— Dag 4 — YOGA, REFLEKTERA & DELA — Vad släpper du taget om?

katt och ko God morgon käraste ni! Dag 4 i vår 14 dagars utmaning i att Yoga, Reflektera och Dela. Wihoooo….heja, heja er! Ni är bara heeeelt otroliga. Gåshud mest hela tiden då jag läser era delningar. WOW. Jag blir så inspirerad av er. Från hela mitt hjärta, tack för att ni vill vara med här och dela med er av er själva. Och peppen ni ger varandra är bara sååå vacker. <3

 

Steg 1. YOGA

Idag fortsätter vi med den lite mer ”normala” yogan och tar oss in i ytterligare en position i Yogiakademin-sekvensen. Emma frågade om jag kunde skapa en passande spellista för sekvensen så om någon mer vill ha det så har jag lagt in både shakingen och lite mysiga yogalåtar HÄR.

Idag fortsätter vi givetvis med den lekfulla och inkännande attityden och från framåtfällningen stegar vi bakåt och landar på alla fyra. Här ska vi leka idag! Katt och Ko är de två vanligaste positioner vi rör oss emellan för att värma upp ryggraden. Rörelsen hjälper oss också att sträcka ut både fram-och baksidan av överkroppen samtidigt som det ger oss en mjuk massage av ryggraden och de inre organen. Dessa positioner är perfekta att göra om du sitter mycket under dagen och kanske har spänningar i ryggen.

 

Gör så här

 1. Värm upp och känn in kroppen med shakingen och lektiden. Fortsätt sedan mot din framåtfällning.
 2. Från framåtfällningen börja sakta kliva med fötterna tillbaka tills att du kan placera knäna ner i mattan och landa på alla fyra.
 3. Hitta en stabil bas med händer och fötter vilket för de flesta av oss brukar betyda att händerna är ungefär axelbrett isär och knän ungefär höftbrett isär. Spreta på fingrarna och pressa ner hela handflatan i mattan för att verkligen grunda dig själv.
 4. På inandning, lyft långsamt bröstet framåt samtidigt som skulderbladen dras in mot ryggraden och ner mot svanskotan. Få en känsla av att du vill dra handflatorna bakåt, utan att flytta dem. Skapa en jämt fördelad kurva i hela ryggen, inte bara ländryggen. Lyft gärna blicken uppåt.
 5. På utandning, dra in naveln, bredda mellan skulderbladen och rikta svanskotan ner mot golvet. Skjut mjukt hela ryggraden i en båge upp mot taket – som en katt skjuter rygg. För blicken mot naveln.
 6. Fortsätt att röra dig fram och tillbaka mellan dessa positioner 10 gånger eller fler. Ta hjälp av andetaget och gör rörelserna större och större för varje gång.
 7. Se därefter om du vill utforska någon annan rörelse här på alla fyra, kanske gör du rörelser med höfter eller nacken, kanske gör du cirklarna sidleds. Låt kroppen leka på alla fyra.
 8. När du känner dig klar, sätt eller lägg dig ner i stillhet en stund för att sen gå vidare till steg två. 

 

Steg 2. REFLEKTION

När du landat i kroppen går vi vidare till dagens fråga:

Vad släpper du taget om för att känna dig levande?

 

Igår beskrev du när du känner dig levande… men var är det egentligen som sätter stopp för att du ska känna så alltid? Vad hindrar dig från att leva ut? Vilka murar har du satt upp i ditt liv? Låt denna frågan landa i dig och se om du kan hitta något specifikt som hindrar dig från att känna dig levande. Kanske är det en tanke om dig själv som hindrar dig från att ta plats. Kanske en relation som sätter stopp för dig. Kanske en specifik situation som gör att du inte kan leva ut. Utifrån dessa frågor, se om du kan hitta EN SAK som du idag är redo att släppa taget om. Något litet eller något stort. En tanke, relation eller situation.

 

När jag märker att saker står i vägen för mig i mitt liv och känner att det är dags att gå vidare brukar jag skapa egna små ceremonier för att markera att jag väljer att släppa taget hindret.

 

Det började med att jag för flera år sedan kände att jag behövde släppa taget om en relation som inte fungerade, släppa taget om ett ex som tog allt för mycket av min tankeverksamhet. Så på kvällen släkte jag alla lampor i lägenheten, tände ett levandeljus, och satte mig där med ett foto i handen på min gamla pojkvän och med beslutsamheten att släppa taget om relationen en gång för alla. Det låter lite groteskt nu när jag skriver det men för att visa för mig själv att det var dags att gå vidare brände jag upp fotot på honom….hehe! Och det funkade. I och med den ceremonin kände jag att jag hade gått vidare från kärleksrelationen och idag har vi istället format en fin vänskapsrelation.

 

Så om du vill… kan jag verkligen rekommendera dig att göra en lite ceremoni för dig själv idag. Speciellt om du känner att du hittat något du verkligen är redo att gå vidare ifrån. Istället för att använda ett foto brukar jag numera skriva på en lapp det jag vill släppa taget om och elda upp lappen. Det är som om något händer i mig när jag sitter där och ser in på den brinnande lappen med längtan och beslutsamheten efter att bli fri från det som står på den.

 

Steg 3. DELA

Å förutom ceremonin så kan det ju verkligen hjälpa att dela det vi vill släppa taget om. Nästan som att vi ger omvärlden ett löfte, att du går jag vidare från det som hindrar mig från att leva ut. Så kära du, vad släpper du taget om? DELA med mig, med oss här på bloggen och med dina nära och kära.

 

#yogareflekteradela

 

Tack för idag. MASSA KÄRLEK

 

Foto – Adam Klingeteg

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
371kommentarer
 • I hope that more writers of this type of content may need some time to explore and write correctly. I am particularly in awe of your imagination and knowledge.메이저사이트

  메이저사이트 2023-11-07 04:27:19 https://totochips.com
  Svara
 • Undoubtedly, the speed is uncomfortable, and if you support us, it’s like the usual situation indoors.메이저사이트

  메이저사이트 2023-10-28 06:19:51 https://totovera.com
  Svara
 • I was wondering if I could use this article on my other sites, but I will link it back to yours. Thank you very much.메이저놀이터

  메이저놀이터 2023-10-20 05:36:53 https://totowho.com
  Svara
 • This is really great! I hope more people know the charm of writing. This is indeed novel and innovative content. Your viewpoint is similar to mine on this issue. I think my article will also be helpful.메이저사이트

  메이저사이트 2023-09-16 05:11:31 https://totowho.com
  Svara
 • I’m writing on this topic these days, but I have stopped writing because there is no reference material.
  Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials,
  so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

  토토 갤러리
  토토 사이트 추천
  토토 커뮤니티
  에볼루션 카지노
  카지노 커뮤니티
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-01-28 06:48:54
  Svara
 • Awesome blog. I have read and thought about what you said. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles. Keep up the good work!
  T Birds Jacket From Grease

  Mike Rooney 2022-10-27 09:06:00
  Svara
 • Yoga dag 4, vad släpper du taget om för att känna dig levande?

  Jag hörde hur shakingen stratade igång men jag var oförmögen att röra mig till musiken. Min kropp skrek NEJ, STANNA, SLUTA! Jag lyssnade på min kropp och ägnade istället längre tid åt att gå igenom min trötta kropp. Men jag var så besviken på mig själv för att inte har gjort shakingen. Får liksom inte till det någon gång, det går alltid så trögt. Försöker att tänka att jag kommer lära mig det inom sin tid. Men det är svårt då känslorna av att känna mig värdelös och dålig tar över. Och det var detta som fick mig att stannna upp och reflektera att det är detta som hindrar mig från att känna det där härliga bubblande skrattet inom mig. Jag tynger ner mig själv med nedlåtande och elaka tankar om mig själv. Jag måste sluta prata till mig skälv på det viset. Det tar död på så mycket inom mig. De dödar skrattet, glädjen och livslusten. Förstår att jag verkligen måste jobba aktivt med mina tankar men känner mig vilsen. Hur gör man och vad börjar man?

  stina 2017-08-23 08:31:12
  Svara
 • Dag 4 av utmaningen. Tack Josefin för allt du är och alla andra också???✨❤️Wow vilken utmaning du kom med! Så rätt i tiden för mig. Men långt ifrån lätt och självklar. Jag hade tänkt att ”bara hoppa med” för att det här lät spännande … Det här är dag 4 för mig och jag ligger en vecka efter. Det går inte att forsera ikapp denna gång utan varje övning berör mig mycket på många plan… trots att jag har varit igenom en del. Nu kommer de på nytt men i en annan form. Otroligt och magiskt på samma gång. Jag är så tacksam för det och för allt som nu är.
  Dagens reflektion är för mig så tydligt baserat på gårdagens längtan till att bli mer levande. Det är de där tankarna om att jag inte får tro att jag är speciell, att jag skulle kunna vara något alldeles särskilt eller bidra i ett rum och ta plats utifrån allt jag är. DVS: den där gamla Jantelagen som borde skrivas om och bli precis tvärt om!!! Vem skrev den? Vart kommer den ifrån! I hate IT! Sorry för starka ord. Varför i hela friden ska jag inte få kunna vara allt jag är precis som barnen ofta ger uttryck för? I glädje, i sorg, i ilska ja… i alla känslorna som finns. I alla lägen. Jag vill idag släppa den där gamla mossiga lagen och verkligen leva ut allt jag är för livet pågår nu nu nu och ska levas fullt. Så det så.
  Varför begränsa sig i att ge och få kärlek?!. För det är det som blir mitt fokus from idag. Love Love Love ❤️ ??

  Lisen 2017-08-21 08:16:42
  Svara
 • Dag 4 . Shakingen och yogan går som på räls. De genuina frågorna kräver mycket eftertanke, mod och kärlek för att gå vidare. Frågorna letar sig djupt in i mitt inre och jag tvingas se svar som jag kanske inte alls var beredd att se. Den här frågan är en sådan fråga… Jag är så tacksam för dina frågor Josefine, att jag får vara med på den här resan och att jag får ta del av alla era fina tankar och att ni ägnar er tid att kommentera. Ärligt och fint, tack!

  Att släppa taget. Jag är nu redo att släppa taget om det jag skäms över allra mest och som sitter djupt, djupt rotat i mig. Jag har tyvärr en vana att du lägga alltför stor vikt vid vad andra människor tycker om mig. Sedan jag var liten har jag haft ett stort behov av att imponera på andra för att få deras bekräftelse och gillande. Detta är något jag verkligen skäms över och tycker är extremt jobbigt. Jag har alltid sett till att jag visar upp en snygg fasad och att ingen kommer åt den lilla sårbara flickan som bor långt där inne. Jag är fullt medveten om att jag varken är sann mot mig själv eller gentemot andra, genom den strävan.

  Jag arbetar med att släppa taget om mitt behov av att alltid visa upp en ”perfekt”bild av mig själv. Det är svårt, jag känner mig sårbar, naken och rädd. Jag försöker peppa mig själv genom att upprepa i mitt inre: ”Du är en helt fantastisk, unik och älskansvärd person precis som du är och du behöver inte bevisa något för någon annan”.

  Med den här utmaningen och dagens fråga väljer jag idag att släppa taget om mitt behov att imponera på andra och fokuserar framöver på att vara i min egen sanningen och den mest äkta versionen av mig själv.

  Jag skriver ner på ett papper att jag nu lämnar behovet av att imponera på andra och väljer att stå i min egen sanning. Pappret river jag i tusen bitar och lägger i pappersåtervinningen, till att bli en helt ny story.
  Kärlek till er alla @thehealthylife

  thehealthylife 2017-08-20 23:28:06
  Svara
 • Tack ❤️

  Ann-Sofie 2017-08-19 08:47:34 http://www.matathonmamman.bloggo.nu
  Svara
 • Jag hade tänkt sätta mig och dela dagens #yogareflekteradela i @josefinesyoga ’s #yogachallenge där och då men jag var s å trött! Jag har på riktigt sovit fram till klockan ett idag! Det var länge sedan jag sov så mycket nu men den här veckan har jag varit riktigt riktigt slut! Så, gårdagens fråga var ”Vad släpper du taget om för att känna dig levande?” RÄDSLA och ORO. Det var av absolut nödvändighet för mig att släppa taget om dessa känslor för att kunna acceptera min situation som den är just nu. Jag var tvungen att gilla läget och se att den smärta jag har i kroppen nu inte är farlig. Smärtan i sig är inte farlig och jag behöver inte vara rädd för den. När jag släppte taget om rädslan och oron så kunde jag acceptera att det är såhär det är just nu. Jag är ok här och nu, trots att det gör ont eller jag behöver sova, så är jag ok här och nu ❤️

  FruFibro 2017-08-18 14:20:36 http://www.frufibro.com
  Svara
 • Efter 2 omgångar med utmattning den sista sen 2014 fram till nu så försöker jag släppa taget om många måsten. Måsten som vi oftast själv sätter upp och som vi faktisk klarar oss utan. Jag släpper ovkså taget om de människor som tar energi från mig

  Jennyjo 2017-08-18 06:56:31
  Svara
 • Jag läser just nu Gabrielle Bernsteins bok The universe has your back och min spontana tanke är att jag är beredd att släppa mina rädslor och tvivel om huruvida jag kan och förtjänar det jag önskar mig av livet. Jag är beredd att lita på att jag förtjänar allt jag vill ha så som fler barn, vara min egen chef osv. Jag förtjänar det och jag tänker lita på att universum hjälper mig att få det om jag bara har förtröstan och tillit. Självklart måste jag också aktivt jobba för att komma dit jag vill och jag måste gång på gång bekämpa mina tvivel men jag tror på processen. Jag släpper taget och litar på att allt blir så som det ska vara på ett eller annat sätt.

  Anna Runemyr 2017-08-18 05:57:40
  Svara
 • TACK ❤️ Jag släpper taget om allt jag INTE borde göra enligt mina tankar och tänker härmed BARA göra det jag mår bra av. Jag släpper taget om alla gamla hälsoprover jag har levt med rädsla från, som att det fortfarande är så fastän kroppen ändras varje dag och celler förnyas ständigt ständigt ständigt. Jag brände upp varenda provresultat. Jag tänker inte tro på dem längre. De är ju för satan flera månader gamla. Jag tänker tro på min egen förmåga att vara hel och fulländad. Jag tänker fylla min kropp med så mycket kärlek och ljus att det inte finns tomrum för rädsla och mörker. Jag vet att sådant kommer, men jag vägrar graspa tag i dem och låta dem integrera med den jag är. Jag förnekar dem inte, men jag ser dem för vad de är och välkomnar med kärlek istället för rädsla. Jag tror på mig själv, att jag alltid varit hel. Att min kropp är ett resultat av mina tankar och uppfattningar och när jag ändrat dem hänger kroppen på. Jag släpper taget om alla limiterande trosatser. Vad de än är. Jag bränner upp dem. Jag är fri. Jag kan göra precis vad jag vill så länge jag leds av kärlek och helhet. ❤️

  Sara Olsson 2017-08-17 23:40:25 http://instagram.com/sarajohannaillustrations
  Svara
 • Jag jobbar på att släppa det som har varit! En tuff tid! Det är svårt, men yoga och meditation har hjälpt mig långt! Kan känna hur det börjar lätta i kroppen. Bara att kämpa på ?

  Lina 2017-08-17 23:19:16
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   ❤️❤️❤️??

   Hannanas 2017-08-20 10:37:04
   Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Kämpa <3 <3 <3

   josefinebengtsson 2017-08-18 12:01:35
   Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Du är stark som kämpar. Oavsett vad du gått igenom så finns en väg ut och tids nog kanske du kan se tillbaka med en viss tacksamhet för även om situationen är tuff så kanske du har lärt dig något och utvecklats som människa i det. All kärlek till dig. ❤️

   Anna Runemyr 2017-08-18 06:00:02
   Svara
 • Det jag insåg för något år sedan är att det är jag som har ansvar över mitt liv. Mina tankar, hur jag uppfattar saker, hur jag uppfattar att andra människor är mot mig, hur jag är mot andra. Jag insåg att när jag inte orkar mer så är det jag som måste våga säga nej, utan att det gör något. Jag kan inte ansvara för andras känslor och jag måste ta hand om mina egna.

  Jag har känt mig väldigt egoistisk i många lägen, när jag har sagt nej för att jag faktiskt inte har lust eller för att jag helt enkelt är trött och inte orkar. Man måste ställa sig frågan för vem sin skull gör jag det? Jag har insett att man kan inte pleasa alla, jag behöver inte alltid förklara mig, men om jag får frågan om mitt val så måste jag också kunna stå för det och ge ett ärligt svar.

  Det här året har varit så sjukt befriande på så många sätt, just för att jag har börjat lyssna inåt och insett att livet ska inte vara ok, det ska vara jävligt bra, så klart finns det undantag med sorg och smärta, men rent generellt, när jag insåg hur viktig jag är i mitt liv så har jag också tagit mig igenom trista och jobbiga stunder på ett helt annat sätt.

  Jag har jobbat med att släppa på kraven, det där med att man ska vara ”flinkpike” som vi säger på norska. Att man försöker vara alla till lags, vara en bra mamma, en bra flickvän, dotter, kompis, kollega, ha ett städat hem, träna osv. osv. När jag har släppt på det som jag tror förväntas av mig, har livet också blivit så väldigt mycket lättare och roligare, inte minst.

  Jag har slutat att ha dåligt samvete över allt jag inte får gjort, jag är inte mer än människa och jag kan inte räcka till över allt. Jag har slutat att ha dåligt samvete över val jag tar.
  Mår jag bra av yoga så kan jag ta mig tid till att gå på yoga en hel helg. Jag åker iväg till mina kompisar och bara är eller dansar hela natten. Jag träffar nya människor. Jag är med min familj för att jag behöver dem och dem behöver mig.

  När jag gör något som gör mig lycklig, som får mig att må bra, som gör att jag känner mig levande, så finns det heller ingen grund till att ha dåligt samvete. Det är bara jag och ingen annan som skapar det dåliga samvetet.

  Jag fortsätter att släppa taget, viftar bort det dåliga samvetet och på alla krav som jag ställer mig själv ❤️

  Kämpa alla fina där ute ❤️

  Malin Pousette 2017-08-17 22:27:53 http://www.malinpousette.com
  Svara
 • Dagens reflektion tog ett tag att formulera. Igår fann jag att stunder då jag verkligen känner mina känslor är då jag känner mig levande. Jag hamnar i att jag behöver lägga till saker, så som yoga och meditation, som får mig i kontakt med mina känslor. Vad jag behöver släppa taget om är svårare att se, men jag insåg till sist att det jag behöver bränna upp är mina distraktioner. När jag inte riktigt orkar känna flyr jag in i mobilen, jobbet, tröstätande eller vad som helst som kan distrahera mig ett tag. Och samtidigt som jag flyr in i något så flyr jag bort från livet, det som får mig att känna mig levande. Jag vill säga hej då till distraktionerna och flyktbeteenden. Välkomna känslorna, positiva som negativa, och livet.

  LindaJ 2017-08-17 22:12:34
  Svara
 • I mitt svar på gårdagens fråga reflekterade jag kring att jag känner mig levande när jag upplever känslor av extrem karaktär och när jag får dela andra människors starka känslor. För mig är mitt kontrollbehov det största jag kan släppa taget om. Att låta bli att rätta till ett block som ligger snett på skrivbordet, att inte sortera allt i min omgivning, att faktiskt tillåta mig att slänga kläderna i en slarvig hög på golvet. Den här känslan vill jag dock inte släppa taget om helt, för den är så stor del av min personlighet. Jag mår bra när jag lever i ordning och reda. Men ibland kan jag känna att det går till överdrift. Så kanske behöver jag inte släppa taget, utan snarare lossa greppet lite grann? Låta behovet finnas kvar men också låta det vila ibland. För mig skulle kanske en utmaning snarare än en ceremoni vara passande. Att aktivt avstå från ordningsimpulsen en gång per dag till exempel…

  Jag tror att det är svårt att skriva ett recept på hur vi ska göra för att känna oss levande hela tiden på de sätt som vi kommit fram till under våra reflektioner här. Jag tror nämligen att vi känner oss levande i situationer som inte förekommer hela tiden och att det faktum att de inte gör det är en bidragande del i varför vi upplever dessa levande känslorna. Tänk på det som gör att du känner dig levande. Tror du att känslan skulle vara lika stark om du upplevde det hela hela tiden? Eller skulle den minska i känslovärde? Vad tror du?

  Tack för idag fina medutmanare. Kärlek.

  Jessica N 2017-08-17 22:07:17
  Svara
  • Svar på Jessica Ns kommentar.

   Ja så bra reflektion! Skulle vi ha ljuset utan mörker? Svart vitt? Jag tror mer på både och även samtidigt ??❤️

   Hannanas 2017-08-20 10:43:08
   Svara
  • Svar på Jessica Ns kommentar.

   Superintressant reflektion Jessica. TACK! Tillslut kanske det heller inte allas handlar om vad vi gör eller en viss situation… tillslut kanske man kan känna sig levande var som helst, när som helst – oberoende den yttre situation. I know, möjligtvis ett drömscenario men inget fel att drömma väl?! ;-). KÄRLEK

   josefinebengtsson 2017-08-18 12:17:10
   Svara
  • Svar på Jessica Ns kommentar.

   Intressant tanke. Säkert är det just så att om vi hade upplevt ”totalt levandekänslor” jämt hade de förlorat i värde.

   Karolina 2017-08-17 23:33:09
   Svara
  • Svar på Jessica Ns kommentar.

   Vilken bra idé med en utmaning om dagen att låta bli!! Den tar jag direkt..❤️❤️❤️

   Mia Eriksson 2017-08-17 22:43:31
   Svara
  • Svar på Jessica Ns kommentar.

   ❤❤❤

   Caroline (cafre85 instagram) 2017-08-17 22:33:10
   Svara
 • Varje dag övar jag mig att släppa taget, ”putsar” negativa känslor och ersätter dem med kärlek och ljus.
  Men just här och nu släpper jag min brist på tillit till universum. Jag litar på att jag går på rätt väg, kommer dit jag ska, får de jobben, åker till de platserna, möter de människorna och situationerna som helt enkelt är meningen.
  Den senaste tiden har dock oärlighet och behov av bekräftelse varit något jag försökt släppa taget om. Och nu vågar jag vara ärlig och stå för vem jag är och jag vet att jag duger precis som jag är utan bekräftelsen från andra (speciellt killar). Nu övervinns de negativa känslorna av den enorma våg av flödande jag kärlek jag känner inom mig.
  Amen ?

  Cecilia Weckström 2017-08-17 22:01:26 http://instagram.com/ciccikorv
  Svara
 • Vill börja med att säga hur himla häftig den här gemenskapen är! Älskar hur alla peppar varandra. <3 Jag kommer framför allt på två saker jag behöver släppa taget om för att känna mig levande. Det första är vad andra människor tycker och tänker om mig. Eller åtminstone vad jag tror att andra tycker om mig och vad jag gör. Jag hörde någon gång att vad andra tycker och tänker om mig har inte med mig att göra – det har med dem att göra. Jag tror på mig själv och har goda intentioner med allt jag gör. Om någon sedan är avundsjuk eller av andra anledningar vill döma eller tycka något om mig så får det stå för dem. Inget jag behöver lägga energi på. Den andra saken jag behöver släppa taget om ibland är mobilen. Det kanske inte låter så märkvärdigt, men ibland är det svårare än man tror.

  Malin S 2017-08-17 21:52:32 https://instagram.com/malinsenneryd
  Svara
 • Vad släpper du taget om för att känna dig levande? Min första tanke när jag läste dagens fråga var kraven. Kraven som jag har på mig själv. Jag skulle må bra av att släppa på dom lite för att känna mig mer levande och mer fri. Jag är ofta väldigt självkritisk och dömande mot mig själv när jag egentligen borde visa en självmedkänsla

  Yogi Johanna 2017-08-17 21:48:02 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
  Svara
 • Idag har jag arbetat i exakt 20 år på min nuvarande arbetsplats (dock med lite olika arbetsuppgifter) och just idag var jag på intervju hos en annan arbetsgivare och det kändes bara så rätt! Nu vet jag inte om jag får jobbet och får jag inte det så går inte världen under men jag VET att det är dags att gå vidare, känner mig så redo!

  TACK Josefine för att du ger mig (och alla andra deltagare i den här utmaningen) möjligheten att stanna upp och reflektera över våra liv ❤️ Det är så vanligt att man knatar på i sina gamla fotspår utan att känna efter vad man EGENTLIGEN vill innerst inne och att man inte lyssnar på kroppens signaler.

  Ann-Sofie 2017-08-17 21:38:37 http://www.matathonmamman.bloggo.nu
  Svara
 • Jag gjorde 6 minuter shaking, ca 5 minuter slow dancing med framställningar och sedan många katt-ko. Sedan gjorde jag en ca en timme lång yin sekvens med den fina appen med Magdalena Mecweld. Under den sekvensen försökte jag släppa loss spänningarna och samtidigt försöka bli medveten om vad jag behöver släppa i från mig i mitt liv. Rent mentalt behöver jag släppa ett överdrivet ältande av saker jag inte kan påverka i sig men där jag kanske kunde byta perspektiv och förhållningssätt. Ta makten över hur jag låter det påverka mig. Jag inser att jag är oerhört känslig för ett visst sorts beteende hos människor i min omgivning, särskilt på jobbet. Jag blir så provocerad av överlägsenhet, förringande och falskhet och jag inser också att det bottnar från upplevelser från de första skolåren då vi hade rätt mycket mobbning i min klass. Jag inser att de här människorna har något omedvetet skäl till hur de beter sig och att det är dem det handlar om och att deras beteende triggar obehagskänslor även hos andra än mig själv. Så varför låta dem påverka hur jag mår. Varför reagera och älta. Världen är full av riktiga problem. Och så behöver jag släppa min överdrivna självkritik och föreställningen om att jag blir bedömd av andra hela tiden och antagligen inte håller måttet: inte tillräckligt kompetent, inte tillräckligt attraktiv eller värd att älskas. Det är en hel del att släppa med andra ord. Vilken oerhörd mängd med energi det går åt att hålla kvar allt detta. Så varför håller jag kvar det så krampaktigt? Undra på att jag haft nackspärr och migrän i snart tjugo år. Nu tänker jag gå tillbaka till mattan och lägga mig i supported bridge och reflektera över det jag nyss skrivit. Ha det så bra allihop. Vi är duktiga och vi har varandra.

  Hanna 2017-08-17 21:25:15
  Svara
 • Jag gjorde yogaövningarna imorse och har under hela dagen reflekterat över dagens fråga. En person poppade upp i mina tankar direkt.
  Jag visste direkt att den personen var mitt ämne för dagens reflektion om att släppa taget. Det blir en jobbig delning. Men viktig. Jag har valt av flera olika anledningar att bryta med en av mina närmaste familjemedlemmar. Det tog lång tid att komma fram till det beslutet. Jag hoppades många gånger om att nu kommer det bli bättre denna gång, denna person kommer ändra sig etc. Men det var samma sak, samma problem genom hela mitt liv. Detta har begränsat mig mycket och fått mig att må dåligt. Jag vill dela med mig av detta då jag vet att det finns många som mår dåligt i familjerelationer men inte vågar bryta den relationen för att det är familj. Det krävdes mod att våga göra det. Men när ens närmaste vänner och pojkvän märkte hur dåligt man mådde varje gång efter man träffat den personen, då visste jag att det inte tjänar mig något. Jag måste sätta mig själv i första hand. Jag och mitt mående är viktigast. Det är en sorg att känna att man inte har en xx i sitt liv. Men jag känner mig friare nu. Mitt välmående är viktigast i livet just nu och att släppa taget var viktigt för att fortsätta på min resa mot att må bra och lämna mina dåliga tider bakom! Kärlek och styrka till alla<3

  Julia (instagram carlajuliaadina) 2017-08-17 21:19:01
  Svara
 • Jag har märkt efter dessa fyra dagar att kroppen beter sig olika varje dag. Den har gått från att ena dagen kännas helt pirrig och euforisk till att andra dagen knaka som en galning och nu till att kännas väldigt harmonisk. Har även märkt att det är tiden efter sekvensen, när jag ligger på mattan och bara känner som är den bästa. Jag gör det så sällan, känner hur kroppen känns. Det är härligt! Nu känner jag att jag är en bit på rätt väg ??

  Det vi skulle reflektera kring i dag var vad jag behöver släppa taget om. Det lustiga är att just ”Släppa taget” är mitt tema för i år och det kommer liksom upp lite titt som tätt hela tiden. Det är så häftigt tycker jag. Jag har ju redan tänkt mkt på detta tidigare. Jag har mkt som jag behöver släppa taget om för att komma vidare. Den undan tryckta sorgen efter mamma, föreställningar om hur saker och ting ska vara, hur jag bör vara, rädslor för hur andra ser på mig, för att misslyckas, för att inte nå dit jag vill nå, för att göra bort mig. Det känns så futtigt och barnsligt när jag skriver det så här… varför vara rädd för att göra bort sig, jag är ju 37 år gammal, släpp loss lite för tusan. Våga vara lite mer sensuell, busig, barnslig, tokig, spontan och våga säg vad du tycker! Varför ska det vara så svårt? Det är dem där himla tankarna om vad andra tänker som spökar, tankar som jag inte ens vet om de tänker men som finns i mitt huvud. De tycker nog jag är lat om jag går och tar en paus, de tycker nog jag är tråkig, jag har aldrig nåt roligt att säga, uppfattas nog som osäker… osv. Jag vet vad jag behöver släppa taget om men HUR ska man göra det? Jag har gått på healing, jag har rensat både fysiskt och psykiskt, ändrat kost, skriver tacksamhetsdagbok osv. Jag fick ett tips av nån av er att vända varje negativ tanke till något positivt, uppmärksamma att den finns där och sen vända den till nåt bra, ändra mina tankar. Jag gillade den idén. Nån som har fler tips?

  Växlaner 2017-08-17 21:18:02
  Svara
  • Svar på Växlaners kommentar.

   YEAH, go for it!!!! Sensuell, busig, barnslig, tokig, spontan…. låt oss låta de sakerna TA PLATS i ett samhälle där de förtryckts så länge.

   josefinebengtsson 2017-08-18 12:31:05
   Svara
  • Svar på Växlaners kommentar.

   När man börjar uppmärksamma saker då tror jag att det gör sig själv..man ifrågasätter och släpper,kanske pyttelite åt gången men man släpper..fortsätter att söka svar..utvecklas,kommer närmare och släpper lite till❤️ Kramar

   Mia Eriksson 2017-08-17 23:01:01
   Svara
  • Svar på Växlaners kommentar.

   ❤️❤️

   Hannanas 2017-08-17 21:54:32
   Svara
  • Svar på Växlaners kommentar.

   Jag känner igen mig i allt du skriver som kanske egentligen bottnar i dåligt självförtroende och självkänsla ? Kanske för att vi aldrig egentligen blev uppmuntrade att våga så det är ovant att ta för dig och se att det funkar? Eller något annat. Skitsamma vad! Jag försöker tänka att ingen annan bryr sig. Man målar upp saker till ngt stort inom sig o tror det finns risk att höra bort sig för att man säger el gör ngt. Men det är inte så stort el allvarligt flr ngn annan. Alla bär huvudrollen i sitt eget liv och fokuserar mest på sig själv ?. Du med, jag med. Så att våga välja att fokusera på de br sakerna med en själv än de dåliga kommer göra stora förändringar för DIG men noll för andra. För de vet inte ens vad du tänker o känner inombords. För andra är DU BARA FANTASTISK!!! ❤❤❤❤

   Yogahills 2017-08-17 21:32:18
   Svara
 • Jag måste våga släppa taget om vad jag ”borde” göra och vad jag tror andra tror att jag borde göra! Jag borde köra mitt race och äga på det! Jag borde våga ta för mig, för jag tror att när man är rädd för vad andra ska tycka o tänka så gör man inte det. Så att våga ta för mig, att mitt sätt är det rätta sättet för mig och ingen annan! Är ju bara sånthär man bär runt i sig, bara att skriva det gör skillnad, jag ler.

  Petra 2017-08-17 21:16:37 http://www.petraleandersson.blogg.se
  Svara
 • :(… det här tänker jag också på varje dag. Att jag vet en relation som gör att jag kanske inte lever fullt ut. Jag vågar knappt ens skriva det här för jag vill inte att det ska vara sant. Vi har gått igenom 2 stora sorger och svårigheter i vårt gemensamma liv som gjort att vi till slut inte orkat ta hand om varandra längre. Jag och min man. Vi fick barn i samband med detta och det har gjort att all den energi vi hade kvar fick dem. Inget jag någonsin ångrar men jag är ledsen över att det gått ut över oss och att vi glidit isär. Så idag tampas jag med tanken att vi kanske skulle må bättre isär?! Men vi tar inte steget. Pga feghet? Eller för att vi så gärna vill att det ska funka och kämpar vidare? För att vi ju faktiskt har roligt tillsammans och aldrig bråkar men heller aldrig är mer än nära vänner? Det går sakta men säkert åt rätt håll så jag vågar och vill inte ge upp hoppet. Och barnen… fan. Jag kan inte leva en dag utan dem!

  Jag tampas också med tanken om detta är en av mina ältande fällor? För så länge jag har levt så har jag ältat och velat över saker. Jag måste alltid ha något att älta över. Stora eller små saker. De små är lätta att se och jag kan försöka bryta dem som ”var det verkligen rätt att göra si eller så”, ”borde jag satt på sonen en extra tröja” osv… till större saker som detta. Jag sätter mig ”gärna” i en svår sits. Som att jag stoppar mig själv från att njuta och leva fullt ut för att min hjärna är så van att ha något att älta över och på något sätt inte kan låta mig kommer över en viss gräns av lycka. Blir jag för lycklig så hittar jag något att må lite dåligt över så det balanseras ut… Svårt att beskriva men kanske någon känner igen sig? Jag hoppas iaf fortfarande på mig och min man. Han är värd att kämpa för… Så jag ska idag bränna ältandet åt fanders. Låta all den energi som går åt till negativt ältande gå till något bra istället! Så fort jag börjar älta vår relation så ska jag bryta det och njuta av idag, av just nu. För vi har det ju bra just nu! Jag måste bara sluta grubbla!! Det är det enda som räknas. Det som händer imorgon händer imorgon. Idag ska jag leva fullt ut!

  Yogahills 2017-08-17 21:10:15
  Svara
  • Svar på Yogahillss kommentar.

   Låt ältandet dra åt fanders – det gör du rätt i! kram @thehealthylife

   thehealthylife 2017-08-20 23:34:03
   Svara
  • Svar på Yogahillss kommentar.

   JA JA JA!!!!

   josefinebengtsson 2017-08-18 12:31:46
   Svara
  • Svar på Yogahillss kommentar.

   Åh vad jag känner igen det där ältandet! Jag tror jag ältade bort mina känslor för min sambo..att varje dag tänka att vi inte mådde bra tillsammans gjorde på något vis att det blev sant!!! Du hör helt rätt i att slänga ältandet åt fanders..tänk på vad som fick dig förälskad istället❤️ Det blir bra..❤️ Kramar

   Mia Eriksson 2017-08-17 23:07:28
   Svara
  • Svar på Yogahillss kommentar.

   MASSOR med styrka och kärlek!! ❤️❤️

   Hannanas 2017-08-17 21:56:32
   Svara
   • Svar på Hannanass kommentar.

    TACK ???? (gissa hur många ggr jag ältade om jag verkligen borde skrivit allt det där ???). MEN jag shakade ur mig ältandet, gjorde dagens övningar och kände ett lugn och en beslutsamhet efter. SÅ TACKSAM över denna utmaning och att jag ger mig tiden nu att hitta tillbaka till mitt inte som jag inte ”haft tid med” sen i våras!!! Tack för ditt support!!!

    Yogahills 2017-08-17 22:14:10
    Svara
 • Jag har sovit riktigt oroligt inatt, har vaknat flera gånger och kunde inte somna om så när klockan nästan slagit sju bestämde jag mig för att det var lika bra att kliva upp. Var så längesedan jag klev upp innan sju men jag har trots mina sömnproblem vart pigg idag. Det kan ju iofs bero på att jag började dagen med att göra utmaningens sekvens istället för de tidigare dagarna, då jag inte gjort den förens efter lunch. Så härligt att sekvensen fortsätter med “katt och ko” för att ytterligare sträcka ut baksidan, men även för att värma upp ryggraden och börja öppna upp framsidan av kroppen ? älskar det, så himlans härligt! Jag verkligen kände att hela ryggen fick sig ett rejält uppvaknande och framsidan bara knakade och levde om när jag öppnade upp bröstkorgen! Efteråt låg jag på yogamattan och funderade på vad jag släpper taget om för att känna mig levande?

  Heeeeeh.. Exakt så kände jag när jag läste frågan. Igår funderade jag på vad som får mig att känna mig levande, och istället kom fram till att jag kämpar för att hitta tillbaka till det liv som jag vill leva. Och nu idag så ska jag istället gå igenom alla de olika delarna i mitt liv som hindrar mig just från det jag kämpar så hårt med att hitta tillbaka till. Så nu kan jag inte fly längre, jag måste bara inse att det finns extremt mycket i mitt nuvarande liv som jag måste släppa taget om för att bli levande igen. Jag verkar ha kommit till den punkten där jag faktiskt måste ta min psykologs råd om att lägga utbildningen på paus under obestämd tid, och istället fokusera på annat som gör mig till mig igen. Men det känns för svårt och stort att bara släppa sådär rakt upp&ner. Det är så mycket inom mig som måste redas ut innan jag kan ta det steget, jag har inte ens börjat vänja mig vid tanken av att släppa utbildningen så nära slutet. Jag är inte där än, jag vet inte om jag kommer vara det om tio dagar heller då jag ska berätta vilket beslut jag fattat till min psykolog.. Den ångesten som växer inom mig bara att att tänka på det kan jag inte hantera, inte idag och inte just nu. Jag vet inte om jag riktigt vill kunna hantera det än, men jag börjar samtidigt känna att det snart är dags för det ögonblicket med.. Men inte idag. Det måste finnas något annat jag kan börja släppa taget om, något mindre som kommer stärka mig tills det är dags för mig att göra det här valet. Något som inte är lika jobbigt, men fortfarande tillräckligt jobbigt för att det ska kännas. Jag har funderat fram och tillbaka ett bra tag nu under dagen, hoppat mellan en massa olika saker att välja mellan. Men det som jag tillslut valde är självkritiken. Den är ju så idiotisk och förstör mer än vad den pushar mig, drar ner mig och gör så att jag ifrågasätter hela mig själv. Den håller mig fången och kvävd, instängd och förminskad. Den hindrar mig från att göra extremt mycket saker bara i vardagen, om jag lagar mat och råkar ha i för mycket salt så sätter självkritiken igång och maler. Jag tycker helt enkelt att jag är en sådan enormt värdelös människa för att jag råkade ha i för mycket salt i maten, något som egentligen bara var en olyckshändelse. Eller om jag råkar gå in i en människa på affären så är jag helt enkelt sämst för att jag inte kan se mig för ordentligt. Eller ifall jag mot förmodan skulle råka ha sönder något så är jag helt enkelt värd att den saken gick sönder, eftersom jag i grund och botten inte alls förtjänade att ha den saken. Med andra ord, den här extremt hårda och negativa självkritiken är verkligen inte något som får mig att må bra. Lite självkritik ska man alltid ha, men så som jag har det är långt ifrån normalt. Så nu tänker jag tända några ljus, sätta mig ner och fundera över min självkritik för att sedan tända eld på den.
  Så hejdå självkritiken, nu eldar jag upp dig ?? ? ??

  Svara
 • En lång dag… men alltid lika underbart att ställa sig på mattan.. inte alls lika spänd och stel som dag 1, så skönt <3 Jag har det senaste halvåret jobbat mycket med mig själ och lärt mig släppa taget om "gifterna" i min vardag.. men idag var jag tvungen att återupprepa. Jag måste släppa taget om att jag tror man måste leva som alla andra. Påminna mig om att jag får leva precis som jag vill. Göra vad jag vill. Göra det när jag vill <3

  Elin Söderström 2017-08-17 20:57:14
  Svara
 • Ja detta var en smula jobbigt – kände spontant: Jag vill INTE släppa taget och tänker absolut inte göra det, spelar ingen roll om det är bra eller inte.
  Men som sagt så dumt det vet jag väl.
  Vi får se måste känna mer på detta…

  Birgitta Möller 2017-08-17 20:55:43
  Svara
 • Jag vill släppa taget om osäkerheten om vad jag vill i livet. Jag vill lägga bakom mig all sorg och frustration. Släppa taget om allt det tunga som jag gått igenom. Det börjar blir dags släppa och sluta att skylla på saker och ting. Att göra. Att börja ta de där stegen mot något nytt. Att hitta tillbaka till glädjen igen. Att hitta mitt värdiga varför, som Sofia Sivertsdotter, http://www.sivertsdotter.com/ord, skrev så fint om på sin blogg. Att fokusera på att göra så mycket som möjligt av det som ger glädje i livet och det som gör att jag känner mig levande.

  Imorse hann jag inte yoga så ikväll ska jag avsluta kvällen med dagens meditation och yoga. Och släppa taget. Jag ska skaka ut allting ur min kropp. Jag får se om det går. Men kanske i alla fall en del av det.

  Åter igen. Så otroligt fint att läsa allt som ni alla delar med er av. Så kloka tankar. Så fina och ärliga ord. Jag läser det mesta även om jag inte kommenterar.

  Tack för spellistan. Ikväll ska jag köra till den <3. Kramar till er alla.

  Hanna 2017-08-17 20:41:48 https://yogabyhanna.wordpress.com
  Svara
 • TACK för listan, Josefine. Spännande musik som gjorde det lättare att komma in i tanke och yogimode. ??

  Igår behövde jag göra annat som drog ut på tiden så jag tyckte det blev försent för shakingen och utmaning. Istället gick jag och la mig frustrerad. Inte bra. Något jag får ta lärdom av.
  Jag känner mig levande när jag har kontroll, och kan påverka min situation. När jag är i flow. Den bästa känslan. Motsatsen är då när jag måste göra saker pga någon annan och det inte är mitt val. Jag har börjat bestämma mig mer för att ”handla eller acceptera”. Då är det lättare att släppa. I vardagen kan jag T ex bestämma att jag accepterar att det inte är undanplockat (av barnen) och låter det vara. Eller, om det stör mig, plockar jag undan för min egen skull, för att jag vill ha det fint. Jag gör mig själv en tjänst. Jag rensar ogräs för att jag vill ha det fint, istället för att reta mig på dem som inte hjälper till. Små vardagssaker.
  Att bränna upp lappar på sådant jag vill ha bort i mitt liv är jätte effektivt. Det är inte alltid läge att ”tända på”, men då går jag in i känslan från stranden runt brasan och tänder på mentala lappar i en mental brasa. Det blir helt ok. Iväg med energitjuvarna.

  Tack för idag ??

  Emma M 2017-08-17 20:20:34
  Svara
 • Åter en tung känslomässig dag , precis tillbringat ett par timmar med en vän som har hjärncancer i dag klarade han inte längre vara hemma utan vi hjälpte honom till ett korttidsboende där det finns personal dygnet runt❤ Vet inte om när han kan komma hem igen ❤ så att få göra dagens utmaning i kväll ute på klipporna med måsarna och ett par segelbåtar som sällskap var magiskt? Undrar vad dom tänkte på segelbåten när de såg ngn stå och dansa/shaking ute på en klippa men just i dag släppte jag taget om vad andra tänkte jag behövde miljön och lugnet för att samla ny energi ? Vet att jag kommer att behöva släppa taget om mina 2 vänner som är sjuka men inte än ? men jag förbereder mig mentalt för att dagen kommer närmare??
  Trotts allt känner jag mig just nu levande, tacksam och lycklig ? Carpe Diem
  Att vara med på utmaningen läsa era inlägg och ta del av alla tankar ger styrka och energi ? Namaste?

  Helena Johansson 2017-08-17 20:19:49
  Svara
 • Åååååh Mikaela ? jag håller med dig, och känner precis som du! Du satte precis ord på allt som jag genomgår och känner just nu! Bort med måsten och allt man bör göra och IN med allt som man vill göra för att man helt enkelt vill det! Skit i vad ”samhället” säger är normalt, för vad är det egentligen som är normalt? Det är inte så normalt att göra något som kroppen inte orkar med, tycker jag i alla fall, så varför ska man då hindra sig själv från den återhämtning som passar bäst för en själv ? ? ?

  Pia 2017-08-17 20:10:57 https://www.instagram.com/pianolen/
  Svara
 • Hej vänner!
  Dagens reflektion upplevde jag faktiskt som rätt jobbig … jobbig på så sätt, att jag egentligen vet ”svaret” inom mig, men försöker att ignorera och stöta undan … gång, på gång, på gång.
  Omedvetet eller medvetet så är det jag själv som bestämmer hur jag vill leva mitt liv. Jag kan inte påverka alla mina livsvillkor, men jag kan själv välja hur jag förhåller mig till dem. Så, ja … varför inte bara ta bort alla blockerande, ältande, dömande och negativa tankar? För det är ju då som närvaron i nuet kommer fram, och jag kan leva precis som jag vill leva! Det är ju just det … jag är väldigt bra på att döma mig själv, och älta saker som hänt bakåt i tiden … så dumt. Det är ju trots allt min bakgrund med misstag, erfarenheter etc som har tagit mig till där jag är idag! Så, jag skulle behöva släppa taget om mina demoner. Dem hjälper mig inte framåt, men erfarenheten av dem gör det!
  Kram på er!

  Caroline (cafre85 instagram) 2017-08-17 20:08:38
  Svara
 • Idag släpper jag taget om självkritik, pressen om att leva på ett visst sätt bara för att ”alla andra” gör så.

  Jag lämnar tanken på sorg skadat hjärta och ett självförtroende som sviktar på grund av det.

  Istället öppnar jag upp för möjligheter, för möjligheten att välja en annan väg, att inte ha alla materiella prylar. Jag öppnar upp mitt hjärta för kärlek både att ge och att älska. Jag öppnar upp mitt hjärta för att skrivs igen och inte vara rädd att misslyckas. Jag öppnar upp möjligheten att befinna mig på en ny plats och känna mig fri, att känna hjärtat skena och andetagen djupna och lungorna expandera av glädje

  Jag lämnar ångest.
  Jag lämnar rädsla
  Jag lämnar tvivel

  Istället andas jag in kärlek och andas ut kärlek . Känner förändringen och kärleken i min kropp, styrkan i min kropp istället för dess svaghet. För idag försökte jag och allt blev inte rätt , men jag har inte misslyckats. Varje försök är att lyckas.

  Så jag andas in kärlek och andas ut kärlek, för dig, för mig och för oss

  Namaste allihop

  Alexandra B 2017-08-17 19:43:03
  Svara
 • För att jag ska känna mig levande försöker jag släppa på prestationsångesten som varit med mig så länge jag kan minnas. Ofta kan den blockera mig, och hindra mig från att testa saker. Jag tänker ofta att ”jag kommer ändå vara dålig på detta så det är ingen idé jag provar”. Jag lever i någon slags föreställning om att allt måste bli perfekt på första försöket. Det är när jag släpper på detta krav som magic happens ? Om man vågar testa, kasta sig ut och visa sig sårbar så kan man vinna såå mycket!! Jag försöker testa så mycket nya saker som möjligt för att öva mig på just detta, att inte bry mig så mycket om hur det ser ut eller vad andra tycker. Under dessa få dagar i utmaningen har jag fått så mycket support från alla möjliga håll som jag är så tacksam över. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har det varit en stor tröskel att lägga ut bilder på mig själv, tänker att allt måste vara så perfekt. Men vet ni? Det viktigaste är att börja, att lära sig under tidens gång och vara nyfiken på vad livet har att ge. Life starts outside your comfort zone ???

  Julia Martinsson 2017-08-17 19:07:12 https://www.instagram.com/juliamariaelvira/
  Svara
 • Jag har funderat kring det här idag och det är svårt. Svårt för att det är så mycket jag borde släppa taget om men som jag inte är redo att släppa än. Sådana där förändringar som är rätt stora. Dom sakerna får nog ligga och puttra i bakhuvudet ett tag till. Något jag däremot kom fram till att måste släppa är att bry mig (för mycket) om vad andra tycker och tänker. Min familj är väldigt ”traditionell” av sig och har svårt att förstå om man vill ta andra vägar i livet. Bara det att starta företag, även om det är en traditionell bransch, är lite ”konstigt” och framförallt läskigt och otryggt. Dom flesta i min omgivning är också väldigt traditionella i sitt tänk. Det blir mycket tvivel och ”inte går väl det där..?” när jag pratar med folk vilket gör att jag har svårt att ta klivet och VÅGA göra allt det där jag vill göra. Det har nog gjort mig väldigt osäker och fått mig att tvivla mycket på mig själv. Jag har försökt passa in i en mall som inte är gjord för mig och det blir aldrig bra.
  Jag har nog redan omedvetet tagit ett steg i rätt riktning när jag öppnade upp min blogg igen och när jag skapade en facebooksida till den..? Men oj vad läskigt det är, framförallt när jag ser att någon gillat eller delat något jag skrivit. ”Herregud, tänk om någon jag känner läser det här?” Det är nästan så jag får lite ångest när jag ser att jag har någon ny notifikation haha. Kanske blir det lättare nu när jag medvetet valt att släppa det. Lappen har brunnit. 🙂

  Therese 2017-08-17 17:46:58 http://www.theresewiksten.se/
  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   WIHOOOO! Sååå modigt att du öppnat bloggen igen. Go for it :-). Känner igen det där att det är läskigt att dela när vi verkligen delar fåra hjärtat…men också sååå himla vackert när det är äkta. <3

   josefinebengtsson 2017-08-18 12:37:26
   Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Kör på! Hejja, hejja fina du! ??❤ Vad är egentligen det värsta som kan hända? ?

   Caroline (cafre85 instagram) 2017-08-17 22:23:16
   Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   ❤️❤️❤️ Känner igen ❤️❤️❤️ Det som är våran sanning är våran sanning så är det bara. Du är modig!! ???

   Jessica 2017-08-17 21:13:56
   Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Heja dig Therese!!! Låter så befriande och vackert! ? ? ? ? ?

   Pia 2017-08-17 20:15:03 https://www.instagram.com/pianolen/
   Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Känner igen mig så mycket i det där med familjen..så fort man spretar lite utanför ramen så är det jobbigt,skämmigt eller egoistiskt! När jag började yoga meditera och äta veganskt..vilket inte skedde över en natt såklart så trodde min gamla far att jag höll på bli tokig på riktigt? Han undrade om jag börjat röka hasch oxå..jag hade ju blivit hippie och han tyckte det luktade skumt hos mig..ehh RÖKELSE!! Kram och tack finaste du❤️

   Mia Eriksson 2017-08-17 19:26:24
   Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Åh känner igen mig i varje ord du skriver!!! Alltså verkligen ALLT! Så SKÖNT att ändå inte vara ensam om det men ändå, så tråkigt att det ska behöva vara så. Att man blir så osäker o inte vågar stå för den man är…. jag har öppnat ett eget instagramkonto som ingen jag känner vet om, förutom min ena syster. Just för att få omhämmat vara den jag är o inte den jag alltid varit. Kanske att jag tänker att andra ska tycka att jag försöker vara någon annan för att jag går en ny väg. När det egentligen är min riktiga väg! Jag tror på dig iaf och tycker du verkar vara en fantastisk person. Intressant och unik!!! Kram till dig!!!

   Yogahills 2017-08-17 18:54:48
   Svara
   • Svar på Yogahillss kommentar.

    Oj, wow, tack(!) för din kommentar ❤️ ❤️
    Håller med dig om att det känns extra svårt när man visar upp en sida andra inte har sett. Det är tydligen väldigt viktigt att passa in i den där mallen som (man tror att) andra placerat en i. Undra varför det är så läskigt egentligen. Själv så skulle jag aldrig döma någon som visade upp en annan sida än jag är van att se eftersom jag vet att människor ..hur ska jag säga.. vi är sällan helt ”platta och enformiga”, vi består ju av så många olika lager av intressen, åsikter och annat som kan vilja ventileras 🙂 Sedan finns det ju alltid dom som har åsikter om folk, men då kan ju dom sitta där i ett hörn och muttra. Vad spelar det egentligen för roll?

    Therese 2017-08-18 08:25:21 http://www.theresewiksten.se/
    Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   JA precis samma här!! ????? våga följa min egen väg oavsett vad andra tycker. ?????

   Hannanas 2017-08-17 18:35:22
   Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Jag har också funderat hela dagen på vad jag behöver släppa taget om och inser att jag också behöver sluta bry mig om vad andra tycker (eller vad jag tror att andra tycker). Någon sa till mig en gång att det som andra tycker om mig har inte med mig att göra – det har med dem att göra. Och det är ju sant! Om andra är avundsjuka eller av andra anledningar vill döma eller tycka något om mig så får de väl göra det då. Det är inget jag behöver lägga energi på. Jag vet att det är lättare sagt än gjort men så försöker i alla fall jag tänka 🙂

   Malin S 2017-08-17 18:25:38 https://instagram.com/malinsenneryd
   Svara
 • Jag släppte taget i en böljande svettig kärleksdans..vibrerande levande med slutna ögon och ostyrigt hår blev jag ett med musiken..Amazing..som en kärlek vid första ögonkastet,en mjuk kyss man aldrig vill ska ta slut..en smekning över kinden när man behöver den som mest..Gode Gudinna! Jag tror jag älskade mig själv fullt ut..om det var så,ska jag ta mig dit igen och igen och igen tills JAG blir den jag var menad att bli…jag släpper nu taget om det som varit och med höjd blick,sträckt rygg och vickande höfter tar jag mig nu vidare mot ett liv som är MITT❤️ Peace and Love alla fina och tack för att ni finns❤️

  Mia Eriksson 2017-08-17 17:32:17
  Svara
 • Jag släpper taget om alla måsten och borden! Jag måste ingenting förutom att dö och jag borde ingenting förutom att komma igång med det jag behöver och vill! Jag är så trött och så slut. Jag har mens och har ont i hela kroppen. Och nu under sjukskrivningen och genom min terapi har jag märkt hur mycket måsten och borden påverkar min psykiska hälsa. Den sätter stopp för min återhämtning. Ex. Jag skulle verkligen behöva sova även fast det är mitt på dagen. Ja fast jag borde ju också tvätta undan, skriva den där boken som jag skulle försöka skriva klart och jag måste ju faktiskt skärpa till mig, rycka upp mig, bli normal och bara sluta vara hemma och vara sjukskriven. Så vad väntar du på! Upp med dig! Ut och slit som alla andra vuxna gör! Men jag orkar ju inte, jag behöver vila 🙁
  Och nu tänker jag släppa det där bordet och måstet. Jag måste inte gå och lägga mig kl 22 för att orka. Jag måste inte kliva upp kl 5 för att vara en riktigt yogi. Jag borde inte meditera varje dag. Jag måste inte jobba resten av mitt liv med något endast för att få in pengar. MEN jag vill ta hand om min sömcykel för att kunna må bra i längden, jag skulle också i framtiden vilja kliva upp tidigare för att jag vet att jag mår så himla bra av en lugn och skön morgon. Jag vill också få in en meditationsrutin. Men just nu behöver jag bara vila och jag vill ta mig igenom dagarna tills att jag mår bättre och orkar lite mer. Fram tills dess vill jag inte tvinga mig själv till något, inte måsta eller borda någonting och leka lite mer istället.

  Kram på er! Kämpa på med utmaningen!

  Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   BÄSTA BÄSTA M. Tusentack. Så viktigt det du skriver om. Tack för inspiration <3

   josefinebengtsson 2017-08-18 12:38:44
   Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   Så viktigt det du skriver! Att ta hand om dig, kärlek! ❤

   Caroline (cafre85 instagram) 2017-08-17 22:19:52
   Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   Kram!!!! ??❤️?

   Jessica 2017-08-17 21:15:20
   Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   Åååååh Mikaela ? jag håller med dig, och känner precis som du! Du satte precis ord på allt som jag genomgår och känner just nu! Bort med måsten och allt man bör göra och IN med allt som man vill göra för att man helt enkelt vill det! Skit i vad ”samhället” säger är normalt, för vad är det egentligen som är normalt? Det är inte så normalt att göra något som kroppen inte orkar med, tycker jag i alla fall, så varför ska man då hindra sig själv från den återhämtning som passar bäst för en själv ? ? ?

   Pia 2017-08-17 20:11:58 https://www.instagram.com/pianolen/
   Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   Ett kärleksfullt tips från en som varit precis där du är..släpp släpp släpp och tillåt dig att vara sjuk och trött! Jag hade ungefär samma tänk som dig och ville göra mig frisk om du förstår vad jag menar?! det blev helt fel! Jag yogade,promenerade och mediterade som om det inte fanns någon morgondag..blev rawvegan och you name it,jag blev inte bättre,snarare tvärtom och efter nästan 3 år som utbränd så började jag förstå..jag måste vara sjuk för att kunna bli frisk..nu börjar jag hitta balansen och tar myrsteg mot ett friskare liv! Bry dig inte om vad du borde göra..gör det kroppen säger att den vill göra och ta det försiktigt som om du vore av sköraste glas..stor varm kram och massor med loooove! Du kommer att bli bra igen det är jag säker på❤️

   Mia Eriksson 2017-08-17 19:48:18
   Svara
   • Svar på Mia Erikssons kommentar.

    Men fy fasen vad fint ❤❤ att du vill dela med dig av din erfarenhet för att hjälpa mig! Tack! Jag har märkt att ju mer jag kämpar ju sämre blir jag.. Men då försöker jag kämpa lite till. Nu släpper jag det och tar hand om mig istället ?

    Mikaela 2017-08-17 20:37:22
    Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   ❤️❤️

   Therese 2017-08-17 18:49:39 http://www.theresewiksten.se/
   Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   JA!!! ?????? känner igen mig så väl och är bättre att påminna mig själv att Nope, du måste ingenting! Men gör det du behöver, just nu ?

   Hannanas 2017-08-17 18:33:53
   Svara
 • Släppa taget. Som i en låt ”jag försöker krampaktigt att släppa taget”. Ja hur gör man egentligen? Den frågan har jag ställt mig såååå många gånger de senaste åren. Ibland går det, ibland fastnar jag vid just den frågan som jag tycker låtraden beskriver så himla bra! 😉 Det jag kommer skriva nu tar emot en hel del att dela med sig av. Det känns jobbigt att outa mig så naket och långt in i löken 😛 haha Men jag började min dag med att skumma till frågan – tänkte direkt på lite halvkasst humör – jaha vafan ska det vara då, vilken svår fråga. Blandat med en förtjusande entusiasm över att få ta reda på det! Och med att välja tron på att allt kommer av en anledning och idag behöver jag och kommer jag vara redo att välja att släppa taget om EN SAK. Nog med svassande runt den heta gröten! Frågan har följt med mig hela dagen. Hela ångestfyllda förmiddagen, på promenaden för några timmar sedan och in i yogan därpå, och i duschen. Mediterade nyss i en kvart för att bara upprepa frågan. Samma svar hela tiden: Den destruktiva föreställningen/illusionen i mig som säger att ”Jag kommer att fucka up allt.” Och rädslan för att jag ska göra just det spökar så att jag på så vis triggar mig själv till just det jag är rädd för att jag ska göra. Jag är så sjukt KLAR med detta beteende och inser att det är spetsen i en jobbig period och process som jag befinner mig i just nu. Sååå… TACK för allt fina som finns i mitt liv just nu. Tack för alla de val jag gör dagligen som tar mig i rätt riktning. Tack för att jag får lyfta fram det här idag och manifestera att jag har fått nog av det! Att jag inte behöver vara rädd längre. Att allt är som det ska vara. Det finns en anledning/mening med att jag är precis där jag är just nu. Jag kommer att välja de sunda valen, i större andel procent för all tid som går, och jag kommer bestämt att släppa taget om att jag skulle förstöra allt fint som jag byggt upp mig själv till hittills. LOVE PEACE BALANCE <3

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-08-17 17:28:54
  Svara
 • Kontroll, kontroll kontroll! Främst kontrollen över framtiden. Planering, struktur, detaljer , scheman, rutiner och måsten. Orden frihet blir bra mindre och mindre för varje uttalat ord. Jag känner mig KVÄVD. Samtidigt ger kontroll trygghet och det vill man ju ha. Men det resulterar även till stress och oro. Hinner jag inte med ”X” innan den satta deadlinen så går världen under. TYP (höga krav på mig själv, nejnej inte alls)…Att släppa kontrollen innebär frihet och frihet innebär att leva på riktigt. Utan begränsningar. Go with the flow och lita på processen, kan man rista in det i ryggmärgen?? Så att släppa taget om kontrollen och ha tillit till sig själv och något som kanske är större än en själv.

  Hur tänker ni när det kommer till kontroll? Har ni några tips på övningar eller andra medel som gör att man kan finna en harmoni i vardagen?

  Victoria Larsson 2017-08-17 16:50:38
  Svara
  • Svar på Victoria Larssons kommentar.

   jag kontrollade? mig till utbrändhet och total utmattning! Fortsatte fast jag låg ner utslagen,något kan man ju alltid ha kontroll på liksom..hur min sambo städade tex..Näe det var i fel ordning..tvättttten nej det blir fel om inte jag gör det!! Laga maten RÄTT var det bara jag som klarade..jag som jobbat hela livet som kock låg där i sängen och ropade..hur tänker du göra såsen? Nej nej det är fel..man gör inte så fattar du väl? Nu tränar jag varje dag på att släppa taget om det mesta…påminner och ifrågasätter..berömmer och klappar mig själv på axeln när jag litar på att andra faktiskt kan lösa saker minst lika bra som mig! Kramar i massor ❤️❤️❤️

   Mia Eriksson 2017-08-17 20:16:22
   Svara
  • Svar på Victoria Larssons kommentar.

   Helt rätt Victoria ? ? ? vi måste försöka skilja på kontroll och trygghet, i grund och botten så är det ändå två helt skilda saker ? ? ?

   Pia 2017-08-17 20:03:42 https://www.instagram.com/pianolen/
   Svara
  • Svar på Victoria Larssons kommentar.

   Det bästa sättet för mig att lära mig släppa kontrollen lite var att ”tappa” kontrollen och märka att jorden faktiskt inte går under och att jag inte är totalt oumbärlig för att den ska fortsätta snurra ?

   Therese 2017-08-17 18:45:42 http://www.theresewiksten.se/
   Svara
  • Svar på Victoria Larssons kommentar.

   Jag hittade något som heter Bullet Journal, googla ? Fantastisk verktyg för mig med adhd. Allt i ett ???
   Meditation hjälper mig att släppa taget och bön ???

   Hannanas 2017-08-17 18:31:16
   Svara
  • Svar på Victoria Larssons kommentar.

   Jag önskar sååå att jag var bättre på det här med planering och struktur. Det skulle hjälpa mig såå mycket med balansen i mitt liv och att slippa leva i så mycket kaos, som framförallt har varit men som nu fortfarande är svår att ta sig ur. Jag kan förstå dina tankar, gillar egentligen inte heller att livet blir för inrutat, eller det är väl en skräck jag burit med mig länge. Tycker det låter som om du redan har svaret själv 😉 Tänkte tipsa om att BE, till vad det än är du tror på. Lixom om att verkligen försöka släppa kontrollen inte funkar, så är min ”övning” att be om att det ska funka. Och ”act as if”är också bra….. Som om du redan hade släppt taget. Visualisera hur det skulle vara/kännas då! Lycka till. Massa KRAM

   Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-08-17 17:37:40
   Svara
   • Svar på Emma lärdiglyssnapådinkropps kommentar.

    MIA, Tack för att du delar! Ibland blir det bara halv knas. Men va fasen, vi är bara människor med alla våra olika egenskaper. Helt rätt att klappa sig å axeln och ge sig själv kredd för att man iaf är medveten om vad man behöver jobba på. TACKTACKTACK!! <3

    Pia, Ja, visst är det så! KRAM

    Therese, älskar dessa ord, att tappa kontrollen. Ja kanske är det exakt det som behövs för att man ska inse precis som du säger ”att jorden faktiskt fortsätter att snurra” UNDERBART
    Kram på dig

    Tack för tipset Hanna, jag ska absolut kolla upp detta! Bön, meditation <3 YES! Det är magi

    Emma, ja det där med balans…:D Vi kommer att finna den när vi minst anar det! Så tror jag 😀 Be, visualisering! Good stuff. Får börja göra det lite oftare kanske. Tack snälla för tipsen
    Bamse kram

    VILKA FINA TIPS OCH TANKAR! TACK SNÄLLA NI<3

    Victoria Larsson 2017-08-17 22:42:59
    Svara
   • Svar på Emma lärdiglyssnapådinkropps kommentar.

    Bra tips! Sparar i minnesbanken❤️

    Mia Eriksson 2017-08-17 20:17:36
    Svara
 • Jag vill släppa taget om det FÖRFLUTNA. Lättare sagt än gjort men jag behöver göra det både för min och mina barns skull. Jag vill inte älta mer eller känna skuld för saker som jag inte har kunnat påverka. Jag har gjort både bra och dåliga saker i mitt liv. Jag vill inte känna skam över felbeslut eller den jag har varit eller rättare sagt den som jag själv har ansett mig vara. Jag behöver inte förstå eller hitta svar på allting som har hänt och det hjälper inte att tycka synd om mig själv eller ta på mig den oerhört fula offerkoftan. Jag är den jag är idag pga allt som jag har gått igenom. Punkt!
  Jag vill leva här och nu! ❤️

  SK 2017-08-17 16:03:20
  Svara
 • När jag var på yogaretreatet i Bretagne nu så skrev jag på den lappen att jag skulle försöka släppa känslan av att jag borde umgås med mina vänner trots att jag inte är taggad. Jag har blivit bättre på det sen dess men jag behöver bli ännu bättre på att släppa den tvångskänslan.
  Sen tänker jag också att jag behöver släppa taget om mitt ständiga analyserande och oro kring hur saker och ting ska gå. Om jag valt rätt osvosv. Den här ”tänk om”-känslan som någon annan skrev om. Här är meditationen och yogan ett bra verktyg har jag märkt. För att vara i nuet. Jag har bestämt att jag ska jobba här nu ett år och sedan utvärdera om jag vill stanna eller ej. Så jag ska försöka vara i nuet och göra mitt bästa men inte för mycket ??

  Sigrid 2017-08-17 15:26:33
  Svara
 • Idag var första dagen som jag inte låste in mig på toaletten för att göra shakingen ? Vågade mig ut i vardagsrummet med risk för att någon av grannarna ska se mig men idag, dag 4 så gör det ingenting. Fortsätter flödet och avslutar med en skön meditation.
  Så till dagens fråga, vad behöver jag släppa taget om. För mig handlar det om att släppa på ansvaret för andras lycka. Missförstå mig inte. Men som stora syster, fru och mamma så har jag tagit på mig ansvaret att skapa ett lyckligt liv inte bara för mig själv utan även för de i min närhet. Och man kan aldrig ta ansvar för någon annans utveckling, man kan peppa, stötta och finnas där. Men alla måste ta ansvar för sin egen del.
  Så det jag släpper är ansvaret för andra, jag tillåter mig att bli lite mer egoistisk och fokuserar på vad jag mår bra av. För det är ju bara om jag mår bra som jag kan ge av mitt ljus till andra.
  ?✨?

  Lisa 2017-08-17 14:38:57
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   BÄSTA!!!!! HELT HELT RÄTT. <3 <3 <3

   josefinebengtsson 2017-08-18 12:40:20
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Du är superklok som tänker så..måste tänka mer på det jag också! Tack för påminnelsen och kärlek till dig❤️

   Mia Eriksson 2017-08-17 20:37:34
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Heja dig Lisa ?? starkt av dig att inte låsa in dig! Kanske någon annan i familjen blir sugen att testa nästa gång ☺️ och starkt av dig att sluta ta ansvar för andras lycka, det betyder inte att man slutat bry sig! ?? ? ? ?

