Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

MY MOMENT OF MEDITATION – DAG 11

Tjenare bästa!

 

Halva tiden har gått! WIHOOO. Dag 11 i vår 21-dagars utmaning i att hitta stunder av meditation i vardagen. Dessa vackra stunder där vi släpper allt annat för att fullkomligt smälta in i närvaro.

 

Min mailkorg är väldigt full av obesvarade mail vilket ofta sker när jag i Indien med segt internet men framförallt på grund av all vacker natur runt omkring som lockar mer än skärmen.

 

Hursomhelst, jag försöker inte stressa upp mig över det utan istället påminna mig om att det sällan är livsviktiga saker i de där mailen som behöver lösas NU. Jag är ju allt som oftast borta en hel vecka eller tio dagar från Internet utan att någon knappt märker något.

 

Så istället för att ge mig hän till ”duktiga-flicka-rösten i bakhuvudet” och sätta mig ner och besvara mail gav jag mig själv tillåtelse att LEKA som ett barn en stund idag.

josefine bengtsson

Jag träffade nämligen på två underbart söta indiska barn att leka runt med. Vi kastade boll, dansade och lekte någon form av kull. Jag fick skratta så att magen gjorde ont. WOW, barn har verkligen något som de flesta av oss vuxna saknar. En naturlig närvaro. En förmåga att helt släppa dåtid och framtid.

 

Givetvis kan vi ju som vuxna inte alltid släppa allt ansvar men om vi kan tillåta oss själva att i stunder helt släppa kontrollen och fullkomligt gå upp i leken tror jag utbrändhet och stressnivåer skulle minska radikalt.  Att få vara som ett barm igen känns läkande på alla plan.

 

Så ni som har barn hemma att leka med, GRATTIS!

 

Någon av er som hittat ngt nytt härligt sätt för livsnjutning och närvaro idag?

 

Dela gärna här och #mymomentofmeditation.

 

LOVE!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hur Stockholmsvädret än slutade idag (i regn) så strålade solen in genom mitt fönster i morse, det var där och då, bland mina växter i fönsterbrädan som jag tog min stund. I kväll har jag hoppat över en aw och bara myser hemma för mig själv, jag var hyper ambivalent inför det beslutet under dagen men jag har verkligen lärt mig att säga nej, att det inte heller behöver finnas en förklaring mer än att man behöver tid med sig själv, utan att ”sjukskriva” sig från olika event och sammankomster! Ha en fin helg <3 @ciascastle2.0

  Cia 2017-04-21 21:02:29
  Svara
 • ”Do your yoga and all shall come” ???
  Idag cyklade jag, kände solen i ansiktet och värmen i kroppen. Det satte fotspår i själen ?

  Yvonne Åkerlind 2017-04-21 20:21:09
  Svara
 • Denna dagen, ett liv.
  Fullt upp hela jobbdagen. Stressigt. Jag kan konstatera att så vill jag inte ha det. Tagit micropauser för att skaka på kroppen och andas.
  Hemma blev det ett skönt yogapass med fokus på axlar, skulderblad och nacke. Så oerhört välbehövligt. Ljuvligt att känna skillnaden i kroppen under och efter passet.

  Anna 2017-04-21 19:56:28 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • Har haft en underbar dag (och klockan är bara halv sex på kvällen haha så den kan bli ännu bättre). Började dagen tidigt vid sextiden med ett ljuvligt yogapass innan jag tog tag i dagens ”att göra-lista” som innebar ett par timmars forskning på förmiddagen. Sen tog jag och mammsen en magisk cykeltur på 6 mil, trots att det blåste 25 sekundmeter, ner till ett otroligt gott organiskt ställe i Kungsbacka (alla som har vägarna förbi Kungsbacka, söder om Göteborg måste äta lunch på Berit & Elvy, ett fantastiskt ställe där jag avnjöt en magisk acaibowl och mamma tog en rawfoodpizza, Josefine det är Cissis restaurang för övrigt). Med massa ny energi blev det sen ett härligt vinyasaflow med massa lekfulla positioner, försöker bla lära mig det där med handstående men jag vågar inte riktigt sparka upp ordentligt även om styrkan sitter där. Känns som en härligt lekfull dag utan någon som helst ångest. Gårdagens sorg och tomhet känns mycket lättare idag (tack vare att jag jobbade hela påsken och ska jobba i helgen har jag varit ledig idag- såååå skönt!!). Förstår din känsla med en överfull mailkorg Josefine, jag har en avhandling på 300 sidor att läsa igenom, men den har jag lagt på morgondagens att göra-lista, får helt enkelt läsa igenom den efter jobbet imorgon för idag ska jag leva i nuet och bara unna mig att må bra. Hoppas att ni alla har haft en lika bra dag som jag har haft! KRAM

  Ida/ @Im_healthyenergy 2017-04-21 17:30:27
  Svara
  • Svar på Ida/ @Im_healthyenergys kommentar.

   Vad fint! Låter som en härlig dag.

   Jag har haft ganska mycket stress och strul med en större summa pengar som är på vift någonstans mellan banken och PayPal sedan tre dygn tillbaka. Har mejlat och ringt hit och dit och få olika besked varje gång redan tänkt att jag blivit utsatt för något slags bedrägeri även om det verkar som att alla parterna är seriösa. Försöker nu tänka att det bara är fråga om (mycket) pengar och de kommer att komma tillrätta nästa vecka och gör de inte det så är det jättetrist, men ändå bara pengar. Om man tänker på alla människor i denna värld som måste lämna allt de har, inklusive familj och fly sina hem utan att kunna ta någonting med sig.. Men det är underligt hur mycket man kan jaga upp sig. Jag har även i övrigt haft några stressiga veckor med mycket jobb, men nu har jag en semestervecka framför mig och nu måste jag helt enkelt koppla loss allt annat och inte förstöra för mig själv genom att oroa mig över saker jag inte själv kan kontrollera. Nu gäller det att fokusera på vad jag ville göra den här veckan: sova, läsa, yoga, fixa på gården, umgås med familj och vänner.. Det där med handstående är i övrigt för mig nästan en utopi, jag tror inte jag riktigt har styrkan, men mest av allt är det nog modet jag saknar..

   Hanna 2017-04-21 18:47:16
   Svara
 • Leva i nuet – that’s it!
  Heureca!
  Hur svårt ska det vara? ?
  Jag skrev igår att jag var orolig. Nu när jag läser ditt inlägg Josefine så slår detta som en välkommen käftsmäll. Idag ska jag ha detta med mig (som jag ju borde varje dag, men ibland rinner det så långt bort). Nu! Just nu är ju det vi har. Och just nu är ju jättebra! ❤️

  Siiri 2017-04-21 13:16:14
  Svara
 • Fina Josefine, Tack för att du delar! Så himla sant det som du skriver <3 Tror också att vi alla hade mått bättre av lite mera LEK.
  Ett av mina favvo-citat som beskriver det ganska bra vad man kan vara ute efter och som syftar lite på det du skriver i ditt inlägg;
  “I don’t take my life seriously, but I do take what I do in my life seriously” – Audrey Hepburn

  PLAY with your kids❤️
  KRAM

  Sophie 2017-04-21 09:01:08
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sara Che
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand