JUNE MEDITATION CHALLENGE – DEL 3 STILLA MEDITATION med öppna ögon

HELLO FINASTE NI!

 

Nu är det dags för del tre i vår fyra veckors meditationsutmaning. Vi kommer sätta oss ner. För mig tar den stilla meditationen allt  en nivå djupare. Vi tvingas att möta allt. När jag är i rörelse känns det som om jag fortfarande kan rymma ifrån vissa saker för att slippa möta det som är obehagligt. När jag sätter mig ner i stillhet blir det ofta tydligt hur jag verkligen mår i stunden.

 

Vid stilla meditation är det viktigast att vi försöker hitta en bekväm meditations-ställning. Det finns inget rätt eller fel, men däremot kryllar det av olika tips och tricks för hur det är bäst att sitta. När vi sitter ska vi sträva efter att göra det på ett skönt och stadigt sätt med rak rygg och huvudet upprätt i en position där vi kan slappna av, men inte så mycket att vi somnar. Vi är alla olika så här gäller det helt enkelt att pröva sig fram. Det finns främst fyra olika sätt att sitta – lotus, korslagda ben, på knä eller på en stol. Använd gärna kuddar för att stödja upp rumpa och knän så att det blir bekvämare.

 

Så som ni redan märkt finns det galet många sätt att meditera men det finns bara två sätt att meditera när det kommer till vad vi gör med våra ögon – stängda eller öppna. Under de kommande sju dagarna kommer vi ha öppna ögon när vi sitter ner och mediterar.

 

Det bästa med att meditera med öppna ögon är att det är ”svårare” att somna till eller att hela fasta i dagdrömmar (i jämförelse med när vi sitter och mediterar). En annan bra grej med att öva med öppna ögon är att (när vi väl behärskar tekniken) kan det blir lättare att ta meditationen ut i vårt vardagliga liv. Under dagtid har vi ju liksom oftast öppna ögon. Lär vi oss att hitta ett meditativt tillstånd med öppna ögon i en sittande position kan vi i ett senare stadium helt enkelt börja leka med att hitta samma tillstånd även när vi är ute och går, yogar eller lyssnar på någon som pratar.

 

Nackdelen med att meditera med öppna ögon kan dock vara att vi blir distraherade av saker som händer runt omkring oss, i vårt synfält, saker som vi kanske lättare hade kunnat bortse ifrån om ögonen hade varit slutna. Hursomhelst, för att undvika sådan distraktion i största möjliga mån hjälper det att till en början välja ETT objekt framför oss som vi fokuserar vår uppmärksamhet på, istället för att exempelvis stirra på ett större område.

 

WIHOOO! Är ni taggade på denna nya del av utmaningen?

 

Såååå såååå tacksam att göra detta ihop med er.

 

MASSA KÄRLEK

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!