CONSCIOUS CHRISTMAS CHALLENGE – DAG 8: SJÄLVMASSAGE

MORNING KÄRA NI! Varmt varmt välkomman till dag 8. Idag fortsätter vi på det mjuka spåret, vi ska göra en meditativ självmassage som är en vacker teknik för att dels ge vår egen kropp vår fulla uppmärksamhet men också ofta ett sätt att börja tycka om den mer. Precis som när vi gjorde lektiden tidigare i utmaningen så är denna teknik också bra att göra då kroppen är sjuk eller skadad.

 

Som nämnt, oberoende av vilken åkomma vi lider av tror jag nämligen att det viktigaste för läkningen är just att föra uppmärksamheten ner i kroppen. Att ägna en stund för att faktiskt stämma av hur olika kroppsdelar känns och mår. Idag ska vi göra det genom att ta hjälp av våra händer och massera hela kroppen. Använd gärna en härlig massageolja, kokosolja eller sesamolja.

 

Gör så här

  1. Sätt gärna på en härlig och avslappnande spellista att lyssna på som är ungefär 15 min lång.
  2. Om du inte göra meditationen bland folk, klä av dig naken om känns bra ;-).
  3. Slut ögonen och ta tre djupa andetag, sucka ut genom munnen på utandningen.
  4. Låt uppmärksamheten landa på insidan av kroppen.
  5. Smörj in händerna med olja, vill du inte ha olja i hår/ansikte kan du vänta lite med det.
  6. För att inte missa någon del brukar jag gilla att börja min massage uppifrån och massera ansiktet, nacken, halsen för att sedan fortsätta rörelsen neråt, hela vägen till tårna. Försök vara fullkomligt närvarande med varje massage tag. Utforska olika typer av massagerörelser – ytligt, djupt, snabbt, sakta etc.
  7. Har du en skada eller om du hittar en spänning någonstans på vägen, ge gärna det området lite extra uppmärksamhet och massage. Hur känns det här på insidan? Varmt, kallt? Hur hänger den här delen av kroppen samman med andra delar?
  8. Låt andetaget vara naturligt och försök att verkligen ha uppmärksamheten i kroppen. När tankarna flyger iväg någon annanstans, se om du kan komma tillbaka till massagen och till stunden.

 

NYFIKEN! Berätta nedan eller på @josefinesyoga hur det kändes för dig! Eller beskriv med bild och text på insta, tagga #CONSCIOUSCHRISTMASCHALLENGE . Å peppa såklart gärna varandra.

 

KÄRLEK TILL ER!

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!