Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

LÄR DIG LYSSNA PÅ DIN KROPP – SÖNDAG Gående Meditation

Glad söndag underbara ni!

 

Hur mår ni idag? Hur har veckan varit? Jag saknar fortfarande den dagliga kontakten med er men TACK för förra veckan delningar, det gjorde mig glad.

 

Idag är det äntligen SÖNDAG igen dags för en ny övning som ni kan göra bara idag eller kanske varje dag hela veckan! Sen får ni givetvis väldigt gärna dela med er av hur kroppen känns samt om det blivit någon yoga och meditation under veckan som varit.

 

I detta inlägg kan vi helt enkelt inspirera varandra att fortsätta ge oss själva den där kvarten på yogamattan varje dag, året om. En kvart där vi stänger igen datorn, sätter mobilen i flightmode och lägger allt annat åt sidan. En kvart där vi fokuserar på oss själva. En kvart som är DIN, där inget annat spelar någon roll. En kvart som kommer ge harmoni & kärlek till ditt liv. Det är du värd.

 

Idag ska vi utnyttja att det är vår och göra en övning som går bra att göra utomhus (och såklart även inomhus). Jag älskar i alla fall att göra den barfota i solen!

 

Vi ska gå och meditera. Huvudsyftet med gående meditation är att bygga upp koncentrationen, vilket ofta gör det lättare att sedan sitta i meditation (lite som yoga och de aktiva meditationerna i föregående kapitel). Gående meditation är också ett sätt att börja flytta över meditationen från kudden till vardagen.

 

I gående meditation har vi hela vår uppmärksamhet på fötternas förnimmelser, jämför med sittande Vipassana-meditation där vi ju fokuserade på hela kroppens förnimmelser.

 

Gående meditation fördelas på tre moment som upprepas under hela meditationstiden – gångstopp och vändning.

 

Börja med att hitta en raksträcka på ett par meter som du ska gå fram och tillbaka på. Går du exempelvis i en cirkel eller lite på måfå, är det lätt att förlora sig i tankar och delar av sinnet planerar vilken väg du ska ta istället för att ha fullt fokus på fötterna.

Gör så här

 1. Ställ timern på 15 minuter.
 2. Gång – Börja gå och uppmärksamma förnimmelserna som uppstår i varje steg när fotsulan får kontakt med marken. Hitta en rytm som gör dig lugn. Farten brukar ofta reflektera sinnestillståndet, vi tenderar att gå långsammare när sinnet är lugnt, snabbare när vi är stressade.
 3. Stopp – När du närmar dig slutet av din valda sträcka ställer du dig helt stilla i några sekunder. Här hinner vi ofta notera om vi är närvarande eller någon annanstans.
 4. Vändning – En bra tumregel är att göra vändningen i ett jämnt tempo med fyra rörelser. Flytta först ena foten i 90 grader, anslut därefter med den andra, upprepa sedan ännu en gång för att till slut stå vänd 180 grader. Stå helt stilla några sekunder och fortsätt sedan att gå tillbaka.
 5. Gå fram och tillbaka med full uppmärksamhet – med tiden kan du börja bli medveten om även de mer subtila förnimmelserna i steget (hur och när du lyfter upp fötterna) alltså utöver fotsulans kontakt med marken.

 

Hur kändes det? Gick det att gå från huvudets alla tankar för att bara dyka ner i känslan i kroppen?

 

Underbart härligt om ni vill fortsätta dela en bild såklart också #lärdiglyssnapådinkropp.

 

ALL KÄRLEK

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hade precis kommit hem från en mysig promenad i solen när jag läste detta! Men jag hade iaf inte gjort den, hade känt mig urdum om jag stannat upp och gjort tärningssteg bland strosare och soldyrkare i området hahaha…. Däremot var jag extra pinfull idag när jag promenerade till jobbet vilket jag gör varje dag i 30 minuter! Förra veckan hade jag din yogautmaning med start VAKNA med 25 elever och fler vill haka på efter påsklovet, SÅ underbart!! KRAM <3

  Cia 2017-04-10 16:43:12
  Svara
  • Svar på Cias kommentar.

   Heeeeej Cia! Ahhhh va underbart med solig promenad. Vårsolen är ju magic.

   WOW, coolt att du körde yogautmaningen med dina elever…wihooo! Blir överlycklig av att höra och sååå Kul att de diggar. KRAAAAAAM <3

   josefinebengtsson 2017-04-10 19:52:02
   Svara
 • Åh naturen i sig är meditation, speciellt om man kan vara barfota? Jag har yogat och mediterat i veckan men inte varje dag. Glad för det jag lyckats med! Och ska absolut gå och meditera! Kramar

  Sofia Charani 2017-04-10 09:26:21
  Svara
  • Svar på Sofia Charanis kommentar.

   Ahhhh va härligt att du fått in yogan och meditationen i veckan…wihoooo! Snyggt. Precis, att vara i naturen är meditation i sig…gud va jag blir närvarande och lugn av träd och hav. Tror det är läge för mig att våga flytta från Stockholm snart :-). Massa kramar

   josefinebengtsson 2017-04-10 12:21:13
   Svara
 • Gomorron! ❤
  Jag hade glömt att titta hit ? Idag ska jag prova gående meditation hemma, åska och regn ute ? Jag har provat detta tidigare för många år sen och då kunde jag inte sitta stilla så det var precis det jag behovde då. Jag brukar även när jag är ute och går, att vara så medvetet närvarande jag kan istället för att sträva efter att förbränna mm.
  Jag har verkligen fått in den fysiska yogan och Shaking i min morgonrutin ?❤❤?Tack tack tack! Så här började jag med meditationen också för drygt 2 år sedan. Börja med lite, göra disiplinerad varje dag och öka tiden när det känns bra. ❤? lagom ?
  Åh jag är så tacksam för dig Josefine, min yogalärare ❤? jag hoppas verkligen att en dag kunna delta på din klass IRL. Så tacksam för alla er mina med yogis! ❤ vilken fantasisk resa vi är på! Fortsätt att sprida kärlek och medkänsla tror allt hemskt som händer. Kärlek! ???

  Hanna L 2017-04-10 07:32:07
  Svara
  • Svar på Hanna Ls kommentar.

   Heeeeej fina Hanna! Åh Tack för din delning. Härligt att du hittade hit. Blir så lycklig att höra att du har både yogan och skakningen i din morgon rutin…wihoooo!!! BÄSTA BÄSTA. JAAAA Hanna, vill verkligen få äran att yoga med dig IRL snart. Massa Kärlek till dig <3

   josefinebengtsson 2017-04-10 12:20:04
   Svara
 • Hej❤️ Det här är svårt tycker jag..har på något sätt mycket lättare att sitta ner i meditation❤️ Jag har yogat och mediterat varje dag den här veckan..vissa dagar länge och andra kortare❤️ Efter det som hände i fredags så har jag haft ett behov av mer meditation än vanligt och yogan har också varit lugn och inkännande..jag har kramat mig själv på ett mer kärleksfullt sätt,kanske tom uppskattat min kropp mer de sista dagarna..trots det ofattbara som hänt så har det strömmat runt så mycket kärlek och positiv energi❤️ Peace and Love allihopa! Vi ses…LOVE YOU❤️❤️❤️

  Mia Eriksson 2017-04-09 16:05:45
  Svara
  • Svar på Mia Erikssons kommentar.

   ÅHHH va fint att du kramat dig själv och gett dig tid till meditation. Det är så lätt att fastna framför nyheterna eller grotta in oss i alla hemska detaljer…men det mår vi bara sämre av ju. För mig går inte det i alla fall, då går jag under. Håller såklart också med om att det är fantastiskt vilken kärlek som strömmat omkring stockholm under denna händelse, den för oss närmare varann på ngt vis. LOVE LOVE LOVE <3

   josefinebengtsson 2017-04-10 12:18:16
   Svara
  • Svar på Mia Erikssons kommentar.

   ❤❤❤

   Hanna L 2017-04-10 07:24:52
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand