Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

MY MOMENT OF MEDITATION – DAG 13

Vackra själar!

 

Tusentack för era otroliga delningar. Jag blir verkligen varm i hjärtat av att läsa att ni ger er själva tid att leva varje dag. Redo för dag 13 i vår 21-dagars utmaning i att hitta stunder av meditation i vardagen?

En av mina favvo aktiviteter här (och även hemma) är att gå promenader. Promenader som är väldigt långt ifrån typ en ”power walk”. Promenader som snarare är ett planlöst och långsamt strosande där jag är närvarande med det som händer i min kropp och i naturen omkring mig. Det är verkligen som en aktiv form av meditation och ofta stunder av FULLKOMLIG MAGI.

 

Här i Indien vandrar jag dessutom runt barfota och njuter av att verkligen känna marken under mig. Den bästa tiden för detta flanerande är solnedgången. Så på eftermiddagen när jag märker att solen börjar dala brukar jag ta mig bort mot klipporna som avgränsar Khola Beach (vår strand) och Agonda Beach. Avgränsningen består av ett högt klipp-parti som kräver lite klättring för att ta sig upp till. Väl där uppe är utsikten heeeelt otrolig. Oändlig horisont åt ena hållet, palmträd och djungel åt andra. Ofta är jag helt ensam.

 

Här uppe på klippan låter jag fötterna leda mig långsamt framåt. Jag är där. Jag känner omgivningens vibrationer i varenda liten cell. Ibland börjar jag sjunga eller AUMa J. Ibland omfamnar jag ett träd en stund. Ibland börjar tårar rinna utan att jag riktigt vet varför men typ över en slags förundran att existensen är så vacker men samtidigt så stor och obegriplig. Ofta är dessa stunder en nästintill religiös upplevelse.

 

Detta magiska scenario händer dock givetvis inte alltid när jag är ute och går. Ibland är kroppen snarare full av rastlöshet och huvudet fullt av tankar. Jag ser inte alls det vackra runt omkring mig och skulle lika gärna kunna gå runt i typ tunnelbanans mörka gångar, jag är liksom inte mottaglig för min omgivning. Dessa dagar är såklart svåra att acceptera, jag vill ju leva i magi ALLTID…. Men inser samtidigt att det är omöjligt och får istället glädja mig åt det otroliga jag får känna ibland.

 

Idag hade jag tänkt att skippa promenaden för att istället sätta mig ner och komma ikapp med datorjobb lite grann….men internet hade lagt ner…hehe TUR i oturen för dagens strosande vandring blev en sån där magisk upplevelse. WOW. Så så TACKSAM! Internet fick vänta tills nu.

 

Någon som känner igen sig? Hur var er dag?

 

STOR STOR KRAM

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
37kommentarer
 • Godkväll! Idag har jag för första gången yogat och mediterat ute i naturen. Det var så magiskt i solnedgången när jag promenerade med hunden ikväll att jag inte kunde låta bli. Jag har velat göra detta många gånger förut, men har liksom inte vågat eftersom att jag är rädd att någon ska upptäcka mig, vilket bara är en dum rädsla som jag nu äntligen vågat trotsa! Det kändes stort och jag fick en otroligt vacker upplevelse. Som att ingenting annat existerade än just den där stunden och ingenting annat var viktigare ❤ Hoppas ni alla har haft en fin dag!

  Jonna @ekonewbieyoga 2017-04-23 23:11:42
  Svara
 • Halåj!
  Igår var jag på möhippa hela dagen och GLÖMDE ta min moment ?. Så himla tråkigt tycker jag. Men kul hade vi på hippan!

  Idag har jag tagit flera stunder på soffan i tystnad där jag bara blundat och varit. Rätt skönt faktiskt, att stänga ut allt och bara vara ?.

  Siiri 2017-04-23 23:07:00
  Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Ibland är det värt att bara leva och ha det skoj, och bara det att du glömde av någonting för att du hade så kul betyder ju att du hade #dittmomentofmeditation hela dagen! Det bevisar bara att du verkligen levde i nuet!

   Ida/ @Im_healthyenergy 2017-04-24 17:59:07
   Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Åhhh va kul!!! Å du va säkert lite närvarande någon gång under möhippan ;-). Även om det såklart är svårt när det är högenergi och mycket folk. Fint med vila efter :-). ?

   josefinebengtsson 2017-04-24 05:43:40
   Svara
 • Underbara, välbehövliga helg! Har tagit ikapp en massa energi som jag saknat under veckan. Och idag, fick jag en riktigt skön stund på mattan då jag verkligen kunde koppla av, Halleluja! ??
  Ser fram emot fler sådana stunder i veckan som kommer.
  Kram på er!

