Ida Högberg – denna härliga kvinna på bild har skämt bort mig (och alla andra på retreaten) så mycket dessa veckor. Varje dag har hon överträffat sig själv och skapat nya magiska kreationer bestående av Bretagne härliga råvaror. Både min kropp och själ älskar det. Hon har allt som oftast överraskat med underbara desserter exempelvis denna heeeeeelt otroliga Raw Food Tårta. TRY IT!
Tårtbotten
-
3½ dl kokosflingor
-
2 dl mandlar
-
5 msk kakaopulver
-
12 st dadlar, urkärnade
-
2 tsk äkta vaniljpulver
-
1 nypa(or) salt
Kokosfyllning
-
400 g kokosmjölk
-
3 dl cashewnötter (blötlagda i 2h)
-
0,6 dl agavesirap alt. honung
-
½ tsk vaniljpulver
-
3/4 dl kokosolja
-
1½ msk solroslecithin
Chokladfyllning
-
2 msk agavesirap alt. honung
-
3 msk kakaopulver
-
2 msk kakaonibs
-
1 msk vaniljpulver
Tårtbotten
1. Kör kokosflingor och mandlar till ett mjöl i en matberedare.
2. Kärna ur dadlarna. Tillsätt dadlar samt övriga ingredienser och kör igen tills det blir en deg.
3. Plasta botten på en springform med löstagbara kanter och tryck ut degen i formen till en tårtbotten.
Kokosfyllning
1. Häll av vattnet från cashewnötterna och skölj av dem i ett durkslag. Mixa nötter med kokosmjölk, agavesirapeller honung och vaniljpulver till en jämn smet i en mixerkanna.
2. Tillsätt lecithin och kokosolja och mixa igen.
3. Häll 2/3 av smeten i en separat bunke och lämna 1/3 av smeten i mixerkannan till chokladfyllningen.
Chokladfyllning
1. Tillsätt agavesirap eller honung, kakaopulver, vaniljpulver och kakaonibs i kannan med kokosfyllningen som är kvar och mixa slätt.’
2. Ringla fyllningarna över tårtbotten i två lager och alternera mellan de två såserna.
3. Rör sedan försiktigt runt med en tandpetare på toppen för att skapa ett vackert mönster på tårtan.
4. Ställ in tårtan i frysen tills den stelnat (ca 2-3 timmar) och skär sedan i bitar.
MUMS!!!!
Kommentera