JUNE MEDITATION CHALLENGE – DAG 27 STÅENDE MEDITATION

Josefine bengtssonKära ni! Varmt välkomna till nästsistadagen av vår 4 veckors meditationsutmaning. JÖSSES, vad tiden flyger fram. I denna övning ska vi stå upp i stillhet och meditera. Vi ska dock inte stå i en spänd yogavariant, som Berget (Tadasana), utan göra motsatsen – försöka slappna av så mycket som möjligt i kroppen.

 

Att stå upp och meditera gör mig alltid väldigt medveten om mina ”omedvetna” spänningar i kroppen och den medvetenheten brukar i sin tur göra att jag lättare kan släppa spänningarna. Men ha tålamod – att släppa spänningarna är inte din uppgift i denna meditationen. Din uppgift är att vara med det som är, observera hur kroppen känns i denna stående position. Var flödar energin? Var sitter spänningarna? Hur är andetaget?

 

Gör så här

  1. Sätt timern på 15 minuter.
  2. Ställ dig upprätt men avslappnat och placera fötterna ungefär höftbrett isär.
  3. Pressa ner fötternas fyra hörn i mattan och fördela vikten jämnt för att hitta stabilitet. Prova gärna att föra vikten i alla olika riktningar, för att hitta en jämvikt i mitten.
  4. Ha lätt böjda knän för att kunna slappna av i rumpan och höfterna.
  5. Låt magen falla ut och bli som en ballong. Här är det viktigt att du aktivt försöker slappna av i magen eftersom det är ett ställe i kroppen som många av oss (av olika anledningar) går runt och håller in.
  6. För axlarna neråt. Armar och händer ska bara hänga ner längs sidan av kroppen.
  7. Slappna av i ansiktet. Låt underkäken falla neråt. Försök verkligen att släppa detta område genom att öppna munnen så att det blir ett mellanrum mellan tänder och läppar.
  8. Ta ett par djupa andetag och låt andningen vara naturlig.
  9. Låt sedan meditationen börja. Stå i positionen med uppmärksamheten vilandes i kroppen. Notera när tankarna skriker att det är för ”jobbigt” att stå upp, men försök att stå kvar lite längre än vad ditt ”sinne” vill. Gå förbi de där tankarna och se vad som händer, kanske är det något som lättar.
  10. När klockan ringer (eller tidigare om det blir för mycket), lägg dig en stund i Savasana.

 

Hur kändes det? Nyfiken på att höra, dela som vanligt gärna här eller på insta.

 

KRAMAR i mängder

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
116kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!