Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JUNE MEDITATION CHALLENGE – DAG 20 TREDJE ÖGAT

HELLO finaste ni. Välkommen till dag 20 i vår härliga meditationsutmaning. Även om vi fortfarande är på del 3 i utmaningen ska vi idag faktiskt stänga våra fysiska ögon för att istället låta vårt tredje öga få öppnas.

 

Alla meditationer vi gjort hittills under denna del av utmaningen hjälper oss till viss del att balansera just det tredje ögat men idag ska vi alltså fokusera lite extra på just det.

 

Det tredje ögat, även kallat Ajna chakra (vårt sjätte chakrat), sitter alltså mitt emellan ögonbrynen, som ett slags tredje öga. Det kallas ibland visdomens öga och anspelar på att vi med detta andliga öga kan se sådant vi inte kan se med våra fysiska ögon. Ajna chakra är även associerat till intuition, inre klarsyn och visionär förmåga. Ett överlastat tredje öga kan märkas av att man har svårt att koncentrera sig eller lätt får huvudvärk.

 

Under dagens meditationsteknik kommer vi sluta våra ögon och fokusera all vår uppmärksamhet på vårt tredje öga samtidigt som vi visualiserar färgen indigo (som hör med detta chakra att göra).

 

Gör så här

 1. Sätt en timer på 15 minuter och inta en bekväm sittande position.
 2. Blunda, slappna av i kroppen och låt andetaget vara naturligt.
 3. För uppmärksamheten till ditt tredje öga och visualisera färgen indigo här.
 4. Se till så att ansiktet och området bakom ögonen är avslappnat under hela meditationen.
 5. Om det är många tankar, ta några lite djupare och mer kontrollerade andetag, för att därefter återgå till naturlig andning.

 

Hur var det? Vad såg du vid ditt tredje öga? Dela gärna här eller på @josefinesyoga genom att använda hashtaggen #junemeditationchallenge.

 

KRAMAR

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Oj, den här var svår tycker jag…. kan tänka på färgen, men upplevde inte att jag såg färgen. Satt mot en vägg idag i lotusställning. Det var ganska bra för att hålla en rak ryggrad… om än lite jobbigt…

  Karro 2018-06-24 22:34:33
  Svara
 • Jag hade väldigt svårt med fokuset till en början idag, det tog några minuter innan jag kom ner i varv och då kändes det som att hela jag var lila. Färgen skiftade från mörk vid inandning och ljusare vid utandning. Ett tag var det som vågor och sedan rökaktigt. Fick också ett strålande gult sken mot pannan och lät det komma. Tycker den här veckans övningar har varit lite svårare än vid andningsövningarna. Men träning ger väl färdighet 😉

  Jannice Skoglund 2018-06-23 22:52:53 http://blogg.loppi.se/jannice
  Svara
 • Efter en dag med många intryck, och en överdos av socialt umgänge, kändes det skönt att få sitta ned och blunda. I början kände jag stressen krypa i kroppen, det tog ett tag att komma ner i varv. Är det viktigt att jag visualiserar just indigo? Jag hade svårt med just den färgen. Jag kom på mig själv med att omedvetet byta till gul, då kändes det som att det strålade från mitt tredje öga och jag fick ny energi. Jag försökte byta tillbaka till indigo, men det kändes obekvämt. Återgick till gult och njöt av den strålande energin. Under meditationen kliade det på alla möjliga ställen; vid ögonbrynet, näsan, magen, bröstet. Kanske var det stress som lämnade kroppen?!

  Josefine 2018-06-23 21:03:58
  Svara
 • Oj, idag var det starkt! Wow! Hade lite svårt med fokuset till en början, men som du säger så hjälper det att ta några djupa andetag för att komma tillbaka. Efter ett tag så började jag se olika symboler, först ett öga och sen lite andra saker. Skulle vilja veta vad det betyder…? Sen såg jag ett blå-lila öga, som liksom ”åkte fram och tillbaka” / blev tydligare och försvann, svårt att förklara men det var verkligen en upplevelse och speciellt att jag såg det blå-lila eftersom jag visualiserade indigo. Alltså wow vad det här låter flummigt hahahah… men det var häftigt!!!

  Frida 2018-06-23 17:08:35 http://nouw.com/fridaudd
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!