CONSCIOUS CHRISTMAS CHALLENGE  – DAG 20: SITALAI

HELLO kära ni och välkomna till dag 20. Ytterligare en andningsövningar, idag är det dags för Sitali. Det brukar översätts som ”det kylande andetaget” eftersom tekniken kyler ner oss samtidigt som det lugnar både kropp och sinne. Denna andning är därför perfekt att göra vid exempelvis feber, stark stress eller om du har svårt att somna. Eller om man är i ett varmt Indien! Jag gör denna andning varje dag för att kyla ner kroppen.

 

Gör så här

  1. Ställ din timer på 15 minuter och inta en bekväm position.
  2. Börja med en eller ett par utandningar där du tömmer lungorna helt.
  3. Sträck ut tungan och rulla den till ett U (ett sugrör). Om du inte kan rulla tungan så sträck bara ut den.
  4. Ta ett djupt, långt andetag in genom tungan (sugröret).
  5. Andas ut genom näsan.
  6. Fortsätt så 26 gånger eller tills din timer ringer.

Hur var det idag? Kunde du slappna av? Vad hände i kroppen då du gjorde övningen? Dela gärna här eller på @josefinesyoga genom att använda hashtaggen #CONSCIOUSCHRISTMASCHALLENGE . Om du behöver extra pepp, tänk på alla härliga vinster du kan få om du klarar hela utmaningen.

 

Såååå tacksam att vi gör detta ihop.

 

L O V E

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
189kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!