ONLINE YOGA RETREAT Dag 8 – Vad är du tacksam över?

tacksamhet

SISTA DAGEN på vår  Online Yoga Retreat  :-(. Vi kommer precis som igår börja med antingen Shaking (se HÄR) eller sekvensen som vi nu gjort i sex dagar.  Idag se om du kan göra sekvensen helt själv i tystnad eller till musik (HÄR).

 

Här är sekvensen:

 

Playtime

 1. Framåtfällning
 2. Katt-ko
 3. Nedåtgåendehund
 4. Squat
 5. Tabletop
 6. Båten *3
 7. Brygga
 8. Happy Baby
 9. Twist
 10. Savasana

 

När du gjort sekvensen ta en stund och svara på dagens fråga… ”Vad är jag tacksam över i mitt liv?”

 

Under tre års tid har jag börjat varje morgon med att skriva minst fem saker i mitt liv som jag är tacksam över just där och då. En sådan enkel grej men för mig gör det ofta stor skillnad för hela dagen, hela livet i längden.

 

Ibland vaknar jag upp på felsida – grinig, bitter och allmänt negativ. Utan att något yttre egentligen har förändrats från gårdagen (som kanske var ganska härlig) så känns allt helt plötsligt lite meningslöst. Du kanske känner igen dig?

 

Genom den här lilla morgonrutinen tillsammans med min tacksamhetsdagbok så lyckas jag ofta vända på den där negativa spiralen. Jag skulle ljuga om jag sa att det var enkelt att komma på fem grejer när jag är mitt inne i det där ”tyck-synd-om-mig-modet” MEN det går alltid att hitta något litet, som leder till något mer och något mer…tillslut brukar det stå fem härliga grejer där på sidan. Samtidigt som jag helt naturligt kommit ut ur den där bitterheten.

 

Jag menar inte att man ska undvika att känna det där andra lite mer ”negativa” spektret av känslor som sorg, ilska och avundsjuka. Ibland är det ju dock lätt att hamna i ett vakuum där man bara fokuserar på det dåliga i livet. Det handlar alltså absolut inte om att skapa en falsk lycka – skuffa undan sina känslor. Det går inte, man trycker bara in dem längre och längre. Det är då jag tror bitterheten kommer.

 

Att enbart använda sig av positivt tänkandet och försöka kasta iväg allt det ”mörka” är jag motståndare till. Lev ut! Vaknar du upp med en extrem sorg eller ilska, tillåt dig själv att gråta en skvätt eller ta kudden och slå riktigt hårt 10 gånger mot väggen innan du tar upp tacksamhetsdagboken. Helt enkelt, tillåt känslorna och uttryck dem i stunden (istället för i trafiken) –  därefter brukar tacksamheten komma naturligt.

 

Tadaaaa… fem sakerna jag precis skrev här på morgonkvisten i Bretagne…

1. Allt det magiska jag fått uppleva med Yogiakademin – att jag får jobba med min passion, dela det jag verkligen tror på och brinner för. Ha möjligheten att inspirera andra med det som förändrat mitt liv.

2. Att min kropp talar till mig och det otroliga jag får känna i den varje dag när jag dansar, yogar, mediterar!

3. Magiska teamkänslan här i Bretagne. Att få skapa dessa retreat med Anna, Malin, Andreas & Ida är heeeeeeelt fantastiskt.

4. Tilliten och öppenheten från alla deltagare som är och har varit på retreaten här. Så himla vackert.

5. Den starka och trygga relationen med mina vänner och min familj som är precis som den alltid varit trots att jag flänger runt världen och prioriterat meditationen så mycket.

 

Som ni ser, det är en härlig blandning av stort och smått, saker som händer nu blandat med grejer som handlar om livet i stort.

 

Så, vad är du tacksam för i ditt liv?!

 

TACK TACK TACK! Till er som varit med på detta ONLINE YOGA RETREAT. Det kommer mera :-). Om ett par dagar (när fler är klara med retreatet) kommer jag lotta ut en vinnaren som får en årsprenumination på Yogobe :-).

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
 • Hello, this weekend is nice in favor of me, because this point in time i am reading this wonderful educational post here at my home.
  https://gamma.app/public/Puravive-Reviews-Its-Scam-Read-For-The-Truth-Here-kt8dqn96at26x8m

  Svara
 • Newton Brackens is a domesticated descendant of the wolf.

  Tami Martinet 2023-05-07 07:56:18 https://www.charlie-levy.com/
  Svara
 • Chrissy Stephens is a domesticated descendant of the wolf.

  Svara
 • Meeting your article has been a great help to me.
  It’s late, but I’m so proud to see your post even now.
  I always support your writing

  토토 갤러리
  토토 사이트 추천
  토토 커뮤니티
  온 카지노
  카지노
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-14 08:05:08
  Svara
 • Jag tog faktiskt fram det gamla hederliga pappret och pennan och klottrade ner allt jag kom på att jag är tacksam över. Det är så lätt att låta bitterheten och tröttheten ta över så det är viktigt att komma ihåg även de små sakerna som man är tacksam över i livet. Såklart är jag tacksam över familjen, vänner, min lägenhet och livet självt men även de små sakerna som koppen te på morgonen, yogan 05.45 varje dag, att få andas ute i naturen osv. Det finns så mycket att vara tacksam över som inte ska glömmas bort!

  Ida L 2016-07-19 22:12:26
  Svara
 • Jag är tacksam över att jag lever. Att jag vaknar varje morgon bredvid någon jag älskar. Att jag varje dag har möjligheten att yoga och meditera och hitta in i mig själv. Jag är tacksam att jag ger mig själv chansen att förändras och utvecklas, inte för att blir någon annan, utan för att bli den jag innerst inne är.

  Ester 2016-07-18 06:13:27
  Svara
 • Gjorde passet till musik men utan film, stannade extra i några positioner och hoppade över nån som kroppen inte tyckte om idag. Det känns verkligen skillnad mot första dagen, nu känner jag in kroppen snabbare och framför allt känner jag någonting i kroppen. Tack för att du delat dina erfarenheter och kloka tankar med oss Josefine, bortom ”snygg yta” och prestation. Det har gjort stor skillnad för mig, inte bara denna vecka! ❤

  Mina fem tacksamma tankar idag.
  Även om det ofta blivit sent på kvällen som jag fått tid och ro att reflektera och skriva här, så har jag gjort det varje dag. Jag är tacksam att jag gjort det, och framför allt för att jag inte känt mig dålig/misslyckad som gjort det ”i sista minuten” utan istället glad att jag faktiskt inte låtit mig hoppa över en dag. Det har gett många fina tankar och viktiga reflektioner.
  På samma spår är jag tacksam för att få ha delat detta med alla här och med dig Josefine. Helt otroligt vad mycket kloka tankar, värme och inspiration det finns!
  Jag är tacksam för att jag idag lät mig vara ute på brädan i havet tills solen gick ner och vågorna mojnade. Bara njuta, skratta med vänner och inte tänka en tanke på prestation, utseende, jobb, framtid eller något annat. Få leva just där och då helt enkelt.
  Jag är tacksam för att jag tillslut vågade ge mig själv tid. Tid att landa, att hinna ikapp med tankar, att inte göra nånting. Tid att våga vila.
  Jag är tacksam för att jag har otroligt fina vänner omkring mig. Där det finns en relation som bygger på så mycket mer än yta och där vi alltid finns för varandra.

  Stort tack till Josefine för att

  EM 2016-07-17 23:46:46
  Svara
 • Wohoo! Tack för sista passet för veckan, denna gång testade jag på egen hand till din musikaliska – magi! 🙂 🙂
  Här kommer mina 5 tacksamhetspunkter just nu:

  * Min ledighet. Att jag har semester ger mig verkligen tid och utrymme att vara spontan, återhämta mig och ta mig till till mitt sociala liv på ett annat plan än när jobbvardagen är i full gång.

  * Att jag lär mig att verkligen lyssna på min kropp och inte pusha den för mycket, bara av kärlek ibland när det behövs 😉 samtidigt som jag tycker att jag fått en bättre & bättre relation till mat.

  * Mina nära vänner, familj och pojkvän samt hans familj. Känner mig så tacksam att jag har dessa fantastiska människor runt mig.

  * Att jag får vara såpass frisk & hälsosam som jag just nu är/känner mig. Och att min gamla hamstring-skada börjar ge med sig så att jag så smått börjat kunna springa igen (saknat det)!

  * Naturen. Varit ute i den halva dagen och fullkomligt älskar hur den får mig att må.

  Även så tacksam för att man kan få sån INSPIRATION genom nätet nuförtiden, som genom den här kursen! TACK! Kul att höra att det kommer mer.. 🙂

  Victoria Warg 2016-07-17 20:08:55
  Svara
 • Sista morgonen innan hemresa från Öland med husbilen?
  Det har fungerat fint att Yoga på utsidan varje morgon, idag med bara musiken och minnet av rörelserna i huvudet?
  Många har kommit fram och undrat vad jag gjort, om det var Yoga och kanske har jag väckt någons nyfikenhet att prova! Det har varit underbart☀️❤️
  Jag försöker göra Iallafall lite yoga och meditation varje morgon då jag märkt hur bra jag mår både i kropp och själ av det.
  Kul med tacksamhetsövningen, den gjorde jag förr, nu ska jag köpa en nu vacker bok och börja igen???
  ☀️Jag är så tacksam över att solen sken nöstan varje dag på Öland
  ? Jag är så tacksam över mina två hundar
  ?‍?‍?‍? jag ärdå tacksam över mina fyra barn och mina små barnbarn
  ? Jag är så tacksam över min fina man
  ❤️ Jag är så tacksam över mig själv och min resa mot framtiden ??

  Tack Josefine för denna underbara vecka?
  Följer dig med glädje och nyfikenhet??
  Kram Jane

  Jane 2016-07-17 15:53:45
  Svara
  • Svar på Janes kommentar.

   Åhhhhh tusentack Jane. Sååå häftigt att du kört dör utanför husbilen och garanterAt inspirerat de runt omkring. Wihoooooo…. Hur grymt är inte det!!! Tack tack tack för din delning av tacksamhet. ❤️??

   josefinebengtsson 2016-07-17 20:43:51
   Svara
 • Jag är tacksam över att få leva och känna mig trygg.
  Jag är tacksam över min familj och nära och kära.
  Jag är tacksam för att dom jag älskar mår bra och är friska.
  Jag är tacksam för möjligheten att studera till det jag vill bli.
  Men jag är ockkså tacksam för yogan och att du startade detta online retreat och gav så fina tillfällen att känna in och reflektera över saker som är så viktiga att ibland ägna en tanke åt. Och tack till er andra som varit med, varit intressant att läsa allas reflektioner också!
  Tack??

  Yogi_Johanna 2016-07-17 14:00:26
  Svara
  • Svar på Yogi_Johannas kommentar.

   Tusentack till dig Johanna och dina underbart fina kommentarer. Så häftigt att göra detta ihop fast från olika platser. Ibland är internet himla bra 🙂

   josefinebengtsson 2016-07-17 20:45:48
   Svara
 • Jag är tacksam att de jag älskar är friska, att de finns i mitt liv.
  Jag är tacksam för att jag har möjlighet att studera, jag älskar att lära mig nya saker!
  Jag är tacksam för att min relation till min kropp blir bättre hela tiden.
  Jag är tacksam för att jag får känna mig trygg
  Slutligen är jag tacksam över att du Josefine, och alla andra har gett den här veckan. Har varit väldigt fint att var med! 🙂

  Elsie 2016-07-17 13:19:22
  Svara
  • Svar på Elsies kommentar.

   TACK för att du varit med Elsie. Tack för härliga ärliga delningar. Såååå himla fint att göra detta ihop. TACK!

   josefinebengtsson 2016-07-17 20:46:55
   Svara
 • Jag är tacksam för att jag lever. För att jag har en familj, en fantastisk pojkvän och några riktigt bra vänner.
  Jag är tacksam för att jag tar mig tid att leka på mattan varje dag och känner efter hur min kropp vill röra sig.
  Jag är tacksam för att jag ska få plugga i höst och har hittat boende.
  Jag är tacksam för att jag inte låter mig påverkas av andra människor utan funderar över vad jag vill, hur jag vill leva mitt liv.
  Till sist är jag tacksam för att jag vaknade imorse och kände mig motiverad till livet och till att sluta lyssna på anorexin. För första gången på över ett år känner jag mig motiverad till att ge min kropp förutsättningar för att må bra. Jag vill leva.

  JaWi 2016-07-17 13:09:25
  Svara
  • Svar på JaWis kommentar.

   Tack för all er fina respons! Värmer otroligt mycket och gav mig extra energi när jag i detta nu sitter och fightas med mina tankar efter frukosten. TACK ❤❤

   JaWi 2016-07-18 08:30:24
   Svara
  • Svar på JaWis kommentar.

   Vad underbart glad jag blir av att läsa att du vill ge dig chansen att leva, att må bra. Jag har haft samma tankar och kommit en liten bit på vägen dit själv. Det är tufft, gör ont, men det är också så fantastiskt att känna att man verkligen gör något för sig själv. Och att det blir lite bättre för varje dag, små steg framåt som inte alltid märks men sen när man kan titta tillbaka en stund har man kommit så otroligt långt. All lycka till till dig ❤

   EM 2016-07-17 23:55:47
   Svara
  • Svar på JaWis kommentar.

   Älskade du. TACK för din ärliga delning. Blir verkligen heeeelt varm i hjärtat av att läsa jawi. Jajaja – du är inte dina tankar. Du är inte din kropp. Du är inte din sjukdom. Du är så mycket mer… Så fin så vacker. Jaaaaa DU ÄR LEVANDE. All kärlek. ❤️❤️❤️❤️❤️

   josefinebengtsson 2016-07-17 20:52:22
   Svara
  • Svar på JaWis kommentar.

   <3

   Hanna 2016-07-17 16:59:09
   Svara
  • Svar på JaWis kommentar.

   Lycka till på vägen❤️❤️❤️ Har varit där som ung? Det är 25 år sedan nu! Det gick bra!!! Det kommer det att göra för dig med???????

   Jane 2016-07-17 15:35:31
   Svara
  • Svar på JaWis kommentar.

   ❤❤❤

   MissL 2016-07-17 14:06:39
   Svara
 • Jag vågade och jag yogade! ? ❤
  Jag gjorde Skön start utan videon, tittade någon gång vad jag skulle göra.
  Bytte ut twist till yin fjäril och barnet för att inte reta min ländrygg. Bara en sådan sak, att inte göra exakt enligt videon utan det som känns bättre för mig, är en stor sak!
  Jag skriver också ner saker jag är tacksam för. Idag är jag tacksam för min medkänsla, mitt tillfrisknande, att få växa i andlighet, att våga vara icke-perfekt. Tacksam att ha fått ta del av denna Retreat! Tänk att jag har yogat i 2 hela veckor första gången i mitt liv. Jag faktiskt yogat! Så tacksam att ha möjlighet till Yogobe! ❤
  Tack tack tack Josefine och alla ni som har varit med! Wow! ?? Kramar!

  MissL 2016-07-17 12:22:52
  Svara
  • Svar på MissLs kommentar.

   Tack tack tack till dig MissL. Åh va fint att lära din tacksamhet. Magiskt att du fått in en yoga rutin också…WIHOOOO. <3

   josefinebengtsson 2016-07-17 12:37:03
   Svara
 • Tacksam för att jag har möjlighet att ha ett helt eget sommarställe.
  Tacksam för att jag lärt mig prioritera min egen tid för yoga, löpning och meditation.
  Tacksam för att jag hela tiden vill utvecklas och bli till mitt bästa jag.
  Tacksam för att jag fått modet att våga
  Tacksam för att jag har en underbar familj

  TACK för att du fåttmig att fundera kring alla dessa viktiga frågor under denna vecka! ❤️????

  Lisa 2016-07-17 12:19:31
  Svara
 • TACK till dig Josefine ❤️ Den här veckan har öppnat upp så mycket för mig, stora som små tankar. Jag startade min morgon på bryggan med denna sekvens fast till musik och mina anteckningar, spännande va det och väldigt skönt. Sen bestämde jag mig för att även jag behöver en tacksamhetsbok. Tacksam för;
  ? Denna stund
  ? Min dotter, min fantastiska glada vackra dotter
  ? Yogan, att jag funnit yogan + meditation på min spirituella väg, att det här är början på magi ( använder även jag ordet magi frekvent, mina vänner och familj skulle skratta, le när läste just detta ), mitt verktyg, mitt kall …
  ? Mina val, jag är tacksam för mina val och var dom har tagit mig idag
  ? För att jag tillåter mig själv att få blomma, vara jag och få utstråla det
  Tack
  ❤️
  Kommer reflektera och dela med mig via mitt privata instagram konto då det känns just magiskt det här ??? Tack igen Josefine ser framemot mer !! Kram Hanna

  Hanna 2016-07-17 12:09:28
  Svara
 • Sista morgonen?! Inte för mig som försöker att yoga varje morgon innan dagen börjar på allvar. Tack för Skön start som verkligen väcker kroppen på ett lugnt och fint sätt.
  Jag lyckades memorera flödet och la dessutom till några extra positioner som jag vet att min kropp mår extra bra av. Nu är jag redo för en bilfärd hem ifrån Österlen.
  Jag är tacksam för så mycket bland annat för min egen resa. Precis som du Johanna har jag tidigare skrivit tacksamhetslistor varje dag, små guldkorn och sådant som jag varit nöjd över det jag själv gjort bra. Har dessutom undervisat elever och byggt deras självkänsla så bara där lärde jag mig en hel del om mig själv.
  Idag skriver jag inga listor förutom topp tre i min yogadagbok, istället tänker jag listorna i mitt huvud innan jag somnar
  Tack fina, fina Josefine för din guidning och att du bjuder på dina egna erfarenheter och din vackra personlighet
  Kraaam!!!

  Mia Haglöf 2016-07-17 09:12:41 http://Miassidor.blogspot.com
  Svara
  • Svar på Mia Haglöfs kommentar.

   YEAH – så ska det låta. Yoga varje dag :-). Wihooooo!!!! TACK för att du delar såååååå himla fint att läsa. MEGA STOR KRAM till dig

   josefinebengtsson 2016-07-17 12:40:36
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!