Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Handstående ger mig harmoni

Hanstående

handstående

Hansstående

Photo – Pierre Wikberg, Fia Garver, Chris Christopherlou

Handstående är som min medicin, något jag tar till när jag behöver stressa ner och hitta harmoni.

Jag tror inte att jag är ensam om att ibland bli heeeeelt galen över någon tanke som inte tycks vilja försvinna från huvudet. Som jag nämnde häromdagen i inläget ”Vad är yoga” så skrev Patanjali en yogabok för 1000-tals år sedan som heter Yoga Sutras. I boken ger han olika tips på hur man ska stilla de där tankarna. Även om inte Patanjali riktigt skrev om just det där perfekta Instagram handståendet så är det just vad positionerna kan hjälpa oss med – landa ner i kroppen och på så vis i stunden vilket automatisk stillar tankarna. Mindfulness helt enkelt!

Jag fullkomligt älskar att stå på händer för då kan jag inte vara annat än i nuet. Handstående visar mig direkt hur jag mår i stunden. Är jag helt uppe i huvudet och mina tankar, funkar det liksom inte.

Känner du dig inte redo för att stå på händer, funkar vilken yogaposition som helst för att hitta denna närvaron. Tadasana som jag beskriv häromdagen (Se här) är egentligen exakt som ett handstående fast på fötterna och lite lättare rent fysiskt. Desto ”lättare” man upplever den fysiska positionen, desto större utmaning kan det dock vara att hitta närvaron och inte tänka på annat.

Och givetvis är det inte bara yogapositioner som kan få oss att bli ett med kroppen, med stunden. Mina underbara medspelare på Surfakademin hittar exempelvis sin närvaro när de står på brädan och tar den där vågen. Du har säkert din favorit!

Men spana gärna in mitt inlägg Var jogging min Yoga?”, en fysisk aktivitet (eller för den delen annan aktivitet) kan vara mindfulness meditation men det blir inte alltid så.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Vill tala om att du har en himla fin och inspirerande blogg. Jag skriver också och vet hur mycket det kan betyda med lite feedback! Speciellt förtjust är jag i inläggen där du grundligt går igenom en position och teorin bakom den. Din blogg hamnade bland favoriterna direkt och jag ser fram emot att ”ha dig som sällskap” i höstmörkret. /Kicki

  Kristina Sundell 2015-10-13 20:11:45 http://kristinasandetag.blogspot.se
  Svara
  • Svar på Kristina Sundells kommentar.

   Åh kul att du gillar bloggen och tusentusen tack för att du säger det också. Det betyder mycket, verkligen motiverande! Skriver du också om yoga, var? KRAM

   josefinebengtsson 2015-10-14 10:07:06
   Svara
   • Svar på josefinebengtssons kommentar.

    Jag skriver inte om yogan just nu. Jag behöver hålla den för mig själv liksom. Den är tillsammans med meditationen min medicin. Jag skriver betraktelser om det ena och det andra, med fokus på självutveckling. Just nu är texterna ganska färgade av en mörk period som jag går igenom efter en minst sagt påfrestande sommar. Jag skriver inte mörkt, men jag skriver om mörker, insikter, förhoppningar…. Mina texter finns på bloggen som är länkad.

    Kristina Sundell 2015-10-14 11:39:09 http://kristinasandetag.blogspot.se
    Svara
    • Svar på Kristina Sundells kommentar.

     Åh tack! Du skriver otroligt vackert och fint. Tack för att du delar. Gillar verkligen namnet också Kristinas andetag. Ser fram emot att fortsätta läsa. KRAM

     josefinebengtsson 2015-10-15 09:11:03
     Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!