JUNE MEDITATION CHALLENGE – DAG 21 FOKUSERA PÅ PUNKT

HELLO finaste ni. Välkommen till dag 21 i vår härliga meditationsutmaning. Låt oss prova en sista meditation med öppna ögon. Dagen meditationsteknik är väldigt lik några av de föregående dagarna men istället för att blicka in i lågan av ett levande ljus, vårt eget öga eller på ett objekt i naturen ska vi nu prova något… hmmm…lite tråkigare. Vi ska spana in en punkt i golvet framför oss. Hehe… och se om det är lättare eller svårare att hålla koncentrationen på detta statiska och lite mer enformiga objekt.

 

Gör så här

 1. Hitta någon liten fläck eller punkt i marken.
 2. Sätt en timer på 15 minuter och inta en bekväm sittande position.
 3. Blunda, slappna av i kroppen och låt andetaget vara naturligt.
 4. Öppna ögonen och fokusera blicken stadigt på punkten framför dig (helst utan att blinka). För att förbereda dig, börja med att göra detta i cirka två minuter.
 5. Därefter sluter du ögonen och ser istället punkten med din inre blick (i området mellan ögonbrynen – ditt tredje öga).
 6. När du känner dig redo, öppna ögonen igen och försök fokusera på punkten tills timern ringer.
 7. Om det är många tankar, ta några lite djupare och mer kontrollerade andetag, för att därefter återgå till naturlig andning.

 

Hur var det? Vilken objekt har fått dig att hitta mest fokus hittills? Dela gärna här eller på @josefinesyoga genom att använda hashtaggen #junemeditationchallenge.

 

KRAMAR

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • An Ultimate Web-Hosting Solution For Business Owners https://ext-opp.com/HostsMaster

  Extended Opportunity 2024-04-19 16:29:28
  Svara
 • Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://www.binance.com/vi/register?ref=YY80CKRN

  Dang k'y binance us 2024-02-22 02:56:49 https://www.binance.com/vi/register?ref=YY80CKRN
  Svara
 • Jag vet inte om det bara är jag som har extremt svårt att meditera med öppna ögon?
  Jag har nästan alltid mediterat på kvällen tidigare men den här gjorde jag på morgonen och tankarna var nästan hela tiden någon annanstans. Hur dagen ska läggas upp och planeras, vad vi måste handla, vad jag ska göra direkt efter meditationen, när under dagen jag ska träna osv osv.

  Svara
 • I came to this site with the introduction of a friend around me,
  and I was very impressed when I found your writing.
  I’ll come back often after bookmarking!

  카지노 검증 사이트
  카지노 게임 사이트
  라이브 카지노
  카지노 가입 쿠폰
  카지노 게임
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-01-25 04:59:14
  Svara
 • Thanks for the nice blog. It was very useful for me. I’m happy I found this blog.Dragon Ball Z Goku Jacket

  Dawn M.Dunne 2022-06-04 11:14:06
  Svara
 • This is really an amazing article.Thanks a lot for sharing a piece of wonderful information. keep it up posting.Michelle Dockery Black Coat

  Svara
 • Nice blog and absolutely outstanding. You can do something much better but i still say this perfect. Keep trying for the best.Bane Tom Hardy The Dark Knight Rises 2012 Leather Coat

  Jhon Micheal 2022-06-02 17:38:33
  Svara
 • This post is really informative and you have posted such precious and informative article.Silent Bob Coat

  Mike Rooney 2022-05-16 15:50:35
  Svara
 • Jag vet inte om det bara är jag som har extremt svårt att meditera med öppna ögon?
  Jag har nästan alltid mediterat på kvällen tidigare men den här gjorde jag på morgonen och tankarna var nästan hela tiden någon annanstans. Hur dagen ska läggas upp och planeras, vad vi måste handla, vad jag ska göra direkt efter meditationen, när under dagen jag ska träna osv osv.
  Fick kontrollera andningen nästan hela tiden för att försöka slå bort tankarna.
  Men det kanske är det här jag verkligen måste träna på!
  Så fort alarmet ringer på morgonen så sätter tankeverksamheten igång i 200!!
  Så frustrerande, vill kunna vakna och bara vara fri från alla tankar i några minuter.

  Jag fick iallafall en stund för mig själv innan familjen var igång ❤️

  Jannice Skoglund 2018-06-25 09:06:34 http://blogg.loppi.se/jannice
  Svara
 • Detta tycker jag är just ”tråkigare” än att titta på ex ett träd. Just det att ingenting händer alls. Samtidigt ger det en väldig känsla av fasthet, något solitt. Oföränderligt. En slags tryggghet. Kanhända är det en bra meditation om man är orolig? Ständigt omges vi av information & rörelse, alltid händer det något. Så det kändes på nåt vis nyttigt att vara i en stund av totala motsatsen!

  Karro 2018-06-24 22:55:05
  Svara
 • Jag valde att göra dagens meditation på ett berg. En grön prick i berget fick bli föremål för mitt fokus. I början var det klurigt att titta enbart på min gröna prick, det fanns ju så många andra vackra mönster runtomkring den. Efter att ha sett pricken med mitt tredje öga blev det lättare att fokusera på den. Även med öppna ögon försökte jag titta på den med alla tre, då blev den mer centrerad och allt runtomkring blev suddigt. Jag kände att jag vill ha mer kärlek i mitt liv, valde då att tillägna kärleken denna meditation. Försökte känna den gröna pricken i min kropp, det började pirra i bröstet. Det kändes som att pricken och jag hade en stadig ljusstråle mellan oss. Pricken blev min trygghet under denna stund. Inget som hände runtomkring kunde nå mig.

  Josefine 2018-06-24 18:57:21
  Svara
 • Härlig meditation idag. Kände mig så lugn efteråt, men samtidigt fylld av energi som jag la på att rensa och sortera här hemma heheh… Det var skönt att fokusera på en punkt på golvet och när jag var som mest fokuserad blev allt runt omkring punkten helt suddigt. Häftigt. Det var dock lite svårare idag med tredje ögat och att se punkten med min inte blick, men så är det ju ibland.

  Det objekt som har fått mig att hitta mest fokus hittills var under meditationen igår, tredje ögat. En magisk upplevelse.
  Tusen tack för idag♡

  Frida 2018-06-24 15:56:18 http://nouw.com/fridaudd
  Svara
 • FÖRSTA DELEN AV TEXTEN NEDAN FÖRSVANN PGA: < > SÅ:
  The pale blue dot.. as Carl Sagan referred it to be. Our home. One of the reasons I’m here. To tell you how fragile it is, this only planet we know so far that contains Life in the whole Universe! How wonderful it is, our huge but tiny living organism. That we need to take better care of it. Nurture it, like we nurture ourselves. But if we’re not even kind to ourselves, how can we understand this? With Love of course, and of the fact that we all already know deep down inside what we need to know. Many of us just need a (and many?) gentle or crazy reminder! Like I did, and still do.
  In one of the darkest of places a couple of years ago I could still Once see my Love for the planet shining like a bright star, and that I need to be here for it. We all do! Like mothers and fathers that take care of our home and children and each other. But what more do I know now? I need first of all to be kind to myself. Love myself. So that I can open up to that Love within me deep down inside. Because without that I’d die, like I were sitting in an airplane trying to save the crashing vehicle and helping everyone else but myself.

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2018-06-24 09:09:52 https://www.instagram.com/ikameranmin/
  Svara
 • < < > >
  Och nu sitter jag här. Skriver ut de här engelska raderna från hjärtat. Vad jag hörde när jag mediterade nyligen, eller de första ”raderna” i alla fal, under 2 minuter blunda-perioden. För att jag fokuserade på en fläck på bordet? Men tankarna gick också på ett mer okontrollerat sätt senare till ”Good enough”. Idag kommer jag behöva jobba med det. Jag har tex. inte kommenterat här sen dag 17 – nature gazing. Det mest lustiga av allt var att i den kommentaren just fanns ”Gör så gott jag kan. <3” Och vist är det ju egentligen så. Men så idag tycker jag inte att jag gjort tillräckligt, eller att jag gör för mycket. Men om jag bara gör det jag känner för/förmår då? Då behöver jag väl inte döma det sen? Oavsett om det är lite eller mycket.
  Jag vill berätta för er att jag var ledsen i torsdags, men gjorde trädet ändå sent på kvällen. Att jag var hemma och vilade i stället för att fira midsommar i förrgår, men att jag gav mig själv en lååång stund meditation ändå med en trött kropp i Lektid, Shaking, Shaking2 och Dans innan jag satte mig för att kolla på mig själv i spegeln igen, och upptäckte mer levande ögon och att jag saknar mig själv. Att jag igår var rätt off på eftermiddagen efter en lite känslomässig bergochdalbana, hamnade i ett destruktivt beteende men bröt det och mediterade mot tredje ögat kvarten precis innan matchen! Undrar varför mörkt rött var den dominerande färgen?
  Och efter vi förlorade gick det mer utför. Josefinesyoga + metromode.se flippade ur och jag fick ge mig med att skriva något igår sent på kvällen. Då gick jag och kissade och, som tur var innan det, hamnar mobilen i toaletten för att jag slängt ner den i bakfickan! 🙁 Stendöd idag! Skit. Suger.
  Skrev aldrig sist att jag följde bäcken dag 17 tills den försvann ner i en brunn, precis efter att jag tänkt att jag behöver Go with the flow, vara som vattnet. Men inte vill jag ner i läskigt, mörkt och ovisst. Sen såg jag sjön, och tänkte att det kanske är vad som sker. Likt fågel Fenix ner där i askan för att sen återuppstå i något ännu vackrare och stillsammare. Släppa taget och lita på att det blir bra, som det ska.
  Nu är jag utan instagram-möjlighet. Tråkigt, frustrerande! Undrar vad Universum vill med det? Och jag håller med, kommentarerna här av er alla är MAGI. Glad att vara tillbaka. Idag ska jag försöka komma ur den här gropen! HJÄLP <3 Kram kram kram

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2018-06-24 09:07:47 https://www.instagram.com/ikameranmin/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!