— Dag 11 — YOGA, REFLEKTERA & DELA — Vad är du tacksam över?

Namaste! Varmt välkommen till dag 11 i vår 14 dagars utmaning i att Yoga, Reflektera och Dela. Herre gud vad tiden går fort. <3

 

Steg 1. YOGA

Nu ska vi ta oss vidare till sekvensen och göra härliga liggande vridningar. Vilket är som medicin för kroppen! De sträcker inte bara ut sätet, ryggen och nacken utan är också perfekta att göra om du har ont i magen, eftersom de stimulerar tarmarna och på så vis förbättrar matsmältningen. Jag brukar ofta lägga mig ner i en härlig vridning efter maten.

 

Gör så här

 1. Värm som vanligt upp kroppen med shaken och lektiden! Njut sen av rörelserna i framåtfällning, katt & ko, nedåtgående hunden, squaten och eventuellt kråkan, bordet, båten, bryggan & glada barnet.
 2. Från glada barnet, böj åter knäna mot bröstet ungefär i linje med naveln. Låt sedan knäna falla över åt ena sidan.
 3. Prova att föra knäna lite uppåt eller neråt, och fötterna lite framåt eller bakåt, för att hitta ett läge där du kan slappna av.
 4. Låt armarna falla ut längs sidan av kroppen men se till så att båda axlarna kan vila mot mattan.
 5. Om knäna eller axlarna inte når marken, lägg en kudde eller filt under.
 6. Andas ner i magen och tillåt hela kroppen att slappna av.
 7. Ligg här tills kroppen känns tung och avslappnad, byt sedan sida.
 8. Därefter gå vidare till steg två.

 

Steg 2. REFLEKTION

När du gjort sekvensen ta en stund och svara på dagens fråga:

Vad är du tacksam över i ditt liv?

 

Under fyra års tid har jag börjat nästan varje morgon med att skriva minst fem saker i mitt liv som jag är tacksam över just där och då. En sådan enkel grej men för mig gör det ofta stor skillnad för hela dagen, hela livet i längden.

 

Ibland vaknar jag upp på fel sida – grinig, bitter och allmänt negativ. Utan att något yttre egentligen har förändrats från gårdagen (som kanske var ganska härlig) så känns allt helt plötsligt lite meningslöst. Du kanske känner igen dig?

 

Genom den här lilla morgonrutinen tillsammans med min tacksamhetsdagbok så lyckas jag ofta vända på den där negativa spiralen. Jag skulle ljuga om jag sa att det var enkelt att komma på fem grejer när jag är mitt inne i det där ”tyck-synd-om-mig-modet” MEN det går alltid att hitta något litet, som leder till något mer och något mer…tillslut brukar det stå fem härliga grejer där på sidan. Samtidigt som jag helt naturligt kommit ut ur den där bitterheten. Jag ser tydligt att mitt liv inte blir lika fullt av tacksamhet och positivitet de perioder då jag glömt skriva i min tacksamhetsdagbok.

 

Jag menar inte att man ska undvika att känna det där andra lite mer ”negativa” spektret av känslor som sorg, ilska och avundsjuka. Ibland är det ju dock lätt att hamna i ett vakuum där man bara fokuserar på det dåliga i livet. Det handlar alltså absolut inte om att skapa en falsk lycka – skuffa undan sina känslor. Det går inte, man trycker bara in dem längre och längre. Det är då jag tror bitterheten kommer.

 

Att enbart använda sig av positivt tänkandet och försöka kasta iväg allt det ”mörka” är jag motståndare till. Lev ut! Vaknar du upp med en extrem sorg eller ilska, tillåt dig själv att gråta en skvätt eller ta kudden och slå riktigt hårt 10 gånger mot väggen innan du tar upp tacksamhetsdagboken. Helt enkelt, tillåt känslorna och uttryck dem i stunden (istället för i trafiken) –  därefter brukar tacksamheten komma naturligt.

 

Steg 3. DELA

Så berätta för oss, vad är du tacksam för i ditt liv? Kanske kan vi få se en lista med fem grejer till och med J.

 

#yogareflekteradela

 

MASSA KÄRLEK

 

Foto – Adam Klingeteg

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
243kommentarer
 • The work I am doing is very hard but articles like this make it much easier. Thank you for doing my research for me.
  Ryan Gosling Coat

  Andrew Mark 2022-10-24 12:56:29
  Svara
 • Excellent and decent post. It is brilliant blog. I like the way you express information to us. Thanks for such post and please keep it up.Watchmen Rorschach Coat

  Mike Rooney 2022-10-18 13:32:43
  Svara
 • Jag är tacksam över mina vänner, att kunna ägna mig åt det jag älskar, inspirerande förebilder, musik och djupa & ärliga samtal ??

  Marina Linder 2017-08-26 18:43:18
  Svara
 • (Skriver fran min engelska dator sa alla bokstaver kommer inte med)

  Det ar fantastiskt dessa ovningar, men jag kanner hur det aven suger musten ur mig. Sa mycket som kommer upp som jag behover ta itu med men jag har svart att lasa alla andras delningar for att det redan ar sa mycket som hander i huvudet. Ska forsoka i helgen, for det ar ni alla sa varda och det vill jag.

  Tacksamhet. Nagot som far mitt hjarta att sjunga. Jag ar tacksam for sa mycket. Jag ar framforallt tacksam for att se hur mycket jag har att vara tacksam for. Forr i tiden, nar jag var yngre sag jag mig som ett offer. Alltid. Alltid hande saker som inte skulle handa, och jag var det lidande offret. Jag ar sa fruktansvart tacksam for min utveckling. For att jag vagar se inat. For att jag har vagat ga in till min djupaste smarta och bara finnas dar med medkansla. For att jag ser andras lidande vilket har hjalpt mig att forlata. For att jag har borjat ta ansvar for mig sjalv och mitt liv.

  Det var en dag jag gick ifran min psykolog, kanske for 4 ar sedan, som jag bara borjade ga runt och saga ”vilken fantastisk skylt”, ”vilken fantastisk gron farg pa det bladet”, ”vilken fantastisk blomma”. DA, slungades jag plotsligt in i nuet, och det forandrade min varld. Jag borjade leva i nuet och da kom tacksamheten forsande over mig. Jag borjade se. Jag borjade se hur makalosa saker finns overallt omkring mig. Idag ser jag det. Nar jag tappar energin gar jag tillbaka till detta. Och jag ser hur makalost mitt andetag ar. Hur fantastisk min kropp ar. Hur makalost det ar att jag kan ga. Hur makalost det ar att jag kan sta. Hur makalost det ar att min kropp fungerar. Hur vackert allt ar runtomkring mig. Vi lever i en magisk varld, men det ar sa latt att hamna i tankar som far oss att bli blinda for det.

  Tacksam for att leva. For alla motgangar som har tvingat mig att vaxa starkare. For dem ar jag kanske mest tacksam for. Utan allt det hade jag aldrig varit dar jag ar nu. Och ingen annanstans vill jag vara.

  Tacksam for att livet ledde mig hit. Till sa mycket karlek. Sa mycket insikt. Sa manga fantastiska manniskor. Sa mycket utveckling pa bara nagra dagar. TACK FOR ER ALLA. For att ni gor varlden ljusare med all karlek.

  Sara Olsson 2017-08-25 19:25:30 http://www.instagram.com/sarajohannaillustrations
  Svara
 • Dag 12 #yogareflekteradela
  Om du hade ett år kvar att leva, hur skulle du leva ditt liv?

  Inga ånger, inget förlorat, allting sagts och allting gjorts!
  Först och främst skulle jag göra min drömresa, att åka världen över och se kulturellt historiska platser och insupa all kultur på respektive plats. Mest av allt se så mycket som möjligt av Iran. Jag skulle packa med mig hela släkten i bagaget och dra med dem till en vacker varm plats, med sandstrand och klippor, där vi pratar, skrattar, äter och dricker gott och bara njuter av livet och av varandra (helt utan mobiler såklart!), yogar, dansar och leker som barn?
  Jag skulle en allra sista gång bygga en snögubbe, sparka och dansa runt i höstlöven, skrika mig hes i regnet och bada i klaraste havsvattnet.
  Skulle samla alla mina vänner och ha en fest som pågår i flera dagar! Vi skulle prata, dansa, skratta och gråta ihop tills vi somnade och sen börja om igen??
  Jag skulle ställa mig på en stor jäkla scen och sjunga en egen låt (dröm!!). Skulle skaffa spontana tatueringar och helt klart snagga mig (har alltid velat men ej vågat!!)Jag skulle göra allt utan hämningar och utan tvivel! Så att när jag ligger på min dödsbädd ska jag bara tänka, fan mitt liv har varit ren UTOPI???Magi!

  Nilo 2017-08-25 17:42:39
  Svara
 • Som jag skrev igår så försöker jag skriva ner tre saker jag är tacksam över på kvällen innan jag ska sova. Då somnar man med ett leende på läpparna över hur mycket man faktiskt har i livet, istället för att fokusera på det man inte har. Idag är utmaningen att skriva ner fem saker man är tacksam över ?? Med risk för att bli sjukt klyschig, here it goes:
  – Min kropp; för att den tar mig genom livet. Mina ben kan springa, min kropp kan yoga och mitt hjärta kan känna ❤️
  – Mina vänner, familj och pojkvän; för att de alltid finns där för mig. Som stöttar mig i alla mina knasiga upptåg ?
  – Frihet; för att vi bor i ett land där man har alla möjligheter, där man kan göra vad som helst ???
  – Mitt trygga hem; min borg där jag samlar energi och inspiration ?
  – Livet; för att jag själv har möjlighet att påverka och förändra mitt liv. Det är du som väljer.

  Julia Martinsson 2017-08-25 07:43:56 https://www.instagram.com/juliamariaelvira/
  Svara
 • ?

  Yogi Johanna 2017-08-25 06:58:11 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
  Svara
 • Hej Dag 11 ? Liggande vridning är en härlig avslappnande övning som verkligen ger något när jag kan slappna av i hela kroppen, annars är det bara stretching. Det svåra är ju faktiskt att lära sig slappna av i musklerna som jag inte ens är medveten om att jag spänner. ?

  Dagens fråga: Vad är jag tacksam över i mitt liv?
  Jag har en ny rutin som jag nu har kört i 3 månader. Jag skriver i min reflektionsbok varje kväll. Här får jag tid att tänka igenom dagen och det ger mig kraft att leva mina värderingar.

  Reflektionsboken innehåller 5 rubriker:
  Mindre bra: här får jag hjälp att ge feedback till mig själv ?
  Bra: det som är bra för mig kopplat mina beteenden eller egenskaper ?
  Tacksam över / Glad för: ex. mina framsteg, mina insikter, skratt, personer i mitt liv ?
  Hjälp: något jag behöver, jag vill ha / vara eller jag längtar efter ?

  Det är ett så bra verktyg för mig som hjälper mig att kan landa i det som är just nu, uppskatta det jag får uppleva och den jag är i mitt liv. Jag får också perspektiv på mitt liv. Det jag funderar på och kämpar med ber jag om hjälp med och kan sedan släppa det. Det jag är tacksam över just den dagen och just där och då blir väldigt tydligt för mig. Nu när jag skrivit nästan varje dag i 3 mån så känner jag att det blivit en rutin som jag verkligen ger mig möjligheten att utvecklas, göra bättre och vara bättre varje dag.

  Så min tacksamhet idag är att jag reflekterar varje dag, att jag fått träffa Janesh Vaiyda, att jag är med i denna Yogautmaning och fått möjligheten att connecta med så många fina personer, mitt fina yogarum där jag får en stund med mig själv varje morgon och att Maria spontant dök upp på en lunch idag. ?❤️?

  Maria 2017-08-24 23:56:28 http://www.instagram.com/miathorn
  Svara
 • Vridningar, I like ❤️ Har anmält mig till en yin yoga kurs i höst, det är jag tacksam för ✨??✨

  Min dag har gått i tacksamhetens tecken och den har följt med mig hela dagen till och från som en röd tråd. Det finns så mycket jag är tacksam över och här är ytterligare 5 av mina tacksamheten som har gjort sig påminda idag ❤️

  1️⃣ Idag har jag träffat 2 mammor oberoende av varandra som berättat om deras oro för sina barn, den ena med ständig huvudvärk/migrän och den andra med magsår. Jag är så tacksam att jag har friska barn ❤️

  2️⃣ Jag fick beröm för min insats på stafetten igår. Jag kände mig tacksam över att jag kan springa och att min kropp känns stark och frisk ?

  3️⃣ Jag följde med min son till fotbollsträningen idag medans den andra sonen var hos en kompis. Jag är så tacksam att mina båda barn har så fina vänner ❤️

  4️⃣ Idag kom en bok jag väntat på ”Hitta din sanna story”. Det känns som att det är rätt tid att läsa den nu och jag är tacksam för att den kom till mig vid rätt tillfälle ?

  5️⃣ För en liten stund sedan kom det in en fluga och surrade i mitt badrum. Då dök en tanke upp, vad vill den här flugan säga? Se på mig jag är en fluga, hur kan jag påverka mitt liv? Du är människa, du kan påverka ditt liv och själv välja hur du vill leva och du har möjlighet att fritt göra dina val. Jag är tacksam över att jag kan påverka mitt liv ❤️

  Ann-Sofie 2017-08-24 23:11:13 http://www.matathonmamman.bloggo.nu
  Svara
 • De Senaste dagarna har jag känt mig väldigt trött, håglös och disconnected. Vid nymånen fick jag en sån euforisk känsla som var utom denna värld och nu känns det som kraschen efter ett rus. Jag är tacksam över att ha fått uppleve detta. Så mäktigt. Dagen efter nymånen började även min personliga måncykel om och det är helt magiskt att min cykel och denna extra intensiva nymåne inföll samtidigt men som sagt så känner jag mig nu dränerad på energi. Tyvärr är det svårt att känns tacksamhet mitt i en sådan här period. Men sen ikväll kände jag mig tacksam. Tacksam för denna period av vila och återhämtning som ger en chans att ladda batterierna igen. Jag är även tacksam för allt jag haft, allt jag har och allt som kommer i framtiden. Det är svårt att vara tacksam i motgång och i stunden är jag allt annat än tacksam men efteråt, när jag kunnat dra ut en liten bit lärdom/insikt ur det som hänt så blir jag tacksam. För motgångar är för mig life lessons. Jag tar mig igenom, jag lär mig något och jag växer som människa av mina omgångar. Varje utmaning lär mig något om mig själv och det är fint.

