JUNE MEDITATION CHALLENGE – DEL 3 STILLA MEDITATION med stängda ögon

Heeeeej finaste ni!

 

Vi ska ta den stilla meditationen ännu ett steg djupare och göra den med stängda ögon. Det bästa med att blunda under meditation är att det ofta hjälper oss att stänga av världen omkring oss, dvs inte bli distraherat av det som finns och rör sig i vårt synfält. Genom att stänga ögonen blir det också lättare att fokusera på andra sinnesintryck såsom andetaget, förnimmelser inuti kroppen, ljud och lukter men det gör även att vi lättare kan bli medvetna om våra tankar och kanske till och med förstå att vi inte är våra tankar.

 

Paradoxalt nog, är risken ofta större att vi börjar dagdrömma, tänka på dåtid och framtid eller till och med somna när vi mediterar med stänga ögon. Med andra ord, att vi blir helt försjunkna i våra tankar istället för att bli medvetna om dem och hitta distans till dem. För att undvika att vi faller in i drömmarnas värld är det viktigt att även under denna del av utmaningen använda en specifik sak att fokusera uppmärksamheten på. Så vi kommer mestadels prova att fokusera på objekt inuti vår kropp, såsom förnimmelser, hjärtslag och andetag.

 

ÄR NI REDO? Såååå galet tacksam att göra detta tillsammans med er.

 

KÄRLEK <3

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!