JUNE MEDITATION CHALLENGE DAG 22 – ANAPANA

KÄRA NI! Varmt varmt välkommen till del fyra och dag 22 i vår meditationsutmaning. Nu är det alltså dags att ta utmaningen ännu ett steg vidare och prova några spännande sittande meditationer med slutna ögon som hjälper oss att hitta fokus.

 

Vår första teknik kallas Anapana och är en av de vanligaste meditationerna som existerar och även en teknik som Buddha sägs ha använt när han blev upplyst. Här använder vi andningen som meditationsobjekt – vi låter helt enkelt vår uppmärksamt följa vårt naturliga andetag. När tankarna fladdrar iväg någon annanstans (vilket de kommer att göra) så låter vi bara uppmärksamheten komma tillbaka till vårt naturliga andetag. Det låter ju galet enkelt, men efter att ha provat tror jag att de flesta av oss märker hur svårt det faktiskt är att fokusera på en sådan simpel sak som det naturliga andetaget. Vi märker hur vi hela tiden istället funderar på dåtiden eller framtiden.

 

Vill du bli guidad, lyssna HÄR.

 

Gör så här

 1. Sätt en timer på 15 minuter och inta en bekväm sittande position.
 2. Blunda och slappna av i kroppen.
 3. Låt andetaget vara naturligt, in och ut genom näsan (till skillnad från i exempelvis yogan så kontrollerar vi alltså inte andetaget här).
 4. Fokusera på förnimmelser av ditt andetag, såsom kyla när det går in genom dina näsborrar och värme när det färdas tillbaka ut.
 5. När känslor och tankar dyker upp, för bara vänligt men bestämt tillbaka uppmärksamheten till ditt naturliga andetag.
 6. Om det är många tankar i omlopp – ta gärna ett par lite djupare och mer kontrollerade andetag, för att därefter återgå till naturlig andning.
 7. Försök att inte bli arg på dig själv när tankarna far iväg till dåtiden eller framtiden. Det är så vår hjärna fungerar. Ju mer du mediterar desto lättare blir det och desto längre kan du faktiskt behålla koncentrationen på det naturliga andetaget.

 

Gick det att vara med ditt andetag, med dig själv idag? Fick du fokus direkt eller var det massa rastlöshet i kroppen? #junemeditationchallenge

 

TACK TACK TACK för att ni är med!!!

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • I believe this is a better-than-average article. You make this information interesting and engaging. You give the reader a lot to think about and I love this type of writing. Play poppy playtime for free!

  poppy miklas 2024-05-15 09:59:26
  Svara
 • Kände andetaget hels vägen ner i magen. Det kräver full & total uppmärksamhet hela tiden, släpper jag koncentrationen är tankarna genast i arbete med något annat. Nästan så det hjälper att tänka ”andas in…. andas ut” eller att visualisera andetaget genom kroppen. Verkligen inte lätt att hålla fokus, men det är häftigt att få testa olika sätt att hålla fokus på ”ingenting”.

  Svara
 • I came to this site with the introduction of a friend around me,
  and I was very impressed when I found your writing.
  I’ll come back often after bookmarking!

  카지노 검증 사이트
  카지노 게임 사이트
  라이브 카지노
  카지노 가입 쿠폰
  카지노 게임
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-01-25 04:58:35
  Svara
 • I really enjoyed reading your article. I found this as an informative and interesting post.

  Thor Jacket in Endgame 2022-05-20 12:06:00 https://www.filmstaroutfits.com/avengers-endgame-thor-jacket
  Svara
 • Thanks for the nice blog. It was very useful for me. I’m happy I found this blog.Cobra Kai Red Leather Jacket

  Mike Rooney 2022-05-14 14:40:32
  Svara
 • Den här gången kändes det mycket enklare att bara vara i stunden än när jag satt med öppna ögon.
  Lugnt, skönt och stilla!
  Efter en stund dök ett ljust sken upp och jag blev alldeles varm inombords ❤️??
  Kände också en kärlek till mig själv för första gången på länge!

  Jannice Skoglund 2018-06-26 09:00:12 http://blogg.loppi.se/jannice
  Svara
 • Hela denna dag har jag sett fram emot att få sätta mig i stillhet. Att känna kylan när andetaget gick in, och värmen när det gick ut, hjälpte mig att fokusera på andetaget. När tankar på saker som hänt under dagen dök upp, besvarade jag dem med att jag inte orkade tänka på dem. Det funkade för att mota bort dem. Efter ett tag kände jag smärta i nacke och skulderblad. Den var desto värre att mota bort. Jag vet så väl att det är mitt jobb som framkallar den där smärtan. Jag vet också väldigt väl att jag måste ta mig bort därifrån, för att komma vidare till något som skänker mig glädje. De känslorna och tankarna lyckades jag inte släppa. Det kändes tungt att hålla kvar dem. Den sista stunden lade jag mig ned i savasana. Då gick det något lättare att återföra fokus till andetaget.

  Josefine 2018-06-25 22:18:52
  Svara
 • Kände andetaget hels vägen ner i magen. Det kräver full & total uppmärksamhet hela tiden, släpper jag koncentrationen är tankarna genast i arbete med något annat. Nästan så det hjälper att tänka ”andas in…. andas ut” eller att visualisera andetaget genom kroppen. Verkligen inte lätt att hålla fokus, men det är häftigt att få testa olika sätt att hålla fokus på ”ingenting”.

  Karro 2018-06-25 22:04:51
  Svara
 • Hade svårt med fokuset idag. Kände stress och frustration. Tankarna svävade iväg och sen kom fokuset tillbaka. Och så iväg igen. Hmm, svårt idag… Brukar ha fokuset med mig i sittande meditation med stängda ögon men inte idag. Det var som bortblåst. Jag tycker oftast att det är lättare att göra såna här övningar på morgonen, för som nu på kvällen svävar jag oftast iväg till dåtid och vad som hänt under dagen. Ska nog göra den här igen imorgon när jag vaknat och se om det går lite lättare då.

  KRAM och ha en fin kväll!!!♡♡‭♡

  Frida 2018-06-25 20:30:32 http://nouw.com/fridaudd
  Svara
 • Oj så svårt jag har att gå upp ur sängen idag! Men dags att cykla iväg om mindre än en timme nu. Sätter på lite härlig musik…
  Dagens meditation är för mig den allra svåraste! Den är absolut urskön när den inte känns så jobbig, men idag var den påtagligt seg. Så pass att jag fick svårt att sitta still, så jag lät mig vila nacken åt olika håll en stund. Fick verkligen påminna mig om igen om att lämna tankarna och gå tillbaka till andetaget. Till slut undrade jag verkligen om det inte redan hade gått en kvart för den kändes som en evighet. Eftersom jag inte hade tillgång till min vanliga app-tyst-meditation-signal utan fick ta ett annat hjälpmedel så var jag till slut tvungen att kolla om den fortfarande lyste. Hehe, den var passerad och tydligen så hade jag kommit åt volymen på den så att den hamnat på ljudlös! Så har absolut ingen aning hur länge mer än en kvar jag satt! Lite skönt ändå att det inte bara var jag som upplevde det som extra långsamt. Ändå alltid skönt att ha börjat dagen med meditation. Så glad och stolt över att jag fått till den rutinen och mer eller mindre mediterat minst 3 minuter varje dag i snart 3 år… Hoppas ni får en fin start på veckan! <3

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2018-06-25 08:24:50 https://www.instagram.com/ikameranmin/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!