Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

MY MOMENT OF MEDITATION – DAG 3

Heeeello underbara!

 

Hur mår ni? Redo för dag 3 i vår 21-dagars utmaning i att hitta stunder av meditation i vardagen?

 

Min hjärna har gått på högvarv sedan imorse. Jag vet inte riktigt varför, kanske för att jag alltid är lite nervös innan alla gästerna anlänt och installerat sig. Snart börjar ju vårt retreat här.

 

Hursomhelst, efter mitt lilla förmiddagsrace framför datorn skrek min kropp efter uppmärksamhet. Idag kände jag tydligt att några djupa andetag eller att sätta mig en stund i meditation inte skulle fungera. Jag behövde något mer fysiskt.

Så jag gick iväg en stund och började leka med olika yogabalanser med blicken fäst på horisonten. Till en början var jag fortfarande rätt mycket i huvudet och tankarna på annat fick mig gång på gång att välta. Jag gav inte upp. Fortsatte med olika enbenta övningar och tillslut blev jag faktiskt helt närvarande med övningar. Jag fick en liten stund där inget annat spelade någon roll. Jag var DÄR, på stranden i min kropp, långt bort från allt i datornsvärld som tidigare känts så livsviktigt.

 

Har du lyckats slita dig från skärmen en stund idag?

 

Dela gärna här och #mymomentofmeditation.

 

LOVE LOVE LOVE

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
49kommentarer
 • Idag kände jag i hela mitt jag att den behövde en mer intensiv form av yogan. Både huvudstående och flera höftöppnare ?? Svanen är fantastisk, den är hatkärlek – underbar i längden, det har tagit ett bra tag att komma dithän ?

  Yvonne Åkerlind 2017-04-13 22:46:37
  Svara
 • Skatter ? Dagar av trötthet. Tror jag äntligen börjar slappna av här i livet..❤..orkar inte skriva så mycket men deltar och följer och hejjar på er alla från hjärtat mitt. Tackar så ödmjukt för gemenskapen och de fina stunder vi skapar. Kärlek vänner. Livet❤❤❤

  Jessica 2017-04-13 22:08:30
  Svara
 • ❤️ Hej! Hemma från skogen…ett dygn i naturen är verkligen meditation! Ingen att prata med..bara tystnad och fågelkvitter! I natt regnade det ordentligt och det är så mysigt att ligga i husvagnen och höra smattrandet på taket..jag är aldrig rädd i skogen..så befriande att bara vara..kramar och kärlek till er alla! Peace and Love ❤️

  Mia Eriksson 2017-04-13 22:00:17
  Svara
 • Det där med att slita sig ifrån skärmen var ett såå bra råd Josefine! Imorse lät jag telefonen vara efter att ha stängt av larmet som ringde i okristlig tid. Tog mig en stund på yogamattan innan jag åkte till jobbet, och hade då fortfarande inte kollat sociala medier, mailen osv (väldigt nöjd med mig själv haha). Först när jag kom hem från jobbet och efter träningen gick jag in på instagram, Facebook osv. Helt otroligt skönt att vara lite bortkopplad ett tag. Ikväll har jag lovat att stänga av sociala medier och allt som har med telefon att göra en bra stund innan läggdags, och att ABSOLUT INTE ta med telefonen i sängen. Sömnen har varit kaos den senaste tiden pga tunga nattjourer varvat med dagpass på akuten och att då ligga och scrolla igenom instagram innan läggdags hjälper ju inte direkt sömnen! Jag har ju sedan tidigare min morgon- och kvällsritual med yoga men jag har den senaste tiden haft extremt svårt att fokusera… Tänker på allt runt omkring och gör de olika yogapositionerna som vanligt och yogan kan utifrån sett se ”bra och harmonisk” ut men i hjärnan är det kaos och jag får verkligen inte bukt på de flygande tankarna. Så ikväll ska jag sätta på din musik ifrån Indien och bara flöda fritt och avsluta med en stund sittande meditation och försöka stilla tankarna innan jag går och lägger mig. Ska även ta till mig dina ”sömnövningar” ifrån förra utmaningen. Nu ska jag stänga ner datorn och bara andas! Kram på er!

  Ida/ @Im_healthyenergy 2017-04-13 21:04:16
  Svara
  • Svar på Ida/ @Im_healthyenergys kommentar.

   Fina fina Ida! Åh va bra att du lyckades lägga telefonen åt sidan. Sån befrielse ibland ju. Ibland är det ju sådär med yogan, att tankarna tycks snurra på för fullt fortfarande. Även om man inte får samma sköna feeling så vill jag ändå tro att det gör nytta. Vi hinner i alla fall se hur speedade vi är och kanske ser tilla tt skapa lite förändring i vardagen, typ chilla ännu mer med mobilen :-). Allt nattjobb för dig är ju kanske också inte helt optimalt men går ju såklart i stunder i livet. Vill leka med dig snart igen! MASSA KRAMAR till dig!

   josefinebengtsson 2017-04-14 08:41:37
   Svara
  • Svar på Ida/ @Im_healthyenergys kommentar.

   Massor med kärlek! ❤ ❤ ❤

   Hanna L 2017-04-14 07:32:24
   Svara
  • Svar på Ida/ @Im_healthyenergys kommentar.

   Kram fina❤

   Jessica 2017-04-13 22:09:24
   Svara
 • Att vara i nuet, i all ära.
  Men, ibland kan man behöva drömma sig bort, drömma sig tillbaka.

  Just nu sitter jag på ett tåg mot Sthlm. Älskar att åka tåg! Här kan jag verkligen bara sitta, och göra just – ingenting.
  Jag blundar. Jag drömmer mig bort … får en underbar minnesbild, och en fantastisk känsla i kroppen. Hur jag ligger där i solstolen, och tittar upp mot palmerna … så, som jag spenderade varje fm på Tobago i julas … jag känner hur jag andas, tar in, återskapar.
  Älskade minnen alltså.

  Öppnar åter upp ögonen, snart framme i Sthlm…
  Tack för den här stunden.
  Kram.

  cafre85 2017-04-13 20:45:08
  Svara
 • Hej

  Jag har inte lyckats meditera än idag, men igår kväll lyckades jag ligga på mattan och andas i tio minuter. 4-5 gånger for tankarna iväg med mig men jag märkte det med en gång och lyckades styra fokus tillbaka till andningen. Så jag ska göra det pånytt i kväll. När jag läser ditt inlägg kan jag känna mig tröstad av att även du Josefine -som är ett proffs och har yogat och mediterat såpass länge- kan hamna i ett sådant läge att du inte KAN sitta i meditation eller att du kan VÄLTA i balanser. Det trodde jag väl inte :-D. Och att det är okej att det är så i den stunden. Kanske borde jag inte vara så himla frustrerad och arg på mig själv då när jag vissa morgnar själv vinglar och svajar och välter i Trädet. Jag har många gånger undrat hur det kan vara så att man lyckas med balanserna utan problem vissa dagar och följande dag går det inte alls. Det är väl fokus som är A och O både när det gäller meditation och balanser tänker jag. Och mänskligt att inte kunna prestera på samma nivå varje dag. Viktigt att kunna acceptera det och att inte göra yogan och meditationen till en prestation över huvudtaget utan tvärtom till ett rum där man får vila från allt presterande och alla krav man ställer på sig själv.

  Hanna 2017-04-13 20:38:32
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Tack fina! Jaaaaa, jag kan verkligen ha dagar där rastlösheten kryper i kroppen i meditationen, andningen är ytlig i yogan och känner mig så stel och obalanserad. Inte helt lätt att acceptera dessa dagar men kanske är då vi lär oss som mest om oss själva. Kanske är då yogan verkligen kan hjälpa oss att hantera livets bergochdahlbanor. Stor stor kram till dig <3

   josefinebengtsson 2017-04-14 08:46:04
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Åh så fina insikter! Kärlek ❤❤❤

   Hanna L 2017-04-14 07:34:14
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Kärlek❤

   Jessica 2017-04-13 22:10:00
   Svara
 • En av mina BFF’s Johan! Vi har känt varandra i 12 år. Johan är en sån som plingar på dörren med en matkasse och en weekendväska full med grytor och kastruller för att laga storkok, en sån som gått på alla mina showföreställningar, sjungit och dansat med längst fram vid scenkanten och hållit upp skyltar med mitt namn, en sån som plötsligt klär ut sig eller en sån som plötsligt klär av sig, en sån som sover medan jag täcker hans hud med tuschfigurer, en sån som ringer en söndag och säger att han är påväg mot Stockholm för att ta med mig på utflykt och fika eller som denna påskhelg, talar om att jag ska packa för skog och stadsliv och göra mig redo för en fyradagars roadtrip med hemlig och okänd destination! Johan och jag blev osams och bröt kontakten under ett år för några år sedan men vi hittade tillbaka till varandra och jag vet, att Johan kommer finnas i mitt liv tills jag dör och in i oändligheten. Jag älskar Johan! Dag 3 av My moment of meditation tillägnar jag honom ❤️ @ciascastle2.0

  Cia 2017-04-13 17:47:12
  Svara
 • Yoga i sängen direkt på morgonen. Följt av en stilla stund i total tystnad ❤

  Anna 2017-04-13 17:07:30 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • Hej igen Josefine och alla här! 🙂
  TACK TACK TACK för ännu en Utmaning!! I tisdags var en väldigt intressant dag. Det var såå mycket synkronisitet i omlopp att jag vart helt häpen flera gånger! 😀 😉 Och lätt att din utmaning hör till en av dem. SoM jag tappat fotfästet vad gäller mina rutiner! Jag berättade ju att jag började om lärdiglyssnapådinkropp-utmaningen. Ironiskt nog tappade jag bort den någonstans under Fokus. Vet att jag gjorde växelandningen, och nu när jag kollade så var det dag 7, dvs. 7 april.
  Så tack också för ditt inlägg om terrorattacken – yoga/meditaion! <3 Jag läste det i förrgår, och kan erkänna att jag i fredags totalt fastnade i nyheterna och lät mig slungas med i allt resten av helgen. På köpet rök yoga/meditaiton-daglig-dos-rutinen! Balansen flög ut genom fönstret typ! Även om jag tack och lov är på en plats på min resa mot ljuset där jag inte lämnar mig själv längre. <3 Så jag höll mig kvar i något slags terapeutiskt fotograferade på söndagen, skrev lite och ritade mycket hela helgen.
  Många tankar om det här med att stänga av eller inte har dykt upp sedan dess. Hur skulle jag själv ha (re)agerat om jag varit mitt i allt? Och hanterat det efteråt? För att ta hand om känslorna men heller inte fastna i dem, det tycker jag är svårt. Jag förstår i vilket fall mer och mer att jag behöver dessa verktyg också, just för att så mycket har med kroppen att göra!! Att våga stanna upp och Bara Vara i Den, genom att röra sig eller sitta helt stilla…
  Så jag gav mig an på nya utmaningen direkt! Det kärleksfulla klimatet här, inspirationen och peppen <3 Första kvällen kände jag in avslappnad kropp efter en app. Igår satte jag mig med min ångest innan lunch och bara andades, ställde frågor och lyssnade. Lät tankarna komma och hittade mig fram till vad jag behövde göra. Jag försökte inte ens tvinga fram mig att meditera och försöka stänga av tankarna. Jag ville ju veta varför jag kände ångesten och vad som hände om jag i stället mötte den, lixom sökte mig in i den.
  Tack alla för inspirationen till idag! Eget retreat, moln, bänk, fåglar. Att det kan vara så ”Lätt” som att bara gå ifrån datorn och sätta sig vid en vägg. Älskar prestigelösheten i det hela. Grym påminnelse!
  Och vad härligt att höra att du kan hitta in med hjälp av balanserna! Kanske unnar jag mig några sånna favoriter sen 😉 Heja oss alla igen och massa kram på er! <3

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-04-13 15:46:24
  Svara
 • Herregud vad uppenbart det blev att jag behöver det här. Vet inte var jag har mitt huvud just nu. Jag var helt säker på att jag kommenterat alla dina tre tidigare inlägg om utmaningen men jag måste ju ha drömt det haha. ? Jag antar att jag fortfarande är ganska tagen efter det som hände i Stockholm (min bror befann sig där men klarade sig tack och lov helt oskadd) ❤️

  Jag såg dina två första inlägg i förrgår, precis innan jag tänkt ta en promenad. Så istället för att bara gå en sväng runt området så hittade jag en liten mysig dunge i ett skogsområde där jag satte mig på en sten i solen i en halvtimme och bara var. Telefonen fick ligga kvar i fickan medan jag lyssnade på fågelkvitter och njöt av värmen.

  Igår tog jag en kort paus på kvällen innan jag skulle sova. Lade undan telefon och dator, tände ljus och satte mig bekvämt i sängen. Självklart med en katt i knät efter 1 minut.

  Jag har så svårt att få in meditationen som en rutin och jag förstår inte riktigt varför. Det är ju så enkelt och okomplicerat när jag väl gör det och jag vet hur bra jag mår av det, ändå faller det så lätt bort. Det är ju inget maraton jag ska springa..

  Therese 2017-04-13 08:41:19 http://www.theresewiksten.se
  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Åh finaste! Tack så mycket för din delning! Kärlek! ❤ ❤ ❤ Jag tränade in mig på meditationen 3 min i början och nuförtiden 20 min. Varje dag. Det är motigt ibland, men jag ger inte mig själv utrymme att dividera om den. Jag har förstått att meditation är en av sakerna jag behöver dagligen.

   Hanna L 2017-04-14 07:41:38
   Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   ❤❤❤

   Jessica 2017-04-13 22:12:19
   Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Känner igen det där med att veta att nåt är så bra för en men ändå skippa det :/ Men nu har jag gjort 20 min morgonyoga de tre senaste dagarna och jag slutar det alltid med ett leende på läpparna så hoppas att jag kan fortsätta med det nu framöver.
   Och va mysigt det lät med att sitta på en sten i solen i skogen, ser jag fram emot att härma ?

   Nathalie 2017-04-13 19:04:44
   Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Haha! Känner igen det där med dröm-yrandet 😛 Vad skönt <3
   Vilka mysiga stunder du skapade!! Och att meditationen faller bort.. Jag funderar över det där en hel del! Tror någonstans att jag har lagt för mycket press i det. Att jag ska Meditera. Att tankarna ska försvinna, eller att jag ska göra det på ett visst sätt, efter en viss övning osv. och då kommer förhandlaren och hittar massa ursäkter till varför jag kan skita i det typ. Heja oss med Simple moment of meditation! KRAM

   Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-04-13 15:55:07
   Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Kära Therese. Så fint att höra från dig och att ha dig här. Vi alla är tagna efter det som hände och alla intryck efter. Låter som magi i skogen. Massa kärlek ❤️

   josefinebengtsson 2017-04-13 15:52:25
   Svara
 • Gomorron! ?? Dag 3 Meditationsutmaning My moment of meditation med @josefinesyoga ???
  Sovmorgon…till kl.6.10! ?? Hade ställt alarmet till kl 7 men eftersom jag vaknar kl 6 varje morgon så har kroppen redan ställt in sig på det. Inte mig emot! ???☉?? Shaking och solhälsningar. Snart mim morgonmeditation ❤?
  Vårväder, snöblandat regn ?yes sommaren är på väg! ????
  Igår kom jag över en fin Youtube meditation som jag faktiskt gjorde ? Brukar annars vara bläddra förbi alla videos. Vet inte varför jag så svårt att titta på videos eller lyssna podcast, talböcker mm. Adhd:n kanske? Min nästa utmaning kanske, att hitta strategier till koncentration ?
  Bilden kommer från @cacradicalgrace Center for action and contemplation. Jag har följt deras meditations texter drygt 2 år. Richard Rohr en fantastisk andlig mystiker skulle jag säga, skriver meditationerna. #mymomentofmeditation
  Önskar er en underbar skärtorsdag! ??? #lärdiglyssnapådinkropp #beyoga365

  Hanna L 2017-04-13 06:53:51
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand