CONSCIOUS CHRISTMAS CHALLENGE  – DAG 17: TREDJE ÖGAT

HELLO finaste ni. Välkommen till dag 17.

 

Alla meditationer vi gjort hittills under denna del av utmaningen hjälper oss till viss del att balansera just det tredje ögat men idag ska vi alltså fokusera lite extra på just det.

 

Det tredje ögat, även kallat Ajna chakra (vårt sjätte chakrat), sitter alltså mitt emellan ögonbrynen, som ett slags tredje öga. Det kallas ibland visdomens öga och anspelar på att vi med detta andliga öga kan se sådant vi inte kan se med våra fysiska ögon. Ajna chakra är även associerat till intuition, inre klarsyn och visionär förmåga. Ett överlastat tredje öga kan märkas av att man har svårt att koncentrera sig eller lätt får huvudvärk.

 

Under dagens meditationsteknik kommer vi sluta våra ögon och fokusera all vår uppmärksamhet på vårt tredje öga samtidigt som vi visualiserar färgen indigo (som hör med detta chakra att göra).

 

Gör så här

  1. Sätt en timer på 15 minuter och inta en bekväm sittande position.
  2. Blunda, slappna av i kroppen och låt andetaget vara naturligt.
  3. För uppmärksamheten till ditt tredje öga och visualisera färgen indigo här.
  4. Se till så att ansiktet och området bakom ögonen är avslappnat under hela meditationen.
  5. Om det är många tankar, ta några lite djupare och mer kontrollerade andetag, för att därefter återgå till naturlig andning.

 

Hur var det? Vad såg du vid ditt tredje öga? Dela gärna här eller på @josefinesyoga genom att använda hashtaggen #CONSCIOUSCHRISTMASCHALLENGE .

 

KRAMAR

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
145kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!