Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

YOGAUTMANING Del 1: Aktiv Yoga

Yoga utmaning josefine bengtsson Yoga utmaning josefine bengtsson

WIHOOO! Så i morgon börjar vår yogautmaning där vi logar en kvart om dagen under hela oktober. Första pris är en resa med Yogiakademin. Läs mer HÄR.

 

Det finns ju oändligt många olika yogaformer och delar inom yogan. Som jag skrev igår så är denna utmaning uppdelat på tre olika områden – Aktiv yoga, Stilla yoga och Pranayama. De första tio dagarna kommer vi kika på olika övningar och aspekter av den aktiva yogan, därefter blir det Pranayama (det vill säga yogiska andningsövningar) och tillsist landar vi i stilla yoga övningar.

 

Så Aktiv Yoga passar bra att göra för att väcka kroppen eller hitta fokus när hjärnan går på högvarv. Yogaformer som vi kan kalla aktiva är exempelvis Vinyasa, Ashtanga, Anusara, Bikram, Jivamukti och Power-yoga. I dessa former av yoga engagerar vi våra muskler och rör kroppen mellan olika positioner i ett slags dynamiskt flöde. Det kan ibland upplevas väldigt fysiskt utmanande, vilket kan vara härligt men det kan också leda till prestationsångest. Låt oss under de här övningarna släppa prestation, perfektion och det där med att nå ett framtida mål, och i stället helt landa i vår kropp − känna hur den känns på insidan.

 

I denna del som alltså pågår under våra första tio dagar kommer vi börja dagen med solhälsningar för att värma upp kroppen och sen utforska en ny position varje dag. Du väljer själv vilken typ av solhälsningar du vill göra. Om du vill ha guidning kommer jag länka till en av video med härliga solhälsningar och även till ett inlägg med bilder som beskriver solhälsningen mer grundläggande.

 

Själv kan jag inte leva utan mina solhälsningar och aktiva yogapositioner på morgonen – bästa bästa starten!

 

Så imorgon kör vi igång. WIHOOOOO!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Så fin start!

  Elena 2016-10-20 05:39:12
  Svara
 • Låter som ett bra upplägg! Har även fått in mammsen på yoga och hon är med på utmaningen också. Ska bli riktigt kul både att göra detta som en personlig resa men även att göra det tillsammans med sin mamma!

  Ida L/ @im_healthyenergy på IG 2016-09-30 21:21:23
  Svara
 • Hej Josefine!

  Så spännande med yogautmaning. Har dock dragit på mig en ordentlig förkylning med feber.
  Kan man/bör man yoga när man har feber och hela kroppen värker? Kan yoga hjälpa till i tillfriskningen eller bör man vänta tills man är frisk?
  Tack för en jättefin blogg!

  Sara 2016-09-30 14:12:10
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Hej Sara! Fint att du vill vara med. Du bör nog vänta lite att sätta igång. Låt kroppen vila en stund, du kan alltid göra en stillasittande meditation sålänge. När förkylningen börjar avta brukar jag känna att yogan kan hjälpa mig att tillfriskna snabbare. KRYA PÅ DIG! <3

   josefinebengtsson 2016-10-01 12:22:02
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!