  Anna Runemyr 2017-08-24 23:02:57
  Svara
 • Dag 11 redan! Idag har jag haft en superbra dag känner jag!:) Idag gjorde jag faktiskt yogasekvensen utomhus tillsammans med en vän ute i solen. Det var väldigt kul att lära sekvensen för en vän, jag tror hon uppskattade det väldigt mycket! Dagens reflektion. Vad är jag tacksam för? När jag låg där i lugnet på min yogamatta utomhus i den skinande solen och funderade på tacksamhet, så tänkte jag direkt på min dröm jag hade inatt. Jag drömde att jag var mitt i ett krig. Jag var ensam. Undrade vart mina närmaste var. Om de levde eller inte. Skulle jag någonsin få träffa dem igen? Jag är så väldigt tacksam för att jag inte upplevt krig. Att min vardag inte handlat om att vara orolig för om jag någonsin kommer att få träffa mina närmaste igen. Jag är även tacksam för att jag har en kropp som orkar ta mig till olika platser. Som orkar dansa och yoga. Som är frisk! Jag är tacksam som har så många i min närhet. Att jag inte är ensam. Att jag har personer jag kan ringa om jag behöver hjälp. Att de ställer upp för mig! Jag är tacksam för att jag kommit en lång väg med att utveckla mig själv. Jag är så tacksam för att jag mår bra just nu! <3

  Julia (instagram carlajuliaadina) 2017-08-24 22:51:21
  Svara
 • Oj, jag är tacksam över så mycket och kommer ofta på mig själv över att vara rörd, lägga händerna på bröstet, andas in, blunda, stanna upp, uttrycka någon slags blisskänsla, tacksamhetskänsla, ibland gråt, fin gråt, glädje, crazyness … Tänk om nån skulle se HAHA !!
  Tacksam för det här – yogan!
  Tacksam för där jag är idag
  Tacksam för min fria, vilda, vackra dotter
  Tacksam för det vackra kring oss
  Tacksam för kärlek och vibe, som finns, som kommer …

  Hanna

  Hanna 2017-08-24 22:24:23 http://instagram.com/hannakarlssoncrafts
  Svara
 • Tack för…
  ….att jag har ett sammanhang med människor som sprider ljus, kärlek, omtanke och skratt.
  …att jag har två jobb som jag älskar och som utmanar och utvecklar
  …den här utmaningen eftersom jag blivit påmind om hur gott yogan gör mig och att reflektionstiden lett till nya insikter
  …min kropp som bär mig och gör det mesta jag ber den om
  …för att en spännande helg i Göteborg väntar!

  LindaJ 2017-08-24 22:11:43
  Svara
 • 5 saker jag är tacksam för:
  – Att jag har en pojkvän som älskar mig och som jag får dela livet med.
  – Att jag är uppväxt i Sverige.
  – Att jag är frisk och mår bra.
  – Att jag har tagit tag i min ekonomi och har ett bra sparande.
  – Allt som golfen har gett mig.

  Malin S 2017-08-24 21:47:38 https://instagram.com/malinsenneryd
  Svara
 • Hej, var tvungen att pausa några dagar för utmaningen blev för mkt prestation o jag fick lite panik. Så har var helt off alla sociala medier o även sekvensen. Ville känna en genuin längtan tillbaka till mattan o igår så kom den ❤️ Efter 2 väldigt lååånga jobbdagar skrek kroppen efter att få shakea loss, leka o få sträcka ut sig. Den känslan som tog mig direkt till mattan utan omvägar (vilket annars är väldigt typiskt jag) o känslan av energi efteråt, den är jag tacksam för o känner att jag kommer bära med mig länge ?
  Jag är tacksam över att jag är uppvuxen i ett annat land vilket gett mig en rikare kultur o ett gratis extra språk
  Jag är tacksam över att universum lyssnade på mig när jag bad om ett barn o vi blev adoptiv föräldrar till världens härligaste pojke ❤️
  Jag är tacksam för platsen vi bor på. Ett hus nära hav o natur med en underbar energi. Vi kände av den starka energin båda två första gången vi besökte huset o bestämde oss på en gång
  Jag är tacksam för att min man ger mig space att vara jag o att han förstår att jag behöver egen tid
  Jag är oxå sååå tacksam för den här utmaningen, den här gruppen o dig Josefine. Ni har hjälpt mig att nå en ny nivå, tack ?❤️

  Molly (@healthy_deluxe) 2017-08-24 21:24:11
  Svara
 • Det finaste i livet är mina hundar, fina Ulla i himlen och bästa Bettan som varit vid min sida i över 12 år och varit med på min tuffaste tid i livet och när jag valda att bryta mig fri o gå efter min dröm.
  Solnedgångar
  Tystnad
  Min farmor som än trots hon är en ängel guidar mig genom livet
  Min kropp, så illa som jag behandlat den så finns den här, funkar och bär mig!

  Livet är fan fint! ✨

  Petra 2017-08-24 21:18:04
  Svara
 • Har läst många fina inlägg på sådant som vi är tacksamma för och jag kan skriva under på flera, flera av dem. TACK! <3
  Under passet idag kom jag att tänka på de hemska och jobbiga situationer som jag har fått vara med om i livet; trauma, förluster, hemska chefer osv. Upplevelser som jag inte önskar min värsta ovän (om jag hade någon) att få gå igenom. Ändå kan jag idag känna tacksamhet för att jag har fått vara med om dessa. Tacksamhet för vad jag har lärt mig och tacksam till de dörrar som det har lett till och gjort mig till den jag är idag och gett mig det livet jag lever idag. Jag vill inte byta till något annat.
  Att sitta här och fundera och lyssna på "When Eyes meet" på Josefines lista… tack för att den låten kom just nu <3 <3 <3

  Emma M 2017-08-24 21:08:32
  Svara
 • Wow vad tiden går fort! Och tack Josefine för att du fått mig att reflektera över alla frågor. Djupt och hjälper så mycket?? Så här blev dagens reflektion:

  ✨Vad är jag tacksam över?✨
  Jag vet att jag har mycket att vara tacksam för. Varje kväll försöker jag tänka på tre saker som jag är tacksam för just nu.
  Men i dagens reflektion räcker et inte att skriva bara tre saker utan kommer bli fler.
  Jag är tacksam för:
  – Att varje dag vakna upp bredvid mitt livs kärlek. Till ljudet av hans fridfulla djupa och höga snarkningar eller dom dagar han vaknar först höra hans smygande ut genom dörren. Det är en ren lycka att ha just honom i mitt liv❣️
  – Mina två döttrar som förgyller dagarna vi har tillsammans. Även om jag stundtals blir gråhårig så är livet inget utan dessa glada och härliga individer. Jag gör allt för dessa två och älskar dom så?
  – Att ha en fungerande kropp. Visst har den sina begränsningar men väljer ändå att se den som en kropp som funkar och som jag kan vara nöjd över och acceptera dom begränsningar den har.
  – Mina nära och kära som stöttar och finns där i alla väder. Som man alltid kan lyfta telefonluren och ringa oavsett vad det gäller och vilken tid på dygnet det är. Min mamma är ett sådant starkt exempel?
  – Mina vänner, både dom jag har privat men också vänner jag har via internet, via yogacommunitys. Ovärderliga?
  – Till sist tänkte jag skriva om en person som inte längre finns bland oss. En person som tillhör dom stöttande anhöriga jag har omkring mig. Denna person kunde jag prata om allt med. En person vars nummer jag fortfarande har kvar i telefonen. Nu när hon inte lever bland oss längre så kan jag ändå känna hennes närvaro när jag som mest behöver den. Jag är uppvuxen med att tro på änglar och finna trösten där, och för mig blev denna person en ängel så snart hennes hjärta slog sitt sista slag. Så snart som hon tog sitt sista andetag. Min älskade mormor ?är tacksam för att jag fick ha just henne som mormor.

  Yogi_Johanna 2017-08-24 20:53:30 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
  Svara
 • I dag är jag extra tacksam för min familj som har samlats under ett och samma tak igen. För middagen vi åt tillsamman och för den mysiga stunden efter maten när vi spelade brädspel.

  Jag är också tacksam för solens strålar som värmde min hud i dag, den första egenodlade tomaten jag fick smaka och för alla inspirerande människor jag mött.

  Såklart är jag även tacksam för den här utmaningen!

  Agnes Falk 2017-08-24 20:46:45 https://www.instagram.com/agnes.falk/
  Svara
 • Jag är tacksam över att jag hittat yogan, så att jag med hjälp av den kan hitta lugn.
  Jag är tacksam över mitt liv. Det jag får uppleva. De människor jag får dela det med ❤

  Lina 2017-08-24 20:30:34
  Svara
 • Jag tror det är jätteviktigt att se det man är tacksam för. Det ger livskvalité.

  1) Jag är tacksam över att kunna lyssna till mig själv, min inre röst. Ibland är det att gå upp extra tidigt för att göra morgonyoga. Ibland är det att sova extra länge och börja dagen med en rocklåt. Att våga göra det jag vill, så länge det får mig att må bra och sen bara vara trygg med de valen. Att inte tänka några ”borden” – utan njuta av livet!! Jag har en dikt på mitt kontor och yogarum som jag älskar.
  ”Flyg, flyg, flyg…
  … våga flyg!
  Våga vara den du är
  Vingarna bär
  Var inte rädd
  Du är älskad”

  Så vill jag leva.

  2) Tacksam för min man – att han finns och följt mig i så många år. Min bästa vän, som känner mig utan och innan. Vi har gått igenom så mycket tillsammans. Bara han, vet som ingen annan, min väg…

  3) Oerhört tacksam för mina föräldrar. Att jag har dem. Att de finns. Mina största hjältar och förebilder. Älskar dem bortom ord.

  4) Naturen. Jag älskar den, den ger mig så mycket lugn, styrka och ro.

  5) Skrattet, glädjen, lyckan. De stunder i livet då vi får uppleva det – det är fantastiskt! Det gör mig tacksam!

  Karolina 2017-08-24 20:15:25
  Svara
 • Hej bästa ni!
  Åh, det här med att känna tacksamhet. Så fint! Att ägna några minuter varje dag, och reflektera över just det… det finns alltid någonting att vara tacksam över, även i svåra stunder … och då går det oftast att finna ljusglimtar. Idag känner jag bara att jag vill tacka livet, precis som det är. TACK livet för allt du ger mig! Jag älskar dig … ✨

  Caroline (cafre85 instagram) 2017-08-24 19:48:57
  Svara
 • Jag är så glad att denna fråga kom under den här utmaningen, för just tacksamhet är någonting som jag jobbat med mycket med under sjukskrivningen. Tacksamhet har varit supersvårt för mig. Svårt därför att jag är en sådan känslomänniska med hög empati. I början av min sjukskrivning när jag mådde som allra sämst fick tacksamheten mig att må sämre eftersom jag då såg hur fantastiskt mitt liv var och ÄNDÅ var jag inte lycklig. Det fick mig att känna mig som en ännu sämre människa som inte var värd något, som var helt meningslös eftersom att jag hade mage att inte vara lycklig när jag hade SÅ mycket att vara tacksam över. I dag förstår jag att när en är deprimerad eller har utmattningssyndrom då behöver en bara låta hjärnan vara och inte försöka så hårt med varken det ena eller det andra. Snarare sänka alla krav och bara ta en sekund, minut, timme, dag i taget.

  När jag sedan började må bättre har tacksamheten, tror jag, gett mig en snabbare skjuts in i välmående. Då har jag med hjälp av tacksamhet kunnat fyllas med ljus och värme av tankar som att: mitt barn sover tryggt i sin säng och jag vet att om hon vaknar och är ledsen så är vårt värsta problem en mardröm och jag har möjligheten att bära henne till vår säng för att hålla henne trygg, varm och vid liv.. vilket inte är alla på jorden förunnat. Sådana enkla men ändå livsnödvändiga saker som friskt, rinnande vatten i kranen eller ett kylskåp fullt av mat har också både gjort mig tacksam och ödmjuk.

  Livet blir definitivt lättare att leva när jag känner tacksamhet och på tal om livet så är jag i dag tacksam över att varje dag få vakna till en ny dag och känna att jag vill leva, hur ledsen jag än är när jag vaknar. Så var det inte för några månader sedan, då levde jag sida vid sida med tanken att döden fanns som en utväg.

  Jag är tacksam för att min störa problem i livet är vad jag ska göra med det. Det är en lyx att ha så många valmöjligheter att en inte vet vart en ska börja.
  Jag är tacksam över att alla i min familj är vid liv och mår bra och är trygga i sina bostäder.
  Jag är tacksam över den oerhörda trygghet som det innebär för min familj och för min psykiska hälsa att jag har möjligheten att vara sjukskriven. Hur tråkigt det än är att vara hemma och hur mycket jag än vill må bra och bara köra på så har vi ett trygghetssystem i det här landet som gör det möjligt för oss att överleva ekonomiskt.
  Jag är så tacksam för mitt hjärta som slår för mig varje dag. Som pumpar runt nytt syre och gör det möjligt för mig att träna yoga och andra fysiska aktiviteter.
  Jag är tacksam för mina lungor, min vackra om än kaotiska kreativa hjärna.
  Jag är tacksam för alla erfarenheter och livsval som gjort att jag, även om vägen hit varit tuff, nu står på kanten för att hoppa för ett liv så som jag vill leva det.
  Och till sist jag är tacksam för alla som deltar i den här utmaningen som genom Josefin och Yogiakademin visat mig att det finns ett community fullt av kärlek, vackra själar och yogis som tänker och känner på ett liknande sätt som jag ELLER som åtminstone tillåter mig och försöker förstå hur jag känner. Det är så fint. Kärlek och ljus till alla er.
  Tack <3

  Mikaela 2017-08-24 19:37:12
  Svara
 • Dag 11: Vad är du tacksam över? ✨liggande vridning✨ Älskar alla sorters vridningar! Balsam för själen ✨. Efter att min svärmor fått en stroke sa hennes läkare ”om folk visste hur lätt det är att få en stroke eller annat så skulle folk skratta av glädje varje morgon de vaknade för att de lever”. Det satte sig hos mig för 10 år sedan och därför vaknar jag varje morgon (nästan) av tacksamhet över att jag lever och är frisk ❤. Tacksamhet kommer enkelt för mig. Jag är så innerligt tacksam över mycket. Min hälsa, att jag lever, kan använda min kropp, att jag fått barn (för det var inte självklart), att jag har en fantastisk familj, underbara vänner och över tusen småsaker i vardagen ❤. Varje dag skriver jag 10 saker jag är tacksam över. 5 av dem idag var att min son trivs så bra i skolan ❤, att jag fick vakna med mina barns små armar om mig ❤, att min man börjat visa sig själv kärlek och därmed orkar ge mig detsamma ❤, att jag gått med i den här utmaningen med allt vad det innebär ❤ och att det finns människor som Josefine som förenar oss på det här sättet ❤. Tusen tack livet för allt det här ????

  Yogahills 2017-08-24 19:33:11
  Svara
 • – Jag är tacksam över att det var bra väder i morse under promenaden till/från vårdcentralen.
  – Jag är tacksam över att ha världens mysigaste katt som gärna kryper ner hos mig när jag behöver vila.
  – Jag är otroligt tacksam över den här utmaningen som får mig att faktiskt reflektera och fundera över sådant som annars bara ligger och puttrar någonstans i bakhuvudet (och att få dela den med alla er!)
  – Jag är tacksam över att jag fortfarande orkar yoga.
  – Jag är tacksam över att min dator, min sociala livlina, inte har gett upp helt än. *peppar peppar..*

  Therese 2017-08-24 19:18:47 https://www.facebook.com/wiksten.therese/
  Svara
 • Liggande vridning – min favorit och dagens position i @josefinesyoga ’s #yogachallenge För lite drygt ett år sedan hade jag stora låsningar i ryggen och fick kämpa en hel del med att ligga i vridning utan att det gjorde ont. Sen helt plötsligt så var det inte en lika stor utmaning längre, jag fick uppleva framsteg ?? Det var en riktigt härlig känsla! ”Vad är du tacksam över i ditt liv?” – så lyder dagens fråga! YOGA! Jag är så fantastiskt tacksam att @angie_karma kopplade ihop mig med @jenniegoa den där dagen för lite drygt ett år sedan ❤️ Det har varit min räddning! Genom yogan har jag fått verktyg för lugn och stillhet men också rörelse och styrka. Yogan har även fört mig mot ett hälsosammare liv i allmänhet! På ett sätt är jag även tacksam att jag blev sjuk, utan den kraschen hade jag aldrig varit där jag är idag och den inre resa jag mer eller mindre blev tvungen att göra nu! Jag är också tacksam för alla människor jag mött på den här resan, både i person och via Instagram, Facebook och bloggen. Jag är faktiskt även väldigt tacksam för alla fantastiska kvinnor jag har hittat här inne som inspirerar på så många sätt. Sedan är jag naturligtvis så tacksam för dem som är mig nära, dem som stöttar och peppar, ni vet vilka ni är ❤️ All min kärlek! #frufibro #yogareflekteradela #liggandevridning #yogaasana #yogaeverydamnday #bringsportswear #yogagirl #yogagirl #fibroyoga #fibrolife #fibrofighter #fibromyalgi #utmattningssyndrom #utbränd #vila #tacksamhet #kärlek #love

  FruFibro 2017-08-24 19:04:07 http://www.frufibro.com
  Svara
 • I mitt liv och för mitt liv tackar jag farmor❤️ Jag tackar för att du varit min trygghet och varma famn genom allt som tidigare hänt. När jag flyttades runt som barn var du och farfar min fasta punkt. Tack tack tack för tiden vi har tillsammans just nu, att jag får sova på din soffa när vardagen känns för tuff. Home is where your heart is. Jag upplever omsorg, kärlek och du ger mitt liv mening. Tack för att jag delar min tacksamhet med dig idag, fast vi redan vet. Att jag får kalla min sjukskrivningstid för en gåva till oss är just en gåva. Jag känner mig inte sjuk i ditt sällskap utan snarare tvärt om, du förstår mitt behov av vila och det känns fint att ta hand om varandra. Vi ger oss aldrig. Tack för att du låter mig pyssla om dig, bädda in dig och hålla din hand, det är min tur. Tack för att vi gråter först och skrattar sen, att alla känslor får vara med. Tack för att vi kan sitta i varsitt nattlinne som två skitungar och bara njuta av morgonkaffet. Att du lär mig -det skiter vi i samtidigt som du pushar mig till det viktiga. Äta, sova, vila, promenera, rutiner. Att se större, se förbi min ilska, ha tålamod och förlåta. Tack för att du kvittrar -hur har du det med kärleken idag oavsett vilket humör jag är på, det går inte att inte smittas av din glädje. Du säger att du är nöjd men du vet min önskan, min högsta önskan och längtan, att du en dag lägger handen på min mage och sjunger för den. Kram alla och låt inte dessa dagar tillsammans ta slut❤️❤️❤️

  Jessica 2017-08-24 18:59:40
  Svara
 • Tacksam för min familj
  Tacksam för mitt jobb
  Tacksam för mina vänner
  Tacksam för min kropp som är stark
  Tacksam för alla böcker jag läst
  Tacksam för min nyfikenhet och viljan att lära mig nya saker
  Tacksam för mitt hem
  Tacksam för min trygghet

  Yogautmaning dag 11 och temat är tacksamhet. Jag har så mycket att vara tacksam för blir tydligt när jag skriver denna lista att det är i de små sakerna lyckan gömmer sig.
  När jag behöver hjälp att hitta tillbaka till tacksamheten brukar jag tänka tillbaka på hur mitt liv såg ut när jag var 20 år. Då bodde jag i studentrum med delat kök, jag var singel och ensam i storstan och visste inte vad jag skulle bli när jag blev stor. Och så tänker jag på vad jag tillsammans med min man byggt upp sedan dess ??? Så mycket att vara tacksam för!
  Ni vet när verkligheten blir så mycket bättre än vad man någonsin kunnat drömma om ✨??✨

  Lisa 2017-08-24 18:58:03
  Svara
 • Jag hade för vana att varje morgon i samband med att jag avslutat mitt morgonyogapass räkna upp tre saker som gör mig tacksam. Det var sällan jag behövde fundera länge. Ofta var det ju samma saker man spontant tänkte på. Men sen glömde jag bort den här lilla ritualen. Ville förlänga passet från 20 till trettio minuter. Hade på något sätt för bråttom att komma igång med dusch och frukost och hinna i tid till jobbet. Hann inte med savasana.. Måste ta tillbaka den här fina lilla ritualen för jag tror verkligen att den hjälper till att skapa ett ”mindset” för dagen som ska komma.

  Jag är tacksam för mina nära och kära. Mina syskon, deras underbara familjer. Övrig familj. Mina vänner, nära och fjärran.
  Jag är tacksam för min relativt goda hälsa och allt jag kan göra för att må bra, inklusive yogan och ayurvedan som tillfört mig så mycket välmående.
  Jag är tacksam för mitt hem där jag är trygg och får vara i lugn och ro när jag önskar det. Jag är tacksam för att jag har en gård där jag kan pyssla.
  Jag är tacksam för mitt jobb som ger mig en känsla av att kunna hjälpa andra, vara till nytta, ger mig ett socialt umgänge och nödvändiga inkomster.
  Jag är tacksam för att ha kunnat utbilda mig.
  Jag är tacksam för att jag får leva i frihet och trygghet och har tillgång till rent vatten och bra mat.
  Jag är tacksam för att jag hade ett tryggt barndomshem.
  Jag är tacksam för att jag har möjligheten att utveckla mig själv, lära mig nytt och välja bort sådant jag inte vill bära med mig längre.
  Jag är tacksam för att jag har haft möjligheten att resa mycket de senaste åren och för att jag kan fortsätta att planera in spännande resor.
  Jag är tacksam för den här gemenskapen och allt vi kunnat dela med varandra.

  Hanna 2017-08-24 18:30:57
  Svara
 • Dag 11 #yogareflekteradela
  Vad är du tacksam för?

  Ofantligt, helt tokigt och galet härligt mycket! Bara det är jag tacksam för! Vill säga tack och ge en kärleksförklaring till de/det som kommit upp i mitt lilla huvud idag efter yoga, löpning, museibesök och djupa tankar/känslor.
  Tacksam för:
  Familjen, mamma och pappa som jag älskar till miljoner bitar och som är de allra viktigaste människorna i mitt liv?kusinerna som jag växt upp med (lucky me!) och som är utan tvekan mina syskon och förebilder?mostrarna som mina extramammor, farbröder som extrapappor, kusinbarnen som jag stolt kallar mig moster till! Familjen kommer alltid först?
  ?Mina närmsta vänner, både nya som gamla, som jag för var dag inser är de finaste, sannaste och mest godhjärtade personer jag kan omringa mig med!
  ?min hälsa och starka kropp, som jag bultat på och ändå står här idag och bara tuffar på?mitt hjärta, som jag öppnat upp för så mycket nytt och börjat fylla med det som gör mig lycklig?att jag känner mig fri!
  Som jag sagt förut så låter jag alltid känslorna tala. Jag vet, gått och blivit ännu mer flummig/bohem/hippie men vad jag ÄLSKAR henne, flum-Nilo! Tacksam för henne med ?☯️?Namaste

  Nilo 2017-08-24 18:21:00
  Svara
 • Idag har jag gett mig själv en riktigt lugn dag, en dag för återhämtning och avslappning. Vädret passade på att vara riktigt dåligt dessutom, kyliga vindar och lite regnskurar men solen börjar titta fram lite smått nu på eftermiddagen. Så jag har verkligen inte gjort nästan någonting alls, bara fokuserat på mig själv. Har även gett mig tid till att ta del av alla era fina reflektioner som jag inte hunnit med att läsa pga för lite energi. Jag vet att jag inte behöver göra det men jag vill det, för jag mår så mycket bättre av att det! Men jag gör det när jag har samlat energi och ork för det, för att verkligen kunna ta till mig av allt fint som ni delar ? Dagens tema passar ju in väldigt fint med dagens position också, liggande vridningar. Det finns ju oändligt med olika varianter på liggande vridningar och det är så härligt! Man kan verkligen anpassa positionen efter hur kroppen känns just här och nu, underbart! Det ger så mycket lugn och eftertänksamhet att svaret på dagens fråga bara kom till mig utan att jag behövde tänka nästan alls ✨

  När jag läste frågan så kände jag instinktivt “wow, jag har sååå mycket att vara tacksam för! GUD vad härligt!” ?? och sen slår det mig bara, det är helt sjukt att jag kommer säga det här nu, men jag är så tacksam över min psykiska ohälsa. För åtta månader sen skulle jag verkligen inte alls sagt samma sak. Men något har verkligen hänt under vår resa tillsammans. Jag har gått igenom så sjukt mycket under den här tiden och jag har fortfarande en lång resa kvar. Men jag börjar på något vis att acceptera min situation nu och faktiskt kunna uppskatta den istället för att skämmas över den. Det kändes häftigt och lite nervkittlande när den här tanken slog mig. Men hade den inte dykt upp så vet jag inte vart jag hade hamnat, men det hade garanterat INTE vart positivt på något sätt. Det är något som jag är sjukt säker på och även lite rädd för, men tack och lov så behöver jag ju inte ens tänka på det! Utan att jag istället kan tacka min kropp för att den praktiskt taget la av helt och hållet så att jag skulle förstå att något är riktigt galet. Så tack kroppen och hjärnan att ni (tyvärr) hamnade i den här situationen och att jag fick bli medveten om min psykiska ohälsa. Den psykiska ohälsa som har lärt mig att jag måste börja lyssna på mig själv, att jag faktiskt får ta hänsyn till att göra precis vad jag vill. Att jag inte alls är lika dålig som den här nedrans självkritiken sagt åt mig så länge. Jag är så himlans tacksam över det! Att jag ger kroppen återhämtning och tid för att vila, att jag börjar bli mer uppmärksam på de små sakerna i mitt liv. Jag är så tacksam över allt det här som har hänt mig även om det har vart så jäklans jobbigt och tungt.

  Självklart är jag tacksam över så mycket mer med, som min fina familj och mina underbara vänner som stöttar mig, trots att jag många gånger vart helt usel på att höra av mig eller besvarat kontakten när de försökt nå ut till mig ? Jag är så tacksam över att jag har haft turen att träffa en sån underbar psykolog redan från start, han är verkligen så BRA! Jag är tacksam att jag hittat tillbaka till yogan och bestämt mig för att den ska finnas i min vardag, och inte bara vara något flyktigt att hålla på med under olika perioder. Jag är tacksam för att Josefine tog tiden att skapa den här utmaningen och att jag tog mig an den här utmaningen ??‍♀️ ✨ jag är tacksam över att min kropp är hel, att jag kan röra på mig och att den besvarar kärleken som jag försöker ge den genom yogan (den har börjat blivit mindre stel!! ?) och jag är såklart tacksam över min älskade, fina och underbara sambo samt min smarta, kloka och kärleksfulla hund ♥️ utan dom två hade jag inte alls kommit dit jag är idag! Slutligen vill jag bara säga att jag är så tacksam över alla ER som finns här för mig och ger mig så mycket kärlek varje dag. T A C K ?? ? ?

  Svara
  • Svar på Pias kommentar.

   T A C K. Sååååå underbart att du är med Pia. <3

   josefinebengtsson 2017-08-25 12:00:06
   Svara
  • Svar på Pias kommentar.

   Kära Pia!! ❤️❤️❤️ Du är fantatisk!! Så tacksam för dig! Var rädd om dig varje dag ??

   Hannanas 2017-08-25 07:11:18
   Svara
  • Svar på Pias kommentar.

   Jag förstår precis vad du menar med tacksam för din psykiska ohälsa. För det är jag med! Utan den hade jag inte börjat omvärdera mitt liv utan bara fortsatt köra på med mantrat ”bara jag tar mig förbi det där så kommer jag att må bra”. Nej! Jag ska inte ta mig förbi någonting. Jag ska må bra idag och utan den psykiska kraschen hade den förståelse inte kommit. Härligt att vi kan vara tacksamma för sådant som är tufft för oss. Kram

   Mikaela 2017-08-24 19:46:12
   Svara
  • Svar på Pias kommentar.

   Härliga, underbara du! ❤
   Tack för delning, och för alla fina insikter!

   Caroline (cafre85 instagram) 2017-08-24 18:23:19
   Svara
  • Svar på Pias kommentar.

   Finemangsfint <3 <3

   Birgitta Möller 2017-08-24 18:11:44
   Svara
 • Jag är tacksam för att ha vänner och familj som betyder mycket.
  Jag är tacksam för att jag vaknade upp imorse
  Jag är tacksam för att mitt liv tillåter möjligheter och förändringar
  Jag är tacksam för att jag har en galen katt som attackerar mig när larmet går på morgonen
  Jag är tacksam att jag har fått skratta idag trots att det varit en tuff dag på jobbet.

  Allt detta är som överskrifter som skulle kunna utvecklas hur mycket som helst. Jag är glad att ha nära och kära som fångar mig när jag faller, som får mig att skratta och ger livet en guldkant. Att få vakna upp imorse till en ny dag som gryr, mörkret och ljuset och att få andas i den stunden. Jag kan välja mitt liv , jag kan resa, byta jobb och testa olika saker för att förutsättningarna i mitt liv tillåtet det. Min lilla fyrbenta mäster jammare vet inte vad jsg skulle göra utan honom. Som står i fönstret när jag åker till jobbet, som står i fönstret när jsg kommer hem. Katten som är en extra svans och expert på spinna. Trots att dagen varit tung, fler arbetsuppgifter har lagts på och stressen har varit enorm, känns det skönt att kunna ha skrattat idag och fått slappna av. Finns verkligen ljuspunkter bara man vill se dem ❤️

  Alexandra B 2017-08-24 17:36:52
  Svara
 • Dag 11
  Det är så oerhört mycket som jag är tacksam för i mitt liv. Mina underbara barn, mina fina vänner och att jag har förmånen att få vara här och uppleva allt härligt som livet har att erbjuda!

  Under våren var min värld grå, jag orkade knappt ta mig ur sängen, när jag vaknade önskade jag att det var kväll igen så att jag kunde gå och lägga mig igen. Livsglädjen var som bortblåst och jag såg ingen mening med någonting, jag orkade inte med mig själv eller mina tankar. Tårarna rann, min kropp värkte och jag trodde att det skulle vara så här för alltid. Men i maj började det sakta men säkert vända. Jag började investera i mig själv, kom i kontakt med en nyöppnad yogastudio i stan och köpte ett yogakort. Där och då bestämde jag mig för att börja i rätt riktning, ta en dag i taget och utgå från mig själv och mina förutsättningar.

  Idag är jag så tacksam att jag valde att ta in yogan i mitt liv igen, att jag började lyssna inåt och att jag inte gav upp. Jag är även glad för att jag valde att vara med i den här utmaningen; yoga, reflektera, dela! Det var precis det här jag behövde just nu! Tack ?

  Trots att klockan ringde strax efter 05:00 i morse så kände jag mig utvilad och lycklig när jag gick till jobbet tacksam över att jag har ett jobb att gå till, att jag får leva, känna vinden mot min hud och att jag kan se allt det vackra som finns runt omkring mig.

  SK 2017-08-24 16:59:56
  Svara
 • Tacksam – Försöker innan jag somnar känna tacksamhet över dagen.
  Så här brukar det låta:
  Tack mina fina barn (brukar lägga till för att vara på säkra sidan att skicka en kärlekstanke till allihop så att inget ont ska hända dom :))
  Tack för att min man fortfarande finns kvar (fast vi är oense om många saker och många gånger tänker ”Nu får det väl vara nog”)
  Tack mitt jobbiga, roliga, intressanta, totalt uttömande arbete (arbetar på Förskola)
  Tack själv Birgitta för att du är en kämpe.
  Sedan brukar jag ha en tom sista tackpunkt ifall något dyker upp (man vet ju aldrig 🙂
  Japp det var det

  Birgitta Möller 2017-08-24 16:45:28
  Svara
 • JA, Detta ord! TACKSAMHET. Det finns så många saker som jag känner en enorm tacksamhet över.
  Min lite halvt knäppa men helt underbara familj.
  Mina vänner som jag är lite halv kass på att hålla kontakten med ibland. Det är inte för att jag inte bryr mig om er, jag cravar bara sjukt mycket egentid!! <3 Att jag har friheten att göra precis vad jag vill, när jag vill och hur jag vill.
  Jag är tacksam över att jag ger mig själv den här tiden på mattan (och dessutom i naturen, hur NICE??) och att jag får dela allt detta med er medverkande och icke medverkande. TACK för er kärlek och support.
  Något som kom till mig när jag stod på mattan idag på morgonen var att jag faktiskt har möjligheten att röra på min fullt funktionella kropp, leka mig fram i olika positioner och känna in hur min kropp mår just idag. Det är coolt.
  Ett extra tack till dig Josefin som tar dig tid att skapa sådana här utmaningar och för att du supportar oss igenom denna resan. Tack!<3

  Victoria Larsson 2017-08-24 15:38:16
  Svara
 • Älskar älskar vridningen! Den är bara så skön! Tacksamhet, så viktigt. Speciellt i det land där vi har det hyfsat bra. Även om kontrasterna även här är stora och blir större. Så är jag tacksam att vara född här.

  Sofia Charani 2017-08-24 15:13:15
  Svara
 • Yogaövningen idag genomför jag nästan dagligen innan shivasina o vila. Tycker den öppnar upp andningen samtidigt som man nästan faller till sömn. Reflektionen idag. Sitter just nu framför en sjö. Känner att det är tyst o att jag har tid. Det är verkligen något jag är tacksam för. Tid o känna att tiden går LÅNGSAMT. För mig är det även en stor tacksamhet med familjen. En självklarhet kanske men alla har faktiskt inte en familj. Det fram emot imorgon dag 12 kram på er

  Lisale 2017-08-24 13:20:35
  Svara
 • Vad jag är tacksam för;
  Jag är tacksam för att jag hittat till josefinesyoga och dessa 14dagar
  Jag är tacksam över de fina kommentarer ni alls ger
  Jag är tacksam för åter rn skön solig dag
  Jag är tavksam för den lugna morgon jag fick idag
  Jag är tacksam för att cyckla med barnen till skolan

  Att öva tacksamhet är super nyttigt, men precis som josefin skriver, inte alltid så lätt
  Det finns en grupp på Facebook med just detta
  Vi hamnar så lätt i det negativa och ser inte allt det vackra runt omkting oss. Att öva tacksamhet kan vara i det ”lilla”, solen, naturen, barnen, orka gå upp, diskat osv. Sånt du gör varje dag. För visst gör vi en massa bra saker varje dag som vi bara inte reflekterar över.

  Jennyjo 2017-08-24 10:02:44
  Svara
 • Go’ morron fina ni! ♥

  Jag har också börjat i princip varje morgon i flera års tid med att skriva ned saker som jag är tacksam för. Det kan vara stort som smått, många eller några få saker. Det spelar egentligen inte så stor roll, det fina är att vi ALLTID har något att vara tacksamma för! ♥ Den insikten har verkligen förändrat mitt liv. Det är så lätt att fastna i negativa tankar och vardagens problem, att vi liksom glömmer bort allt det där som är bra och härligt. Det är också lätt hänt att vi tar saker och ting för givet. Så var det åtminstone för mig tidigare.

  Genom att börja dagen med att fokusera på sånt jag är tacksam för har jag blivit mycket gladare och mer ödmjuk. Jag håller med Josefine om att det är en till synes enkel sak, men att det verkligen gör stor skillnad!

  Idag är jag tacksam för yogan och meditationen – för alla fina stunder och insikter de gett mig. Jag är tacksam för livet, för all kärlek, för frihet och flow. Jag är tacksam för nära och kära, att ha hälsan och att vi har det så bra här i Sverige. För alla vackra men också tuffa stunder, som lett till den plats jag står idag. För promenader i naturen, fågelkvitter, frisk luft och solens värmande strålar. För en god kopp té, inspirerande böcker, musik och poddar.

  Jag är också tacksam över att vara med i den här yogautmaningen och ta del av alla vackra, inspirerande och kloka tankar. TACK! ♥

  Önskar alla en riktigt fin dag, KRAM på er!

  sandra junhammar 2017-08-24 09:45:42 http://www.sandrajunhammar.se/
  Svara
 • Jag är tacksam över mycket här i livet, men som sagt är det lätt att fokusera på allt som känns fel i livet.
  Jag är tacksam för att trots en uttröttning som gör att jag sällan känner igen mig själv nu för tiden har jag i grunden kvar min självsäkerhet. Jag har styrkan att bryta upp och byta riktning i livet. Jag är också väldigt tacksam över alla människor jag har i mitt liv som vill och orkar stötta mig trots mina upp och nergångar. Mitt hit och dit. Som ringer upp mig och frågar: hur är det egentligen? Och som lyssnar och vill förstå och som tror på mig i mina val. Det är magiskt när man väl tänker på det ❤
  Jag är tacksam för att jag kommer från en plats i skärgården som gör att jag när som helst kan lämna storstan och åka ut till vattnet och andas och umgås med en massa härlig släkt. Jag är tacksam för att jag sedan kan åka tillbaka in i storstan äta på restaurang, jobba, plugga, utmana mig själv, strosa längs med gatorna, fika med en massa härliga och smarta kompisar.
  Livet är så härligt trots alla ofrånkomliga motgångar, som man egenligen också kan vara tacksam för! För det är i motgångarna man lär sig så mycket om sig själv och andra, eftersom man möts på ett annat ärligt och sårbart plan. Magi ???

