MY MOMENT OF MEDITATION – DAG 10

Heeeeeeej bästa ni!

 

Dag 13 i vår 21-dagars utmaning i att hitta stunder av meditation i vardagen. Dessa vackra stunder där vi släpper allt annat för att fullkomligt smälta in i närvaro.

 

Vaknade upp ledsen idag utan någon riktigt anledning mer än kanske hormonellt. Började dagen med Shaking och lektid på mattan där jag lät känslan få fäste i kroppen. Jag lät tårarna utan historia att rinna och kände sorg i varenda cell utan att försöka förstå. Ett vackert och intimt möte med mig.

josefine bengtsson

Efter en stund frågade kroppen efter bakåtböjningar, om att skapa rörelse i och öppna upp det som skavde runt bröstet. Lektiden fortsatte in mot mer och mer djupa yogiska bryggor. Så skönt. Den mystiska sorgen var med mig lite även efteråt men jag kände mig lättare och mer accepterande mot den på något vis.

 

Hur var det dag? Någon speciell känsla du umgåtts med?

 

Dela gärna här och #mymomentofmeditation.

 

MASSA HJÄRTLIGA KRAMAR

 

 

mymomentofmeditation, prayforstockholm, lärdiglyssnapådinkropp, yoga, utmaning, meditation, aktiv, vinyasa, flow, ashtanga, hatha, bikram, vinn, yogiakademin, josefine, bengtsson, pranayama, stilla, yin, pepp, sverige, stockholm, tävling, resa, indien, retreat, yogobe, närvaro, stress, kärlek, blogg, indien, khola, beach, kropp, lyssna, lär, dig, vakna, fokusera, somna, läka, övningar, tekniker, skador, sjuk, frisk, kontor, närvaro

 

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

  Svara
 • Akupunktur är utmärkt. Jag har varit lite stressad den senaste tiden, men jag ska nog göra yoga ikväll, vilket är underbart.

  yanhnn 2023-05-30 10:22:12 https://monkeyfarm.io/home
  Svara
 • I agree with your point of view, your article has given me a lot of help and benefited me a lot. Thanks. Hope you continue to write such excellent articles.

  how to buy elongate on binance 2023-02-26 03:22:29 https://www.gate.io/signup/612995
  Svara
 • I as of late ran over your blog and have been perusing along.
  I figured I would leave my most memorable remark.
  I don’t have any idea what to say aside from that I have delighted in perusing.
  Pleasant blog. I will continue to visit this blog regularly.

  스포츠 토토 사이트
  승인 전화 없는 토토 사이트
  토토 결과
  토토 꽁 머니
  먹튀 검증 업체
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-01 09:46:21
  Svara
 • This is something I’ve discussed with a friend. Run 3 is an addicting infinite runner game set in a futuristic universe in which you control a self-falling ball on a 3D track, combining old and new gameplay elements. A fast-paced game with some bizarre high-tech elements.

  online 2023-01-18 05:18:03
  Svara
 • Hej på er!

  I två dagar nu har jag känt mig riktigt nere och omotiverad. Har inte funnit någon glädje i att varken yoga, meditera eller göra någonting annat. Jag vet inte vad nedstämdheten beror på riktigt, känner att jag bär omkring på en förkylning som inte riktigt vill blossa ut, kanske är det dit all min kraft går just nu. Jag känner också en otrolig längtan efter varma stränder, att komma bort och slippa det kalla. Min kropp vill ha värme och just nu känns det som att jag bara går och väntar på någonting. Jag har fått anstränga mig och påminna mig själv om att det är i dessa perioder det är som viktigast att jag fortsätter med min yoga och att hitta stunder av stillhet och närvaro. Det har varit motigt, men jag har ändå lyckats ge mig själv några minuter på mattan. Påminner mig också om acceptans och att bara låta saker och ting få vara och kännas. Direkt när jag vaknar imorgon tänker jag inspireras av dig, Josefin och shaka loss alla känslor, och lyssna till vad kroppen vill ❤

  Jonna @ekonewbieyoga 2017-04-21 01:55:01
  Svara
  • Svar på Jonna @ekonewbieyogas kommentar.

   Usch vad sådana känslor kan vara jobbiga och motstridiga, särskilt när man inte har motivationen till någonting! Men den kommer att komma tillbaka, liksom glädjen till yogan! Hoppas att du får en fin dag och att du mår bättre idag!

   Ida/ @im_healthyenergy 2017-04-21 07:38:06
   Svara
 • Hej! ?
  Denna vecka skulle vart min lediga vecka då jag skulle lägga 100% fokus på mig själv, vila och återhämtning. Det skulle bli roliga stunder med vänner, yoga samt en massa annat kul.
  Istället blev jag magsjuk i tisdags och är inne på 3:e dagen ensam hemma. Inget blev som det skulle. Min aktiva roliga återhämtning och fokus på att fylla på med energi förvandlades till en långsam återhmätning av en mindre kul (dock såklart kort och ofarlig) sjukdom. Idag är första dagen jag mår bättre men tankarna är fyllda av oro och frustration. Inget blev som det skulle och orostankarna om framtiden och kommande dagar och veckor flyger iväg.
  Satt mig i en kvart och försökte landa i mig själv. Försökte likt Josefine låta mig själv vara orolig. Att acceptera att det är så jag känner just nu utan att försöka bortförklara eller vända mig till tröstetankar. Svårt det där. Men samtidigt kändes det sunt att få låta det vara så en stund. Det är som det är..
  Stor kram

  Siiri 2017-04-20 21:33:13
  Svara
 • Känner verkligen igen den känslan, man känner sig ledsen och sorgsen utan någon som helst anledning egentligen, sådana dagar kan verkligen minsta lilla få bägaren att rinna över och det enda som hjälper är egentligen att få utlopp för sina känslor genom att släppa tårarna fria. Förr följde jag ofta mina känslor, försökte alltid att upprätthålla en fasad och grät inte på flera år. Något som byggdes upp tills det en dag rann över, numera skulle jag snarare att anse mig som en känslig människa och vissa dagar kan jag bli ledsen över minsta lilla. Det kan svaja från ena dagen till den andra och just idag är en sådan dag då jag känner mig trött och ”lättstött”, känner att jag egentligen skulle behöva få tillåta känslorna att komma ut men är för stressad för att kroppen ska tillåta detta så känslorna är ”instängda” tills vidare, något som bara ökar på frustrationen och känslorna. Jag har ett par favoritlåtar ifrån ditt album ifrån Yogiakademin Josefine som oftast hjälper mig i sådana här stunder, en av dem har blivit en stor favorit och det är låten ni alltid spelade när vi låg i ”Barnets position” i Indien och det var den första låten jag grät till under ett yogapass. Den andra är Pashupati för den framkallar så fina minnen ifrån Indien och den tredje och min stora favorit är Spirit Bird som är otroligt mäktig. Fyra månader senare och detta album innehållandes dessa låtar spelas fortfarande varje dag här hemma! Dagens känsla har således varit ”tomhet” (det är ju inte direkt en känsla) men jag tror att den, liksom för dig, grundar sig i en oförklarlig ledsamhet/sorg. Nu ska jag släcka ner datorn, sätta telefonen på Flight mode och sätta på ovan nämnda album och tillbringa resten av kvällen inna läggdags på mattan, så välbehövligt! Namaste!

  Ida/ @im_healthyenergy 2017-04-20 20:52:48
  Svara
 • <3 <3 <3 Har inte heller haft två mentalt helt stabila dagar, mardrömmar varvat med dagdrömmar! Jag har alltid varit öppen som en bok men med tiden har jag lärt mig att man inte ALLTID behöver dela med sig av ALLT (särskilt inte på sociala medier, en gång fick jag sparken från ett jobb innan jag ens börjat där pga min blogg jag hade på den tiden hahahahaha) och just nu är en sådan tid, vem bryr sig ens, samtidigt som många blir trygga i att andra kan hamna i perioder som de känner precis likadant, man är liksom aldrig ensam med sorg egentligen, samtidigt som man känner sig ensammast och tommast i världen! Och man kan aldrig jämföra sorg, då skulle just JAG som har det så bra inte ha "rätt" till sorg! Fotade iaf en vägskylt på vägen hem från jobbet, LYCKOVÄGEN! <3 <3 <3 @ciascastle2.0

  Cia 2017-04-20 18:27:49
  Svara
 • Hej på er! <3
  Snart går jag in i 24 timmars tystnad här hemma. Har informerat dem som behöver veta. För första gången i mitt liv. Fick detta till mig tydligt imorse i meditationen och även sedan på f.m lyckades nästan bli av med en nagel då jag inte vara närvarande. Livet går för fort, jag ser det men lyckas inte stoppa det. Så jag väljer att lyssna inåt i tysthet. Tack så mycket kära Josefine att du delar med dig så ärligt. Tack så mycket alla ni som delar här. <3 Många kramar och kärlek och hörs imon! =)

  Hanna L 2017-04-20 17:11:40
  Svara
 • Vad fint möte det lät som! ? Jag har varit på akupunktur ovh massage. Där när jag ligger med nålar och kommer ingenstans kan jah verkligen slappna av! Tankarna mattas och jag kan andas! Så skön stund?

  Sofia Charani 2017-04-20 14:06:20
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!