  Caroline (cafre85 instagram) 2017-04-23 22:25:41
  Svara
 • Hej allihopa❤️ Nu är mina 5 dagar utan tv dator och mobil över! Jag hade planerat 2 helt tysta dygn men trots att jag satt en lapp på dörren att jag var i tystnad så knackade grannen på,hunden skällde och jag var tvungen att öppna? det är ok för jag inser nu att det är nästan en omöjlighet att vara helt tyst på hemmaplan..det är därför det finns retreat? Det har ändå varit omtumlande dagar och jag har mediterat mycket och länge! Vissa saker har blivit väldigt tydliga för mig.. jag måste sluta att jämföra mig med andra,jag måste lyssna ändå mera på min kropp och jag måste göra saker i ett lugnt tempo för att bli frisk från min utmattning… jag är så otroligt otålig och vill att allt ska ske NU..kanske därför jag åker på bakslag hela tiden och att min återhämtning efter en stressig aktivitet tar dagar ibland veckor..jag måste helt enkelt vara mycket snällare mot mig själv! Det är ok att jag mår dåligt och det är ok att jag inte kan stå på huvudet..än? Jag ska helt enkelt släppa taget och bara flyta med..lättare sagt än gjort då jag var rätt säker på att jag redan gjort det! Efter en promenad i blåsten har jag yogat på mitt vis..kroppen fick bestämma och det blev en skön stund med mycket mjuka rörelser❤️ Nu väntar sängen med rena lakan och en varm liten hund! Peace and Love alla fina yogisar och tack Josefin för att du alltid inspirerar?

  Mia Eriksson 2017-04-23 22:06:36
  Svara
  • Svar på Mia Erikssons kommentar.

   Riktigt imponerande att klara detta i hemmet och vardagslivet!! Starkt gjort!

   Ida/ @Im_healthyenergy 2017-04-24 18:00:05
   Svara
  • Svar på Mia Erikssons kommentar.

   WOW Mia. Shit va du är grym. Det krävs så mycket styrka att låta bli våra kära tekniska apparater och bara möta oss själva. Några ord med grannen gör nog varken från eller till :-). Givetvis lättare på retreat men Såååå coolt att du klarade det Hemma. ❤️??✨

   josefinebengtsson 2017-04-24 05:46:47
   Svara
  • Svar på Mia Erikssons kommentar.

   Kram till dig! ❤

   Jonna @ekonewbieyoga 2017-04-23 22:59:13
   Svara
 • Josefine, ditt blogginlägg idag ger mig rysningar! Vilken otrolig text att läsa, jag kan verkligen leva mig in i dina känslor och tankar när du tar den promenaden! Än en gång får jag en flashback till Khola beach och mina dagliga löpturer som jag tog varje dag innan morgonyogan. Då det bara var jag, fåglarna och den otroliga miljön och omgivningen. Den senaste tiden har jag varit så dålig på att endast vara med naturen, jag tar ju dagligen långpromenader och löpturer men har på senare tid alltid en podcast eller musik i öronen. Det är som att jag inte klarar att vara ensam med mina egna tankar. Det får bli morgondagens läxa: helt enkelt en långpromenad utan att ens ta med mig telefonen!

  Över till min dag där ännu en jobbhelg är till ända. Jobbet på akuten är nog så långt ifrån mindfulness och stunder för mig själv som jag kan komma. Där gäller det att jag hela tiden är alert och endast tänker på jobbet jag har framför mig… Men desto viktigare blir det då att skapa bra stunder för mig själv både innan och efter jobbet, jag har valt att alltid gå upp trettio minuter tidigare än jag egentligen behöver- då hinner jag både min morgonyoga och den där goda koppen grönt te innan jag måste rusa iväg till jobbet. Efter passen (om jag jobbar dag, annars ser jag till att göra det innan) ser jag alltid till att träna för att rensa tankarna och avslutar alltid med ett yogapass till. På så sätt vet jag att oavsett vilken jobbig dag det har varit på jobbet så börjar och avslutar jag den på bästa sätt.

  Ida/ @Im_healthyenergy 2017-04-23 19:51:16
  Svara
  • Svar på Ida/ @Im_healthyenergys kommentar.

   Tack tack tack Ida för delning. Vet känslan. Vissa perioder har jag också svårt att connecta med naturen omkring mig… det är som att huvudet är för fullt av tankar och kroppen av stress. Det är oftast jag behöver ngt mer drastiskt typ som ett tystnads retreat eller bara stänga av mobilen och va tyst hemma en stund.. som Mia skrev ovan :-). Kärlek till dig ❤️

   josefinebengtsson 2017-04-24 05:49:40
   Svara
  • Svar på Ida/ @Im_healthyenergys kommentar.

   Du skriver så härligt! Gillar att läsa dina inlägg ? Fina tankar har du! Fortsätt så ❤

   cafre85 2017-04-23 22:19:35
   Svara
 • Vaknade upp hos min kompis i de skönaste lakanen! Jag har satin, han har linne… Där och då, bestämde jag mig för att spendera dagen med mina sinnen, känsel, lukt, smak och ljud. Hur länge jag orkar man innan man måste gå in i tunneln i sin snäcka och stänga ute omvärlden, hur hanterar man annars en dag i Stockholm? Alla ljud, alla människor som dunkar in i en, alla intryck!? Lakanen var så sköna mot huden, lite grova, riviga på ett bra sätt, ändå mjuka. De var rena och tydliga! Först var det helt tyst på Söder, endast ljudet av hans andetag. Sen började Edith Piaf sjunga i mina öron. Det smakade äcklig Mc Donalds i min mun, jag längtade efter smaken av kaffe med mjölk. Det doftade tvättmedel tills oset av bacon tagit över. Jag längtade efter att känna solens värme. Jag kände mig hoppfull, nyfiken. Vi åt frukost och började promenera längs Hornstull, vårvimlet av människor som åt och fikande i solen från olika food trucks var underbart. Idag var en bra dag. @ciascastle2.0

  Cia 2017-04-23 19:01:45
  Svara
  • Svar på Cias kommentar.

   Åhhh va Nice ❤️??

   josefinebengtsson 2017-04-24 05:50:00
   Svara
  • Svar på Cias kommentar.

   Wow vad du beskriver härligt! Låter som du haft en fin dag! ?

   Jonna @ekonewbieyoga 2017-04-23 23:02:03
   Svara
  • Svar på Cias kommentar.

   Åh vad häftigt med så mycket upplevelser! Har du läst boken: Konsten att höra ett hjärtslag? Där får man också en uppenbarelse hur viktigt det är med kroppens alla sinnen!

   Ida/ @Im_healthyenergy 2017-04-23 19:42:04
   Svara
 • En strålande fin vårdag (om än saknas värme i vinden). ☉ Solens strålar nuddar och värmer huden och vinden blåser igenom kropp och själ. Rensar bort allt onödigt skräp jag bär runt på.
  Terapiarbetar i trädgården. Planterar och planterar om örter, kryddor, potatis. Smått och gott helt enkelt. ?
  En stund senare har jag bytt om från arbetskläder. Jag sätter mig i solen och fikar. Sedan blir det en härligt yogaflöde i solen på trädäcket.
  Det är jag, vinden, fågelkvitter, solen och 2 sällskapliga katter som vill vara nära… ?
  Avslappnad. Lugn. Rofylld. ?

  Anna 2017-04-23 13:38:26 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • Har idag svårt att hitta ro i kroppen. Vaknade med fruktansvärd smärta i nacken och huvudvärk. Trots yoga, kaffe och promenad i solen känner jag mig bara trött, hängig och ledsen utan någon riktig anledning. Känns inte riktigt som att huvudet är med och får inget grepp om verkligheten. Känns som att jag går i en dröm. Vad kan man göra för att slippa den känslan mitt emellan sova och vaken? ? fundersam dag ?☘️

  Micaela 2017-04-23 13:34:29
  Svara
  • Svar på Micaelas kommentar.

   Förstår känslan… kanske lite shaking och gråt kan hjälpa. Allt förändras hela tiden.

   josefinebengtsson 2017-04-24 05:51:53
   Svara
  • Svar på Micaelas kommentar.

   Jobbigt när man har sådana där dagar. En lugn promenad i solen brukar kunna hjälpa tycker jag men det har du ju redan provat. Så då tror jag mest på att vara extra snäll mot sig själv och acceptera att idag är inte en bra dag men det är okej, att man accepterar hur det är och försöker påminna sig att det inte varar för evigt. Hoppas du känner dig bättre snart!

   Nathalie 2017-04-23 16:15:57
   Svara
 • Heeej! 🙂 Jag får inte riktigt till tiden till att läsa/kommentera. Det är iof. TUR i oturen att det är så, även om det jag hittar här är annan skärmtid, än om man typ jämför med att tex. läsa förstasidan på någon nyhetssight, puh. Ser fram emot att ta del av era upplevelser också och påhitt dagarna som varit, snart 😉
  Vilken himla fin beskrivning Josefine! Jag känner verkligen igen mig i det där med MAGI-moments. Väldigt sällan dyker de upp men de ökar absolut i takt med denna yoga/meditations-resa jag sååå tacksamt är inne på…
  Igår så hade jag en HELT SKÄRMFRI DAG! Jag vaknade PRICK 8. Morgonen bara ”råkade” börja med att kroppen ville sitta i fåtöljen och meditera inan fruost. Utan koll på tid eller någonting så hade det när jag reste mig gått 30 min! 15 har hänt några fåtal gånger förut. Och oftast har jag meck nog att bara sitta i de 5 min jag har som grund. Sen ägnade jag hela dagen åt att skriva, rita och läsa i princip! Återhämta mig och vila. Innan middagen blev det lite ramdom yoga/yin/meditation och sen innan sängdags åter till fåtöljen en stund…
  Helt ärligt så väntade jag mig nästan att något sådant magimoment skulle uppstå. Typ något förlösande känsloögonblick. Men förutom en textrad i boken som berörde mig extra starkt i några sekunder så uteblev det. Trots allt så kände jag mig på något vis känslomässigt blockerad större delen av dagen. Idag insåg jag att det kanske var just det jag behövde få reda på. Få syn på mina blockeringar. Och jobba med dem i sinom tid.. Och jävlar vad med insikter, tankar och idéer som florerade!
  Jag ser det dessutom som en ASGRYM PRESENT till mig själv att jag gav mig den dagen igår! När, om det ens hänt, på 10 år har jag varit helt utan tom. mobilskärmen?! WOW. Och den var lixom ren magi i sig bara för att den var som den var tänker jag. Bara för att själva grejen med att förändring skapar förändring! Och jag gjorde sånt jag verkligen tycker om hela dagen, samt gav min kropp och själ möjlighet till den stillhet jag så mycket behöver. <3
  Jag ska GÅ till en kompis lite senare. Ska försöka påminna mig om din text då, även om jag vet var jag ska och när jag ska va där 😛 Men för att ändå testa att känna in kroppen och ta in allt omkring mig på vägen dit. Flanerande får bli en annan gång 😉
  Idag blev det en liten meditations-stund i fåtöljen efter frukost. I torsdags la jag mig och vilade på soffan mellan varje typ kok-tid i matlagningen, åtminstone. Och i fredags blev det en såndär skön 15 min paus igen på yogamattan. Hejar på oss alla att fortsätta som du säger ge oss själva tid att LEVA varje dag. Kanske bara kolla ut genom fönstret och se molnen passera förbi i olika färger och former?
  Önskar alla ett fint slut på denna veckan! KRAM

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-04-23 12:29:39
  Svara
 • Day 13 of 21 #mymomentofmeditation challenge with @josefinesyoga ❤?
  Bästa meditationen och närvaron för min själ! Fåglarna kvittrade, vattnets porlande, dofter av den vaknade naturen ????? wow! Känslan av att allt är möjligt. Mina små problem är ytterst små obdetchär stora hela som vi alla är med. #oneness #andlighet #spirituality
  #promeneratillsammans ????
  Tack tack tack! Vördnad. Kärlek. Liv. The inner Yes, and! ????
  #lärdiglyssnapådinkropp @yogobe @yogiakademin @yogishcollective #beyoga365 #kärlek #nåd

  Hanna L 2017-04-23 11:48:14
  Svara
 • Gomorron!

  Det låter så härligt med klipporna, värmen, havet och att vandra barfota. Jag har haft ganska mycket stress den här veckan över saker som strular utan att jag själv kan styra upp dem. Har svårt med att acceptera att vara i den situationen att jag tvingas rätta mig efter system som inte fungerar eller personer som inte gör sitt jobb märker jag. Man lär sig om sig själv när man ser på sina reaktioner. Och så kan man fundera vad man behöver göra där för att frustrationen inte helt ska ta överhanden. Klart man måste vara aktiv och stå på sig när saker inte går som de skall, men någonstans måste man kanske också acceptera att man inte kan ordna allt. Så kommer jag samtidigt också att tänka på hur många det är i den här världen som inte har några möjligheter att ordna upp sin tillvaro eller stå på sig och kräva sin rätt för den delen. Så får man återigen lite perspektiv .-). Jag har yogat en stund varje morgon och kväll, det har gått sådär halvbra. Känner mig stel och koncentrationen kommer och går. Idag gjorde jag mitt morgonpass lite långsammare och mer inkännande då det är söndag och gott om tid. Satsade på andningen. Det kändes mycket bättre än tidigare i veckan. Nu ska jag städa och kanske tvätta fönster.. och försöka göra det till en mindfulnessövning. Sedan ska jag ta mig ut i solskenet. Ha en bra dag allihop!

  Hanna 2017-04-23 08:26:28
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand