Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

MY MOMENT OF MEDITATION – DAG 5

Vackra själar!

 

Hur går det med att zooma ut from skärmen och in i dig? Redo för dag 5 i vår 21-dagars utmaning i att hitta stunder av meditation i vardagen? Dessa stunder där vi släpper allt annat för att fullkomligt sugas in i närvaro. En mikropaus, A MOMENT OF MEDITATION.

 

Idag har jag och Malin fixat och trixat massa inför vårt retreat som börjar imorgon. Alltifrån att kolla så att toaletterna är städande, hänga upp Yogiakademiflaggan, fixa rumsplacering i excel, sätta upp hängmatta, bära fram yogamattor, köpa rökelser, saronger och dagböcker till alla deltagarna…etc…listan är lång. Vår uppgift här är långt ifrån att ”bara” hålla yogaklasser, vilket jag tycker är kul! Jag har alltid föredragit denna typen av jobb mer än att sitta fast framför min skärm hela dagarna. Saker händer liksom här och nu på ett annat sätt utanför datorns värld.

Men mitt i allt ihop kände vi att vi behövde en dans paus…så vi tog vår trådlösa högtalare och smög bort till änden av stranden och körde. Ibland behövs bara en låt för att jag ska landa i min kropp och in i stunden. Känna mig levande i varenda cell! WIHOOOO. Underbart. Efter dansen var jag redo för att fortsätta förbereda!

 

Hur var din dag? Någon fullkomlig närvaro på schemat?

 

Dela gärna här och #mymomentofmeditation.

 

KÄRLEK

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
50kommentarer
 • Hej där!
  trillade av en slump in på din blogg och har läst flera sidor nu, så himla fin och bra!
  Tycker du är grymt duktig på att sätta ord på känslor och stämningar. Ska absolut fortsätta läsa 🙂
  Undrar även om baddräkten på bilden, superfin! var är den ifrån?

  Hej hej!

  Oda 2017-05-07 13:09:32
  Svara
  • Svar på Odas kommentar.

   Ahhhh va fint att ha dig här Oda. Glad jag blir att du diggar bloggen. baddräkten kommer från HM :-). KRAAAAMAR

   josefinebengtsson 2017-05-09 12:44:23
   Svara
 • Idag har jag påmint mig själv om att andas. Med jämna mellanrum rum har jag gett mig själv tid till att ta några långa djupa andetag för att landa i stunden och bli mer närvarande. Med jäkt och fullt upp glömmer jag så lätt av att andas ordentligt, vilket resulterar i att jag blir uppstressad och inte helt närvarande i stunden. De där djupa andetagen är så viktiga för mig för att bli centrerad och här och nu ❤ Godnatt på er!

  Jonna @ekonewbieyoga 2017-04-16 00:05:30
  Svara
 • Andra dagen på min roadtrip, femte dagen med meditationsutmaning! Jag, Hamza och Johan vaknade upp till frisk västkustluft hos Johans föräldrar och efter frukosten begav sig bilen mot Borås där Johan är uppvuxen. I den hemliga resan Johan har ordnar har det idag, på självaste påskafton ingått djurpark, turkisk middag och incheckning på regementets vandrarhem här i Borås! Här ligger jag nu ovetandes om vad som väntar under morgondagens resa, mer än att vi ska träffa en grupp människor som varken talar svenska eller engelska, utan arabiska! Hela denna resa är mindfullnes! ❤️ @ciascastle2.0

  Cia 2017-04-15 23:15:57
  Svara
 • Hej❤️ Idag är jag förkyld och har feber..ligger i sängen med tjocka täcket och dricker te ur största koppen? I dag blir alltså en ofrivillig vilodag..men jag läser,lyssnar på ljudbok och får mat på sängen så jag ska inte klaga! I morgon är en ny dag..Peace and Love ❤️??

  Mia Eriksson 2017-04-15 17:25:05
  Svara
 • Tog mig ut för att få frisk luft. Promenad i den vitsippeklädda parken. Känner lugnet infinna sig i kroppen. Uppför berget till utsiktsplatsen där jag allt som oftast är helt själv.
  Andas. Här och nu. Det blir en stunds meditation sittandes på en sten. Vinden blåser igenom kropp och knopp. Solens strålar letar sig fram mellan molnen och träffar ansiktet en stund.
  Energi har fyllts på. Frisk luft har inandats.

  Anna 2017-04-15 14:34:44 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • Tog en långprommis i solen ute på landet idag. Med avsikt att lyssna på en pod. Ca 10min in i promenaden stängde jag av poden, tog av mig lurarna, och körde min moment of meditation istället. Lyssnade på fågelkvitter, njöt av det vackra landskapet, solen, friska luften. Jag kände in hur det känder i kroppen. Det gjorde gott. ❤️

  Siiri 2017-04-15 14:02:31
  Svara
 • Min dag började med en yoga där jag inte alls kom ner i kroppen och andningen, mina tankar bara flög iväg till annat, främst hur smutsig yogamattan var och att jag måste tvätta den, och därifrån till allt annat som jag borde fixa som att vattna blommorna, dammsuga osv. Ville bara vara klar med yogan så jag fick komma igång med dagen.
  Men sen kom jag ut på en promenad i solen och där landade jag, var så underbart att gå i skogen, titta på träden, se svanar och änder simma i sjön. Stod med ansiktet mot solen och bara njöt av lugnet runt omkring mig, äntligen fick jag den närvaron som jag saknade på yogamattan imorse. Så himla underbart!!
  Hoppas jag hinner med en yogastund till innan dagen är slut (den här gången på en nytvättat yogamatta 😉

  Nathalie 2017-04-15 13:30:42
  Svara
 • Hej alla fina?
  Lägger in ungefär samma tex som jag skrev på instagram.
  MORGONMEDITATION- Ett verktyg för stresshantering, ett verktyg för att hitta närvaro i min egen kropp.
  Jag släcker ner rummet. Kanske tänder jag ett eller flera ljus.
  Jag sätter mig ner i meditationsställning med benen i kors där ena hälen möter den övre delen av andra foten som ligger innerst.
  Jag lägger händerna på knäna och andas in djupt och sluter ögonen.
  Ibland sätter jag på någon instrumental, lugnande musik eller jojk.
  Mitt fokus ligger på insidan av kroppen. Hur den känns. Hur hjärtat slår, vad som händer i kroppen.
  Jag sitter bara och andas, låter tankar komma men inte ta ett för stort utrymme i den här stunden.
  Efter en stund kommer jag tillbaka till utsidan och öppnar ögonen och tar sakta in det som finns runtomkring. Jag tar ett djupt andetag och reser mig upp och fortsätter att möta dagen med ett öppet hjärta???

  Yogi_Johanna 2017-04-15 11:50:36 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
  Svara
 • En av de delar i livet som får en att stanna upp, ta in nuet och glädjas av stunden är mina fantastiska barn ? Glad påsk på er och ta hand och värna om varandra ???

  Yvonne Åkerlind 2017-04-15 10:22:11
  Svara
 • Day 5 My moment of meditation ?❤
  @josefinesyoga #mymomentofmeditation
  #lärdiglyssnapådinkropp
  #promeneratillsammans
  Från dagens meditationstext. Jag är så tacksam för den här andliga resan jag är på! Jag får nya insikter och ahan. Jag får komma under, bakom mitt falska jag, me myself and I. Icke-dualism. Paradoxer. Att vara över mina problem samtidigt som jag är under dom. Svårt att förklara men fantastiskt att uppleva ?❤
  Igår tog jag mina stunder för små meditation ute på promenad. Mikrostunder med vördnad till naturen. Dessa mindfulla promenad ger mig alltid perspektiv och en enorm tacksamhet till livet. På yogamattan idag fick min kropp tala om för mig idag vad den behövde och huvudet fick vara mer i bakgrunden. Fortsätter att träna på att lyssna inåt och koppla bort huvudet.
  Tack så mycket kära Josefine för att du alltid ger mig det jag behöver! Tack kära ni medyogis för all pepp och stöd! Tack alla mina nära och kära att ni är ni! ❤❤? glad påsk! ??????
  @yogiakademin @yogobe @yogishcollective #beyoga365

  Hanna L 2017-04-15 08:35:05
  Svara
 • God morgon! Ditt inlägg ovan får mig verkligen att läääängta tillbaka till Indien, detaljerna du beskriver är verkligen så viktiga för retreatet. Hängmattan som man kunde ligga i när man behövde en stund för sig själv, dagboken som man bar med sig överallt för att kunna skriva ner sina tankar (lät för övrigt min mamma läsa min dagbok för ett par dagar sedan, väldigt spännande att få dela mina innersta tankar med henne), rökelserna som gjorde magin ännu starkare, yogamattorna som faktiskt var bättre än ni sa (min favorit var ju den blå med rosa mönster haha)! Åh vad jag vill tillbaka dit! Idag är det påskafton och min kropp är oerhört trött och lite sliten, rullade i princip ur sängen vid sextiden och ner på mattan, blev ett lite lugnare pass på mattan för att mjuka upp kroppen i sakta men säker takt. Satte mig sedan en stund på yogablocket för att bara andas innan dagen drog igång på riktigt. Tung huvudvärk och stela leder är inte optimalt inför dagens jobb men ikväll har jag lovat mig en promenad längs havet utan mobil, utan hörlurar med musik utan bara med naturen och havets brus som sällskap. Det får bli en form av gående meditation och om vädret och tiden tillåter tänker jag unna mig att sätta mig längst ut på en klippa och bara insupa havets kraft. Glad påsk alla härliga människor!

