Adho Mukha Svanasana

_E6A1430

Namaste,

 

Idag är det dags att titta närmare på en vanligt förekommande position inom yogan – den nedåtgående hunden, Adho Mukha Svanasana. Adho betyder att ha ansiktet nedåt och svana betyder hund. Ställningen ska alltså likna en hund som stretchar med huvud neråt och rumpan uppåt. Det går väldigt sällan en dag utan att min kropp andas i denna position.

 

Likt Tadasana och Uttanasana är också den en del av solhälsningen. Positionen är väldigt kraftfull och den både stärker och stretchar nästan hela kroppen. I början kan positionen kännas galet jobbig för axlar och handleder men tro det eller ej – efter ett tag kommer den blir mer och mer kännas som en viloposition. Hunden är bra för huvudvärk, trötthet och ryggont samt lugnar sinnet.

 

Så här gör du:

 

 1. Ställ dig på alla fyra, se till så att benen är höftbrett och händerna är axelbrett isär och att du pressar ner hela handflatan i mattan.
 2. Andas ut och lyft dina knän från golvet. Behåll benen lätt böjda och börja därefter föra höfterna uppåt och bakåt.
 3. Försök hitta en rak linje mellan handleder, axlar och höfter. Om det är möjligt sträck då ut benen annars behåll benen lätt böjda.
 4. Förläng nacken och låt blicken vila mot naveln eller mellan låren.
 5. Dra axlarna iväg från öronen och skulderbladen in mot ryggraden.
 6. Stanna i positionen i 5-10 djupa Ujjayi-andetag. På utandning kom tillbaks ner på alla fyra. Tryck här för att spana in hur du med andas Ujjayi.

 

Hoppas det var härligt. Njut av din dag.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • I found this post very exciting. I am also sending it to my friends to enjoy this blog.

  Svara
 • Sedan första gången jag klickade mig in på din blogg har jag älskat den, man blir så inspirerad och glad på något sätt. Undrar om du är med på varje resa med yogiakademin? Det skulle vara så kul att bli ledd av dig nämligen, har efter studenten funderingar på att boka yoga resa med er till bretagne eller santa teresa och undrar hur åldersfördelningen brukar se ut 🙂
  Kram, kram

  Julia 2015-10-29 19:00:53
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej Julia! Åh va kul att höra att du gillar bloggen. Tack för att du skriver det också. Yes, jag är med på varje resa. Vill ju liksom inte missa ett tillfälle att få yoga i solen med massa härliga människor :-). Åldern är galet blandat, hittills har våra deltagare varit mellan 15-75 år – vilket vi älskar! Vore underbart att ha dig med. Hojta till om du får fler frågor. STOR KRAM

   josefinebengtsson 2015-10-29 20:11:47
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!