Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

MY MOMENT OF MEDITATION – DAG 16

Hejsan finaste ni!

 

Välkomna till dag 16 i vår 21-dagars utmaning i att hitta stunder av meditation i vardagen.

 

Idag har min hjärna gått på högvarv. Både meditation och yoga kändes för långsamt så jag beslutade mig för att ge joggingen en chans. Som jag skrivit tidigare så var det just jogging som var min grej innan jag hittade yogan – jag sprang och sprang. Gärna en mil om dagen för att hålla stress-hormonerna i schack. Jag diggar fortfarande löpningen men nuförtiden blir det snarare några få gången i månaden och en mycket kortare distans. Dessa tillfällen kan jag dock verkligen njuta av, att vara ensam ute i naturen, känna kroppen och vara ett med naturen.

När jag sprang idag var det som en meditation. Jag kände mitt hjärta, min kropp – faktiskt väldigt likt den känslan jag har på yogamattan när jag rör mig mellan yogapositioner.

 

Hur mår du idag? Hittat en stund av närvaro?

 

MEGA STOR KRAM <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • Shit va nice Ida! Jajaja, att duscha och bada kallt kan verkligen vara MAGIC. Får sååån kick av det. Badade i Halmstad för några veckor sen….shiiiit va kallt men härligt. <3

  josefinebengtsson 2017-04-28 16:26:43
  Svara
 • Att springa är en stort slags meditation för mig och jag springer gärna flera gånger i veckan, hellre långt än kort. Det är då mina tankar rensas ordentligt och jag känner mig som mest fri och glad. Mina vänner och familj brukar säga till mig att jag ska ge mig ut ch springa när jag är på dåligt humör för att de vet att jag då oftast kommer tillbaka glad, svettig och lätt om själen. Det är också under löpturerna jag är som mest kreativ, kommer oftast på mängder med idéer om allt möjligt under dessa turer. Jag vaknade till strålande sol och ett vindstilla hav utanför fönstret och eftersom att löpkläderna redan låg framme klädde jag på mig snabbt för att bege mig ut. Fuskade dock inte ifrån morgonyogan utan gav mig själv femton härliga minuter på mattan för att få bort morgonstela leder och vakna på bästa sätt. Därefter blev det en lång och skön mil med endast mig själv och naturen som sällskap. Kände mig fri om hjärtat, lätt i steget och lugn i sinnet när jag kom tillbaka. Kändes som att jag kunde övervinna allt och att jag skulle klara allt som denna dagen skulle bidra med. Efter en skön yogastund och iskall dusch efteråt (har ni provat att duscha kallt? Brukar använda yogaandningen då och känner verkligen hur jag blir mer närvarande än om jag bara stort och slösduschar varmvatten!) satte jag mig en stund i solen med en kopp te innan det var dags att bege sig till jobbet där ett intensiv kvällspass väntade. Men med den härliga morgonen och min underbara egentid så fanns det ingenting som kunde förstöra min dag!

  Ida/ @Im_healthyenergy 2017-04-27 06:23:25
  Svara
 • Idag gjorde jag bland annat Trädet, vilken är en av mina favorit asanas eftersom det verkligen får mig att komma in en annan typ av fokus. Idag, med allt som fylldes in i min vardag, var mitt sinne i ett stort behov av fokus, behov att känna stabilitet ??❤️

  Yvonne Åkerlind 2017-04-26 22:32:07
  Svara
 • Den här utmaningen får mig verkligen att varje dag – tänka till lite extra, för att få den där stunden med egentid och närvaro. Den stunden blir inte alltid på yogamattan, men den BLIR. Bara det alltså, bara det … Att ägna en extra tanke åt livet, åt andetagen … att ta in och att känna.
  Idag vaknade jag upp med så mycket energi, och det var som att allt bara flöt på … Som att det var meningen att det skulle vara min dag idag. En känsla av att jag skulle fixa. Denna positiva anda fortsatte sedan hela dagen. Och nu för en stund sedan, fick jag reda på att det är nymåne idag. En fas som står för pånyttfödelse … En ny början? Hm … jag tror inte att det var en slump att jag kände som jag gjorde idag.

  Caroline (cafre85 Instagram 2017-04-26 22:12:39
  Svara
 • Gokväll!
  Idag var första dagen då jag började känna mig mer normal. Efter jobbet rullade jag fram mattan och lade mig i barnets position. Jag kände igenom kroppen, lekte, stretchade, stannade vred och vände. Ju mer jag höll på desto mer kom jag in i det. Vet inte hur länge det varade och det är egentligen väldigt skönt att lägga ifrån sig klocka och telefon och köra på känsla. En mysig stund. ??

  Siiri 2017-04-26 21:52:24
  Svara
 • Hej på er❤️ Tänkte bara skriva lite kort..fortsätter med min detox från sociala medier och annat brus! Promenerar sakta och andas djupt! Blir rätt så många turer nu när jag skaffat hund? Det går inte en dag utan moments för mig..varken jag eller mitt liv hade funkat då! Yogar varje dag efter hur kroppen känns och längtar efter riktig vår! Tittar inom några dagar igen❤️ Kram så länge❤️ Peace and Love always…

  Mia Eriksson 2017-04-26 17:44:35
  Svara
 • Jag försvann lite där efter påsk. Trodde jag kunde äta påsklunch ute med mannen på långfredagen men kraschade totalt efter det. Har i princip inte ens orkat gå in och läsa på sociala medier. Jag har däremot försökt passa på att ta flera ”medvetna” pauser på dagarna istället för att ”bara ligga ner” Jag vet inte hur mycket det hjälpt men jag vill iaf tro att andningen och allt det där gör skillnad.
  Lyckades ändå få hämtat ut din bok som jag reserverade direkt när biblioteket fick in den. Så skönt att kunna bläddra i när inspiration och minne sviker. Älskar att den känns lika personlig som bloggen 🙂

  Therese 2017-04-26 12:52:43 http://www.theresewiksten.se
  Svara
 • Dag 16 av 21 #mymomentofmeditation med @josefinesyoga ?❤
  Ja här och nu. Denna stunden, med en kopp kaffe och läsa om yogan. Allt det världsliga har löst sig som jag trodde med. Jag fick en enorm svettpåslag av min morgonyoga. Jag tolkar den som Pranan ❤❤ Idag ska jag faktiskt köpa en liten för tidig födelsedagspresent för mig själv, har fått en rabattkupong och en tanke har växt jos mig sedan jag läste @mberghagen bok. ?❤
  Jag sökte många olika jobb igår. Jag är verkligen redo! Deltid, 25-50%, dagtid, bransch spelar ingen roll, förutom inte som sjuksköterska. Hmm jag kanske ska göra det som jag fått till mig, att skriva en jobbansökan via sociala medier ? mediterar på det!
  #lärdiglyssnapådinkropp #promeneratillsammans #beyoga365

  Hanna L 2017-04-26 12:18:46
  Svara
  • Svar på Hanna Ls kommentar.

   Vad underbart att du känner dig redo, jag blir så glad av att läsa din text! All pepp och kärlek till dig <3

   Ida/ @Im_healthyenergy 2017-04-27 06:26:44
   Svara
 • I november åkte jag med Surfakademin till Costa Rica, min första träningsresa. Jag vaknade! Efter 35 år kom jag på vad jag vill! Var jag hör hemma! Inte fullt ut men det såddes ett vackert, litet men starkt frö som nu vattnats ? Igår fick jag beskedet (JAG som är ett chips, choklad, jordnötssmörs och vin-monster och INTE tränar på gym) jag trodde skulle komma sista maj, jag kom in på skolan jag sökt!! I augusti måste jag ställa om livet, söka helgjobb, sluta dra mitt plastkort på NK, sluta dricka bubbel flera gånger i veckan, tja, sluta med typ allt (och börja träna!?) jag gör nu men börja leva med och i en ny dröm, som hälsoutvecklare, inte bara en dagdröm utan en livs verklig, dessutom i en av mina drömstäder, mitt Stockholm! Jag ska få studera det allra viktigaste vi har, det vi är, vår kropp, våra vanor och beteendemönster, våra tankar och vår kommunikation! Näringslära, anatomi, stresshantering! Friluftsliv! Jag kanske går en yogautbildning efter det och kommer och jobbar med dig i Indien om några år Josefine ?❤️ På bara några timmar översvämmades min FB av kärlek och grattis och lyckönskningar, jag lade mig för att sova med över 200 personer som önskar mig väl, jag var SÅ glad, andra blev glada för min skull, så himla vackert, och jag blev ännu gladare! Jag är så himla glad!! (Med en lättare CSN vs bostadslån-ångest…) Jag köpte blommor till mig själv redan i söndags, för att slippa tänka på dammråttorna, för att hålla regnet utanför fönstret ännu längre bort. Jag är bjuden till middag och bubbel. Jag längtar efter Bellas tårta hon ska baka till mig. Jag är fylld med längtan men ändå så mycket i nuet! Jag längtar efter skolan som börjar i augusti, men jag vill ha en sommar först, det kommer jag att få! Jag längtar efter solen, men denna vecka är ett snöblandat regnkaos, det är ok, jag kommer få min sol! Det är en av de bästa känslorna! @ciascastle2.0

  Cia 2017-04-26 07:11:48
  Svara
  • Svar på Cias kommentar.

   Fina fina Cia! Visado just denna kommentar för Peter från Surfakademin, han blev sååå glad!!! Wihoooo ÄLSKAR ÄSLKAR ÄLSAR din pepp! <3

   josefinebengtsson 2017-04-28 16:29:20
   Svara
  • Svar på Cias kommentar.

   Stort grattis Cia, det låter helt fantastiskt!! Låter som ett underbart besked att få!! Och CSN löser sig alltid 😉

   Ida/ @Im_healthyenergy 2017-04-27 06:28:00
   Svara
  • Svar på Cias kommentar.

   Stort grattis!! ????

   Siiri 2017-04-26 21:54:33
   Svara
  • Svar på Cias kommentar.

   Underbart. Stort grattis!
   Härligt med din lycka som lyser igenom raderna!

   Caroline 2017-04-26 21:41:53
   Svara
  • Svar på Cias kommentar.

   ❤❤❤

   Hanna L 2017-04-26 12:19:23
   Svara
  • Svar på Cias kommentar.

   Härligt Cia!

   Glädjen och ivern bara bubblar ur dig :-D.

   Det är aldrig för sent att byta kurs. Dessutom tror jag de flesta människor blir klara med vad de vill i livet och vilka prioriteringar de verkligen vill göra när de är lite ”äldre” dvs vuxen. Man vågar ta beslut som kanske inte är de omgivningen förväntar sig. När man är typ tjugo år har man andra planer och visioner. Jag hittade själv yogan för ca 2-3 år sedan och nu händer det saker med mig hela tiden märker jag. Jag gör andra val. Konsumerar mindre, äter mer ekologiskt, mer vego, dricker mindre vin. Sover bättre, är starkare i kroppen än på många många år. Jag mår verkligen oerhört mycket bättre än jag gjorde för fem år sedan till exempel. Fortfarande har jag mycket att lära mig både när det gäller den fysiska yogan, meditation och inställningen till mig själv. Men man blir väl aldrig helt färdig i sin utveckling och tur är väl det.

   Hanna 2017-04-26 09:00:21
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand