Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JUNE MEDITATION CHALLENGE – DAG 19 ÖGONKONTAKT

GLAD MIDSOMMAR KÄRA NI! Dagen till ära, låt oss fira genom att göra en vacker partnermeditation. Varmt välkommen till dag 19 av vår fyra veckors meditationsutmaning. Så för att göra dagens meditation behöver du alltså en partner, kanske finns det någon snygging på din midsommarfest.

 

Nä skämt och sido… men fint om du hittar någon som vill meditera med dig idag. Vi ska nämligen göra en väldigt stark par-meditation men istället för exempelvis en ljuslåga eller vårt eget öga så är vårt meditationsobjekt idag en annan persons öga. Hittar du ingen person som är villig att göra denna övning med dig just nu så kör gärna någon av de föregående meditationerna i denna del av utmaningen.

 

Du möter massor av människor varje dag men hur ofta tittar du dem i ögonen? Hur ofta tittar du dina vänner i ögonen? Hur ofta tittar du din partner i ögonen? Prova och se vad som händer när du verkligen möter någons blick under några minuter.

 

Gör så här

 1. Sätt er sen på varsin kudde (eller stol) ungefär en halv meter ifrån varandra
 2. Ställ in timern på 15 min
 3. Blunda, slappna av i kroppen & låt andetag vara naturligt. Flytta lite extra uppmärksamhet till bröstet och dina hjärtslag.
 4. Öppna sen båda ögonen och för blicken till din partners vänstra öga (det är vårt känslo-öga).
 5. Vila blicken i din partners vänstra öga samtidigt som du slappnar av och känner din egen kropp. Behöver du blinka gör det.
 6. Meditationen kan bli väldigt väldigt stark (vacker men också ”jobbig”) då de flesta av oss inte är vana att titta varandra såhär djup in i ögonen. Känslor såsom sorg, ilska, skam, kärlek kommer ofta upp – om så är fallet, observera dem men låt dem vara.
 7. Din partners ansikte kan också ändra form & färg – bli suddigt, klart, äldre, yngre… Låt det vara och bara fortsätt blicka in i din partners vänstra öga och notera vad som händer.
 8. Blir det för intensivt, slut ögonen en stund för att sen öppna dem igen när du är redo.
 9. När timern plingar, blunda och kom tillbaka till dig själv en stund.

 

Jag tycket själv att denna meditation är en av de mest effektiva sätten att hitta närvaro – komma på mig själv när tankarna flyger iväg. Personen mitt emot blir som en spegel för min egen koncentration. Det är också ett väldigt vackert sätt att komma nära en annan människa, att faktiskt sitta tillsammans i tystnad och se varandra.

 

Berätta jättegärna nedan hur det kändes! #junemeditationchallenge

 

Kärlek kärlek kärlek

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Jag hade tyvärr ingen partner att göra denna utmaning med, vilket jag tycker är synd. Ska fråga min syster när jag träffar henne om hon vill testa denna med mig för jag tror att det kan vara en häftig upplevelse ❤️
  Istället passade jag på att sätta mig i skogen efter morgonens träningspass och riktade min blick mot ett träd som såg ut att behöva lite kärlek!

  Det blåste och var iskallt men jag satt där lugnt och stilla och kände mig som ett med naturen ??

  Jannice Skoglund 2018-06-23 16:53:50 http://blogg.loppi.se/jannice
  Svara
 • Jag var bjuden på middag hos mina föräldrar. Min syster var också där. De tycker alla att meditation är rent flum. Jag frågade ganska direkt om någon av dem kunde tänka sig att göra dagens utmaning med mig och möttes av ett unisont nej. När jag några timmar senare skulle åka hem frågade min syster om jag inte tänkte genomföra dagens utmaning. Hon hade tänkt om och kunde tänka sig att delta. Det var spännande att få göra detta tillsammans med min syster. När vi öppnade ögonen började jag skratta. Sedan övergick skrattet i rusande tankar. Jag tyckte det såg ut som att hennes själ grät hejdlöst och jag ville bara hjälpa henne. Allt mitt fokus hamnade i henne. Efter ett tag såg hon ut att bli lugn, då kände jag mig också lugnare. Tankarna fortsatte dock rusa. Det var en oerhört intensiv upplevelse, att få dela detta med någon jag älskar och bryr mig om så extremt mycket.

  Josefine 2018-06-22 21:44:15
  Svara
 • Pga midsommar halkar jag efter en dag & testade trädet på hotellrummet. Märker att jag får lite ont i knäna av att stå för länge. Tankarna flyger runt. Blir avbruten & får stänga in mig på toaletten. Sätter mig ned den sista stunden, blundar & andas. För min inre syn förflyttar jag mig till en vacker utsiktsplats jag en gång varit på. Märker hur lätt det känns att vara där. Det lilla toalettrummet känns avlägset. En häftig känsla!! Med meditationen kan jag alltså befinna mig vart jag vill, det var en ny erfarenhet för mig som jag tar med mig. Märker oxå att det behövs ofta en liten stund innan fokus & lugnet infinner sig! Glad midsommar på er!!

  Karolina 2018-06-22 15:43:39
  Svara
 • Glad midsommar!♡

  Idag ville kroppen ha en stund i Savasana, vilket var så härligt. Vaknade på fel sida och kände inte riktigt för att meditera med nån annan, så det blev meditation i min egen närvaro idag. Kände mig mycket piggare och gladare efteråt. Skönt.

  Önskar er en fin dag! Stor kram♡

  Frida 2018-06-22 12:47:18 http://nouw.com/fridaudd
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!