MY MOMENT OF MEDITATION – DAG 9

God morgon kära ni!

 

Dag 9 i vår 21-dagars utmaning i att hitta stunder av meditation i vardagen. Dessa stunder där vi släpper allt annat för att fullkomligt sugas in i närvaro. En mikropaus, A MOMENT OF MEDITATION.

 

Idag har vi vår tystadag här på Yogiakademin. På varje retreat brukar vi ha mellan 24-40 h tystnad. Det är under denna dag den verkliga magin uppstår! Alla deltagarna får chansen att gå ännu djupare in i sin själva, tid att känna sina kroppar och på riktigt se vår vackra omgivning. I tystnaden kommer meditationen naturligt på något vis.

 

Visserligen är jag inte helt tyst (eftersom jag ju undervisar klasserna) men trots det känner jag mig ofta lugnare och mer närvarande under dagarna när alla andra är tysta.

Efter förmiddagsklassen tog jag ett härligt dopp i det salta havet och därefter la jag min kropp i den varma sanden och blickade upp mot palmerna. Jag lät fåglarnas kvitter öppna mitt hjärta och vågorna likaså. En helt underbar stund av närvaro.

 

Har du hittat någon egen-tid idag? Kanske med hjälp av en yogaövning eller helt enkelt bara genom att fästa blicken ut genom fönstret en stund?

 

Dela gärna här och #mymomentofmeditation.

 

MED KÄRLEK

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
43kommentarer
 • Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you. 20bet

  Svara
 • Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!

  bonificación de referencia de Binance 2023-04-15 11:59:30 https://www.binance.com/es/register?ref=YEVTFEWO
  Svara
 • I as of late ran over your blog and have been perusing along.
  I figured I would leave my most memorable remark.
  I don’t have any idea what to say aside from that I have delighted in perusing.
  Pleasant blog. I will continue to visit this blog regularly.

  스포츠 토토 사이트
  승인 전화 없는 토토 사이트
  토토 결과
  토토 꽁 머니
  먹튀 검증 업체
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-01 09:46:36 http://j9korea.com
  Svara
 • Liksom fler andra beskriver här idag, har även jag haft en dag med svårigheter att fokusera! Tankarna är liksom överallt. Gjorde ett försök till meditation nu innan sänggåendet, men nej … kunde fokusera typ 3 min. Synd ändå, för det är väl egentligen dessa dagar som man skulle behöva slappna av, och bara vara?
  Får hoppas på bättre lycka imorgon.
  Vill verkligen bli bättre på andningsövningar och meditation!
  Kram på er!

  cafre85 2017-04-19 22:53:10
  Svara
  • Svar på cafre85s kommentar.

   Tänk att du ändå klarade tre minuter, det är mer än många klarar av! Tror att meditationstekniker handlar mycket om att lära sig och att fortsätta utan att ge upp! Fråga Josefine om tips, hon är proffs!

   Ida/ @im_healthyenergy 2017-04-20 20:55:07
   Svara
  • Svar på cafre85s kommentar.

   Fina! Ibland är det ju så. Dessa dagar försöker jag göra ngt mer fysiskt aktivt, typ shaking & yoga. Idag är en ny dag. Massa kärlek

   josefinebengtsson 2017-04-20 06:37:21
   Svara
 • Passade på att blunda och meditera när jag åkte bussen hem från jobbet.

  Anna 2017-04-19 22:24:33 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • Åh – låter underbart!

  Jag blev överfallen av ett magvirus igår som slog ut mig totalt. Idag har jag kännt mig lite mer mänsklig. Har haft fruktansvärt ont i ryggen och upptäckte idag att den enda ställningen som lättar på det är att ligga med benen upp mot väggen. Det blev min moment idag ❤️ Att låta trycket i ryggen lätta och andas.

  Om någon dag hoppas jag vara tillbaka på fötterna igen.

  Kramar!

  Siiri 2017-04-19 21:40:16
  Svara
 • #mymomentofmeditation dag 9 med @josefinesyoga ?❤?
  #promeneratillsammans lyfter blicken och möter detta ?
  Små stunder av total närvaro.
  #lärdiglyssnapådinkropp ??❤?#beyoga365 Se bilden på Insta, missleskinen_
  Kan inte riktigt slå dina bilder Josefine ?❤

  Hanna L 2017-04-19 20:51:59
  Svara
 • Så skönt med en tyst dag! Magisk stämning som skapas där på Little Chola Beach och det måste vara fantastiskt att få uppleva det. Min dag har varit tung på många sätt, tufft på jobbet, jobbiga besked, dåligt flyt på träningen och stressig känsla i kroppen. Vill helst ta en stund bara för mig själv med blåsten i håret och bara känna vinddraget i ansiktet utomhus men tiden är knapp så det får bli en stund på mattan istället. Måste verkligen se till att unna mig själv en skön stund på mattan ikväll för att koppla ner och avsluta dagen på bästa möjliga sätt innan jag landar i sängen. Imorgon hoppas jag på en bättre dag, från början till slut med massa positiva tankar och affirmationer. Känner att stressen äter upp en inifrån och då är det så viktigt att ta sig de där stunderna för sig själv! Väldigt vad flummig denna delning blev men det är ungefär så mina tankar och min hjärna är just nu, de flyger och far och jag har svårt att fokusera. Men som sagt, imorgon blir en bättre dag! KRAM på er alla fina!

  Ida/ @Im_healthyenergy 2017-04-19 20:39:08
  Svara
 • Jag har haft en stressdag idag och varit irriterad. Strul med betalningar. Inte kunnat fokusera på saker jag borde fått gjorda. Känning av migrän. Men nu gjorde jag nyss ett 45 minuter yin-pass och några minuter till i olika yin-positioner. Så nu känns det redan lite bättre. Ska andas i tio minuter senare ikväll ännu.

  Hanna 2017-04-19 19:51:11
  Svara
 • Din tillvaro låter helt fantastisk ? Försöker skapa en bättre tillvaro här med utan sol, värme, hav och palmer ?? så började dagen med meditation och kommer senare avsluta den så också, ljuvligt är den beskrivande känslan ???❤️

  Yvonne Åkerlind 2017-04-19 17:23:04
  Svara
 • Halloj! Innan jag går ut. Ser mig promenera längs med vattnet och sätta mig vid någon brygga och chilla några minuter och sen gå hem igen. Tänker lyssna på vacker musik och förhoppningsvis njuta av lite sol, eller bara vind. I förmiddags körde jag 45 2do sen 15 min paus (sen 45 igen, innan lunch). Precis så jag önskar jobba i framtiden! Yaii <3 Under pausen hade jag på Shakinglåten och har både lärt mig när det gått 5 min och sedan ungefär 15. Lite shake, sen mest sittande framåtfällning (den där som öppnar höfter, och drar lite i baksida lår/rumpa, när man kan ha ena foten ovanpå det andra benet och luta sig framåt) och sen bara satt och lyssnade lite halvmeditativt till Ljuden på låten. Forfarande rastlös. Tankarna är extra på g! När det dessutom är positiva, massa idéer och sprudlande energi så har jag sååååå svårt för att stänga av dem. Men börjar inse att det inte är någon ide att Kämpa för det utan snarare distrahera mig med annat, som tex. ljuden eller någon viss rörelse eller som igår lite massage. Hur gör ni i det go-iga tanke-läget?
  Din stund lät helt underbar Josefine! Och längtar till framtiden när jag en dag åker på tyst-retreat eller där det ingår. Läskigt men såå spännande! Hoppas ni får en fin period i det nu <3 KRAM

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-04-19 13:56:48
  Svara
 • Idag kör jag min första utemeditation. Jag tog en promenad till en damm några kilometer från mitt hem. Jag sätter mig på en bänk vid vattnet och njuter av tystnaden. Det som hörs är fåglarnas sång. På avstånd åker någon bil förbi då och då. Men annars är det lugnt och skönt. Jag blundar och andas in den friska luften. Och bara är här och nu???

  Yogi Johanna 2017-04-19 11:34:18 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
  Svara
 • Hej allihopa❤️ Det här med att vara tyst kom ju inte lägligare? Tänkte att jag skulle börja med att ta några dagar helt utan dator,mobil och tv..sen om det är möjligt kommer jag att vars tyst under helgen! Spänd på vad som ska hända och hur det kommer gå..tänker att jag kan få skriva och läsa fram till helgen men vara helt utan från fredag??❤️ Återkommer på söndag…är sååååå laddad inför detta❤️ Ha fina dagar med många moments vänner! Vi hörs efter helgen! Peace and love☮️?

  Mia Eriksson 2017-04-19 08:34:45
  Svara
 • A part of me needs to get out of my pink sugar cloudy daydreams, jump of Fuchur’s back, letting go of my dragon, leave my Peter Pan land and open my eyes to reality and my subconscious. A part of me needs to saddle my unicorn and gallop deep into my fairy tail forest and dive into my glittering lake, never coming back up. ? @ciascastle2.0

  Cia 2017-04-19 08:15:05
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!