JUNE MEDITATION CHALLENGE – DAG 15 LJUSLÅGA

Morning käraste! Välkommen till del 3 och dag 15 i vår härliga meditationsutmaning. Del 3 i vår härliga utmaning består alltså av sittande meditationer där vi har öppna ögon.

 

Lever vi ett stressigt liv kanske det svåraste som finns är att ge oss själva tid för stilla meditation, men ofta är det exakt vad kroppen och sinnet skriker efter. Du ska förstås vara snäll mot dig själv, men när det kommer till stilla meditation har jag dock märkt att jag ibland behöver pusha mig själv lite för att det ska bli av. Prova dig fram så att du hittar en bekväm sittande ställning. Det finns främst fyra olika sätt att sitta – lotus, korslagda ben, på knä eller på en stol. Använd gärna kuddar för att stödja upp rumpan och knän och för att göra det bekvämare.

 

Vår första sittande meditationsteknik är att blicka in i lågan av ett levande ljus, det är en traditionell form av meditation som kallas Tratak. Denna typ av meditation sägs vara ett av de effektivaste sätten för att hitta koncentration, och som en bonus känner jag också att det aktiverar mitt så kallade tredje öga (Anja Chakra), vilket sägs ge oss övernaturliga förmågor.

 

Det är en teknik där vi helt enkelt använder ett yttre objekt att fokusera vår uppmärksamhet på och därigenom hitta koncentration. När tankarna flyger iväg någon annanstans (vilket de kommer att göra) så låter vi bara uppmärksamheten komma tillbaka till objektet framför oss.

 

För att bli guidad, se HÄR.

Gör så här

  1. Tänd ett ljus och placera det någon meter framför dig.
  2. Sätt en timer på 15 minuter och inta en bekväm sittande position.
  3. Blunda, slappna av i kroppen och låt andetaget vara naturligt.
  4. Öppna ögonen halvvägs och fokusera blicken stadigt på ljuslågan framför dig (helst utan att blinka). För att förbereda dig, börja med att göra detta i cirka två minuter.
  5. Därefter sluter du ögonen och ser istället flamman med din inre blick (i området mellan ögonbrynen – ditt tredje öga).
  6. När du känner dig redo, öppna ögonen igen och försök fokusera på lågan tills timern ringer.
  7. Om det är många tankar som snurrar i ditt huvud, ta några lite djupare och mer kontrollerade andetag, för att därefter återgå till naturlig andning.

 

Hur kändes det? Fick du något fokus? Dela gärna här eller på @josefinesyoga genom att använda hashtaggen #junemeditationchallenge.

 

KÄRLEK

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
110kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!