Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JUNE MEDITATION CHALLENGE – DAG 16 SPEGEL MEDITATION

Tjena snygging!!! Välkommen till dag 16 av vår fyra veckors meditationsutmaning. Vi ska fortsätta med Tratak meditation så precis som igår är detta en meditation med öppna ögon där vi fokuserar vår blick på ett objekt utanför oss. Idag byter vi ljuslågan från igår mot vårt eget öga. För att det ska bli möjligt behöver vi en spegel.

 

Du tittar dig säkerligen i spegeln varje dag när du smetar på dig mascaran, fixar håret och spanar in dagen outfit. Men vad är det egentligen du ser?

 

Vi ska ta hjälp av spegeln för att gå bakom ytan och se oss själva på riktigt. Se igenom skalet. Se den vi verkligen är. Något som kanske blir alltmer relevant i en värld där snygga Instagram-bilder ger oss den där omedelbara bekräftelsen. En värld där vi många gånger fullständigt identifierar oss med vårt välmanikurerade yttre skal. Frågan är dock hur långvarig & hållbar den tillfredställelsen är?

 

Denna meditationen hjälper oss helt enkelt att se det vackra inom oss som är på riktigt, bakom spegelbilden. Om du vill bli guidad spana gärna in video för denna meditation på Yogobe. Se HÄR.

 

Gör så här

 1. Om du har en helkroppsspegel kan det vara bäst men annars se om du hittar en spegel som du kan placera på väggen ganska nära golvet.
 2. Ta sen en kudde (eller en stol) och placera cirka en halv meter från spegeln.
 3. Sätt klockan på 15 minuter.
 4. Slut ögonen en stund. Hitta en bekväm position där du kan ha en hyffsat rak ryggrad samtidigt som du slappnar av i kroppen så mycket som möjligt.
 5. Fokusera en stund på ditt naturliga andetag och sensationerna i kroppen.
 6. När du känner dig redo, öppna ögonen och titta in i spegeln – se dig själv djupt in i ögonen.
 7. Sitt blick stilla, slappna av i ansiktet och kroppen.
 8. Notera vilka tankar som kommer upp. Kanske dömer du dig själv för hur du ser ut? Går det i så fall att släppa de där onda tankarna? Går det att gå bakom ditt skal för att börja bli medveten om det vackra som finns där inne?
 9. OBS! Om det blir för starkt – slut ögonen och kom tillbaka till ditt andetag en stund. Antingen behåller du dem sluta tills klockan ringer eller öppnar dem en stund igen.

 

För mig är den här meditationen otroligt stark och visar något mer, något mycket mycket större än det där jag ser vid första anblicken i spegeln. Om du också kände att den var stark ta gärna en stund för dig själv efteråt, kanske skriv några rader i din dagbok. Och dela som vanligt gärna med dig nedan vad som händer för dig!

 

TACK – sååååå otroligt fint att få göra detta ihop med er och läsa om era erfarenheter.

 

LYCKA TILL!

 

MASSA KÄRLEK

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Oj vad den här övningen var stark, på många sätt. Men fin också, trots att jag blev lite rädd. Att titta mig själv i ögonen var både jobbigt och häftigt. Svårt att bara fokusera på att titta djupt i ögonen, även svårt att titta in i båda ögonen samtidigt, och svårt att inte (kritiskt) granska mig själv och mitt utseende. Men samtidigt häftigt att få uppleva och se en bit av vad som finns bakom spegelbilden. Håller med dig om att den här meditationen är stark, fick pausa ett par gånger och blunda för att jag tyckte att det blev lite obehagligt. Men det gick bra. Efteråt kände jag mig lite låg. Det jag såg bakom spegelbilden, det som finns inom mig, var en ganska ledsen själ, eller kanske snarare väldigt ångestfylld. Under senaste tiden har jag haft så mycket ångest och jag kunde verkligen se det nu. Usch… men kanske välbehövligt? Det är så lätt att bara fokusera på det som är jobbigt och negativt, men jag kunde även nå lite utav det vackra som finns bakom spegelbilden också. Till exempel såg jag min styrka och klokhet. Fint att få uppleva detta♡

  Frida 2018-06-20 00:00:26 http://nouw.com/fridaudd
  Svara
 • Känner att jag har svårt att formulera mig idag. Får inte riktigt fram det jag upplevde under meditationen.

  Även dagens övning tyckte jag var svår. Först såg jag bara mina fel och brister och när jag sedan lade allt fokus på att se mig själv i ögonen lyckades jag inte fokusera på båda samtidigt utan fick se in i ett öga i taget… Ögonen var tomma och lite sorgsna! Jag såg inte lycklig ut.
  Nådde inte så djupt in i mig själv utan kämpade mest för att hålla mig kvar i meditationen och inte låta tankarna ta över.

  Sanna 2018-06-19 23:06:58
  Svara
 • Jag fick en liten gnutta ångest imorse när jag läste om dagens utmaning, blev rädd av någon anledning! Jag vill lära känna mig själv, vem jag är, vad jag tycker om att göra, vad min mening med livet är men jag var rädd för att se mig själv i ögonen. Tänk om jag skulle få veta allt detta genom att se in i mig själv?
  Den första känslan som dök upp när jag tittade mig själv i ögonen var en rädlsa och ledsenhet från när jag var liten. Såg mig själv som 8-9 år, en osäker liten tjej. Tårarna kom på köpet. Känns som att jag sitter fast i någonting, något jag inte riktigt kan släppa. Tyckte att mina ögon såg tomma och sorgsna ut.. Mot slutet så var det som att ögonen var det enda jag kunde se klart, det andra runt omkring blev bara suddigt. Men jag kom inte riktigt in…

  Nu efteråt är jag stolt över mig själv som vågade på mig den här övningen och jag tror jag behöver göra den fler gånger. Kanske ser jag var jag sitter fast till slut och kommer vidare ❤️

  Jannice Skoglund 2018-06-19 22:35:49 http://blogg.loppi.se/jannice
  Svara
 • Jag såg även en person jag inte riktigt känner igen. Känner? Vem är det där? Lixom frågan på ett verkligt djupt plan… Vem är jag?
  Såg så himla mycket klokhet i ögonen. Samma ögon som på min favoritbild på mig själv från när jag är typ 8. Men nu med så mycket adderad erfarenhet av livet. Och såna tuffa utmaningar!! Samt en direkt känsla/insikt/vetskap/intuition av hur mycket av allt det där som behöver komma ut! Som att ögonen i djupet sa att Det (?) ville komma ut. Behöver. Behövs.
  Slutligen fick det mig att tänka på en daggdroppe! Som krampaktigt håller sig kvar på grenen. Faller inte men är på god väg att släppa taget. I mitt fall släppa taget om att jag är sjuk, eller om att jag måste kämpa så in k helvette mycket! Och en väldigt stark intensiv känsla av att jag behöver hjälp med just det!
  Tack för att ni hjälper mig med allt ni själva upplever! Vi gör verkligen den här utmaningen tillsammans! ?

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2018-06-19 22:14:25 https://www.instagram.com/ikameranmin/
  Svara
 • Intressant! Såg till en början bara det yttre. Sitter mina ögon sådär tätt! Och oj min hy hänger ju i ansiktet, stunsen har blivit sämre…. sedan en jobbig känsla över att hålla fokus på ögonen. Men efter ett tag började jag se mig själv som jag ser på andra. Människor jag bryr mig om, där utseendet spelar så liten roll för man ser & umgås ju med personen bakom det yttre! Så såg jag plötsligt mig själv, med omsorg & medkänsla. Och eftersom det var mig själv – oxå med full insikt i allt jag gått igenom – framför allt alla svårigheter, all smärta. Och då kunde jag känna kärlek till mig själv. Nu är jag här. Jag tog mig hit. Det är vackert att vara. Jag är ok. ❤️

  Karro 2018-06-19 21:54:51
  Svara
 • När jag öppnande ögonen och tittade in i spegeln började jag le. Jag tycker att det är så vackert att få titta någon i ögonen, och fick tydligen samma känsla av skönhet när jag tittade i mina egna, därav leendet. Efter ett tag ville hela ansiktet slappna av. Käken trillade ner, hakan sjönk. Jag hade ingen aning om att jag kunde frammana så många dubbelhakor! Jag har heller aldrig lyckats slappna av så mycket i ansiktet som jag gjorde idag. Tänkte att såhär kommer jag se ut när jag dött. Jag observerade att mitt ena öga sitter högre än det andra, fastnade ett tag i det. Tittade på mitt ansikte och konstaterade under korta ögonblick att jag skulle kunna vara smalare, snyggare. Större delen av tiden satt jag dock med den skönare förvissningen om att jag duger, att jag är vacker. Senare blev jag väldigt trött, sa till mig själv att jag kan vila här. Det kändes väldigt skönt. Just nu känner jag mig förvirrad. Det var en rörig stund.

  Josefine 2018-06-19 21:12:20
  Svara
 • Innan meditationen kände jag stort motstånd och rädsla. Rädsla över att möta min egna spegelbild, att se mig. Rädd för vilka tankar som skulle komma. Rädsla över vad jag skulle finna innanför allt de yttre. Det tog ett litet tag innan jag vågade slå upp ögonen, blundade flera gånger och flackade med blicken. Hade svårt att möta spegelbilden, tankarna snurrade med dömande tankar. Andas. Började försöka le mot spegelbilden och fokusera på leendet och andetagen och inte tankarna. Jag kom aldrig till att se bortom de yttre men kanske nästa gång. Kanske att jag nästa gång inte tycker det är lika läskig eller jobbig. Kanske kommer jag omfamna mitt inre.

  Stina 2018-06-19 20:35:36
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!