JUNE MEDITATION CHALLENGE – DAG 23 RÄKNA ANDETAG

KÄRA NI! Välkomna till dag 23 av vår fyra veckors meditationsutmaning. Idag ska vi göra en teknik som används mycket inom Zen traditionen. En enkel men svårbemästrad teknik som liknar gårdagens metod men idag ska vi också räkna våra andetag.

 

Gör så här

 1. Sätt på dig bekväma kläder och sätt dig i en bekväm position (se här)
 2. Sätt din timer på 15 min
 1. Blunda och slappna av i kroppen
 2. Låt andetaget vara naturligt, in och ut genom näsan.
 3. Börja sen räkningen. Räkna “ett” till dig själv när du andas ut. Nästa gång du andas ut, räkna “två” och så vidare upp till “fem”.
 4. När du nått “fem” börjar du på en ny cykel och räknar “ett” på nästa utandning. Räkna alltså endast på utandningen och aldrig mer än till “fem”. Det gör att du blir medveten om när din uppmärksamhet vandrat iväg då du befinner dig på “nio”, “14″, eller till och med “52″.
 5. När känslor och tankat dyker upp för bara vänligt men bestämt tillbaka uppmärksamheten till räkningen av ditt naturliga andetag.
 6. Om det är mycket tankar för att snabbare få in känslan kan du räkna dina andetag med hjälp av dina fingrar.

 

Visst låter det enkelt?! Efter att ha provat tror jag att de flesta av oss dock inser hur svårt det är att kontrollera vårt sinne och att fokusera på en sådan simpel sak som att räkna andetagen. Med tiden träningar vi dock upp vår uppmärksamhetsmuskel så det blir lättare och lättare.

 

LYCKA TILL! Å dela såklart gärna din upplevelse med oss.

 

NAMASTE <3

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • I’m astounded! Thank you so much for supplying us with this invaluable information; your article is fantastic. More shares would be fantastic. You can play: scribbl io to relax, or pass the time!

  minion 2024-05-15 09:58:28
  Svara
 • It’s nice to see the best quality content from such sites. https://freehorseracingtv.com/live2/

  Svara
 • This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. https://freehorseracingtv.com/live2/

  hipódromo camarero la carrera en vivo de hoy 2023-06-26 10:10:24 https://freehorseracingtv.com/live/hipodromo-camarero-en-vivo/
  Svara
 • A big thank you for your blog.Really looking forward to read more. Want more. live racing stream

  racing tv free stream 2023-03-24 12:54:42 https://freehorseracingtv.com/live/
  Svara
 • I am so happy to come across this piece of write up, very much advanced my understanding to the next top level. Great job and continue to do same.

  Svara
 • I came to this site with the introduction of a friend around me,
  and I was very impressed when I found your writing.
  I’ll come back often after bookmarking!

  카지노 검증 사이트
  카지노 게임 사이트
  라이브 카지노
  카지노 가입 쿠폰
  카지노 게임
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-01-25 04:58:11
  Svara
 • Thank you for great article. I look forward to the continuation. horse racing radio

  any horse racing on tv today 2022-12-28 09:26:23 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • As I website owner I believe the content material here is really good , appreciate it for your efforts. https://freehorseracingtv.com/live/

  racing results tv 2022-12-24 05:02:12 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • There is some nice and utilitarian information on this site

  izmir evden eve 2022-12-09 07:09:05 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • it’s awesome article. I look forward to the continuation. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

  kurusmal ofis taşıma 2022-12-07 06:23:21 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Great website. Lots of useful information here. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/

  todays tv horse racing 2022-12-03 17:27:39 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • I am so happy to come across this piece of write up, very much advanced my understanding to the next top level. Great job and continue to do same.
  Drip Goku Jacket

  Dawn M.Dunne 2022-06-04 13:40:56
  Svara
 • I enjoyed reading this .Thanks for sharing and keep writing. It is good to read blogs like this
  Johnny Lawrence Cobra Kai Jacket

  Mike Rooney 2022-05-16 13:20:21
  Svara
 • Den här övningen tyckte jag var superhärlig!! Att hålla fokuset på andetaget och räkna dessa underlättade väldigt mycket.
  Även om det kom en del tankar till och från så höll jag räkningen hela tiden.

  I början kände jag hur hjärtat bultade jättehårt men sedan lugnade det ned sig och jag blev istället väldigt tung i kroppen och i huvudet.

  En väldigt skön start på dagen!! ????

  Jannice Skoglund 2018-06-27 08:58:12 http://blogg.loppi.se/jannice
  Svara
 • Det underlättar verkligen att räkna tycker jag – mycket lättare att hålla fokus (även om tankarna flyger iväg ibland ändå). Kände dock att när fokuset försvann så gick räkningen på automatik och jag fortsatte att räkna efter fem, istället för att börja om på ett. Så för mig hjälper inte räkningen alltid heheh… Kanske var jag för tankspridd idag. Men mot slutet kom jag verkligen in i det och det var så härligt. Efteråt infann sig ett lugn. Skönt.

  Frida 2018-06-26 23:43:04 http://nouw.com/fridaudd
  Svara
 • Denna krävde min fulla koncentration! Jag fick först räkna på fingrarna för att hålla koll på var jag befann mig. Sedan räknade jag genom att tänka in – 1 – in – 2, o.s.v. Mitt andetag blev inte helt naturligt när jag blev så himla fokuserad på att räkna det. Att jag behövde vara så extremt fokuserad på räkningen underlättade bortskjutningen av andra tankar. Det var nästan så att jag inte klarade att tänka dem. Smärtan i nacke och skuldror gjorde sig dock påmind, den gjorde det obekvämt i min sittande position. Jag lade mig ned i savasana ett tag. Märkte då att tankarna lättare trängde in, trots att jag fortsatte räkna andetagen. Återgick till sittande och avslutade meditianonen där. Nu känner mig härligt mosig.

  Josefine 2018-06-26 22:16:02
  Svara
 • Svårt att gå från vardagslivet direkt in i en stilla meditation tycker jag. Har svårt att hålla uppmärksamheten, men efter 15 min känner jag mig ändå lugn & ”stilla” & det är väl värt nåt. Gick bra att räkna till 5, men tankarna flyger & far! Lycka till alla andra❤️

  Karro 2018-06-26 22:04:17
  Svara
 • Wow. Den här meditationen var verkligen något för mig! Jag trodde när jag läste ovan att den skulle vara jättesvår, för jag har som du nämner totalt slirat iväg i räkningen när jag provat en annan liknande förut. Men oj vad jag snarare fick in bra fokus! Och tankarna blev såå avlägsna och stilla. Det var en nerv i mig som efter ett tag började ropa ”hur ska jag stå ut, det här är så tråkigt”, men jag gjorde mitt bästa för att inte lyssna och bara fortsätta och efter ett tag kom jag in som i ett annat medvetande. Allt blev så mycket ljusare och min räkning ”hördes” mer avlägset! Skitnajs tillstånd att hamna i. Denna kommer jag definitivt att plocka med mig till favoriterna, och så enkel att göra med ”ute i livet”. Lätt att komma ihåg. Hoppas nu bara att det inte hade med ”nybörjartur” och ”dagsform” att göra! ;P

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2018-06-26 09:07:42 https://www.instagram.com/ikameranmin/
  Svara
 • Ikväll ska jag prova detta. Igår var det riktigt svårt. Tappade fokus hela tiden. Minst tjugo gånger tänkte jag på något annat. På någonting jag skulle komma ihåg på jobbet, någonting jag måste säga till någon person, vad jag ska laga för mat på torsdag.. och så funderade jag över hur snabbt jag andas egentligen och är det normalt överhuvudtaget att andas så snabbt. Jag hade en nerv i kläm och bytte ställning 4-5 gånger. En gång tittade jag till och med på klockan. Så det gick inget vidare. Men senare på kvällen gjorde jag ett yogapass med Yogobe och därefter en guidad 20 minuters bodyscan meditation och det gick mycket bättre. Hoppas på bättre fokus ikväll.

  Hanna 2018-06-26 06:13:18
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Ååh Hanna, jag är så med dig i det där. Vet hur det känns när det är sådär svårt att stilla sinnet, kroppen strular och andetaget är störigt! Fint att du ändå inte gav dig och smart och bra tips att också prova lite rörelse då 😉 Hoppas du får lite mer ro av denna i kväll 🙂

   Emma lärdiglyssnapådinkropp 2018-06-26 09:10:34 https://www.instagram.com/ikameranmin/
   Svara
   • Svar på Emma lärdiglyssnapådinkropps kommentar.

    Ja, det gick bättre att räkna andetagen. Hann inte göra meditationen förrän precis innan jag skulle sova så jag lade mig i sängen i savasana, satte igång timern och räknade andetagen. Det gick mycket bättre även om jag fick olika tankar och blev tvungen att återgå till andetagen flera gånger. Jag märkte det genast varje gång och kunde hitta tillbaks till räknandet. Och när det var dags att sova var jag avslappnad.

    Hanna 2018-06-27 07:55:06
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!