MY MOMENT OF MEDITATION – DAG 1

Heeeeej kära ni!

 

Så låt oss börja vår 21-dagars utmaning i att hitta stunder av meditation i vårt vardagliga liv, se mer här. Stunder där vi släpper allt annat för att fullkomligt sugas in i närvaro. En mikropaus, A MOMENT OF MEDITATION.

Jag ankom just till Indien. Efter att ha suttit på flyget i flera timmar (utan internet) så misstänkte jag att mailkorgen hade hunnits fyllas rejält. Min första instinkt när kom till Agonda beach (där jag och Malin ska bo några dagar innan retreatet börjar) var givetvis att få lösenordet till nätet och trycka på mailikonen. Hursomhelst, jag lyckades hejda mig. YES!

 

Istället tog jag ett underbart dopp i det salta havet och därefter la jag min trötta kropp i den varma sanden och blickade upp mot palmer och himmel. WOW! Min själ började hinna ikapp.

 

Visste ni förresten att det är vanligt bland folk tillhörande gamla urbefolkningar och olika stammar sätter sig ner i timtals efter en resa för att låta själen hinna ikapp den fysiska kroppen som ju numera med buss, tåg och flyg enkligt dem transporteras mycket snabbare än själen. Vet inte om det är sant men jag kan verkligen känna just så efter en resa, helt vilsen och ogrundad som att kroppen är där men att jag tappade själen på vägen någonstans.

 

Efter denna magiska stund i sanden kände jag mig mycket mer närvarande och redo att logga in en stund på nätet.

 

Har du hittat någon stund av närvaro idag? Kanske med hjälp av en yogaövning eller helt enkelt bara genom att fästa blicken ut genom fönstret en stund?

 

Dela gärna här och #mymomentofmeditation.

 

MED KÄRLEK

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
67kommentarer
  • Are you ready to embrace a journey that transcends conventional weight loss methods? Look no further than BellyFlush, the key to reshaping your body and revitalizing your life. In this introduction, we invite you to explore the transformative power of a holistic approach to health. Beyond merely shedding pounds, BellyFlush focuses on flushing away the factors that hinder your well-being. Join us as we uncover the secrets to a healthier, more energetic you, and embark on a journey of renewal that goes beyond the surface to create lasting, positive change.
    https://gamma.app/public/BellyFlush-Reviews-Its-Safe-Latest-Users-Reports-qggpnvuihfsbtqk

    Svara
  • Some really excellent info, Sword lily I detected this. https://freehorseracingtv.com/live2/

    Svara
  • Thank you for great article. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/live2/

    hipodromo camarero en vivo youtube 2023-06-26 13:32:18 https://freehorseracingtv.com/live/hipodromo-camarero-en-vivo/
    Svara
  • Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you. https://accounts.binance.com/it/register?ref=53551167

    Codice di riferimento binance 2023-06-20 08:36:21 https://accounts.binance.com/it/register?ref=53551167
    Svara
  • Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

    gate.io vip 1 nasıl olunur 2023-06-11 17:02:10 https://www.gate.io/tr/signup/612995
    Svara
  • This is really a great website, i suggest you to post articles to attract visitors attention. Your website is really a great source of information.

    Star Trek Picard S03 Michelle Hurd Leather Jacket 2023-05-12 14:25:15 https://www.celebsmoviejackets.com/star-trek-picard-season-3-raffi-musiker-leather-jacket
    Svara
  • I think the admin of this site is really working hard for his website, since here every stuff is quality based data. kbs live stream

    race stream 2023-03-26 01:12:16 https://freehorseracingtv.com/live/
    Svara
  • Meditation in a fresh and pure space is the most wonderful thing

    Mirandajoye 2023-03-16 04:22:53 https://letterboxed.io/
    Svara
  • I as of late ran over your blog and have been perusing along.
    I figured I would leave my most memorable remark.
    I don’t have any idea what to say aside from that I have delighted in perusing.
    Pleasant blog. I will continue to visit this blog regularly.

    스포츠 토토 사이트
    승인 전화 없는 토토 사이트
    토토 결과
    토토 꽁 머니
    먹튀 검증 업체
    https://www.j9korea.com

    jaeseu 2023-02-01 09:22:56 http://j9korea.com
    Svara
  • Some really excellent info, Sword lily I detected this. vox live stream kostenlos ohne anmeldung

    todays racing on tv 2022-12-27 23:18:55 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
    Svara
  • Some really excellent info, Sword lily I detected this. https://freehorseracingtv.com/live/

    towcester greyhound racing tv 2022-12-24 04:02:49 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
    Svara
  • I think the admin of this site is really working hard for his website since here every stuff is quality based data.

    izmir evden eve nakliyat 2022-12-09 05:09:24 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
    Svara
  • As I website owner I believe the content material here is really good , appreciate it for your efforts. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

    şehirler arası nakliye fiyatları 2022-12-07 05:57:14 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
    Svara
  • Great website. Lots of useful information here. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/

    racing tv free stream 2022-12-03 17:08:49 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
    Svara
  • This is really a great website, i suggest you to post articles to attract visitors attention. Your website is really a great source of information.

    Svara
  • Åh vad fint och behagligt det låter att sätta sig ner och låta själen komma ikapp den fysiska kroppen- borde man definitivt tänka på! Jag hade precis jobbat natt när jag läste ditt inlägg, ett härligt tolv timmars-pass på akuten och jag kände att jag definitivt behövde en stund för att samla tankarna som far omkring som raketer i huvudet och dels gav ett omstrukturerat tänkande och dels gav en kraftig huvudvärk. Solen sken ute så jag lade mig helt enkelt raklång på gräsmattan och med solen i ansiktet och till ljudet av vågornas brus lyckades jag faktiskt koppla bort det mesta av omvärlden. Och om jag ska tacka sömnbristen för att jag redan var halvt i dvala eller om det var stunden i sig som gjorde mig lugn spelar faktiskt ingen roll, för där och då lyckades jag zooma ut omvärlden totalt och låg säkert kvar en timma på samma plats utan vare sig känsla för tid och rum. Ska verkligen ta mig an den här utmaningen ordentligt! Mer meditation åt folket (och åt Ida)!! All kärlek till er och dig Jossan!

    Ida/ @Im_healthyenergy 2017-04-12 12:26:00
    Svara
  • Hej allihopa! Så kul att köra ännu en utmaning tillsammans med er och Josefine! ? Jag hade min stund av meditation i förmiddags, satte mig i 20 minuter innan jag tog tag i dagens plugg. Jag kände att jag under meditationen ville sända värme, kärlek och helande till världen och framför allt Stockholm och de drabbade, efter det fruktansvärda som hänt. Det var så välbehövligt och jag påmindes om hur viktig meditationen är för mig, men ändå så har jag så svårt att prioritera den! ? Den här utmaningen kom mig väl till pass, då jag verkligen vill utveckla min meditation så att dem blir en del av min vardagliga rutin ?

    Godnatt ❤

    Jonna @ekonewbieyoga 2017-04-11 23:13:39
    Svara
  • Läste om utmaningen här på bloggen först nu men har faktiskt fått in lite meditation idag trots det ?
    Gjorde 20 min yoga imorse när jag vaknat, var så skönt att få sträcka ut kroppen. Sen så laddade jag ner en app till jobbdatorn häromdan som påminner mig en gång i timmen att ta ett djupt andetag och känna efter hur det känns, passar då också på att känna efter att jag inte spänner käkarna (har spänningshuvudvärk så fått hemläxa från sjukgymnasten att upptäcka när jag spänner mina käkar).
    Imorgon bitti får det antingen bli en promenad i tystnad eller yoga, får se vad jag känner för när jag vaknar!

    Nathalie 2017-04-11 22:34:29
    Svara
    • Svar på Nathalies kommentar.

      ÅHhhhh underbart att ha dig här Nathalie. Göda jag blir. Sååå fint att du fått in lite meditation. Intressant med spända käkar…så många av oss går ju runt med det utan att knappt veta om det…vilket ju påverkar flödet i precis hela kroppen. Grym sjukgymnast :-). <3

      josefinebengtsson 2017-04-12 11:11:49
      Svara
    • Svar på Nathalies kommentar.

      ❤❤❤ så bra med en sån app!

      Hanna L 2017-04-12 07:56:07
      Svara
  • Hej vänner??❤️! Då var vi här igen…och det känns lovely!!! Har saknat vår lilla yoga-familj även om vi följer varandra på instagram. Blev överlycklig för att det var en meditationsutmaning….är en riktig meditationsNÖRD (?Till dig Hanna som påminde mig om detta underbara ord) Tänker att jag ska utforska meditationen extra mycket under de här 21 dagarna..ska försöka ha helt tysta dagar osv…Är man inte i Indien på retreat får man skapa sitt eget retreat eller hur? I kväll blev det Kirtan kriya Sa Ta Na Ma som är en favorit..älskar att den rensar bort massa gammalt skräp och balanserar auran?? Jag brukar oftast inte meditera med klocka då det stressar mig men den här gör jag i 11 minuter..nu känner jag mig redo för en natt tillsammans med månen..antagligen en vaken sådan ? Godnatt allihopa..Peace and Love❤️

    Mia Eriksson 2017-04-11 22:20:26
    Svara
  • Min egentid med fokus på närvaro idag är från bussen efter att precis ha lämnat min arbetsplats. En bussresa genom min älskade vackra huvudstad, omringad av vatten med en styrka och sammanhållning jag tidigare saknat. Jag valde att inte ta upp mobilen för att kolla FB och insta och bloggar och nyheter förens jag nästan var framme i stan. Jag tycker om att åka buss, ovan mark i ett skönt säte som vaggar mig medan jag spanar ut genom stora glasrutor. Människor med vinterjackor, människor med kort kjol, skrikande barn i vagnar, pensionärer med rullatorer, människor med resväskor, portföljer och shoppingkassar, lyckliga människor och sörjande människor, alla så olika men ändå så lika. En del av mig är nyfiken vart de kommer från och vart de är påväg, en del av mig bryr mig inte ett skvatt. Men vi behöver varandra, det är en sak som är säker. ❤️ @ciascastle2.0

    Cia 2017-04-11 22:06:07
    Svara
  • Jag tog en stunds meditation på jobbet men innan träning. Alla hade gått hem så jag la mig på golvet och tittade ut genom takfönstret och på molnen. Låg där stilla. Lät tankarna komma och gå med molnen. Ibland stannade de kvar en längre stund. Ibland bara rörde de sig snabbt förbi. Så skönt att få helt släppa jobbet innan träningen.

    Hoppas ni alla haft en skön dag ??❤

    Hanna 2017-04-11 21:56:40 https://yogabyhanna.wordpress.com
    Svara
  • Låter underbart med ett dopp i havet och varm sand! Själv tog jag mig en stund i badkaret då jag kom hem efter jobbet. Det var sååå skönt att bara andas en stund efter en ganska tuff arbetsdag. Så fint med en ny utmaning, jag behöver verkligen vägledning att få in den här rutinen med andningsövningar och meditation igen! Det ger så mycket!
    Tack,
    Kram på er!

    Caroline (cafre85 Instagram) 2017-04-11 20:44:50
    Svara
  • Hej!

    Vad fint med en ny utmaning!

    För mig är det allra bästa att göra en tjugominuters yogasekvens varje morgon genast efter att jag stigit upp och borstat tänderna. På vintern tänder jag knappast ens lamporna utan gör sekvensen (som jag kan utantill) nästintill i mörkret. Jag är stel i kroppen om morgnarna som yogan öppnar upp ryggen, axlarna, höfterna. Oftast lyckas jag ganska bra med att hålla morgonyogan ”meditativ”, men ibland börjar tankarna fara iväg med mig- det ska erkännas. Jag har inte riktigt fått till det ännu att varva ned på kvällen med en kort meditation. Länge har det funnits i tankarna. Det vill jag nog gärna lära mig och göra till en rutin. Jag yogar några kvällar i veckan med Yogobe och efter en sådan sekvens kunde jag gott och väl avsluta med en meditation. Jag har till och med svårt att ligga några minuter stilla i savasana så jag inser att jag verkligen behöver lära mig att släppa alla tankar och allt planerande och ältande som jag lätt hamnar i om jag är stressad.

    Hanna 2017-04-11 19:40:31
    Svara
  • Har suttit på en bänk vid havet. Blundat med solen i ansiktet. Andats. Lyssnat på fiskmåsar.
    Sedan promenerat lugnt och stilla hem genom parken som börjar bli full med vitsippor.

    Anna 2017-04-11 18:50:43 http://Ingenannansord.wordpress.com
    Svara
  • Idag har varit en otroligt ”trött”-dag. Jag är just nu inne i en mycket intensiv period med slutkampen med den långa långa uppsatsen som är mitt examensarbete vilket har sugit musten ur mig. Jag är trött, omotiverad och vill bara se ett ljus tändas och ta mig ur denna period. Det låter mörkare än det egentligen är. Ingen oro?Men det har varit intensivt med skolarbete, jobbsök, intervjuer osv. Och så det fruktansvärda som drabbade Stockholm i fredags. Allt har fyllt mig med en massa känslor som är..ja överallt. Andningen har fått bli ett viktigt verktyg för att hitta lugn och dämpa stressen, dom hårda och snabba hjärtslagen osv. Så det känns toppen att @josefinesyoga startar en utmaning med meditationsfokus-just vad jag behöver just nu? #meditation #mymomentofmeditation.

    Yogi_Johanna 2017-04-11 16:52:53 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
    Svara
  • Bästa Bästa Josefine! Så fint av dig att sprida meditationen till fler. Tror att vi är många som behöver det (eller andra verktyg) för att finna balans och Kärlek inom. Det känns mer aktuellt än någonsin i den tid som vi lever i nu, med tanke på vad som sker i världen och vad som hände i Stockholm.
    Känner själv hur mycket det har påverkat mig de senaste dagarna, hur jag liksom känt mig sådär ledsen inombords som du beskriver kan vara vad som händer när vi blir fast i nyheter som snurrar och glömmer att känna in och landa i hjärtat och kroppen istället.
    Mådde så himla bra första veckan i januari med er, med en massa yoga och meditation varje dag, just för att jag hann landa in i kroppen och känna in hjärtat och jag kunde verkligen känna hur saker skiftade inom och hur den där harmoniska känslan började att spridas.
    Hoppas innerligt att fler hittar till yogan och meditationen. TACK för det fantastiska arbete ni gör Du, Malin och Anna❤️❤️❤️.
    Saknar er och önskar er fina retreats framöver i underbara Indien!
    Stor stor Kram och massa KÄRLEK❤️!

    Sophie 2017-04-11 15:02:09
    Svara
  • Gomorron! ?☉?❤ Ja ja till livet! Tänk om alla mediterade dagligen. Jag rekommenderar er att prova. Börja med att ställa alarmet på tex 3 min och sätt dig bekvämt. Bryr dig inte om vad som händer, bara sitt kvar. Med tiden kommer du att utvecklas och kunna släppa tankarna och öka tiden. ?❤
    Motstånd till träning, tom Shaking och yoga nu på morgonen. Men jag som läste om hormoner och signalsubstanser igår, kan köra över min hjärna och bara göra tills min hjärna vänjer sig. Wow ibland är kunskap guld! ? Inte för mkt av det intellektuella för då börjar jag tänka / fixa mig och det funkar inte. ? Ja ni hör själva, ordet LAGOM! ? Men det är det som funkar verkligen! Börja med lite, vara konsekvent, disciplinerad och öka sakta och stanna på en lagom-nivå. ????? #lärdiglyssnapådinkropp #yoga365 Ha en underbar tisdag! ?
    Den gär texteb skrev jag imorse innan jag visste om denna utmaning ?❤
    Buddha was asked, ” What have you gained from meditation ” . He replied , nothing . However , Buddha said , let me tell you what I lost: Anger, Anxiety, Depression , Insecurity,Fear of old age and Death.

    Hanna L 2017-04-11 12:19:28
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!