Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Vad finns bakom den akrobatiska yogapositionen?

josefine bengtsson. vad finns bakom den akrobatiska yogaposition

”Ett minne ploppar upp från det han sa förra veckan, hur orättvist behandlad jag blev. Omedvetet stänger jag av området kring bröstet. I nästa stund planerar jag min kommande månad in i minsta detalj. Ångesten kryper på mig och utan att veta om det spänner jag både magen och käkarna. Hur fan ska jag hinna med allt?”

 

…plötsligt skriker min högra höft…

 

”Ey kompis kom ner hit – kom tillbaka till kroppen, till stunden. Släpp den där dåtiden och strunt i vad som kanske kommer hända sen. Nu är du här framför havet på yogamattan och det enda du behöver göra är att vara närvarande med det som händer NU”

 

Jag tar ett djupt andetag in och suckar ut. Jag är tillbaka med min uppmärksamhet i stunden. Stunden som faktiskt existerar på riktigt. Stunden där livet pågår. Stunden där den riktiga harmonin och kärleken ligger och lurar. Det är inte igår. Det är inte imorgon. Det som hände förra veckan är passé och vad som kanske kommer att hända nästa månad behöver jag inte fundera över just nu på min yogamatta framför havet.

 

Släpper medvetet den där spänning i bröstet och öppnar upp mitt hjärta igen. Låter aktivt käkarna falla isär och slappnar av i magen. Fortsätter min practice – gör en Vinyasa och smälter in i den höftöppnande positionen på andra sida. Säger HEJ till vänster höft. Jag är ett med mitt andetag, ett med min kropp, ett med stunden igen.

josefine bengtsson

(Foto – Adam Klingeteg)

 

TACK kroppen. TACK yogan. För att ni i ett perfekt samspel ständigt hjälper mig att hitta tillbaka HIT. Hjälper mig att släppa allt ältande om dåtiden och oro för framtiden. Hjälper mig att hitta in i harmoni och kärlek igen.

 

NAMASTE

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Så himla härliga bilder, har letat efter sånna shorts jätte länge. Hittade några riktigt snygga härom veckan på Hunkemöller som satt sådär perfekt som man önskar att tighta träningsshorts ska göra. ÄNTLIGEN! https://www.hunkemoller.se/se_sv/25897-hkmx-running-shorts-black-114433-1.html Korta träningsbyxor med stretch är så fantastiskt bra på sommaren!

  Evelina Persson 2016-08-09 14:36:03
  Svara
  • Svar på Evelina Perssons kommentar.

   Heeeej Evelina! Yes – svårt att hitta sånna som funkar för yogan. De måste ju liksom sitta tight så att man med säkerhet kan böja sig in i alla positioner :-). Åh tack för tipset. Mina är från lululemon. KRAM!!!

   josefinebengtsson 2016-08-10 15:04:30
   Svara
 • Wow! Att läsa det var som att titta in i en berättelse i en skönlitteratur bok, tänkte direkt på Konsten att höra hjärtslag boken.
  Du behöver ju definitivt inte vara orolig för om du kan skriver eller ej 🙂 Snyggt!!

  Andreas Eneroth 2016-08-04 13:14:29
  Svara
  • Svar på Andreas Eneroths kommentar.

   Åh tack Andreas…så fint skrivet av dig. Det var verkligen så jag kände på mattan imorse så jag bara skrev vad mitt hjärta sa! 🙂

   josefinebengtsson 2016-08-04 18:30:36
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!