  Sigrid 2017-08-24 09:18:47
  Svara
 • TACKSAM


  – Jag är tacksam för den kärleksfulla magin jag fått uppleva.  Både inom mig själv och med en annan person. Jag har hela mitt unga liv sökt efter kärlek utifrån, har ett stort behov av bekräftelse. Och jag har blivit besviken på mina ex som inte förstått vad jag menat.Idag hittar jag den kärleken inom migsjälv genom meditation varje dag. Men i våras träffade jag en väldigt speciell kille, vi är inte tillsammans idag, men vi har delat riktigt magiska stunder. Sista dagen jag var där innan flytten väckte han mig med att dra upp mig i famnen, bädda ner mig bland täcken och placera en kopp kaffe i min hand och en skål surkål (ja du läste rätt XD) och i den stunden kunde jag känna en sån enorm kärlek. Det var en så liten gärning, men gjord med sådan ödmjukhet att jag fick tårar i ögonen. 


  – Jag är tacksam för alla motgångar.  Utan alla tårar, all ångest, alla mörka dagar skulle jag aldrig stå här idag så stark. Jag brukar säga att man ska vara som ett stormigt hav. Höga toppar, djupa dalar. För vill man upp på toppen så måste man ner till botten, så är det bara. Och allt jag lärt mig, så hårt som jag fått kämpa, utan de hade jag varit för bekväm och lat för att förändra mitt liv. Men nu vet jag hur det är att må dåligt och som en kollega brukar säga ”man borde få skriva på sin CV att man vet vad ångest är”, eftersom man kan forma en sån djup förståelse och ödmjukhet för människorna runt sig om man vet hur det är att må dåligt.


  – Jag är tacksam för alla människor jag fått möta och ha i mitt liv.  Utan dessa möten, skratten, tårarna vad vore livet då? Jag har fått ta del av sån kunskap, känna sån vänskap, kärlek men även hat och gräl. Vi lär oss i livets skola. Människorna du har runt dig finns där av en orsak, de kommer alla med en läxa eller tvärtom. Vi ger och tar, utvecklas och lär oss. I min drömbok säger de att ’alla människor du ser i din dröm är bara olika sidor/egenskaper i digsjälv och beroende på om du är arg/kär/ledsen i drömmen kan det visa din relation till den egenskapen och vad du behöver jobba på’. Så tänker jag i vardagen också, alla du möter försöker lära dig något. Så även om du har svåra relationer runt dig, fråga digsjälv vad de försöker lära dig. Jag har tex. fått lära mig visa enorm tydlig kärlek till en far som är lika bra som en 6åring att hantera känslor, fått jobba med min separationsångest i ett långdistansförhållande, fått lära mig vad en riktigt bra relation är genom min mamma och fått lära mig att vara i nuet, skratta och njuta av stunden av mina vänner.  Det finns tusen fler saker jag är tacksam över, men dessa är det största just nu. 
Med kärlek <3

  cicci 2017-08-24 07:48:17 http://instagram.com/ciccikorv
  Svara
 • Dag 11 #yogareflekteradela med @josefinesyoga ??❤️
  Gomorron! ☕️ varsågod en kopp kaffe i sängen till dig! ❤️ Du är fantastisk!
  Shaking och yogasekvens med tilläg liggande vridningar. Dessa har alltid varit jobbiga. Jag får ont i ryggen. Även denna gången men är osäker på om själva rörelsen inte passar mig eller om min vä sida av kroppen helt enkelt är så stel. Behövde vrida åt andra hållet igen efter att ha vridit mot hö. Innan jag läste dagens reflektionsfråga hann jag in på Facebook och bli påverkad. Arg, ledsen, rädsla att vara fel och bli bortvald. Det går blixtsnabbt! Men jag såg det, sade håll käft och vände mig till Gud för kärlek. Oavsett vad som händer vill jag ge ut kärlek inte bitterhet eller ilska. Det är svårt att möta avvisande med kärlek men det går! ?❤️Så tårarna får rena mig idag också, ta med sig egot och behöver att hävda mig eller söka bekräftelse. Allt är väl ?❤️
  Dagens reflektionsfråga, vad är du tacksam över? Jag är tacksam att jag får gråta, att inte behöva vara rädd att inte kunna sluta med det. Jag är tacksam för att jag lever, det hade kunnat vara annorlunda. Jag är tacksam för min fantastiska dotter som jag får följa på hennes livsresa! Jag är tacksam för dig kära Josefine och alla ni som är med på denna utmaning. Jag är tacksam att jag vågar visa mina känslor, vara transparent trots att jag är rädd. Jag är tacksam för att få vara exakt här och nu ??❤️❤️ Ha en underbar dag och massor med kärlek! ❤️ #beyoga365 #vågavarasårbar

  Hannanas 2017-08-24 07:27:01
  Svara
 • Jag är otroligt tacksam för att jag haft förmåga att tro på mig själv, göra det som jag velat och nå de mål jag satt upp. Det mesta i mitt liv, som för de flesta andra, har inte kommit gratis. Jag har fått kämpa för att få det jag nu har i mitt liv. Jag är tacksam för mina barn. Att jag haft turen att få två helt underbara tjejer. Att kunna få barn är inte en självklarhet vilket jag trodde tills vi började försöka. Vi fick kämpa länge. Så jag är så sjukt tacksamt för att mitt liv berikats med dessa två tjejer. Som jag älskar över allt annat. Jag är tacksam för mitt jobb. Att jag har ett jobb att gå till överhuvudtaget. Det har inte alla. Dessutom ett jobb med underbara kollegor och som ger en stor frihet. Att jag få instruera och inspirera andra inom träning, hälsa och yoga. Det är magiskt att kunna beröra andar människor. Jag är tacksam för alla underbara människor jag möter genom yogan, träningen och instruerandet. Ren glädje. Listan skulle nog kunna göras hur lång som helst. Jag är otroligt nöjd och tacksam för det jag har i mitt liv. Däremot innebär inte det att jag är nöjd och tillfreds. Det finns en tomhet inom mig. Och som jag inte fullt ut vet vad det beror på. Kanske finns det inget svar heller. Oavsett så gäller det att fokusera på det jag är tacksam för i mitt liv. All små och stora stjärnor som lyser upp i mörkret. Som ändå ger mig ro.

  Hanna 2017-08-24 07:04:07 https://yogabyhanna.wordpress.com/
  Svara
 • #yogareflekteradela #day11of14 #bonuspose #bakasana
  ”vad är jag tacksam över i mitt liv?”
  Detta inlägg kunde verkligen bli hur långt som helst! Jag tror att det kan vara enkelt att rabbla upp de ”stora” sakerna i mitt liv som världens finaste vänner, familj, hem, mitt jobb, chefer, kollegor osv. Men det jag just idag vill lyfta fram är följande 5 ”enklare” saker:
  Jag är tacksam över att jag inatt sovit igenom hela natten utan att vakan en enda gång. Jag är tacksam över att solen skiner ute, för att det gör mig glad på morgonen. Jag är tacksam över att jag (nästan) varje morgon får väcka min käraste @adam019 med en kopp kaffe på sängen. Han blir så glad och det blir jag glad av. Jag är tacksam över att jag de morgnar som jag är riktigt trött får en kopp kaffe på sängen av honom istället. Jag är tacksam över att jag idag fått en härlig och lugn stund på min matta utan att behöva känna stress över tid.??
  Och nu till den där Torsdagen jag var så peppad över redan igår ?

  Siiri 2017-08-24 06:54:46 http://www.instagram.com/sibsteri
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!