LÄR DIG LYSSNA PÅ DIN KROPP – Ögonkontaktsmeditation

GLAD SÖNDAG bästa ni! Hur mår ni? Hur har veckan varit? Denna söndagen vill vill jag inspirera till att köra ögonkontaktsmeditation med någon person i din närhet.

För er som inte provat tidigare så är det en väldigt stark par-meditation som är en form av en så kallad Tratak-meditation. Jag tycket själv att denna meditation är ett av de mest effektiva sätten att hitta närvaro och fokus. Personen mitt emot blir som min spegel för min egen koncentration och gör att jag kommer på mig själv när tankarna flyger iväg. Det är också ett väldigt vackert sätt att komma nära en annan människa, att faktiskt sitta ihop i tystnad och se varandra.

 

Gör så här

 1. Sätt er på varsin kudde (eller stol) ungefär en halv meter ifrån varandra.
 2. Ställ in timern på 15 minuter och hitta en bekväm position.
 3. Blunda, slappna av i kroppen och låt andetaget vara naturligt. Flytta uppmärksamheten till bröstet och dina hjärtslag.
 4. Öppna båda ögonen och för blicken till din partners vänstra öga (det är vårt ”känslo-öga”).
 5. Vila blicken i din partners vänstra öga samtidigt som du slappnar av och känner din egen kropp. Behöver du blinka så gör det.
 6. Meditationen kan bli väldigt stark (och ”jobbig”) då de flesta av oss inte är vana att titta varandra så här djupt in i ögonen. Känslor som sorg, ilska, skam och kärlek kommer ofta upp – om så är fallet, observera dem men låt dem vara.
 7. Din partners ansikte kan också ändra form och färg – bli suddigt, klart, äldre, yngre – låt även det vara och bara fortsätt att blicka in i din partners vänstra öga och notera vad som händer.
 8. Blir det för intensivt, slut ögonen en stund för att därefter öppna dem igen när du är redo.
 9. När timern plingar, blunda och kom tillbaka till dig själv.

 

Hur var det? Vi möter ju Du möter av människor varje dag men hur ofta tittar vi dem egentligen i ögonen? Hur ofta tittar vi våra vänner i ögonen? Hur ofta tittar vi vår partner i ögonen?

 

MASSA KÄRLEK TILLE R!

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • This is my first time i visit here. I found so many entertaining stuff in your blog, especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the leisure here! Keep up the excellent work.

  Sugar Defender Reviews – Is Legit? Shocking User Reviews!

  Svara
 • I as of late ran over your blog and have been perusing along.
  I figured I would leave my most memorable remark.
  I don’t have any idea what to say aside from that I have delighted in perusing.
  Pleasant blog. I will continue to visit this blog regularly.

  스포츠 토토 사이트
  승인 전화 없는 토토 사이트
  토토 결과
  토토 꽁 머니
  먹튀 검증 업체
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-01 09:34:13 http://j9korea.com
  Svara
 • Thanks for sharing informative post. It is one of the best site that I have visited. Hope you will share more quality blog posts thank you.

  John Dutton Jacket Season 3  2022-11-10 10:25:13 https://www.celebsmoviejackets.com/yellowstone-s03-kevin-costner-jacket
  Svara
 • Heeej Josefin! Har ju tagit lite tid från allt..ja inte yogan och mina moments såklart men allt annat som stör mitt tillfrisknande och stressar mig! Blir inte så mycket annat än sova äta yoga meditera och vara i naturen REPEAT..den här övningen ska jag absolut prova..måste bara hitta nån villig person att göra den med? Spännande! En stor kram och tack för all inspiration❤️ Peace and Love

  Mia Eriksson 2017-05-09 22:17:00
  Svara
  • Svar på Mia Erikssons kommentar.

   FINA DU! Låter otroligt vackert att du ger dig själv denna tiden att bara känna in kroppen och tillfriskna i naturen. Då kommer läkningen automatiskt. Jaha – en väldigt fin övning. Den går även att göra själv framför en spegel och blicka in i sitt eget vänstra öga – väldigt häftigt och starkt!!!! LOVE <3

   josefinebengtsson 2017-05-10 10:53:35
   Svara
  • Svar på Mia Erikssons kommentar.

   ❤❤❤

   Jessica 2017-05-10 07:29:37
   Svara
 • #mymomentofmeditation #lärdiglyssnapådinkropp #beyoga365
  Jag är så tacksam att jag har klarat av att fortsätta med min shaking, yoga och meditation på morgonen. Flera året gick det inte. Allting har sin tid. ? bara jag slutar mina försök till att försöka kontrollera allting, kan jag falla in i flowet. Smärtan är nödvändig vid förändring men jag behöver inte längre lida. Jag kan oftare och oftare acceptera livet på livets villkor, precis som allting är just nu. ❤️ Jag har ingen aning om morgondagen ??

  Hanna L 2017-05-07 22:02:13
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!