Yogautmaning Dag 12 – Kapalabhati

yogautmaning kapalabathi

God morgon och välkommen till dag 12 i vår 31-dagars yogautmaning!

 

Idag ska vi göra en mycket populär yogisk andning – Kapalabhati. Det är en andningsteknik som kvickt får dig att vakna. Den består av korta, snabba och aktiva utandningar, vilket ökar intaget av syre och eliminerar koldioxid. Tekniken får helt enkelt energin i kroppen att flöda fritt och vid regelbundet utövande sägs den få ansiktet att skina av hälsa. Kapala betyder nämligen skalle och Bhati betyder skinande. Yeah!

 

Gör så här

 1. Ställ din timer så att den plingar var 5e minut.
 2. Värm upp kroppen med shaking eller solhälsningar.
 3. Sätt dig sedan bekvämt med ryggen rak.
 4. Andas några långa, djupa andetag innan du börjar.
 5. Lägg ena handen på nedre delen av magen. Dra sedan kraftfullt in den delen av magen samtidigt som du snabbt pressar ut andetaget genom näsan. Slappna därefter av i magen och låt inandningen komma automatiskt. Nedre delen av magen fungerar alltså som en pump som trycker ut luften genom näsan.
 6. Börja med 20–50 snabba pumpningar där en pumpning tar cirka 1–2 sekunder. Ta ett djupt andetag och håll andan i några sekunder. Detta är en runda.
 7. Gör 3–5 rundor.
 8. Slappna av i ansiktet och näsan under hela övningen. Om du blir snurrig, ta en paus – då har du kört för hårt.
 9. När du är klar med rundorna, låt andetaget bli naturligt och vila din uppmärksamhet på inandningarna och utandningarna i en Anapana meditation.

 

Hur kändes det? Så nyfiken på era delningar. Jag fullkomligt älskar detta andetag och gör det ibland lite i smyg typ när jag cyklar till ett möte eller klass för att få lite extra energi. Wihooo!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
151kommentarer
 • The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you. https://www.gate.io/ja/signup/XwNAU

  Log in 2023-05-25 13:09:29 https://www.gate.io/ja/signup/XwNAU
  Svara
 • Thanks for sharing about that.
  I am looking for more information about it.
  I will follow you to update the latest posts.

  카지노 사이트 추천
  사설 토토 사이트
  스포츠 토토 배당률
  스포츠 토토 승부 식
  승부 식 토토
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-11 07:14:20
  Svara
 • Jag kände att jag blev lite ”stressad” av den här andningen.
  Har mycket stresshormon i min kropp just nu och behöver lugna mig. Men intressant hur man med andning kan påverka parasympatiska och sympatiska systemet. Jag behöver mer av para just nu ?

  Coachingmedanna 2016-10-14 11:23:59
  Svara
 • Hej på er allihopa! ? har inte hunnit läst alla era komentarer men hoppas det gått bra för er. ?
  Igår var både kropp och knopp så trött att det blev lite yin på kvällen sedan däckade jag totalt efter savasana. ? så jag tittade knappt på skärmen överhuvudtaget igår, ger er alltså min kommentar idag istället.
  Denna andningsövningen gjorde jag idag på morgonen istället då dagens utmaning inte hade kommit upp än.
  Idag var jag mycket piggare så innan jobbet skakade loss först i 10 minuter till så himla peppade och härlig musik! Skriver gärna ner mina ”shaking-favoriter” i en egen kommentar ifall någon är nyfiken och kanske hajar på samma som jag ?
  Sedan lite solhälsningar och avslutade med denna utmaningen och ååååååh vilken brinnande (bokstavligt talat, min näsa kändes som den bara hade ett enda stort hål istället för två efter andra rundan! ?) energi man fick! Tjohooo skulle nog kunna ha sprungit ett maraton efteråt ?

  KRAM ?

  Tove Blomsten 2016-10-13 15:04:17
  Svara
 • Idag vaknade jag efter en dalig natts somn med en hemsk huvudvark,jag gick upp och gjorde lite ”uppvarmning” och gjorde 3 rundor av de snabba andetagen. Huvudet fortsatte med sin pressande huvudvark och jag testade en ovning som vi gorde pa gardagens yoga pass namligen att andas in ”genom kroppen” anas in genom vanster nasborre, ut genom hoger, in hoger, ut vanster, in vanster osv. Det gjorde mig valdigt lugn igar och sa aven imorse och de var de jag behovde mer an att vacka kroppen idag.

  Stina 2016-10-13 03:10:39
  Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Blääää för att sova dåligt och för huvudverk :-(. Åhhh va fintats du tog till det andetaget – Nadi shodana. Vi kommer göra det lite senare här i utmaningen också :-). Krya på dig fina hopasp du kan sova gott i natt. STOR KRAM

   josefinebengtsson 2016-10-13 19:46:23
   Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Det är viktigt att lyssna på vad kroppen behöver just här och nu. Bra att du gjorde det ? kram

   Tove Blomsten 2016-10-13 15:05:17
   Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Vad härligt att kunna tillämpa de olika andningsövningarna till det dagliga behovet! Hoppas att huvudvärken är borta idag!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-13 06:12:42 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
 • Jag hade lite ”on and off” meditation stunden imorse pgv lite störande området jag befanns mig i. Jag är i alla fall upphetsat och ser fram emot varje morgon för att hitta mig själv även om det är bara en minute, eller en andningen eller utandnigen. Det är så värt det att explorera, att gå djupare eller bara att leka med discipline! Sov got! Kram till alla!

  Gabriela 2016-10-12 23:49:05
  Svara
 • Andas har väldigt länge varit väldigt laddat för mig. Har funderat på det där. Man tar plats med andning. Jag ville inte ta plats. Det är först de senaste åren som jag orkat fixa till andningen. Visst är det konstigt att en sån livsviktig sak ska kunna kännas så? Andning är liv. Vet inte varför men är både lugn samtidigt som tårarna rullar under detta pass…

  MariaW 2016-10-12 23:43:39
  Svara
 • Tog en paus i mitt provrättande och provade detta. Så häftigt! Ska försöka ”smygträna” på jobbet när jag behöver pigga upp mig<3

  Anna 2016-10-12 23:15:00
  Svara
 • Har vart lite hoppig i utmaningen idag.
  Varje gång jag skulle sätta mig till ro.så kom något/någon i vägen.
  Men äntligen fick jag till en stund för mig själv och vet inte om jag kände mig ändå stressad eller att jag bara har svårt att få till tekniken.
  Har gjort denna förr å det blir så nästan varje gång…det tar en stund innan jag kommer in i den liksom.

  Sov så gott alla fina☉

  Tora 2016-10-12 23:05:52
  Svara
 • Låter som en fantastisk andningsövning men nu när jag är förkyld måste jag hoppa över den. Tyvärr! Men jag sparar den tills dess att jag mår bättre för jag är väldigt nyfiken.

  Lycko er alla som får testa redan idag. Jag är inte van vid att vara sjuk, men men. Nu är jag det och får ge mig till tåls. Bra för mig att träna på att vänta också.

  God natt ✨

  Elena 2016-10-12 22:56:21
  Svara
 • Har ju för tillfället helt hoppat andningsövningarna eftersom jag är inne i en så flowig period och älskar mina lååånga pass på studion. Min onsdagsklass är dock magisk för andningen och närvaron, knappt en enda tanke flyger genom mitt huvud under passet och min aning blir såååå djup och härlig. Känslan som skapas är nästan att alla 50 yogisar blir en enda stor kropp som andas. Så fint! <3

  Klara 2016-10-12 22:31:16
  Svara
  • Svar på Klaras kommentar.

   VACKERT! The Shay-effekt misstänker jag ;-). <3

   josefinebengtsson 2016-10-13 19:53:35
   Svara
  • Svar på Klaras kommentar.

   Låter som du är inne i en superhärlig period! Kör på med dina långa flowiga pass i studion, ”whatever that makes you feel good and happy” ???

   Rebecka Johansson 2016-10-13 06:47:14
   Svara
 • Jobbade hela dagen, när jag kom hem var din utmaning var precis vad jag behövde.
  Dock vet jag inte om jag gör shakingen rätt, skakar men vet inte riktigt vad jag ska göra med mina armar? *skönt är det iallafall!*
  Jag började med andningen men kände att den var väldigt krävande och svår nu i början, fokus flög iväg. Så gjorde lite och la mig sedan i savasana en stund!

  Tror verkligen att det är så oerhört viktigt att lyssna på sin kropp <3

  Minna 2016-10-12 22:24:20 http://Mittkokoshjarta.isilife.se
  Svara
  • Svar på Minnas kommentar.

   Sålänge det är skönt gör ni rätt :-). Jag brukar ofta börja med armarna bara hängande neråt för att fokusera på att få igång nedre delarna av kroppen först men sen när jag känner att energin börjar flöda brukar armarna vilja åka upp över huvudet! BRA ATT DU LYSSNADE PÅ DIN KROPP. Helt rätt. <3

   josefinebengtsson 2016-10-13 19:55:06
   Svara
  • Svar på Minnas kommentar.

   Känner likadant kring shakingen, men så tänker jag: äh det känns bra, känner mig pigg och glad. Så då känns det rätt för mig iaf även om det kanske finns ett facit. Det kollar jag på senare när jag gjort det fler gånger och fått in vanan lite mer. ?

   Tove Blomsten 2016-10-13 15:15:17
   Svara
  • Svar på Minnas kommentar.

   Håller med att det var ingen jättelätt övning. Grymt att du lyssnade på din kropp och la dig i Savasana??

   Rebecka Johansson 2016-10-13 06:45:04
   Svara
  • Svar på Minnas kommentar.

   Verkligen viktigt att lyssna på kroppen! Låter som att du fick en skön stund efter jobbet!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-13 06:14:28 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Minnas kommentar.

   Känns det bra måste det ju va alldeles alldeles rätt!!! =D

   Klara 2016-10-12 22:32:12
   Svara
 • Planen var att som de flesta dagar yoga när barnen somnat. Nu ville inte ena sonen somna och det fanns massor med hushållssysslor att göra. Kände mig även idag lite hängig i kroppen.
  Så det fick bli en dusch nu innan sängen och sen en kvart med det här. Shakingen fick symbolisera att jag skakade ur mig dagen och allt jag inte ville ha med mig till imorgon. Kapalabhati energin jag ville ha med mig till imorgon och sen avslutade jag liggandes i Savasana. Så nu jag lugn och redo för sängen och hoppas på en piggare dag imorgon!??

  Sandra 2016-10-12 22:16:43
  Svara
 • Jag gör också, som Eva skriver, Sama Vritti igen nu ikväll , för pigg vill jag inte bli just nu ? Tyckte verkligen om övningen, gav mig ett fint fokus och skön att göra på kvällen. ??

  Jenny 2016-10-12 21:52:50
  Svara
 • Usch det gick inte alls bra idag! Kunde inte alls slappna av i shakingen. Kapalabhati andningen fick mig att känna mig svinfärdig så tog en kort paus innan jag fortsatte. Sista meditationsdelen med naturlig andning var den bästa idag men var så ofokuserad sedan de andra två övningarna så kände mig ändå mest stressad. Idag var inte alls en bra dag tyvärr. Jaja nya tag imorgon!????

  Rebecka Johansson 2016-10-12 21:52:07
  Svara
 • Den här är verkligen eldig! Blev riktigt trött i magen oxå… Ger ju en massa energi så det var svårt med anapana efteråt för tankarna flög hit o dit! ?

  Sara Alexandersson 2016-10-12 21:45:14
  Svara
  • Svar på Sara Alexanderssons kommentar.

   Haha…ja mycket energi men brukar ge massa fokus samtidigt. Nästa gång kanske du ska köra först andning sen shake och avsluta med sittande meditation :-).

   josefinebengtsson 2016-10-13 19:58:00
   Svara
 • Har inte hunnit titta in här under dagen men såg nu att dagens utmaning är Kapalabhati. Den gjorde jag ofta för något år sedan men har sedan dess fallit bort när jag hållit på med mer ashtanga. Jag vet att den gör mig skärpt och fylld av energi så jag sparar den till imorgon bitti då jag har en tidig morgon och måste varva ned nu. Får ikväll bli lite Sama Vritti i stället 🙂 ♥

  Eva Holmbom 2016-10-12 21:43:57 http://evaholmbom.blogg.se
  Svara
 • Den här andningen kom jag i kontakt med av min lärare i mentalträning och avslappning. Bra att göra på morgonen om man har svårt att komma igång. Speciellt nu när de mörka morgnarna blir allt påtagligare. Jag tycker fortfarande att det känns lite obehagligt, men det är nog för att jag inte fått till tekniken:-)

  Sanna 2016-10-12 21:31:25
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Precis, super att köra på morgonen. Ta det lugnt. Kanske börja bara med en runda och färre pumpaningar om det knas obehagligt. Lycka till!

   josefinebengtsson 2016-10-13 19:59:07
   Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Vilket toppen tips, ska verkligen prova att göra den någon mörk morgon när jag verkligen inte vill kliva ur sängen!?

   Sandra 2016-10-12 22:19:55
   Svara
 • Idag har varit en sådan dag som gått i ett och man inte riktigt har hunnit med sig själv.. Fick inte till någon yoga men gjorde andningsövningen för en liten stund sedan.. Den övningen var ny för mig, ÅH SÅ spännande med nya andningsövningar varje dag! Vet inte om jag fick in rätt teknik men den kändes kraftfull. Ska testas igen!! Så skönt att bara få landa i andningen efter en hektisk dag. Längtar redan efter min egentid imorgon <3 Kramar

  Thilda 2016-10-12 21:29:35
  Svara
 • Hej!
  Har inte vågat mig på shaking ännu men känner att det börjar bli dags… Kapalabati-andningen tycker jag är lite svår men den ger gött med energi. 🙂
  Kram!

  Nellie Rolf 2016-10-12 20:45:05 http://www.minvatdagshalsa.se
  Svara
 • Åh, det här var svårt. Kändes svårt att behålla ryggen rak och jag fick nästan kramp i magen. Tror att jag kanske inte gjorde riktigt rätt. Skulle nog behöva någon som tittade och korrigerade. Vem hade kunnat ana det ska vara så svårt att andas. ? Även idag kämpade jag med anapana (som min telefon vill ändra till snapsansvar förresten). Jag kommer på mig själv med att kontrollera andetagen och sedan bli helt fixerad vid vad som är ett naturligt andetag. Nåväl. Övning ger färdighet.

  Idag gjorde jag övningarna efter läggning. Känner redan att jag saknar morgonutövningen så imorgon blir det nog till att börja dagen med solhälsningar. Men det var också skönt att andas efter läggning men innan vuxentiden börjar. Som en brytpunkt. Så även om jag inte riktigt fick till det så fick jag ändå ut något av det. Och jag älskar att skaka. Kommer på mig själv med att småskaka titt som tätt under dagen. Måste se helt galet ut. ?

  Malin / @nilamyoga 2016-10-12 20:21:10
  Svara
  • Svar på Malin / @nilamyogas kommentar.

   Heeeej Malin! Ja det är ju tyvärr nackdelen med att yoga hemma att ingen kan titta. Om du går till en yogastudio snart så be din yogalärare om hjälp med kapalabahi. Det finns även videos på exempelvis yogobe. Efter en stund kommer andningen bli naturlig i meditationen, bra att du observerar!

   JA – helt rätt att köra lite på morgon för att vakna och lite på kväll för att släppa dagen. KRAAAAM!

   josefinebengtsson 2016-10-13 20:04:43
   Svara
  • Svar på Malin / @nilamyogas kommentar.

   Haha snapsansvar ?☝
   Men ja!! Ryggen rak var svårt, fick påminna mig själv många gånger. Kom också på mig själv att spänna ansiktet en del. Flera gånger! Så detta är en riktigt bra utmaning för mig! ?
   Skulle vilja se dina små shake under dagen, som att du går och får små stöter föreställer jag mig ?? helt underbart! Kram ?

   Tove Blomsten 2016-10-13 15:22:52
   Svara
  • Svar på Malin / @nilamyogas kommentar.

   Vad häftigt att du går runt och småshakar!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-13 06:17:18 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
 • Wow. Vilken effektiv och härlig teknik för att få upp energi och hetta! Det blir aboslut fler gånger. LOVE!

  Ann-Charlotte 2016-10-12 19:54:22 https://www.instagram.com/bycharma/
  Svara
 • Kapalabhati! Yay! Den ingår i mina morgonrutiner. Älskar den! Bra start på morgonen. Försöker alltid förbereda med att ha näsdukar på plats också, kan behövas ibland ? Nu har jag gjort det hör regelbundet i några veckor, men svårt att veta om man gör den här på helt rätt sätt tycker jag. Hur ofta utövar du denna? Hur ser dina morgonrutiner ut?

  Cecilia 2016-10-12 19:27:38 http://www.instagram.com/ccyogastory
  Svara
 • Hej! Idag hade jag ett andningstema i min kvällsyoga :-). Gjorde först Simon Krohns trettiominuterspass ”Peacefully follow the breath” (det är ljuvligt!) och sedan Josefines och Annas trettiominuters Skön avslappning på Yogobe. Sedan gjorde jag duvan, plogen, fötterna mot en vägg och några till asanas. Kråkan lyfte inte den här gången heller. Huvudståendet funkar inte, men jag har å andra sidan försökt endast ca 4-5 gånger. Gjorde sedan dagens andningsövning. Först fattade jag inte riktigt hur det skulle gå till och höll på att tappa andan, men sen tror jag att jag andades rätt. Nu känns det jättebra.

  Hanna 2016-10-12 19:25:19
  Svara
 • ÅÅH detta är en av min favoriter!!! Kom i kontakt med kapalabhati för nått år sedan men är dålig på att få in det som rutin då jag, som jag även skrev igår, har svårt att få till de lugnare delarna av yoga… Det har blivit MYCKET bättre men det kräver fortfarande ofta att jag har varit aktiv innan jag sätter/lägger mig i stillhet annars kan jag liksom inte slappna av. Så denna delen av utmanings behöver jag verkligen och jag älskar det verkligen när jag väl gör det, känner mig lugn, frisk, upplyft, energirik och avslappnad efteråt. Hoppas ni alla får en fin kväll! <3

  Susanna 2016-10-12 18:09:26
  Svara
 • Hej! Den här andningen var spännande. Kände ingen direkt skillnad i energi efteråt, kanske beroende på att jag är SÅ himla trött nu efter jobbet. Men det var ändå kul att prova, och jag tänker testa fler gånger! Det är toppen att få lära sig nya övningar så här, bra att du skriver så utförliga beskrivningar. 🙂 Tack för idag! Fortsatt lycka till, allihopa! ❤❤❤

  Emma K 2016-10-12 17:28:51
  Svara
 • Hej Josefin!
  Här är kommentar på nytt:)
  Älskar utmaningens upplägg, så min spontana tanke när jag såg den var JA.. Men sen började jag fundera på vad som mer får mig att vilja delta:
  ..är det kanske tanken av att vara ”den som yogar varje dag” som jag gillar..
  ..känner jag mig misslyckad om jag inte deltar..
  ..eller ser jag mig som lat, om jag låter bli..
  ..vill jag delta för att vara sund, med önskan om att bli lite mer tränad, lite smalare..

  Lite yoga varje dag skulle vara bra för mig, men med tankar som ovan i bakgrunden tror jag inte det blir bra. Eller hur tror du? Jag försöker nu förstå vilka tankar som finns närvarande så jag kan bearbeta dom. För jag vill ju yoga enbart för min egna skull – utan tankarna om prestation och utseende.

  Jag såg nämligen att det som alla tankarna ovan har gemensamt är strävan efter perfektion. De senaste månaderna har jag jobbat med att försöka hitta tankar hos mig själv som talar om hur jag borde vara eller vad jag borde göra – de tankarna som varit med och påverkat alla mina val. Och när de tankarna är med och styr så gör jag det inte för min skull. Jag varken ser eller känner vad jag egentligen behöver och vill, för tankarna om perfektion tar omedvetet över.

  Men när jag lägger märke till tankarna som egentligen är krav, kan jag välja att se förbi dom. Jag kan då landa i mig själv och känner precis vad jag behöver, vad jag vill, vem jag egentligen är.

  Så jag kom fram till att en utmaning just nu inte är vad jag behöver. För just nu triggar en utmaning min längtan efter perfektion. Jag försöker istället att landa i mig själv och känna in vad jag behöver varje dag (om det så är att yoga eller inte, men planerar det bara inte). Det är dock SÅ svårt. För varje gång som jag blir medveten och märker när ”fel” tankar är med och styr så försöker jag stanna upp, landa i mig själv, och återigen känna in. Men efter en kort stund är det återigen fel tankar som styr, troligtvis för att jag låtit dessa tankar vara med och styra alldeles för länge – det tar nog tid att skapa nya tankebanor.

  Så jag lever inte ännu helt efter min egna vilja, men jag närmar mig.

  Vill bara tillägga att jag inte ifrågasätter din utmaning (det kanske låter som det..?), men det är inte min tanke!! Gillar verkligen utmaningen. Det är bara mig själv som jag ifrågasätter och försöker förstå.

  Stor kram

  Lisa 2016-10-12 15:36:50
  Svara
 • Hej jag tycker dagens utmaning var bra. Jag har också gått på bikramyoga, gick ganska ofta för ett par år sedan, och övningen påminner om eldandningen där. I början tyckte jag att det var jättesvårt men det blev lättare. Efter ett tag märkte jag att jag fick bättre röst typ när jag sjöng med barnen eller i duschen ?. Nu var det lite kämpigt måste jag säga men jag kände stor skillnad och vaknade verkligen till!

  Maria Gelderman 2016-10-12 15:07:35
  Svara
 • Svår utmaning! Blev helt yr i huvudet och fick avbryta första och andra rundan, sedan gick det lite lättare. Känner mig smått groggy nu efteråt men ändå med en skön känsla av uppvaknande och ny energi. Perfekt inför eftermiddagen och kvällens alla aktiviteter.☺️

  Malin 2016-10-12 14:22:17
  Svara
 • Tycker att det här är så kul! ?
  Gjorde dagens utmaning på jobbet efter lunch.
  Tips till mig själv – gör det innan lunch då det är lite jobbigt med matfylld mage och vilda skakningar.
  Skakade järnet idag med, så pass att bh-banden åkte ner. ?
  Och swosh så 5 min borta
  Kapalabhati, beskrivningen påminner om eld-andningen som vi kört på Mediyogan så jag gjorde den. Hoppas att det var rätt.
  Hann med 4 rundor innan de 5 minuterna också var borta.
  Sista steget gick bra idag med. Som sagt lite flyktiga tankar men lyckades återfå fokus.
  Direkt efter känner jag mig lite groggy men efter en stund till känner jag mig full av energi och redo för dagen.
  I kväll är det Ashtanga på schemat ?
  Ha en underbar dag kära yogavänner ❤

  Charlotte Trollmarker 2016-10-12 14:01:02
  Svara
 • Hej alla goa❣ Vilken karusell och förmiddag ? Jag hann inte skriva direkt efter min praxis då jag var tvungen att rusa till min läkartid. Jag hade som ambition att gå upp i tid, göra dagens utmaning och komma avslappnad och lugn till läkaren, men kroppen kände stress, oro, illamående, värk och lätt panik.. (Jag har svårt att lita på vuxna och jag tror detta var min 9:onde läkare under min sjukskrivningstid, så oro över att inte få fram det jag vill) Men i alla fall fick inte i mig frukost och det kom på en grymt passande låt på min Spotify så jag kastade min morgonrock, satte låten på repeat och gick loss i min första shake ?? Haha provade med stängda ögon först men hittade mig själv då halvvägs ut i hallen så tränade istället på att se mig själv i spegeln och njuta av att se mig själv i rörelse släppa loss och le! Tiden sprang och jag blev alldeles svettig så fick hoppa in i duschen istället för meditation men ska på Mediyoga i em så får den delen där. Kändes verkligen som att något förlöstes inom mig idag, en glädje och en urkraft ???❤️ MEN nästa gång blir det sport bh?? Låten heter Shaky Shaky med Daddy Yankee ? Bara att gå loss!! Massa kramar och kärlek ??✨?

  Jessica 2016-10-12 13:43:58
  Svara
 • Häääärligt!!! Åh idag gjorde jag allt ensam som vanligt nör jag vaknade? Senare berättade jag för de tre andra tjejerna på resan om kundakinishake och Kabalabati andningen! De blev så nyfikna så de undrade om jag ville leda dem in i detta innan vår morgon yoga? Jaaa, det ville jag, mitt allra första lilla instruktörsförsök???
  Åh de tyckte det var jättebra?? Satte på tecknomusiken kundalinishake och vilka skratt det blev, heeelt galet underbart❤️❤️❤️ Sedan blev det andning och meditation! Fantastiskt?????
  Imorgon blir det en tidig hemresa och hem till vardagen, och ett fungerande internet?? Då kan jag äntligen bli mer aktiv här med er andra????
  Kram Jane

  Jane 2016-10-12 13:23:32
  Svara
 • God morgon!
  Andningen är helt klart svårast. Jag får koncentrera mig väldigt mkt. Kommer på mig att hålla andan!

  Helen 2016-10-12 10:06:56
  Svara
 • Svårt … krävdes några gånger för att hitta rätt men till slut så 🙂
  Startade morgonen tidigt i studion för ett hatha morning glow. Min favvis lärare hade vikarieoch klassen blev en skön lugn och meditativ timme. Helt okey 🙂 därför också naturligt att gå vidare med dagens utmaning <3 Nu känner jag mig härligt pigg och fräsch
  Puss & kram till er ALLA!

  Mia Haglöf 2016-10-12 08:35:53
  Svara
 • Wow…. Har aldrig gjort denna andningsövning på morgonen. Nu gjorde jag den direkt när jag klev upp och oj vilken rivstart det kändes som. Alltså en positiv rivstart 🙂 Jag kände mig totalt vaken, pigg och varm efter jag gjort detta. Kommer nog bli lite av en vana för de mörka morgnar som vi har framför oss.
  Ha en fin dag alla yogisar!

  Emma H 2016-10-12 08:33:13
  Svara
 • Vilken svår andningsövning!! Har gjort något liknande förut där det känns som att näsborrarna ska brinna upp men vilken effekt det ger! Hjärnan dansar av lycka av all syre som den bli matad på. Ha en fin fin dag! 🙂

  Victoria 2016-10-12 07:54:31
  Svara
 • Morning! Körde gårdagens idag och wow – när man är riktigt upfuckat trött och omotiverad var den rundan helt fantastisk, tack!

  Anna-Klara 2016-10-12 07:50:06
  Svara
 • Godmorgon! Dagens utmaning är som igår bra för att få fokus…Det är svårt att tänka massa tankar samtidigt som man gör denna övning och det är rensande och det blir renande som en skinande skalle….Det gick bra att göra övningen förutom att det brände lite i näsborrarna……
  Jag har en fråga till dig Josefin angående delningen på sociala medier…jag delar på Facebook..är det ok eller är det instagram som gäller…får nämligen inte upp någon mer när jag söker på taggen.
  Fin Onsdag

  Karin O 2016-10-12 07:26:04
  Svara
 • God morgon! Åh är det denna man gör i slutet på Bikram yoga? Jag minns min första Bikramyogaklass när vi gjorde något liknande och jag tyckte att det var helt fantastiskt när alla enades i denna andningen. Dock blev jag då något svimfärdig pga en 90 minuters yogaklass i 40 graders värme (i och med att jag inte var van så var jag ganska påverkad första gången) och sedan med denna flämtande andning. Men jag har lärt mig att verkligen tycka om den! Imorse hade jag och brorsan bestämt löpdate kl 06.15 så jag satte klockan på 05.30 för att yoga i en haltvimma för att mjuka upp kroppen innan rundan. Körde också fem minuter shaking innan löpningen, och det gick mycket bättre idag, även om jag fortfarande är ganska stel och det inte kommer naturligt. Men mycket bättre idag! Efter en härligt uppfriskande runda med massa uppdatering om livet med bror min (visst är det härligt att träna och passa på att umgås på samma gång?) slog jag på datorn och hittade dagens andningsövning och gjorde utmaningen. Fem minuter gick snabbt men var tvungen att ta små pauser emellan för jag blev lite yr. Men vilken underbar start på dagen! Nu väntar jobbintervjuer (tredje på två dagar) och ett läkarbesök! Ha en fantastisk onsdag allihopa!

  Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-12 07:25:27 http://www.nouw.com/my_journey
  Svara
 • Gomorron! ❤
  Jag fick inte riktigt till det, förstod inte riktigt hur jag ska göra. Förstår pumpen men hur menar du 20-50 pumpningar? Snabbt ut och sedan inadning?
  Annars var idag sådan nej jag vill inte morgon haha. Brukar ha sådana men rätt så snabbt är det över.
  Shaking var skönt dock mindre fokuserad än i går. Känner mig trött. Men jag gör min meditation alltid trots motståndet ?
  Ha en underbar dag fina ni! ❤

  Hanna L 2016-10-12 07:06:26
  Svara
 • God morgon! Spännande med alla dessa nya positioner och andningsövningar. Vet inte varför jag dock alltid måste vara så rädd för att prova vissa saker. Kanske för att jag är ensam här i mitt badrum när alla sover? Läste igår det här med att låta tankarna som kommer i andningsövningarna driva förbi som moln på himlen. Väldigt bra tips, det kommer jag att ha mycket användning av, helt klart! Tack för denna utmaning, som jag följer varje dag utan att vara inskriven. Ha en bra dag alla!

  Helene S 2016-10-12 07:02:33
  Svara
 • Boom shaka-lak! ☀️
  Good morgon och hälsningar från Finland! Idag var en ny upplevelse för mig: jag ville så gärna göra min morgonyoga. Men jag delade hotellrum med en kollega på en arbetsresa.
  Min underbara kollega var snäll nog att låsa in sig på toan för att piffa upp sig i 15min så jag fick köra mitt shaking och min yoga ifred ❤️️. Så himla tacksam över henne!
  Jag körde mitt shake och kom verkligen igång där på slutrakan. Jag är närvarande och går igenom hela kroppen. Utmaningen för mig är att släppa magen.
  Andningsövningen var tuff men bra. Och där var jag verkligen närvarande då det krävdes både fysisk ansträngning och koncentration på att räkna.
  Den sista meditationen var nästan lite frustrerande. Jag var lite obekväm men hade bestämt att jag ska sitta kvar. MEN så fort jag tänkte ”vad är det jag är frustrerad över, detta är ju egentid – tid för bara mig själv” så kändes det mycket bättre.
  Ska testa ännu en annan sittställning imorgon.
  Pigg är jag i vilket fall och redo att möta dagen.
  Hoppas alla får en fantastisk dag! ?

  Siiri 2016-10-12 06:53:23
  Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   YEAH – bästa kollegan! Fint att du kör trots att du är på resande fot. Åhhh tack för att du delar dina tankar från meditationen, precis det där är ju meditation. Observera och låt vara!!! Hoppas Finland är bra. STOR KRAAAAM

   josefinebengtsson 2016-10-12 17:35:56
   Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Gullig kollega du har som lät dig få din egentid på rummet! Det låter som att du fick bra upplevelser från dagens utmaning. Ha en härlig dag!☯️

   Rebecka Johansson 2016-10-12 07:48:06
   Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Vad fint av din kollega! Härligt att du fick till morgonrutinen trots hotellrum som du dessutom delade med någon annan. Jag tror annars att det är något som folk har svårast för- att upprätthålla vanor på semestern! Härlig start på dagen!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-12 07:28:03 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   HÄRLIGT ! ?❤

   Hanna L 2016-10-12 07:07:45
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!