MY MOMENT OF MEDITATION – DAG 21

YEAH! SISTA DAGEN i vår utmaning. Sorgligt att det är slut men sååå TACKSAM att ni velat göra detta med mig igen. Det kommer mera såklart i framtiden :-).

 

Jag tror verkligen att när vi är närvaro kan vi inte vara onda och vi tar vi automatiskt hand om varandra. Ibland behöver vi helt enkelt sätta mobilen i flightmode, slå igen datorn, trycka på OFF… för att hitta de där små magiska stunderna av meditation i vår vardag – MY MOMENT OF MEDITATION.

 

Personligen har denna utmaning verkligen hjälpt mig att få fler sådana här stunder av fullkomlig närvaro. Jag har kommit på mig själv snabbare och oftare när jag hamnat för mycket i huvudet och glömt att vara i kroppen samt uppleva det som är runt omkring mig. Utmaningen har liksom fått mig att LEVA lite mer. Efter att ha läst era otroliga delningar så vet jag att jag inte är ensam. Sååå tacksam över att vi kan använda blogg och sociala medier på ett nytt sätt. Att vi inspirerat och påminnt varandra om att även i den mest stressiga situationen framför skärmen ta en stund och komma tillbaka till oss själva. Ni är sååå fina!

 

TACK, TACK, TACK för att ni inspirerat mig. TACK TACK TACK för att ni delat så äkta. TACK, TACK, TACK för att ni peppat varandra. Det känns så underbart vackert att vi skapat detta ihop.

 

Min högsta önskan är att träffa er alla på riktigt och tillsammans njuta av massa vackra MOMENTS OF MEDITATION :-). Till er som varit aktiva i utmaningen vill jag därför ge en megabra specialdeal på en resa med Yogiakademin till Bretagne i sommar, Biarritz i höst eller Indien i vinter. Så är du intresserad maila gärna [email protected] med rubriken ”My Moment of Meditation” så får du en rabattlänk. Vore sååååå himlahärligt att få yoga med er på riktigt.

 

För er som deltagit kommer jag även skicka lotta ut min bok & medlemskap på Yogobe. Så skriv gärna i kommentaren nedan en liten sammanfattning av din upplevelse under utmaningen samt om det är något specifikt vinst som lockar :-).

 

Det är verkligen sååå coolt att vi gör dessa utmaningar ihop. Låt oss fortsätta med denna fina vanan att hitta luckor i vardagen där vi faktiskt gör ett aktivt val att vara närvarande en stund. Låt oss fortsätta inspirera varandra att välja bort onödig SKÄRMTID framför nödvändig EGENTID. Låt oss fortsätta dela hur våra kroppar känns, peppa varandra och fråga frågor. Söndagsinläggen fortsätter med nya övningar och möjlighet att dela med er av hur ni mår och hur det går!

 

MASSA MASSA KÄRLEK!!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
43kommentarer
 • I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article. https://accounts.binance.com/sl/register-person?ref=JHQQKNKN

  Svara
 • We always follow your beautiful content, I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/live2/

  Svara
 • Definitely, what a great blog and instructive posts, I definitely will bookmark your site.All the Best! profesyonel ev taşıma

  izmir evden eve nakliyat 2023-03-22 21:35:50 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Pretty! This has been a really wonderful post. Many thanks for providing these details. sky racing live

  live racing free 2023-03-22 04:55:24 https://freehorseracingtv.com/live/
  Svara
 • But wanna say that this really is quite helpful , Thanks for taking your time to write this. https://freehorseracingtv.com/live/

  tory leadership race tv debates 2022-12-24 04:23:02 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Some really excellent info Sword lily I detected this.

  izmir nakliye 2022-12-09 05:51:51 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Greetings! Very helpful advice in this particular article! It is the little changes which will make the most important changes. Thanks a lot for sharing! https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

  evden eve nakliyat fiyatları 2022-12-07 06:06:36 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Thank you for great article. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/

  at the races tv schedule 2022-12-03 17:15:40 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • Tror att det finns en mening med de mesta…att jag skulle ramla in på din insta och blogg ..
  Har sedan jag blev ”vuxen och ensamstående mamma på heltid” tagit hand om mig själv som förebild för barnen att laga varierad god nyttig bra mat ..tränat och barnen följde med på gymmet när de var små …och senare tid yoga och meditation …men så hände något förra året och jag tappade bort mig ..kände som jag tappat bort mig själv med träning yoga o även meditationen …maten har jag hållt hyfsat… o har försökt i omgångar med alla delar men har inte hittat något riktigt flow o kontinuitet…men nu fick jag en spark i baken o känner jag är på väg tillbaka till flowet Tack för det!

  Eva @tant_evana 2017-05-05 13:49:22
  Svara
 • Hej!!
  Som jag totalt glömt bort utmaningen de sista dagarna! Lite för att det hänt mycket och jag varit i farten, men också (hoppas jag) för att jag inte varit lika aktiv med mobil och dator! 😉 Eller för att det gjorde för ont i mitt hjärta att se Åre, skidor.. Närå, himla fint att kunna längta till en Åre Session också någon gång i framtiden och att få sitta på Åresjön och meditera (som nytt inslag) den gången jag väl kan vara tillbaka med kraft i skidbacken igen!! <3
  TACK TACK TACK för utmaningen återigen! Tack för att du visar oss medel till små betydelsefulla vägar tillbaka till oss själva!!! <3
  Älskar att skriva! Älskar bilder. Yoga och meditation är min medicin bl.a. (japp numera har jag valt sen sist jag var inne här och plottrade). Valt mig själv, och att tro på mig själv. (peacefingrar) 😀 Läser du dethär skulle jag bli jätteglad för en kråka eller två i boken om en nu skulle lottas mig. Fast jag är helt totalkörd om Oldschool inte räknas. Och om någon av er andra kikar hit såhär i efterhand – TACK TACK TACK till inspiration och massa kärlek! Vi hörs snart igen hoppas jag! KRAM

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-05-04 21:07:12
  Svara
 • ❤ Josefine, vackra varelse som får oss att utmana oss själva och skapar en stark gemenskap varje gång. Det är så otroligt inspirerande att vara med och att läsa allas fantastiska delningar. ❤
  Jag vill rusa in på bloggen varje dag för att se utmaningen och för att läsa allas kommentarer. Blir varm i hjärtat.
  Viktigast för mig är alltid att lyssna och känna in min kropps behov. Att ge mig tid att vara, här och nu.
  Det känns viktigt att hämta kraft i naturen. Känna vinden i håret, vattnet stänka i ansiktet, krama ett träd, vandra på en stig kantad av vit- och blåsippor.
  Vissa dagar har meditationen varit korta micropauser, andra längre pass kombinerat med yoga och pilates.
  Det jag vet är att jag behöver stunder utan elektronik. Stunder när jag lyssnar till mitt hjärta och min själ.
  Tack för utmaning. Tack för pepp. Tack för inspiration. ?????

  Anna 2017-05-04 19:13:47 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • Hej godingar ❤❤❤ Läser era kommentarer i efterhand och vill också tacka för all guidning, inspiration och vacker gemenskap ❤❤❤ Som jag sa har jag vänt mig mer inåt under den här utmaningen och snudd på skrivit ut min dagbok, det är så fint att ha som minne ? Läsa tillbaka och se flödet i livet, det kan i stunder kännas som man sitter fast men vi är alltid i ständig rörelse. Bekymmer kommer och går och det gör det lättare att hantera. Så gör också lyckan och tacksamheten har lyft mitt sinne till nya nivåer ?? Det är inte svårt för mig längre, jag skulle säga att jag är ”bra” på att meditera, jag har nära till min källa med obegränsat ljus ❤ Så vanan att meditera och skriva i bok på morgonen har varit en gåva. Kikat in för att delta men inte givit något av mig själv till er mer än tankar och kärlek ❤❤❤❤❤ Tacksamhet och kärlek vackra vänner!! LOVE

  Jessica 2017-05-04 08:47:31
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   LOVE LOVE LOVE till dig Jessica. Tusentack för att du delat ditt liv och stunder av meditation med oss. Så vackert att läsa. Underbart att höra att meditation och dagbok blivit en vana för dig. MAGI. Massa kärlek <3

   josefinebengtsson 2017-05-05 11:03:51
   Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   <3

   Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-05-04 21:10:07
   Svara
 • Åh, vilken fin avslutning jag fick på den här utmaningen! Idag har jag känt mig närvarande stora delar av dagen och bara gjort saker som jag tycker om att göra. Tack för den här utmaningen, Josefine! Det har varit så otroligt nyttigt och givande, och jag känner att jag är så mycket bättre på att påminna mig själv om att stanna upp, känna in och vara närvarande. Mobiltittandet har jag minskat på och det känns så skönt! Befriande på något sätt att inte alltid behöva stirra i den liksom, utan kunna ägna sig åt det som sker runt omkring en just nu. Så tack än en gång, för att du påminner och hjälper oss att hamna i en bättre balans och hitta närvaron i vardagen ❤ Jag är intresserad av alla vinster och skulle bli super glad över vilken som helst! ?
  Kram ?

  Jonna @ekonewbieyoga 2017-05-01 23:23:02
  Svara
  • Svar på Jonna @ekonewbieyogas kommentar.

   Underbart att höra Jonna! Yes, yes, yes….kan vi minska lite på det där mobiltittandet så får vi nog automatiskt fler stunder av närvaro :-). STOR KRAM till dig <3

   josefinebengtsson 2017-05-02 15:22:21
   Svara
 • Sammanfattningsvis har denna utmaning mynnat ut i att oavsett så kommer jag växa till en vacker blomma även i en öken som saknar kärlek och omtanke – yogan vägleder och ger mig kraft och energi att orka ?? Därför är den en så viktig del i mitt liv. Tack snälla du för att du sprider detta viktiga budskap ❤️?
  Jag har din bok, så ett förlängt medlemskap på Yogobe som jag använder flitigt är bland annat av intresse ???

  Yvonne Åkerlind 2017-05-01 22:34:49
  Svara
  • Svar på Yvonne Åkerlinds kommentar.

   Heeeeeej fina fina du! Tusentack för att du varit med och delat så många härliga stunder med oss. Kloka ord. Underbart att höra hur du får kraft av yogan. <3 <3 <3

   josefinebengtsson 2017-05-02 15:23:33
   Svara
 • Tack Josefine! Jag håller med de andra som kommenterat här. Det är fint att få tal del av sådana här utmaningar och få dela sina erfarenheter här i detta forumet. Det känns bra att veta att det finns andra ”där ute” som har samma slags problem och utmaningar och det är härligt att få stöd och att själv i sin tur kanske kunna peppa andra. Tillsammans är vi starka. Jag skulle gärna komma till Biarritz i sommar, men är osäker på om det går att ordna. Kanske det blir nästa vinter i Goa istället. Må så gott allihop, hoppas det börjar bli mer somrigt nu. Tack!

  Hanna 2017-05-01 19:37:04
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Precis, det är verkligen så fint att få dela och läsa andras delningar. Inse hur LIKA vi är där inne :-). Vore underbart att få yoga med dig i framtiden. JAJAJA…sååå härligt med sommarvärme i Sverige! KRAMAR

   josefinebengtsson 2017-05-02 15:38:32
   Svara
 • Fina Josefine, du är magisk! Jag vill tacka DIG! Om ändå fler vore som du, vilken fin värld vi skulle få då.

  Tack för att du håller dessa utmaningar och fortsätter att påminna oss om att hitta egentid, och stunder att finna närvaro i vardagen.
  Det är verkligen något jag har fått med mig under denna tid, hur viktigt det är att hitta dessa stunder, att just bara vara …
  De gånger man känner att man inte hinner med sin yoga, träning eller vad det nu kan vara – så har man alltid tid att stanna upp några minuter och bara andas, känna, ta in, vara … och det jag har lärt mig, är att det inte behöver vara så jäkla avancerat! Det kan ju handla om en promenad ute i naturen, att äta en god lunch och faktiskt tänka på vad det är man äter, stunden under morgonen med sitt morgonkaffe, att ta några minuter innan sänggåendet och reflektera över dagen, en löprunda etc etc. Jag kommer definitivt fortsätta med detta, att hitta ”my moment of meditation”.

  En dröm vore att få åka med på någon yogaresa, och jag hoppas på Biarritz i höst!!
  Din fina bok har jag redan (såklart), men medlemskap på Yogobe vore guld värt!
  Återigen tack!
  Kram!

  Caroline (cafre85 Instagram 2017-05-01 18:38:00
  Svara
  • Svar på Caroline (cafre85 Instagrams kommentar.

   Kära du! Från hela mitt hjärta, tack för vackra ord.

   Sååå härligt att du varit med i utmaningen och delat ditt liv med oss. Verkligen vackert, tusentusentack. Jajaja hoppas vi ses på yogamattan snart. MASSA KRAMAR

   josefinebengtsson 2017-05-02 15:40:48
   Svara
 • Älskade Magnolian ?? Dag 21 av 21 #mymomentofmeditation med @josefinesyoga
  #promeneratillsammans #lärdiglyssnapådinkropp
  Jag hittar inte ord att beskriva det jag upplevt i helgen. En djup tacksamhet. ?❤ Precis som att ha fått ta del av meditationsutmaningen. Tack så mycket Josefine och alla ni som har bidragit! Kärlek! ❤

  Hanna L 2017-05-01 18:23:44
  Svara
 • Jag skulle älska din vackra bok!
  Det har varit en UTMANING. Den här tiden på våren upplever jag som svår, det gör lite ont att vara närvarande, som om kroppen inte hängt med i omslagen till ljus. Den är förvirrad och trött. Den här utmaningen var vad jag behövde, det vart små, ibland jobbiga stunder då jag kände kroppen och var i det som var, fast det inte var bekvämt så blir det inte bättre av att stänga av hela tiden, Jag vet det.

  Hanna 2017-05-01 18:17:18
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Fint att du tagit dig tid att vara med Hanna och gett sig själv små stunder av att känna in, trots att det tagit emot. Att stanna upp och blicka in är nog den största utmaningen vi kan utsätta oss för…men utan det så är vi ju inte riktigt levande. Det är värt lite smärta kan jag tycka :-). Och låter vi smärtan vara, fortsätta block inåt så finns det ju ett ljus där bakom. <3 Massa kärlek till dig

   josefinebengtsson 2017-05-02 15:45:09
   Svara
 • En otroligt givande utmaning. Har inte uppdaterat jättemycket, tyvärr då jag valt att stänga ner så mycket som möjligt av dator/sociala medier för att behålla fokus på det som är viktigt. Vilket har varit mig själv. Under utmaningens gång har det varit enormt intensivt privat. Så jag har helt enkelt inte orkat vara aktiv med att dela min upplevelse vilket jag såhär i efterhand beklagar då alla delningar och dina inlägg är en stor inspiration och ger även motivation. Men jag har ändå varit delaktig varje dag, mediterat och yogat iallafall en liten stund varje dag.
  Dessa utmaningar är väldigt bra, det inspirerar och ger motivation. Nu när min intensiva period är slut-för en stund så läser jag ikapp inläggen som skrivits och alla fina kommentarer. Tack för dessa <3
  Och tack för ännu en fin utmaning<3

  (Din bok har jag redan (väldigt bra!) så möjlighet att förlänga medlemsskapet på Yogobe vore något<3 )

  Yogi_Johanna 2017-05-01 17:39:22 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
  Svara
  • Svar på Yogi_Johannas kommentar.

   Heeeeej bästa du! Tack tack tack för att du varit med oss här i utmaningen. Förstår såklart vad du menar med sociala medier, ibland orkar vi inte det medan andra gånger hjäper det oss att dela det som händer i våre liv. Du har säkerligen gjort det som varit bäst för dig just nu. Skönt att din intensiva period är över för nu. Kul att u diggar min bok med :-). Massa kärlek

   josefinebengtsson 2017-05-02 15:47:32
   Svara
 • Den här utmaningen har varit otroligt givande för mig, yogan finns där sedan tidigare men jag har tappat bort fokus och närvaron på vägen. Är hela tiden ”på väg någonstans”, stressad även när jag ska sova eller har en helt dig dag och därför har den här utmaningen verkligen fått mig att tänka på detta varje dag och ta mig stunder för full fokus och närvaro dagligen. Jag hörde i en podcast häromdagen att det sällan är problem eller panik i nuet utan man oroar sig för/har problem/panikar inför antingen dået eller framtiden men om man tänker efter så är det sällan man har problem här och nu! Om man stannar upp och andas när allt känns jobbigt och överväldigande inser man att det sällan är så jobbigt eller stressande. Jag ska försöka sluta stressa inför framtiden och sluta älta dåtiden. Jag är sedan tidigare en ältare av rang och även någon som stressar upp mig för småsaker men tack vare denna utmaning har jag stannat upp och försökt vara mer närvarande och försöka tänka här och nu. Ska verkligen jobba vidare på detta! Idag avslutade jag utmaningen med flaggan i topp, rullade ut yogamattan på altanen och iklädd endast korta shorts och sportbh yogade jag i 75 minuter utan vare sig musik eller podcast utan enkom till tonerna av vindens vinande, havets brus och fåglarnas kvitter. Som magi för själen och något min stressade kropp hade haft svårt för att göra innan denna utmaning. Tack Josefine för att du alltid utmanar oss på bästa sätt och får oss att öppna våra känslor och tankar, DU är magisk!!! Givetvis hade det varit helt fantastisk att få vinna din bok (kanske då även signerad hehe) eller ett konto på yogobe, och sen hopppas hoppas jag att jag kan ta ledigt i juli och åka med er till Biarritz, det hade varit helt fantastiskt!! Massa kramar till er alla! #mymomentofmeditation

  Ida/ @Im_healthyenergy 2017-05-01 17:22:42
  Svara
  • Svar på Ida/ @Im_healthyenergys kommentar.

   Käraste Ida. Sååå otroligt fint att du varit med igen Ida. Wihoooo. Du är grym och älskar att få ta del av ditt liv här i kommentarerna. Tror det ligor massor i vad de sa i podcaster. Fokuserar vi på det som händer NU eller det som måste göras NU så är det ju sällan så jobbigt. Det är när vi börjar tänka bakåt och framåt som det liksom blir för mycket att ta in.

   Alltså din stund på alfaenen låter helt OTROLIG.

   Hoppas vi ses snart. Massa kärlek till dig. <3

   josefinebengtsson 2017-05-02 15:52:47
   Svara
 • Första maj, sista dagen av fyra på torpet och sista dagen av 21 dagar med dig Josefine, TACK TILL DIG!!! En utmaning till egentid, till att stanna upp, känna in, något jag gjort sedan länge men nu blivit utmanad att beskriva genom att sätta ord på mina tankar och mina känslor. Det finns två saker jag behöver allra mest i mitt liv, vatten och kärlek. Jag har precis klivit ur min kyrka, mitt tempel- min dusch i min lilla lägenhet i Bromma, där jag både är världens musikalartist och min egen terapeut. För många år sedan var jag på mitt livs bästa resa, åtta veckor som volontär i Indien. Var tredje dag fyllde jag en hink till hälften med brunt vatten som jag tvättade både mig själv och mina kläder i. Jag var inte redo att åka hem efter två månader men sedan den dagen jag kom hem har jag uppskattat rent vatten, vatten för att släcka min törst, vatten för att tvätta mig ren och vatten för att hålla mig frisk. Några år senare tog jag med två barn från gatan i Tanzania till mitt hotellrum, Christina 8 år och Alex 5 år, de fick duscha i en dusch med rent, rinnande vatten för första gången i sitt liv. När jag diskade efter frukosten i morse, i solljuset i trädgården till torpet, i plåtbaljan med vatten vi burit i hinkar från pumpen så längtade jag hem till min dusch samtidigt som jag inte ville att helgen skulle ta slut, helgen jag spenderat med mina vänner! Under dagarna som gick blev vi fem till åtta till sex. Med dem i solljuset blir inte diska ett nödvändigt ont, utan en fröjd! Jag saknar dem redan! Det bästa nu är att jag är ren, frisk och att jag snart får träffa dem igen. Tänk att få träffa alla som är med på dessa utmaningar också, vilken magi det skulle vara! Tack Josefine att du för oss samman genom dina utmaningar och att du öppnar våra ögon men framför allt våra sinnen och vårt hjärta. Kärlek ❤️

  Cia 2017-05-01 16:06:53
  Svara
  • Svar på Cias kommentar.

   Kärlek till dig Cia. WOW, tack för att du delar om dina resor. Otroligt. Sååå vackert att du gav Christina och Alex den upplevelsen. Wow.

   Eller hur, vore en DRÖM om alla vi kunde ses IRL samtidigt!!!

   Njut av solen. NAMASTE <3

   josefinebengtsson 2017-05-02 15:57:43
   Svara
 • Hur går tiden så fort??
  Jag känner att denna utmaning fått mig att bli mer uppmärksam och medveten under dagen, och i mitt fall har jag fortfarande en lång väg att gå till att ta pauser när jag är mitt i något. Jag kanske ska sätta på en tajmer några gånger om dagen som larmar för att jag ska komma ihåg att ta en paus ?. Jag har stunder i början och slutet av dagen som är mer naturligt att stanna upp. Och just det där mitt i dagen behöver jag jobba vidare på.

  Detta var ett så himla fint initiativ Josefine. Återigen ??

  Ni når mig på [email protected] och som @sibsteri på Instagram.

  Puss på er!!

  Siiri 2017-05-01 13:59:23
  Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Heeeeej fina Siiri. Sååå härligt att du varit med. Älskat att läsa dina kommentarer. YES, bästa grejen att sätta på timer som påminner oss att ta pauser. Att det ska vara sååå svårt att ta de där stunderna mitt på dagen också. Men små små steg…så blir vi nog alla bättre och bättre. Ses snart. Massa kramar!!!! <3

   josefinebengtsson 2017-05-02 15:54:46
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!