Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Idas Raw Food Tårta

Idas Raw Food Tårta

Ida Högberg – denna härliga kvinna på bild har skämt bort mig (och alla andra på retreaten) så mycket dessa veckor. Varje dag har hon överträffat sig själv och skapat nya magiska kreationer bestående av Bretagne härliga råvaror. Både min kropp och själ älskar det. Hon har allt som oftast överraskat med underbara desserter exempelvis denna heeeeeelt otroliga Raw Food Tårta. TRY IT!

Yogiakademin-4

Tårtbotten

  • 3½ dl kokosflingor
  • 2 dl mandlar
  • 5 msk kakaopulver
  • 12 st dadlar, urkärnade
  • 2 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 nypa(or) salt

Kokosfyllning

  • 400 g kokosmjölk
  • 3 dl cashewnötter (blötlagda i 2h)
  • 0,6 dl agavesirap alt. honung
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 3/4 dl kokosolja
  • 1½ msk solroslecithin

Chokladfyllning

  • 2 msk agavesirap alt. honung
  • 3 msk kakaopulver
  • 2 msk kakaonibs
  • 1 msk vaniljpulver

 

Tårtbotten
1. Kör kokosflingor och mandlar till ett mjöl i en matberedare.

2. Kärna ur dadlarna. Tillsätt dadlar samt övriga ingredienser och kör igen tills det blir en deg.

3. Plasta botten på en springform med löstagbara kanter och tryck ut degen i formen till en tårtbotten.

 

Kokosfyllning
1. Häll av vattnet från cashewnötterna och skölj av dem i ett durkslag. Mixa nötter med kokosmjölk, agavesirapeller honung och vaniljpulver till en jämn smet i en mixerkanna.

2. Tillsätt lecithin och kokosolja och mixa igen.

3. Häll 2/3 av smeten i en separat bunke och lämna 1/3 av smeten i mixerkannan till chokladfyllningen.

 

Chokladfyllning
1. Tillsätt agavesirap eller honung, kakaopulver, vaniljpulver och kakaonibs i kannan med kokosfyllningen som är kvar och mixa slätt.’

2. Ringla fyllningarna över tårtbotten i två lager och alternera mellan de två såserna.

3. Rör sedan försiktigt runt med en tandpetare på toppen för att skapa ett vackert mönster på tårtan.

4. Ställ in tårtan i frysen tills den stelnat (ca 2-3 timmar) och skär sedan i bitar.

 

 

MUMS!!!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind