova?

  Sedan Anapana: valde idag att sitta på knäna på en kloss och en liten kudde. Jag har avag bål vilket gör att jag lätt börjar spänna i höftböjarna, så detta var en bekväm ställning att sitta i. Dock märker jag att jag pga min svaga bål måste anstränga mig för att faktiskt sitta rak i ryggen. Jag vill gärna börja luta mig fram eller sjunka ner i sämre hållning. För mig känns det att om jag jobbar med magen för att sitta rakt att det är svårt att låta andningen gå helt fri. Då känner jag att andningen blir så ytlig att inte jag får någon luft alls. Så jag andas med lätt kontroll in i magen istället.

  Mina tankar hölls först i nuet, sedan svävade de iväg till jobbet, Indien, nästa yogautmaning osv. Jag fick verkligen tänka ”andas in – andas ut” för att komma tillbaka.

  Jag känner att denna kylande andning var skönare för mig än gårdagens. Känner mig på nåt vis fräsch inför dagen ?❤️️

  Hoppas alla får en fantastiskt fin dag! ?

  Siiri 2016-10-13 07:04:05
  Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Heeeeeej Siiri! Wihooo, härligt att skakningarna börjar sitta nu :-). Precis, när det går lättare att skaka får vi vara extra uppmärksamma på att tankarna inte flyger iväg.

   Härligt att Sitalin svalkade dig. Det andetaget lugnar nervsystemet och hjälper oss att på från vårt sympatiska NS (som är på när vi gör saker) till vårt parasympatiska NS (som är på när vi vilar). När vi stressar så andas vi ju naturligt på ett visst sätt (ofta fortare och ytligare) och när vi är lugna andas vi automatiskt på ett annat sätt (djupare och långsammare). Genom att börja kontrollera andetaget kan liksom gå från andra hållett och därmed påverka vilket av våra system som är aktivt. Är vi stressade och andas fort kan vi alltså bli lugnare bara genom att ändra hur vi andas i den stressade situationen.

   För meditationen kan du tillåta dig att sjunka ihop litegrann och istället försöka slappna av i magen och låta andetaget vara naturligt. I meditationen vill vi så mycket som möjligt låta allting vara som det är dvs släppa kontrollen av exempelvis andetaget.

   Hahaha…underbara utsvävningar ;-).

   <3

   josefinebengtsson 2016-10-13 19:44:17
   Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Låter väldigt mycket skönare att köra shaken hemma utan kollegor i närheten!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-13 15:18:15 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Nu vet jag inte vad Josefin säger här, men i den Sitali som jag alltid har praktiserat så drar man in tungan vid varje utandning, dvs tungan sträcks ut i ett U för att andas in genom just tungan, som sedan dras in och munnen stängs för att andas ut genom näsan. Josefin får gärna kommentera. 🙂

   Christina Lindström 2016-10-13 12:14:08
   Svara
 • God morgon! Rolig övning! Det var svårt att slappna av i ansiktet och tungan blev väldigt torr där i slutet! Såg nog ut lite så här: ?
  En fin dag till er alla! ?

  Helene S 2016-10-13 06:53:33
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!