YOGAUTMANING DAG 5: Dansaren

dansaren

HALLOJ! Sååå underbart att göra detta ihop. Varmt välkommen till dag 5 av vår 31 dagars yogautmaning (se HÄR). Framtill den 10e oktober fokuserar vi alltså på aktiv yoga så börja som vanligt gärna med dina solhälsningar.

 

 • Video med flowiga varianter på solhälsningar tryck HÄR.
 • Video med grundläggande solhälsningar tryck HÄR.
 • För bild och textbeskrivning tryck HÄR.

 

Utforska sen ytterligare en balansposition – Dansaren. Det är för många av oss en utmanande position. Vad som är utmanande är såklart olika för alla. Vi alla kommer dock förr eller senare stöta på en position som känns utmanande i yogan och då dyker saker upp.  Allt som oftast kanske vi ger upp redan innan vi försökt och tänker att den där positionen (eller till och med yoga i stort) är inget för mig. Det är en tendens jag ser ibland på mina yogaklasser och retreat, vissa personen som liksom inte ens försöker. När jag pratar med dem efter klassen handlar det ofta om rädsla och om en känsla av att provar jag den där positioner kommer jag garanterat att skada mig. Givetvis ska vi alltid vara försiktiga och lyssna på kroppen och om en position på något sätt ger smärta måste vi backa ur.

 

Men ofta är det inte kroppsliga begränsningar som stoppar oss från att göra positionen utan snarare våra tankar som är rädda för att prova något nytt. Jag har så många gånger hjälp deltagarna på mina retreat och klasser upp i utmanande balanser, bryggor eller huvudstående (positioner de aldrig trodde att de skulle klara) och när de väl varit i positionen en gång försvinner den där rädslan och de kan ofta till och med göra positionerna själva nästa gång de försöker –  de känner sig dessutom levande. Det är läskigt att gå utanför vår ”Comfort-zone”, där har vi ju kontroll men är det inte när vi utmanar oss själva som vi också känner att vi lever? Är det inte en betydligt större fara att sluta prova nya saker än att ramla i en yogaposition?

 

Så när yogapositioner känns utmanande, lyssna på kroppen och se om det är den som begränsar dig eller om det bara sitter i sina tankar. Vi är ju dock alla olika så jag vill också poängtera att är du en person som alltid pushar dig och slänger dig in i nya positioner (dessa ser jag också alltid i yogasalen), kanske din utmaning snarare är att BACKA.

 

Så när du utför positionen, hitta in i leken och försök att inte tänka på hur kroppen ser ut i övningen och gör den istället till närvaroträning. Lycka till!

 

Gör så här

 1. Stå i Berget och börja föra över vikten till ena foten – pressa ner hela fotsulan i mattan. Fokusera blicken på en punkt framför dig.
 2. På utandning lutar du överkroppen framåt samtidigt som du lyfter upp och sträcker det andra benet rakt bakåt. Fällningen sker i höften med rak rygg. Så börja med att komma ut i Krigare 3.
 3. Låt höfterna vara parallella med marken och fördela vikten jämt över hela fotsulan på stödjebenet.
 4. Därefter böj det bakre benen och för respektive arm bakåt för att ta tag om ankeln.
 5. Om du har ankeln – pressa den i handen för att få stöd och balans.
 6. Blicken går rakt fram.
 7. Stanna här i fem djupa andetag och kom sedan tillbaka till Berget för att göra samma sak med andra benet.
 8. Vila gärna en stund på rygg i Savasana efteråt.

 

Hur kändes din kropp idag på mattan? Blev du frustrerad eller kunde du tillåta dig själv att bara vara som du är, bara vara närvarande? Dela gärna i en kommentar nedan och såklart med dina nära och kära. #josefinesyogautmaning

 

WITH LOVE!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
210kommentarer
 • Nice comment on weight loss products in the uk.
  keep on doing what you love best.
  fast weight loss injections uk

  fast weight loss injections uk 2024-03-02 20:34:38 https://weightlossmedications.co.uk/
  Svara
 • Every post on your blog maintains a high standard of excellence. msbi certification

  gregbowers 2023-12-26 17:24:29
  Svara
 • TvSerial24 officially distributes the latest updatas about Turkish Drama, Chinese Drama, Korean Dramas And Indian Drama Series. TvSerial24 distributed Synopsis with you every day. Enjoy and visit TvSerial24 daily.

  TvSerial24 2023-12-17 09:08:37 https://tvserial24.info/
  Svara
 • I’m thankful for this post. It changed my life

  Martin Lolo 2023-11-21 15:10:42 https://www.perthamboynjtowing.com/
  Svara
 • I am truly thankful to the owner of this web site who has shared this fantastic piece of writing at at this place. https://freehorseracingtv.com/live2/

  saga horse racing live stream 2023-06-26 16:08:35 https://oneotv.online/live/equidia-pro-horse-racing-live-stream/
  Svara
 • Great website. Lots of useful information here. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/live2/

  hipodromo camarero youtube 2023-06-26 04:44:58 https://freehorseracingtv.com/live/hipodromo-camarero-en-vivo/
  Svara
 • This is my first time pay a quick visit at here and i am really happy to read everthing at one place sbnsports.live

  free live horse racing streaming 2023-03-25 20:35:44 https://freehorseracingtv.com/live/gulfstream-park-live-horse-racing/
  Svara
 • Thanks for sharing about that.
  I am looking for more information about it.
  I will follow you to update the latest posts.

  카지노 사이트 추천
  사설 토토 사이트
  스포츠 토토 배당률
  스포츠 토토 승부 식
  승부 식 토토
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-11 07:22:51
  Svara
 • We always follow your beautiful content, I look forward to the continuation. zougla

  racing today on tv 2022-12-28 05:54:16 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis. https://freehorseracingtv.com/live/

  epsom races on tv today 2022-12-24 05:48:32 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Good article with great ideas! Thank you for this important article. Thank you very much for this wonderful information.

  izmir evden eve 2022-12-09 08:34:05 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • I think the admin of this site is really working hard for his website, since here every stuff is quality based data. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

  asansörlü ev taşıma fiyatları 2022-12-07 06:43:49 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Excellent article! We will be linking to this particularly great article on our website. Keep up the good writing. https://freehorseracingtv.com/

  Svara
 • Idag fick jag en ny yoga aha upplevelse, man pratar ju mycket i yogan om hur man ständigt lär sig och aldrig är fullärd. Jag testade bikram yoga för några år sedan och då gjordes alltid dansaren och jag tyckte det gick bra. Nu ingår inte dansaren så ofta i min vanliga yoga däremot gör jag en del andra enbenta övningar som warrior 3, standing split, half moon pose osv. När jag igår gjorde dansaren insåg jag hur jag ”fuskat” mig igenom den tidigare och även om jag inte kom lika högt eller stod lika länga så känner jag att jag hade en bättre kvalitet i min pose nu. Sluta aldrig lära 🙂 tack för en rolig utmaning

  Stina Gustafsson 2016-10-06 23:24:05
  Svara
 • Hej Alla, jag fick idag magiskt yoga klass där kände jag stark och lugn samtidig. Jag också kände en särskild känslan av nästan elektricitet i kroppen eller något väldigt stark särskild upphetsning som var otrolig bekväm:) Hoppas att känslan det stannar kvar under dagen.

  Gabriela 2016-10-06 13:23:15
  Svara
  • Svar på Gabrielas kommentar.

   Åhhhh va fint!!! Njut så länge sen varar å se om du kan släppa det där med att hålla kvar den för alltid ;-). Känslor kommer ju och går – ANiCCA – allt förändras hela tiden. Men jag vet, sjukt svårt! Kraaaaam till dig.

   josefinebengtsson 2016-10-06 16:23:12
   Svara
 • Idag har jag fått injektionsbehandling i mina ben så båda benen är i bandage. Vad konstigt det kändes att göra yoga så:) Kände mig lite som en mumie.
  Men imorgon- dåååå ska jag hitta det där fokuset…

  Mirra 2016-10-06 00:03:45
  Svara
 • Idag blev det 75 min yoga klass på kvällen. Namaste ?

  Lorena 2016-10-05 23:58:45 http://liveforever.se
  Svara
 • Ja-a ni…yogade i morse men var inte alls där. Först när jag gjorde dansaren insåg jag det! För först då insåg jag hur ofokuserad jag var. Jag trillade åt alla håll. Tillslut fick jag lov att bara spänna blicken och dra ner fokus till andningen. Jag var helt slut efteråt. Ser fram emot morgondagens yoga.
  Jag hann inte fota idag så på min instagram kommer ett ljus få symbolisera fokus. Det är uppenbarligen CAD jag behöver just nu. Det bevisar många saker men i yogan blev det tydligt.

  Nu säger jag godnatt efter en fullspäckad dag ?
  Kram och kärlek
  ??

  Katrin Nörthen 2016-10-05 23:50:20
  Svara
 • Gick inget vidare idag. I ett litet hem med man barn och hund finns det inte så många ställen att dra sig tillbaka. Det började bra och kroppen jobbade jättebra med mig och min andning, men så efter ca 5 minuter solhälsningar invaderades min shala (köket) och mitt fokus dog helt och jag tänkte mer på att undvika att få kylskåpsdörr i huvudet vid frammåtfällning och lyssnade på slammer från skåpsluckor än att känna in min kropp och vara närvarande. Oftast kan jag stänga ute en del av bruset men idag spred sig irritation i min kropp och hängde sedan kvar efter att jag avbrutit min stund på mattan. Nu sitter jag här och är lite sur och funderar över varför jag reagerade som jag gjorde.

  Anna Kruse 2016-10-05 23:43:53
  Svara
  • Svar på Anna Kruses kommentar.

   Åhhhh kära. Tack för delning. Känner så väl igen det där. Intressant stt du tar ett steg utanför och reflekterar över det. Ibland kan inget störa än men vissa dagar krävs det knte mycket. Kommer fler yogastunder fina!

   josefinebengtsson 2016-10-06 11:15:17
   Svara
  • Svar på Anna Kruses kommentar.

   Känner igen det där med massa ljud och stök runt med barn och allt. Och det är verkligen en utmaning ibland! Så tycker du var grym som ändå ställde dig på mattan och utförde hela ditt pass trots omständigheterna! ?
   Yogan får oss ofta tillfreds och lugna. Men det kan ju faktiskt tillkomma fler känslor än så, att du kände dig irriterad efteråt behöver kanske inte vara något negativt utan bara en känsla som kroppen behövde bearbeta och få ur sig. Tillåt dig att känna. Förhoppningsvis känns det bättre nästa gång! Ny dag, nya andetag! Om det är svårt att få till det inomhus med allt du har runt dig, kanske varma goa höstkläder kan värma dig med lite utomhusyoga? ?? kram

   Tove Blomsten 2016-10-06 09:29:45
   Svara
  • Svar på Anna Kruses kommentar.

   Vilken träning du får utmana dig i där hemma! Du kommer kunna hitta stillhet mitt i kaos ?❤️ Men jag förstår din frustration, kroppen talar alltid sanning så kanske fanns det ett extra behov just nu ❤️ Lycka till i morgon! ??

   Jessica 2016-10-06 06:27:58
   Svara
 • Tusen tack alla fantastiska medmänniskor för era omtänksamma hälsningar på min kommentar igår ❤️ Nu är vi på plats på universitetssjukhuset i Linköping. Jag har njutit hela dagen av min dotters sällskap och nu delar vi sjukhussäng framför ”Harry Potter och den glammande bägaren”. Jag har rullat ut yogamattan på golvet och försöker landa i mig själv för oss båda. Dansaren är en vacker asana men jag kämpar med att hålla parallella höfter. Op imorgon…

  Anna 2016-10-05 23:41:45
  Svara
 • Det skulle ta en hel dag innan jag dansade idag, men bättre sent än aldrig. Uppvärmningen kunde dock varit bättre.

  Nellie Rolf 2016-10-05 23:32:57 http://www.minvardagsgalsa.se
  Svara
 • Såå förkyld! ? Det fick bli savasana för hela slanten idag när kroppen protesterade mot all rörelse…..

  Sara Alexandersson 2016-10-05 23:16:48
  Svara
 • Yin men min kropp ville inte idag… Orolig och rastlös, hade verkligen behövt komma ner i varv ? Gör om imorgon igen ?? One step at a time…and it’s gonna be super duper!

  Sara 2016-10-05 22:41:47
  Svara
 • God kväll alla!
  Dagens position fick jag direkt backa ifrån. Då jag saknar den rörligheten i höften och då jag inte kan pressa kroppen till något den inte klarar av så valde jag att backa. Jag gjorde istället en annan övning med fokus på höften (minns inte namnet). Men kändes bra efteråt och avslutade med en lång savasana vilket behövdes ?

  Yogi_johanna 2016-10-05 22:36:38 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
  Svara
 • Åh detta var en utmaning men så spännande!! Tack??✨

  Malin Gillberg 2016-10-05 22:35:03 http://www.malin.gillberg.marykay.se
  Svara
 • Har sedan några dagar tillbaka känt en obalans mellan vä o hö sida av kroppen. Så även på mattan idag. Vänster känns stark, fokuserad o ’polerad’ medans höger känns svajig o ’knölig’. Dansaren var oerhört svår både fysiskt o mentalt. Är tight i höfterna o kort i musklerna däromkring så väldigt utmanande att få till. Lätt att bli nedstämd när det inte funkar men bestämde mig för att ’allt är som det ska vara’ o kunde släppa det sedan. ? Vi hörs imon

  Molly Tagesson 2016-10-05 22:31:07
  Svara
 • idag blev det 30min yin yoga/relax i sängen med kuddar, filtar, levande ljus och Josefins röst från Yogobe. Så fin känsla, ska se till att fler dagar slutar såhär! Godnatt alla yogisar <3

  Klara 2016-10-05 22:30:55
  Svara
 • Hej bra kämpat idag! Verkligen imponerande! Jag har ännu inte gjort dansaren men ska göra den när jag kommer hem från jobbet. Jag var på ett lugnt yoga pass på förmiddagen för att jag kände att jag behövde slappna av sen har det inte funnits tid. Brukar inte göra yoga såhär sent men får se hur det går. Dansaren är en favorit tycker att det ser otrolig vackert ut när andra gör den! Sen så är det nog helt ärligt för att jag har ”lätt” för den och de positioner man har lättare för gillar man ju-jag har inte tänkt på hur det känns mer hur det ska se någorlunda rätt ut. Så det ska jag tänka på ikväll.

  Maria Gelderman 2016-10-05 22:23:54
  Svara
 • Idag har jag kanske inte varit så närvarande. Gjort det lite på rutin känner jag. Men jag behövde yoga efter en lång dag. Så skönt att landa i soffan efteråt. Ibland har man sådana dagar.
  @yogini.elena

  Elena 2016-10-05 22:23:06
  Svara
  • Svar på Elenas kommentar.

   Mysigt!!!!

   josefinebengtsson 2016-10-06 11:22:35
   Svara
  • Svar på Elenas kommentar.

   En liten komplettering, jag fullkomligt älskar dansaren! Den får mig att känna mig stark och smidigt. Även fast jag tappar balansen. Även fast jag är ovig som få. Just den positionen får mig att känna mig som världens vackraste. Märkligt ibland. Jag är ju fortfarande jag. Min kropp går inte igenom drastiska förändringar. Men vissa saker får mig att känna mig stark och vacker. Borde göra lite mer av de sakerna, eller hur? ?

   Elena 2016-10-06 06:22:59
   Svara
 • En något obalanserad Dansare… Speciellt på vä! Men kändes ändå stark att genomföra, känns som en stark position! Med ett vackert namn❤️
  Känner mig lugnare nu….?

  Anna G 2016-10-05 22:11:49
  Svara
 • Var helt slut efter jobbet idag och trodde verkligen inte att jag skulle klara av att fokusera på dagens yogapass. Jag tände lite ljus för att komma i stämning och satte på lite skön bakgrundsmusik. Fick en massa oväntad energi och blev sugen på att utmana mig själv så förutom ”Dansaren” så gjorde lite andra krävande positioner för att utmana min balans. Jag avslutade i savasana. Känner mig stark och balanserad nu efteråt och all stress jag hade i kroppen försvann. Underbart, nu kommer jag att sova gott!☯

  Rebecka Johansson 2016-10-05 21:45:22
  Svara
 • Texten om comfortzone träffar mig mitt i prick. När jag såg dagens asana tänkte jag ”oj det där är kanske lite för avancerat för mig” men så kom jag på att det bara är en tanke. Så jag tänkte i stället ”vilken vacker position, det ska bli spännande att prova den i kväll” and I Did!!! Och jag kunde. Stannade o andades in där det kändes stelt o sedan fortsatte jag. Fantastiskt vad man faktiskt kan göra om man vågar prova. Tack. Älskar den här utmaningen. ❤️??

  Coachingmedanna 2016-10-05 21:41:09
  Svara
 • Kändes jättebra idag, härliga solhälsningar & jag älskar dansarens position 🙂 TACK för idag <3

  Victoria Warg 2016-10-05 21:32:27
  Svara
 • Kvällsyoga idag igen, men ett kortare pass. Några solhälsningar, dansaren (en härligt position som får mig att känns mig ståtlig) och sen ett flöde som kroppen själv fick bestämma. Mest lugnt då stressen legat i kroppen hela eftermiddagen och skapat ångestkänslor.
  Tack och lov för yogan då och för alla fina människor här inne som skriver så öppet och ärligt och får mig att känna att alla känslor är okej!??❤️

  Sandra 2016-10-05 21:05:27
  Svara
 • Ojojoj vad svår denna position är för mig. En kombination av stelhet, träningsvärk och flyktigt sinne gjorde att jag nästan ramlade ett antal gånger. Kroppen kändes väldigt stel och låst på något sätt och jag hade svårt att ens nå benet. Störigt, men sådan var min dagsform. Ska pröva imorgon igen och se om den upplevelsen blir annorlunda ♥ ☮

  Eva Holmbom 2016-10-05 20:48:47 http://evaholmbom.blogg.se
  Svara
 • Stel idag men stark och balanserad i Dansaren ❤

  Magdalena 2016-10-05 20:39:46
  Svara
 • Blev lite lätt frustrerad idag, kände mig otroligt stel och ville ge upp och då har jag mycket lättare att låta tankarna vandra iväg och göra allt halvdant.. Dansaren är knepig, den kräver fokus, balans, styrka och allt. Svårt att hålla höfterna parallella.

  Gina 2016-10-05 20:18:24
  Svara
  • Svar på Ginas kommentar.

   Det är en svår pose Gina. Försök attvsra snäll mot din kropp. Gör det den vill. Hitta in i leken som ett barn 🙂

   josefinebengtsson 2016-10-06 11:33:53
   Svara
 • Heej alla underbara! ? Citerar rakt från min instagram! (yogatove)

  ”Dansaren ? Positionen som talar till mig. Jag är i grunden dansare, dansen ledde mig till yogan och idag kombinerar jag dem båda på mitt egna lilla vis. Som att mitt sinne styr min kropp till musiken.
  Älskade yoga. Älskade musik. Älskade kropp. Älskade solnedgång. Älskade höst. Namaste!”

  Hade en sån underbar stund vid ett av mina favoritställen på ett berg vid promenadrundan i solnedgången idag. Körde också givetvis Bon Iver i öronen och ja, det är ju som gjort för magi! ?

  Hoppas ni alla får en superfin kväll! KRAM ?

  Tove Blomsten 2016-10-05 20:14:56
  Svara
  • Svar på Tove Blomstens kommentar.

   Å tack för all magisk pepp till gänget. Wihoooo! Vilken fin känsla du sprider. ❤️

   josefinebengtsson 2016-10-06 11:32:56
   Svara
   • Svar på josefinebengtssons kommentar.

    ??❤? Det gör verkligen du också! Som startade den här utmaningen och verkligen ger alla en möjlighet att hälsa på i yogans värld. Har yogat i flera år men aldrig varit med i nåt sånt här så detta är SÅ kul! ? Alla här har en sån vänlig ton till varandra. SÅ underbart! ??
    Och kul att du såg bilden ?
    Lyssna även igenom hans äldre album om du inte hört. Örongodis ?

    Tove Blomsten 2016-10-06 20:57:46
    Svara
  • Svar på Tove Blomstens kommentar.

   Jaaaa så Nice!!! Såg din fina insta också!!!! Kraaaaam

   josefinebengtsson 2016-10-06 11:32:24
   Svara
  • Svar på Tove Blomstens kommentar.

   Måste verkligen lyssna på Bon Iver idag- jag har blivit så inspirerad av dig att göra det!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-06 06:13:38 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
   • Svar på Ida L/ @im_healthyenergys kommentar.

    Jaaaa gör det! Helt magiskt verkligen. Så många fantastiska låtar, 0000 million från nya albumet är favoriten just nu. Sedan restacks är en annan favorit från äldre album. Utforska och se vilken som blir din favorit! ?? kram

    Tove Blomsten 2016-10-06 09:38:00
    Svara
  • Svar på Tove Blomstens kommentar.

   Jag ser allt framför mig ? Kramar ??

   Jessica 2016-10-05 21:14:48
   Svara
   • Svar på Jessicas kommentar.

    Det är en av de mysiga sakerna kring alla kommentarer här tycker jag, att man kan föreställa sig allas yogastunder ???

    Tove Blomsten 2016-10-06 09:40:03
    Svara
  • Svar på Tove Blomstens kommentar.

   Låter som en härlig yogastund!? Jag tror jag har sett dig och någon mer skriva om Bon Iver tidigare så nu är jag så nyfiken att jag nog måste ta och lyssna direkt på vad det är för musik!? Ha en fin kväll!?

   Sandra 2016-10-05 21:09:21
   Svara
   • Svar på Sandras kommentar.

    Jaa vi är några stycken här som upplever samma magi kring hans musik! ?? haka på och njut vettja! Så roligt när man kan inspirera! Kraaam ❤?

    Tove Blomsten 2016-10-06 09:39:03
    Svara
 • Dansaren är en kombination av två positioner jag körde mycket när jag idrottade så den här känner jag mig rätt bekväm med, även fast jag knappt gjort ”yogavarianten”. Tyvärr märks det rätt tydligt att vi bara stod på höger ben. Där samarbetar kroppen fortfarande rätt bra, den känns lätt och jag känner mig både stabil och stark..På vänster…ja det är en helt annan historia. Alla muskler jobbar för fullt, jag glömmer att andas och jag överspänner mig istället för att ”låsa till” kroppen och tänka uppåt. Jag vet vad jag har att jobba på med andra ord. Måste också jobba på att flytta fokuset från prestation till den mentala biten. Andning och hur kroppen känns har aldrig riktigt funnits med i ekvationen innan.
  Annars har idag känts 1000 gånger bättre än igår. Jag fick till meditationen i morse och jag har kört ett yogapass plus ett yogainspirerat stretch-pass. Känner att jag är på rätt väg även om energin inte riktigt vill komma tillbaka än.

  T 2016-10-05 19:33:11
  Svara
 • Go kväll alla vackra yogisar!?
  Idag vaknade jag med halsont o låg energi så tog sovmorgon eftersom jag var ledig och sen långfrukost i soffan, mys! När jag tillslut hamnade på mattan körde jag ett mkt lugnt, långsamt flow! Utmaning för mig som alltid vill pusha mig själv till max. Förr även när jag var sjuk eller för trött. Det är något jag verkligen lär mig av yogan- att lyssna på min kropp och respektera vad den kommunicerar med mig! Dansaren är en av mina favoritpositioner men samtidigt en som varit riktigt kämpig till en början. Upplevde, och gör fortf till viss del, att min framsida kropp är så otroligt stängd och låst på nått sätt.. Svårt att öppna upp o släppa in, släppa taget liksom.Men det blir bättre och jag är så tacksam för denna resa som yogan blivit för mig! Hoppas ni alla haft en fin dag ovh utvecklande, sköna, intressanta, insiktsfulla stunder på era mattor idag ???

  Susanna 2016-10-05 19:09:57
  Svara
 • Ja vad ska man säga. Jag har svårt med balanserna. Nu har jag övat Trädet i några dagar och har ont (!) på insidan av låret. Jag har problem med att få foten att hållas på låret, den vill liksom halka av. Spänner mig något hemskt. Kanske beror det på att materialet på trikåerna är halkigt? Borde man ha yoga-sockor? Har också övat på Krigare 3 sedan igår. Vingligt, men det går faktiskt någorlunda. För några månader sedan när jag senast prövade fanns det inte en chans att jag skulle ha hållits i positionen. Mer en en sekund. Idag testar jag då avslutningsvis för första gången dagens position, Dansaren. Jag har alltid tänkt att den positionen vill jag någon gång klara av då den är så graciös rätt utförd. Men jag har alltid tänkt att det aldrig går. Att jag säkert rasar samman och skadar ledbanden. Jag hittade en bra teknikvideo på Yogobe med Monika Björn och Johanna Andersson, rekommenderar den! Jag är förvånad över att nästan kunna ta mig in i positionen! Jag får öva mig helt enkelt så jag kan sträcka ut kroppen och lyfta bakre benet ända upp. Men jag inser att det är möjligt att nå dit och det är jag glad och tacksam över. Nu behöver jag lite yin.

  Hanna 2016-10-05 19:00:52
  Svara
 • Hej alla! Idag vandrade tankarna. När jag kom till Dansaren hade jag svårt att hålla balansen – jag som brukar tycka att jag är bra på balansövningar! Det var irriterande, men jag accepterade läget och försökte ändå några gånger. Jag är säker på att balansproblemen berodde på att jag hade svårt att vara närvarande idag. Intressant! Tack för idag ❤

  Emma K 2016-10-05 17:50:05
  Svara
  • Svar på Emma Ks kommentar.

   Så kan det vara vissa dagar! Igår var en sådan dag för mig. Starkt jobbat att du försökte och bra att du accepterar att det är sådan din kropp är idag??

   Rebecka Johansson 2016-10-05 21:49:29
   Svara
  • Svar på Emma Ks kommentar.

   Tack till dig Emma. Ja kroppen är spännande 🙂

   josefinebengtsson 2016-10-05 18:14:46
   Svara
 • Känner sån hatkärlek till denna Dansare.
  Efter ett ständigt vinglande åt alla håll å kanter och med en förkylning som inte vill samarbeta, så fick jag till något som mer såg ut som en full dansare på en fest.
  Men jag ska kämpa med den…Jag tycker ju egentligen om den.
  Namaste
  Tora

  Tora 2016-10-05 17:47:35
  Svara
 • Hej, efter ett solhälsningar med flowpass så var det dags för Dansaren, ytterligare en älskad position just för att den kräver sååå mycket fokus… och det hade jag idag?? Ända tills grannen kom, då fick det bli lite filmning? Ha en fantastisk dag alla underbara yogisar därute❤️???
  Kram Jane

  Jane 2016-10-05 17:17:20
  Svara
 • Hej yogis ? Åh jag tror jag förlöste en stor propp rädslor igår när jag ”skrev ut” mina känslor.. Så idag har jag gått med lycka i mitt bröst ? Tänk att mötas såhär ihop och stötta varandra helt utan hur det ser ut bara känslor kärlek och pepp ❤️❤️❤️ Min yoga idag blev först Yin i shalan, ett förmiddagspass som jag älskar. Och med glädje i hjärtat och sol i sinnet så fortsatte jag på gräsmattan hemma. Berget är egentligen tillräckligt för mig, det kan vara nog frustrerande att inte känna sina fötter och vilja mer i huvudet.. dansaren är en fantastiskt vacker position och öppnar skönt över bröstkorgen, jag kommer dit når min fot men försöker kontrollera ställningen och har svårt för att slappna av i den. Försöker gå ur med en fin tanke och tacka mitt darriga stödje ben ? Tillit ?? Kramar alla!! ❤️

  Jessica 2016-10-05 17:08:47
  Svara
 • Oj det var tufft!
  Jag märkte att jag kan absolut inte börja titta på hur jag ser ut för då tappade jag balansen ?
  Jag tog en stund med Träder, krigaren 3 och dansaren.
  Det har varit röriga dagar men jag försöker vara snäll mot mig själv att det hör handlar om att skapa en ny vana och att det tar tid. Och att jag måste inte kunna allt! ❤

  Hanna 2016-10-05 16:23:46
  Svara
 • Onsdagsdans 🙂 Onsdagarna är full av yoga för oss! Mammabarnyoga med lilla Ben, Virya 2 för mig och så får jag tydligen bjuda upp till en onsdagsdans med mannen ikväll ✨

  SmilingSam 2016-10-05 15:52:50
  Svara
 • Wow…Helt fantastiskt skönt att komma in i övningen idag igen…motståndet innan som byts ut till att aldrig vilja lämna mattan…I dansen kom en stark fokusering som det var längesedan jag varit i…sååå skönt!

  Karin O 2016-10-05 14:50:43
  Svara
 • Dansaren är verkligen utmanande.. Den är inte svår när det gäller balansen för mig, men jag är så tight på både framsida och baksida som gör det svårt att komma in i den helt och fullt. Har svårt att öppna upp helt för hjärtat och är tight mellan skulderbladen som gör att jag inte får full aktivitet där. Det är okej. Jag stod i den så gott det gick och andades flera djupa andetag. Den här yogaresan är magisk. Och magiskt var det att yoga till Bon Ivers nya album. Mhm. <3

  Thilda 2016-10-05 12:57:53
  Svara
 • När jag skulle göra den här för första gången då gick det inte alls. Kunde inte hålla balansen. Kunde knappt någon foten. Men övning ger färdighet 🙂 Nu är dem en av mina favoriter!
  Ironiskt att den heter Dansaren då jag inte gillar att dansa 😉

  Anna 2016-10-05 12:26:15 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • Bonjour,
  Idag var jag så trött, lade mig för sent, märker direkt dagen efter.
  Efter min utbränhet för 2 års sen, klarar jag inte längre att läga mig sen, jag är helt förstörd dagen efter, tung i sinnet och med sorg i kroppen…
  Så, idag blev solhälsning mer som en strechnings övning, för att skap lugn i mig.
  Dansaren var så bra för mitt sinne, var ju tvungen att fokusera innåt.
  Svagare vänster sida idag. Håll mig rak som trädet ungefär.
  Höger kunde jag böja mig framåt.
  Men håll balansen.
  Skönt.
  Längre meditation idag.
  Tack för denna stund du gav dig själv Virginie, trots ledsen sinne…

  Virginie Caplon 2016-10-05 12:03:01
  Svara
 • Dansaren! Bara namnet på denna övning gör mig glad. Men precis som krigare 3 så beror denna så mycket på dagsformen och det är stor skillnad på höger och vänster ben. Har du några tips för hur man ska öva upp så att man blir med jämnsidig? Det känns lite fel att bara jobba på vänster ben för det gör ju att jag blir ”vigare” i höger höft. Har också en liten fundering angående överkroppen, är tanken att man ska höja bröstet eller ska man luta sig mer framåt? Ibland tenderar jag att tänka för mycket haha! Men det är så bra när man får dina grundliga genomgångar och att man sen kan prova och reflektera över sig själv. Uppdaterar också bloggen för mer reflektioner så att jag inte tar upp hela ditt kommentarsflöde med mina tankar haha. Stor kram!

  Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-05 11:11:05 http://www.nouw.com/my_journey
  Svara
  • Svar på Ida L/ @im_healthyenergys kommentar.

   Heeeej fina! Såååå himla underbart att du peppar de andra <3. När vi börjar med yoga tror jag de flesta av oss märker hur olika våra två sidor i kroppen är (något som vi tidigare inte alls lagt märke till). Lite obalanser är ju okey – det är när det är stora skillnader som det ofta leder till skador etc. Yogan gör helt naturligt att dessa olikheter balanseras ut och givetvis kan man öva lite mer på den "stelare" och "svagare" sidan men vissa obalanser sitter i skelettets struktur så de kommer vi aldrig kunna göra något åt. Angående om man ska höja bröstet eller luta sig fram så säger man olika i olika yogaformer så gör det som känns skönast och bäst för dig. Jag gör en blandad variant – ofta blir typ axlarna i linje med det bakre böjda knät. Fina reflektioner. KRAM

   josefinebengtsson 2016-10-05 16:46:26
   Svara
   • Svar på josefinebengtssons kommentar.

    Tack!! Får försöka testa mig fram med bröstet för att hitta ”min” variant. Lade upp en bild på min nyskapade blogg men tror att jag håller bröstet lite för mycket framåt/nedåt. Hoppas att det är okej att jag skriver till de andra också här, jag tycker att det är så kul att läsa allas erfarenheter av dagens utmaning! Kram

    Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-05 20:04:03 http://www.nouw.com/my_journey
    Svara
 • Jag har kämpat imorse att börja med praktik och jag kom på massor av förklaringar för att göra det senare på dagen. Sen harjag satt på videon med solhällsningar som gjorde att jag automatisk rullade mattan utan att tänka på nogot annat och jag var upphetsad om den kommande strech och rörelse och jag kände mig lugn och stabil i Dansaren.

  Gabriela 2016-10-05 10:57:07
  Svara
 • Dagens yogapass kändes så bra! Fick relativt bra fokus, skrattade när jag tappade balansen och log mot mig själv i spegeln efteråt!
  Detta är även min favorit position, dansaren, en av de övningar som jag motbevisade mig själv genom att göra. Visade att jag visst kan klara sådant som verkar omöjligt 🙂

  Har till och med denna position tatuerad vid foten. Den står för att våga och att vara öppen för möjligheter eftersom det är en öppenhjärtad position!

  Minna 2016-10-05 10:56:32 http://Mittkokoshjarta.isilife.se
  Svara
 • Åhh det hör är en av mina favoritpositioner! Idag har jag tränat på denna och fortsätter kvällen med en vinyasa klass på yogayama.

  Ser redan fram emot morgondagens inspiration! ??

  @ccyogastory / Cecilia 2016-10-05 10:51:56
  Svara
 • God förmiddag!

  Idag började jag med en ”flowiga variant på solhälsningar”. Jag var långt ifrån lika stel som gårdagen och det gjorde nog att jag kunde fokusera mer på själva andningen. Jag tyckte det var väldigt kul att följa passet på datorn och självklart satt jag datorn på ”stör ej-läge”. Efter solhälsningarna skulle jag testa på dagens utmaning som var svår. Det var knepigt med balansen och min rörlighet är inte den bästa. MEN tillust gick det! Inget man vill posta på Instagram direkt men med hjälp av tydlig andning och fokus så lyckades jag tillust koncentrera mig tillräckligt till att klara posen med dålig teknik på båda benen. YEY!

  Jag funderar på att gå ner till sjön ikväll och testa posen igen, ta någon bild och posta den på Insta & bloggen ändå, för att jag kan. För att visa att man måste börja någonstans!

  Tack för stunden, ses senare! <3

  Sigrid Jonsdotter 2016-10-05 10:44:06 http://nouw.com/sigrid
  Svara
  • Svar på Sigrid Jonsdotters kommentar.

   Jag började följa dig på insta och så mysiga bilder du har! Ser gärna mer ?
   Bra kämpat med positionerna och skönt att stelheten kändes mindre! Kram ?

   Tove Blomsten 2016-10-06 09:18:25
   Svara
  • Svar på Sigrid Jonsdotters kommentar.

   Heeeej Sigrid. Åh va kul att du körde till videon. Det är ju lite speciellt det där med videoyoga men ser man till att sätta dator på stör ej mode, kan det ju vara väldigt skönt med guidning även på hemmaplan.

   JAAAAA – en bild från sjön. Jag är redo att likes ;-). Tack till dig!! <3 <3 <3

   josefinebengtsson 2016-10-05 16:50:51
   Svara
 • Tror att jag har utövat denna övning ca 3 gånger tidigare, just för att jag intalar mig själv att den är alldeles för avancerad mig att klara av. Mina energitjuvar – lathet, hur jag mentalt ger upp innan jag ens har testat alt. alldeles för tidigt OCH värst ..min prestationsångers. Man vill att det ska se så snyggt och graciöst ut som möjligt i första försök. Idag försökte jag därför gå in med inställningen att se det som en kul grej (släpp all prestation), jag är inte lat.. och sen kommer vi till den kanske svåraste delen hur jag ger upp tidigare än vad jag kanske klarar av. De tankarna poppade upp även idag, men de ska sakta men säkert putsas bort! Ha en fin dag alla ni yogisar där ute <3

  Victoria 2016-10-05 09:21:59
  Svara
  • Svar på Victorias kommentar.

   Tack för ärlig delning Victoria. Känner verkligen igen det där. Som vuxen är det svårt att vara nybörjare på något. Men sååå coolt när vi väl går igenom det dr motståndet och går in i det där nya som ett barn – leker oss fram. <3

   josefinebengtsson 2016-10-05 16:53:06
   Svara
  • Svar på Victorias kommentar.

   Åh ibland är det svårt att släppa prestationen, vilket ju är så viktigt i yogan! Hoppas att det gick bra för dig!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-05 11:13:19 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
 • Idag blev det ett par solhälsningar följt av ett kort krigarflow från Yogobe innan jag tog mig an dansaren. Känner mig stel och trött idag. Skulle ha behövt en timmes uppvärmning känns det som. Men återigen skönt att ha tagit mig tiden till att yoga. Tänker att jag ska återkomma till dansaren några gånger under dagen för att se om kroppen blir mindre stel ju längre dagen går.

  Malin /@nilamyoga 2016-10-05 09:17:20
  Svara
 • På trötta ben ställde jag mig på yogamattan i morse, värmde upp kroppen med eget flöde och avslutade med dansaren. En asana som inte är ny för mig men som ändå kan kännas på så olika vis. Som alltid gäller det för mig att vara ett med andningen och att inte låta tankarna irra iväg så att jag tappar fokus vilket i dansarens position kan innebära att balansproblem. Förläng, stäva uppåt, framåt och bakåt … fokusera. Andas. Jag gör dansaren på båda sidor det vill säga med varje ben lyft i en båge. Det går bra. Jag stannar i mina fem andetag (på varje ben) och strålar i hela ansiktet. Idag är ett stort leende! Ha en underbar dag alla!!! <3

  Mia Haglöf 2016-10-05 08:48:26 http://miassidor.blogspot.com
  Svara
 • Idag steg jag upp med solen och yogade i en kall lägenhet. Kände mig stressad när jag vaknade inför en full späckad dag. Tider som ska passas och uppgifter som ska göras. Hur ska jag hinna? Blev dock förvånad över hur lätt jag hittade andningen och hur ”smidig” jag kände mig i solhälsningen. Dock stel i bröstryggen, men det blev bättre. Dansaren kändes också bra trots lite svaj på höger foten:-) Efter en god frukost är jag redo att ta mig an den här dagen! Namaste

  Sanna 2016-10-05 08:38:06
  Svara
 • Så skönt, känner att det börjar lossna.
  Det låter inte snap, crackle och pop om mig i varje ställning längre ?
  Kan hålla fokus och stanna på mattan. Trots att jag har en liten hjälpreda på 16 månader som tycker det är kul att sätta sig på mina ben när jag ska gå till uppgående hunden – extra utmaning ?
  Dansaren är också en ny ställning för mig och den var allt annat än lätt.
  Fick göra om många gånger då jag tappade balansen. Även på vänstra sidan som är den starka sidan i balans blev det omförsök på. Men skam den som ger sig!
  Skön sträckning i benet som man tar med handen och kroppen som sträcker sig lång ända ut i fingertopparna. Den här övningen ska jag helt klart ge mig på igen. Tack! ?

  Önskar er alla en skön höstdag ? ??
  Kram

  Charlotte Trollmarker 2016-10-05 08:32:51
  Svara
 • Äntligen skönt flow där andning och rörelse klaffade totalt! Efter flera dagar med en känsla av obalans känner jag mig nu hel igen. Dansaren är en för mig utmanande balansövning, men skam den som ger sig. Ha en fin dag allesammans.??

  Malin 2016-10-05 08:30:58
  Svara
 • Det gick – inte snyggt och bara några få andetag -men det gick!! Woho! Trodde jag inte med tanke på gårdagens vingliga krigare.

  Terese 2016-10-05 08:19:58
  Svara
  • Svar på Tereses kommentar.

   JAJAJAJ!!!!! Hur ocoolt ere inte att kunna förvåna sig själv ibland!? 🙂

   josefinebengtsson 2016-10-05 16:57:59
   Svara
  • Svar på Tereses kommentar.

   Starkt jobbat =)

   Charlotte Trollmarker 2016-10-05 10:32:47
   Svara
  • Svar på Tereses kommentar.

   Tror att jag har utövat denna övning ca 3 gånger tidigare, just för att jag intalar mig själv att den är alldeles för avancerad mig att klara av. Mina energitjuvar – lathet, hur jag mentalt ger upp innan jag ens har testat alt. alldeles för tidigt OCH värst ..min prestationsångers. Man vill att det ska se så snyggt och graciöst ut som möjligt i första försök. Idag försökte jag därför gå in med inställningen att se det som en kul grej (släpp all prestation), jag är inte lat.. och sen kommer vi till den kanske svåraste delen hur jag ger upp tidigare än vad jag kanske klarar av. De tankarna poppade upp även idag, men de ska sakta men säkert putsas bort! Ha en fin dag alla ni yogisar där ute <3

   Victoria 2016-10-05 09:21:26
   Svara
   • Svar på Victorias kommentar.

    Jag kan känna igen mig lite i det du beskriver kring lathet.. jag kämpar lite med mitt tålamod att hålla kvar positioner LÄNGE och inte alltid rusa till nästa position. Tror det är min dansgen som driver där också ?☝ är lite för ivrig ibland!
    Det ska ju verkligen vara roligt, så skönt att du kunde släppa prestationsångesten! Heja! ??

    Tove Blomsten 2016-10-06 09:10:45
    Svara
 • Vanskelig med balansen, veeeldig vanskelig. Å akseptere at slik er det just nu kan være vanskelig for meg, men jeg øver på det. Aksept her og nå! Øver på at det ikke nødvendigvis betyr at det alltid skal være slik – det er en viktig øvelse for meg! Takk for utmaningen, Josefine!!! <3

  Svara
 • Älskar det! Mitt tema för mina yogaklasser denna månaden är att ”våga lyfta”. Återkommer om dansaren för jag har inte kommit ur sängen ännu… ?

  Nellie 2016-10-05 07:42:32 http://www.minvardagshalsa.se
  Svara
 • Morning! Jobbigt att kliva ur sången idag pga hårt stuffad dag igår, men bestämde mig för att köra några introverta/framåtböjda positioner som för mig är de mest utmanande. Kändes faktiskt gött!

  Anna-Klara 2016-10-05 07:29:20
  Svara
 • Det verkar vara nåt lurt med min mobil så jag testar lägga in detta igen:

  JA!! ja tack!! ☀️
  Jag älskar denhär utmaningen!!
  Speciellt när jag har möjlihet att starta morgonen med den.
  Idag kändes solhälsningarna starka och dansaren var magisk! Höger fot var likt gårdagen mer stabil. Jag är stel i höftböjarna och i bröstet och överrörlig i länden. Det är därför extra skönt att göra en sådanhär övning där jag får jobba med dessa bitar. Knät vill gärna dra sig åt sidan för att kompensera, men det är bra att utmana sig själv till att hålla det rätt bakåt trots att jag inte då får en lika ”fin” båge kroppen. Det är dessutom så mycket att hålla reda på att det är nästintill omöjligt att tänka pä annat än fokusera på nuet.
  Jag älskar dessutom balansövningar. Det är det jag jobbar på aktivt i mitt liv överlag – balansen mellan jobb och det andra livet. Livet.
  Detta var en riktigt bra början på min dag och går in i dagen med glädje och fokus på balansen.
  Namaste ?

  Siiri 2016-10-05 07:03:07
  Svara
 • JA!! ja tack!! ☀️
  Jag älskar denhär utmaningen!!
  Speciellt när jag har möjlihet att starta morgonen med den.
  Idag kändes solhälsningarna starka och dansaren var magisk! Höger fot var likt gårdagen mer stabil. Jag är stel i höftböjarna och i bröstet och överrörlig i länden. Det är därför extra skönt att göra en sådanhär övning där jag får jobba med dessa bitar. Knät vill gärna dra sig åt sidan för att kompensera, men det är bra att utmana sig själv till att hålla det rätt bakåt trots att jag inte då får en lika ”fin” båge kroppen. Det är dessutom så mycket att hålla reda på att det är nästintill omöjligt att tänka pä annat än fokusera på nuet.
  Jag älskar dessutom balansövningar. Det är det jag jobbar på aktivt i mitt liv överlag – balansen mellan jobb och det andra livet. Livet.
  Detta var en riktigt bra början på min dag och går in i dagen med glädje och fokus på balansen.
  Namaste ?

  Siiri 2016-10-05 07:01:30
  Svara
 • Den här övningen var svår. Klarar om jag håller i väggen med främre handen. Utmanade som sagt ?

  Gunvor Engström 2016-10-05 06:58:08 http://gunvorengstrom.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!