YOGAUTMANING DAG 3: Trädet

yogautmaning trädet

God morgon kära ni! Så otroligt fint att göra detta tillsammans. Helt underbara kommentarer och PEPP. Wihooo – nu KÖR VI. Dag 3 av vår 31 dagars yogautmaning (se HÄR). Framtill den 10e oktober fokuserar vi alltså på aktiv yoga så börja som vanligt gärna med dina solhälsningar. Här kan du aningen sätta en timer och göra i din egen takt eller välja en av följande guidningar:

 

 • Video med flowiga varianter på solhälsningar tryck HÄR.
 • Video med grundläggande solhälsningar tryck HÄR.
 • För bild och textbeskrivning tryck HÄR.

 

Idag är det dags att testa en balansposition – Trädet (Vrkasana). Balanser kan kännas utmanande men använd då positionen till att öva acceptans och tålamod. Om du noterar när tankarna far iväg någon annanstans och du klarar att släppa prestationskraven, blir utförandet av positionerna den perfekta närvaroträningen.

 

Trädet är övar inte bara upp vår balans och bygger styrka i lår, vader och vrister, den lugnar också hjärnan och ger oss fokus. När jag gör den här positionen brukar jag leka att jag är ett ståtligt träd som ingen vind i världen kan få omkull.

 

Gör så här

 1. Stå i Berget och börja föra vikten till ena foten – pressa ner hela fotsulan i mattan. Fokusera blicken på en punkt framför dig.
 2. Lyft upp den andra foten och ta hjälp av handen för att placera den fotsulan någonstans på insidan av benet med tårna pekandes nedåt. Om rörlighet eller balans begränsar dig kan du även placera tåspetsarna i golvet.
 3. Låt hela kroppen bli lång och sträck huvudet mot taket. Låt handflatorna mötas tillsammans framför bröstet. Om du vill gå vidare, sträck händerna upp mot taket.
 4. Om du vill utmana dig själv ytterligare kan du påbörja en rörelse samtidigt som du försöker stå kvar i Trädet på ett ben, som om en stark vind kom och försökte få omkull dig: Men du står stadigt kvar!
 5. Var i positionen i tio djupa Ujjayi- Andas ut och kom långsamt tillbaka till Berget för att upprepa på motsatta sidan.
 6. Vila gärna en stund på rygg i Savasana efteråt.

 

BERÄTTA!!! Hittade du någon närvaro idag eller tänkte du på en miljon andra saker under din praktik?! Ärlighet varar längst ;-). #josefinesyogautmaning

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
167kommentarer
 • Meeting your article has been a great help to me.
  It’s late, but I’m so proud to see your post even now.
  I always support your writing

  토토 갤러리
  토토 사이트 추천
  토토 커뮤니티
  온 카지노
  카지노
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-14 07:49:19
  Svara
 • Blev ingen yoga hemma igår utan på gymmet i en klass där. En timme av närvaro och kämpandes med positioner och andning. Blir jobbigare för varje gång på nåt sätt. Och jag gillar det mer och mer. Tror verkligen alla hade behövt en yogados i sitt liv. Lobbar stenhårt för att få med mig kollegor 🙂

  Linda 2016-10-04 23:10:47 http://Www.tradgatan21.bloggplatsen.se
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   MERA YOGA ÅT FOLKET!!! Håller så med dig Linda men ofta verkar det vara lönlöst att tjata på folk har jag märkt men när du kommer till kontoret med det där leendet på läpparna efter en klass så är jag säker på att de blir nyfikna och vill hänga på snart 😉

   josefinebengtsson 2016-10-05 17:11:13
   Svara
 • Gick upp extra tidigt for att starta dagen med lite yoga tid. Skont men oj sa dalig balansen var idag.

  Stina 2016-10-04 04:11:45
  Svara
 • Det enda min kropp behövde idag var savasana ❤️ Blev därför 20 min på mattan med en spänd kropp som till slut slappnade av ?

  Sara 2016-10-03 23:45:59
  Svara
 • Lång dag. Middag kl 22:30 och yogautmaning kl 23. Men gjort! ?
  Det är trevligare med yoga på morgonen!

  Maria Lundin 2016-10-03 23:44:18
  Svara
 • Låter härligt ? mera sol i sinnet

  Charlotte Trollmarker 2016-10-03 23:42:44
  Svara
 • Hej igen vänner! ? Ni som läste om mina långa jobbpass, jobbar även 24 timmar streck en gång i veckan (tur jag är ledig några dagar i mellan varje pass, så jag kan vara hemma med min underbara son), jag försöker ofta stanna upp och andas in energi och andas ut stress och trötthet under mina pass. istället för att köra utmaningen när jag kommer hem så sent drog jag med mig min kollega på denna utmaningen! Hon tyckte det var så skönt och så roligt och jag likaså givetvis! Trädets position är så grundande och rolig att leka med ? det blev härliga skratt här på jobbet! ? kram och godnatt till er alla! Nu far jag hemåt till sängen och min älskade lilla familj ❤

  Tove Blomsten 2016-10-03 23:37:34
  Svara
 • Jag gillar balansövningar och trädet är en favorit. utmanade mig själv genom att blunda dom 5 sista andetagen på varje ben. Skönt att få känna sig stark för första gången på länge.
  Hade tid hos läkaren idag och nu är fokuset att få in bra rutiner, dvs meditation på morgonen och yoga på kvällen. Den här utmaningen kom med andra ord helt i rätt tid för mig. Hade nog inte orkat ta tag i det utan den här peppen och puschen.

  T 2016-10-03 23:04:49
  Svara
 • Det gick riktigt bra fram till att min lilla son på 1 månad vaknade. Men jag känner mig nöjd med det jag hann med och det som blev istället för det som inte blev 🙂 och min lilla pojke är så jäkla gullig så att bli avbruten för att få gosa med honom är inte så dumt ändå! 🙂

  Gina 2016-10-03 22:57:52
  Svara
 • Oj oj oj! Min yoga idag blev vid havet, först lite solhälsningar och några krigare och sedan Trädet. Närvaron var total, underbart med vågornas kluckande, men… så svårt det blev med balansen i det ojämna underlaget! Det blev en riktig utmaning, både för kropp och knopp?❤️?? Kram Jane

  Jane 2016-10-03 22:56:59
  Svara
 • Idag fick det bli en kvällsyoga för mig. Jag har helt enkelt för svårt att komma upp i tid när jag åker till jobbet kl 6.30. Men kvällsyogan kändes som ett skönt avslit på dagen idag. Älskar balansövningar eftersom jag verkligen måste fokusera då och kan inte tänka på något annat (om jag inte ska ramla omkull). Det är härligt att känna träningsvärk i benen från de tidigare dagarna och jag kände idag hur min nacke hade blivit mjuk och den gjorde inte längre ont när jag stod i en framåtfällning.
  För att fokusera lite bättre testade jag idag att göra solhälsningen med slutna ögon, ett tips som jag fick av en annan yogi här inne. Jag håller med, tyckte att det var superhärligt.
  Jag hoppas att ni alla ha haft en härlig måndag!??❤️

  Rebecka 2016-10-03 22:51:45
  Svara
 • Idag blev det en yin-klass i morse med mkt fokus på andning. Har haft en hektisk dag fast har inte blivit stressad. Yogan är verkligen fantastisk ??❤️

  Molly Tagesson 2016-10-03 22:21:47
  Svara
 • Gjorde detta tidigt i morse och från en superstressad morgon blev det till sist lugnt och skönt. Grejen är att om jag inte hade haft utmaningen så hade jag nog känt mig för stressad för att yoga. Så för mig funkar detta toppen ?

  Katarina Andersson 2016-10-03 22:21:27 http://www.yogia.se
  Svara
 • Är precis klart med detta, så här sent på kvällen… men åh! så skönt!!!! Gjorde lite flow under ca 25 min och sen kom jag in på min trädet, älskar detta position! Ikväll det kändes bättre när jag stod på höger sidan och hade vänster foten uppe. Höger sidan är alltid min starkaste, vilket gjorde att jag utmanade mig lite mer på vänster sidan med 12 andetaget istället för 10 ? sen avslutade jag med några andetag i barnens. God natt allihopa! ✨Namaste??

  Lorena 2016-10-03 22:14:38 http://liveforever.se
  Svara
 • Har varit rastlös idag tills det blev yogatime 🙂 Imorgon ska jag köra morgonyoga tror jag bestämt <3 Tack för att du ger oss detta

  MariaW 2016-10-03 22:12:41
  Svara
 • Hej lite sent på kvällen alla✨ Hoppas solen lyst på er idag! Jag tog en promenad vid älven och fick min yogastund på en brygga?? Väääldigt intressant och utmanade att öva sin balans utomhus bland ljus, ljud och djur ?????? Försökte titta ut mot vattnet men det var så svårt! (Jag har också väldigt svårt att hitta udijana banda när jag har mens..någon mer?) Men det var en vindig dag så helt ok att svaja lekfullt med? Kramar alla ❤️

  Jessica 2016-10-03 21:52:20
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Härligt! Exakt vi mens är det nästan omöjligt att hitta låsen och många hävdar att man ska vara försiktig med att använda dem under mens då det ju för energin i motsatt riktning. Balanser blir ju lite klurigare utan bandas men intressant att utforska då får andra muskler jobba hårdare, typ i fötter och ben. Låter så härligt i naturen. Kram till dig.

   josefinebengtsson 2016-10-04 07:10:41
   Svara
 • Kämpade mig upp i morse med prov i huvudet och ansiktet kvar i kudden. Väckte mig själv med solhälsningar framför gryningen och öppnade ögonen med tacksamhet när barnfötter tassade på min matta. Känner mig som ett träd ibland – med valkig och sträv stam men med ett stadigt rotsystem och en vacker krona som burit frukt i många år. Vkrsasana är en av mina favoritpositioner och på många sätt en ”termometer” som skvallrar om balansen i hela livet. Just nu är det bra. Tacksam för allt det goda jag har runt omkring mig. Kärlek. Samlar kraft inför min äldsta dotters operation på torsdag och hoppas jag kommer ha möjlighet att fortsätts med denna underbara yogautmaning även under de kommande dagarna… Namaste.

  Anna 2016-10-03 21:49:44
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Åhhhh vilken fin liknelse, tack. Så väldigt samt att balanser verkligen ger oss en omedelbar bekräftelse på hur vi mår i stunden. Jaaa – hoppas du kan fortsätta. Skickar kärlek till er båda!!!

   josefinebengtsson 2016-10-04 07:12:09
   Svara
 • Kvällshälsning!
  Idag var jag på medicinsk yoga som jag har förmånen att få delta i några veckor till. Så idag nöjde jag mig med den. Jag behöver lära mig Att reglera min energi och även aktivitet och vila. Så jag tänker att jag provat Trädet imorgon med morgon dagens asana ???
  Tack så mycket för er alla! Så roligt att vara med och läsa era kommentarer!

  Hanna 2016-10-03 21:31:21
  Svara
 • Dag 3: trädet. Idag ledde jag pass. Då är jag inte lika inne i mitt eget huvud som när jag kör mitt egna flow. Men det är ändå så härligt. Känner närvaron och andetagen från alla i rummet. Man känner energierna. Känner mig lycklig över att yogan kom in i mitt liv. Där kan jag möta mig själv. Där kan jag möta andra tillsammans. Mäktig känsla ??✨

  Elena 2016-10-03 21:24:41
  Svara
 • Valde att göra min yoga session nu ikväll. Gör praktik inom området hälsa och har lagt all min energi idag på att hjälpa andra att äntligen ta initiativet att börja en livsstilsförändring. Så ikväll behövde jag ge mig själv ny energi, vilket blev med hjälp av en härlig löparrunda utan musik och helt kravlös. Bara jag och naturen. Vilken härlig höst vi har! Naturen har verkligen en förmåga att ge oss ny energi och livslust. Väl hemma igen blev det en skön yogastund på mattan. Andningen flöt på hur bra som helst och balansen kändes bra trots trötta muskler=) Kommer somna gott i natt!

  Sanna 2016-10-03 20:56:01
  Svara
 • Idag blev det kvällsyoga, att yoga före 05:30 funkar helt enkelt inte!? Men det var skönt med kvällsyoga då jag kunde unna mig yoga i nästan en hel timme!?? Trädet är en favorit, jag älskar att utmana mig balansövningar, när jag lyckas stå i tio andetag känner jag mig stark och stolt. Och ramlar jag omkull så brukar jag le åt att jag ju just är mänsklig. Men ibland är det skönt att få känna sig lite extra stark och stolt!?

  Sandra 2016-10-03 20:55:24
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Så fint när man hittar in i leendet och leken snarare än seriositet. Fint att höra.

   josefinebengtsson 2016-10-04 07:18:19
   Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Hejja trädet ? 10 andetag och känna stadiga långa rötter växa ner i jorden, det är häftigt. Våga vara stolt ? Kram!

   Jessica 2016-10-03 21:55:26
   Svara
 • Idag påbörjade jag en hyposensibiliseringsbehandling för gräspollen. Eftersom man inte får ägna sig åt pulshöjande aktiviteter de dagar man får sprutorna så fick det bli andningsövningar för min del innan jag slog till på stjärnan och sist trädet. Vanligtvis älskar jag trädet och balansövningar överlag men idag var det kämpigt. Vingligt och ofokuserat. Men jag är ändå glad att jag tog mig tiden. Det hade jag inte gjort om det inte vore för utmaningen. Då hade jag hamnat i soffan omedelbart efter att barnen somnat. Det är också fint att läsa om andras upplevelser och att känna mig delaktig i något.

  Malin / @nilamyoga 2016-10-03 20:54:46
  Svara
  • Svar på Malin / @nilamyogas kommentar.

   Ja! Det fina med yoga är ju att det alltid finns något att göra trots skador och sjukdomar. Bra att du lyssnar och hittade ngt som funkade.

   josefinebengtsson 2016-10-04 07:19:43
   Svara
 • I dag blev det skön kvällsyoga efter intensiv jobbdag. Tack utmaningen för att det blev yoga istället för bara soffan!?
  Kände mig lite starkare i solhälsningarna idag. Mer medveten om höfterna och fötterna i trädet. Nöjd med det, men tankarna far o flyger fortfarande… Svårt med fokus, men jobbar med andningen.
  Bra att träna på att tycka att det är ok, good enough, när jag försöker!❤️

  Anna G 2016-10-03 20:47:32
  Svara
 • Kände stressen i mig. Hur jag blev otålig av att stå i trädet. Jag jobbar med att stanna i kroppen, att känna känslor. Är ofta väldigt lösningsfokuserad och i huvudet. Yogan hjälper nig att landa. När stressen rusat klart och jag ligger i savasana känner jag min kropp ?

  Coachingmedanna 2016-10-03 20:45:10
  Svara
 • Hej <3 I dag ble en utfordring, men en kul en! For jeg har alltid slitt med balansen, och derfor tykkt at denne er svår, men man merker at yogan har gjort noe med balansen min, for i dag klarte jeg den uten vanskeligheter. Ble så himla stolt og gikk fra mattan med et stort smil <3

  Henriette Sophia 2016-10-03 20:38:26 http://bestofyou.se/category/henriette-danielsen/
  Svara
 • Alltså först av allt: blir så pepp av bilden i inlägget om dagens utmaning! Det är liksom en dröm att stå i nåt varmt, fuktigt land och känna hur kroppen mjukas upp med hjälp av yogan, med en djungel som utsikt!
  Och dagens utmaning? ÄLSKAR ju trädet med. Min kropp är väldigt osmidig och jag har tidigare ofta jämfört mig med andra i vad jag kan göra och inte (något som jag som tur är börjar släppa mer och mer!). Men något jag alltid haft är balanen. Så jag känner mig alltid lite extra stolt och stark i den här positionen. Kände för lite mer yoga idag så jag gjorde ditt ”skön start”-pass på Yogobe. Så skön uppmjukning för hela kroppen! Sen gjorde jag några solhälsningar som fick leda till dagens position. Sedan blev det några till solhälsningar, och gårdagens krigare, av bara farten! Min hjärna flaxade iväg på andra tankar imellanåt, men kände mig ändå väldigt glad och tacksam under hela yogaflödet =)

  Klara 2016-10-03 20:36:46
  Svara
  • Svar på Klaras kommentar.

   Åhhhh va härligt Klara. Kul att du yogade med mig på Yogobe.

   Yes, yes, yes – sååå härligt att yoga i värmen. Bilden är från förra vintern i costa rica. ☀️

   josefinebengtsson 2016-10-04 07:24:04
   Svara
  • Svar på Klaras kommentar.

   ”Stolt och stark”, precis så beskrev jag också känslan av att stå i trädet!? Visst är det en härlig känsla!??
   Och visst är det skönt när en börjar komma ifrån att jämnföra sig med andra, vi är ju alla så bra på våra olika vis! Kram!?

   Sandra 2016-10-03 21:03:08
   Svara
 • Åh älskar trädet!! Jag tycker att man kan få så fin kontakt med hela kroppen i denna position, från att vara hur vinglig som helst till att känna sina rötter och bli stabil som ett träd. Dessutom är denna position så beroende på dagsformen, idag var jag mer som en svajande björk än en stabil ek! Denna utmaningen är fantastisk!

  Ida L/ @im_healthyenergy på IG 2016-10-03 20:17:47
  Svara
 • Drog mig undan på gymmet idag och gjorde dagens utmaning bortom maskinernas dunkande och discomusik. Skönt mjuk i kroppen efter träningspasset gjorde jag några små framsteg i solhälsningen. Älskar trädet där jag känner mig stark och har bra balans och nöjer mig med att ha foten nedanför knät. Övar på att vara just där utan att förminska mig själv och kämpa för att uppnå nästa nivå.

  Magdalena 2016-10-03 20:07:27
  Svara
 • Jag har alltid haft stora svårigheter med balanserna. För stora. Så balanspositionerna blir lätt ogjorda. Det är ett enda vinglande. Gjorde nyss ett 45 min virya-yogapass med Yogobe. Sedan några solhälsningar. Så tog jag mig an trädet. Har aldrig riktigt fattat att man kan lyfta upp foten med handen. Det gjorde en enorm skillnad. Tidigare har jag lyckats få foten till knähöjd men inte högre. Nu liknade mitt träd nästan det som andra gör :-). Det var vingligt. Tre andetag max. Sedan tog jag lite lätt stöd av en vägg och koncentrerade mig på andningen. Fäste blicken fram och förde samman handflatorna. Fem andetag. Sedan pånytt. Tio andetag! Sedan gjorde jag samma sak på andra sidan. De sista tre andetagen med händerna uppsträckta. Jag lärde mig något nytt ikväll!

  Hanna 2016-10-03 20:06:28
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Härligt Hanna! Fint att höra.

   josefinebengtsson 2016-10-04 07:28:18
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Starkt jobbat! Toppenbra lösning av utmaningen ? Det tänket tar jag och bär med mig till mina utmaningar ? Trevlig kväll på dig!

   Charlotte Trollmarker 2016-10-03 23:33:47
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   SÅ fint att läsa din kommentar tycker jag! För mig är balansen ”enkel”, medan jag kan bli helt hysteriskt frustrerad på andra yogaövningar som har mer med smidighet att göra. Det är alldeles för lätt att titta på och jämföra sig med andra just i de stunderna då man själv tycker att något är svårt eller man känner sig svag. Så grymt härligt att du lyckades utmana de tankarna och hitta fokus, våga även om man inte vet hur resultatet blev! Den peppen tar jag med mig till kommande utmaningsdagar och galna yogaklasser då jag känner att jag inte klarar av det minsta!

   Klara 2016-10-03 20:45:40
   Svara
 • Sakta börjar närvaron komma in och prestationsprinsessan lämnar längre stunder. Fick en härlig stund på mattan även på kvällen när jag var på en timmes pass. Bästa början och slut på dagen ??

  Terese 2016-10-03 19:49:25
  Svara
  • Svar på Tereses kommentar.

   Åhhhh ❤️❤️❤️

   josefinebengtsson 2016-10-04 07:28:34
   Svara
  • Svar på Tereses kommentar.

   Ja du, prestationsprinsessan har en tendens att besöka allt som oftast. Även fast för mig har verkligen yogan lyckats sätta upp ett tydligt NEJ till denna prestationsprinsessa, på mattan är hon oftast inte välkommen. Dock gästspelar hon ibland, men inte lika ofta som i resten av livets stunder. Hoppas vi får bli prinsessor utan prestationskraven. Ha en fin dag! ✨

   Elena 2016-10-04 06:16:05
   Svara
  • Svar på Tereses kommentar.

   Så fint ?

   Coachingmedanna 2016-10-03 20:48:46
   Svara
 • Fick verkligen utmana balansen idag…då yogamattan tydligen är en utmärkt bilbana för en ettåring!
  Trodde att närvaron skulle lysa med sin frånvaro, men efter en stund kopplade jag bort min uppgift som trafikpolis och stod som ett ståtligt träd i rondellen istället!

  Tora 2016-10-03 19:17:55
  Svara
 • Åh, Trädet! Min favoritposition! ❤❤❤ Jag kände mig närvarande idag. Lite prestationsångest och lite tankar som smet iväg, men jag försökte få till ett härligt flöde och verkligen ujjayi-andas. Sen gjorde jag savasana under en mysig filt eftersom jag var lite frusen idag. Tack för idag, det här är så kul!! 😀

  Emma K 2016-10-03 17:19:59
  Svara
 • https://ingenannansord.wordpress.com/2016/10/03/tradet/

  Här delar jag med mig om dagens tankar!
  Närvaro, naturen, träna utomhus, må bra.
  Idag var det ljuvligt!

  Anna 2016-10-03 16:06:46 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • Hej! Idag har jag haft en jättebra dag. Jag har cyklat med min son till en park långt bort från där vi bor. Vi fikade i solen och jag kände mig närvarande och lekte med honom istället för att göra något annat. Sen gjorde jag yoga utomhus och jag älskar balansövningar som trädet för att jag landar och blir mer fokuserad. Däremot kände jag av mina armar idag efter att ha gjort mer yoga än vanligt?

  Maria Gelderman 2016-10-03 15:04:36
  Svara
 • Idag yogade jag innan jobbet. Det är viktigt för mig att få egen tid och eget space den del av dagen som inte innehåller jobb. På jobbet är det ofta fullt ös, många människor runt omkring hela tiden och då är det viktigt att ge sig själv tid att ladda om och ladda upp. Körde guidade solhälsningar idag igen, så härligt! Sedan vävde jag in trädets position mot slutet. Diggar den positionen! Jag är mycket mer lekfull i min yoga idag än vad jag var när jag började. Då handlade det mycket om att inte göra fel, att göra övningarna så perfekta som möjligt och allting var mer allvarligt. Idag leker jag mer, känner in och bara ÄR. Jag vet att ingenting är fel eller perfekt. Jag gillar också tanken att man är ett träd, grundad, ståtlig och fri. Tappade balansen några gånger men började bara om igen. Utmanade mig själv med att blunda i några andetag. Det är svårt att hålla tankarna i styr och bara vara i andetaget. Känner tacksamhet för den här utmaningen som vi gör tillsammans. Det är mysigt att dela sin egen upplevelse och att läsa andras. + få tips!! t ex yoga till Bon Iver <3 LOVE.

  Thilda 2016-10-03 13:12:51
  Svara
 • Att vara helt närvarande i stunden är en utmaning. För att en utmaning ska vara motiverande för mig, så måste den vara uppnåelig, och det är 15 minuter. Mycket klokt val.

  Christina Lindström 2016-10-03 12:41:57
  Svara
 • Idag lyckades jag faktiskt vara mycket mer närvarande än igår!!
  Kan bero på att jag valde att hänga med min mamma ut till stallet imorse. Det är faktiskt väldigt svårt att fokusera på något annat än just hästarna och de uppgifter man får. Samt att solen låg så himla fint, höstfärgerna syntes väl och luften var alldeles frisk. Blev verkligen glad och detta bidrog nog till att det var lättare att fokusera när jag väl kom in 🙂

  Minna 2016-10-03 12:32:00 http://mittkokoshjarta.se
  Svara
  • Svar på Minnas kommentar.

   Vad härligt!?? Det gäller verkligen att ta tid till att göra sånt man mår bra av så är det precis som du säger lite lättare att hitta fokusen sen. ??

   Rebecka 2016-10-03 16:41:47
   Svara
  • Svar på Minnas kommentar.

   Men Gud så mysigt att vara med hästarna – en meditation i sig. ??

   josefinebengtsson 2016-10-03 15:53:20
   Svara
 • Jaha-ja! Så var jag för tidig för trädet. En av mina favoriter. Gillar utmaningen och den totala fokus som den kräver. Lägger till den på morgondagens övning, helt enkelt ? Körde eget program imorse tillsammans med solens uppgång.
  Riktigt mysigt, Josefin, som du skrev i ett svar som råkade hamna på dag 2 ?
  Låt solen skina inifrån och ut!
  // Katrin

  Min Instagramblogg för mina utmaningar, stora som små: katrin.northen
  Välkommen!

  Katrin Nörthen 2016-10-03 12:05:13
  Svara
 • Usch vad stel och kall jag kände mig i morse. Ville inte stiga ur sängen. Började fundera på om jag verkligen skulle hinna med ett pass innan lämning på förskolan. Kanske ska ta det innan lunch istället. Ni vet, ursäkterna man kommer med.
  Men sen så sa jag Nej, nu kör vi! Inga ursäkter.
  Lillkillen ligger fortfarande och sover.
  Rullar ut mattan och börjar med solhälsningarna.
  Så stel, blir mjukare för varje solhälsning. Men det låter från kroppen som om jag var gjord av bubbelplast. Kör några solhälsningar B också sen så dagens övning trädet.
  Så skönt! Är som en egen meditation, trycker låret ordentligt mot foten och testar på att stå emot vinden. Det går bra.
  Skönt att lägga sig i savasan och samla kraft igen.
  Tack för en härlig utmaning.
  Önskar er alla en skön dag
  Namaste

  Charlotte Trollmarker 2016-10-03 11:43:45
  Svara
 • Idag gjorde jag utmaning 1,2 och 3 så nu är jag ikappoch igång!! Det var mycket tankar som ville vara med och yoga. Jag har märkt att ofta så blir jag positiv och upprymd av att yoga och då sätter ett positivt tankedrev igång med ideér i framtiden, kontakter jag ska ta, saker som jag ska ta tag i m.m, detta är ju bättre än det negativa tankesurret men är väldigt lurigt och drar iväg med min närvaro till sinnet. Hehe….

  Karin O 2016-10-03 11:32:28
  Svara
 • Jag vabbar idag, så jag lyckades hitta en liten yogastund medan sonen fick titta på Ben 10! ? Först hade jag lite svårt med närvaron, men efter en stund kunde jag hitta till stunden, kroppen och lugnet. Jag noterade för första gången att jag har svårt att slappna av i Trädet om jag ska ha ”rätt teknik”. Har inte tänkt på det förut. Älskar Trädet och att hålla positionen länge, men tror att min nya insikt är ett gott tecken – jag håller på att bli mer och mer medveten och närvarande i kroppen. Tacksamhet är det som kommer till mig idag. Namaste! ?

  Sara Alexandersson 2016-10-03 11:30:48
  Svara
  • Svar på Sara Alexanderssons kommentar.

   Wow – vilken fin insikt Sara. Ja, ibland tror jag det är bra att fokusera på en posthon åt gången och verkligen känna hur just den känns i kroppen. Coolt! KRAM

   josefinebengtsson 2016-10-03 11:47:16
   Svara
 • God morgon fina yogisar! Jag hade en fin över 1 timme lång ashtanga praktik. det var igen mycket prestation där inne och ute. Kände mycket strävan och tävlan. Men då och då hittade jag lugn och ro att bronsa ner kämpet och kom på att allt gå mycket lättare om man bara andas och andvänder andataget som leder rorölsen. Jag blev mycket närvarande och även hittade meditativa lugnet – Jag blev glad att jag har upplevt alla dessa känslor även om på en kort tid.

  Gabriela 2016-10-03 10:43:32
  Svara
  • Svar på Gabrielas kommentar.

   Tack för din delning Gabriela. Det är så viktigt att se när de där prestationstankarna kommer fram och ”yogan” försvinner. Att då komma tillbaka till andetaget och känslan på insidan av kroppen brukar vara bra metoder. FINT att ah dig med. <3

   josefinebengtsson 2016-10-03 11:30:31
   Svara
 • Trots att jag fortfarande är sjuk så gjorde jag lugna solhälsningar, stannade i barnets då & då, till två av Bon Ivers nya låter (magi).. Sedan gjorde jag trädet, och utmanade mig lite extra genom att försöka blunda några av andetagen.. Skönt då det ger mig mer närvaro. <3 Tack för idag.

  Victoria Warg 2016-10-03 10:36:50
  Svara
 • Älskar trädet!!!
  Men märkte att jag hade lite träningsvärk i ”bakbenen” efter 2 dagar med solhälsningar ? Blev uppmjukad dock o känns super!

  Anna Kruse 2016-10-03 10:33:28
  Svara
  • Svar på Anna Kruses kommentar.

   Håller med, trädet är verkligen en härlig position! Älskar utmaningen i balansövningar:) Känner också kräningsvärk i låren efter dessa 2 dagar med yoga. Det blir liksom ett bevis på att kroppen verkligen har jobbat. Underbart!???

   Rebecka 2016-10-03 16:46:28
   Svara
  • Svar på Anna Kruses kommentar.

   Härligt Anna. Lite träningsverk kan ju vara skönt ibland ;-).

   josefinebengtsson 2016-10-03 11:32:07
   Svara
 • Heja er vad duktiga ni är allihopa! ? så mysigt att läsa om era yogastunder!
  Jag har ett jobb där jag börjar 6.45 och har 30 minuters resväg. Därför hade ännu inte dagens övning kommit upp här än. Gjorde lite eget flow som jag gör alltid varje morgon och det är ju verkligen guld det också! Att väcka kroppen och låta den röra sig precis som den väljer att göra.
  Hur som helst fick jag en liten tid över nu och läste igenom dagens utmaning och tänkte att jag ska ta en kvart till ikväll när jag kommer hem kl 00 inatt ? Ja, jag har långa jobbpass.. Kram till er alla ?

  Tove Blomsten 2016-10-03 10:16:12
  Svara
 • Blev ett lite senare yoga pass idag och det kändes. Seg i kropp och knopp men efter ett några solhälsningar som avslutades med trädets position har jag lyckats höja energinivån en aning. Idag var det en utmaning minst sagt men gillar trädets position skarpt!!! Tog även till mig idéen utav att visualisera att man är ett träd, fast förankrat med marken, stabil och helt oslagbar. Inget kan komma och välta en:D Ska nog testa denna övning utomhus, känslan kommer nog upplevas mer verklig då. WHEY!! Ny dag! Nu kör vi <3 Kärlek

  Victoria 2016-10-03 10:07:08
  Svara
 • Godmorgon gamla som unga, nybörjare som proffs!
  Jag började min dag med en stadig frukost följt av en underbar morgonpromenad med finaste mamma runt en sjö som kallas ”Hjärtasjön” (utanför Lönsboda). Efter promenaden ställde jag mig på bryggan, stängde ner telefonen och påbörjade min kvart. Detta var absolut min bästa ”yogadag” hittills. Frisk luft, inget som störde runt omkring och total närvaro (även om jag kommer av mig i andningen ibland). Jag kände mig väldigt stel men jag tror det beror på att det faktiskt är så…. Men inte länge till! Vem vet, jag kanske kör en kvart ikväll också. 🙂
  Kolla gärna min Instagram (Sigrid Jonasdotter) för att se hur vacker och fridfull platsen var, + en bild på dagens utmaning. 🙂
  / Kramar! <3

  Sigrid Jonsdotter 2016-10-03 10:00:07 http://nouw.com/sigrid
  Svara
 • Har mye å tenke på for tiden og merket det da jeg gjorde treet. Da jeg klarte å være nærværende kjente jeg stabilitet men da tankene vandret til alle ”kom-i-håg” o.l. ble jeg ustabil og svaiende. Uansett er det fantastisk deilig å gjøre yoga om morgenen og jeg vil ta det med meg gjennom dagen. Blir nok et tre eller to til i løpet av dagen også :-). God mandag og god uke alle sammen!!!!

  Svara
 • Idag var inte en lika underbar upplevelse. Kändes det så stelt och tungt. Tankarna hade lätt spinna iväg men jag försökte hitta fokus men mitt i allt var jag redan i andra tankar. Men så får de vara ibland ? jag tog mig till mattan och gjorde mitt bästa ☺

  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   ?? kram

   Coachingmedanna 2016-10-03 20:55:20
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   BRA – du var där och med dig själv. Vissa dagar är sådana, kanske är det när vi lyckas acceptera den där stelheten och tyngden som vi också slipper lidandet?! Då kanske det är lugnt oavsett. Men I know, svåraste som finns. ANICCA, allt förändras hela tiden!!!!! <3

   josefinebengtsson 2016-10-03 11:38:18
   Svara
 • Idag är jag nöjd.
  Jag hann inget innan jag skulle lämna barnen till skolan, så jag bästämde mig att låta bli frukost och köra yogan efter i alla fall.
  Fortfarande en del träningsvärk från min yogaklass och pilates från förra vecka;)
  Min kropp vänjer sig sakta men säkert till mitt nya livstil!
  Solhälsningen var trög men behaglig.
  Trädet gick mycket bra, specielt orolig var jag för min vänster sida (svagast), men det gick bra båda sidorna och kunde stanna längre än tio Ujjayi-ändningar!
  Så roligt när man ser framgångarna i arbetet:)
  Ha en vacker dag allihop,
  Namaste:)

  Virginie Caplon 2016-10-03 09:40:25
  Svara
  • Svar på Virginie Caplons kommentar.

   Heeeej V! Såååå underbart att ha dig med i utmaningen. Tack för din delning. Älskar att du kör på med yogan. STOR KRAM till dig!

   josefinebengtsson 2016-10-03 11:39:01
   Svara
   • Svar på josefinebengtssons kommentar.

    Hehe, visst är det kul! Jag är så nöjd att jag i huvudtaget bästämde mig att vara med tävlingen! Så skönt att följa dig, du är ju en sån inspiration och så mycket energiefrån dig vackra Josefine! Jag hör fortfarande din röst, på Yoga Flow, i Biarritz! <3 Massa kärlek till dig!
    Så lycklig att se att jag blir mjukare och stadigare för varje dag!!
    Och det klart jag ska till Indien!
    Namaste!

    Virginie Caplon 2016-10-04 08:59:36
    Svara
 • Trädet är en av mina favoritpositioner. Det är något jag gör mycket när jag väntar på något, exempelvis på bussen, på att maten ska bli klar eller bara när jag inte har något speciellt för mig mer än att bara stå.
  Så var det även idag. Gjorde mina solhälsningar som vanligt. Sedan hann jag inte längre då jag skulle iväg och lämna barnen i skola och förskola. Så jag gjorde istället Trädet i väntan på bussen med andan i halsen då det blev bråttom efter lämningarna. Men jag fick tillbaka mitt fokus, min styrka och mitt lugn i positionen. Även om tankarna i början vandrade iväg lite till ”hoppas bussen inte åkt förbi redan, ingen annan väntar” osv.
  Men kände ändå sen stt jag kunde vara närvarande i andningen och känna in kroppen. Och sen kom bussen ?.

  Yogi_johanna 2016-10-03 09:29:38 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
  Svara
 • När klockan ringde imorse ville jag bara ligga kvar i den varma sängen. Tog mig upp på mattan ändå och började mina solhälsningar. De första kändes riktigt stela men efter ett tag värmdes kroppen upp och som per automatik lossnade spänningarna från natten och jag kunde komma in i ett skönt flow. Det är just detta jag tycker är så häftigt med yogan, det kan kännas motigt till en början men väl på mattan är det som att jag hittar hem ? jag tycker att det är svårt att vara närvarande, men att fokusera på andningen och även känna in känslan i kroppen hjälper verkligen. Har också som knep att ha ett ljus tänt, när tankarna flyger iväg tittar jag in i lågan och hittar tillbaka. ???

  Emma 2016-10-03 08:48:33
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   YES, galet bra det där stämmer och det är just därför jag tror på en sådan här utmaning för det gör förhoppningvis att man ställer sig på mattan även den där ”tröttdagen” och inser efter bara några solhälsingar att man inte var lika trött som man trodde. BRA IDE med ljuset!!! TACK- Kram

   josefinebengtsson 2016-10-03 11:41:44
   Svara
 • Gomöra! Vab idag, gick upp i mörkret o yogade innan de små hostade igång. Inte speciellt jobbigt trots vardag, good for me!

  Anna-Klara 2016-10-03 08:42:36
  Svara
 • Godmorgon☀️Underbar start. Solhälsningarna i ditt flow-pass är så sköna att börja med. Trädet svajade dock en hel del på vänster ben men reste sig stadigt mot skyn på det högra. Önskar er alla en fin måndag☀️

  Malin Gillberg 2016-10-03 08:32:22 http://www.malin.gillberg.msryksy.se
  Svara
 • Så långt ifrån flow man kan komma, svårt att koppla bort måndagmorgonen. Känns iallafall bra att ha stretchat lite innan denna veckan rullar på!

  Paulina 2016-10-03 08:21:38
  Svara
  • Svar på Paulinas kommentar.

   Ja, ibland är det så Paulina. Det är OK. Men yogan tvingas vi ju säga hej till kroppen även när den inte är på topp vilket inte alltid är så trevligt men väldigt välgörande att ge den vår uppmärksamhet även under ”stel-dagarna”. Fint att du körde. KRAM till dig!

   josefinebengtsson 2016-10-03 11:43:57
   Svara
 • Godmorgon alla vackra yogisar! Idag gick jag upp 06.30 för o hinna yoga innan jobbet. Tusen tankar flög runt i huvudet under min 15 minuter långa meditation men när jag väl började röra kroppen och göra solhälsningar var andetaget plötsligt lugnt och flowet infann sig! Skönt! Trädets position var nog precis vad jag behövde idag för o hitta balans o flytta fokus till här o nu. Jag brukar föreställa mig att den foten jag står på har rötter långt, långt ner i jorden som gör att jag står stadigt samt ger mig kraft.
  Namaste??❤️ Ha en underbar dag!

  Susanna 2016-10-03 08:11:02
  Svara
  • Svar på Susannas kommentar.

   Åhhh va fint Susanna. Ibland underlättar det ju med lite rörelse och flow istället för att bara sitta still. <3

   josefinebengtsson 2016-10-03 11:45:09
   Svara
 • Härligt sirlig morgon här hemma med höstens första nattfrost. Igår under dagen hade jag känningar i mitten av ryggen jag aldrig haft förut. Helt borta idag hur som helst, kände mig stark o vig under yogapasset. Balansövningar är bland mina favoriter – sån härlig utmaning för både kropp och själ, det blir så uppenbart hur båda behövs för yogan och livet. Namaste!

  astrid jansson 2016-10-03 07:51:17
  Svara
 • Bra start att börja dagen med!?

  Malin 2016-10-03 07:50:59
  Svara
 • God morgon. Idag tände jag ett doftljus. Skapar en fin stämning. Solhälsningarna rätt stela. Trädet stadigt. Det blåste inte hos mig, utan sträckte sig mot himlen. En fon start på veckan ??

  Gunvor Engström 2016-10-03 07:28:10 http://gunvorengstrom.se
  Svara
 • God morgon Måndag! ☀️
  Jag är förmodligen inte den enda som under natten mellan söndag och måndag kan sova lite oroligt. Huvudet fylls av to-do listor och ”jag måste komma ihåg att..”. Att ställa sig på yogamattan med dessa tankar och aktivt sträva till att stilla sinnet och låta det andra vänta är både utmanande och befriande. Jag fick aktivt tänka ”andas in – andas ut” samt räkna andetag. Under solhälsningarna kom jag på mig själv i att vara inne i vad som komma skall. Dock gick det att rätta till så fort jag blev medveten om det. Min oroliga natt känns lite mer avlägsen och jag är glad och tacksam att få bemöta dagen med lite lugnare och mottagligare sinnestillstånd. Hoppas alla får en riktigt härlig dag! ❤️️

  Siiri 2016-10-03 07:04:13
  Svara
 • Mitt träd var till att börja med lite ostadigt och svajigt innan jag släppte alla tankar och enbart fokuserade på min asana, från foten upp till huvudet. Kände hur jag rotade mig ned genom golvet och vågade efter de fem lugna andetagen låtsas att jag stod i kastvind. Blundade och lät vinden föra överkroppen i böljande rörelser. Är nu pigg och full av energi att möta denna dag!

  Mia Haglöf 2016-10-03 06:48:21
  Svara
 • Godmorgon nu när det är jobbvecka så får jag gå upp kl 05.00 men hade ändå bestämt mig för att yoga? jag körde lördagens position igen skönt nu men ojojojoj vad stel jag var den tiden och dessutom sovit oroligt men nu väntar dagen och jag mår bra. Ha en fin dag allihopa.

  Desiree 2016-10-03 06:41:10
  Svara
  • Svar på Desirees kommentar.

   Fint att du körde trots att du behövde gå upp så tidigt. Å vi är ju fota stelare på morgonkvisten men så skönt att få lite yoga då ju. KRAM

   josefinebengtsson 2016-10-03 11:50:18
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!