Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

MY MOMENT OF MEDITATION – DAG 6

MORNING kära ni! Läget? Dag 6 i vår 21-dagars utmaning i att hitta stunder av meditation i vardagen.

 

Idag börjar vårt retreat här! Jag vaknade upp nyfiken då jag visste att några deltagare redan anlänt under natten. Jag var taggad på att träffa dem men först gav jag mig själv lite shaking och lektid på mattan.

 

Dag ett på retreatet är alltid lite splittrade, deltagarna anländer olika tider och ofta trötta efter flighten. För att allas ”själar” ska få en möjlighet att landa här så börjar vi alltid med en gemensam flow klass på eftermiddagen. Då är det givetvis viktigt att jag hunnit grunda mig och inte sugits in för mycket i allt fix med boendeplacering och eventuellt försenade flyg.

Idag tog jag därför en stund och satte mig ensam på stranden med blicken vilande ut mot horisonten. Jag öppnade alla mina sinnen och lät havets doft och ljud tränga in i varenda cell. En stund med mig själv av fullkomlig närvaro.

 

Tack havet. Tack djuren. Tack träden.

 

För att ni ständigt hjälper mig tillbaka till det som betyder något.

 

Hur var din dag?

 

Dela gärna här och #mymomentofmeditation.

 

LOVE <3

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
39kommentarer
 • Jag provade en ny video på Yogobe! Så roligt och inspirerande, lärde mig ett nytt flow med variant av solhälsning A.
  Annars har livet denna helg visat sina tvära kast, ta hand om varandra, visa och ge kärlek ❤️

  Yvonne Åkerlind 2017-04-17 23:08:21
  Svara
 • Den här påskledigheten har varit ganska hektisk och fylld av inplanerade saker. Mest roliga saker, men när jag har såhär mycket på min agenda så blir jag lätt stressad, irriterad och orolig. Min kropp tycker inte om jäkta runt. Jag vet att jag lätt stressar upp mig över t.ex saker som behöver fixas, tider som ska passas och när det är mycket folk omkring. Då behöver min kropp återhämtning och igår såg jag till att ge mig små pauser av vila. Jag la mig fem minuter på soffan då och då för att liksom komma ikapp. Jag påminde också mig själv om att stanna upp och vara närvarande i varje stund. Att känna in och delta i livet är den viktigaste investeringen jag kan ge mig själv ❤ Livet blir liksom levande! Kram på er!

  Jonna @ekonewbieyoga 2017-04-17 07:00:22
  Svara
 • Roadtrip dag 3, meditationsutmaning dag 6. Imorse vaknade jag, Johan och Hamza upp på regementets vandrarhem i Borås. Efter frukost tog Johan med oss på en tretimmars tur i de västgötska skogarna, bland ståtliga träd, mosstäckta berg, hästhagar och porlande bäckar. Lunchsoppan lagade vi i stormkök. Bilfärden gick vidare till Hassans familj i Vänersborg där vi åt arabisk lammgryta (den fd vegetarianen i mig blir mer och mer liberal för varje dag som går, hur tackar man nej till den gästfriheten med slev efter slev som påfyllnad och en mage som nästan sprängs i jeansen) och sedan vidare till ett gult gammalt trähus i Ödskölt i Dalsland där vi fortsatte att vräka i oss potatisgratäng och älgstek hos Maddes familj…. Nu ska jag krypa ner i min sovsäck på golvet bredvid mina vänner och följeslagare med skogen i mina drömmar. Kärlek!!! ❤️

  Cia 2017-04-16 22:47:55
  Svara
 • Åh! Ligger på min bucket list att någon gång få åka med er till Indien ???.

  Idag började jag med en stor frukost. Efter det skulle min kille spela tv-spel så jag satt med han i soffan. Han hade lurar på sig så jag slöt ögonen och tog mig min #momentofmeditation. Därefter gick jag ute i naturen en timme, och tog mig en timme på mattan. Jag avrundade med ytterligare ca 10min meditation. Vilken underbar dag ❤️

  Siiri 2017-04-16 16:11:21
  Svara
 • Att vara hemma med familjen är mysigt men också väldigt intensivt. Så för att bara få vara och få lite tyst och lugn och ro tog jag idag en tur till skogen. Kallt i luften men solen värmde skönt. Jag fick sällskap av älgar, rådjur och förstås massa fåglar. Älskar ljudet av fågelkvitter. Så glatt. Satte mig på en stubbe och bara landade. Så skönt. Så välbehövligt.

  Kram ❤️??

  Hanna 2017-04-16 15:23:30 https://yogabyhanna.wordpress.com
  Svara
 • En långpromenad längs havet där jag hittade en ensam brygga och et enda jag kunde tänka på var ”det där är en perfekt plats för yoga”, jag gjorde slag i tanken och det blev ett spontant härligt flöde med gympadojor och tjocktröja haha, fick sådan inspiration av havets mäktighet att det blev både den ena positionen efter den andra. Med sådan härligt nyinsupen energi fortsatte jag min lekfulla tid på mattan när jag hade kommit hem. Försökte att släppa prestigen men det var enklare att vara lekfull på en brygga än på själva yogamattan. En viktig reflektion jag behöver jobba på, att helt enkelt släppa det prestationsinriktade med yogan. Lade mig därför en stund ute i gräset (dock iskallt men uppfriskande) för att få en stund av #mymomentofmeditation. Inatt har jag nattjour på jobbet och jag har bestämt mig för att ta ett par mikrosekunder emellanåt där jag stannar upp och för en kort andningsövning för att landa i mig själv och fokusera inåt för att undvika att stressen och tröttheten ”äter upp en”. Imorgon när jag går av mitt nattpass ska jag unna mig en lång härlig stund, helt kravlös, på mattan och avsluta med en stund av meditation. Hoppas att det blir ett härligt gäng på retreatet Jossan, jag avundas men unnar dem alla att vara där och få njuta av allt de har framför sig den här fantastiska veckan!

  Ida/ @Im_healthyenergy 2017-04-16 14:00:27
  Svara
 • My moment of meditation day 6 with @josefinesyoga
  #mymomentofmeditation
  #lärdiglyssnapådinkropp
  #promeneratillsammans
  Koppla bort hjärnan, tänkandet. Långpromenad. Lyssna på fåglarna. Tacksamhet ?❤??

  Hanna L 2017-04-16 12:45:58
  Svara
 • När frallorna jäste i köket tog jag en stund på mattan.
  Kroppen behövde vridas åt olika håll. Fritt flöde med det som kändes rätt här och nu.
  Skön förmiddag ? självkärlek.
  #lärdiglyssnapådinkropp #mymomentofmeditation #vågavaradu

  Anna 2017-04-16 12:05:51 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • Det låter helt fantastiskt, mysigt att läsa dina tankar:) Ett retreat är ett mål för mig och jag känner att det inte ligger så långt fram i tiden❤ Önskar er en magisk påsk retreat tillsammans ❤ Jag fick mig en stund på mattan när sambon och farmor tuppade av i soffan efter lunchen. Det är en gåva att ha denna kunskap vi fått på lager, istället för att dra fram mobilen och döda tid. Tankarna blir istället tack för denna tid till mig själv, vad behöver jag just nu? ❤ Pauser, korrigering, jämnare, lugnare, återhämtning, kontakt, närvaro, kärlek. ❤❤❤❤

  Jessica 2017-04-16 10:11:55
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand