ONLINE YOGA RETREAT Dag 1 – Hur känns din kropp just nu?

ONLINE YOGA RETREATONLINE YOGA RETREAT

God morgon kära ni! Välkommen till dag 1 av vårt Online Yoga Retreat :-).

 

Du har nu två val. Antingen börjar du varje morgon denna vecka med shaking – se HÄR. Men ännu härliga är om du vill videoyoga med mig och Anna på Yogobe och lära dig en sekvens utantill under denna vecka. För att få gratis tillgång till Yogobe tryck HÄR.

 

När du fixat ett konto söker du upp filmen SKÖN START för att komma till sekvensen (vi kör även den på alla Yogiakademiretreats). Enligt mig en underbar sekvens att starta dagen med, den väcker upp hela din kropp. En sekvens där vi i mångt och mycket släpper alla tekniker. Istället känner vi in hur vår kropp vill röra sig. Perfekt för dig med prestationsångest! Detta är sekvensen vi kommer göra på vårt Online Yoga Retreat varje morgon. I slutet mot veckan kommer jag peppa dig att göra den utan video och endast till musik.

 

Efter att du shakat eller gjort sekvensen, svara på dagens fråga ”Hur känns min kropp just nu?”. Kan tyckas simpelt men ofta lever vi i huvudet och kanske inte riktigt känner in vår kropp förrän den börjar skrika i form av någon skada eller sjukdom. Så när du gör sekvensen känn verkligen in varenda liten del i din kropp. Var flödar energin fritt? Var är det blockeringar och spänningar? Känner du någon skillnad på vänster och högersida av kroppen? Kan du känna din lilltå?

 

Dela ditt svar i form av en kommentar och du får mer än gärna vara anonym i dina delningar denna vecka. Frågorna kommer nämligen bli mer och mer ”personliga” längst veckans gång så kanske är det skönt att kunna dela dina tankar och känslor utan att någon vet vem du är. Och av er som är med och kommenterar kommer en vinna en prenumeration på Yogobe :-).

 

Ha en sköööön stund!

 

#onlineyogaretreat 🙂

Magiskt team

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
31kommentarer
 • Thank you for great content. I look forward to the continuation. watch horse racing free

  horse racing live streaming 2023-03-24 09:56:30 https://freehorseracingtv.com/live/
  Svara
 • A big thank you for your blog.Really looking forward to read more. Want more. https://no19butik.com/

  missemramiss takım 2023-01-15 16:26:45 https://no19butik.com
  Svara
 • It’s nice to see the best quality content from such sites. zdf neo mediathek live

  horse racing on tv saturday 2022-12-28 03:40:47 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Thank you for great article. I look forward to the continuation. https://merkitevdeneve.com/Karabaglar-Evden-Eve-Nakliyat

  Svara
 • As I website owner I believe the content material here is really good , appreciate it for your efforts. https://freehorseracingtv.com/live/

  horse racing on sky tv today 2022-12-24 03:13:54 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Very nice blog post. I definitely love this site. Stick with it!

  izmir evden eve 2022-12-09 03:26:22 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Good article with great ideas! Thank you for this important article. Thank you very much for this wonderful information. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

  izmir şehirler arası nakliyat 2022-12-07 05:27:57 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • it’s awesome article. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/

  Svara
 • åh, bra grej!!

  Sara 2016-07-18 13:50:48 http://www.traningsgladje.se
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   JAAAAA… ibland är bloggandet himlabar ;-). Så fint att vi kan dela får passioner såhär. <3

   josefinebengtsson 2016-07-20 12:14:50
   Svara
 • Åh vilken skön start. Love it! Kommer att varva shake it och en skön start under denna spännande vecka 🙂 Eftersom det var första gången idag så fick jag emellanåt snegla på videon och se vad ni gjorde. Dina instruktioner gav mig annars möjlighet att blunda sp att jag kan stänga ute omvärlden och bara vara i mig själv. Även jag uppskattar din lugna och harmoniska röst som gav mig chansen att släppa taget. Kroppen var morgontrött och lite stel men mjukades upp, uppskattade speciellt happy babys långa sekvens där jag kände att kroppen svarade positivt. En härlig start! Kram

  Mia 2016-07-13 08:19:05 http://Miassidor.blogspot.se
  Svara
 • Gjorde er Skön Start efter lunch. Fantastiskt för att landa i mig själv. Har haft svårt senaste dagarna att få tankarna att stanna upp och fokusera innåt. Du Josefin hade en så lugnande röst, inga krav. Var befriande, men också utmanande, att försöka känna in vad just MIN kropp behöver just nu. Försökte att inte bli stressad av det utan bara andas och ”fuska” lite genom att följa efter er. Efter en stund kom små signaler, höger höft, vänster ländrygg, nacken. De behövde lite extra tanke idag. Kom efter en stund ner i varv och fick en naturligt lugnare andning. Stannade i savasana nästan 15 min, en av mina längsta hittills där jag varit lugnt närvarande och inte somnat. Precis vad kroppen och sinnet behövde idag. Tack!

  EM 2016-07-11 23:44:45
  Svara
  • Svar på EMs kommentar.

   Åh tack för vackra ord EM – sååå fint att höra att du blev lugn och landade i kroppen av passet. Stor kram till dig!

   josefinebengtsson 2016-07-12 19:14:58
   Svara
 • Gjorde en egen yoga och meditation på morgonen idag, höftöppnare och solhälsningar , kroppen är stel och jag har fortfarande lite ont efter ryggskottet för två veckor sedan?
  Åker husbil hela dagen (60 mil) och har NU köpt ett medlemskap på Yogobe så jag kan hänga med resten av veckan??
  hoppas de har wi-fi på campingen? Grannarna där kommer väl att undra vad jag sysslar med utanför
  husbilen??
  Nu blir det en meditationskvart????
  Kramar Jane

  Jane 2016-07-11 17:31:25
  Svara
  • Svar på Janes kommentar.

   Åhh va härligt!!!! Så fint att ha dig med från husbilen – bästa bästa!!!! Stor kram

   josefinebengtsson 2016-07-11 19:47:50
   Svara
 • Min kropp känns. Axlarna är spända, höfterna likaså. Jag har svårt att få kontakt med magen som vanligt. Men det är skönt att känna in hur kroppen vill röra sig. Jag blir glad över att få ge den det, nu under sommaren som är min värsta årstid. Både psyke och kropp känns ofta tunga under den här perioden. Men idag, när jag bestämt mig för att vara snäll mot mig, känns det nog lite bättre. Stundtals är det svårt att hålla omvärlden borta. Kroppen är vare sig tung eller lätt, den mest är och jag känner den. Det var 30 tacksamma minuter och jag ser fram emot veckan som ska komma.

  Jo 2016-07-11 17:00:30
  Svara
  • Svar på Jos kommentar.

   Åhhh tack för din ärliga delning. Så fint att du lät dog själv känna in kroppen och att du gav dig denna tid på mattan. Underbart att du är med. ❤️

   josefinebengtsson 2016-07-11 19:49:04
   Svara
 • Så kul med online retreat. Jag registrerade mig på yogobe och följde er skön start. Det var just en skön start på dagen, kände mig fri och lätt efter, avslutade med en bliss Kundalini meditation och lite spela Spotify och dansa med min dotter. Lite svårt att hänga med och kolla videon samtidigt, hitta koncentration och upplever att min kropp är blockerad typ på mitten, känns som att jag får flow men inte i hela kroppen samtidigt, antingen i övre del el nedre del !! Jag försöker vara närvarande och tror jag känner lugn i min kropp men lite delat då ang flow ? Jag testade smoothien precis, mycket god. Sat Nam Hanna

  Hanna karlsson 2016-07-11 16:14:35
  Svara
  • Svar på Hanna karlssons kommentar.

   Åhhhh va underbart att du körde Hanna :-). Topp att du kände in kroppen och la märkte till var det flödade och inte. Å även provade smoothien. Mums!!! ?

   josefinebengtsson 2016-07-11 19:51:43
   Svara
 • Gjorde ”skön start för några timmar sedan”, men kunde kommentera just nu. Det är nämligen första soliga dagen på en vecka, så hela familjen var otåliga att åka på cykeltur och köpa en efterlängtad sommarglass. Nu väl hemma tillbaks, har jag tid för mig själv, att slappna av. Solen har gått i moln, känns skönt i kroppen på sitt sätt, den blev så varm av allt cyklande. Huvudet känns lite tungt, annars är det väldigt mycket mjukhet, överallt.

  Jag ser framemot denna vecka, både alla fin inspration från den här bloggen, och alla människor som kommer och hälsar på hit til vårt sommarställe. Min lilla tioåriga syssling hälsar på imorgon, och hennes dröm är att bli yogalärare, så imorgon blir det säkert hon som får hitta på något roligt pass 🙂

  Elsie 2016-07-11 15:58:50
  Svara
  • Svar på Elsies kommentar.

   Åh va fint!!!! Tack för härlig delning. Låter magisk med cykelturmed familjen.

   Haha… Hoppas ni får ett härligt pass. Hälsa henne att det är bästa jobbet ;-).

   Kraaaam

   josefinebengtsson 2016-07-11 19:53:14
   Svara
 • Kul idé! Jag är med 🙂
  Har precis kört igenom passet ”Skön start” (jättehärligt pass) & här kommer mitt svar på dagens fråga,
  ”hur känns min kropp just nu?”

  Den känns trött, men också avslappnad (kanske en effekt av semester också?).. Jag känner att energin flödar relativt fritt, förutom i nacke & höfter. Där känner jag mig aningen stel och stum i både vänster/höger sida, men det är ok. Jag har dock en längtan efter att bli mer mjuk och öppen i dessa kroppsdelar, vilket jag tror är fullt möjligt 🙂

  Tack för den här idén, ser fram emot veckan <3

  Victoria Warg 2016-07-11 13:31:55
  Svara
  • Svar på Victoria Wargs kommentar.

   Åh va fint att du körde klassen Victoria!!!

   Tack för delning – så härligt att du gav dig själv tid stt känna in kroppen.

   Kul att du diggar idéen. Stor kraaaam!!!

   josefinebengtsson 2016-07-11 19:54:51
   Svara
 • Min kropp är trött. Nästintill utmattad. Jag känner att jag är stel i övre delen av kroppen, främst i nacken och skuldrorna. I benen kände jag en spagettikänsla. De har ingen riktig energi eller stabilitet att hålla mig upprätt.
  Stunden på mattan var ändå otroligt skön. Att koppla bort omvärlden och gå in i sin egen kropp är magiskt. Det jag gillade extra mycket med detta pass var friheten att känna efter själv vad kroppen behövde. Tack för det. Och jag ser fram emot resten av veckan!

  Jawi 2016-07-11 13:09:02
  Svara
  • Svar på Jawis kommentar.

   Åh va fint att du delar det. Vissa dagar är det så. Kände faktiskt lite liknande på matten idag – kroppen var trött och det är ju ok. Just därför jag älskar inkännande fria pass – man får lyssna på sig själv!!! ??

   josefinebengtsson 2016-07-11 19:56:22
   Svara
 • Idag känns kroppen lite trött och orolig. Träningsvärken sen sammanlagt sex timmars yoga i lördags sitter också kvar. Men stunden på mattan var härlig, det är så skönt att försvinna in i sin egen värld och låta kroppen göra lite som den vill.
  Så nu är kroppen lite lugnare och jag har lagt mig med en bok om yoga i soffan och lyssnat på tystnaden och regnet utanför. Underbart!??

  SanLin 2016-07-11 12:34:12
  Svara
  • Svar på SanLins kommentar.

   Åh va fint att du kände in kroppen dag…

   Ojoj – 6 h yoga :-). Förstår att du är lite trött.

   Låter sååå mysigt att läsa bok i soffan!

   Kraaam

   josefinebengtsson 2016-07-11 19:57:58
   Svara
 • När jag vaknade imorse kändes min kropp ganska stel. Stelheten satt framförallt i nacken och det märkte jag av när jag gjorde morgonyogan. Att blunda samtidigt som jag gjorde rörelserna var ganska häftigt. Att verkligen få en chans att känna in alla delar av kroppen på ett annat sätt än vad jag brukar göra.
  Jag märkte även av att min högra sida kändes något stelare i vissa övningar, men i andra så var det vänster sida som var det. Ganska intressant hur det kan vara en sådan skillnad på sidorna i en och samma kropp.
  Den här sekvensen fungerade väldigt bra för att väcka kroppen och mjuka upp dom delar som var stela innan. Och samtidigt få mig att vara i nuet och släppa alla planeringar som brukar fylla dagarna vilket kan ge en viss dos av stress. Tack! ??

  Yogi_Johanna 2016-07-11 11:57:57
  Svara
  • Svar på Yogi_Johannas kommentar.

   Tack för din delning J. Åh va kul stt sekvensen kändes bra i kroppen. Jaaa älskar att blunda på matten och bara få röra min kropp som jag vill :-). Underbart att du är med!

   josefinebengtsson 2016-07-11 19:59:15
   Svara
 • Väldigt närvarande i nuet efter Skön start! Mediterade 20 min före men var fortfarande lite på språng. Efter stunden på mattan känner jag mig totalt avslappnad och här.
  Kunde känna spänningar i ryggen och nacke och ländrygg. Mina problemområden. Vänster sida stelare än höger.
  Skönt att bara släppa alla tankar om utförandet, dock kunde jag märka prestationsprinsessan i mig under tiden, ville göra de svåraste rörelserna. Valde sedan att släppa det också, även tankarna om att hur ska jag lära mig denna utantill.
  Tack så mycket!

  MissL 2016-07-11 10:10:27
  Svara
  • Svar på MissLs kommentar.

   Åh tack för ärlig delning MissL. Så coolt att du la märkte till de där prestationstankarna och sen kunde släppa dem. Tankar kommer och går men de behöver ju inte vara sanna :-). Härligt att du körde och kände in din kropp!

   josefinebengtsson 2016-07-11 20:01:24
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!