  Ida/ @im_healthyenergy 2017-04-15 08:33:37
  Svara
  • Svar på Ida/ @im_healthyenergys kommentar.

   Jag brukar göra ett lugnt 20-minuters vinyasaflöde på morgonen när jag vaknat med 21 (tror jag) olika asanas. Jag fick mitt program av en yogalärare när jag var på ayurveda-retreat i Kerala förra hösten. Det är inte särskilt tungt på något sätt men öppnar upp kroppen och får mig att vakna. För mig blir sekvensen i bästa fall (men inte varje gång) som en meditation i rörelse och då jag överlag är ganska stel i kroppen har de här morgonpassen givit mig mer smidighet. Om jag har jobbat natt, är sjuk eller har migrän brukar jag stå över passet. Men de flesta morgnar blir det av och jag tycker det blir en fin start på dagen. Vad fint med promenaden vid havet! Jag borde få in mera sådant i min vardag. På somrarna blir det en hel del frisk luft, men när det är kallt, mörkt och ruggigt har jag svårt att komma ut och röra på mig. Är lite väl bekväm där. Glad Påsk!

   Hanna 2017-04-15 20:59:38
   Svara
  • Svar på Ida/ @im_healthyenergys kommentar.

   ❤️❤️❤️ Kram Ida och njut av din promenad ikväll!

   Mia Eriksson 2017-04-15 17:17:11
   Svara
  • Svar på Ida/ @im_healthyenergys kommentar.

   Glad påsk ????

   Yvonne Åkerlind 2017-04-15 10:22:55
   Svara
  • Svar på Ida/ @im_healthyenergys kommentar.

   Massor med kärlek ❤❤❤ och tack så mycket för beskrivning av din tid Indien! Jag tänkte att ja varför skulle jag inte kunna göra det liknande för mig hemma?

   Hanna L 2017-04-15 08:38:06
   Svara
  • Svar på Ida/ @im_healthyenergys kommentar.

   Fina fina!!! Ja verkligen magi här. Kär i platsen. Längtar tills nästa gång fu är med på retreat. ❤️ Glad påsk ?

   josefinebengtsson 2017-04-15 08:35:28
   Svara
 • Godmorgon!

  Jag steg upp och gjorde min morgonyoga. Det är annorlunda nu när det är ljusare ute. På vintern när jag stiger upp före klockan sex om vardagarna brukar det vara mörkt och mysigt. Nu när det är ljusare märker jag att tankarna lättare far i väg. Å andra sidan har jag lättare att hålla balansen när jag ser bättre. Idag gick det mestadels riktigt bra med andningen. Lyckades även fokusera på linjering och hölls i trädet i ca 14-16 andetag per sida utan att vingla. Bara en sådan enkel sak kan komma att styra vilket humör jag är på när jag fortsätter med mina dagliga bestyr. Ibland kommer jag inte ens igång med trädet utan vinglar omkull gång på gång efter två eller tre sekunder. Då försöker jag fort skaka av mig irritationen och frustrationen och går vidare med yogasekvensen, men märker att jag sedan stör mig på en massa andra småsaker under dagens lopp. Så dagens morgonpass kändes som en bra början på en ledig lördag. Nu ska jag försöka hålla fokus resten av dagen och hålla tankarna positiva. Ute är det kallt, men solen skiner iallafall. Glad Påsk allihop!

  Hanna 2017-04-15 08:09:02
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Åh tack så mycket för tips! ❤❤❤ glad påsk och kärlek!

   Hanna L 2017-04-15 08:39:14
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Åhhhh mysigt.njut av din påsk. ???

   josefinebengtsson 2017-04-15 08:36:00
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Jag håller med dig, på vintern är det fortfarande en viss mystik på morgonen och man kan tända lite ljus samtidigt som man utövar sin yoga. Nu när det är ljust ute är det på ett sätt lättare att ta sig ur sängen, samtidigt som stressen kommer fortare att man måste dra igång dagen och börja prestera! Hoppas att du får en fin påskafton med massa positiva tankar och händelser!

   Ida/ @im_healthyenergy 2017-04-15 08:35:22
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand