Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ONLINE YOGA RETREAT Dag 6 – Vad älskar du med dig själv?

online yoga retreat-1 online yoga retreat-1

GLAD LÖRDAG! Dag 6 av vårt  Online Yoga Retreat  :-). Vi kommer precis som igår börja med antingen Shaking (se HÄR) eller sekvensen på Yogobe (SKÖN START). Idag se om du kan börja memorera sekvensen (imorgon kommer jag peppa er till att göra den utan guidning)! Idag kanske du kör med bild & video för att memorera lättare.

 

Här är sekvensen:

Playtime

 1. Framåtfällning
 2. Katt-ko
 3. Nedåtgåendehund
 4. Squat
 5. Tabletop
 6. Båten *3
 7. Brygga
 8. Happy Baby
 9. Twist
 10. Savasana

 

När du gjort sekvensen ta en stund och svara på dagens fråga… ”Vad älskar jag med mig själv?” Som sagt – helt ok att vara anonym! Vad händer i dig när du läser den frågan? Känns den lätt att besvara?

 

Idag tänker jag på kärlek. Hur känslor pendlar. Vissa stunder känner jag kärlek till allt och alla runt omkring mig. Andra stunder känner jag INGENTING. Det är tomt. Kärleken är klurig men jag har hittat ett samband som aldrig slår fel. De stunder jag känner kärlek till mig själv så känner jag också kärlek till personer omkring mig. När jag inte hittar kärleken inom mig har jag inget att ge. Jag ger för att få. Från en tom plats. Det är inte äkta kärlek. Kanske ingen nyhet men ibland är det lätt att glömma sig själv och då glömmer man ju automatiskt andra också.

 

För inspiration läs gärna denna magiska dikt av Charley Chaplin…

 

AS I BEGAN TO LOVE MYSELF

As I began to love myself I found that anguish and emotional suffering are only warning signs that I was living against my own truth. Today, I know, this is “AUTHENTICITY”.

As I began to love myself I understood how much it can offend somebody
As I try to force my desires on this person, even though I knew the time
was not right and the person was not ready for it, and even though this
person was me. Today I call it “RESPECT”.

As I began to love myself I stopped craving for a different life,
and I could see that everything that surrounded me was inviting me to grow. Today I call it “MATURITY”.

As I began to love myself I understood that at any circumstance,
I am in the right place at the right time, and everything happens
at the exactly right moment. So I could be calm.
Today I call it “SELF-CONFIDENCE”.

As I began to love myself I quit steeling my own time,
and I stopped designing huge projects for the future.
Today, I only do what brings me joy and happiness, things I love to do
and that make my heart cheer, and I do them in my own way and in
my own rhythm. Today I call it “SIMPLICITY”.

As I began to love myself I freed myself of anything that is no good for
my health – food, people, things, situations, and everything that drew
me down and away from myself. At first I called this attitude
a healthy egoism. Today I know it is “LOVE OF ONESELF”.

As I began to love myself I quit trying to always be right, and ever since
I was wrong less of the time. Today I discovered that is “MODESTY”.

As I began to love myself I refused to go on living in the past and worry
about the future. Now, I only live for the moment, where EVERYTHING
is happening. Today I live each day, day by day, and I call it “FULFILLMENT”.

As I began to love myself I recognized that my mind can disturb me
and it can make me sick. But As I connected it to my heart, my
mind became a valuable ally. Today I call this
connection “WISDOM OF THE HEART”.

We no longer need to fear arguments, confrontations or any kind of problems with ourselves or others. Even stars collide, and out of their crashing new worlds are born. Today I know THAT IS “LIFE”!

Charlie Chaplin

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Oh, jag ryser nästan när jag läser den texten. Den satt mitt i prick! Så många år med självdestruktiva tankar, som borde destrueras, kramas ihop till en liten boll och slängas långt bort. Så dåligt som jag har behandlat mig själv, såsom man inte skulle önska sin värsta fiende att bli behandlad. Sakta men säkert börjar jag älskar kroppen, hur den ser ut, hur den kan röra sig, hur den fungerar. Det är inte varje dag det är så, det är inte lätt och ofta kommer jag på mig själv att de där tankarna kommer tillbaka, men det är mer sällan nu. Jag har yogan att tacka för mycket!

  Ida L 2016-07-19 22:16:51
  Svara
  • Svar på Ida Ls kommentar.

   TACK FÖR ATT DU DELAR KÄRA DU! Så fint att du nu ser dina tankar och kan välja att inte tro på dem. <3

   josefinebengtsson 2016-07-20 12:11:03
   Svara
 • Vad jag älskar med mig själv?
  Min vilja av stål. Mitt mod som får mig att utmana mig själv varje dag trots att jag är så rädd ibland att jag mest vill stanna kvar innanför det jag känner till och är van vid. Jag älskar min kropp, efter många års krigande. Min kropp som transporterar mig dit jag behöver och utför mirakel varje dag för att hålla mig vid liv. Jag älskar att jsg alltid, på alla sätt strävar efter att vara sann och genuin mot mig själv och inte förändras för att omvärlden vill eller kräver det.

  Ester 2016-07-18 06:17:27
  Svara
 • Ser att jag glömde skriva igår så det får bli nu?
  Det jag gillar med mig själv?! Jaa, jag har alltid varit glad och ha lätt för att skratta! Tycker sällan att något är besvärligt eller jobbigt! Nyfiken på det mesta och vill gärna veta/lära mig mer. Jag är snäll och omtänksam, vill alla väl! Men, jag har tappat mig på utbrändhetens väg? Det positiva är att jag förhoppningsvis har lärt mig att lyssna lite mer på mig själv och vad JAG vill i livet????? kramar Jane

  Jane 2016-07-17 15:27:23
  Svara
 • Älskar att jag är nyfiken och vill lära mig nya saker. Älskar att jag har modet att testa det som är utanför min comfortzone. Älskar att jag har viljan och hela tiden strävar efter att bli mer sann mot mig själv, så enkelt kan det låta men för mig är detta stort.

  Att älska mig själv för den jag är.

  Lisa 2016-07-17 12:23:50
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Åh va fint. TACK TACK TACK lisa. Vad kan vara viktigare än att lära känna sig själv. <3

   josefinebengtsson 2016-07-17 12:35:44
   Svara
 • Stressig dag idag. Egentligen inte för mycket att men svårt att hitta ro. Svårt att gå undan och göra yoga när jag inte är ensam hemma. Blev inget idag förutom en promenad med mycket fokus på andning.

  Vad älskar jag hos mig? Jag har nog aldrig tänkt den tanken. Min nyfikenhet, jag vill förstå och lära mig saker. Att jag inte bryr mig så mycket om titlar/yttre attribut hos andra utan försöker se personen bakom. Att jag är ödmjuk. Att jag inte ger upp, jag är stark. Att jag har vågat börja lyssna inåt och försöker komma på vad jag vill, att jag låter de tankarna höras och accepterar dem.

  EM 2016-07-17 00:46:17
  Svara
  • Svar på EMs kommentar.

   EM!!!! Tack för din delning. Låter underbart med en promenad EM.

   SÅÅÅÅÅ fin delning – WOW!!!! TACK TACK TACK. <3

   josefinebengtsson 2016-07-17 12:43:01
   Svara
 • Vilken fin fråga 🙂 Sällan man tänker på alla fina sakerna med en själv, ofta riktas ju de tankarna mot någon annan. Den vanan är bra att modifiera lite!
  Jag älskar min iver, min nyfikenhet och min ärlighet. Ivern är nog det jag uppskattar och värdesätter mest, att känna att det är kul att lära sig nya saker, att var öppen och våga vara ivrig som ett barn. Min lekfullhet hör samman med det också, jag älskar att leka, och jag älskar den egenskapen i mig själv 🙂 Barn jag träffar älskar också den egenskapen och brukar säga det också, att de gillar mig för att jag leker. Barn är ärliga, man kan lita på att det de säger åt en kommer rakt från hjärtat utan hämningar 🙂

  Idag blev det tyvärr inte tid för morgonyoga, men ska snart lugna ner mig med kvällsavslappningen, ser framemot det!

  Elsie 2016-07-16 18:41:23
  Svara
  • Svar på Elsies kommentar.

   Sååå vackert fina du. Älskar att få läsa dessa fina fina ord. Värmer i hjärtat. Du är grym. <3

   josefinebengtsson 2016-07-17 12:47:03
   Svara
 • Jag älskar att jag är målmedveten och får saker gjort. Jag älskar att andra säger att jag är lätt att prata med och att öppna upp sig inför. Jag älskar att jag är omtänksam mot min omgivning och att jag gör små saker för dem regelbundet. Till sist älskar jag att jag ger mig själv tid att vara med mig själv, att upptäcka vad jag tycker jag, att göra saker jag gillar och att jag jobbar aktivt med mig själv för att en dag må bra i mitt förhållande till mig själv. Det älskar jag.

  Morgonen blev stressig och yogan uteblev men hanterade lunchångesten med att göra Skön avslappning och det hjälpte.

  JaWi 2016-07-16 17:35:37
  Svara
  • Svar på JaWis kommentar.

   Såååå fint att du fick till lite yoga på lunchen. OCH tack tack tack för din delning. Det vackraste som finns måste ju vara just det att våga möta dig själv, jobba med sig själv… därifrån hittar vi ju in i vår kärlek och även en kärlek som smittar av sig till andra. TACK! <3

   josefinebengtsson 2016-07-17 12:48:20
   Svara
 • Gjorde passet enligt ordningen du beskrev ovan, jätteskönt att få göra det i sin egen takt och till egen musik – då känns det som en successiv utveckling under veckan 🙂
  Dagens fråga:
  Jag älskar med mig själv att.. jag är nyfiken på att lära mig mer om mig själv och andra. Jag är ganska djup, och jag vill faktiskt veta hur andra människor mår ‘på riktigt’ – vilket jag även börjat applicera på mig själv. Jag VILL känna efter hur jag mår, och vara helt ärlig mot mig själv, inte trycka några känslor under mattan utan verkligen lägga fram dem på bordet. Hur jag än mår/känner, så vill jag veta, och tillåta mig att känna det fullt ut. Så jag har blivit mer som jag är mot andra även mot mig själv nu och det har indirekt varit mitt mål inom ”personlig utveckling”, inser jag nu när jag reflekterar över det.
  Det här var dock en svår fråga, jag känner att det finns fler saker jag älskar med mig själv men inte riktigt kan sätta fingret på.. så det får räcka såhär 🙂

  Så tack för morgonens pass och för reflektionsstunden som dagens fråga gav mig. Superviktigt! <3

  Victoria Warg 2016-07-16 11:49:54
  Svara
  • Svar på Victoria Wargs kommentar.

   ÅH va fint – tack för att du delar Victoria. Håller helt med dig – vad kan vara viktigare än att förstå sig på sig själv och att lära känna sig själv. Det är ju därifrån vi kan förstå andra, känna empati för andra etc. Ibland är det ju svårt att beskriva precis vad man älskar med sig själv – det är nog mer en vagare känsla av kärlek (eller förakt) inom sig.

   Kul att du diggade att yoga själv också.Stor kram till dig! <3

   josefinebengtsson 2016-07-17 12:34:54
   Svara
 • Idag är en bra dag igen! ❤ Igår blev det ingen yoga. Var så trött och orkeslös att det blev vila. Helt ok för idag känner jag mig utvilad och energisk!
  Frågan kändes som att, oj hur kan jag vara så orespektfull mot mig själv, alltså jag vill vara kärleksfull, vänlig och tolerant mit andra men mig själv då?
  Ja här har jag mycket att titta på.
  Jag älskar det hos mig att jag vågar att möta mig själv, att jag vågar kapitulera inför min egen maktlöshet och ha tillit till en kraft större än mig själv. Det tycket jag är mod och en gåva.
  Jag gjorde videon med ljud idag också, rädd att inte komma ihåg. Haha, det här är verkligen veckans tema: rädd att inte få till det perfekt. Så tacksam för den insikten eftersom det är så central i hela mitt liv!
  Tack så mycket Josefine för dikten, har delat med mig av den på fb och ska titta på den då och då ❤
  Tack alla ni för era ärliga och fina reflektioner! Kramar!

  MissL 2016-07-16 11:46:05
  Svara
  • Svar på MissLs kommentar.

   JAAAA…. den dikten är såååå magisk. Min favvo!!!! Precis – tänk vad mycket vi inte gör bara för att vi är så rädda att det inte ska bli perfekt. Hur mycket njutning och livsglädje vi missar. Om vi bara kan släppa taget – liksom hitta lekfullheten i livet, när vi rör oss i kroppen etc. Det spelar ju INGEN roll hur vi ser ut i positionerna eller om vi kommer ihåg en sekvens i minsta detalj huvudsaken är ju att vi känner inåt och är med oss själva en stund. TACK för öppen delning!

   josefinebengtsson 2016-07-17 12:50:29
   Svara
 • Åh vilken fin dikt, blev rörd när läste. Startade morgonen med skön start, börjar lära mig nu, skrivit ned för att kunna göra utan video till musik. Det första som poppade upp i mitt huvud som är det starkare ordet för mig och som jag älskar med mig själv, det är min kreativitet !!!! Jag tror att den en dag ska försvinna, efter detta projekt då tar den slut men haha den är liksom alltid där och efter ett avslut kommer alltid något nytt och jag älskar den, kreativiteten, den är jag ❤️ Ljus och kärlek / Hanna

  Hanna 2016-07-16 11:24:08
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   JAAAAA – landar vi i oss själva och i hjärtat så kommer ju kreativiteten som ett brev på posten. Jag upplever ofta kreativiteten nästan som religiös… att något bara kommer till mig… det är liksom inte jag som skapar, det är ngt större. En idé poppar upp som jag liksom bara måste genomföra. KÄRLEK till dig! <3

   josefinebengtsson 2016-07-17 12:52:43
   Svara
 • Det är sååå skönt att starta dagen i harmoni och tystnad. En skön start är för mig just det så TACK
  Att guida mig själv gick bra, ibland glöms en asana för att minnas senare och hamna någon annanstans i flödet men det gör ingenting
  Det jag gillar mest med mig själv är mitt positiva tänk och min tolerans, både gentemot mig själv och andra. Jag försöker att låta bli att döma och att inte lägga onödig negativ energi på sånt som jag inte kan påverka. Ofta skjuter jag från höften och litar på min förmåga att klara av situationer.
  Är både ambitiös och målinriktad vilket kan vara ett stort tyvärr emellanåt. Kram

  Mia Haglöf 2016-07-16 09:35:34 http://Miassidor.blogspot.com
  Svara
  • Svar på Mia Haglöfs kommentar.

   Åh va fint Mia…. ja helt underbar ju när vi kan lite på magoänlan och bara köra (skjuta från höften) istället för att planera minsta detalj och gå runt i rädsla för att misslyckas. TACK TACK TACk för din delning och underbart att du tog med dig det där ”bara köra” in i yogan också! <3

   josefinebengtsson 2016-07-17 12:54:01
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!