   Pia 2017-08-17 19:58:32 https://www.instagram.com/pianolen/
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Fint! Att du är en sån fantastisk person som bryr dig så mycket om din omgivning men också för att du nu väljer dig själv! Du är viktigast. Du låter som min äldsta storasyster. Hon tar hand om oss alla. Jag ska säga det till henne någon gång… att hon inte behöver vara orolig för oss!! Jag var precis som du. Tog på mig ansvaret för många andra speciellt min lillebror och pappa. De försvann när jag fick barn. Jag hade inte tid att oroa mig för dem längre haha. En stor lättnad att sluta med det och se att de klarar sig precis lika bra själva. Kram till dig!

   Yogahills 2017-08-17 19:49:06
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Så klokt❤️

   Therese 2017-08-17 18:31:12 http://www.theresewiksten.se/
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Fantastiskt!! ??????

   Hannanas 2017-08-17 18:27:43
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Som flygplansmasken! GO u!! <3

   Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-08-17 17:39:15
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Exakt. Fin insikt! ?

   Caroline (cafre85 instagram) 2017-08-17 16:48:20
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   ❤️ Precis så är det, man måste sätta sig själv i det främsta rummet för att kunna ge kärlek och omtanke till någon annan. Den viktigaste personen i ditt liv är du själv!

   SK 2017-08-17 16:31:21
   Svara
 • Efter att lämnat dotter på inskolning så skyndade jag mig ner på bryggan för att få ta del av dagens yoga, reflektion då gårdagen blev i senaste laget. Lite snäll shaking då första moon day, lektid där rygg och höfter fick sig en uppmjukning, lite kamel då jobbar på att öppna upp hjärtat, gått fr att hata kamelen till att vilja kasta mig in i den varje dag, bliss och tack för det ? Några framåtfällningar, katten kon och avslappning i sol med reflektion om både gårdag och idag. Så himla passande att just idag handlar om vad vi behöver släppa taget om och jag läser en bok, osho mornings, där just idag handlar om att släppa vår oro, tänka på allt som helhet, släppa taget om onödig, helt sjuka saker vi oroar oss över som gör oss blockerade att känna helhet och detta är mitt stora letting go, Hanna sluta oroa dig över allt, släpp taget, skitsamma, lyssna på din intuition, lev i sanning med dig. Tacksam för detta. Sat Nam / Hanna ✨?✨

  Hanna 2017-08-17 12:30:57
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Sat Nam??❤️

   Mia Eriksson 2017-08-17 20:38:14
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Vackert Hanna! Härlig insikt! Och vilken dröm att få yoga på bryggan ? ? ? ?

   Pia 2017-08-17 19:56:18 https://www.instagram.com/pianolen/
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   ?????

   Hannanas 2017-08-17 18:27:09
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Jag hade kunnat skriva detsamma. Dessutom kamelen. Jag HATAR kamelen. Jag vet inte hur man ska göra med magen. Det känns som att man inte har någon corestyrka kvar när man skjuter fram höfterna och böjer överkroppen bakåt. Som att man bara putar med magen och det inte finns någonting alls där under huden. Men kanske även jag lär mig någon gång. Hälsar den andra Hanna.

   Hanna 2017-08-17 17:18:53
   Svara
   • Svar på Hannas kommentar.

    Jag kunde inte böja mig bakåt förut, de tog stop redan vid halsen och det kändes som att jag skulle kvävas och då är jag rätt flexibel i kroppen, så fick en chock när det inte gick, fatta ingenting. Sedan övade jag lite varje dag under en period efter jag gjort min dagliga yoga praktik och då har det lättat eftersom och nu älskar jag kamelen. Fortsätt fortsätt kommer lossna i samband med att blockeringar släpper ✨?✨ Sat Nam

    Hanna 2017-08-17 19:59:06
    Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Så bra! ???

   Caroline (cafre85 instagram) 2017-08-17 16:48:51
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Åhhh va fint. Tack, låter som en grym bok också. ☀️?

   josefinebengtsson 2017-08-17 14:05:45
   Svara
 • Dag 4 #yogareflekteradela med @josefinesyoga ??❤️
  Vad släpper jag taget om idag? Vad hindrar mig att ge mig hän, leva ut min sanning, vars mitt fantastiska unika jag som Gud har skapat mig?
  Rädslan för vad andra tycker, att andra har rätt och jag har fel. När jag är rädd, blir jag oärlig mot mig själv främst och sedan mot andra. Jag lägger ansvaret för mina val på andra.
  Jag har fått växa i detta enormt under dom senaste 3 åren, men idag känner jag att jag vill släppa taget om detta nu en gång för alla! Jag vill inte längre styras av mina rädslor och söka bekräftelse hos andra människor och välja så att jag får andras gillande.
  Dagens Shaking var underbar med min zebrarandig ögonbindel ?? lektid med min kropp till skön musik. Att stå på alla fyra var inte så kul som det brukar vara få jag har ont i min handled. Behöver ge den lite kärlek! ❤️ Fortfarande stek i bröstryggen och höften, landade i barnet och grodan en stund. ??
  Tack så mycket fantastiska ni som delar så sårbart!! Jag har gråtit och fått gåshud, känner en enorm tacksamhet att få vara med er på den här resan! Tack tack tack! Oh livet jag älskar dig! ?????? #beyoga365 #lärdiglyssnapådinkropp #livewholeheartedly #modattvarasårbar

  Hannanas 2017-08-17 11:27:50
  Svara
 • #yogareflekteradela Dag 4 ? Vad släpper jag taget om? Oro. Stress. Kontroll. I ett paket. Jag har släppt taget om karriär, familj, vänner och hem. Allt. För att inse att mitt hinder är jag själv och min lösning är jag själv. Jag tror att det bästa är när allt går fort, jag upplever ett rus när det sker förändring och en utmaning väntar, jag går all in. En fantastisk egenskap. Men. Jag har inget tålamod. Det ska vara nu nu nu. Annars försvinner intresset och det blir istället helt meningslöst och tråkigt. Ingen kick. Jag har också så himla stor lust, idéerna sprutar. Jag vill det och det och det och det…. Det blir kvantitet snarare än kvalitet. Ingenting blir färdigt och besvikelsen stor. Jag klarar ju ingenting. Jodå lilla vän. Vad finns däremellan. Resan, upplevelsen. Finns lyckan vid målet eller kan vi bära den med oss hela tiden, vara lycklig där jag står. Om jag släpper oro att inte klara av, om jag släpper stress att det måste gå fort, och om jag släpper kontrollen att jag blir lycklig när jag kommit dit.. Då finns inget hinder. Fri att ta emot vad som kommer med öppet hjärta, full av energi. Jag blev inte sjuk på en dag och kommer inte bli frisk på en dag. Jag har alltid varit jag och kommer alltid vara jag, vi växer och blomstrar genom livet och får näring genom att acceptera oss själva. Som ros, viol eller förgätmigej. Namaste alla vackra varelser, tack för all kärlek vi skapar tillsammans ❤️
  Extra tack Josefine för strukturen i den här utmaningen ?????❤️

  Jessica 2017-08-17 11:01:49
  Svara
 • Oj det här var svårt! Missade tyvärr yogan igår men gjorde den desto bättre idag. Och istället för att ha dåligt samvete så klappar jag mig själv på axeln som lät ta en rejäl sovmorgon. Jag behövde verkligen sova ut. Känner ju hur stel jag är i min kropp och det påminner mig om hur viktig yogan är… Men vad ska man göra ibland när man inte känner att man har någon energi?
  Över till dagens reflektion❤️ Jag är en riktig grubblare och kan verkligen fastna i mina tankar, som oftast blir ångest tyvärr! Jag vill ju helst rädda världen och att alla människor ska må bra. Men idag tänker jag släppa tanken på att jag ska ha en toppen relation med mina systrar eller i alla fall den relationen jag vill ha med dem. Jag har två småsystrar och vi är totalt olika. Jag är en känslomänniska och vill prata om allt medans de gärna vill vara för sig själv och sopar allting under mattan. Jag kan bli så avundsjuk på de människor som verkar kunna prata med sina systrar eller syskon om allt och som bästa vänner. Genom årens lopp har jag verkligen försökt det med mina systrar men får känslan av att de inte förstår mig… Har trippat på tå och verkligen grubblat dagarna igenom. Men nu har jag fan fått nog. Alla är vi olika och jag måste tänka på mig själv och inte gå runt och må dåligt över dem. Trots att det är syskon! Men man väljer inte sin familj… Så nu tänker jag släppa allt grubbel på mina systrar och lägga relationen där vi möts på halva vägen. Och så får jag prata med andra människor som tex vänner om sådant som jag inte kan ta med mina syskon. Tänker lite att det är deras förlust!
  Är det någon som känner igen sig och är i lite samma sits som mig så dela mer än gärna med er.
  Ibland har jag nämligen känt mig konstig och undrat om det är fel på mig, då många vänner har bra relationer med sina syskon.
  Tack för att jag fick dela med mig
  Kärlek❤️

  Caroline 2017-08-17 10:42:20
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   åååh! Du är verkligen inte ensam Caroline! Min syster är nio år äldre än mig, och jag kan inte direkt säga att vi har haft en sådan bra relation med varandra. Inte så att vi vart elaka eller så, utan mer att det har vart en sådan stor ålderskillnad på oss att det inte gått helt enkelt. Det är först nu på senare år som jag börjat komma henne nära, men det är inte direkt så att vi är bästisar. Men jag vet vart jag har henne och det räcker, jag hoppas att det räcker för henne med
   ?

   Pia 2017-08-17 19:50:02 https://www.instagram.com/pianolen/
   Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Så sant, man väljer inte sin familj… Jag har två systrar. Den ena har jag en sådan där relation med som jag tror många önskar. Vi kan prata om allt och vi satt ihop när vi växte upp…verkligen min bästa vän. Min andra syster däremot… Helvete vad elak hon varit mot mig under hela vår uppväxt, och är fortfarande. Jag har varit så nära att bryta kontakten med henne helt, men ja..”vi är ju familj”

   T 2017-08-17 18:28:15
   Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   ??? fint! ?

   Hannanas 2017-08-17 18:26:01
   Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Jag måste säga att trots att jag upplever att jag har en bra relation till mina syskon så är det vissa mycket personliga saker jag inte delar med dem. Det är lätt att umgås och vi har kunnat gå igenom svåra saker tillsammans som att våra föräldrar under flera år var svårt sjuka och sedan båda dog i cancer. Det finns ändå saker jag känner att jag hellre delar med mina närmaste vänner. När jag var yngre var jag ganska deppig i perioder, olyckligt kär i några omgångar och allmänt ångestfylld. Det var inte så att jag försökte dölja det för min familj, men på något sätt kändes det ändå lättare att ”älta” tillsammans med tjejkompisarna. Jag tycker att det är okej så. Jag känner systrar som är väldigt tajta och man kan bli lite avundsjuk på dem ibland kanske, men samtidigt tror jag att det kan bli ganska jobbigt ibland. För man blir ju osams eller tycker och vill olika förr eller senare och är man väldigt nära så skaver det lätt. Eller så får den ena kanske omedvetet anpassa sig till den av syskonen som har starkast vilja. Jag tror det är viktigt att alla får utrymme att vara sig själv och känner sig sedda och respekterade i sin familj eller i sitt umgänge överhuvudtaget, men man måste inte dela allt eller umgås väldigt mycket för att relationen ska vara bra eller ”rätt”.

   Hanna 2017-08-17 17:51:40
   Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Helt rätt tänkt!
   Det är verkligen ingen garanti att man ska umgås bara för att man är familj. Alla relationer kan skada, tyvärr även ens egna familj.

   Caroline (cafre85 instagram) 2017-08-17 16:52:30
   Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Jag tror faktiskt att det är rätt ovanligt att syskon har sådär suuuperbra relation faktiskt. Jag tror att många håller en fasad och att alla familjer har sin skit. Jag kan umgås och ha skitkul med mina bröder. Jag skulle kalla dessa relationer som bra för syskonrelationer. Men vi kan långt ifrån prata om allt ?

   Sigrid 2017-08-17 14:57:51
   Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Så är det… vi är alla olika… viktigt att vara nära där det kommer naturligt – oavsett om man är familj eller ej. Våga vara du!!! Det räcker ❤️

   Karolina 2017-08-17 11:15:04
   Svara
 • God morgon alla fina ❤️ Det känns så fint att veta att gör det här tillsammans. Jag känner att jag får kraft och kärlek av er alla när vi delar.
  Dag 4: Cat Cow pose är en så skön vakna upp övning. Jag leker i övningen med höftlullningar som en våg av energi passerar min kropp. Stelheten i höfterna släpper lager för lager.
  Vad släpper du taget om för att känna dig levande?
  När jag shakade kom svaret till mig…jag släpper taget helt om mitt medberoende beteende. Jag har jobbat med att släppa det i ett år nu och trott att det var helt borta. Men känner idag när jag fick denna fråga att det finns kvar en bit. Det handlar om att släppa kontrollen och sätta tydliga gränser för mig själv och sedan stå fast vid det. Att leva mina värderingar, det som är viktigt och riktigt för mig, och inte anpassa mig till andras värderingar. I Sverige finns det idag ca 4 milj medberoende personer, de som lever nära personer med olika typer av missbruk och psykisk ohälsa. Ett medberoende beteende utvecklas så sakta att du inte märker det själv. Du kan också ärva ett medberoende av dina föräldrar. Jag fick hjälp av Carina Bång och Craft metoden. Jag kan rekommendera hennes bok”Släpp kontrollen – Vinn friheten”.

  Jag ska göra ceremoni för att släppa taget. Tack Josefin ?❤️? du gör skillnad.

  Maria 2017-08-17 10:19:49
  Svara
 • Idag vill jag släppa taget om min rädsla och min oförmåga att lita på mig själv. Att våga gå min egen väg, våga satsa på det jag vill testa att göra i livet (som är många saker) utan att någon håller mig i handen eller ger mig bekräftelse om att det är ok.
  Har ångrat för mycket i livet och tänkt alldeles för många gånger ”tänk om jag hade…” eller ”vad skulle folk säga om jag valde att ….”. Helt enkelt levt för mycket i vad jag tror andra tycker och inte levt i det som gör att jag känner mig levande. Förlorat mig själv på vägen. För som många av mina nära och kära vet så är saker som jag drömmer om sådant som är lite mindre konventionellt än det som vi uppfostras av samhället att göra. Ingen rak väg helt enkelt, jag är för rastlös för det. Så idag vill jag ta ett första steg och släppa taget om det! ?????
  #yogareflekteradela

  Nilo 2017-08-17 09:53:15
  Svara
 • God morgon i solen! Från tält har jag nu landat i mitt barndomshem där jag började dagen med en lång promenad i skogsbrynet. Underbar doft av dagg, gräs & skog. Sedan dagens yoga & utmaning. Vad jag ska släppa taget om har redan ringt i mitt inre de senaste dagarna & blev ännu tydligare nu. Jag behöver släppa taget om att STÄNDIGT vara så effektiv som möjligt. Känslan av att jag MÅSTE ta vara på dagen maximalt & rädslan för att missa något jag borde upptäcka eller se. Jag behöver vara mer i mitt ”baravarande”. Min man är expert på området & där har jag en god hjälp för att slappna av. Så – alla ni där ute… idag – ska jag bara vara! Ingen planering. Ta dagen som den kommer. Inte tänka ut hur att maximera dagen. Detta är en utmaning!!! Det är en gåva att kunna planera, organisera & effektivisera. MEN det bör användas vid rätt tillfällen. Inte hela tiden…. Det har stressat mig lite för mycket den sista tiden. Så baravarandet – here I come!

  Karolina 2017-08-17 09:51:04
  Svara
 • Oj, det kommer bli svårt att välja EN sak? ❤️

  Sofia Charani 2017-08-17 09:45:46
  Svara
 • Oj, dagens reflektion var svår! Måste nog klura på den här ett tag och återkomma.

  Therese 2017-08-17 09:35:51 https://www.facebook.com/wiksten.therese/
  Svara
 • Efter yogan kände jag mig rörligare men också lite irriterad. Började fundera över frågan Vad släpper jag taget om för att känna mig levande? och jag insåg att det finns mycket jag är rädd för att släppa taget om.
  Jag håller gärna kvar gamla vanor som egentligen inte är sunda för mig. Matvanor som jag har så svårt för att förändra. Jag kämpar med att äta mer ekologisk ren mat och samtidigt lider jag av sockerberoende vilket inte går bra ihop. Men jag vet av erfarenhet att om jag bara håller strikt på maten 2-3 veckor så är sockersuget som bortblåst, så nu tar jag nya tag igen- för min egen skull.
  Jag vill idag släppa taget om dom där känslorna av oduglighet och beroende. Att inte bry mig om vad andra tycker jag bör göra med mitt liv, hur jag ska leva, vilka val jag tar. Det är så svårt! På något sätt både skrämmande och befriande att styra sitt liv själv.
  Har kommit en bit på vägen då jag börjat lyssna mer på kroppens signaler; sover mer, äter bättre och stressar inte. Men har fortfarande en bra bit kvar. Tänker att det får ta sin tid, allt har sin tid! Känner så stor tacksamhet som får dela dessa pass och tankar med er. Kärlek!
  Efter yogan gjorde jag frukost; spenat och ägg som jag tog med mig ut i trädgården och åt. Solens varma strålar fyllde mig med tacksamhet och ödmjukhet.

  Slow Living by Annika 2017-08-17 09:06:43 http://www.slowlivingbyannika.se
  Svara
 • En cykeltur o nya böcker innan jag gick ut i skogen för shaking o framåtböjning o cat cow. En favorityogaövning. Tycker den öppnar upp rygg o bröst så få så man andas bättre under dagen. Tar med mig den känslan. När jag släpper taget om att ständigt vara kontaktbar via mail eller telefon känns allt bättre. Att släppa taget från det borde jag prioritera oftare

  Lisale 2017-08-17 08:39:15
  Svara
 • Vilka bra och tänkvärda frågor! Jag släpper taget om kontrollen och låter saker och ting bara vara. Allt behöver inte vara perfekt. Jag behöver inte vara bäst och speciellt inte när jag i slutändan får lida för det. Får lida på grund av all stress som denna kontroll orsakar i mitt liv. Så sayonara till den, även fast det är läskigt. Från och med nu litar jag på att saker och ting kommer falla på plats utan att jag ska behöva lägga mig i och kontrollera in i minsta detalj!

  Agnes 2017-08-17 08:14:55 https://www.instagram.com/agnes.falk/
  Svara
 • Jag vill släppa taget om rädslan för kärlek, girighet kring bostad, avundsjuka gentemot människor som har mer än mig och ångest över framtiden.
  En ceremoni var verkligen en bra idé ???

  Marina Linder 2017-08-17 07:33:03
  Svara
 • #yogareflekteradela #day4 ”vad släpper jag taget om för att känna mig levande?”
  Det finns nog en hel armada grejer som tåls släppas taget om. Just idag landar jag i att släppa taget om ”what if?”. En fras som allt för ofta tar mig från nuet till 30min, 2h, 1 dag, 2månader, 6 månader, 1,5år, 5år och upp till 70år framåt i tiden till scenarios, varav en bråkdel kanske faktiskt visar sig att hända. ”Tänk om” kan ta otroligt mycket omedveten tid och energi, och kan även vara kopplat till en kavalkad av olika känslor som man tar ut i förväg. En fras som kan göra att jag missar det jag är inne i just nu, för huvudet springer redan långt före.
  Så idag. Just nu. Släpper jag taget om ”tänk om”. Och fokuserar på nuet istället. Just nu dricker jag morgonkaffe och tittar ut genom fönstret på solen. ☀️

  Siiri 2017-08-17 06:57:16
  Svara
 • Ååh vad härligt det är att börja dagen med väcka och mjuka upp kroppen med den här typen av rörelser. Att känna in en del i taget, och successivt bli mer medveten och närvarande. ❤

  Det som håller mig mest tillbaka i livet är olika former av rädslor – rädsla för att misslyckas, att inte vara eller göra bra nog, vad andra ska tycka och tänka, osv. Jag har blivit allt mer medveten om detta de senaste åren och jobbar på att utmana mina rädslor och mitt förhållningssätt till mig själv och mina tankar.

  För även om det är läskigt att utmana sina rädslor och gå utanför sin comfort-zone, kan det också vara otroligt frigörande och fantastiskt! (Typ skräckblandad förtjusning) För att bli snällare mot mig själv och minska rädslan för att misslyckas, har det ’att inte tro på allt man tänker’ verkligen underlättat. Och att försöka bli medveten om vad jag tänker, och skifta fokus (byta ut elaka tankar mot snälla).

  Idag vill jag släppa taget om rädslan för att misslyckas, en gång för alla! Att se det som att jag lär mig, istället för att gå in med en inställning om att resultatet är det enda som räknas och att det måste bli perfekt.

  …Tack kära ni för all kärlek, peppning och värme – vilket gäng vi är! ❤ Önskar alla en fin dag, stor kram på er!

  sandra junhammar 2017-08-17 06:56:08 http://www.sandrajunhammar.se
  Svara
 • Hej Josefine! Har en fråga om ett kroppsligt problem efter shakingen. Har alltid tyck shaking känns konstigt och svårt med shaking, men igår kändes det som att allt släppte och jag var verkligen i shakingen, fullt och otroligt på något sätt. Så mycket känslor som fick strömma. I morse vaknade jag och hade extremt stela och ömna skulderblad, jag är nästan säker att det är pga. Shakingen. Känns konpliceeat, för det är ju illa om skuldror och nacke inte mår så bra, men samtidigt vill jag inte ”hämma” mej under shakingen med att behöva vara försiktig och ta det lugnare. Har för övrigt aldrig haft någon skada där. Vad tänker/tror/ anser du om detra?

  Elsie 2017-08-17 06:22:12
  Svara
  • Svar på Elsies kommentar.

   Hej Elsie. Tack för din fråga. Låter otroligt skönt att skakningen tillslut släppte. Bra att du känner efter! Hmmm… ibland när något öppnar sig i kroppen och någon gammals spänning släpper (efter exempelvis shaking, yoga eller djup massage) så kan det kännas lite ömt till en början för att sedan blir skönt. Ofta är det så att vi lever mycket i huvudet och kanske inte har känt var blockeringarna och stelheten i kroppen sitter, när vi börjar känna efter med exempelvis yoga och meditation kan vi helt plötsligt bli medvetna om spänningar/skador som vi tidigare inte märkt. Till en början är ju detta såklart jobbigt men i längden så vill vi ju ha kontakt med vår kropp och då behöver vi ofta gå igenom lite ”smärta” innan den blir avslappnad och skön. Det du kan fokusera på under skakningen är att den verkligen kommer nerifrån att du får låren, höfterna, rumpan att skapa…så kan skuldror och nacke få vila lite de kommande dagarna. Hopas det känns bättre snart. Å fortsätt vara närvarande med stelheten etc i skuldrorna, bara den närvaron kommer göra att det snart släpper. STOR KRAM

   josefinebengtsson 2017-08-17 10:46:56
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!