Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

MY MOMENT OF MEDITATION – DAG 4

Namaste fina ni! Så nu är det redan dags för dag 4 i vår 21-dagars utmaning i att hitta stunder av meditation i vardagen. Hur känns det för er? Blir stunderna fler och fler?

 

Personligen känner jag under dessa dagar verkligen kommit på mig själv när jag sugits in i skärmen, både oftare och snabbare, tackvare utmaningen. Så för mig funkar det i alla fall ;-).

 

Sen jag var liten har jag varit extremt dålig på att ge mig själv pauser och VILA, stunder av att bara ta det lugnt. Det är nog därför jag fastnat så mycket för just yoga och meditation. Det blir en form av aktiv vila. Det svåraste jag vet är fortfarande att typ lägga mig i sängen mitt på dagen och inte göra någonting. Ligger jag däremot på yogamattan i savasana, sitter i meditation eller ”gör” yinyoga så har jag inga problem med att ligga still mitt på dagen. Lite motsägelsefullt kanske men ligger jag i sängen finns det en röst i bakhuvudet som jag har förstått inte är min egen men som jag trots det har svårt att bli av med…en röst som när jag ligger där i sängen mitt på dagen, uppretat och upprepande viskar..

 

”Du är lat, ligg inte här mitt på dagen, gå upp och ta dig för någonting…”

 

Jag jobbar givetvis med att få den rösten att försvinna men tillsdess så hjälper yogan och meditationen mig mycket.

josefine bengtsson

Hursomhelst, idag lyckades jag njuta av att luta mig mot en vacker palm en stund utan att göra någonting och istället bara vara. Jag satt där och var fullkomligt närvarande med naturen runt omkring mig. Hur tryggt det kändes att vila kroppen mot denna stabila trädstam. Rösten tystnade för en stund. Tacksam över denna lilla mikromeditation.

 

Känner du igen denna röst eller är det enkelt för dig att slappna av? Hur har du hittat lugnet idag?

 

Dela gärna här och #mymomentofmeditation.

 

MED KÄRLEK

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Det här inlägget skulle kunna vara skrivet av mig ? Klockrent!! Vissa dagar går det bättre och andra går det sämre att hålla den däringa rösten i schack ? Jag har av olika anledningar blivit introducerad i Compassion focused therapy. Det hjälper mig mycket, även om det är svårt… Hittade yogan för snart 6 år sedan och är naturligtvis ytterst tacksam för det. Vill inte, kan inte vara utan den ?
  TACK för den här utmaningen!!

  Jennifer 2017-04-17 09:44:04
  Svara
 • Godkväll härliga ni! Alltså den här utmaningen är så nyttig för mig! Både igår och idag har jag knappt använt mig av sociala medier alls, vilket resulterade i att jag glömde av att skriva om gårdagens utmaning! Så den hamnar här tillsammans med dagens ? Både igår och idag har varit hektiska dagar med ärenden, handlingar, städning, matlagning och gäster! Så igår fick jag ta min lilla stund i bilen när barnen sov och sambon var inne och handlade. Direkt började rastlösheten och min första tanke var att ta fram mobilen, men jag slog bort den tanken och ägnade tiden i bilen åt meditation istället. Jag fokuserade på att känna luften i mina näsborrar på varje in och utandning och till slut var jag helt inne i mig själv. När sambon ryckte upp bakluckan höll jag på att få en smärre hjärtattack! Idag har jag givit mig själv min vanliga morgon -och kvällsyoga och har ägnat förmiddagen åt att vara i skogen med barnen. La extra stort fokus på att vara närvarande, kände in, granskade och njöt! Så härligt att känna sig mer närvarande i livet! ❤❤

  Jonna @ekonewbieyoga 2017-04-15 00:09:12
  Svara
 • Wow vad jag känner igen mig i det du beskriver. Har oerhört svårt för att koppla av och göra ”ingenting”. Tom nu när jag har jobbat två nattjourer på raken utan att sova kan jag inte lägga mig för att sova på dagen utan tycker då att jag är ”lat”, ”oproduktiv” och att jag slösar bort dagen. Vilket resulterar i över 60 h utan sömn…. Tror att yogan har hjälpt mig mycket med detta, att försöka varva ner och tillåta mig själv att andas och slappna av. Utan yogan hade jag kraschat för länge sen haha. Men jag ska verkligen ta åt mig av det du beskriver Josefine, det gick rakt in i hjärtat. På påskdagen har jag nästa nattjour och dagen efter ska jag banne mig unna mig en lång savasana och även en härlig yinyogastund. Får helt enkelt lura kroppen och knoppen till att vila. Glad påsk på er allihopa!

  Ida/ @im_healthyenergy 2017-04-14 22:56:31
  Svara
 • Hej finingar!
  Jag var lite sen på bollen med denna utmaning. Men känner att den är fantatisk – precis det jag behöver mer av i min vardag. ??
  I onsdags började jag med att på jobbet bli fruktanavärt arg på en Excel-fil som vägrade räkna ut en formel som jag ville. Jag blev gelt oresonligt frustrerad. Det kan ha slunkit ut en eller annan välvald finsk svordom medan jag höll på. Till slut kände jag bara för att slänga datorn i väggen. ? Det är verkligen sällan jag blir så provocerad som jag blev. Då gick jag iväg till vårt vilorum på jobbet och satt mig ner. Och andades. Djupt in i bålen. #mymomentofmeditation. Kände mig såååå mycket bättre efter det.

  Igår åkte vi på spa och då satte jag mig i ett tyst rum bland folk som satt och läste och gjorde en kroppskanning. Det var mysigt.

  Idag tog jag ett brake och lade mig på rygg på min skumrulle och andades.

  Alltså dessa små stunder kan verkligen ge mig så mycket – och jag behöver fler!! ?

  Underbart initiativ! ❤️

  Siiri 2017-04-14 20:50:33
  Svara
 • Imorse klockan nio satte jag, Johan och Hamza oss i Johans bil, redo för vår fyradagars roadtrip. Johan berättar inte vart vi ska eller hur länge vi ska köra, jag och Hamza bara är, låter timmarna gå och landskapen utanför rutorna passera. Vi åker söderut, det är april och det gröna blev snabbt inbäddat under ett vitt, blött täcke som snart blev grönt igen. Jag tänker på stunder jag varit som mest närvarande i mig själv, några av mina lyckligaste stunder men också stunder av en gnutta ängslan, som har färgat mig, när jag var medveten i och om mig själv, i kroppen och i sinnet, med mig själv men omringad av andra själar. Dessa stunder var på hästryggar, på olika scener med min showgrupp och publiken som betalat och lånat oss sin tid för vår underhållning, och i havet, under ytan med mina dykinstruktörer, med mitt liv i deras händer, omringad av fiskar och koraller. Hästdoft, frust, galopp, vind, dammig och svettig päls under mina fingrar, ett samspel som inget annat, musik, trummor, pyroteknik, balans, koreografier, paljetter som skaver, lack som sitter klistrat mot huden, nitar och fjädrar, pirr och lyckorus, saltvatten på tungan och i håret, tyngdlöshet och de vackraste färger på planeten.

  Cia 2017-04-14 12:19:57
  Svara
 • Jag behöver öva på att ta pauser mer systematiskt. Just nu blir pauser när kroppen skriker efter vila, vilket innebär att det är i senaste laget. För mig handlar yoga om att ge mig ett inifrånperspektiv. Att ge mig själv #yogaeveryday är som växtnäring för kropp, själ och sinne ??

  Yvonne Åkerlind 2017-04-14 11:12:40
  Svara
 • Godmorgon darlingar❤️ För att återhämta mig från min utmattning så behöver jag vila från intryck och stress såklart..sociala medier är egentligen ett big NO..återvänder därför till naturen och kör ett dygn till i husvagnen..fast nu har jag sällskap av min lilla hund som jag adopterat..han kom igår på kvällen..älskar honom redan??❤️ Stänger ner och kommer tillbaka imorgon vänner❤️ Peace and Love ❤️❤️❤️

  Mia Eriksson 2017-04-14 09:15:47
  Svara
 • Gomorron! ?? Dag 4 My moment of meditation av @josefinesyoga ??
  Idag ”lyckades” jag snurra mig i sängen fram till kl 7 ?? Kroppen har verkligen ställt in sig på att sova runt kl 22 och vakna kl 6. Wow! ? Motståndet mot att ta fram yogamattan och skaka och yoga kvarstår. Jag bara gör. Men! Idag blev det en kort men annorlunda flow på mattan. Jag kom på mig själv att min yoga har varit i huvudet igen och inte efter kroppen. Så idag tog kroppen över av sig självt. ❤❤ Jag vill inte tänka vilka asanas jag gör ytan utan bara göra utifrån min kropps behov just nu ?❤ Tack tack tack! ??
  Nu lite läsning av andliga texter och sittande ”tyst” meditation ??❤ Pöss på er och ha en fin dag trots dagens budskap som inte är fin! ?
  #lärdiglyssnapådinkropp
  #mymomentofmeditation
  #beyoga365
  @yogobe
  @yogiakademin
  Tack finaste Josefine! ❤ Precis den rösten fnns i mitt huvud med.

  Hanna L 2017-04-14 07:29:16
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand