Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

CONSCIOUS CHRISTMAS CHALLENGE – Dag 5: Lektid

MORNING KÄRA NI! Varmt varmt välkomman till dag 5 i vår meditationsutmaning. Vi ska fortsätta på det aktiva meditationsspåret men idag blir det lite mjukare än igår. Vi ska göra en meditativ övning som är fint att göra när kroppen är sjuk eller skadad. När så är fallet ser jag det nämligen som ett sätt för kroppen den att skrika ”Lyssna på mig!”.  Oberoende av vilken åkomma vi lider av tror jag att det viktigaste för läkningen är just att föra uppmärksamheten ner i kroppen. Att ägna en stund för att faktiskt stämma av hur olika kroppsdelar känns och mår. Jag brukar börja varje morgon med en sådan avstämning, som jag kallar LEKTID – en stund när jag tillåter kroppen att röra sig exakt som den vill, där jag släpper hur kroppen ser ut på utsidan och istället helt känner hur den känns på insidan. För mig är det läkning på djupaste nivå.

 

Gör så här

  1. Sätt gärna på en härlig och avslappnande spellista att lyssna på som är ca 15 min lång.
  2. Slut ögonen och ta tre djupa andetag, sucka ut genom munnen på utandningen.
  3. Låt uppmärksamheten landa på insidan av kroppen.
  4. Börja sedan att lyssna på och stämma av med varje kroppsdel genom att röra den. För att inte missa någon kan du exempelvis börja uppifrån och skapa rörelse i ansiktet, nacken, halsen för att sedan fortsätta rörelsen neråt, hela vägen till tårna. Till slut blir det nästan som en långsam och inkännande dans.
  5. Har du en skada eller om du hittar en spänning någonstans på vägen, ge gärna det området lite extra uppmärksamhet och rörelse. Hur känns det här på insidan? Varmt, kallt? Hur hänger den här delen av kroppen samman med andra delar?
  6. Låt andetaget vara naturligt och försök att verkligen ha uppmärksamheten i kroppen. När tankarna flyger iväg någon annanstans, se om du kan komma tillbaka till rörelsen och till stunden.

 

Spana gärna in mim nyinspelade film på yogobe där jag mjukt guidar er genom denna övning, se här. Om du inte redan är medlem på yogobe, använd koden JOSEFINE för att få 1 månad gratis abonnemang utan bindningstid.

 

Berätta gärna nedan eller på @josefinesyoga hur det kändes för dig! Eller beskriv med bild och text på insta, tagga #ConsciousChristmasChallenge

Å peppa gärna varandra.

 

KÄRLEK TILL ER!

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!