MEDITATIONSUTMANING DAG 10 – Yogans dag!

WIHOOOO…. Idag är det den internationella yoga dagen!!! Varmt välkommen till dag 10 av vår 21-dagars meditationsutmaning (se mer HÄR). För mig är yoga är en slags meditation i rörelse, där vårt meditationsobjekt helt enkelt är känslan i vår egen kropp när den rör sig. I många andra fysiska aktiviteter så har vi ett slags utifrån-och-in perspektiv men i yogan så vänder vi på det och har ett inifrån-och-ut perspektiv. Vi känner helt enkelt in hur kroppen känns på insidan och därifrån utrycker vi det i rörelse på utsidan. Så idag ska vi göra minst en kvarts yoga :-).

 

Kanske väljer du att gå på en yogaklass istället (men har då fokuset på insidan av sin kropp, oavsett vad läraren säger). För er som är i Stockholm finns det massa härliga gratis klasser runt om i staden. Se förslag HÄR.

 

För er som vill yoga hemma så tänkte jag att vi kör en kvart med härliga solhälsningar. Kanske har du din favvo solhälsning (gör den i så fall) men för er som är nya till yoga så vet jag att det kan vara lite klurigt i början att få till så låt oss ta det i små steg. Solhälsningar består nämligen av ett gäng ganska utmanade positioner som sammanlänkas med andetaget till ett slags flöde. Om du varit på någon klass kanske du blivit stressas och förvirrad av just detta moment som ofta sker i början av klassen. Därför tänkte jag här gå igenom den i små steg här och även titta på modifieringar vi kan göra för att inte skada oss.

 

1. Först och främst börjar vi i en stabil stående position längst fram på mattan – bergetsposition (Tadasana). För mer exakt teknik se HÄR.

Lär dig solhälsning

2. Nästa steg är att andas in och föra armarna upp över huvudet. Titta upp och krama axlarna iväg från öronen.

Lär dig solhälsning

3. Andas ut och fäll över kroppen framåt över benen till en framåtställning (Uttanasana). Böj gärna knäna om du är stel i baksida lår. Se mer HÄR.

lär dig solhälsning

4. Andas in, förläng ryggen och lyft överkroppen halvvägs upp (Urdhva Uttanasana). Behåll gärna knäna böjda och om du vill kan du ha block/böcker under händerna för att nå ner.

lär dig solhälsning

5. Kliv bak till en modifierad planka där knäna är i marken. Spreta på fingrar, pressa ner handflatan (som att du gör fingertryck), vinkla fingrar inåt eller utåt (bekväm för axlar). Behåll knäna höftbrett isär och gå bak men dem tills du formar en rak linje mellan knä, höfter och axlar. Blicken snett framåt. Aktivera coren.

lär dig solhälsning

6. Andas ut, för bröstet framåt och börja böja armbågarna längst med kroppen (likt en armhävning vid namn Chaturanga). Böj inte mer än 90 grader men gärna mindre till en början om det är tungt.

lär dig solhälsning

7. Andas in, lyft bröstet uppåt droppa höfterna, rulla över tårna och låt skulderbladen glider ner längst ryggen till en variant av uppåtgående hund (där våra knän är i mattan).

lär dig solhälsning

8. Andas ut, rulla tillbaka över tårna och för höfter bakåt till en såkallad nedåtgående hund. Behåll gärna benen lite böjda här och sträva istället efter att hitta en rak ryggrad. Pressa ner handflator, axlar iväg från öron, rak ryggrad och fötter ungefär höftbritt. För mer detaljer se HÄR.

lär dig solhälsning

(sen går gör vi positionerna i motsats följd tillbaka)

9. Andas in, kliv med fötterna framåt igen till Urdva uttanasana (Se steg 4)

10. Andas ut, fäll fram till Uttanasana (Se steg 3)

11. Andas in, kom upp och för armarna upp över huvudet (se steg 2)

12. Andas ut, för armarna ner kom till tadasana (steg 1)

 

Försök vara helt och fullt närvarande med hur kroppen känns på insidan. Varje liten tanke som kommer upp – skicka iväg den och gå tillbaka till dig. Till DIN rörelse. Till DIN kropp. Och se om du kan släppa prestationen här. Är du helt ny till yogan kanske du bara gör steg 1-3. Dvs böjer dig fram och tillbaka med full närvaro!!!

 

Kommentera gärna om du har frågor. <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
106kommentarer
 • Wordle game is an online word puzzle game that challenges players to guess a five-letter word within six attempts. The game provides feedback after each guess, indicating which letters are in the correct position (in green), which letters are in the word but in the wrong position (in yellow), and which letters are not in the word at all.

  Wordle Game 2024-01-10 07:50:20 https://wordlegame.in/
  Svara
 • Nyt Wordle has launched a Wordle-like game post-2022, I recommend checking the official New York Times website or app for the most current information. Wordle Nyt is often played competitively, with players competing to guess the word in as few attempts as possible.

  Nyt Wordle 2024-01-06 08:59:51 https://wordleplay.info/
  Svara
 • India’s no 1 data centre

  KenniesIt 2023-12-22 12:22:37 https://kenniesit.com/
  Svara
 • Ny Wordle is a word-guessing game where players attempt to guess a secret five-letter word within six or fewer attempts. Wordle Ny provides feedback by highlighting correct letters in green, letters that are correct but in the wrong position in yellow, and incorrect letters in gray. The objective is to deduce the correct word through a process of elimination and strategic guessing.

  Ny Wordle 2023-12-07 08:13:46 https://nywordle.info/
  Svara
 • Quardle is a word puzzle game inspired by the popular online game Wordle. In Quordle, players attempt to guess four five-letter words simultaneously. After each guess, the game provides feedback on the correctness of the guessed words by highlighting correct letters in green, incorrect letters in yellow, and misplaced letters in gray.

  Quardle 2023-12-07 07:26:33 https://quardle.info/
  Svara
 • NYT Wordle has launched a Wordle-like game post-2022, I recommend checking the official New York Times website or app for the most current information. Wordle NYT is often played competitively, with players competing to guess the word in as few attempts as possible

  Wordle NYT 2023-12-05 08:35:27 https://wordleplay.info/
  Svara
 • Gärna tills rumpan går rakt uppåt och bara tårna är kvar på bollen. Vänd och gå tillbaka till utgångsläget.

  lewishamilton 2023-11-09 02:45:45 https://retrobowl-college.io
  Svara
 • To play Nyt Wordle effectively, there are a few things you should know. First and foremost, your initial guess matters significantly. With only six attempts allowed, making an educated first choice can set you up for success or failure. Pay attention to patterns in common words while keeping letter frequency in mind. Speaking of letter frequency, sorting words based on their occurrence rate can be an effective strategy for tackling the game. Start by guessing words with high-frequency letters like E or T since they are more likely to appear in English words.

  Nyt Wordle

  Nyt wordle 2023-11-01 11:50:20 https://nytwordle.today/
  Svara
 • Thank you. I have been searching for information about this topic for some time, and your information is the best I have found. But what is the conclusion? Are you sure you want to provide this? I’m curious.메이저놀이터

  메이저놀이터 2023-10-11 05:33:42 https://totowho.com
  Svara
 • This is a great website! I am glad to read this article. We sincerely thank you for your blog article. It’s really interesting to read. I really like it. Thank you for sharing this wonderful information.메이저사이트

  메이저사이트 2023-08-31 06:37:45 https://totoghost.com
  Svara
 • NYTimes Wordle

  NYTimes Wordle is an online word-guessing game that challenges players to uncover a five-letter word within six attempts. The game presents players with a blank row of squares, each representing a letter of the word.

  NYTIMESWORDLE 2023-07-19 07:20:24 https://www.wordleplay.online/
  Svara
 • Open a web browser on your device and visit twitch.tv/activate. You will be prompted to enter a unique code. This code is usually displayed on your TV or device screen. On your computer or mobile device, enter the code in the provided field on the website. Click on the ”Activate” or ”Submit” button. If the code is valid, your Twitch account will be successfully linked to your device.

  James Core 2023-07-18 08:07:01 https://www.mytvcodeenter.com/twitch-tv-activate/
  Svara
 • Very nice blog post. I definitely love this site. Stick with it! https://freehorseracingtv.com/live2/

  Svara
 • I think the admin of this site is really working hard for his website, since here every stuff is quality based data. https://freehorseracingtv.com/live2/

  camarero en vivo hoy 2023-06-26 10:50:48 https://freehorseracingtv.com/live/hipodromo-camarero-en-vivo/
  Svara
 • Wordle is a simple yet addictive online game that challenges players to guess a five-letter target word within six attempts. Each time a guess is made, the game provides feedback on the accuracy of the guess using a color-coded system. A correct letter in the correct position is marked with green, while a correct letter in the wrong position is marked with yellow. Players must use deductive reasoning and word patterns to decipher the target word within the given attempts.

  NYT Wordle 2023-06-01 08:02:07 https://www.nyt-wordle.com
  Svara
 • NYT Wordle is an online game that challenges players to guess a five-letter word within six attempts. Each guess is met with color-coded feedback: green for correct letters in the right position, yellow for correct letters in the wrong position, and gray for incorrect letters. The objective is to decode the hidden word using these clues. play NYT Wordle and Improve Your Vocabulary.

  NYT Wordle 2023-05-26 15:08:53 https://www.nyt-wordle.com/
  Svara
 • Wordel

  Wordle is an online word game that was created by Jonathan Feinberg in 2008. The game’s objective is to guess a five-letter word in just six attempts. The game will give you feedback on each guess, showing you which letters are correct and in the right position

  WORDLE 2023-04-20 07:55:16 https://wordel.in/
  Svara
 • NYTimes Wordle is a word game that has taken the internet by storm in recent months. This simple yet addictive game challenges players to guess a five-letter word with limited attempts based on clues provided by the game.

  NYTimesWordle

  NYTIMESWORDLE 2023-04-20 07:54:54 https://www.nytimeswordle.org/
  Svara
 • Pretty! This has been a really wonderful post. Many thanks for providing these details. free speech tv live stream

  watch horse racing live free 2023-03-21 15:29:32 https://freehorseracingtv.com/live/
  Svara
 • Under dag 10 i meditationsutmaningen kanske du uppmuntras att utföra en yogapraktik och använda yoga som en form av meditation. Yoga kan hjälpa dig att koppla av, öka flexibiliteten och styrkan i kroppen och främja balans och inre frid.

  shell shockers 2023-03-06 09:19:32 http://shellshockerss.co
  Svara
 • This is really custom pickleball paddle a very good article about yoga. Thanks to the author for sharing. I will also try this meditation challenge.

  Svara
 • This is really a very good custom pickleball paddle article about yoga. Thanks to the author for sharing. I will also try this meditation challenge.

  Svara
 • Superb post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. ard one livestream

  horse racing on tv 2022-12-28 03:04:15 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • There is some nice and utilitarian information on this site. https://freehorseracingtv.com/live/

  horse racing on tv 2022-12-24 05:21:40 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • This post post made me think. I will write something about this on my blog. Have a nice day!!

  karşıyaka evden eve nakliyat 2022-12-09 07:50:14 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Stor utmaning. Jag älskar sådana här övningar.

  Orborne 2022-12-08 18:28:16 https://wordlenyt.org/
  Svara
 • We always follow your beautiful content, I look forward to the continuation. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

  taşıma nakliye 2022-12-07 06:31:58 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Some really excellent info, Sword lily I detected this. https://freehorseracingtv.com/

  dubai racing live parsa tv 2022-12-03 17:34:30 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • Introduktion til yogakurser begynder ofte med meditation. Meditation er et af de bedste hjælpemidler for at sænke stressniveauet og få mindre effektive hormoner i kontrol.

  nyt wordle 2022-08-31 09:07:46 https://nytwordle.io
  Svara
 • I loved this practice! When I first encountered yoga, it was as a means of relaxation and grounding, but at some point I started to see it as exercise. Seeing it as a true flow- or meditative, even- removes a certain expectation of the outcome. And that in itself helps one stay ”in the moment”, I guess. x

  Marisa 2016-06-27 10:43:53 http://missmarzipan.com
  Svara
 • Har missat några dagar så tog igen min yogakvart idag. Det kändes så härligt efter några dagar med halsont och totalfokus på min kära dotter. Mår allra bäst nör jag får till fyra-fem klasser per vecka. Är så tacksam över att jag hittade yogan ”på riktigt” för fem år sedan. Den har hjälpt mig igenom så mycket svårigheter de senaste åren.. Tacksam tacksam tacksam

  Erika 2016-06-25 14:50:55
  Svara
 • Dagen började kl 6 och slutade vid midnatt med picknick till tonerna av Ane Brun, Jose Gonzales och Damien Rice. Så jag fick improvisera lite med meditationen, blev en moln meditation istället och den härliga yoga meditationen blev dagen efter istället. Blev inte många timmars sömn men det vägdes upp mot att starta dagen med en härlig yoga meditation till fågelkvitter innan det var dags att be ge sig till jobbet. Jag har generellt lättare att hitta andningen och fokuset vid rörelse så kändes lite extra lätt för mig idag!!

  Annelie brand 2016-06-23 07:56:36
  Svara
 • Lite halvrisig i kroppen så det fick bli liggande meditation 🙂
  Denna variant av rörlig meditation har jag iofs testat.

  Andreas Eneroth 2016-06-22 19:10:16
  Svara
 • Härlig start på morgonen!! Har på sistone haft lite känningar i mina höfter. Idag har jag inte känt av det alls ?

  Linda 2016-06-22 18:10:39
  Svara
 • Jag brukar försöka börja min morgon m 15 min på mattan innan morgonens hets drar igång så gjorde solhälsningar igår o gillar verkligen den. Känns som om hela kroppen vaknar.
  Måste säga att visst jag hinner kanske inte alltid med men då gör jag de jag kan den dagen o gör dagens meditation nån dag senare. Detta stressade mig förut men efter att accepterat det då jag är själv m barnen väldigt mycket o att få äns 15 min ifred är ibland omöjligt så infann sig ett lugn o jag tog de i min takt för de är ju för min skull jag gör detta.
  Har sedan kört på och har de sista dagarna känt ett väldigt lugn o acceptans till mina egna känslor.
  Så tack 🙂

  Jennie 2016-06-22 16:03:59
  Svara
 • Startade dagen med ett skönt yogapass och försökte vara närvarande i varje rörelse, i muskel, i varje andetag. 30 min gick väldigt fort. <3

  Hanna 2016-06-22 13:21:08
  Svara
 • Superhärligt! Jag kör ju min morgonyoga varje morgon så det var bara att infinna sig på mattan. Körde ca 40 minuter 😀 Har kört i 30 dagar nu och känner verkligen skillnad i styrka, rörlighet och allmänt i kropp och själ!

  /Anna

  Beautiful Life 2016-06-22 08:47:28 http://beautifullife.se/
  Svara
 • Jag passade på att använda mitt prova på konto hos Yogobe och körde Anna Gordh Humlesjös pass Fluid Heart. Underbart pass där man verkligen får chans att känna in kroppen.

  När jag började yoga för ca 5 år sedan var det för att jag efter två graviditeter fått diskbråck på 3 kotor i ryggen. Läkarna gav mig två val, antingen kan du operera ryggen eller så börjar du träna. Valet var enkelt!

  Men varför måste det alltid vara så att vi måste köra oss själva ner i botten innan vi kan göra en förändring? Ett tag hade jag så ont att jag fick rulla ur sängen på morgonen.

  Jag kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är för att jag började med yogan. Från början trevande och bara med fokus på att bli av med smärtan. Men med tiden har det kommit att betyda så mycket mer. Idag är det där jag landar och känner in kroppen och får min egen tid.

  Dagens uppmaning var ju att hela tiden notera hur det kändes inuti under övningarna den känsla som sköljer över mig är FÖRLÅT, förlåt för att jag ibland pressat kroppen för hårt och inte lyssnat. TACKSAMHET för att vi återigen min kropp och jag är ett team.

  Tack för en underbar start på denna 10e dag i denna utmaning

  Lisa 2016-06-22 05:31:44
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Såååå fint! och underbart att du körde med bästa Anna. Vi har spelat in massa gemensamma pass som kommer inom kort :-).

   josefinebengtsson 2016-06-22 10:27:03
   Svara
 • Har tillbringat hela dagen på Liseberg och gjorde min egen meditationsitmaning idag med att vara medvetet närvarande under dagen, ingen solhälsning.
  Imorgon kör jag på utmaning nr 11

  Karin O 2016-06-22 01:25:27
  Svara
  • Svar på Karin Os kommentar.

   Härligt med Liseberg!Och det är väl just närvaron och medvetenheten i livet vi egentligen vill åt. Så de dagarna när den finns där så är ju inte meditationen lika viktigt 🙂

   josefinebengtsson 2016-06-22 10:27:59
   Svara
 • Jag var på klassen med Anna Hultmann. Jag måste säga att det var tack och lov Henne, ståmningen i rummet i Dome of vision men fram för allt de sista meditations dagarna med dig Josefine gjorde så otrolig mycket! Jag kunde inte hjälpa mig att stoppa strömmande tårarna nedför mina kinder under klassen! Tack att du delar och stödjer Josefine!

  Gabriela 2016-06-22 00:48:25
  Svara
  • Svar på Gabrielas kommentar.

   Åh va fint att du var med underbara Anna! Hon är en magiker :-). Tack för att du är med i utmaningen också G. Låt tårarna rinna – en känslomässigdetox!!!! <3

   josefinebengtsson 2016-06-22 10:28:54
   Svara
 • Har Lättare att koppla bort störande tankar när jag måste dela mitt fokus i två, ett inre och ett kroppsligt. Iofs rör sig kroppen som nästan på autopilot, men ändå. Jag har lättare att släppa den inre tävlingen som pågår i mig att jag inte ska tänka när jag även måste tänka på vad min kropp gör.

  Maria 2016-06-22 00:21:15
  Svara
 • Hade en underbar stund på mattan o lät både kroppen o tankarna flöda fritt. ?

  Sara Alexandersson 2016-06-22 00:03:07
  Svara
 • Min mobil busade nog med mig för jag fick inte upp ngn dag 10 utmaning. Tänkte att ngt hade säkert kommit ivägen för dig. Men vet du…jag kände att jag VILLE meditera. Tänkte på vilka vi gjort. Gjorde en liggande ljusmeditation med kissen ivrigt spinnande på mig. Tänkte den här meditationen är till Josefin son tack för putten. Koncentrerade mig på andningen. Plötsligt kom det lite tårar. Lugna tårar. Jag undrade vad det var som gjort att jag varit så rädd för meditation. Det tog några dagar men nu känner jag att det är bra för mig. Nu när jag skulle skriva till dig så fick jag upp dagens! Blev full i skratt då jag gjort yoga ikväll med en hel del solhölsningar. Gjorde några till <3 Är så glad för den hör utmaningen

  Maria 2016-06-21 23:09:52
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Åh tack för delningen fina Maria. Tack! Och det var nog en medling med att du inte fick upp dag 10 på mobilen eftersom din kropp ville sitta ner. Härligt att du fick yoga sen med. STOR KRAM

   josefinebengtsson 2016-06-22 10:32:09
   Svara
 • Lyssnade in kroppen satte mig ner för att gå igenom kroppen, hur den och jag kände mig inuti, vad jag hörde och hur jag andades. Observerade, skönt & jobbigt. Det var det det blev idag, tack!

  Therese 2016-06-21 23:07:29
  Svara
 • Åh vad kul med yoga idag! Hade förmånen att kunna vara med på Yoga med flera hundra andra fina yogisar i Botaniska trädgården! Fantastiskt!

  Jennie Nord 2016-06-21 22:47:06
  Svara
 • Love love love ❤️ Ett yinpass och meditation, kan inte bli bättre… Låtlistan på shuffle så det blev inte bättre av att låt efter låt som spelades upp är ”pappas låtar”. De bara kom till mig och han var med hela passet ?❤️❤️?? Det var som att jag skulle gjort listan efter honom ☺️⭐️ Namaste och kärlek Josefine ❤️ Kram

  Sara 2016-06-21 22:30:44
  Svara
 • Älskar denna form av meditation!! Så skönt att känna in kroppen och lyssna på vad den behöver just idag.

  Linda 2016-06-21 22:24:01
  Svara
 • Härligt med ett flow idag! Har varit stressad idag och de dagarna har jag lite svårare att hitta stillheten. Men efter några solhälsningen så kom jag på mig själv med att stå kvar och stanna i bergsposition, då var kroppen lugnare och sen dess har det varit mer stilla i kroppen igen!??
  Men något som växer i mig med yogan och meditationen är viljan om att ha livet lite annorlunda. Lite lugnare och friare, kanske ser jag den vägen lite klarare om jag håller fast vid det här?

  Sandra 2016-06-21 21:37:17
  Svara
 • Ett lätt tryck för bröstet när jag ska börja dagens pass, bakat och servat gäster på café i Stockholms stosrstadspuls hela dagen, lite lätt trött och aningens stel i kroppen. Halvvägs in i passet kommer jag på mig själv liggandes i barnets position- ooops, somnade nästan! Fortsätter med solhälsningen igen, mycket tankar som surrar (driver eget och det tycks aldrig ta slut på tankar), blir lite uttråkad efter tio minuter (tss, solhälsning är inte en av mina favoriter) och gör lite egna positioner, sköööönt att jag genomförde dessa femton minuter idag, men märker att jag helst skulle vilja skriva att jag gjorde solhälsningen i alla femton minuter (good girl syndrome)! En fin kväll önskar jag er alla. Kram M

  Maria 2016-06-21 21:21:38 http://mariacarlsson.se
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   EY – bättre med ärlighet och äkthet än något annat. TACK för det. Sååå fint att du lyssnade på din kropp och att ligga i barnet är ju fantastiskt.

   Men I know – är det väldigt väldigt svårt att inte sugas in i alla ”måsten” och snurrande tankar och det är ju OK också. I yogan och meditationen blir vi ju ofta medvetna om det i alla fall. Annars kör vi ju ibland bara på omedvetet och låter de där tankarna fullständigt ta över oss.

   Ha en underbar kväll du med. Sov gott <3

   josefinebengtsson 2016-06-21 21:26:43
   Svara
 • UNDERBART! Har så mycket lättare att hitta närvaro under ett flöde. Gjorde först solhälsningar och sedan lite eget flow, så skönt! Kan inte tro att det redan gått 10 dagar, och jag som oftast stressar mycket och istället far ut på en löprunda för att stressa ner, så är stolt över mig att jag istället tagit dessa 15 minuter för att hitta närvaro. Ska försöka bli bättre på att lyssna på min kropp istället för att bara rusa på. Tack Josefine <3

  Linda 2016-06-21 19:41:58 https://www.instagram.com/lindalh3/
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Jaaaa – du är grym. Löpning är härligt ibland också men meditationen ger oss något mer som vi annars lätt springer ifrån. <3

   josefinebengtsson 2016-06-21 21:03:04
   Svara
 • Att flöda fritt är verkligen min typ av meditation! Det blev visserligen inte 108 solhälsningar, men det blev ett gäng – och en hel del annat som kändes skönt i kroppen. Känner mig nu lugn, lycklig och fylld av ny energi.
  Är så tacksam för min practice och allt den ger mig. Den har varit min räddning under ett långt år med utmattningsdepression, även om det stundtals har varit en kamp bara att ta sig upp på mattan. Men när jag väl får lite regelbundenhet i min yoga – åh vad jag älskar det! Det finns verkligen ingenting annat som ger hela mig, mitt inre och mitt yttre, så mycket.
  Och så ännu en solig dag på det – vad mer kan man begära?
  Namaste för det här Josefine! <3

  Sofi 2016-06-21 19:02:30
  Svara
 • Otroligt att det redan har gått 10 dagar. Jag har mediterat 10 dagar i sträck!! Whohooo!! Kändes mig nöjd och stolt 🙂
  Solhälsningar i 15 min passar mig så bra. Kan verkligen göra detta ofta. Kan komma in det bra när jag får göra något kroppsligt. Idag åker vi iväg på semester och jag ser så mycket fram emot att fortsätta utmaningen i annat land. Vid havet, i storstaden, morgon eller kväll. Spännande 🙂

  Katarina 2016-06-21 19:01:49 http://www.yogia.se
  Svara
  • Svar på Katarinas kommentar.

   Wihoooo…visst har det nästan blivit en vana redan?! :-). Yes – underbart att du fortsätter på resan. KRAM!

   josefinebengtsson 2016-06-21 21:07:48
   Svara
 • Vilken härlig meditation ? I solen ute på altanen☀️ Lite knepigt först att få in rytmen men sen flöt det på av sig själv.

  Sabrina 2016-06-21 19:00:38
  Svara
 • Dag 10! Solhälsningen! Finns ju en del varianter och detta var inte den jag kör i vanliga fall. Bra! Det innebar att det (nog) var lättare att verkligen fokusera på vad jag egentligen gjorde! Den jag brukar göra, kan jag ju nästan göra i sömnen;) Jag ska dock skärpa till mej och se till att försöka vara mer medveten HELA TIDEN även när jag gör min vanliga!
  Tack igen för en härlig meditationsdag (med Storforsen utanför fönstret)!<3

  Caisa Wattström Parmlöv 2016-06-21 18:44:07
  Svara
 • Solhälsningen har jag till mitt hjärta först i år och då har jag ändå hållt på med yoga över tio år… Tack för det var just denna lite enklare idag – precis vad jag behövde.

  Kram
  Harriet

  Harriet Wikström 2016-06-21 18:34:51
  Svara
 • När jag såg att dagens meditationsutmaning var yoga tänkte jag ”Yes!”. Jag utövar i princip yoga dagligen och älskar det. Eftersom gårdagens utmaning var extra tuff för mig kändes det härligt att göra något jag är lite mer van vid idag. Skönt att landa lite extra, så är jag redo och peppad för något nytt imorgon. Härligt! ? ? Kram på er

  Sandra Junhammar 2016-06-21 18:22:07
  Svara
 • Det gick sådär med dagens övning 🙂 Jag är inte helt obekant med solhälsningen, även om jag inte gjort den fullt ut tidigare, så dagens utmaning kom lägligt 🙂 Det var lite svårt att få till ett flyt i rörelserna i början men efter några avbrott för att kika på bilderna så blev det helt okej till slut 🙂 Övning ger färdighet 🙂 Det blev yoga kanske halva tiden och sedan en stunds meditation. Det kändes riktigt skönt att sträcka ut sig och känna hur kroppen sakta återhämtade sig efter yogan som ökade på pulsen en hel del 🙂

  Bo Stenström 2016-06-21 17:30:29
  Svara
  • Svar på Bo Stenströms kommentar.

   Åh va fint! Ja det tar en stund att hitta flödet men när det väl sitter så kan det ju vara superskönt med solhälsningar innan man sitter ner och mediterar. KRAM!

   josefinebengtsson 2016-06-21 21:13:05
   Svara
 • Idag var jag på ett pass på Vasastans Kundaliniyoga center (tack för tipset över ställen som hade gratis yoga idag :). Passet var jätte lugnt och jätte härligt och jag gjorde mitt bästa för att fokusera på min kropp men ibland var det svårt och tankarna flög iväg..

  Frida 2016-06-21 16:06:47
  Svara
 • Underbart! Jag börjar varje dag med yoga men just idag när jag visste att det var både dagens yoga OCH meditation så var det som om jag gick in i det djupare på något sätt. Kan inte riktigt beskriva mer än att jag kände mig väldigt väldigt närvarande och fokuserad. Detta var perfekt för mig just idag då detta är första dagen jag är i USA och hälsar på släkten av en 3 veckor lång vistelse så det kändes extra värdefullt att kunna grunda mig innan jag gick ut för att möta dagen. Även om rummet jag bor i är litet och stökigt och heltäckningsmattan gör underlaget lite fluffigt så var det en helt underbar yogastund. Det känns också extra fint just nu att veta att alla ni andra finns där ute och mediterar med mig, eftersom jag är långt hemifrån och inte vet vad den här resan kommer att utveckla sig till. Det blir lite off topic nu men jag är på den här resan för att få nya perspektiv och miljöombyte efter att ha haft en alldeles för stressig första halva av året. Även om jag är ute efter nya tankebanor och upplevelser som liksom skakar om mig så känns det bra att ha den här meditationsutmaningen och alla ni som deltar som ett ankare så att jag inte svävar iväg helt. Kramar till er allihop!

  Zoe 2016-06-21 15:52:51
  Svara
  • Svar på Zoes kommentar.

   Åh tack för att du delar Zoe. Känns fint för oss att du är med oss från USA. Och både meditation och solhälsningar är ju fantastiskt efter en lång flygning både för kropp och själ att landa. Njut av dina äventyr!!!! Så fint att du fortsätter med utmaningen därifrån. KRAAAAAM

   josefinebengtsson 2016-06-21 21:15:43
   Svara
 • Så härligt att starta dagen med solhälsningen! ..men mindre härligt när man har en förkylning som satt sig på bihålorna..så idag blev det en ganska modifierad solhälsning utan framåtböjningar. 🙂

  Tips till Göteborgare: På botaniska körs det yoga ute ikväll 🙂

  Therese 2016-06-21 15:26:06 http://theresewiksten.se
  Svara
 • Något av det bästa jag vet är ju att börja dagen med yoga. Så underbart att väcka kroppen med rörelse och känna in, kanske sätta en intention för dagen. Love it. Feels like sunshine on the inside everytime ☀️ Happy International Day of Yoga!

  Sophie 2016-06-21 13:26:00
  Svara
 • SÅ SKÖNT!
  Den här meditationsformen är jag mer van vid och när kroppen är aktiv har jag inga problem med att stänga ute andra tankar. Samtidigt som det är så skönt att bara tänka och känna på hur kroppen mår och känns.
  Jag hann göra 9 solhälsningar och de sista två varvade jag med solkrigaren åt båda sidor. Nu känns kroppen och sinnet verkligen i balans. 🙂
  Kram till alla!

  Anna 2016-06-21 12:52:36
  Svara
 • Idag står solhälsningar på tur. Jag är ingen fan av just solhälsningar…de är inte något jag gillar att göra helt enkelt. Men nu är ju det här en utmaning och då får jag möjlighet att prova olika saker.
  Sagt och gjort.
  Jag la ut mattan på vardagsrumsgolvet och satte igång efter att ha läst förklaringen. Jo det gick bra. Efter halva tiden övergick jag till eget yogaflöde och kände in vad min kropp behöver idag.
  Skönt att få igång kroppen.

  Anna 2016-06-21 11:59:06 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Härligt att du körde på trots att det inte är din favvo. Och vad vi gör på yogamattan spelar ju egentligen mindre roll – bara vi rör kroppen och är närvarande :-). Ett eget flöde är ju magi. KRAAAAAM

   josefinebengtsson 2016-06-21 21:22:36
   Svara
 • Det här var såå härligt! Jag har tappat yogan lite de senaste två månaderna. Eller jag har inte gjort någon flödande yoga. Idag jobbar jag eftermiddag/ kväll så jag passade på att starta morgonen med 15 minuter solhälsningar och fortsatte sedan med 15 min cirkelpass.

  Nu känner jag mig så himla nöjd i hela kroppen, inklusive sinnet. Andningen är lugn och regelbunden och kroppen sådär svettig och trött, och jag funderar inte på något alls. Jag är här. Bara här, just nu.

  Tack för idag!

  Josefin Forsberg 2016-06-21 11:34:07
  Svara
 • Startade dagen med mitt eget flow. Varför gör jag inte det varje morgon? Så himla skönt! Inga problem med att vara i nuet, visst några gånger var tankarna på annat håll men mest var jag närvarande i min egen kropp.
  Ikväll firar jag internationella yogadagen på Stockholm Waterfront, hoppas att jag träffar några av er där. ❤️

  Karin 2016-06-21 10:22:01 http://rawness.se/blogg/workoutinstyle/
  Svara
 • Jag ställde mig på mattan hemma och gjorde först solhälsning A x 5 och därefter solhälsning B x 5, sen varannan till timern ringde. Varm och uppvärmd kunde jag sen möta morgonen. Om annat inte hinns med så är denna typ av yoga suverän. I like it!

  Mia Haglöf 2016-06-21 09:39:10 http://Miassidor.blogspot.se
  Svara
 • Härlig känsla i kroppen idag! Skönt att bara röra sig utan att tänka ?

  Malin 2016-06-21 09:02:22
  Svara
 • Hej Josefin!

  Först en väldigt härlig blogg! Nu har jag tänkt på det här ett tag-jag är väldigt förtjust i din träningstop på dessa bilder, har letat efter en liknande i veckor nu!
  Vart har du köpt den? 🙂

  Tack så mycket//Linnéa

  Linnea 2016-06-21 08:12:26
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Heeeeej fina! Åh kul att du läser :-). Haha…får sååå mycket frågor om den och den är heeeeel grym. Dock tyvärr ett No Brand från Bali. Den kostade typ 50 kr och jag har den i alla färger för sååååå skön och bra. Faktiskt undersökt möjligheten att köpa hem massa och sälja så kanske lyckas med det ;-).

   josefinebengtsson 2016-06-21 11:00:52
   Svara
 • I början läste jag inte andras kommentarer för min egen prestationsstress skull, på så sätt att jag visste att jag skulle bli mera upptagen av er andra som mediterar än att fokusera på mig själv och min process. Men igår började jag läsa och så roligt det är och peppande! Alla skriver så ärligt och jag är lite rädd för just det, visa vem jag är och på ett forum där vem som helst kan gå in och kika. Men jag jobbar på att bli den jag vill vara och meditation och yoga känns i hela mig att det är en bra och rätt början.
  Idag yogade jag vilket jag har börjat att göra ca 1 gång i veckan. Det är svårt med andningen och jag kämpar dagligen med att leva och känna in nuet.. Dagens ☀️Hälsning var skön att gå igenom grundligt men det tog mer än 15 minuter att få till det bra 🙂
  /Anna

  Anna fältskog 2016-06-21 07:45:11
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!