YOGAUTMANING DAG 10: Huvudstående

yogautmaning josefine bengtsson huvusstående

SNYGGT JOBBAT! Dag 10 av vår 31 dagars yogautmaning. En tredjedel gjort – GRATTIS. Sista dagen av aktiv yoga. Så börja som vanligt gärna med dina solhälsningar.

 

 • Video med flowiga varianter på solhälsningar tryck HÄR.
 • Video med grundläggande solhälsningar tryck HÄR.
 • För bild och textbeskrivning tryck HÄR.

 

Leka därefter med kungen av alla yogapositioner: Huvudstående (Salamba Sirsasana)!Det här är min absoluta favoritposition, men den kan kännas svår till en början, så här krävs tålamod. Jag tycker helt klart att det är värt att lägga ner lite möda på att lära sig att stå på huvudet, för effekten är magisk. Man vänder inte bara på den fysiska kroppen utan ofta även på känsloläget. Jag brukar göra positionen när jag känner mig stressad, ofokuserad eller lite deppig – och bara efter några andetag brukar jag känna mig lugnare, mer närvarande och gladare. Eftersom huvudståendet är lite avancerad så kommer idag en mer detaljerad beskrivning. Känn in din kropp och gör så många du vill av följande steg. Ta det lugnt, andas och hoppa inte upp.

 

Gör så här

Steg till huvudstående

1. Sätt dig på knä. Placera underarmarna i mattan (ungefär axelbrett isär) och knäpp händerna. Lyft knäna från golvet och placera bakre delen av huvudet mot dina knäppta händer. Kom upp på tå och börja långsamt gå med fötterna mot huvudet. Kom så nära med fötterna att höfterna är i linje med axlarna. Försök att ha ryggen rak från hjässan upp till höften.

huvudstående

2. Använd sedan din bålstyrka för att börja lyfta upp en fot från golvet. Böj knäet mot bröstet och för foten mot rumpan. Stanna här till att börja med.

huvudstående

3. Om du vill gå vidare: Försök att även lyfta upp nästa ben och placera det bredvid det första. Motstå frestelsen att hoppa upp, utan kom istället upp sakta och kontrollerat.

huvudstående

4. Därefter börjar du sträcka ut benen mot taket. Använd bålen.

huvudstående

5. När du är uppe, fokusera på att pressa benen tajt tillsammans och låt fötterna pressas upp mot taket. Förläng genom hela kroppen. Glöm inte att andas. Stanna här i 5–15 djupa Ujjayi-andetag.

6. Kom sakta och försiktigt ner på samma sätt som du kom upp, med böjda ben.

7. För att hitta vilka muskler du behöver använda i positionen kan du även öva mot en vägg. När du står mot väggen, lek gärna lite med balansen genom att ta bort en fot i taget.

huvudstående

8. Efter övningen, lägg dig ner i Barnets position. Vila här i några andetag för att låta kroppen komma ner i varv. Igen, vill du av någon anledning inte vara upp och ner – låt kroppen vila i barnet idag :-).

 

Hur kändes det? Vilka tankar kom upp för dig idag? Var det läskigt? BERÄTTA!!! Kraaaamar!

#josefinesyogautmaning

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
218kommentarer
 • Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks! https://www.binance.com/zh-CN/register?ref=YY80CKRN

  打开Binance账户 2024-02-01 00:51:29 https://www.binance.com/zh-CN/register?ref=YY80CKRN
  Svara
 • Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you. https://www.binance.com/en/register?ref=P9L9FQKY

  binance sign up 2023-06-04 03:22:31 https://www.binance.com/en/register?ref=P9L9FQKY
  Svara
 • Thanks for sharing about that.
  I am looking for more information about it.
  I will follow you to update the latest posts.

  카지노 사이트 추천
  사설 토토 사이트
  스포츠 토토 배당률
  스포츠 토토 승부 식
  승부 식 토토
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-11 07:16:40
  Svara
 • Ganska ny position för mig och jag stannar när jag har fötterna i golvet, jobbar på den kroppsliga styrkan att kunna klara hela positionen (och den mentala med). Det jag upptäckt dock är att huvudstående blir som en härlig massage för mitt huvud då jag gnisslar tänder och har mycket spänningshuvudvärk – så mycket möjligt en framtida favoritposition. ♥

  Eva Holmbom 2016-10-11 21:08:16 http://evaholmbom.blogg.se
  Svara
 • Pga dåligt internet kunde jag inte se dagens utmaning förrän igår kväll? Men.. jag gjorde den idag på morgonen istället?
  Med mental stötta så gjorde jag min allra första egna huvudstående?? Och vilken känsla att klara hålla balansen och tro på sig själv där och då Jippie❤️❤️❤️
  Kramar till alla Jane
  Bild på insta? @mrsborjesson. ???
  @mrsborjesson

  Jane 2016-10-11 09:46:45
  Svara
  • Svar på Janes kommentar.

   JAAAA! Sååå himla fint jane. Såg magiskt ut där på Insta. WIHOOOO! Njut av värmen.

   josefinebengtsson 2016-10-11 11:57:02
   Svara
 • Jag har aldrig stått på huvudet, (i yogabemärkelse ?)
  Är rädd. Rädd för att göra illa nacken. En yogalärare sa en gång ”vem som helst kan slänga sig upp i huvudstående, konsten är att använda muskelkraft o inte fart för att veta om kroppen är redo”
  Jag kommer till steg 1 Josefine, där fastnar jag. Vågar inte själv hemma och på de yogaklasser jag varit på har jag inte heller vågat prova, då har det handlat om att jag inte vågat ta plats o säga ”ja jag vill prova, vill du hjälpa mig” de gånger instruerad huvudstående kommit upp. Jag vill. Men vågar inte själv. Ska vid tillfälle på nästa instruerade yogapass be om hjälp. Kram alla fina yogisar, så imponerad av er ??

  Coachingmedanna 2016-10-11 09:39:46
  Svara
  • Svar på Coachingmedannas kommentar.

   Ja, fråga nästa gång! Kanske kan instruktören visa dig efter klassen ifall det inte finns tid under själva yogaklassen!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-11 15:26:47 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Coachingmedannas kommentar.

   JA, klart du ska fråga om hjälp nästa gång du är på klass. Det är ju din klass lika mycket som alla andras, eller hur! Hur känns det om du provar mot en vägg? Läskigt också? Ta det i din takt, säker på att det snart kommer finns någon där vid din sida för att hjälpa dig upp. Verkligen. SÅ IMPONERAD AV ER ALLA. KRAM

   josefinebengtsson 2016-10-11 12:00:06
   Svara
 • Huvudstående symboliserar så mycket för mig, mod, styrka och självförtroende. Trots envis förkylning släpade jag mig till mattan och efter några solhälsningar kände jag mig mycket piggare och gjorde ett försök med huvudstående. Som jag älskar känslan av fullständig fokus och andetaget och min core som hjälper mig sakta upp i positionen. Frid.

  Magdalena 2016-10-11 08:13:01
  Svara
 • Hej! Ah blev glad nar jag sag huvudstaende, har tagit sin lilla tid precis som du sager men nu borjar jag fa snurr pa det. Kanns sa haftigt och starkande nar man kan lara sig nagot nytt. Idag darmeot sa borjade jag morgonen med solhalnsingar och lite utfall (lunge/hoftbojar strech) i ca 5 andetag per ben. Var hos kiropraktorn igar och kande mig lite morbultad sa valde att lyssna pa kroppen och ta det lugnt, jag far gora huvudstaende en annan dag. Tck for dessa fantstiska 10 dagar, varit valdigt passande och skont att borja morgonen med yoga.

  Stina 2016-10-11 02:15:50
  Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Tack till dig Stina! Bra att vi kör lite lugnare nu i några dagar kanske :-). Kram till dig!

   josefinebengtsson 2016-10-11 12:28:58
   Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Tack för att du delar med dig ?

   Coachingmedanna 2016-10-11 09:41:32
   Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Känner precis som du att jag blev superglad när jag såg att det var huvudstående! ? Kanske inte för att jag kan det så bra men för att jag har velat prova det. Bra att du lyssnar på din kropp. Dumt att utsätta den för massa påfrestning när du varit hos kiropraktorn. Grymt att du körde lite annat som passade din dagsform bättre!?

   Rebecka Johansson 2016-10-11 07:40:45
   Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Skönt att lyssna på kroppen, och huvudstående finns ju kvar!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-11 05:57:17 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
 • Åh- skönt med huvudstående. Den här övningen vill jag göra varje dag!
  Vi flyttar på onsdag så yogamattan får klämmas in bland alla flyttkartonger.

  Mirra 2016-10-11 00:20:27
  Svara
 • Puh! Krafterna börjar iofs återvända efter förkylningen men här fattades det helt klart styrka! ?Jag gav mig själv några ärliga försök men slutade när jag kände att det började göra ont i nacken… Jag har aldrig kommit upp i huvudstående på det här sättet utan ”fuskat” med benen på armbågarna först… Är det bara dumt kanske? Större belastning? Men jag älskar känslan efter huvudstående så jag ska jobba mig upp igen! ?

  Sara Alexandersson 2016-10-10 23:25:31
  Svara
  • Svar på Sara Alexanderssons kommentar.

   Bra att du slutade när nacken gjorde ont. Känns det bättra att göra med benen på armbågarna så gör det, inget fel. Super skönt att få bara upp och ner. Kram

   josefinebengtsson 2016-10-11 12:30:36
   Svara
  • Svar på Sara Alexanderssons kommentar.

   Viktigt som du säger att lyssna på kroppen, tror inte det är bra om det gör ont i nacken. Men tyckte själv det kändes lite som att ryggraden/nacken trycktes ihop lite. Kan inte riktigt avgöra om det var en bra eller dålig känsla. Jag tror inte det är ”fusk” att gå upp på armbågarna först, tycker att det känns som ett ganska naturligt steg innan man kommer upp. Men vad vet jag, jag är inget pro? Grymt jobbat iallafall!???

   Rebecka Johansson 2016-10-11 07:45:52
   Svara
   • Svar på Rebecka Johanssons kommentar.

    Kom ihåg att man inte står på huvudet även om övningen heter huvudstående. Styrkan ligger i armarna/axlarna och huvudet är egentligen någon millimeter ovanför golvet just för att undvika att få ont i nacken.

    Magdalena 2016-10-11 08:03:28
    Svara
 • Gooooo kväll! GRYMT JOBBAT allihopa! 10 dagar avklarade ? TACK IGEN Josefine för denna fantastiska utmaning. Det är så roligt!!! ??
  Och tack alla ni andra som gör det till en sådan varm gemenskap ?

  Gjorde också ett litet ”YESSS ✊” när jag såg dagens utmaning i morse. ÄLSKAR huvudstående (precis som jag såg att många av er här gör också ?)
  Det ingår i min dagliga träning och jag ställer mig upp och ner lite här och var när jag känner att jag behöver röra runt cirkulationen lite i kroppen och få energi till hjärnan. Eller när jag bara känner ”fasen vad tråkigt det blev..” efter en stund i huvudstående blir det alltid bättre ?
  I morse hade jag lite svårt att fokusera, huvudstående gick bra men det var lite kruxigt med andningen och fokuset helt enkelt kände jag. Så jag tänkte att jag tar och yogar ordentligt i lugn och ro efter min löprunda på kvällen istället. Och oooooh så mysigt alltså. Hittade en liten brygga vid vattnet, satte på musik och fann ett fokus utan dess like. ?? efter ett skönt flow gick jag upp på huvudet och hade jag ramlar hade jag förmodligen hamnat i plurret så fokusera var tvunget att vara där! ??
  Ja, det var bara så himla härligt! ❤

  Nu är jag så galet nyfiken på vad nästa del kommer att vara! ?
  Sov gott alla yogisar! KRAM

  Tove Blomsten 2016-10-10 23:07:32
  Svara
  • Svar på Tove Blomstens kommentar.

   ÅHHHH tack för din peppande kommentar Tove. Alltså måste ställa mig på huvudet NU. JAJAJAJ….kan inte sluta förundras över hur fin gemenskap som byggs här runt yogan och livet. OTROLIGT!!!!! <3 <3 <3 <3 <3

   josefinebengtsson 2016-10-11 12:32:12
   Svara
  • Svar på Tove Blomstens kommentar.

   Vilken underbar delning! Håller med, så himla roligt att man är ett enda stort gäng som pishar och peppar varandra!?? Det kanske var ett bra tips, ta huvudstående någonstans där man absolut inte vill ramla, då har man inget val än att ha full fokus haha?☯️

   Rebecka Johansson 2016-10-11 07:49:01
   Svara
  • Svar på Tove Blomstens kommentar.

   Åh vad fantastiskt det låter! Vilken underbar måndagskväll du fick till!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-11 05:58:38 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
 • Hej! Hoppas alla mår bra! Igår var det en sån dag med familjen och jag missade min yoga ? vilket gjorde att jag har varit dubbeltaggat för idag och just kom det handstående! Någonting jag drömmer om att kunna göra! Inte där än, men tränar för att komma närmare varje dag! Och idag kunde jag lyfta 1 fot från märken! Vilket för mig det är mycket! ?? trevlig kväll allihopa! Namaste ??

  Lorena 2016-10-10 22:56:31 http://liveforever.se
  Svara
 • Idag kom yogan av sig själv. 90 min yang och yin med instruktör som jag verkligen gillar. Så härligt. När alla la sig med benen upp mot väggen övade jag mig på dagens position en stund. Faktiskt en intention jag formulerat för 2016 – att lära mig huvudstående:) Tyvärr har jag börjat träna mot vägg och det gör det svårt att släppa tryggheten. Är det någon som har tips..?

  Anna 2016-10-10 22:32:12
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Kan du inte lägga lite mjukar kuddar eller en madrass framför? Det gjorde jag, så visste jag att det inte skulle göra så ont om jag ramlade. Jag bad även min sambo stå och passa om jag ramlar så att han skulle kunna ta emot. Då kände jag mig trygg, vilket gjorde att jag snabbt vågade testa ensam. Lycka till!??

   Rebecka Johansson 2016-10-11 07:53:20
   Svara
 • Tack för att denna ställning kom just idag ? Efter en dag upp och ner är det skönt att vända tillbaka livet med ett huvudstående. Sen vår son kom i maj har det varit tufft att resa benen med hjälp av magen och jag har ofta stannat i lotusställning. Nu tar jag mig upp, om än lite svajigt men lika skönt ändå ? Tacksam för min kropp och vad den ger, Namaste ✨

  SmilingSam 2016-10-10 22:02:36
  Svara
  • Svar på SmilingSams kommentar.

   Åhhh va bra!!! KRAAAM

   josefinebengtsson 2016-10-11 12:33:36
   Svara
  • Svar på SmilingSams kommentar.

   Fin förklaring:) Så ska jag tänka när det har varit en kaos dag, vända tillbaka huvudet rätt med en huvudstående? Grymt att du tar dig upp! Det svajiga blir ju bara bättre och bättre om man vågar och övar☯️

   Rebecka Johansson 2016-10-11 07:56:47
   Svara
 • Första gången jag skulle pröva på Huvudstående hemma mot vägg satt min sambo i soffan och trodde att han var nån slags yogaguru som kunde ALLT om huvudstående…
  Det kan han INTE! ”- Gör sig, gör så, ihop med armarna, isär med armarna” osv

  Det slutade med att jag såg mitt liv passera i slowmotion på väg ned mot golvet. Jag tippade åt sidan över kompostgallret och drog dessutom med mig ett draperi.

  Jag lovar att jag hade sidrutor istället för magrutor efter gallret i flera dagar efteråt.
  Nu för tiden gör jag Huvudstående på rätt sätt, ibland kör jag mot väggen ibland har jag lyckats ”fristående”. Men det bästa är att jag får sån jäkla power och ett härligt rus i kroppen efteråt!

  Tack för en härlig förstavecka med underbara utmaningar!
  Vi är alla så grymma Yogisar!
  Puss å kram ifrån ett stormigt Gotland????

  Tora 2016-10-10 21:52:52
  Svara
 • Weeehoo jag trodde inte att jag skulle klara huvudstående men jag gjorde det på första försöket! Vilken kick det gav!! 😀 Började med solhälsningar och fick till ett väldigt härligt flow idag. Det gjorde att jag kände mig supertaggad inför huvudstående. Har faktiskt längtat efter att testa ända sedan jag såg det var dagens position i morse. Det är en skön känsla nu efteråt när man har varit uppochner ett par gånger. Heja måndag, nu är jag redo för nästa fas! 😀 Kram på er alla, det är så himla härligt att läsa allas delningar <3

  Rebecka 2016-10-10 21:50:50
  Svara
 • Alltså åh, gillar inte huvudstående. För att jag liksom inte förstår hur det är praktiskt görbart! I alla fall inte med kroppen jag befinner mig i!
  Fick verkligen tvinga mig ner på mattan idag. Som tur var lyckades jag skaka loss med lite härligt flow och det kändes ändå ok att börja försöka gå in i huvudstående.
  Försöker se det som att all praktik jag gör är för att stärka kroppen, göra den smidigare och starkare. Plötsligt en dag kanske jag står där på huvudet och det inte alls känns som en omöjlighet. Och på vägen dit ska jag ha himla härligt och kul!

  Klara 2016-10-10 21:36:56
  Svara
 • Idag va jag på en free flow klass. Jag har tränat på huvudstående ett tag men inte riktigt lyckats få till det än. Kommer inte upp med benen utan att hoppa upp, antar att det är core man ska stärka då? Några tips på övningar för att stärka core?

  Cecilia 2016-10-10 21:01:51 http://www.instagram.com/ccyogastory
  Svara
 • Huvudstående upplever jag som lite läskigt, det känns som det ligger en bit utanför min kontroll!? Samtidigt är det något som jag faktiskt vill lära mig, att hitta styrkan och tekniken och våga lita på min kropp. Så jag övar (ibland) och hoppas och tror att en dag!? Jag brukar tänka att så länge jag fortsätter att leka mig fram till positioner jag tycker är svåra så håller jag mig ung i kroppen!?

  Sandra 2016-10-10 20:59:43
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   PRECIS, låter mycket vettigt tycker jag. Vi får inte sluta våga prova nya grejer för att vi blir äldre ju. Nyfikenhet varar längst! <3

   josefinebengtsson 2016-10-11 12:37:27
   Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Tror att många tycker att huvudstående är en lite/mycket läskig position, den är ju inte direkt naturlig? Du har helt rätt inställning! Våga leka lite och öva så kommer du dit en dag när det bara funkar✨

   Rebecka Johansson 2016-10-11 08:06:01
   Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Åh du kommer definitivt att klara den, det är bara att öva.

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-10 21:41:53 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
 • God kväll yogis ? Åh lite sorgset idag men samtidigt jätte tacksam ?? Det var typ exakt ett år sedan jag skadade nacken i huvudstående så kan inte göra den, i alla fall inte ännu..jag var för snabb upp då och spände mig mer än hade styrkan med mig. Tyckte beskrivningen var jätte bra och tydlig så skall spara den till framtiden. Jag fortsatte istället på gårdagens. Först meditation, rotationer, halvbrygga, skulderstående..sen kände jag mig stark och gjorde triceps armhävningar och rygglyft:) Väldigt glad över att fått in daglig rutin och uppskattar yogan hemma dör man själv bestämmer tempo och asanas ??❤️ Så tusen tack, hur va dagen upp och ner alla som kom upp?? Kramar ?

  Jessica Karlsson 2016-10-10 20:41:25
  Svara
 • Gokväll! ❤ ?
  Yoga bliss!
  Idag har jag varit på en timmes medicinsk yoga. Så otroligt tacksam att få delta i den gratis! Älskar att landa på mattan med lugna rörelser och fokus på andning och insidan.
  Jag hade ett utmanande möte i morse vilket gick fantastiskt! Energikrävande så eftermiddagen spenderade jag i soffan.
  Sen fick jag för mig att prova huvudstående utan matta och skyddskuddar. Tänkte att men jaja jag ska ju bara prova och jag kommer ändå inte att kunna lyfta upp benen. Ha! Jag han känna att Wow jag hittade balansen med benen uppe och nästa tanke, men oj då. Jag dunsade på garderoben. Jag landade på rygg men utan skador. Stackars katten fock säkert trauman.
  Note to myself: kuddar som skydd och förminska inte dig själv ❤?
  Jag kände också att bär jag har händerna knäppta så fick jag ont lillfingret som låg längst under. Hur gör ni andra? Tyngd på underarmarna antar jag?
  Det är en fördel med en adhd att inte vara rädd med yogan men det kan vara lifarligt ?
  Tack så mycket för era delningar och stöd! Så tacksam för detta! Tack så mycket Josefine! ❤

  Hanna L 2016-10-10 20:27:50
  Svara
  • Svar på Hanna Ls kommentar.

   Fint hanna. Bra med lite kuddar runt omkring. Precis, största delen av vikten är på underarmarna. Du kan vrida in det understa lillfingret så att det är parallellt med det andra lillfingret så att vikten kommer på båda istället – brukar bli lättare. Tack till dig för alla härliga och ärliga kommentarer. KRAAAAM

   josefinebengtsson 2016-10-11 12:42:38
   Svara
  • Svar på Hanna Ls kommentar.

   Åh har tänkt flera gånger att jag skulle vilja börja på medicinsk yoga! Haha kuddar är ett måsta i början? Bra att du inte skadade dig iallafall✨

   Rebecka Johansson 2016-10-11 08:15:19
   Svara
  • Svar på Hanna Ls kommentar.

   Vi har inte sjungit ännu men lyssnar på skön musik samtidigt och ja det är riktigt mysigt ❤

   Hanna L 2016-10-10 21:15:51
   Svara
  • Svar på Hanna Ls kommentar.

   Älskar mediyoga, sjunger ni mantran och myser? Kramar! ?

   Jessica Karlsson 2016-10-10 20:45:48
   Svara
  • Svar på Hanna Ls kommentar.

   Vilket härligt inlägg! ??
   Ett tips är att lägga in det understa lillfingret så dina lillfingrar ligger brevid tätt intill varandra istället för att den lilla minstingen ska bli mosad ?
   Är så svårt att förklara i text med hoppas du förstår hur jag menar? Kram

   Tove Blomsten 2016-10-10 20:39:25
   Svara
 • Den här positionen tycker jag är svår för jag hittar inte en bra plats på huvudet att lägga tyngden eller rättare sagt den delen av huvudet som är i marken. Tycker att det blir ett obehagligt tryck. Är det någon som har tips på hur man ska komma ifrån den känslan? Vill så gärna lära mig huvudstående=)

  Sanna 2016-10-10 20:17:48
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Hej fina. Försök ha den mesta av vikten på armarna och händerna dvs ganska lite på själva huvudet. Och för att hitta rätt avstånd kan du ta en av dina händer och placera nedre delen av handen vid ögonbrynen och fingrarna upp mot huvudet – där långfingretet hamnar brukar vara ett bra låga för huvudet att placerar i mattan. Ett vanligt fel är att man står för långt fram på huvudet dvs typ vid pannan och nacken måste böjas mycket. Lycka till. Tålamod. KRAM

   josefinebengtsson 2016-10-11 12:45:46
   Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Ett tips är att sitta rakt upp och lägga en bok på huvudet. Där boken kan ligga som mest stilla är ofta den punkten på huvudet du kan balansera bäst på. Sedan hjälper ju armarna till väldigt mycket i huvudstående.
   Du kan också sätta dig i förberedande position till huvudstående mrd armarna redo men bara rulla huvudet på mattan och känna efter ordentligt, vart har jag min plattaste punkt? Prova dig fram, hoppas tipsen kan hjälpa dig något ? stor kram! ?

   Tove Blomsten 2016-10-10 22:21:36
   Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Jag lägger tyngden mer på armarna och håller uppe med ”coren” på så sätt minskar trycket på huvudet. Jag vet inte om det är regelrätt men det gör iaf så att jag kan njuta av huvudståndet ✨

   SmilingSam 2016-10-10 21:53:35
   Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Jag fick lära mig att rulla huvudet från pannan och bak försiktigt och bara känna på att ha huvudet i golvet, det tar tid innan man vänjer sig vid trycket. Kramar ???

   Jessica Karlsson 2016-10-10 20:47:43
   Svara
 • Vaknar på morgonen och längtar efter att kika in på Josefines blogg för att se dagens utmaning 🙂
  Idag är det huvudstående på schemat. Det gjorde jag även igår. I våras/tidiga sommaren gjorde jag mina första försök att stå på huvudet. Det gick med en vägg till hjälp. Sedan har jag testat flera gånger både med och utan vägg. Jag kan! Måste dock ha något mjukt under huvudet (gräsmattan är perfekt), lyfter sakta ett ben i taget samtidigt som jag kopplar på magmusklerna. Blir så nöjd och stolt varje gång 🙂
  Övning ger färdighet.

  Anna 2016-10-10 20:15:27 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • Dagens yogapass var med min vän vi körde lite solhälsningar nu på kvällen efter en lång dag med asiatisk buffé & höst-fotografering. Så rolig dag men lite rörelse i kroppen var nödvändigt efter posering i kylan bland höstlöv 😉
  Vi provade att stå på huvudet, dagens huvudstående var lite vingligt men otroligt skönt för huvudet att komma upp och ned.
  Minns fortfarande känslan när jag förra året lyckades stanna kvar i huvudstående för första gången. WOW!

  Minna 2016-10-10 20:13:57 http://Mittkokoshjarta.isilife.se
  Svara
 • Dag 10: huvudstående. Bjuder på en bild från sen sommar. Idag är jag så förkyld och inte alls sugen på att stå upp och ner. Men jag mentaliserar mig dit. Både till värmen och känslan av att skifta perspektiv. Jag kan fortfarande inte dra mig upp med hjälp av magmusklerna. Jag spark upp mot ett stöd. Men jag känner mig stark och jag känner att jag är en bit på väg. Min yogaresa ? Vad väntar imorgon? @yogini.elena

  Elena 2016-10-10 19:57:33
  Svara
 • För ett par år sedan bodde jag i USA, jag var väldigt ensam och spenderade mestadels av min lediga tid (jobbade där) med att träna. Bland annat gav jag mig tusan på att lära mig huvudstående, jag övade varje dag- ibland vågade jag inte alls, ibland föll jag. Men så en dag klarade jag ett huvudstående helt på egen hand, utan vägg och sedan den dagen har jag varit fast. jag gör huvudstående överallt, så fort jag behöver lite självförtroende eller lugn eller har tråkigt så gör jag ett huvudstående. Jag har gjort det i snön med skidhjälm och pjäxor, på stenar vid havet (aj), i skogen, på sjukhuset (!), på flygplatser, på bryggan och givetvis- hemma på yogamattan! Huvudstående är ”min” position, den jag förknippar med mig själv. Den inger ett lugn och harmoni i min kropp som jag inte kan finna på annat sätt. Därför fick jag till ett litet glädjetjut när jag såg dagens övning, vilket underbart avslut på den aktiva delen av Josefines Yogautmaning! Med flaggan i topp (snarare tårna i topp) avslutar jag nu den aktiva delen och går in i nästa utmaning med glädje!

  Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-10 19:54:40 http://www.nouw.com/my_journey
  Svara
 • Dag 10. Känsla innan yogan – trött. Satte på min yogaplaylist och började med flowiga solhälsningar med improvisationer, plankor och höftöppnare för att avsluta med Salamba Sirsasana – huvudstående. Känsla efteråt – skön energi och hungrig som tusan. Nu – varmrökt lax, kokta ägg och te ❤️

  Ann-Charlotte 2016-10-10 19:45:55 https://www.instagram.com/bycharma/
  Svara
 • Jag kände också på mig att vår sista aktiva position skulle vara huvudstående!! Hihi :* Jag tycker den är lite läskig.. Har aldrig kommit in i den själv men med hjälp av yogalärare, och känslan när man har allting på plats… OMG – obeskrivligt. Idag blev det yoga efter jobbet för mig. Både kroppen och huvudet var trötta så det blev softyoga för mig. Så skönt. Provade mig på huvudstående och kom till steg två som jag är nöjd med idag 🙂 Ska leka i de här sekvenserna meeeeer. Ser fram emot min resa till huvudstående. Tålamod <3 KRAMAR

  Thilda 2016-10-10 19:04:12
  Svara
 • Det här klarar jag inte alls. Måste nog ha en lärare bredvid mig för att få till det. Drömmer om att en dag klara och våga huvudstående.

  Hanna 2016-10-10 19:03:27
  Svara
 • Jag har hittat värsta bra stället för yoga på kontoret. Dessutom perfekt för att både fota och filma. 🙂 Idag tog jag ett yoga break innan jag tog lunch. Så mycket energi huvudstående ger! Coolt! 😀

  Nellie Rolf 2016-10-10 18:43:15 http://www.minvardagshalsa.se
  Svara
 • Hej allihopa! Tack för att ni är här och delar med er av era berättelser. Både vackert och lärorikt! ❤ Idag hade jag lite ont i ryggen efter flera timmars lövräfsning på jobbet. Jag började därför med att ta hand om ryggen med diverse sköna övningar (bland annat katten och kon), sen gjorde jag tre långsamma solhälsningar. Jag testade lite förberedelse inför huvudstående. Just nu känns det som att jag aldrig kommer att stå på huvudet, men jag blir gärna överbevisad. Vem vet vad som händer om kanske tio eller tjugo år? Jag tänker minsann fortsätta utvecklas. ☺ Kram på er alla! ❤

  Emma K 2016-10-10 17:28:00
  Svara
 • Hej alla fina, duktiga yogisar där ute!! Vill först bara säga att ni allihop verkar vara helt fantastiska och liksom många andra skrivit här känns det så häftigt att man kan gå in här o bara få SÅ mkt pepp, tips, råd och allmänt härliga kommentarer! Daglig boost!! ?? Jag har fått ta ett steg tillbaka från utmaningen i helgen då jag har varit jätteförkyld och mest legat men imorse kände jag äntligen lite energi återvända till kroppen! Härligt! Gjorde ett lungt flow innan frukost o kände hur kroppen sakta väcktes till liv. Huvudstående är en position jag har blandade känslor för. Närmade mig denna övning med ganska mkt rädsla till en början men känner numera att rädslan lagt sig och att den ist medför så mkt styrka och självsäkerhet! Hur fantastiskt är det liksom inte att stå upp o ner, se allt ur ett annat perspektiv en stund och bara vara 100% fokuserad?!? Hoppas ni alla har en underbar dag!???

  Susanna 2016-10-10 15:38:25
  Svara
 • Hej! Jag känner mig lite deppig idag tror att det är vädret( i stockholm), att jag fortfarande är förkyld fast jag försökt kurera mig och det är så frustrerande när man vill vara pigg och träna! Sen är det ju att jag kan inte stå i huvuddtående…det visste jag innan men det blir så uppenbart på något sätt nu när man är med här och man vill utmanas och klara något och så går det inte. Jag har inte tillräckligt stark bål för att klara detta och så är jag lite rädd också.
  Men jag vet ju att yoga inte innebär att man ska kunna saker och att man kan få ut lika mycket av att göra positionen på andra sätt. Det positiva är att jag verkligen försökte idag tack vare den fina beskrivningen!

  Maria Gelderman 2016-10-10 14:31:28
  Svara
  • Svar på Maria Geldermans kommentar.

   Tack Maria så klok delning. Precis så precis så. Det spelar igen roll huruvida du kom upp eller ej. Du gjorde ditt bästa och observerade vilka tankar som kom upp. KRYA PÅ DIG fina!!!! <3

   josefinebengtsson 2016-10-11 12:52:08
   Svara
  • Svar på Maria Geldermans kommentar.

   Här kommer en stor kram ?

   Tove Blomsten 2016-10-10 22:35:00
   Svara
  • Svar på Maria Geldermans kommentar.

   Känner med dig Maria! Tradigt väder nere i Skåne också och en ordentlig förkylning på det.. Vet även hur den där känslan kan gnaga i en, att man inte kan, fast än man vet att det är helt ok och att det inte handlar om prestation. Var snäll mot dig sj, prova dig fram sakta mot en vägg och kanske med någon vid sidan om dig! Låt det ta tid???

   Susanna 2016-10-10 15:21:43
   Svara
  • Svar på Maria Geldermans kommentar.

   Känner med dig, vädret påverkar mig massor också. Starkt av dig att du försöker trots att du inte är på topp. Krya på dig och ta väl hand om dig ❤

   Charlotte Trollmarker 2016-10-10 14:48:18
   Svara
  • Svar på Maria Geldermans kommentar.

   Hoppas att du finner lite pepp och motivation idag! Kan också känna mig nere och deppig när man inte klarar en position (blir ju inte direkt bättre om vädret dessutom är dåligt), tex häromdagen när jag inte fixade kråkan. Just huvudstående är ju en övning som få personer klarar på första försöket (om de inte är exemplariskt tränade), jag tränade på den dagligen i säkert ett halvår innan jag lyckades. I början var jag kvar med fötterna helt i marken och kände bara markens tryck emot huvudet, så småningom kunde jag stå mot en vägg och idag har jag inga problem att ta mig upp i huvudstående utomhus med full blåst omkring mig. Det handlar även om fokus och att våga. Bara att träna träna träna så kommer du lyckas snart! Kram

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-10 14:41:35 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
 • Huvudstående – jag hade det på känn.
  Jag till och med drömde om yoga och utmaningen. Drömde att vi skulle göra huvudstående och några komplicerade flöden som heter ”dansande apan och flygande tranan”? (vet inte om det är något som finns på riktigt) Men man kan ju helt klart säga att yogan har tagit sig in i mitt medvetande. ?
  Huvudstående är något jag vill lära mig då det finns så många fördelar med hur det påverkar kroppen.
  Har aldrig testat då jag inte känt mig redo, har gjort delfinen istället.
  Men idag var det ju dagens utmaning och då måste man testa.
  Utmaningarna har verkligen vidgat mitt sinne och jag är inte lika rädd för att testa längre, man kan alltid backa.
  Maken var hemma så han var min vägg.
  Måste erkänna att riktigt så starkt i bålen är jag inte att jag kan göra rätt lyft av benen så han hjälpte mig upp med benen.
  Riktigt skönt att stå upp och ner. Tyvärr så drar jag åt vänster när jag står rakt enligt mig själv. Så när jag försöker kompensera/stabilisera då känns det som om jag är en ostbåge till höger. (Känns likadant när jag gör plankan och min PT rättar till mig)
  Nu känner jag tyvärr av min onda axel.
  Så när jag har yogapass i kväll då ska jag be min lärare om hjälp och tips så att jag snart kan genomföra denna ställning korrekt ?

  Önskar er alla en underbar dag
  Kram ?❤

  Charlotte Trollmarker 2016-10-10 12:50:15
  Svara
  • Svar på Charlotte Trollmarkers kommentar.

   Haha ja det verkar verkligen som yogan gjort starkt intryck ? det var ju inte så pjåkiga namn ändå ?? ??
   Grym att du provade och fixade det såpass! Att du är medveten om att din kropp drar åt ena hållet är ju superbra, då kommer du lära dig hur du ska handlas med det och vilka muskler du behöver bygga upp för att stabilisera kroppen! Kram ?

   Tove Blomsten 2016-10-10 22:40:08
   Svara
  • Svar på Charlotte Trollmarkers kommentar.

   <3 Kram!

   Mia Haglöf 2016-10-10 20:07:43
   Svara
  • Svar på Charlotte Trollmarkers kommentar.

   Haha vilken härlig dröm!! :* Coolt att du vågade dig in i positionen och perfekt att ha maken som vägg! Jag tänker också prova den igen snart när jag har någon som kan hjälpa mig. Kram

   Thilda 2016-10-10 19:14:03
   Svara
  • Svar på Charlotte Trollmarkers kommentar.

   Hahaha dansande apan vill jag prova!?
   Modigt att du utmanade och provade huvudstående! Det är en svår position men såå värd att kämpa för! Lycka till!??

   Susanna 2016-10-10 15:23:57
   Svara
  • Svar på Charlotte Trollmarkers kommentar.

   Haha vad kul att du drömde om det- dansande apan låter ju onekligen som en spännande position! Den hade jag veta prova! Vad kul att du lyckades med huvudståendet idag, mänsklig stöttepelare är ju alltid bra (dessutom kan de ju då komma med några väl valda instruktioner om hur man står). Hoppas att du får en fin dag och att smärtan i axeln ger med sig!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-10 14:44:04 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
 • Tillbaka in action igen efter en helg iväg på hotellnys med min fina sambo. Så bestämde mig för att ta vara på tiden tillsammans, vilket det varit väldigt ont om på senaste tiden, och ”ta igen” yogan idag nöt han ändå sover inför nattens jobbpass och jag slutade tidigt 🙂 Jag började med ditt pass ”Bodycheck Vinyasa” på Yogobe (SÅ BRA!) oh fortsatte sedan med ”dagens position” för de dagarna jag hade missat – nu sist dagens position, huvudstående. Jag fann den utmanande som vanligt, och hittade inte riktigt balansen de 3 första gångerna – men äntligen, på fjärde försöket, så kunde jag stå kvar 5-10 andetag och det var riktigt skönt. Kände verkligen att jag kunde pressa ner underarmarna och skydda nacken på ett helt annat sätt än tidigare gånger i huvustående, så det kändes riktigt bra. Känns som en uppiggande position, som jag vill börja göra oftare!
  TACK <3

  Victoria Warg 2016-10-10 12:28:04
  Svara
 • Sitter och kollar igenom både instagram och alla kommentarer här under varje dags inlägg. Ni är så många. Så härliga! Blir så glad att läsa om era känslor, upplevelser, motgångar, anpassningar mm. Skulle vilja skriva en kommentar till var och en av er, men hinner inte med det och har då svårt att välja ut några få. Därför vill jag skriva här till er alla; ni är grymma! Tack Josefine för att du peppat oss in i den här gemenskapen. Alla känns ju typ som mina vänner, vi gör detta tillsammans. Stor kram till er alla!! ❤️

  Elena 2016-10-10 11:59:22
  Svara
  • Svar på Elenas kommentar.

   Ja ååh känner precis samma sak! Vill kommentera på allas inlägg men då hinner jag få trycksår av stillasittande och ögonen ploppar väl ut av allt skrollande ? för vi är ju så många och det är ju såååå underbart! ❤❤

   Tove Blomsten 2016-10-10 22:45:11
   Svara
  • Svar på Elenas kommentar.

   ? jag brukar också kolla igenom instagram. Roligt och inspirerande att följa alla som är med.

   Anna 2016-10-10 20:09:23 http://Ingenannansord.wordpress.com
   Svara
  • Svar på Elenas kommentar.

   SÅ vackert!!!

   Thilda 2016-10-10 19:04:47
   Svara
  • Svar på Elenas kommentar.

   Åhh så fint! Håller verkligen med! Vilken underbar liten community det har blivit här alltså! Kramar till dig?

   Susanna 2016-10-10 15:25:22
   Svara
  • Svar på Elenas kommentar.

   Håller med <3 Så kul att det blir en community av det och att det känns som att vi "gör det här tillsammans" 🙂 Ha en fin dag alla, och fortsätt dela med er!

   Victoria Warg 2016-10-10 13:11:19
   Svara
  • Svar på Elenas kommentar.

   Håller med! Så kul att läsa om allas ärliga uppdateringar och utveckling.
   Ni är grymma ❤

   Charlotte Trollmarker 2016-10-10 12:55:16
   Svara
  • Svar på Elenas kommentar.

   Åh stor kram till dig också! Jag tycker också att det är helt fantastiskt vilket community som har växt fram här!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-10 12:11:51 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Elenas kommentar.

   Åhhh Elena! Håller verkligen med. Otroligt med denna gemenskapen. Känner mig också lite otillräcklig. Vill ju svara på ALLA kommentaren men så vackert att vi svarar ihop. Känns som jag känner er alla också. <3

   josefinebengtsson 2016-10-10 12:09:15
   Svara
 • God morgon! Mina muskler var trötta och då jag har kämpat ganska mycket i solhälsningar. Men sen plötslig i Huvudstående allt har lugnat sig och det kändes att min kroppen var stark och stödjande;). Ha en fin början av vecka!

  Gabriela 2016-10-10 09:48:07
  Svara
 • Har tyvärr inte kunnat göra de senaste övningarna. För svåra för mig. Har fått ersätta med annat. Härligt i alka fall ?

  Gunvor Engström 2016-10-10 09:11:13 http://gunvorengstrom.se
  Svara
  • Svar på Gunvor Engströms kommentar.

   Starkt jobbat, härligt att läsa din ärliga kommentar och att du fixar egna lösningar av utmaningarna. Ha en fin dag ?

   Charlotte Trollmarker 2016-10-10 14:51:46
   Svara
  • Svar på Gunvor Engströms kommentar.

   Oavsett nivå är det härligt att du fortsätter med utmaningen och ersätter övningarna! Man ska alltid lyssna på kroppen och göra det på sin egen nivå!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-10 12:13:10 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
  • Svar på Gunvor Engströms kommentar.

   Bra att du hittat saker som funkat för dig G. Yogan kan man ju verkligen modifiera till sig själv. Exempelvis föra fötterna upp i luften mot 90 grader ger ju samma härliga effekter som shoulderstand och headstand. Janne är ju en otrolig inspiration för att alla kan yoga och hitta sin grej :-).

   josefinebengtsson 2016-10-10 12:13:05
   Svara
   • Svar på josefinebengtssons kommentar.

    Jag låg en lång stund med fötterna upp emot en vägg efter att inte ha kommit längre än till steg ett i huvudståendet. Det var faktiskt en stark position. Den ska jag ha med i min repertoar framöver. Nedåtgående hunden är ju också jättebra.

    Hanna 2016-10-10 20:07:22
    Svara
 • Det här med att stå på huvudet har jag alltid tyckt varit lite läskigt, likaså idag. Jag gjorde några försök men har svårt att komma upp utan att behöva ”hoppa” upp med fötterna. Vill så gärna kunna huvudstående för den här positionen är ju verkligen ren magi! Jag ska göra ett nytt försök på min klass ikväll när jag kan få lite hjälp av min yogalärare. Övning ger färdighet! ☺️??

  Emma 2016-10-10 08:58:32
  Svara
 • Vilken utmaning, att släppa taget och faktiskt våga. La märke till hur jag redan innan jag gav denna övning en chans, mentalt var inställd på att jag absolut inte skulle klara av denna position. Rädslan av att jag kommer att skada mig och att jag inte är tillräckligt skicklig yogis för att manövrar huvudstående. Detta kanske säger mer om min mentala inställning till saker och ting….värt att notera 😀 Kom till steg 2 idag och är ändå stolt att jag faktiskt gav det en chans. Ska testa denna igen när jag har någon med mig. Ha en fin dag <3

  Victoria 2016-10-10 08:50:27
  Svara
 • Morning! Tillbaka till störda nätter med sjuka barn – som ligger under och över en under passet – halvt fokus idag, men mysigt med en treåring på bröstet under lite avslutande andningsövningar ?

  Anna-Klara 2016-10-10 07:52:33
  Svara
  • Svar på Anna-Klaras kommentar.

   Förstår dig fullständigt. Skönt att du ger dig lite tid för yoga ändå och passar på att njuta tillsammans i avslappningen – det är så härligt ❤

   Charlotte Trollmarker 2016-10-10 13:03:23
   Svara
  • Svar på Anna-Klaras kommentar.

   Ojojoj…du får dig verkligen en utmaning. Så fint att du kör Anna-karin!

   josefinebengtsson 2016-10-10 12:15:42
   Svara
 • Jag började dagen med snooooozee…..men när jag väl kom upp så var det härligt att börja yogan med skön musik till Deva Premal låtlista youtube…huvudstående mot vägg fungerar för mig…..Nu iväg på spännande fiolkurs……Glad måndag..

  Karin O 2016-10-10 07:39:34
  Svara
  • Svar på Karin Os kommentar.

   Åhhhh va härligt!!! Njut av musiken idag. Misstänker att det är ren meditation för dig att spela.

   josefinebengtsson 2016-10-10 12:16:12
   Svara
 • God morgon.
  Jag kom upp!!! Vilken morgon, vilket härligt flöde jag hade när jag satte ihop alla utmaningarna. Så roligt! Ha en bra dag allihopa.

  Helen 2016-10-10 07:36:44
  Svara
 • Allergibehandlingsdag idag så det blev en lugn start. Kände att jag var stel i höfterna så jag fokuserade på det. Fick stanna länge i barnet eftersom jag tydligen var en rolig klätterställning då. Så skönt.

  Sparar huvudstående till kvällen när jag bara riskerar mig själv om jag skulle tippa. Har inte provat huvudstående i yogan, men stod en del på huvudet när jag tränade capoeira för hundra år sedan. Ska bli kul att se hur det går nu.

  Malin / @nilamyoga 2016-10-10 07:09:05
  Svara
 • God morgon! ☀️
  Jag hade en tuff natt: svårt att somna och ojämn sömn. När jag vaknade hade jag verkligen inga solstrålekänslor.
  Jag rullade ut mattan, gjorde mina 10min med solhälsningar, jag var stel och ofokuserad. Hittade tillbaka till mig själv bara genom stor ansträngning.
  Men sen. Huvudstående. Hipp hurraa!!! Jag ÄLSKAR huvudstående. Som jag tidigare nämnt att jag älskar inversioner och balansering. Det känns liksom lite busigt att stå på huvudet. Super kul.
  15andetag up-och-ner & några sköna stunder i barnets position och voilá: Måndagen känns mycket roligare! Yay!! ?

  Siiri 2016-10-10 07:00:16
  Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Haha ja ja jaaaa! Busigt ✊? älskar också huvudstående och man känner sig som sagt, lite busig ”här står jag upp och ner, inga konstigheter” ?
   Härligt att det blev så bra tillslut efter den tröga natten och starten ? kram

   Tove Blomsten 2016-10-10 22:51:23
   Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   ?❤

   Charlotte Trollmarker 2016-10-10 13:05:01
   Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Yes, yes, yes! Huvudstående är också mitt knep för att vända de där negativa spiralen. Bästa bästa. <3

   josefinebengtsson 2016-10-10 12:36:12
   Svara
  • Svar på Siiris kommentar.

   Jag håller verkligen med, perfekt måndagsövning för att sätta lite flärd på denna grå måndag. Hoppas att du får en fin dag Siiri!

   Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-10 12:17:57 http://www.nouw.com/my_journey
   Svara
 • Jaaa! Detta är min absoluta favorit 🙂 Får så mycket positiv energi av denna asana 🙂 Första gången jag klarade att stå på huvudet blev jag så lycklig att jag ville upp och hoppa, dansa lite discodans men fick då lära mig vikten av att landa i barnet innan. En fördel om någon är stel är att värma upp kroppen ordentligt, särskilt i höfterna … det underlättar när du ska tippa upp höften innnan du lyfter benet/benen. Jobba gärna mot en vägg om du är nybörjare
  Love it, love it love it!!! Lycka till allihopa <3
  KRAM

  Mia Haglöf 2016-10-10 06:54:55
  Svara
 • JAAA! Åh, my All time favorite! Börjar varje dag med lite huvuudstående men måste smita till jobbet nu så ska skriva mer ikväll efter mitt längre flöde! Jag som annars avskyr måndagar fick redan en bättre start på måndagen bara av att läsa vilken övning vi ska jobba med idag!

  Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-10 06:34:29 http://www.nouw.com/my_journey
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!